ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Όλα τα παιχνίδια για παιδικά πάρτυ (και όχι μόνο) έτοιμα να τα εκτυπώσετε!

    Σήμερα, επειδή μου το ζητήσατε αλλά και γιατί σας το είχα υποσχεθεί σε προηγούμενο post, ετοίμασα μια ανάρτηση στην οποία έχω μαζεμένα όλα τα παιχνίδια που έχουμε παίξει κατά καιρούς σε πάρτυ μας. Aν κι εσείς έχετε την ίδια τρέλα με μας, δοκιμάστε να παίξετε με τα παιδιά σας και τους φίλους τους κάποια από αυτά. Δεν είναι απαραίτητο να τα παίξετε σε πάρτυ αλλά και σε μια απλή συνεστίαση με φίλους. Εκτυπώστε όλα τα παιχνίδια για παιδικό πάρτυ για να τα θυμάστε και να μην χρειάζεται να ανατρέχετε συνέχεια στο διαδίκτυο!

    paihnidia_gia_party

    Προσωπικά με βοηθούσε πολύ δίπλα στο καθένα να σημειώνω και τι υλικά θα χρειαστώ. Έτσι, πριν το πάρτυ γέμιζα ένα πλαστικό κουτί με τα υλικά και τα είχα μαζί μου ώστε να μην καθυστερώ. Επίσης, όπως έχω πει σε προηγούμενο ποστ, με τη βοήθεια του άντρα μου, επιλέγαμε τα τραγούδια που ταίριαζαν για κάθε παιχνίδι και είχαμε ένα φάκελο στον υπολογιστή μόνο με αυτά. Κάθε τραγούδι είχε τον τίτλο του παιχνιδιού κι έτσι δεν ψαχνόμασταν τελευταία στιγμή. 

    Η σύνδεση του υπολογιστή με το στερεοφωνικό σας γίνεται πανεύκολα με ένα μόνο καλώδιο. Εκτός αν έχετε ανεξάρτητα ηχεία που συνδέονται κατευθείαν με υπολογιστή. Αν πάλι όλα τα παραπάνω σας φαίνονται βουνό, κάντε εγγραφή ενός cd/φλασάκι/mp3 με όλα τα τραγούδια με τη σειρά που θα παίξετε τα παιχνίδια. Όλα τα παραπάνω εξαρτώνται από το τι μηχανήματα έχετε. Οπότε όπως καταλαβαίνετε χρειάζεται καλή προετοιμασία από πριν και θα είστε σίγουροι για την επιτυχία. Πάρτυ χωρίς μουσική δεν θα έχει επιτυχία!


    Πως να κατεβάσετε το δωρεάν εκτυπώσιμο

    Για να κατεβάστε δωρεάν το εκτυπώσιμο και να το εκτυπώσετε σε καλή ανάλυση κάντε εγγραφή στο newletter μας συμπληρώνοντας το μέιλ σας και το όνομά σας (προαιρετικά) στο παρακάτω κουτάκι. Μόλις πατήσετε το κουμπί εγγραφή θα εμφανιστεί στη θέση του ένα λινκ για να το πατήσετε και να κατεβάσετε το pdf δωρεάν εκτυπώσιμο. Από εκεί και πέρα θα έχετε πρόσβαση σε όλα τα εκτυπώσιμα του Ανθομέλι σε οποιαδήποτε ανάρτηση κι αν ανοίξετε στο μέλλον.

    Κατεβάστε το εκτυπώσιμο μας από τον παρακάτω σύνδεσμο:

    [/emaillocker]Κάντε κλικ εδώ για κατέβασμα[/emaillocker]

    Με την εγγραφή σας στο newsletter του Ανθομέλι έχετε πρόσβαση σε όλα τα δωρεάν εκτυπώσιμα αρχεία που φτιάχνουμε για τους συνδρομητές μας. Επίσης, ενημερώνεστε για όλα μας τα νέα άρθρα κι έτσι παραμένουμε σε επαφή! Σύντομα θα λάβετε και το επόμενο newsletter μας. (Τσεκάρετε και τα spam σας γιατί πολλές φορές μπορεί αυτόματα να μπαίνουν εκεί κάποια newletter ανάλογα με τις ρυθμίσεις σας).

    Αν έχετε πρόβλημα με το κατέβασμα επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

    Όλα τα παιχνίδια για παιδικά πάρτυ (και όχι μόνο) έτοιμα να τα εκτυπώσετε! 2

    ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΡΤΥ

    Αυγομαχίες

    Χωρίζουμε τα παιδιά σε 2 ομάδες. Κάθε ομάδα έχει ένα κουταλάκι κι ένα μπαλάκι. Ο κάθε παίχτης κάνει μια διαδρομή με το μπαλάκι στο κουτάλι και το κουτάλι στο στόμα (ή στο χέρι) και ξαναγυρνάει για να συνεχίσει ο επόμενος της ομάδας του. Αν του πέσει το παίρνει και συνεχίζει. Ποια ομάδα θα τελειώσει πρώτη;   

    Βρες το ταίρι σου

    Τυπώστε φιγούρες της Disney ή του θέματος του πάρτυ σας (επί 2 Α4 για την κάθε μία). Κάθε παίχτης έχει κολλημένη στην πλάτη του μια φιγούρα. Ενώ παίζει η μουσική τα παιδιά πρέπει να
    ψάξουν να βρούν το ζευγάρι τους. Μόλις τελειώνει η μουσική βρίσκουμε τα ζευγάρια-νικητές.  

    Το καπέλωμα

    Ένα καπέλο χρειάζεται μόνο για το παιχνίδι! Τα παιδιά κάθονται σε κυκλικό τρενάκι (κοιτάνε την πλάτη του μπροστινού τους). Για όσο παίζει η μουσική κάθε παίχτης, φοράει στον μπροστινό του το καπέλο. Όταν σταματήσει η μουσική, ο παίχτης που φοράει το καπέλο βγαίνει. Όταν στο τέλος μείνουν δύο παίχτες κάθονται ώστε να κοιτάζουν ο ένας τον άλλον. Νικητής θα είναι ο ένας από αυτούς.  

    Τσουβαλοδρομίες

    Οι γνωστές τσουβαλοδρομίες μόνο που εμείς χρησιμοποιήσαμε σακούλες σκουπιδιών.Οι σακούλες δυστυχώς σκίστηκαν αλλά τα παιδιά συνέχιζαν ακάθεκτα!! Αν ασχολήστε με την ραπτική μπορείτε να πάρετε ένα φτηνό ύφασμα και να φτιάξετε 2 “τσουβάλια” και να τα έχετε για όλα τα πάρτυ σας!

    Βρες το αντικείμενο

    Εύκολο παιχνίδι για μικρές ηλικίες. Μέσα σε μία τσάντα διάφορα αντικείμενα.Ο κάθε παίχτης που κλείνει τα μάτια του έπρεπε να βρει τις είναι το αντικείμενο που διάλεξε από την τσάντα ψηλαφώντας το.    

    Το κρυμμένο δώρο

    Αγοράστε ένα συμβολικό δωράκι και τυλίξτε το πολλές φορές με χαρτιά περιτυλίγματος ή με εφημερίδες. (10-15 φορές). Βάλτε τα παιδιά να κάτσουν σε κύκλοκαι ενώ η μουσική παίζει το ένα δίνει στο άλλο το πακέτο. Όταν σταματήσει η μουσική τότε το παιδί που το κρατάει ξετυλίγει το εξωτερικό περιτύλιγμα. Αυτός που θα βγάλει το τελευταίο χαρτί θα κερδίσει το δώρο!  

    Το κουταλάκι

    Ας πούμε ότι για παράδειγμα έχουμε 10 παίκτες. Τότε θα χρησιμοποιήσουμε 9 κουταλάκια. Τα βάζουμε στο τραπέζι και τα παιδιά κάθονται γύρω γύρω. Ένας ενήλικας  διηγείται μια ιστορία από το μυαλό του που περιέχει την λέξη “κουταλάκι”. Μόλις τα παιδιά ακούνε την λέξη “κουταλάκι”, αρπάζουν ένα κουταλάκι. Ένας όμως βγαίνει από το παιχνίδι. Αφαιρούμε τότε ένα κουτάλι. Κι έτσι συνεχίζουμε ώσπου να μείνει ένας νικητής.

    Πινιάτα

    Η πινιάτα είναι μια πολύ ευχάριστη δραστηριότητα για τα παιδιά (και όχι μόνο) σε ένα πάρτυ. Γεμίζετε την πινιάτα με γλυκά ή μικροδωράκια, την κρεμάτε από ένα ψηλό σημείο και τα παιδιά την χτυπάνε με ένα ξύλινο μπαστούνι ώσπου να σπάσει να να πάρουν τα καλούδια που κρύβει! 


    Μπορείτε να παραγγείλετε μια πινιάτα We Love Pinatas handmade by anthomeli από το κατάστημά μας στο jamjar. Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο email [email protected] Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε και να φτιάξουμε για σας την πινιάτα που ταιριάζει στο δικό σας πάρτυ!

    We Love Pinatas handmade by anthomeli

    welovepinatas_piniates

    Χορεύω-Σταματάω-Πιάνω Χρώμα

    Όταν παίζει η μουσική χορεύουμε και μόλις σταματήσει, λέμε στα παιδιά ένα χρώμα και αυτά τρέχουν να το πιάσουν μέσα στο χώρο.

    Αγαλματάκια

    Όταν παίζει η μουσική χορεύουμε και μόλις σταματήσει,τα παιδιά πρέπει να κοκαλώσουν στη θέση τους. Μουσικά τετράγωνα/καρέκλες Μουσικά τετράγωνα (όπως οι μουσικές καρέκλες) αλλά αντί για καρέκλες είχαμε τετράγωνα ξύλινα πλακάκια. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις καρέκλες με μεγάλα χαρτόνια, με εφημερίδες ή περιοδικά.   Βουτιά στις καραμέλες  Δύο πλαστικά πιάτα, μπόλικες καραμέλες ζελεδάκια ή μαρσμέλοους ή ακόμα και λουκούμια μίνι (το έχουμε παίξει και με ποπ-κορν). Χωρίζουμε τα παιδιά σε 2 ομάδες και κάθε παιδί με τα χέρια πίσω στην πλάτη τρέχει στο πιάτο και τρώει σκύβοντας, μια καραμέλα. Ποια ομάδα θα τελειώσει πρώτη;

    Κρυμμένος Θησαυρός

    Υπάρχουν άπειροι τρόποι για να παιχτεί αυτό το παιχνίδι! Μπορείτε να σκορπίσετε αληθινά, πλαστικά ή σοκολατένια νομίσματα στον κήπο και να αφήσετε τα παιδιά να τα βρουν. Διαφορετικά, κρύψτε την τσάντα με τα δωράκια του κάθε παιδιού και έπειτα δώστε στο καθένα ένα μικρό χαρτί με οδηγίες ή κάποιο γρίφο ώστε να καταφέρουν να την βρουν ή αν έχετε διάθεση φτιάξτε χάρτες.  Στο πάρτυ μας το παίξαμε με επιτυχία με πολύ μικρής ηλικίας παιδιά! Προσαρμοσμένο για πάρτυ με θέμα τους πειρατές θα το βρείτε στο αντίστοιχο πάρτυ. Το παιχνίδι αυτό μπορείτε άνετε να το παίξετε και εκτός πάρτυ. Εδώ θα μάθετε πώς το παίξαμε εμείς. 


    Επιπλέον παιχνίδια βρείτε εδώ:


    Διαγωνισμός με καγκουρό (αυλή)

    Οι γνωστές τεράστιες μπάλες με χερουλάκια που είχαμε στα σχολεία. Αν έχετε δύο από αυτές μπορείτε να χωρίσετε τα παιδιά σε δύο ομάδες και να το παίξετε. Είναι σαν αγώνας δρόμου.

    Οι μούμιες

    Συμμετέχουν δυο ομάδες από τις οποίες η κάθε μία επιλέγει ένα μέλος της για να τον κάνουν μούμια. Πως; Τυλίγοντάς το με ένα χαρτί υγείας. Το παιχνίδι τελειώνει όταν τελειώσουν τα ρολά υγείας ή όταν τελειώσει το τραγούδι. Ανάλογα τι θα συμφωνήσετε αρχικά. Ο σκοπός του παιχνιδιού μπορεί να διαφέρει. Εννοώ ότι μπορεί να κερδίσει η ομάδα που θα τυλίξει πρώτη την μούμια. Ή αυτή που θα την  τυλίξει καλύτερα! Εσείς αποφασίζετε! Εννοώ ότι μπορεί να κερδίσει η ομάδα που θα τυλίξει πρώτη την μούμια. Ή αυτή που θα την  τυλίξει καλύτερα! Εσείς αποφασίζετε! Το παίξαμε εδώ

    Τράβα το σχοινί

    Γνωστό σε όλους το παιχνίδι αυτό νομίζω. Χρειαστήκαμε ένα σχοινί με κόμπους για να τραβάμε και ένα σχοινί στο έδαφος σαν όριο. Όποια ομάδα πατούσε το σχοινί, θα έχανε. Σε αυτό το παιχνίδι μπορούν να συμμετέχουν και οι γονείς!Παπουτσοσαλάτα Τα παιδιά χωρίζονται σε 2 ομάδες. Κάθε ομάδα βγάζει τα παπούτσια της και τα κάνει ένα βουνό. Με το 1-2-3 ξεκινάνε να τα ξαναφοράνε. Ποιας ομάδας οι παίχτες θα φορέσου πρώτοι τα παπούτσια τους;

    Σπάσε το μπαλόνι

    Κάθε παίχτης έχει δεμένο με μια κορδέλα στον αστράγαλό του ένα μπαλόνι. Με το που ξεκινάει η μουσική πρέπει να προσπαθήσουν να σπάσουν με τα πόδια τους των άλλων τα μπαλόνια. Οι παίχτες που τους σπάει το μπαλόνι τους πρέπει να βγουν απ τον παιχνίδι. Ποιος παίχτης θα μείνει τελευταίος; Αυτός θα κερδίσει!

    Πιάσε την ουρά

    Κάθε παίχτης έχει σφηνωμένο στο λάστιχο από το παντελόνι ή την φούστα που φοράει, στην πλάτη του, ένα σχοινί ή ένα πανί ή ένα μαντίλι. (κάτι που να μοιάζει με ουρά. Ξεκινάει η μουσική και προσπαθούν να κλέψουν ο ένας από τον άλλον την ουρά του. Ποιος παίχτης θα πιάσει τις περισσότερες ουρές στο τέλος του παιχνιδιού; Σε περίπτωση ισοπαλίας, μια ιδέα είναι να ξαναπαίξουν αυτοί που ισοφάρισαν. Γρήγορο παιχνίδι που  μπορείτε να επαναλάβετε 1-2 φορές. 

    Tip: Παιχνίδια που ταιριάζουν και σε μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά (ακόμη και σε ένα πάρτυ ενηλίκων) είναι τα one minute to win it games!

    Περισσότερες εικόνες από τα πάρτυ και τα παιχνίδια όπως τα παίξαμε εμείς με τα παιδιά μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω links:

    Τα λέμε σύντομα!

    Kathy


    Y.Γ. Για να σας βοηθήσουμε να διοργανώσετε το πάρτυ σας έχουμε γράψει τις εξής πολυδιαβασμένες πλέον αναρτήσεις:

    Περισσότερες ιδέες στην κατηγορία Πάρτυ


    Pin it for later

    Όλα τα παιχνίδια για παιδικά πάρτυ (και όχι μόνο) έτοιμα να τα εκτυπώσετε! 5

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    31 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Καλά ένα έχω να πω. Το πάρτυ αλλά Χαβάη ήταν απλά απίστευτο, είδες βρε παιδιί μου όταν κάνεις κάτι από την ψυχή σου και το αγαπάς, δεν μπορεί να μην πετύχει !!! Ευχαριστούμε για τις ιδέες !!!

    2. Θα με τρελάνεις με τις αναρτήσεις σου! έκανα κόπυ..Τώρα ψάχνω πάλι που να στείλω τη φωτογραφία από το..δωράκι..(μη πεις ότι μοιάζω τη μαμά σου…αυτό καρατσεκαρισμένο!)

    3. Αυτή η ανάρτησή σας είναι ιερή! Θα τυπωθεί και κρατηθεί με ευλάβεια για κάθε πάρτι, συγκέντρωση, εκδρομή!!!
      Στο πάρτι του γιου μου είχα μπει εκατό φορές στις αναρτήσεις των δικών σας πάρτι και σημείωνα τα παιχνίδια για να παίξουμε!! Μας βοηθάς πολύ που τα συγκέντρωσες σε ένα Κατερινάκι!
      φιλάκια πολλά!!

    4. !!!!!!! Ξετρελλάθηκα εγω που είμαι ολόκληρη μουλάρα!!!! Φαντάζομαι πώς θα κάνουν τα παιδια!!!!!

    5. Όλα είναι τέλεια! Μπορείτε να δημοσιεύσετε και άλλες υπέροχες ιδέες για παιχνίδια ενώς τέλειου party γενεθλίων;;;;; 😉

    6. μπορειτε να μας δωσετε ενα παραδειγμα για το παιχνιδι "βρες το ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ" τι μου προτεινετε να βαλω μεσα στη σακουλα??!! πειτε μου μερικα μην ειναι και πολυ ευκολο να τα βρουν- να τα δυσκολεψω λιγο… :-p

      • Σ’ ευχαριστούμε πολύ Νίκο! Είναι πράγματι πολύ ωραία τα παιχνίδια και όλα δοκιμασμένα με τα παιδιά μας στα πάρτυ του! Δεν προτείνουμε ποτέ κάτι που δεν έχουμε δοκιμάσει εμείς οι ίδιες ή τα παιδιά στο Ανθομέλι!

      • Ευχαριστούμε! Επιλέξαμε να περιέχει το άρθρο μας παιχνίδια τα οποία είναι πραγματοποιήσημα αφού τα έχουμε ήδη παίξει με τα παιδιά μας στα πάρτυ αλλά και σε συνευρέσεις με φιλικές παρέες στο camping. Οπότε αν μπορούμε εμείς… σίγουρα μπορείτε και εσείς! Καλά να περάσετε!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης