Αρχική ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Παιδί Γονείς και έφηβοι – ποιοτικός χρόνος μαζί τους στην εφηβεία

Γονείς και έφηβοι – ποιοτικός χρόνος μαζί τους στην εφηβεία

0
Γονείς και έφηβοι – ποιοτικός χρόνος μαζί τους στην εφηβεία

Παρόλο που η κόρη μου έχει μπει στην εφηβεία, βρίσκεται ακόμα στο στάδιο που δεν έχει ενοχοποιήσει την οικογένεια για όλα τα δεινά του κόσμου. Έχει πολύ στενή σχέση μαζί μας, με τη γιαγιά και τον παππού αλλά και με τις θείες και τους θείους της. Δεν θα ξεχάσω όταν στην διήμερη εκδρομή που πήγαν με το σχολείο φέτος την άνοιξη, υπήρχαν συμμαθήτριές της που δεν φίλησαν καν τους γονείς τους πριν μπούνε μέσα στο λεωφορείο, γεγονός πρωτόγνωρο για μένα. Βλέπετε και τα δύο μου παιδιά, αλλά κι εγώ με την αδερφή μου ως έφηβες, δεν είχαμε ποτέ ντροπή για τους γονείς μας ή τέλος πάντων δεν πιστεύαμε ότι το να μην φιλήσουμε τους γονείς μας ήταν δείγμα μαγκιάς ή ανεξαρτησίας. Οπότε, κάνοντας πολλές σκέψεις μετά από αυτό το γεγονός, σκέφτηκα να δώσω μερικές συμβουλές σε εσάς τους γονείς με παιδιά στην εφηβεία για το πώς να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί τους όχι μόνο φέτος το καλοκαίρι αλλά γενικότερα, και να έρθετε πιο κοντά τους.

Γονείς και έφηβοι - ποιοτικός χρόνος μαζί τους στην εφηβεία 1

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε απαίτηση από ένα παιδί στην εφηβεία να είναι συνέχεια μαζί σας! Τα παιδιά θέλουν τις ελευθερίες τους σε αυτή τη φάση, οπότε με προσοχή, μέτρο και όρια πρέπει να το δεχτείτε και αυτό. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί το γεγονός ότι μπορούν να περνάνε ωραία και μαζί σας. Εμείς για παράδειγμα ως έφηβες είχαμε πολύ πλάκα, καθώς το καλοκαίρι, επειδή δεν είχαμε άδεια να βγούμε κάθε μέρα, απολαμβάναμε μαζί με τη μαμά μας… την μπιρίμπα. Πόσα βράδια παίζαμε παρέα με φίλους στο σπίτι μπιρίμπα εκείνα τα καλοκαίρια που είχαμε μετακομίσει στο καινούργιο μας σπίτι και απολαμβάναμε την αυλή μας! Τι τέλειες αναμνήσεις, τι γέλια! Οπότε για να δούμε τι θα μπορούσατε πλέον, εν έτη 2019, να κάνετε με τα παιδιά σας που έχουν μπει στην εφηβεία;

Γονείς και έφηβοι - ποιοτικός χρόνος μαζί τους στην εφηβεία 3

29 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ

1. Παίξτε μαζί τους ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Ό,τι δεν μπορείς να το αποφύγεις, τουλάχιστον απόλαυσέ το. Διαλέξτε ένα παιχνίδι που να μπορείτε να αντιμετωπίσετε και ξεκινήστε τον αγώνα. Τα παιδιά θα χαρούν να σας μάθουν τα μυστικά του κι εσείς ίσως καταλάβετε τι ωραίο βρίσκουν σε αυτό! Αυτή η πρόταση είναι ιδανική για τα έφηβα αγόρια που πάντα στοχοποιούνται για την αγάπη τους στα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Για ιδέες για νέα παιχνίδια, διαβάστε εδώ.

2. Επιλέξτε ένα εστιατόριο που να τους αρέσει.

Τι βαρετές αυτές οι ταβέρνες για τα παιδιά και ειδικά για τα παιδιά στην εφηβεία! Ρωτήστε τους τι φαγητό θα ήθελαν να δοκιμάσουν ή ίσως ποιον σεφ θα ήθελαν να γνωρίσουν μέσα από τις γεύσεις του και προσφέρετέ τους μια γαστρονομική νέα εμπειρία για την οποία θα μιλάνε με τους φίλους τους. Νέες γεύσεις, γνωριμίες με του κουζίνες του κόσμου και είναι σίγουρο ότι σίγουρα θα σας προσφέρει τροφή για αρκετή συζήτηση πέρα από τα καθιερωμένα.

Γονείς και έφηβοι - ποιοτικός χρόνος μαζί τους στην εφηβεία 5

3. Ανεβάστε την αδρεναλίνη μαζί τους.

Επισκεφτείτε ένα λούνα παρκ με λίγο πιο εξτρίμ παιχνίδια και ανεβείτε μαζί τους στα πιο τρελά τρενάκια. Εντάξει, ειδικά οι μαμάδες μπορεί να φάτε το δούλεμα της ζωής σας για τα ουρλιαχτά σας, αν φυσικά φοβάστε, αλλά σίγουρα θα το απολαύσετε μαζί τους. Και μπορεί στην Ελλάδα να μην έχει πολλά extreme λούνα παρκ αλλά τι θα λέγατε για μια βόλτα στα θεματικά πάρκα της Ευρώπης;

Διαβάστε τη δική μας εμπειρία στον Εύηνο Ποταμό κάνοντας rafting

4. Αθληθείτε μαζί τους.

Πόσο χαίρομαι όταν βλέπω μπαμπάδες με γιους στο γυμναστήριο ή να παίζουν μπάσκετ. Κι αν το θέμα μπάσκετ ή ποδόσφαιρο είναι καθημερινότητά για εσάς, προτείνετέ τους κάτι καινούργιο. Ίσως ιππασία, παραπέντε, rafting ή κάτι που θα τους μείνει αξέχαστο. Τι θα λέγατε για μερικά μαθήματα water sports ίσως; Ό,τι και να επιλέξετε σημασία έχει να το κάνετε μαζί είτε μια φορά είτε συνεχόμενα σαν ένα κοινό σας χόμπι.

Διαβάστε εδώ για το ταξίδι μας και την εμπειρία της ιππασίας.

https://www.instagram.com/p/Bi-NCVXHhW_/

5. Kάντε μαζί πεζοπορία.

Μοιάζει αρκετά με την παραπάνω πρόταση αλλά διαφέρει αρκετά στο mentality. Τέτοιες είδους καταστάσεις και αθλητικές δραστηριότητες φέρνουν κοντά την οικογένεια, τους ενώνουν, τους κάνουν να σεβαστούν και να επιβραβεύσουν ο ένας τον άλλον. Και μπορεί να μην μιλάς πολύ γιατί η γλώσσα θα σου βγει, όπως και να το κάνουμε, αλλά σε φέρνει κοντά η φύση, η κοινή σου πορεία και ο στόχος. Άσε που τέτοιες καταστάσεις απομακρύνουν τα παιδιά και από άλλους πειρασμούς!

Δείτε τη δική μας εμπειρία πεζοπορίας εδώ αλλά και τις καλοκαιρινές πεζοπορίες με τον Γιώργο.

https://www.instagram.com/p/Bi6EutVDsp9/

6. Μαγειρέψτε μαζί.

Θέλετε να είναι το αγαπημένο του φαγητό ή κάτι καινούργιο; Γλυκό ή αλμυρό; Μιλήστε μαζί του και μπείτε στην κουζίνα και σαρώστε την. Το θέμα φυσικά δεν είναι το αποτέλεσμα πάντα αλλά ο ποιοτικός χρόνος που θα περάσετε μαζί, τα γέλια και η βαθύτερη γνωριμία με τα καινούργια εφηβικά θέλω του παιδιού σας. Αφήστε το να σας μιλήσει για τα νέα trends και βάλτε και τη μουσική να παίζει! Πριν λίγες μέρες φτιάξαμε παρέα ένα πανεύκολο γλυκό με φράουλες!

7. Φτιάξτε μαζί το πλάνο φαγητού της εβδομάδας και πηγαίνετε για ψώνια παρέα.

Ξέρω οικογένειες που ποτέ δεν παίρνουν τα παιδιά μαζί τους στα ψώνια του σούπερ-μάρκετ ή στην λαϊκή και το βρίσκω λίγο υπερβολικό. Γιατί να μην έχει τη χαρά της επιλογής και το παιδί μαζί σας; Το παιδί δεν ανήκει σε αυτή την οικογένεια; Η επιλογή των φαγητών και το καλάθι της οικογένειας είναι ένας τρόπος να δει ότι έχει και αυτό μερίδιο ευθύνης για την καθημερινότητα, έρχεται πιο κοντά στις ανάγκες της οικογένειας και φυσικά σας νιώθει και αυτό με την σειρά του. Άσε που είναι και διασκεδαστικό! Εκτυπώσιμη λίστα για το εβδομαδιαίο μενού μπορείτε να βρείτε εδώ.

Διαβάστε τα Γενέθλια ορόσημο της δικής μας έφηβης.

8. Επιλέξτε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα και βρείτε τρόπους να βοηθήσετε.

Πολλά παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένα απέναντι στις ανάγκες της κοινωνίας. Από την άλλη, πολλά ιδρύματα αναζητούν βοήθεια με διάφορους τρόπους. Οπότε αν το παιδί σας είναι ευαισθητοποιημένο απέναντι στα ζώα ή στο περιβάλλον, για παράδειγμα, αναζητήστε μαζί τους τρόπους για να βοηθήσετε. Γκουγκλάρετε αυτό που τους ενδιαφέρει και καταστρώστε μαζί ένα σχέδιο να σώσετε τον κόσμο!

Ανθομέλι-Κατηγορία: Εφηβεία

9. Πηγαίνετε παρέα για ψώνια.

Εντάξει, ομολογώ ότι αυτό κολλάει περισσότερο στα κορίτσια! Αλλά πάντα πιάνει! Επενδύστε σε αυτή τη βόλτα και δείτε την ως έναν τρόπο να ενταθεί ο δεσμός με την κόρη σας ή τον γιο σας. Ψωνίστε, φάτε παγωτό ή μεσημεριανό μαζί, μπείτε στα αγαπημένα της μαγαζιά ακόμα κι αν δεν ψωνίσετε και μάθετε για το στυλ της και το τι της αρέσει. Μειώστε το χάσμα γενεών και να είστε ανοιχτοί στις στυλιστικές της προτάσεις!

Διαβάστε το Οι Τετάρτες με τη μαμά και πως μία τυχαία βόλτα έγινε παράδοση

https://www.instagram.com/p/Brj5zsKn95k/

10. Οργανώστε μαζί ένα project.

Εντάξει, αυτή η ιδέα έχει άπειρα παρακλάδια. Ο στόχος όμως είναι να προσπαθήσετε να βάλετε τα παιδιά μέσα στα σχέδια της οικογένειας. Ψάχνετε για διακοπές ή ξενοδοχεία, ζητήστε τους να βοηθήσουν. Ετοιμάζετε ανακαίνιση ή αλλαγή σε κάποιο δωμάτιο, ζητήστε τους τις συμβουλές τους. Σκοπεύετε να κάνετε μια νέα αγορά, να ανανεώσετε την γκαρνταρόμπα σας ή τις συνταγές που φτιάχνετε για την οικογένεια. Ζητήστε τους τη ΓΝΩΜΗ τους και τουλάχιστον σκεφτείτε την!! Μην το κάνετε μόνο για τα μάτια του κόσμου! Τα παιδιά θέλουν να νιώθουν ότι είναι ενεργά μέλη της οικογένειας!

11. Προσφέρετέ τους μια νέα γνώση.

Μιλήστε με τα παιδιά σας και μάθετε πραγματικά τι είναι αυτό που θέλουν να κάνουν και τι είναι αυτό που τους αρέσει. Αν για παράδειγμα είναι η ζωγραφική, μήπως να ψάχνατε μαζί για video στο youtube που θα μπορούσε να τους βοηθήσει να εξελιχθούν; Δεν χρειάζεται πάντα χρηματική επένδυση αλλά συζήτηση για να βρεθούν λύσεις που θα πέσουν στο τραπέζι για να δείτε πώς μπορεί το παιδί να εξελιχθεί και να ωφεληθεί από ένα καινούργιο ενδιαφέρον.

Διασκεδάστε με τα παιδιά κάνοντας yoga challenge

11. Δείτε σινεμά/θέατρο μαζί.

Αν τα παιδιά σας είναι σινεφίλ ή θεατρόφιλοι, μην τους στερείτε αυτή την απόλαυση. Ίσως το ποσοστό να είναι 2/1 δηλαδή 2 φορές με φίλους τους και μία μαζί σας, αλλά δεν πειράζει. Δίκαιο είναι, δεν νομίζετε; Αναζητήστε ταινίες και θέατρα online και κάντε έναν προγραμματισμό για να δείτε τι μπορεί να σηκώσει η οικογένεια. Όταν είστε ξεκάθαροι απέναντι στα παιδιά στην εφηβεία, είναι σίγουρο ότι θα το σεβαστούν και θα σας καταλάβουν.

12. Πηγαίνετε μαζί σε μια συναυλία.

Ξέρω, ξέρω, η πρώτη τους αντίδραση θα είναι, “να πάρω και μια φίλη ή φίλο μου μαζί;” Γιατί όχι, αρκεί να μην είστε 2, 3, χίλιοι 13 αλλά λίγα άτομα που θα περάσετε όλοι μαζί παρέα σούπερ! Είναι ωραίο τα παιδιά να νιώθουν ότι είστε και πλάι στους φίλους τους. Ανοίξτε το σπίτι σας και την αγκαλιά σας και σε αυτούς.

https://www.instagram.com/p/BnW6qjqHn6r/

13. Δείτε παρέα μια ταινία στο σπίτι.

Πάρτε τα ποπ κορν σας ή ότι άλλο σας αρέσει και αφήστε το παιδί να σας μυήσει στην αγαπημένη του ταινία φαντασίας ή περιπέτειας. Μην ξεχάσετε να κλείσετε ταυτόχρονα όλοι τα κινητά σας φυσικά!

Δείτε τις δικές μας προτάσεις για εφηβικές σειρές και ταινίες εδώ.

14. Ενημερωθείτε για το πάθος τους.

Πολλές φορές τα παιδιά έχουν κολλήματα με ηθοποιούς, τραγουδιστές, χόμπι, παιχνίδια ή ταινίες που εμείς οι μεγάλοι αδυνατούμε να βρούμε τι είναι αυτό που τους αρέσει σε όλα αυτά. Αφιερώστε τους χρόνο και δείξτε τους ότι θέλετε πραγματικά να μάθετε τι είναι αυτό που τους αρέσει πραγματικά και γιατί. Κάντε έρευνα στο διαδίκτυο ή πηγαίνετε στα μαγαζιά για να βρείτε τι μπορείτε να βρείτε σχετικά με αυτό.

15. Γίνετε τουρίστες στην πόλη σας.

Βάλτε άνετα παπούτσια, πάρτε νερά και ξεχυθείτε στην πόλη σας. Ένα food tour θα ήταν υπέροχο ή ακόμα και ένα τουρ στα μπαράκια της πόλης σας. Μπορείτε επίσης να βάλετε ως στόχο να βλέπετε ένα μουσείο κάθε μία ή δύο εβδομάδες. Θα τα έχετε δει όλα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού!

20 τρόποι για να γίνετε τουρίστες στην πόλη σας

16. Φτιάξτε παρέα το γενεαλογικό σας δέντρο.

Προσωπικά εγώ δεν είμαι πολύ φαν σε αυτό γιατί ψιλοβαριέμαι αλλά για κάθε οικογένεια είναι διαφορετικές οι συνθήκες οπότε σίγουρα θα αρέσει σε κάποιους. Συνδυάστε το βλέποντας παλιές φωτογραφίες ή παλιές βιντεοκασέτες ή dvd της οικογένειας. Σίγουρα κάτι θα βρουν που θα τους εξιτάρει σε όλο αυτό ή θα σας κάνουν ερωτήσεις μαθαίνοντας περισσότερα για το παρελθόν τους/σας.

https://www.instagram.com/p/Bw7DzxSHwhJ/

17. Ξεκινήστε μαζί το γυμναστήριο.

Να, η παρέα που θέλατε για να πάτε γυμναστήριο. Τώρα που το παιδί είναι στην εφηβεία, είναι σχεδόν ισάξιος “παίχτης” και είμαι σίγουρη ότι θα το απολαύσετε και οι δύο. Βρείτε κοινό χρόνο (κομμάτι δύσκολο αυτό) και επιλέξτε τη γυμναστική δραστηριότητα που θα σας ενώσει. Επίσης ωραία ιδέα είναι να γυμναστείτε παρέα και στο σπίτι με τη βοήθεια κάποιου βίντεο.

Δωρεάν μαθήματα Yoga online

18. Περιποιηθείτε τους εαυτούς σας παρέα.

Αν έχετε κορίτσι μπορείτε να περάσετε μια μέρα παρέα στο κομμωτήριο ή κάνοντας τα νύχια σας ή πηγαίνοντας για αποτρίχωση κι αν έχετε αγόρι μπορεί να πάει μαζί με τον μπαμπά για κούρεμα ή σε ένα παραδοσιακό μπαρμπέρικο. Η προσωπική υγιεινή στην εφηβεία είναι νούμερο ένα και γιατί όχι να το μάθουν μαζί με τους γονείς τους. Αν έχετε κορίτσι τότε δείξτε της τον σωστό τρόπο να βάφεται που να ταιριάζει στην ηλικία της ή αν δεν ξέρετε πως δείτε μαζί βιντεάκια στο youtube ή το instagram.

Αυτό το άρθρο μας σας ενδιαφέρει Ακμή, υγιεινή και εφηβεία.

19. Ξεκινήστε να φτιάχνετε ένα μεγάλο παζλ.

Αγαπημένη μας δραστηριότητα ως παιδιά μαζί με τους γονείς μας. Συνεργασία και εκτίμηση στο πρόσωπο του συνεργάτη μας για έναν τελικό σκοπό. Διαλέξτε μαζί το σχέδιο και είτε κορνιζάρέτε το μετά ή απλά ξαναβάλτε το στο κουτί. Στο παζλ η διαδικασία είναι το χαρτί της επιτυχίας.

20. Ασχοληθείτε όλοι μαζί με τον κήπο σας.

Πηγαίνετε στο φυτώριο, διαλέξτε όλοι μαζί φυτά και λουλούδια και λερωθείτε στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας κάνοντάς τον, τον μικρό σας παράδεισο! Δείξτε στο παιδί πώς να φυτεύει ή πως να σκαλίζει και ίσως να τους ξυπνήσετε και ένα νέο χόμπι.

https://www.instagram.com/p/BuwbCYwHIyr/

21. Πηγαίνετε για κάμπινγκ και βάλτε και τα παιδιά στο παιχνίδι του στησίματος.

Ξέρετε, εμείς παλιά βαριόμασταν πολύ αυτό το στάδιο, ήταν πολύ κουραστικό και περνούσαμε μια ολόκληρη μέρα συμμαζεύοντας το τροχόσπιτο. Τώρα βέβαια που το βλέπω από μακρυά, αυτό που δεν μας άρεσε ήταν που ήμασταν τα “τσιράκια”… φέρε αυτό, κάνε εκείνο και τελικά ήμασταν τα παιδιά για όλες τις δουλειές. Προτείνω σε κάθε περίπτωση οι έφηβοι να έχουν έναν ξεκάθαρο ρόλο σε αυτό που θα κάνετε, π.χ. μπορούν να στήσουν τις καρέκλες και τα τραπέζια ή να συμμαζέψουν τα ρούχα τους. Πρέπει να καταλάβουν ότι στις διακοπές σας πρέπει όλοι να προσφέρετε και όλοι έχετε το δικαίωμα να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε. Οπότε, όλοι μαζί θα κουραστείτε πρώτα και μπορούν να πάνε να βρουν τους φίλους τους κι εσείς τους δικούς σας.

22. Κάντε παρέα μια κατασκευή.

Αυτό μπορεί να ποικίλει από ένα απλό diy έως μια πιο πολύπλοκη μαστορική κατασκευή. Και πάλι προτείνω όμως ξεκάθαρους ρόλους τώρα που τα παιδιά είναι μεγάλα και μην σας πω να τους δώσετε και τα ηνία. Το θέμα είναι η συνεργασία και η διασκέδαση. Να καταλάβει το παιδί ότι υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε παρέα και να περάσετε όμορφα.

Πώς να βάψετε τα πάνινα παπούτσια σας.

23. Κάντε πικ νικ.

Ναι, ναι! Αλλά αυτή την φορά μην καλέσετε φίλους. Κάντε το μόνοι σας και πάρτε μαζί σας μπάλες και διάφορα παιχνίδια για να έρθετε πιο κοντά με τα παιδιά σας που είναι στην εφηβεία.

Δείτε το οικογενειακό πικ νικ της Κάλης εδώ.

24. Δείξτε τους να καταλάβουν ότι το δωμάτιο τους δεν είναι άσυλο.

Αν μπαίνετε στο δωμάτιό τους μόνο για να τους επιπλήξετε για την ακαταστασία ή για να ελέγξετε αν διαβάζουν, τότε είναι πολύ πιθανό να σας αποκλείσουν από αυτό. Μπείτε στο δωμάτιό τους για να μιλήσετε μαζί τους, να παίξετε μαζί τους και φυσικά για να το διακοσμήσετε παρέα και πάντα βάση και των προσωπικών τους προτιμήσεων.

Γονείς και έφηβοι - ποιοτικός χρόνος μαζί τους στην εφηβεία 7

25. Φτιάξτε μαζί ένα οικογενειακό blog.

Πολύ πρωτοποριακό ε; Γιατί όχι όμως. Μπορείτε να ξεκινήσετε ένα blog το οποίο να έχετε prive για εσάς κι εκεί να καταγράφετε όλοι τις εμπειρίες και τις αναμνήσεις σας. Αν ήδη έχετε ένα, μπορείτε να τους ζητήσετε να γράψουν ένα άρθρο για το blog σας.

Φωτογράφιση Μαμάς και κόρης με fitness διάθεση.

26. Φτιάξτε παρέα ένα οικογενειακό άλμπουμ.

Επιλέξτε τις καλύτερες φωτογραφίες σας και εκτυπώστε τες ή χρησιμοποιήστε ένα online πρόγραμμα. Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε κι ένα κολάζ με φωτογραφίες και να το κρεμάσετε ως κάδρο στο σπίτι σας. Καιρός να μάθουν τα παιδιά για την εποχή που οι φωτογραφίες ήταν εκτυπωμένες και όχι μέσα σε έναν σκληρό δίσκο.

27. Φωτογραφίστε τους.

Τι θα λέγατε για μια φωτογράφιση; Είτε αγόρι είτε κορίτσι στην εφηβεία όλο και κάποια στιγμή θα χρειαστούν φωτογραφίες για τα social media. Κι αν το παίζουν δύσκολοι, προτείνετε να τους βγάλετε μαζί με τους φίλους τους.

https://www.instagram.com/p/BlH8sTyH0Ae/

28. Εδραιώστε την Ημέρα Οικογένειας.

Σε περίπτωση που και το καλοκαίρι το πρόγραμμά σας είναι στενό και όλα τα παραπάνω είναι δύσκολο να γίνουν, αποφασίστε για μια μέρα αφιερωμένη στην οικογένεια που θα αποφασίσετε όλοι μαζί για το τι θέλετε να κάνετε. Σινεμά στο μπαλκόνι, επιτραπέζια στο σαλόνι, ύπνος στο σπίτι σαν κάμπινγκ. Δημιουργήστε τη δική σας οικογενειακή παράδοση απλά αυτή την φορά προσαρμοσμένη στην εφηβεία.

29. Πηγαίνετε μια εκδρομή έκπληξη ή πείτε τους να επιλέξουν αυτοί τον προορισμό.

Τελευταίο σας άφησα το ταξίδι και την εκδρομή και αυτό γιατί λίγο ή πολύ όλοι κάνουμε ταξίδια το καλοκαίρι με τα παιδιά μας. Ο στόχος όμως της ανάρτησης δεν είναι μόνο οι γενικές ιδέες για το τι να κάνετε αλλά ιδέες για να σας φέρουν πιο κοντά. Οπότε αν το ταξίδι αυτό έχει ως στόχο όχι απλά να ξεκουραστούν οι γονείς αλλά και να αλληλεπιδράσουν με τα παιδιά τους, τότε κάντε το ως μέρος του “σχεδίου”.


Περισσότερες ιδέες για εκδρομές μπορείτε να δείτε στην Κατηγορία Ταξίδια


Σημαντικό κομμάτι όσον σας είπα φυσικά δεν είναι να καταπιέσετε τα παιδιά σας ούτε να έχετε την απαίτηση να είναι συνέχεια μαζί σας. Απλά είναι σημαντικό να μάθουν να περνούν όμορφα με τους γονείς τους και να μην τους βλέπουν κατά τη διάρκεια της εφηβείας στο αντίθετο στρατόπεδο. Επίσης προσπαθείτε όλα αυτά που σας προτείναμε να τα κάνετε να έρθουν φυσικά και όχι ως επιβολή. Συζητήστε μαζί τους και βρείτε αυτό που θα ταίριαζε στη δική σας σχέση και στη δική σας οικογένεια.

Πως σας φάνηκαν όσα σας προτείναμε για τα παιδιά στην εφηβεία; Τι κάνετε εσείς παρέα με τους δικούς σας εφήβους και τι θα θέλατε να δοκιμάσετε; Τι δυσκολίες αντιμετωπίζετε; Θέλουμε πολύ να μάθουμε αν θα σας άρεσε μια στήλη για εφήβους μιας και πλέον τα παιδιά όλων μας μεγαλώνουν. Περιμένω νέα σας στα σχόλια!

Κάλη και Κατερίνα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ