ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πως να μετατρέψεις ένα πικ νικ σε παιδικό πάρτυ

    Το ότι αγαπάμε τα πάρτυ νομίζω ότι το ξέρετε! Το ότι αγαπάμε τα πιν νικ το ξέρετε; Ε μα φυσικά, τι ρωτάω, αφού χρόνια τώρα διαβάζετε τις αναρτήσεις μας με ιδέες για πικ νικ και παρακολουθείτε με αγάπη τα Bloggers Pic Nic Days που έχουμε διοργανώσει στο παρελθόν παρέα με καλούς φίλους. Σήμερα, λοιπόν, σκέφτηκα να ενώσω αυτές τις δύο αγάπες και να σας βοηθήσω βήμα βήμα να οργανωθείτε για να μετατρέψετε ένα πικ νικ σε παιδικό πάρτυ. Κοινώς, παιδικό πάρτυ με θέμα το πικ νικ!

    Παιδικό πάρτυ Πικ Νικ

    Ο χώρος

    1. Για να κάνεις ένα παιδικό πάρτυ να μοιάζει με πικ νικ θα χρειαστείς σίγουρα έναν αξιοπρεπή χώρο να απλώσεις την κουβέρτα σου! Θα πρότεινα φυσικά είτε ένα πάρκο είτε μια μεγάλη παιδική χαρά. Βέβαια, μας κάνει και η αυλή του σπιτιού σου ή η πυλωτή. Φαντασία να υπάρχει. Επίσης καλό θα ήταν, επειδή το βιώσαμε πέρσι, να υπάρχει άφθονη σκιά. Μην πεις δηλαδή “έλα λίγες ώρες θα είναι”! Δεν αντέχεται χωρίς δέντρο ή κάποιο σκέπαστρο! Οπότε ό,τι κι αν επιλέξεις, να βεβαιωθείς ότι θα υπάρχει σκιά!
    Πως να μετατρέψεις ένα πικ νικ σε παιδικό πάρτυ . Πάρτυ με θέμα το πικ νικ. Pic Nic Party
    Πικ νικ στο Πάρκο του Φλοίσβου

    Μην ξεχάσεις να ετοιμάσεις μια ταμπέλα ή δύο που να οδηγούν τον κόσμο από το πάρκινγ στον χώρο του πάρτυ. Εναλλακτικά μπορείς να δέσεις και μπαλόνια ή έντονες κορδέλες στα κάγκελα κατά μήκος της διαδρομής.


    Προσκλήσεις

    2) Πάρτυ χωρίς πρόσκληση δεν γίνεται! Φτιάξε προσκλήσεις που να ταιριάζουν με το θέμα σου. Εμείς είχαμε φτιάξει αυτήν που βλέπεις στην φωτογραφία μέσα από το canva αλλά μπορείς να βρεις και δωρεάν εκτυπώσιμο εδώ. Θέλει χρώμα, θέλει καρουδάκι, θέλει κοκκινάκι, λουλούδια, χοτ-ντογκ, κεφτεδάκια, πλάκα κάνω, φτιάξ’ την όπως θέλεις εσύ! Αν την στείλεις ηλεκτρονικά, μην ξεχάσεις να επισυνάψεις και έναν χάρτη για να μην χανούν οι καλεσμένοι σου ψάχνοντας να βρουν το ακριβές σημείο του πάρτυ αν το πάρκο είναι μεγάλο.

    Πως να μετατρέψεις ένα πικ νικ σε παιδικό πάρτυ. Retro pic nic day_ πικ νικ_παιδικό πάρτυ_πρόσκληση
    Πρόσκληση για πικ νι

    3) Μπορεί οι καλεσμένοι να καθίσουν κάτω αλλά δεν θα το πρότεινα και για τα τρόφιμα (ειδικά αν είναι αρκετά). Προτείνω να έχεις κανονίσει να υπάρχουν ένα ή δύο πλαστικά τραπέζια, τα οποία θα καλύψεις με ένα τραπεζομάντηλο για ομορφιά φυσικά! Στήσε εκεί τα φαγητά και τα ποτά ώστε να αποφύγεις την επιδρομή των μυρμηγκιών.

    Πως να μετατρέψεις ένα πικ νικ σε παιδικό πάρτυ . Πάρτυ με θέμα το πικ νικ. Retro Bloggers Pic Nic Party
    Retro Bloggers Pic Nic Day
    Πως να μετατρέψεις ένα πικ νικ σε παιδικό πάρτυ . Πάρτυ με θέμα το πικ νικ. Retro Bloggers Pic Nic Party
    Retro Pic Nic Day στο πάρκο του Φλοίσβου
    Πως να μετατρέψεις ένα πικ νικ σε παιδικό πάρτυ . Πάρτυ με θέμα το πικ νικ. Retro Bloggers Pic Nic Party
    Δροσερή βυσσινάδα στο πικ νικ πάρτυ μας στο Πάρκο του Φλοίσβου

    Όταν το πικ νικ είναι σε εξωτερικό χώρο και κάτω από τον ήλιο, τα νερά δεν είναι αρκετά. Οπότε να έχετε μαζί σας ένα με δύο φορητά ψυγεία με νερά και παγοκύστες.

    Τι θα φάμε;

    4) Μην σκάσεις να τα ετοιμάσει όλα εσύ! Άλλωστε ένα πάρτυ δεν είναι για να αποδείξουμε πόσο καλές νοικοκυρές είμαστε. Μπορείς να θέλεις να ζητήσεις από κάθε οικογένειά να φέρει το κατιτίς της (αν έχες τέτοια άνεση και είστε λίγα άτομα), να παραγγείλεις ή να κάνεις έναν συνδυασμό. Δηλαδή κάποια να φτιάξεις εσύ, κάποια να φέρουν οι φίλοι και το κυρίως να το παραγγείλεις! Εγώ προτείνω την αγαπημένη Roma Pizza Greece που δεν θα αφήσει κανέναν χωρίς να γλυφει τα δαχτυλάκια του. Ωστόσο αν θέλεις να μεγαλουργήσεις, σου έχω εδώ μια τεράστια λίστα με ιδέες για πιν νικ.

    Πως να μετατρέψεις ένα πικ νικ σε παιδικό πάρτυ . Πάρτυ με θέμα το πικ νικ. Retro Bloggers Pic Nic Party
    Ο συνδυασμός σπιτικών σνακ και Roma Pizza είναι ιδανικός!

    Στολισμός

    5) Στόλισε τον χώρο με όμορφα μπαλόνια με ήλιο, εκτυπώσιμα, κορδέλες και διάφορα αξεσουάρ για πάρτυ. Εμείς προμηθευτήκαμε τα δικά μας από το Bee Party, τα πήραμε έτοιμα φουσκωμένα και το retro pic nic μας πήρε άλλη διάσταση. Καλά είχαμε πολύ γέλιο μέσα στο αυτοκίνητο 5 άτομα με 10 μπαλόνια! Ωστόσο τα μπαλόνια με ήλιον είναι πάντα η χαρά του παιδιού και κακά τα ψέμματα δίνουν άλλη όψη στο ντεκόρ. Εμείς στολίσαμε και τα δέντρα με αγαπημένες χάρτινες πολύχρωμες μπάλες αλλά και γιρλάντες. Προσοχή όμως: δεν αφήνουμε τίποτα πίσω, ε;

    Πως να μετατρέψεις ένα πικ νικ σε παιδικό πάρτυ . Πάρτυ με θέμα το πικ νικ. Retro Bloggers Pic Nic Party
    Στολίζοντας το πάρκο του Φλοίσβου για το πικ νικ μας!

    Photo booth

    4) Φτιάξτε ένα photo booth! Γιατί μπορεί τα παιδιά να παίζουν σαν τρελά αλλά να η ευκαιρία να διασκεδάσουν και οι μεγάλοι και να βγάλουν και ένας ένας μια ωραία φωτογραφία με το παιδάκι τους! Εμείς, όπως θα δείτε, χρησιμοποιήσαμε μια ωραία καρό κουβέρτα, τα μπαλόνια και το καλάθι του πικ νικ ώστε να βγάλουμε τις οικογενειακές φωτογραφίες μας. Επίσης είχαμε εκτυπώσει και παιχνιδιάρικα εκτυπώσιμα για μεγαλύτερο fun. Αν δεν ξέρεις πως ή δεν θέλεις να τα κάνεις μόνη σου, επικοινώνησε με την Ειρήνη από τις Μαμαδο-ιστορίες και θα σου φτιάξει τα καλύτερα εκτυπώσιμα! Άλλες ιδέες για photo props μπορείτε να βρείτε και στο Ανθομέλι εδώ .

    Πως να μετατρέψεις ένα πικ νικ σε παιδικό πάρτυ . Πάρτυ με θέμα το πικ νικ. Retro Bloggers Pic Nic Party
    Κάλη, Κώστας και Μελίτα στο Retro Pic Nic Day
    Πως να μετατρέψεις ένα πικ νικ σε παιδικό πάρτυ . Πάρτυ με θέμα το πικ νικ. Retro Bloggers Pic Nic Party
    Κατερίνα, Θάνος, Μαρία στο Retro Pic Nic Day
    Πως να μετατρέψεις ένα πικ νικ σε παιδικό πάρτυ . Πάρτυ με θέμα το πικ νικ. Retro Bloggers Pic Nic Party
    Παίζοντας με τα photoprops

    Μην ξεχάσετε καπέλα, αντηλιακά και φωτογραφική μηχανή!

    Παιχνίδια για τα παιδιά

    5) Κάλεσε μια ανιματέρ. Ξέρω, ξέρω, θα σκεφτείς,”καλά, σε ολόκληρη αλάνα γιατί να καλέσω ανιματέρ”. Προσωπικά πιστεύω ότι πολλές φορές το άναρχο παιχνίδι μπορεί να οδηγήσει σε εκνευρισμό ή σε τσακωμούς ανάμεσα στα παιδιά και φυσικά υπάρχει πάντα και η περίπτωση να τριγυρίζουν γύρω από τα πόδια σας και να μην σας αφήνουν σε ησυχία. Επίσης μια ανιματέρ μπορεί να οργανώσει και κάποια οικογενειακά παιχνίδια κι έτσι να το διασκεδάσετε όλοι μαζί! Προσωπικά πίνω νερό στο όνομά τους όλα αυτά τα χρόνια! Αν ωστόσο δεν θέλεις, το Ανθομέλι σου έχει και εδώ την λύση καθώς η Κατερίνα έχει γράψει την καλύτερη λίστα για Παιχνίδια για πάρτυ.

    Εγώ τα τελευταία χρόνια (και ξέρω ότι με εμπιστεύεστε) προτείνω τα Παιχνιδοταξιδέματα και την Αγγελίνα που πάντα με την γλυκύτητα και το ταλέντο της καταφέρνει να καθηλώσει όλα τα παιδιά!

    Πως να μετατρέψεις ένα πικ νικ σε παιδικό πάρτυ . Πάρτυ με θέμα το πικ νικ. Retro Bloggers Pic Nic Party
    Παίζοντας με τις σαπουνόφουσκες, τις οποίες μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας. Δείτε εδώ.

    Αν θέλετε να διοργανώσετε κι εσείς ένα παιχνίδι στα παιδιά, τότε σίγουρα ένα Scavenger Hunt Game για την εξοχή είναι ό,τι πρέπει.

    6) Φτιάξτε μια πινιάτα ή παραγγείλτε μια πινιάτα We Love Pinatas, ναι ξέρετε τις δικές μας του Ανθομέλι! Αν μέχρι τώρα το πάρτυ σας το κάνατε εντός του σπιτιού και φοβόσουν τον μικρό χώρο, τώρα ήρθε η ώρα να του δώσετε να καταλάβει! Και σε αυτό μπορούμε να σας βοηθήσουμε κι εμείς φτιάχνοντας σας το σχέδιο που αγαπάει το παιδί σας ή ταιριάζει στο πάρτυ σας. Δείτε στο jamjar τα υπέροχα σχέδια που φτιάχνουμε στο We Love Pinatas ή επικοινωνήστε μαζί μας μέσω του fb για να φτιάξουμε ένα καινούργιο σχέδιο ειδικά για εσάς.

    Πως να μετατρέψεις ένα πικ νικ σε παιδικό πάρτυ . Πάρτυ με θέμα το πικ νικ. Retro Bloggers Pic Nic Party
    Πινιάτα Μπέργκερ (Burger Pinata) για το πικ νικ πάρτυ μας

    Δωράκια για όλους

    7) Ξέρετε, ότι παρόλο που δεν είναι υποχρεωτικό, πάντα σας προτείνω δωράκια για το τέλος των πάρτυ σας καθώς πιστεύω ότι τα παιδιά τρελαίνονται να παίρνουν κάτι φεύγοντας και ανυπομονούν να το ανοίξουν. Στην περίπτωση του Πικ Νικ Πάρτυ τι θα λέγατε για μπισκότα με ζαχαρόπαστα σε σχέδια που να ταιριάζουν με το πάρτυ; Τα δικά μας τα έφτιαξε η πάντα καλοσυνάτη Χριστίνα και φυσικά δεν έμεινε κανείς παραπονεμένος!

    Ένα πικ νικ πάρτυ θέλει πολύ καλή οργάνωση! Ως οικοδέσποινα πρέπει να έχεις μαζί σου και λίγα περισσότερα πράγματα ώστε να καλύψεις τις απώλειες των καλεσμένων σου. Προσωπικά, προτείνω 1-2 κουβέρτες παραπάνω για κάποιον που ξεχάσει να φέρει, αντιηλιακό και αντικουνουπικό για όλους. Πρόσθεσέ τα μαζί με ένα μικρό φαρμακείο για έκτακτη ανάγκη σε ένα νεσεσέρ και αχρείαστα να είναι (αντισηπτικό, χάνσαπλαστ, υγρό για μετά το τσίμπημα). Επίσης μην ξεχάσεις σακούλες σκουπιδιών.


    Για ακόμα περισσότερες ιδές Διαβάστε περισσότερα:


    *Οι φωτογραφίες είναι από το Retro Pic Nic Day που σκεφτήκαμε και διοργανώσαμε μαζί με την φίλη μου Εύη από το mamasnpapas και φυσικά απογειώθηκε με τη συμβολή, τις ιδέες και την καλή διάθεση των καλεσμένων μας φίλων bloggers.

    Y.Γ. Στο δικό μας Retro Bloggers Pic Nic Day συμμετείχαν οι οικογένειες αγαπημένων bloggers και θέλω να τις ευχαριστήσω που η κάθε μία με τη σειρά της βοήθησε για να γίνει αυτό το πικ νικ ξεχωριστό και ένα πάρτυ για τα παιδιά μας!

    Τέλος, να σας πω ότι στην κατηγορία Πάρτυ του Ανθομέλι θα βρείτε πολλές πολλές ιδέες για να διοργανώσετε και το δικό σας!

    Κάλη


    Pin it for later

    Πώς να μετατρέψεις ένα πικ νικ σε παιδικό πάρτυ και να απολαύσετε την εξοχή. Παιχνίδια, φαγητά, ιδέες διακόσμησης για ένα πετυχημένο πάρτυ.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης