ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πικ-νικ για τα παιδιά στο κάμπινγκ (Campsite Pic-nic)

    Πόσα πράγματα έχω να σας δείξω από το κάμπινγκ; Τι όμορφες αναμνήσεις, πόσο υπέροχα πέρασαν τα παιδιά, τι ελευθερία ένιωσαν! Απορώ πώς θα τα συμμαζέψω; Για σήμερα, μετά από το κυνήγι του χαμένου θησαυρού, σας έχω μια ακόμα υπέροχη ιδέα που φυσικά αν δεν προλαβαίνετε φέτος μπορείτε να υλοποιήσετε του χρόνου. Πως να διοργανώσετε ένα πικ νικ για τα παιδιά στο κάμπινγκ.

    Τις μέρες που ήρθαν η Κάλη με τη Μελίτα στο camping, για το γνωστό πλέον 3G, θέλαμε να οργανώσουμε κάτι ώστε οι μέρες μας να μην είναι ίδιες κι απαράλλακτες. Άλλωστε, επειδή οι μέρες που θα ήμασταν στο camping ήταν μετρημένες στα δάχτυλα, θέλαμε οι περισσότερες από αυτές να έχουν κάτι ξεχωριστό ώστε τα παιδιά αλλά κι εμείς να τις θυμόμαστε με έντονα χρώματα. Έτσι, εκτός από το μαγαζάκι της Μαρίας, που μας πήρε μια-δυο μέρες, και το κυνήγι του χαμένου θησαυρού, οργανώσαμε κι ένα πικ νικ! Όμως, θέλαμε να είναι ένα πικ νικ έκπληξη, στο οποίο θα συμμετείχαν και οι φίλοι τους… γιατί όλα είναι πιο γλυκά όταν τα μοιράζεσαι με καλούς φίλους!  Και για να έχει επιτυχία χρειαζόμασταν τη συμμετοχή και τη βοήθεια και των υπόλοιπων μαμάδων. Ευτυχώς μπήκαν όλες στο νόημα πολύ γρήγορα, συμμερίστηκαν τον ενθουσιασμό μας και έτσι με την τρέλα που δέρνει όλες τις ανθομελομαμάδες προσφέραμε ένα υπέροχο απόγευμα στα παιδιά μας. 

    Πικ-νικ για τα παιδιά στο κάμπινγκ (Campsite Pic-nic) 1

    Οργάνωση – Πικ νικ για τα παιδιά

    Χρειαστήκαμε:

    1. Μια κουβέρτα/ψάθα/μεγάλο πανί για να στρώσουμε στα χόρτα
    2. Πιατάκια, ποτηράκια, χαρτοπετσέτες
    3. Χυμούς, νερό και διάφορα σνακ (κάθε μαμά έφερε από κάτι)
    4. Μουσική, cd player, CDs (ανάλογα με το μέρος θα χρειαστείτε μπαλαντέζα για ρεύμα ή μπαταρίες). 
    5. Οργάνωση παιχνιδιών (για ιδέες για παιχνίδια δείτε εδώ)
    Πικ-νικ για τα παιδιά στο κάμπινγκ (Campsite Pic-nic) 3

    Εννοείται πως τα παιδιά δεν ήξεραν τίποτε. Ωστόσο τα μεγάλα κάτι είχαν καταλάβει για μια “έκπληξη” που τους περίμενε αλλά τίποτε περισσότερο. Η Κάλη ανέλαβε να τους πάει μια βολτίτσα με τα πόδια ώσπου οι υπόλοιπες να ετοιμάσουμε το σκηνικό. 

    Πικ-νικ για τα παιδιά στο κάμπινγκ (Campsite Pic-nic) 5
    Πικ-νικ για τα παιδιά στο κάμπινγκ (Campsite Pic-nic) 7

    Σημειωτέον πως όλα όσα χρειαζόμασταν τα είχαμε μαζέψει/κρύψει από πριν και εκείνη την ώρα μόνο τα στήσαμε. Η πλάκα ήταν πως πριν φύγουν για την βόλτα ετοιμάζαμε τοστάκια και τα πεινασμένα μας ήθελαν να φάνε! Με το ζόρι τα στείλαμε στη βόλτα! Όταν όμως γύρισαν και είδαν από μακριά το πικ νικ τρέξανε σαν παλαβά! Κι επειδή υπήρχαν στην παρέα και μικρούλια οι μαμάδες τους μείναμε κοντά τους για να τα βοηθήσουμε να σερβιριστούν και φυσικά όταν τελείωσαν να παίξουμε μαζί τους.

    Πικ-νικ για τα παιδιά στο κάμπινγκ (Campsite Pic-nic) 9
    Πικ-νικ για τα παιδιά στο κάμπινγκ (Campsite Pic-nic) 11

    Φαγητά

    Το μενού απλό. Τοστάκια, γαριδάκια, ποπ κορν, χυμοί, νεράκια, ρυζογκοφρέτες, αποξηραμένα φρούτα… για όλα τα γούστα. Βέβαια, βοηθήσαμε και λίγο στο σερβίρισμα καθώς αν τα αφήναμε μόνα τους θα έτρωγαν μόνο τα γαριδάκια. Έπρεπε να είναι όλοι δίκαιοι και να απολαύσουν όλοι εξίσου αυτές τις νοστιμιές! Μόλις τελείωσαν το φαγητό τους και μέχρι εμείς να μαζέψουμε τα σκουπίδια τους αφήσαμε να παίξουν στο αυτοκινητάκι ή να κάνουν ό,τι άλλο θέλουν και έτσι εμείς βρήκαμε συγχρόνως χρόνο να ετοιμάσουμε και τα επόμενα happening. 

    Πικ-νικ για τα παιδιά στο κάμπινγκ (Campsite Pic-nic) 13

    Παιχνίδια

    Αφού μαζέψαμε τα πιάτα παίξαμε το “κρυμμένο δώρο” ή όπως το λέει η Μελίτα, “καυτή πατάτα”. Ένα σημείωμα, πάνω στο οποίο γράφαμε το δώρο που θα κέρδιζε ο νικητής, το κρύψαμε μέσα σε ένα σακουλάκι το οποίο τυλίξαμε με τη σειρά του με πολλά γκοφρέ χαρτιά (μπορείτε και με εφημερίδες η περιοδικά ). Το σημείωμα τους οδηγούσε σε ένα φουσκωτό κροκόδειλο κάτω από τον οποίο είχαμε κρύψει το δώρο που δεν ήταν άλλο από ένα μπλοκ ζωγραφικής για τον νικητή. Φυσικά για να μην έχουμε κλάματα, τους είχαμε ενημερώσει από την αρχή ότι υπάρχει μόνο ένα δώρο και πρέπει όλοι να το δεχτούν με αξιοπρέπεια. Το αστείο είναι ότι η Μαμά Κ. που ανοιγόκλεινε τη μουσική, θέλοντας να είναι αμερόληπτη, είχε συνέχεια γυρισμένη την πλάτη της ή έκλεινε τα μάτια για να μην της πούμε ότι βοήθησε θα νικήσει κάποιο από τα παιδιά της. Τελικά όντως έπεσε το δώρο στο γιο της και ρίξαμε πολύ γέλιο!

    Πικ-νικ για τα παιδιά στο κάμπινγκ (Campsite Pic-nic) 15
    Πικ-νικ για τα παιδιά στο κάμπινγκ (Campsite Pic-nic) 17

    Ακολούθησαν κι άλλα παιχνίδια όπως οι μουσικές καρέκλες και το χρώμα της μάγισσας (πιάσε το χρώμα). 

    Πικ-νικ για τα παιδιά στο κάμπινγκ (Campsite Pic-nic) 19

    Διαβάστε περισσότερα σχετικά με πικ νικ για τα παιδιά:

    Ιδέες για δραστηριότητες και παιχνίδια μέσα στο σπίτι #μένουμεσπίτι

    Πως να μετατρέψεις ένα πικ νικ σε παιδικό πάρτυ

    Το τέλειο πικ νικ σε δέκα βήματα

    Cook Craft Create – Τεύχος 5 – Καλά Πικ Νικ!

    Ανοιξιάτικο πικ νικ στην εξοχή

    Ανοιξιάτικο πικ νικ με την οικογένεια

    Πικ-νικ για τα παιδιά στο κάμπινγκ (Campsite Pic-nic) 21

    Όμως μέχρι να γίνουν όλα αυτά είχε ήδη σκοτεινιάσει και μιας και δεν είχαμε μεριμνήσει για φως μεταφερθήκαμε στο δρόμο μπροστά από τα τροχόσπιτά μας συνεχίζοντας με δυνατή μουσική και χορό. Με δυσκολία το διαλύσαμε εκείνο το βράδυ!

    Αυτή ήταν ακόμη μια ωραία ανάμνηση από το φετινό καλοκαίρι. Πικ νικ για τα παιδιά στο κάμπινγκ! Μάλιστα το μικρό μου ανθομελάκι (βαδίζει στα χνάρια μας τελικά) θέλησε από μόνο του να το επαναλάβει λίγες μέρες αργότερα. Θέλησε να κάνει έκπληξη στους φίλους της και ετοίμασε ένα παρτάκι στο δρόμο με τραπεζάκια, καρεκλάκια και διάφορα σνακ για 14 παιδιά! Και είναι μόνο οκτώμισι χρονών! Που να ενηλικιωθεί κιόλας, χαχα!!!

    Οπότε μην ακουώ δικαιολογίες! Είναι εύκολο να το καταφέρετε κι εσείς! Δημιουργήστε όμορφες αναμνήσεις για τα δικά σας παιδιά και η ξαπλώστρα μπορεί να περιμένει λιγάκι!

    Kathy and Callie

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Μπράβο βρε κορίτσια!!!τι ωραία που τα φτιάξατε όλα. Το πικ νικ μας αρέσει και εμάς πολύ, φροντίζουμε για τις μακρινές αποστάσεις με το αυτοκίνητο να έχουμε κάνει το κουμάντο μας!!!!συγχαρητήρια και στην κόρη, μπράβο της!!!!

    2. Όλα καλά, τόσες καρέκλες πώς τις κουβαλήσατε χα χα!!! Μπράβο πάντως τέλειες οι δραστηριότητες και πολύ καλά οργανωμένες!! Μπράβο σας κορίτσια!! Και του χρόνου να περάσετε ακόμα πιο τέλεια!! Φιλια πολλά και καλημέρες!!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης