ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ο απόλυτος οδηγός για ένα Galentine’s Day Party

    Τα ΄χαμε όλα τα ξενόφερτα, να το και το Galentine’s Day! Τί είναι καλέ το “Galentine’s Day;” αναφωνήσαμε όταν η Μαρία η ανιψιά μου πέρσι με τις φίλες της διοργάνωσαν ένα Galentine’s Day party! “Τσ, τσ, τσ, τίποτα δεν ξέρετε”, μας είπε και άρχισε να μας εξηγεί ότι πρόκειται ουσιαστικά για την εναλλακτική του Αγίου Βαλεντίνου αλλά όχι για ερωτευμένους αλλά για φίλες. Γιορτάζεται στο μακρινό Αμέρικα στις 13 Φλεβάρη, για να έχουν και αξία όλα αυτά τα δωράκια που βγάζουν τα μαγαζιά και να μην πάνε χαμένα, καταλαβαίνετε!

    Οπότε επειδή ήδη έχει έρθει αυτή η αμερικανιά στην Ελλάδα κι εμείς εδώ στο Ανθομέλι δεν χορταίνουμε να ετοιμάζουμε πάρτυ κι εκπλήξεις κι επειδή η εφηβεία θέλει και τις τσαχπινιές της πάμε να δούμε πως μπορείτε να οργανώσετε ένα Galentines Day Party ή τέλος πάντων να γιορτάσετε αυτή την ημέρα με τις φίλες σας. Επειδή όμως οι ηλικίες διαφέρουν, θα διαβάσετε προτάσεις που μπορεί να μην ταιριάζουν σε όλους. Εσείς απλά προσαρμόστε τες στην ηλικία του παιδιού σας ή στην δική σας.

    Η ιστορία του Galentine’s Day

    Οσο κι αν σου φαίνεται παράξενο, το Galentine’s Day καθιερώθηκε μόλις το 2010 έπειτα από ένα επεισόδιο της αμερικάνικης σειράς “Parks and Recreation” που είχε τον ομώνυμο τίτλο. Η πρωταγωνίστρια της σειρά έκανε στις 13 Φλεβάρη ένα πάρτυ με τις φίλες της ώστε να γιορτάσουν τη φιλία τους και να βροντοφωνάξουν ότι δεν είναι ανάγκη να έχει να γιορτάζουμε μόνο τον φτερωτό έρωτα αλλά εξίσου σημαντική είναι η γυναικεία φιλία. Από τότε, το μήνυμα που δόθηκε ήταν τόσο ισχυρό που αυτή την στιγμή τα εμπορικά έσοδα από το Galentine’s Day είναι περισσότερα από αυτά του Αγίου Βαλεντίνου.

    Πώς να γιορτάσεις το Galentine’s Day αν είσαι έφηβη

    Αν είσαι έφηβη και διαβάζεις αυτή την στιγμή την ανάρτηση, είναι περιττό να σου πω ότι ο΄τι κι αν επιλέξεις πρέπει πρώτα να το συζητήσεις με την οικογένειά σου ώστε να συμφωνούν και αυτοί. Πιστεύω βέβαια ότι δεν είναι τόσο τραγικό αυτά που προτείνω οπότε μην φοβηθείς να ρωτήσεις αν σου το επιτρέπουν. Αν ωστόσο είναι καθημερινή, ίσως να πρέπει να περιμένεις μέχρι το ΣΚ για να κάνεις αυτό το πολυπόθητο κάλεσμα στις φίλες σου. Πάμε όμως να τα δούμε ποιο αναλυτικά:

    • Οργάνωσε ένα μικρό πάρτυ στο σπίτι
    • Οργάνωσε μία ανταλλαγή δώρων (σαν το secret santa αλλά για το Galentine’s Day) στο σχολείο
    • Πήγαινε στο σινεμά με τις φίλες σας
    • Κάλεσε τις φίλες σου να δείτε παρέα μια ταινία στο σπίτι
    • Κάλεσε τις φίλες σου σε ένα online chat (αν μένουν μακριά ή είναι καθημερινή) και πείτε τα νέα σας
    • Γράψτε σε μηνύματα τις αναμνήσεις από τις ωραιότερες στιγμές σας
    • Γράψε ή φτιάξε μία κάρτα για τη φίλη σου

    Πώς να γιορτάσεις το Galentine’s Day αν είσαι άνω των 18

    Παρόλο που εμείς προτείνουμε τη διοργάνωση ενός σπιτικού πάρτυ για τα μικρότερα κορίτσια μας, δεν μπορώ να μην σας πω ότι για τα μεγαλύτερα κορίτσια υπάρχουν πολλές ακόμα προτάσεις και σε αυτή την φάση (εκτός αν μένεις με την οικογένειά σου) δεν θα χρειαστεί να πάρεις και την άδειά τους. Ενδεχομένως να ζητήσεις ένα “δάνειο” :)) Φυσικά δεν χρειάζεται να τα οργανώσεις όλα μόνη σου, εκτός κι αν είναι έκπληξη. Πολλά από αυτά μπορείτε να τα διοργανώσετε παρέα.

    • Κλείσε μία μέρα σε σπα με τις φίλες ή κλείστε ραντεβού για κοινό μασάζ
    • Οργάνωσε μια βραδιά σινεμά με σοκολάτες, ποπ κορν, πατατάκια και ρομαντικές ταινίες
    • Οργάνωσε μια βραδιά με beaute στο σπίτι με κρασάκι, κεράκια και πολλά eye patches
    • Ετοίμασε ένα brunch στο σπίτι ή βγείτε έξω και απολαύστε την μέρα σας με brunch και ψώνια
    • Κλείστε τραπέζι για τα μπουζούκια ή πηγαίνετε σε κάποιο club
    • Διοργάνωσε ένα secret gift exchange, ειδικά αν είστε μεγάλη παρέα από φίλες (ανταλλαγή δώρων)
    • Οργάνωσε μια βραδιά με επιτραπέζια (πάρε ένα καινούργιο που να μην το έχεις ξαναπαίξει μαζί τους – Το Tabοο είναι σούπερ αν έχετε πολλές κοινές αναμνήσεις και βιώματα)
    • Γραφτείτε όλες μαζί στο γυμναστήριο
    • Κανόνισε μια δραστηριότητα με βάση τα κοινά σας ενδιαφέροντα (πεζοπορία, jogging, επίσκεψη σε μουσείο, σινεμά κ.α.)
    • Διοργάνωσε ένα πικ νικ

    Info: Η λέξη Galentine προέρχεται από συνδυασμό της λέξης Gal που στα αγγλικά σημαίνει κορίτσι/γυναίκα και της λέξης Valentine

    Ιδέες για ένα galentine's party με τις καλύτερες σου φίλες
    Ο απόλυτος οδηγός για ένα Galentine's Day Party 3

    Τι ταινία να δούμε αν οργανώσω ένα Movie Night για φίλες

    Σε περίπτωση που επιλέξεις βραδιά ταινίας, οι επιλογές είναι πολλές και ευτυχώς δεν έχει μεγάλη διαφορά αν είσαι μεγάλη ή μικρή. Σίγουρα κάποιες είναι λίγο πιο εφηβικές αλλά σε γενικές γραμμές προσπάθησα να παίξω safe επιλέγοντας ταινίες που να είναι είτε ρομαντικές είτε να εξυμνούν την γυναικεία φιλία.

    • 10 things I hate about you
    • Θέλμα και Λουίζ (λίγο βαρύ για μένα αλλά οκ!)
    • BridesMaids (χαζοαμερικανιά αλλά γούστα είναι αυτά!)
    • The Notebook
    • My Best friend’s wedding
    • One day
    • Maid of Honor
    • Love Rosie
    • My Girl
    • Οι φίλες (Beaches) (την αγαπώ πολύ αυτή την ταινία!)
    • Ανθισμένες Μανώλιες
    • Bend it like Beckham (όταν ήμουν νέα την λάτρεψα)
    • Legally Blonde
    • Sisterhood of the Travelling Pants
    • Mean Girls
    • First Wives Club

    Εναλλακτικά, αν είστε φαν των σειρών, κάνετε ένα αφιέρωμα στο Friends ή στο Sex and the City (δείτε και τις ταινίες που λατρεύω!)

    Ιnfo: Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η παγκόσμια μέρα φιλίας γιορτάζεται στις 30 Ιουλίου

    Πώς να οργανώσω ένα Galentine’s Party στο σπίτι

    1) Βρες μια ημερομηνία που να σας βολεύει. Αν η 13η Φεβρουαρίου πέφτει μεσοβδόμαδα, υπάρχει πάντα το Σαββατοκύριακο.

    2) Φτιάξε προσκλήσεις στο canva και στείλε τις προσκλήσεις διαδικτυακά ή εκτύπωσε τες για καλύτερο εφέ.

    3) Διάλεξε θέμα. Παρόλο που το κλασσικό κόκκινο χρώμα, οι καρδούλες και τα μπαλόνια είναι must μπορείς να διαλέξεις ό,τι θέμα θέλεις…. από Friends μέχρι “ντύσουν σαν σελέμπριτι” ή “έλα με τις πυτζάμες σου”.

    4) Διακόσμησε τον χώρο. Τα μπαλόνια και τα κεράκια είναι τα πρώτα που μου έρχονται στο μυαλό. Ωστόσο ανάλογα με το θέμα μπορείς να αυτοσχεδιάσεις. Σίγουρα όμως χρειάζεται κάτι που να κάνεις τις φίλες σου να νιώσουν άνετα, σαν στο σπίτι τους.

    5) Ετοίμασε κάτι να φάτε και να πιείτε. Κι εδώ οι επιλογές είναι πολλές. Μπορείς να το πας safe και να τα πάρεις όλα έτοιμα. Ντόνατ, cupcakes, pink lemonade, σοκολατάκια κ.α. ή να ζητήσεις από την μανούλα σου να σου ετοιμάσει μερικά καλούδια όπως club με πατατάκια ή πίτσες. Όλα εξαρτώνται από την ώρα και τον αριθμό των φίλων σου.

    6) Αν είστε του καλλιτεχνικού, μπορείς να διοργανώσεις ένα diy τραπέζι, π.χ με χάντρες και να φτιάξετε τα δικά σας βραχιόλια φιλίας.

    7) Προετοίμασε κάποια παιχνίδια γιατί θα είναι άχαρο να σκέφτεστε τι να κάνετε όταν ξεκινήσει το πάρτυ.

    8) Φτιάξε μια music playlist που να ταιριάζει σε όλους ή προετοίμασε την ταινία που θα δείτε.

    9) Φτιάξε ένα photobooth. Αν δεν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς απλά να εκτυπώσεις κάποιες φωτογραφίες σας, να τις κολλήσεις στον τοίχο και να φωτογραφηθείτε με φόντο τις ωραιότερες στιγμές σας. Να είσαι σίγουρη ότι θα έχεις χώρο στο κινητό σου γιατί θα βγάλετε πολλές φωτογραφίες.

    10) Ανταλλάξτε τα δώρα σας. Εάν οι φίλες σου δεν προνοήσουν μπορείς να έχεις εσύ ένα μικρό αναμνηστικό δωράκι για την καθεμία τους, όπως ένα μπισκότο με ζαχαρόπαστα ή ένα βραχιολάκι φιλίας αν είστε μικρές ή μια μάσκα ομορφιάς αν είστε μεγαλύτερες. Αν τα συνοδεύσεις με μία καρτούλα θα είναι εξαιρετικά.

    Διαβάστε περισσότερα:

    Ιδέες για ένα galentine's day party με τις καλύτερες σου φίλες
    Ο απόλυτος οδηγός για ένα Galentine's Day Party 4

    Τι δώρο να πάρω στη φίλη μου

    Νομίζω ότι εδώ η λίστα είναι ανεξάντλητη και μπορείς να παίξεις ανάμεσα στα κλασσικά αγιοβαλεντινιάτικα δώρα, αρκουδάκια, μπαλόνια, καρτούλες και τέτοια ή σε πιο χρηστικά δώρα όπως ρούχα, αξεσουάρ και καλλυντικά. Νομίζω ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το μπάτζετ σου αλλά και τις “ανάγκες” της φίλης σου που τόσο καλά ξέρεις μόνο εσύ! Φυσικά αν είσαι κάτω των 18, η αγορά καλό θα είναι να εξαρτηθεί και από τη συζήτηση που θα κάνεις με τους γονείς σου για να εγκρίνουν το μπάτζετ. Ας δούμε όμως και μερικά δώρα πιο συγκεκριμένα:

    Τι παιχνίδια μπορώ να παίξω:

    • Εσύ τι θυμάσαι; Σε μια γυάλα γράψτε δυνατές αναμνήσεις που έχετε με τις φίλες σας και κάθε φορά που θα τραβάει η κάθεμία ένα χαρτάκι θα πρέπει να λεει τι θυμάται από αυτό το περιστατικό.
    • Θάρρος ή αλήθεια. Ε, δεν νομίζω να χρειάζεται να πω πολλά για αυτό παιχνίδι
    • Παίξτε επιτραπέζια ή χαρτιά ή ακόμα και τουρνουά τάβλι
    • Αλήθεια ή ψέμα: Πείτε ένα περιστατικό (αληθινό ή ψεύτικο) και αφήστε τις φίλες σας να μαντέψουν αν έχει συμβεί ή όχι.

    Περιμένω όμως κι από εσάς τις δικές σας ιδέες. Πώς σας φαίνεται το Galentine’s Day; Να σας πω, ευκαιρία για διασκέδαση που δεν κάνει κακό σε κανέναν δεν είναι κι άσχημη, έτσι δεν είναι; Οπότε ακόμα κι αν τώρα είναι η πρώτη φορά που βλέπετε αυτή την λέξη, δεν είναι αργά για να οργανώσετε το δικό σας Galentine’s Day event.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης