ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    6 προτάσεις βιβλίων για έφηβα και νεαρά κορίτσια (άνω των 16)

    Σήμερα σας έχω προτάσεις βιβλίων για έφηβα κορίτσια. Κάποια από αυτά τα έχω διαβάσει κι εγώ, κάποια η κόρη μου, κάποια έχουν γίνει viral στο tiktok και κάποια μου τα πρότεινε η ανιψιά μου και οι φίλες της. Οπότε θα δείτε μια ποικιλία βιβλίων που κατά κύριο λόγο, αν εξαιρέσουμε το ένα που διάβασε και η Μελίτα (12 ετών), είναι κυρίως για μεγαλύτερα έφηβα κορίτσια (άνω των 16) καθώς περιέχουν σκηνές σεξουαλικής επαφής. Όπως καταλαβαίνετε σε λίγο τα εφηβικά βιβλία θα βγαίνουν με σημάδι καταλληλότητας όπως οι ταινίες και οι σειρές, χαχα!

    Προτάσεις βιβλίων για κορίτσια άνω των 16 ετών

    Ένα καλοκαίρι χωρίς κανόνες

    Εκδόσεις Μεταίχμιο

    Θα ξεκινήσω τις προτάσεις βιβλίων με μια εξαίρεση στον ηλικιακό κανόνα. Το βιβλίο αυτό το περίμενε η Μελίτα πως και πως γιατί ήταν βασισμένο στα τραγούδια της Taylor Swift και ξέρετε πολύ καλά ότι τα τελευταία χρόνια κάνει θραύση. Το τελείωσε με ενθουσιασμό αν και λίγο αργά για 12χρονο γιατί ήταν και μεγάλο αλλά μου είπε ότι ήταν ωραίο. Να πω και ότι ως πρόταση μπορεί να διαβαστεί και από μικρότερα παιδιά (κάτω των 16 καθώς ανήκει στην κατηγορία “ρομαντικών” βιβλίων).

    Προτάσεις βιβλίων για έφηβα και νεαρά κορίτσια
    6 προτάσεις βιβλίων για έφηβα και νεαρά κορίτσια (άνω των 16) 7

    Διαλυμένο Κορίτσι

    Εκδόσεις Μεταίχμιο

    Ακόμα ένα βιβλίο που ανήκει στην κατηγορία #booktok αλλά δεν αποτελεί ένα ακόμα ρομαντικό βιβλίο. Είναι ένα βιβλίο για τη δύναμη ενός κοριτσιού να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της ζωής. Ζει σε έναν χώρο υποστήριξης μαζί με άλλα κορίτσια που έχουν δει το κακό πρόσωπο της ζωής και προσπαθούν όλα μαζί να πιαστούν το ένα από το άλλο για να προχωρήσουν. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου θα δούμε τη ζωή της πρωταγωνίστριας και την προσπάθειά της να μαζέψει τα κομμάτια της. Ένα συγκινητικό βιβλίο που θα σας κάνει να δακρύσετε.

    Προτάσεις βιβλίων για έφηβα και νεαρά κορίτσια
    6 προτάσεις βιβλίων για έφηβα και νεαρά κορίτσια (άνω των 16) 8

    Χωρίς Έρωτα

    Εκδόσεις Διόπτρα

    Το βιβλίο αυτό σας το προτείνω ως μια νέα έκδοση των εκδόσεων Διόπτρα. Πρόκειται για μια ιστορία αναγνώρισης της ταυτότητας του εαυτού ενός κοριτσιού και της αποδοχής του εαυτούς της. Σε έναν κόσμο που οι ταμπέλες κυριαρχούν προσπαθεί να βρει γιατί δεν έχει ερωτευτεί και άρα φιλήσει κάποιον μέχρι τα 18 της και αν τελικά η φιλία υπερισχύει του έρωτα. Ένα εφηβικό μυθιστόρημα με πολλά από τα ερωτήματα που ταλαιπωρούν τα νέα κορίτσια σήμερα.

    Ωστόσο για τα δικά μου γούστα είναι λίγο περισσότερο “αμερικανιά” απ’ ότι θα ήθελα. Τα ξέρετε όμως τα παιδιά του σήμερα… οτιδήποτε αμερικάνικο τους ελκύει, οπότε ίσως κάνει και το δικό σας έφηβο κορίτσι να το διαβάσει.

    Προτάσεις βιβλίων για έφηβα και νεαρά κορίτσια
    6 προτάσεις βιβλίων για έφηβα και νεαρά κορίτσια (άνω των 16) 9

    Ατελώς Υπέροχοι

    Εκδόσεις Διόπτρα

    Για το φαινόμενο της Colleen Hoover σας έχουμε μιλήσει και παλιότερα. Η συγγραφέας που όλοι αγαπάμε να μισούμε και έχει κριθεί περισσότερο από όλους το τελευταίο διάστημα. Υπάρχουν οι νέοι που την βαρέθηκαν και ισχυρίζονται ότι κάθε της μυθιστόρημα είναι μια από τα ίδια και αυτοί που δεν χάνουν βιβλίο της. Ωστόσο, το συγκεκριμένο είναι αρκετά διαφορετικό από τα προηγούμενα γεγονός που το καθιστά ανάγνωσμα και για μεγαλύτερες ηλικίες. Το θέμα που πραγματεύεται είναι η δυσκολία σύλληψης μωρού από ένα αγαπημένο ζευγάρι. Με αρκετά flashback για το πώς γνωρίστηκαν και το πώς κατέληξαν έπειτα από πολλές άγονες προσπάθειες και η επιθυμία τους να κρατήσουν τον γάμο τους ζωντανό.

    Φυσικά το όλο βιβλίο διανθίζεται και από αρκετές πικάντικες σκηνές (όπως πάντα) κι έτσι σίγουρα θα το πρότεινα για άνω των 16 και μην σας πω και άνω των 18 μιας και το θέμα ίσως δεν αγγίξει μικρότερα κορίτσια.

    Προτάσεις βιβλίων για έφηβα και νεαρά κορίτσια
    6 προτάσεις βιβλίων για έφηβα και νεαρά κορίτσια (άνω των 16) 10

    H Νευρολογία του Έρωτα

    Εκδόσεις Διόπτρα

    Ένα ακόμα “ρομαντικό” και “πικάντικο” μυθιστόρημα από αυτά που αγαπούν τα κορίτσια στην εφηβεία. Τελικά ο έρωτας είναι χημεία; Σχετίζονται οι νευρώνες του εγκεφάλου με όλα αυτά που νιώθουμε; Μια ιστορία που εξελίσσεται σε ένα πανεπιστημιακό χημείο ανάμεσα σε μία νεαρή νευροεπιστήμονα και στον συνεργάτη της. Θα ξεπεράσει ο έρωτας τη λογική ή όχι;

    Προτάσεις βιβλίων για έφηβα και νεαρά κορίτσια
    6 προτάσεις βιβλίων για έφηβα και νεαρά κορίτσια (άνω των 16) 11

    Η Συμφωνία

    Εκδόσεις Ψυχογιός

    Η πλοκή αυτού του βιβλίου θυμίζει αρκετά τις αμερικάνικες ταινίες που έχουμε δει ακόμα κι εμείς οι μαμάδες στο παρελθόν. Ένα κολλεγιοκόριτσο θέλει να προσελκύσει το αγόρι που γουστάρει από την ομάδα χόκεϊ και για να το πετύχει ζητάει από ένα άλλο αγόρι να συμφωνήσει να υποκριθεί τον φίλο της ώστε να κάνει τον πρώτο να ζηλέψει! Τι θα γίνει όμως όταν ο δεύτερος την ερωτευτεί και θέλει να την πείσει ότι ο ιδανικός άντρας για εκείνη είναι ο ίδιος; Φυσικά το όλο στόρι γίνεται αρκετά “πικάντικο” όπως και στα περισσότερα από βιβλία που κυκλοφορούν για μεγαλύτερους εφήβους το τελευταίο διάστημα κι έτσι αποκτά ενδιαφέρον για τα μεγαλύτερα κορίτσια. Η απόφαση δική σας… ή μάλλον της κόρης σας!

    Προτάσεις βιβλίων για έφηβα και νεαρά κορίτσια
    6 προτάσεις βιβλίων για έφηβα και νεαρά κορίτσια (άνω των 16) 12

    Και κάπου εδώ ολοκληρώσαμε τις προτάσεις βιβλίων μας. Μην ξεχνάτε όμως ότι τα βιβλία είναι απόλυτα προσωπική υπόθεση και ό,τι κι αν σας δείξουμε εμείς, εσείς είστε αυτοί που μέσα από το προσωπικό σας γούστο και επιλογές θα καταλήξετε τι είναι αυτό που σας αγγίζει και σας μεταφέρει στον μαγικό κόσμο των βιβλίων.

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης