Πώς να διοργανώσετε ένα οικονομικό πάρτυ

Σκέφτηκα πολλούς τίτλους για αυτή την ανάρτηση. “Πώς να διοργανώσετε ένα οικονομικό πάρτυ”, “Πώς να κάνετε ένα πάρτυ μόνο με 20 ευρώ”, “Παιδικό πάρτυ on a budget”, “Οικονομικό παιδικό πάρτυ”, “Καλοκαιρινό οικονομικό πάρτυ”… τελικά όμως δεν έχει σημασία ο τίτλος αλλά οι λύσεις που θα σας δώσω και η απενεχοποίηση που θα νιώσετε όταν δεν θα κάνετε το πάρτυ υπερπαραγωγή που είχατε στο μυαλό σας. Τι μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε για να διοργανώσετε ένα οικονομικό πάρτυ; Πριν σας πω, θέλω να ξέρετε ότι παρόλο που κι εγώ είμαι τρελαμένη με τα παιδικά πάρτυ της κόρης μου και τα διοργανώνω μήνες πριν, ξέρω βαθιά μέσα μου ότι το παν είναι να κάνετε πάρτυ και όχι πώς θα το κάνετε ή πόσα θα ξοδέψετε! Ακόμα κι αν καλέσετε 3 φίλες/φίλους τους στο σπίτι, τα παιδιά θα είναι χαρούμενα. Οπότε τολμήστε το! Κι αν το θέμα σας είναι το οικονομικό, έχετε εμένα να σας λύσω τα χέρια! 

pos_diorgasete_ikonomiko_party_1 (1)

Πέρυσι ήταν η μοναδική χρονιά από τότε που γεννήθηκε η Μελίτα που γιορτάσαμε τα γενέθλιά της νωρίτερα από την ημερομηνία των γενεθλίων της. Βλέπετε η Μελίτα δεν έχει ποτέ την ευκαιρία να γιορτάζει τα γενέθλιά της μαζί με τα αγαπημένα της ξαδέρφια καθώς στις 2 Αυγούστου που είναι τα γενέθλιά της, αυτά λείπουν διακοπές αλλά και τον Σεπτέμβρη που έχει τύχει να της κάνουμε το πάρτυ της, η Μαρία και ο Θάνος έχουν μόλις ξεκινήσει το σχολείο και είναι δύσκολο να έρθουν στην Αθήνα. Έτσι, το περσινό 3G, ένα μήνα μόλις πριν τα γενέθλια της, ήταν η ιδανική περίπτωση να διασκεδάσουν και να σβήσουν όλα μαζί τα κεράκια της Μελίτας. (Βέβαια τα ξαναγιορτάσαμε αργότερα και με τον μπαμπά της στην Αθήνα) Και φυσικά δεν θα ήταν μόνοι τους. Καλέσαμε όλα τα παιδιάκια που έκαναν παρέα στο κάμπινγκ και εγώ άρχισα να σκέφτομαι πως να μην ξοδέψω πολλά χρήματα μιας και ήμασταν σε διακοπές και ήθελα να είμαι άνετη και να μην φάω όλα μου τα χρήματα. Μμμμ, πως όμως; 


Μην ξεχάσετε να γίνετε μέλη και

στην ομάδα μας Let’s blog party στο fb

για ιδέες για πάρτυ από μαμάδες σε μαμάδες!


Πώς να διοργανώσετε ένα οικονομικό πάρτυ

1) Καλέστε λίγα παιδιά. 

Δεν είναι απαραίτητο να καλέσετε όλο το σόι, τα παιδιά των φίλων, των φίλων σας ή τα παιδιά κουμπάρων και ξαδερφών με τα οποία δεν κάνουν παρέα ή δεν ταιριάζουν τα παιδιά σας. Επιλέξτε τα παιδιά που θα επιλέξουν τα παιδιά σας. Ποιοί είναι οι καλύτεροι τους φίλοι; Με ποιούς παίζουν καλύτερα χωρίς να μαλώνουν; Ε, αυτά να καλέσετε. Αφήστε τους τύπους στην άκρη και επιτρέψτε στο παιδί να περάσει καλά με τους φίλους του και με παιδια της ηλικίας του!ikonomiko_party_13

Στην περίπτωση μας, είχα μεν πάνω από 15 παιδιά  αλλά μην νομίζετε ότι κάλεσα και όλο το κάμπινγκ. Ηταν ακριβώς αυτά που έκαναν παρέα τα ανίψια μου και η Μελίτα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Ο αριθμός ωστόσο ανέβηκε λόγω των μικρών αδερφών ή φίλων που φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να μην καλέσουμε γιατί τους αγαπάμε πολύ. Οπότε γνωρίζονταν όλα, είχαν χημεία και πέρασαν σούπερ!

2) Φτιάξτε τις προσκλήσεις μόνοι σας. 

Δεν υπάρχει λόγος να αγοράσετε προσκλήσεις έστω κι αν είναι να δώσετε μόνο 2-3 ευρώ. Βάλτε το παιδί να ζωγραφίσει ένα συγκεκριμένο θέμα και να γράψει μόνο του την πρόσκληση. Διαφορετικά μπορείτε να ετοιμάσετε και μια πρόσκληση online και να την στείλετε με e-mail (οπως κάναμε εμείς σε πολλά παλιότερα πάρτυ μας). ikomomiko_party_2ikonomiko_party_1

Στο πάρτυ της Μελίτας μου στο κάμπινγκ ομολογώ ότι βοήθησαν όλα τα παιδάκια και τα ευχαριστούμε πολύ. Χαρτιά Α4 κομμένα στα 4 και κάθε ένα έφτιαξε μια όμορφη καλοκαιρινή ζωγραφιά. Γράψαμε από πίσω και τα λόγια της πρόσκλησης και αυτές μοιράστηκαν με περισσή χαρά στα τροχόσπιτα των παιδιών. 

3) Διακοσμήστε τον χώρο μόνη σας

Σε περίπτωση που δεν έχετε δικό σας υπολογιστή/εκτυπωτή για να φτιάξετε ή να εκτυπώσετε κάποιο εκτυπώσιμο ή μπάνερ, προτείνω να μην ξοδευτείτε πηγαίνοντας στο βιβλιοπωλείο. Φτιάξτε ένα μπάνερ μόνη σας! Και τι πιο απλό από λευκά χαρτιά με το όνομα του παιδιά ή και την ηλικία του. 

ikonomiko_party_5

ikonomiko_party_8 Η Κατερίνα και με τη φίλη μας την Κλειώ ετοίμασαν ένα πολύ όμορφο μπάνερ για τη Μελίτα που το κρεμάσαμε πάνω σε ένα σχοινί και μανταλάκια πίσω από το μπουφεδάκι μας. Φυσικά στον αυτοσχέδιο στολισμό υπάρχουν άπειρες λύσεις οπότε μια επίσκεψη στο pinterest θα σας λύσει τα χέρια.


Βρείτε το Ανθομέλι στο Pinterest στο όνομα anthomeli


 

4) Ετοιμάστε/αγοράστε εδέσματα με μέτρο

Δηλαδή πόσο πιστεύετε ότι τρώνε τα παιδιά σας; Πάρτυ κάνετε όχι τραπέζι στον Πρέσβη. Επιλέξτε τρία (ω ναι τρία!) πράγματα για να φτιάξετε ή να αγοράσετε και μείνετε σε αυτά. Και μην αρχίσω να βλέπω αγγουράκια και καροτάκια! Παιδικό πάρτυ έχουμε όχι coctail παρτυ! Πατατάκια, ποπ κορν και λοιπά επιτρέπονται έστω και για μια φορά (σε περίπτωση που είστε πολύ αυστηρή!). Τουλάχιστον αν είναι μόνο τρεις οι επιλογές να μπορέσουν να τα φάνε με άνεση! ikonomiko_party_9

Έτσι, λοιπόν κι εγώ. Πήγα σε γνωστό σούπερ μάρκετ και ειλικρινά ξόδεψα μόνο 18 ευρώ! Καλά διαβάσατε! Hot dog κομμένα στη μέση, κέικ, πατατάκια, ποπ κορν. Τα έφαγαν όλα, ευχαριστήθηκαν και όλα καλά. Άλλωστε στο πάρτυ δεν είναι εκεί για να χλαπακιάσουν αλλά για να παίξουν. Κι αν πεινάνε κι άλλο, στη μανούλα τους, χεχε!

5) Αγοράστε συγκεκριμένα ποτά

Σας είπε κανείς ότι το σπίτι σας είναι μπάρ; Δεν νομίζω. Δεν μπορείτε να έχετε επιλογές για όλα τα γούστα. Κι αν κάποιο παιδάκι δεν πίνει τον χυμό που έχετε αγοράσει, ας πιει νεράκι. Δώστε τους μόνο 2 επιλογές και είστε καλυμμένη. ikonomiko_party_15

Εμείς είχαμε χυμό και νεράκι. Στην περίπτωση μας βέβαια ήταν όλα καλά μιας και που το τροχόσπιτό τους ήταν δίπλα. Αν και σας πληροφορώ ότι δεν χρειάστηκε κανείς να πιει τίποτα άλλο. Τα παιδιά μπορούν και εξοικειώνονται στις συνθήκες που τους προσφέρονται!


Extra tip: Μην αγοράσετε αναλώσιμα ποτηράκια και πιατάκια αν έχετε πολύ σφιχτό μπάτζετ. Χρησιμοποιήστε τα πλαστικά παιδικά ποτηράκια που έχετε στο σπίτι σας και γράψτε με ετικετούλα το όνομα του παιδιού ώστε να χρησιμοποιεί πάντα το δικό του. Είναι τρομερό το πόσα ποτηράκια πλαστικά μπορεί να καταναλώσει και να πετάξει ένα παιδί στη διάρκεια ενός πάρτυ. Τρέμετε οικολόγοι!


 

6) Φτιάξτε την τούρτα μόνες σας

Εδώ νομίζω δεν θα έχετε πρόβλημα. Ακόμα κι αν δεν το έχετε με τα γλυκά, υπάρχει και η επιλογή του έτοιμου μείγματος για τούρτες (δείτε πως την έβγαλα οικονομικά σε παλιότερο πάρτυ μας). Φτιάξτε το μαζί με το παιδί και είμαι σίγουρη ότι θα το διασκεδάσετε. Κι αν δεν σας αρέσει ούτε αυτό, ένα γλυκό ψυγείο ή ένας κορμός θα είναι ό,τι πρέπει. ikonomiko_party_3ikonomiko_party_4

Η Μελίτα έσβησε “κορμό” αντί για τούρτα που ετοίμασε για εμάς η φίλη μας η Κλειώ και την ευχαριστώ πολύ. Τα παιδιά τρελάθηκαν με το γλυκό, ήταν δροσερό και μπισκοτάτο και δεν ζήτησε κανείς τούρτα. Και επειδή βγήκαν δύο κομμάτια… είχε και περίσσευμα. Γλυκό να είναι και ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει! Χεχε! 


Εάν θέλετε κι εσείς να φτιάξετε κάτι παρόμοιο σας, έχουμε να σας προτείνουμε τις εξής συνταγές:

Λευκός κορμός, σοκολατένιος κορμός, τρουφάκια

Αλλες εύκολες και οικονομικές συνταγές: κρέπες, τηγανίτες, εύκολο σοκολατένιο μπισκοτογλυκό, γιαουρτόπιτα (κέικ)


 

7) Διοργανώστε τα παιχνίδια μόνη σας

Έστω κι αν έχω πολλές φίλες ανιματέρ που τις εκτιμώ και τις χρησιμοποιώ στα μεγάλα πάρτυ μας, κατανοώ τους γονείς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να φωνάξουν κάποιον να ψυχαγωγήσει τα παιδιά στο πάρτυ τους. Οπότε το Ανθομέλι σας έχει τη λύση. Λίστες και λίστες με παιδικά παιχνίδια για να κάνετε εσείς την ανιματέρ του πάρτυ σας! 


Δείτε επίσης στο Ανθομέλι:

Παιχνίδια για πάρτυ έτοιμα να τα εκτυπώσετε

Παιχνίδια στην παραλία

Παιχνίδια για πάρτυ

Παιχνίδια one minute to win it

*Σε όλα μας σχεδόν τα πάρτυ στην κατηγορία παιδικά πάρτυ ή παιχνίδια για πάρτυ θα βρείτε κι άλλες ιδέες για παιχνίδια!


 

ikonomiko_party_6
Εμείς παίξαμε διελκυνστίδα
ikonomiko_party_7
Σχοινάκι
ikonomiko_party_11
Παιχνίδι τύπου μπάσκετ

Εκτός από παιχνίδια όμως είχα και τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Στην αρχή του πάρτυ τα παιδιά ξεκρεμούσαν το χαρτάκι που ήθελαν και αφιέρωνανα μια ζωγραφιά στη μικρή εορτάζουσα. (δείτε πως χρησιμοποίησα αυτή την ιδέα σε παλιότερο πάρτυ μας με θέμα το Μπαλονι)

ikonomiko_party_10

ikonomiko_party_14

Στην περίπτωσή μας φυσικά τα παιχνίδια που θα μπορούσαμε να παίξουμε ήταν άπειρα. Επιλέξαμε όπως είδατε και παραπάνω την διελκυνστίδα, το σχοινάκι, το μπάσκετ αλλά με σουτάκια, την ζωγραφική αλλά το κυνήγι του θησαυρού! Τα παιδιά το καταδιασκέδασαν κι εμείς ναι μεν κουραστήκαμε λίγο αλλά τελικά σημασία έχει η μέρα να μείνει αξέχαστη στο παιδί!


Διαβάστε επίσης

πως να διοργανώσετε ένα παιχνίδι χαμένου θησαυρού ή αλλιώς Scavenger Hunt Game

αλλά και πως να διοργανώσετε ένα πάρτυ pic nic στο κάμπινγκ:


 

8) ΜΗΝ χαρίστε δωράκια στους μικρούς καλεσμένους

Ξενόφερτο έθιμο ή μη έχει κατακλύσει τελευταία τα παιδικά πάρτυ. Όμως ποιός είπε ότι είναι απαραίτητο; Κανείς; Μην ξοδευτείτε, λοιπόν, προσφέροντας δωράκια στα παιδιά φεύγοντας. Η δική σας ευθύνη είναι να τα έχετε χαρούμενα καθ’ όλη τη διάρκεια του πάρτυ. ikonomiko_party_18

Φυσικά το ίδιο κάναμε κι εμείς! Δεν δώσαμε δωράκια στους μικρούς μας φίλους αλλά ανοίξαμε με χαρά τα δικά τους δώρα! 

Οπως είδατε δεν θέλει κόπο ούτε χρήμα… αλλά τρόπο! Με 20 ευρώ κατάφερα και έκανα ένα πάρτυ στην μικρή μου πριγκίπισσα που το θυμάται ακόμα! Φυσικά όμως τίποτα από όλα αυτά δεν θα γινόταν αν δεν είχα υποστηριχτές την Μαμά Μαρία, την Κατερίνα και τα ανίψια μου που υπεραγαπάνε την Μελίτα και κάθε φορά που την έχουν κοντά τους κάνουν το παν για να περάσει όμορφα και να έχει υπέροχες αναμνήσεις μαζί τους!

ikonomiko_party_17

Θα χαρώ να μάθω πως σας φάνηκαν οι ιδέες μου. Μην διστάσετε φυσικά να μου αφήσετε σχόλιο με τις δικές σας ιδέες για να τις προσθέσουμε στην ανάρτηση!


Info: Και για ακόμα περισσότερο υλικό για πάρτυ δείτε την κατηγορία μας Πάρτυ


Καλή συνέχεια στο καλοκαίρι σας και καλή διασκέδαση.

Κάλη

 


We Love Pinatas

Εάν ωστόσο επιλέξετε να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα από μένα και θέλετε και το κάτι διαφορετικό, τι θα λέγατε να παραγγείλετε τη δική σας We Love Pinatas πινιάτα;

Facebook_cover_welovepinatas_2 (1)

 Βρείτε μας στο www.jamjar.gr/store/welovepinatas

και πλέον και στην καινούργια μας σελίδα στο facebook εδώ.


 

 

Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook. Βρείτε όλους τους διαγωνισμούς που τρέχουν στο Ανθομέλι εδώ.

Callie
Callie
Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Συμφωνώ με όσα αναφέρεις!! Τα παιδιά μας δεν ζητούν πάρτι ακριβά που πρέπει να ξοδέψεις ένα μισθό για να τα ετοιμάσεις! Δυστυχώς όλα αυτά είναι μόνο μέσα στο δικό μας καταναλωτικό μυαλό και τίποτα παραπάνω! Υπέροχο αυτό το παρτι της Μελίτας στο κάμπινγκ και η ιδέα για τούρτα ήταν σούπερ[email protected] Άλλωστε ποιος δεν τρελαίνεται για κορμό?>?Σμουτς!

 2. Νομιζω όσο μεγαλώνουν τα παιδια τόσο λιγότερες απαιτήσεις έχουν σχετικά με τη διακόσμηση κτλ και φυσικά βοηθάνε περισσότερο. Ωραιες προτάσεις και λάτρεψα τις προσκλήσεις σας 🙂

  • Ναι, ναι ήταν σημαντική η συμβολή των παιδιών και κρίμα που δεν είχα φώτος και από την πίσω πλευρά τους που ήταν το ίδιο πολύχρωμη και όμορφη! Λιγότερες απαιτήσεις όντως… αν εξαιρέσουμε την κόρη μου που μου αλλάζει συνέχεια θέμα. Φέτος βέβαια έκλεισε survivro… κι ο Θεός βοηθός!

 3. Νομίζω πως ακόμη και μία συνεύρεση με 3-4 φίλους μπορεί να “βαφτιστεί” πάρτυ και τα παιδιά θα είναι το ίδιο ικανοποιημένα! Από το να πούμε πως δεν μπορούμε να του προσφέρουμε κανένα πάρτυ καλύτερα να οργανώσουμε κάτι μικρό αλλά τόσο όμορφο που θα το θυμούνται για πάντα. Και νομίζω πως η Μελίτα θα το θυμάται αυτό το πάρτυ για καιρό! Επίσης είχε πλάκα γιατί συμμετείχαν όλα τα παιδιά ακόμη και με τις προσκλήσεις ή τις ζωγραφιές! Και του χρόνου!

  • Ναι, ναι νωρίτερα γιατί αυτό ήταν από το περσινό καλοκαίρι. Οπότε σήμερα έχουμε ένα μίνι πυτζάμα πάρτυ και τον Αύγουστο το πάρτυ για τα γενέθλιά της. Καλέ εμείς αγαπάμε τα πάρτυ όπως κι εσείς!

 4. Τα παιδιά δεν θυμούνται τι είχαμε στον μπουφέ, τι ήπιαν οι καλεσμένοι, την διακόσμηση και τι φορούσαν στο παρτυ. Θυμούνται τα παιχνίδια, την τούρτα και τους φίλους και αγαπημένους ανθρώπους που ήταν κοντά τους εκείνη την ώρα. Οπότε ας σταματήσουμε να κάνουμε τα πάντα για το θεαθήναι και ας κάνουμε πράγματα που έχουν ουσία. Να περνάμε καλά με τα παιδια μας. Πολύ καλα τα είπες όλα. Τα φιλιά μου

  • Aθανασία μου εγώ πάλι δεν λέω να σταματήσουμε τα πάντα. Αλλά δίνω ΕΠΙΛΟΓΕΣ! Είναι σημαντικό να συνειδητοποιεί μια μαμά ότι υπάρχει και άλλος τρόπος να κάνεις πάρτυ στο παιδί σου! Και πάνω απ΄όλα να μην νιωσει ενοχές για αυτό!

 5. You’re the best! και το θέμα όπως λες είναι να έχεις επιλογές! αν το γουστάρεις φτιάξε ..λαγούς με πετραχείλια! αν πάλι για κάποιο λόγο δεν… οι εναλλακτικές που δίνεις είναι εξαιρετικές! και πάνω απ’ όλα αυτό που μένει είναι το πολύ παιχνίδι!!!!

  • Ευχαριστώ Δάφνη μου! Οντως έχεις δίκαιο! Εγώ ανάλογα με το budget και τα κέφια μου κάνω διάφορα. Αλλά πέρσι που δεν είχα budget πάλι τα κατάφερα. Οπότε υπάρχουν λύσεις για όλους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Άρθρα

Anthomeli Newsletter

Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας, τις καινούργιες αναρτήσεις, δωρεάν εκτυπώσιμα και τους τρέχοντες διαγωνισμούς.

[revue_subscribe]
Διαβάστε Επίσης