ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πάρτυ με θέμα τη “Γυμναστική”

    Φέτος ομολογουμένως τα πράγματα με το πάρτυ της Μελίτας δεν πήγαν όπως τα περιμέναμε. Ενώ έχω ήδη ξεκινήσει από το Πάσχα να ψάχνω θέμα για τα γενέθλιά της, η Μελίτα όλο μου αλλάζει σχέδια… Μικρή Γιατρό (pinterest εδώ), Σοφία πριγκίπισσα (δείτε ιδέες για πάρτυ εδώ), Frozen Feven (pinterest εδώ)  Ήρωες της Disney, Descendants, Μάγισσες αλλά και κατάσκοποι (pinterest εδώ). Ούτε αυτή ξέρει τι θέλει και καταλήγουμε στο pinterest να ψάχνουμε με τις ώρες σκόρπιες ιδέες μπας και αποφασίσει. Και όντως το παιδί είχε δίκαιο. Βλέπετε κάθε χρόνο θέλουμε να κάνουμε ένα πάρτυ με θέμα από κάτι που την έχει στιγματίσει όλη την χρονιά. Η χρονιά όμως που πέρασε (μιας και ήδη έχει μεγαλώσει) είχε τόσα πολλά που και η ίδια δεν ξέρει τι να διαλέξει. Και πάνω που αρχίζουμε να καταλήγουμε προς την ταινία Descendants και εγώ έχω αρχίσει να ονειρεύομαι μάγισσες και κακές πριγκίπισσες (ήταν και πιασάρικο πανάθεμά το!), έρχεται η απόφαση να μην κάνουμε τελικά μεγάλο πάρτυ (όπως κάθε χρόνο, δείτε εδώ, εδώ και εδώ) μιας και ο Σεπτέμβριος θα ήταν λίγο δύσκολος οικονομικά λόγω του ταξιδιού μας στην Κύθνο αλλά και άλλων υποχρεώσεων. Όμως, αυτό δεν σήμαινε ότι δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα μικρό παρτάκι ανήμερα στα γενέθλιά της, στις 2 Αυγούστου, με λίγους καλούς φίλους μιας και οι περισσότεροι λείπανε διακοπές! Και έτσι μετά πάλι από διαβουλεύσεις καταλήξαμε σε δύο θέματα, Barbie μυστικοί πράκτορες (αν το έχετε δει η Barbie είναι αθλήτρια της γυμναστικής – pinterest εδώ) και Γυμναστική μιας και συνειδητοποίησα ότι αυτό που την στιγμάτισε πέρσι δεν ήταν τελικά κάποιο παιδικό αλλά η γυμναστική που έκανε εδώ και ένα χρόνο και ήταν παθιασμένη με αυτό. 

    gymnastics_party_23

    ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

    Έτσι έχοντας, κλασσικά, πολύ λίγες μέρες στη διάθεσή μου, αρχίζω να ψάχνω υλικό που θα με βοηθήσει στον στολισμό. Τζίφος όμως! Όλα κλειδωμένα και επί πληρωμή, κάτι που εννοείται ότι σε εκείνη την φάση δεν έπαιζε με τίποτα! Οπότε με τις λίγες πηγές τελικά το τελικό αποτέλεσμα ήταν κάπως έτσι:

    party_gymnastiki_10

    Το τραπέζι του σαλονιού στολίστηκε απόλυτα girly, με φούξια πουά σετ που διάλεξε η Μελίτα (βλέπετε δεν βρήκαμε Barbie μυστικούς πράκτορες – ήταν πολύ καινούργια η ταινία!) και με διάφορα καλούδια, όπως κεκάκια, μπισκότα, κρουασάν, ντόνατ και άλλα “υγιεινά” σνακ. Αυτά για αρχή γιατί στη συνέχεια το μενού είχε σουβλάκια/μπάρμπεκιου για μικρούς και μεγάλους! Τα εκτυπώσιμα με θέμα τη γυμναστική τα βρήκα σε διάφορα site (μπορείτε να δείτε τον πίνακά μου στο pinterest εδώ) και πραγματικά έδωσαν μια ωραία νότα στο τραπέζι μας και ενθουσίασαν την μικρή μου αθλήτρια!

    party_gymnastiki_12

    party_gymnastiki_13

    Όπως πάντα είχα λίγο στολίσει και το τραπέζι καλωσορίσματος ώστε να είναι σετ με τραπέζι mας. Ένα πλαστικό τραπεζομάντηλο στον τοίχο ως background, μια φωτογραφία της barbie αθλήτριας, νεράκια με εκτυπώσιμα από την ταινία και φυσικά τα δωράκια τους. Ξέρετε είναι από αυτά που λες, δεν είναι τίποτα φοβερό, αλλά τα παιδιά τρελαίνονται και χαίρονται πολύ! 

    party_gymnastiki_7

    party_gymnastiki_8

    Τα δωράκια μας για τους λίγους και καλούς μας φίλους ήταν δύο. Όλα τα παιδιά μετά τις δοκιμασίες/παιχνίδια έπαιρναν ένα μετάλλιο συμμετοχής, που είχαμε στολίσει με την Μελίτα με ένα εκτυπώσιμο για να το κάνουμε πιο τσαχπίνικο….

    party_gymnastiki_4

    και ο μπαμπάς μας (ο Μπομπ ο μάστορας δηλαδή, χιχι) μας έφτιαξε κορδέλες γυμναστικής. Ροζ για τα κορίτσια και μία μπλε για τον άντρα της παρέας… ε, να μην μείνει παραπονεμένος! Η κατασκευή όπως βλέπετε πολύ απλή. Θα χρειαστείτε μόνο σωλήνα πλαστικό, μπόλικη κορδέλα και σιλικόνη. 

    party_gymnastiki_1

    Τα παιχνίδια που παίξαμε με τα κορίτσια (και το αγόρι) ήταν αρκετά διασκεδαστικά. Ξεκινήσαμε με ένα μικρό trivia για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα αθλήματα και συνεχίσαμε με το “Ντύσε τη Μούμια”. Και επειδή ομολογώ ότι αυτή την στιγμή έχει κολλήσει το μυαλό μου και δεν θυμάμαι τα υπόλοιπα, εσείς συμβουλευτείτε τη λίστα με τα παιχνίδια που θα βρείτε εδώparty_gymnastiki_17

    Μέσα στα παιχνίδια είχαμε και ένα happening με το photo booth (που είχα φτιάξει για τη βάπτιση λεβάντα-λεμόνι) και τα κορίτσια δεν παρέλειψαν να πάρουν τις ωραιότερες πόζες του (τα γραφικά μπήκαν μετά με τη βοήθεια της Μελίτας, χιχι)

    party_gymnastiki_21

    Και για το τέλος, που ως γονιός χρειάζεσαι και λίγη ηρεμία στο σπιτικό σου, υπήρχαν φυσικά εκτυπώσιμα για να χρωματίσουν και να ξελυσσάξουν, χιχι!

    party_gymnastiki_9

    Και αφού έπαιξαν και έφαγαν μικροί και μεγάλοι, σειρά φυσικά είχε η τούρτα! Και όσο κι αν σας κάνει εντύπωση δεν ήταν θεματική, μιας και η τιμή της ανέβαινε αρκετά και προτιμήσαμε να τα δώσουμε αλλού. Την διάλεξε όμως η Μελίτα και η ίδια της ήταν αρκετά ευχαριστημένη (το κορίτσι μου ευτυχώς έχει αρχίσει πολύ καλά να καταλαβαίνει την έννοια ακριβό και φθηνό και έτσι μπορεί αρχικά να στεναχωριέται αλλά υποχωρεί εύκολα!). Η συμφωνία όμως ήταν να την κουβαλήσει μόνη της και φυσικά δεν της χαλάσαμε χατήρι! 

    party_gymnastiki_20

    Αυτό ήταν το μικρό μας παρτάκι για τα γενέθλια της υπέροχης Μελίτα μας! Και επειδή σε εσάς τα εκμυστηριεύομαι όλα, έχω να σας πω κάτι! Φέτος ένας από τους λόγους που δεν μου ξεκίνησε καλά η χρονιά (εννοώ μετά το καλοκαίρι) ήταν και η στενοχώρια που είχα μέσα μου για το ότι δεν θα κάναμε το μεγάλο καθιερωμένο πάρτυ της Μελίτας. Βλέπετε το είχα “τάμα” μέσα μου να της κάνουμε αυτό το πάρτυ με καλεσμένους όλους τους φίλους μας/της κάθε χρόνο (τους λόγους ίσως να σας τους εξηγήσω άλλη φορά). Και φέτος ένιωσα ότι είχα καταπατήσει αυτό που είχα τόσο δυνατά υποσχεθεί στον εαυτό μου. Από την άλλη βέβαια, έλεγα μέσα μου όλα αυτά που ίσως θα λέτε κι εσείς…. δεν πειράζει, του χρόνου, μα αφού της έκανες πάρτυ, άλλοι δεν κάνουν ούτε αυτό, μα αφού της προσφέρετε άλλα. Ναι, αυτά σκέφτηκα κι εγώ και προχώρησα μπροστά προσπαθώντας να έχω τις λιγότερες δυνατές τύψεις. Της είπαμε μάλιστα ότι το δώρο της (αντί για μεγάλο πάρτυ) θα ήταν το ταξίδι στην Κύθνο και ξέρετε κάτι… νομίζω ότι παιδί μας είναι πιο ώριμο από εμάς μερικές φορές! Δεν δυσανασχέτησε! Χάρηκε μάλιστα που την ημέρα της γιορτής της είχε την χαρά να κεράσει τους φίλους της στο σχολείο έστω και χωρίς πάρτυ! 

    Σ’ αγαπάμε Μελίτα μας γιατί εσύ φωτίζεις τον δρόμο μας και κάθε μέρα μας κάνεις πιο περήφανους γονείς. Είσαι ένα Παιδί με τα όλα του και θέλουμε να κρατήσεις αυτή την παιδικότητά σου όσο περισσότερο μπορείς! Μην βιαστείς να μεγαλώσεις, ζήσε, απόλαυσε, νιώσε και δώσε συναισθήματα και χαμόγελα απλόχερα! Χρόνια σου πολλά! 

    Περήφανη Μαμά

    Κάλη

    Υ.Γ. H ανάρτηση αυτή είναι ειδικά αφιερωμένη στη φίλη μου Έλλη που πάντα με το ειλικρινή της λόγο μου δίνει θάρρος και με παροτρύνει να συνεχίσω την καλή δουλειά. Πάρτυ ήθελες Έλλη μου; Ελπίζω να σε κάλυψα!

    Υ.Γ. Βρείτε μας και ακολουθήστε μας στο pinterest, στο όνομα Anthomeli  ή εμένα προσωπικά στο Callie

    Y.Γ. Δείτε το περσινό πάρτυ μας με θέμα την Barbie Super Power


    Για περισσότερες ιδέες και φωτογραφίες από πάρτυ επισκεφτείτε μας την ομάδα μας στο

    facebook Let’s blog party

    για πάρτυ από μαμάδες για μαμάδες.


     

    Βοnus photo για όσους έφτασαν μέχρι το τέλος:

    Η τρέλα μας με την γυμναστική εξελίχθηκε φέτος το καλοκαίρι και σε τρέλα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες που η Μελίτα γνώρισε σχεδόν όλα τα αθλήματα και παρακολουθούσε με πραγματικό ενδιαφέρον. Έτσι, μια μέρα που οι φίλες της ήρθαν στο σπίτι μας, δεν έχασα χρόνο και τους ετοίμασα ένα όμορφο craft-play date με σημαιάκια, μετάλλια και φυσικά γνωριμία με τους Ολυμπιακούς! Δυστυχώς όμως παρόλο που ήθελα να κάνω ξεχωριστή ανάρτηση, δεν πρόλαβα το καλοκαίρι… και έτσι σας δίνω εδώ ένα μικρό δείγμα. (για περισσότερες ιδέες μπορείτε να ψάξετε στο pinterest γράφοντας Olympic games for kids ή olympic games party ideas και να ενσωματώσετε πολλές από αυτές σε ένα πάρτυ με θέμα τη Γυμναστική και γενικά τον αθλητισμό!) 

    *** Και να σας αποκαλύψω πως με τη νέα χρονιά θα σας έχουμε και μια υπέροχη έκπληξη σχετικά με την Γυμναστική! Υπομονή… new things are loading! 

    olympiakoi_agones_paidia

    Για το τέλος σας άφησα κάτι juicy!

    Καθώς έχουμε ήδη αρχίσει να φτιάχνουμε τις Χριστουγεννιάτικες Πινιάτες μας, σας έχουμε δωράκι. Για κάθε παραγγελία χριστουγεννιάτικης πινιάτας έως τις 20 Νοεμβρίου, σας κάνουμε δώρο το μπαστούνι για την σπάσετε! 

    Για πάρτυ κεφάτα, 

    σπάσετε μια πινιάτα!

    Με ραβδί σαν χέλι, 

    μόνο απ’ τ’ Ανθομέλι! 

    piniates-christougenna

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    13 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Ο παππούς και η γιαγιά από την Θεσσαλονίκη φωνάζουν και αυτοί δυνατά Σ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΛΙΤΑ!!! να το ακούσεις για ακόμη μια φορά και να σου πούμε πως είσαι ένα παιδί ΜΑΛΑΜΑ!!!!!

    2. χρόνια πολλά στην Μελίτα που έχει γενέθλια ίδια μέρα με τον Χαρούλη μου!!!
      Το πάρτυ της ήταν τέλειο και νομίζω ότι το χάρηκε έστω κ αν δεν ήταν το μεγάλο πάρτυ που είχε συνηθίσει.
      Να είναι πάντα ευτυχισμένη και υγιής!

    3. Να τη χαίρεσαι! Παντα χαρούμενη να είναι. Το πάρτι σας μπορεί να ηταν μικρο αλλά ομορφο και πρωτότυπο. Αλλωστε σημασια εχει να γίνεται με αγάπη. Εδώ στο ανθομελι έχω πάρει την πιο εξυπνη ιδέα για οικονομικό παρτι – με θεμα τον κινηματογραφο που τα παιδιά ενθουσιάστηκαν. Να δεις που και αυτή η ιδέα θα εμπνεύσει κοσμο. Αλλωστε στις μέρες μας μετράει να προτεινουμε και πάρτι ”μεγαλα”και πάρτι ”μικρα” για ολους.

    4. Υπέροχα όλα!! Ακριβώς όπως τα λες. Δικές μας ανάγκες είναι, τα ίδια ικανοποιουνται με πολύ λιγότερα!! Να την χαίρεστε την κούκλα σας!!!

      • Γιατί όμως αφού το ξέρουμε, έχουμε ακόμα τύψεις όταν δεν μπορούμε να υλποιήσουμε όσα θέλουμε; Θέλω δουλειά σε αυτόν τον τομέα ακόμα! Φιλιά Γιάννα μου!

    5. Πάρα πολύ όμορφα όλα και το θέμα πρωτότυπο!! Να τη χαίρεστε! Έτσι κι εμένα με ζάλισε η δικιά μου όλο το χειμώνα με τα θέματα!! Χαχα!! Χρωμοσελίδες έβαλα κι εγώ αλλά δε μου τις τίμησαν! Είναι και λίγο μικρούλια τα δικά μου!! Πάντως μου έδωσες μεγάλη έμπνευση!! Γεια στα χέρια σου!!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης