ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πώς να διοργανώσετε πάρτυ θερινό σινεμά στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας

    Κάθε χρόνο λέω ότι το πάρτυ της Μελίτας ήταν καλύτερο από το προηγούμενο! Αλλά το πάρτυ που κάναμε το καλοκαίρι του 2021 ήταν μοναδικό και ξεπέρασε όλα τα προηγούμενα! Κυρίως γιατί ουσιαστικά ήταν 2 σε 1: Pool party έως τη δύση του ήλιου και cinema party έως και μετά τις 12. Τα παιδιά το λάτρεψαν και οπως πάντα έλεγαν ότι ήταν το καλύτερο πάρτυ που έχουν πάει. Και μπορεί η Μελίτα να μην συγκλονίζεται με τέτοιες κολακίες αλλά εγώ και ο Κώστας που παθιαζόμαστε κάθε χρόνο για να της προσφέρουμε όλα όσα ζητήσει σε αυτή τη μοναδική μέρα στη ζωή της, ε, πώς να το κάνουμε φουσκώναμε σαν τα παγώνια. Για το pool πάρτυ σας μίλησα πέρυσι, φέτος θέλω να σας πω πώς στήσαμε τη βραδιά θερινού σινεμά στην αυλή μας ή αλλιώς πάρτυ θερινό σινεμά.

    Διαβάστε για το 1ο μέρος του πάρτυ εδώ: Το μαραθώνιο Pool Party της Μελίτας για τα 10α γενέθλιά της

    Πώς να διοργανώσετε θερινό σινεμά στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας

    Διαβάστε ακόμα στο Ανθομέλι:

    Πώς να διοργανώσετε θερινό σινεμά στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας

    Ακόμα και να μην μπορείτε να οργανώσετε ένα πάρτυ μεγάλο οι μικρές εκπλήξεις στο παιδί σας την ημέρα των γενεθλίων του θα το κάνουν πολύ χαρούμενο και θα νιώσει ξεχωριστό: Τροπικό πρωινό έκπληξη για τα γενέθλια της Μελίτας.

    Βραδιά ή πάρτυ θερινό σινεμά

    Η οθόνη

    Καταρχάς θα χρειαστείτε ένα κατάλευκο σεντόνι ή τραπεζομάντηλο. Δέσαμε στις δύο άκρες του ένα σκοινί και με τις άλλες δύο άκρες το τεντώσαμε δένοντας το στα δέντρα της αυλής μας. Εσείς ανάλογα με το πού θα το στήσετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τέντα σας ή κάποια φυτά στο μπαλκόνι σας.

    Που θα καθίσουν τα παιδιά

    Αφού στήθηκε η οθόνη, στρώσαμε στο έδαφος ένα αδιάβροχο πανί ώστε τα ρούχα των παιδιών να μην τραβήξουν την υγρασία του γκαζόν και από πάνω στρώσαμε ένα ροζ κάλυμα (κουβερλί, πικέ, σεντόνι ή τραπεζομάντηλο κάνουν επίσης). Εναλλακτικά, αν δεν θέλετε να είναι στο πάτωμα, μπορείτε να τους βάλετε να καθίσουν σε καρεκλάκια παραλίας ή απλές πλαστικές καρέκλες. Εγώ πρώτον δεν είχα περίσσευμα αλλά και η Μελίτα το είχε φανταστεί αλλιώς. Ολοκληρώσαμε το ντεκόρ με μαξιλάρες.

    Πώς να διοργανώσετε θερινό σινεμά στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας

    Απαραίτητα για την προβολή ταινίας

    Πίσω από τα “στρωσίδια” βάλαμε ένα τραπεζάκι κι εκεί ακουμπήκαμε τον προτζέκτορα, το λάπτοπ και τα ηχεία που είναι απαραίτητα γιατί σε εξωρικό χώρο θα χαθεί εντελώς ο ήχος!. Τις συνδέσεις τις ανέλαβε ο Κώστας κι έτσι στις 9 η ώρα η ταινία ήταν έτοιμη για να την απολαύσουν τα παιδιά. Ποια ταινία; Μα, το Dirty Dancing φυσικά που κράτησε προσυλωμένα όλα τα παιδιά!

    Κάντε έρευνα αγοράς για βιντεοπροβολέα (προτζέκτορα) εδώ

    Επιπλέον διακόσμηση

    Η διακόσμηση υπήρχε φυσικά ήδη από το πάρτυ που είχε ξεκινήσει στις 6 αλλά προσθέσαμε και 2 ακόμα πινελιές. Τα φωτάκια στα δέντρα (με μπαταρίες), τα φαναράκια με τα κεράκια και τα υπέροχα φωτεινά μπαλόνια Illooms από Giochi Preziosi!

    Τα μπαλόνια θα τα βρείτε εδώ

    Πώς να διοργανώσετε θερινό σινεμά στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας

    Τα παιδιά, τα οποία είχαν πάει στο σπίτι να αλλάξουν μαγιό και να ντυθούν, ξετρελάθηκαν όταν είδαν το τελικό αποτέλεσμα . Τα φωτεινά μπαλόνια Illooms είναι το απόλυτο αξεσουάρ για ένα πάρτυ που θέλετε να μείνουν τα παιδιά με ανοιχτό το στόμα. Προσωπικά τα θεωρώ φοβερή ιδέα για πάρτυ και βαπτίσεις που γίνονται σε εξωτερικό χώρο και είναι σίγουρο ότι θα κρατήσουν και μετά τη δύση του ήλιου.

    Εμείς τα χρησιμοποιήσαμε με δύο τρόπους. Πρώτον είχαμε πάρει αυτά τα “καλαμάκια” που προσαρμόζεις τα μπαλόνια για να τα κρατάνε τα παιδιά αλλά αντί να τους τα δώσουμε, τα στηρίξαμε στον φράχτη του κήπου και στο χώμα γύρω από τον χώρο του σινεμά κι έτσι είχαμε μια φωτεινή σειρά από μπαλόνια να περιβάλλει τα παιδιά. Φουσκώσαμε και κάποια επιπλέον μπαλόνια που τα αφήσαμε ελεύθερα να τα κρατούν και να παίζουν τα παιδιά καθώς έβλεπαν την ταινία.

    Πώς να διοργανώσετε θερινό σινεμά στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας
    Πώς να διοργανώσετε πάρτυ θερινό σινεμά στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας 11
    Πώς να διοργανώσετε θερινό σινεμά στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας

    Περισσότερες ιδέες για παιδικά πάρτυ θα βρείτε εδώ στην κατηγορία μας Παιδικά Πάρτυ.

    Πώς να διοργανώσετε θερινό σινεμά στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας

    Σνακ για το θερινό σινεμά

    Εντάξει τώρα τι να πω! Ποπ κορν ολέ! Είχα πάρει κουβαδάκια για ποπ κορν και τα παιδιά έβαζαν ποπ κορν κατά βούληση. Φυσικά είχα και την επιλογή για πατατάκια και νάτσος με λιωμένο τυρί. Για τους μεγάλους που φυσικά πιάσαμε την πάρλα και ταινία δεν είδαμε, είχαμε πίτσες. Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε με σουβλάκια ή χοντ ντογκ ανάλογα με τα γούστα σας ή τα γούστα των παιδιών. Επίσης μπορείτε αν έχετε μια ψησταριά υγραερίου να συνδυάσετε και με barbeque party.

    Πώς να διοργανώσετε θερινό σινεμά στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας

    Το πάρτυ είχε και καραόκε!

    Όπως καταλάβατε, το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να βρείτε τον προτζέκτορα. Τα υπόλοιπα θέλουν πάθος και φαντασία. Στην περίπτωση μας τα παδιά ευχαριστήθηκαν την ταινία κι εμείς οι μεγάλοι απολαύσαμε το βράδυ μας. Μόλις η ταινία τελείωσε τα παιδιά χρησιμοποίησαν την οθόνη για καραόκε και έτσι το πάρτυ συνεχίστηκε και για λίγο ακόμα.

    Μπαλόνια και παιχνίδια

    Οσο για τα μπαλόνια, τα παιδιά φυσικά τα πήραν από τον φράχτη και επαιξαν μαζί τους μέχρι τελικής πτώσεως. Μάλιστα από όσα έσκαγαν, έπαιρναν το λαμπάκι και το έκρυβαν μέσα στα ρούχα τους και φωσφόριζαν στο σκοτάδι. Τέτοιο παιχνιδι μετά από τόσες ώρες δεν το περίμενα ούτε εγώ!

    Πώς να διοργανώσετε θερινό σινεμά στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας

    Αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερο παιχνίδι στο πάρτυ του παιδιού σας προτείνουμε και μία πινιάτα. Εκείνες τις μέρες ήταν η πρώτη χρονιά που δεν πρόλαβα να φτιάξω μία πινιάτα για το πάρτυ μας. Είχα αρκετές παραγγελίες εκείνες τις μέρες και τελικά έμεινε το δικό μου παιδί χωρίς πινιάτα. Χαχα! Αλλά εσείς μπορείτε να παραγγείλετε μία πινιάτα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα που φιλοξενείται στο jamjar.

    Πατήστε εδώ για να δείτε τα σχέδια στο We Love Pinatas ή στείλτε μας μήνυμα για να φτιάξουμε μια πινιάτα στο θέμα που σας ταιριάζει. Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο facebook ή στο instagram.

    Πώς να διοργανώσετε θερινό σινεμά στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας

    Τέλος πάντων, κάπως έτσι θελουμε να σας εμπνεύσουμε κι εσάς να διοργανώσετε το δικό σας θερινο σινεμά στον κήπο σας και φυσικά θα χαρούμε να μας πείτε πώς πήγε!

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης