ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Σοκολατένιο Μπισκοτογλυκό

    Κάθε καλοκαίρι επιστρέφω από το το camping με 2-3 τουλάχιστον εύκολες συνταγές. Φέτος η συνταγή της φίλης Βίκυς έγινε μια από τις αγαπημένες της κόρης μου. Πρόκειται για ένα σοκολατένιο μπισκοτογλυκό που είναι γρήγορο και εύκολο αλλά κυρίως πεντανόστιμο! Τρελαίνομαι για τέτοιες συνταγές!

    Από μικρή μου άρεσε πολύ η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική. Έβλεπα τους γονείς μου παρέα στην κουζίνα να φτιάχνουν γευστικά φαγητά και γλυκά για τους καλεσμένους μας όταν είχαμε καλέσματα. Ωστόσο η μαμά μας δεν παρέλειπε, ειδικά τα Σαββατοκύριακα που δεν δούλευε, να δοκιμάσει μια καινούργια συνταγή για όλη την οικογένεια. Και όλο και κάτι έφτιαχνε για το κολατσιό μας: ένα κέικ, μία τάρτα, μια τυρόπιτα, μια κρέμα καραμελέ ή ένα δροσερό ζελέ. Μεγαλώνοντας μπήκα κι εγώ στο “κλαμπ” και ξεκίνησα να φτιάχνω κάποιες συνταγές. Είχα μάλιστα και το δικό μου τετράδιο όπου σημείωνα με δικά μου λόγια τις συνταγές που μάθαινα. Πολλές από αυτές τις συνταγές, γλυκές ή αλμυρές, μεταφέρθηκαν εδώ, στο Ανθομέλι, για να τις μοιραστώ και μαζί σας.

    Παράλληλη αγάπη με την παρασκευή φαγητών και γλυκών ήταν και η αγορά εργαλείων για την κουζίνα, κατσαρολικών, σερβίτσιων κλπ. Ωστόσο πόσα από αυτά να έχεις, πόσα χρήματα να διαθέσεις, και κυρίως που να τα αποθηκεύσεις!

    Η εταιρεία Silikomart, σαν απομηχανής Θεός, ήρθε για να ικανοποιήσει αυτή μου την λαχτάρα! Τα προϊόντα της από σιλικόνη ανανέωσαν τα σκεύη μου και μάλιστα έγιναν από τα αγαπημένα μου βάζοντας σε παροπλισμό πολλά από τα παλιά μου. H ποιότητά τους και το γεγονός ότι όντως η σιλικόνη που χρησιμοποιούν είναι άριστης ποιότητας και όντως δεν κολλάει ποτέ ότι φτιάχνω, τα κάνει νούμερο ένα στην προτίμησή μου.

    stampo_rotondo_silikomart_7

    Η Silikomart είναι μια Ιταλική εταιρεία με είδη για την κουζίνα από σιλικόνη. Στο site τους θα βρείτε δύο κατηγορίες: την επαγγελματική και την οικιακή. Εγώ προτείνω να αφιερώσετε λίγο χρόνο στα προϊόντα για ερασιτέχνες και μαμάδες όπως εγώ (οικιακή σειρά) όπου είμαι σίγουρη ότι θα βρείτε κάτι που να ταιριάζει με τις συνταγές που έχετε ή αυτές που θέλετε να φτιάξετε.

    Πρόσφατα δοκίμασα την στρόγγυλη φόρμα από σιλικόνη Stampo Rotondo για να φτιάξω ένα γλυκό ψυγείου. Η φόρμα αυτή ενδείκνυται για ψυγείο, κατάψυξη αλλά και για τον φούρνο. Μπορείτε σε αυτή να φτιάξετε brownie, κέικ, τάρτες (γλυκές και αλμυρές).

    stampo_rotondo_silikomart_9

    Προσοχή: Αυτό που θα επιλέξετε να φτιάξετε πρέπει να το αποσπάσετε από την φόρμα και να μην το κόψετε μέσα σε αυτή για να μην την χαράξει το μαχαίρι.

    Αυτό που κάνει τη Stampo Rotondo να ξεχωρίζει, όπως και τις περισσότερες αντίστοιχες φόρμες της Silikomart, είναι το στεφάνι που εφαρμόζει εξωτερικά και κάτω από το χείλος της φόρμας. Με αυτό το εξάρτημα γίνεται εύκολη η μεταφορά της όταν γεμίσει με τα υλικά μας και κρατιέται το σχήμα του γλυκού, του κέικ ή της τάρτας μας αφού δεν κάνει «κοιλιά» από κάτω.

    stampo_rotondo_silikomart_4

    Όλες οι φόρμες της Silikomart που έχω δοκιμάσει είναι πολύ εύχρηστες κατά το ξεφορμάρισμα. Ακόμη και αυτό το μπισκοτογλυκό που σας δίνω, παρόλο που η σοκολάτα του δεν παγώνει αλλά παραμένει μαλακή, κατάφερα να το αναποδογυρίσω σε πιατέλα.

    stampo_rotondo_silikomart_5
    Σοκολατένιο Μπισκοτογλυκό 5

    Σοκολατένιο Μπισκοτογλυκό

    Prep Time 20 minutes
    Cook Time 10 minutes
    Total Time 1 hour 10 minutes
    Course Γλυκά, ΠΡΟΪΟΝΤΑ
    Servings 8 servings
    Calories 300 kcal

    Ingredients
      

    • 1-1 1/2 μπισκότα τύπου πτι-μπερ
    • 1 πλάκα μαργαρίνη
    • 70 γρ. σκόνη κακάο (άγλυκο)
    • 200 γρ. ζάχαρη λευκή ή καστανή
    • 2 βανίλιες
    • 2-3 αυγά
    • 100 γρ γάλα

    Instructions
     

    • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη μαργαρίνη σε κομμάτια (για να λιώσει πιο γρήγορα), το κακάο, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει ανακατεύουμε για λίγο ακόμη και μετά κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε τα αυγά, τα οποία έχουμε ήδη χτυπήσει ελαφρά, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
    • Χλιαρίζουμε το γάλα. Βουτάμε στο χλιαρό γάλα τα μπισκότα και κάνουμε μια στρώση στο ταψάκι ή στην φόρμα που έχουμε. Περιχύνουμε με μία στρώση από τον σοκολατένιο χυλό. Επαναλαμβάνουμε ακόμη μία φορά τουλάχιστον τελειώνοντας με σοκολάτα.

    Notes

    u003cliu003eΕίναι πολύ σημαντικό να κρυώσει πολύ ο χυλός ώστε όταν τα προσθέσουμε τα αυγά να μην ψηθούν.u003c/liu003e

    Διαβάστε περισσότερα

    1. Brownies 
    2. Γιαουρτόπιτα – Μοσχομυριστό κέικ
    3. Petit Beurre με κουβερτούρα
    4. Παγωμένα γλυφιτζούρια
    5. Υγιεινό κέικ καρότου με καρύδια
    6. DREIKÖNIGSKUCHEN, το κέικ των τριών βασιλιάδων
    7. Κέικ κάστανου με σοκολάτα! Μιάμι!

    Σας εύχομαι καλή συνέχεια στο καλοκαίρι σας, το οποίο είναι ακόμα εδώ και σας περιμένει να το γευτείτε όπως και το μπισκοτογλυκό μας!

    Κατερίνα

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    8 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Τι μου κανεις βρε καλή μου;
      Προσπαθώ μετα τις διακοπές να μπω σε προγράμμα με την διατροφή και έρχεται αυτή η συνταγη!
      Το Σαββατοκύριακο που κανω τις παρασπονδίες μου θα την δοκιμάσω σίγουρα!

    2. Φανταστικό το γλυκό και το λέω με σιγουριά αφού είχα την ευκαιρία να το δοκιμάσω!!! (είμαι τυχερή το ξέρω)! Όσο για τις φόρμες, είναι απλά τέλειες! Φιλιά πολλά!!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Βαθμολογία Συνταγής




    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης