ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  Ομαδικά παιχνίδια για πάρτυ στην παραλία

  Πριν λίγες μέρες οργανώσαμε το πάρτυ για την γιορτή της Μαρίας, της κόρης μου. Κι όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, (δείτε το παλιότερο εδώ) κάνουμε ένα πάρτυ για να γιορτάσει μαζί με τους φίλους της! (αν θέλετε να διοργανώσετε κι εσείς ένα πάρτυ στην παραλία, δείτε όλες τις οδηγίες αναλυτικά εδώ) Φέτος για πρώτη φορά τόλμησα κάτι διαφορετικό. Να κάνω το πάρτυ στην παραλία και μάλιστα νωρίς το πρωί! Για το πάρτυ θα σας μιλήσω αναλυτικά σε επόμενη ανάρτηση για την ώρα όμως θα μοιραστώ μαζί σας τα ομαδικά παιχνίδια που παίξαμε ούτως ώστε να σας προλάβω ακόμη στις διακοπές, στο εξοχικό ή στο χωριό ώστε να παίξετε κι εσείς με τα παιδιά είτε έχετε πάρτυ είτε απλά θέλετε να περάσετε ένα ευχάριστο απόγευμα με αυτά και τους φίλους του. Πάμε να δούμε μαζί τα ομαδικά παιχνίδια για πάρτυ που σίγουρα θα λατρέψετε!omadika_paixnidia_party

  Τα παιχνίδια που είχα ετοιμάσει ήταν τόσα πολλά κι επειδή συνδυάστηκαν με το σπάσιμο της πινιάτας αλλά και με το μπάνιο στην θάλασσα αναγκάστηκα κάποια από αυτά να μη τα παίξουμε εκείνη την ημέρα. 

  Για να παίξουμε τα παιχνίδια που θα σας περιγράψω χρειαστήκαμε τα εξής υλικά τα οποία δεν δυσκολεύτηκα να βρω στο κάμπινγκ. Τα περισσότερα υπάρχουν πάντα στο τροχόσπιτο κατά την διάρκεια των διακοπών οπότε το μόνο που χρειάστηκε να αγοράσω εκ νέου ήταν τα μπαλόνια και τα σφουγγάρια.

  Υλικά:

  • Μπαλόνια
  • Μπαλάκια του τένις 
  • 2 πλαστικά πιάτα (όχι μιας χρήσης)
  • Πλαστικές λεκάνες (ή κουβαδάκια)
  • 2-3 Πλαστικά μπουκάλια
  • 10 Πλαστικά ποτήρια
  • Σφουγγάρια 
  • Καλαμάκια
  • 2 μπάλες
  • 1 Χουλαχούπ 
  • 4 ξυλάκια ή τσοπστικ
  • Σφυρίχτρες 
  • Κλωστές ή κορδέλες ή κορδόνια
  • Σχοινί
  • Μαντήλι (μακρόστενο ύφασμα)
  • Μανταλάκια

  Μπουρμπουληθρομαχίες

  Σ’ ένα τραπεζάκι κάθε παίχτης τοποθετεί το ποτήρι του γεμάτο νερό κι ένα καλαμάκι. Με το σφύριγμα φυσάει δυνατά ώστε να κάνει τόσες μπουρμπουλήθρες που να ξεχυλήσει το νερό και φυσικά να αδειάσει το ποτήρι όσο περισσότερο γίνεται ως στο τέλος του χρόνου. Αυτός θα είναι και ο νικητής. Αν σε 1′ δεν καταφέρει κάποιος να το αδειάσει τότε συγκρίνουμε το νερό που έμεινε στα ποτήρια και νικάει αυτός που έχει το λιγότερο.

  paixnidia_gia_party_1

  *Απαγορεύεται το ζούληγμα των πλαστικών ποτηριών και το χύσιμο του νερού από τα ποτήρια!
  MpourmpoulithromahiesΠαιχνίδι με χουλαχούπ και ποτήρια

  Τα παιδιά σχηματίζουν ένα κύκλο και κρατιούνται όλοι με το ένα χέρι από ένα χούλαχούπ. Με το σφύριγμα προσπαθούν με το άλλο χέρι να πιάσουν ένα ποτήρι με νερό που είναι ήδη τοποθετημένο στο έδαφος ένα μέτρο πίσω τους (υπολογίστε ένα μεγάλο βήμα ενός ενήλικα). Αυτό σημαίνει ότι τραβάνε προς το μέρος τους τούς υπόλοιπους παίχτες εμποδίζοντάς τους να πιάσουν το δικό τους ποτήρι. Νικητής είναι αυτός που θα πιάσει το ποτήρι του.paixnidia_gia_party_7paixnidia_gia_party_11Σκυταλοδρομίες σε ομάδες

  Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ομάδες.Οι σκυταλοδρομίες μπορούν να παιχτούν μεμονωμένες, συνεχόμενες η μία μετά την άλλη αλλά και με πόντους. 

  Αν παιχτούν με πόντους τότε κάθε ομάδα πρέπει να διαγωνιστεί στις παρακάτω σκυταλοδρομίες. Από την κάθε σκυταλοδρομία θα πάρει 10 πόντους. Στο τέλος όποια ομάδα έχει τους περισσότερους πόντους είναι η νικήτρια.


  Τα πάντα εξαρτώνται και από τις ηλικίες των παιδιών. Στο δικό μας πάρτυ οι ομάδες απαρτίζονταν από παιδιά 5-10 ετών με αποτέλεσμα οι μεγάλοι να παραπονιούνται ότι χάσανε εξ αιτίας των μικρών ενώ οι μικροί να κλαίνε γιατί δεν μπορούν να καταφέρουν να κάνουν κάτι. Στο χέρι μας είναι όμως να τους εξηγήσουμε ότι σκοπός των παιχνιδιών δεν είναι μόνο η νίκη αλλά και το να περάσουμε ευχάριστα.


  Σκυταλοδρομία σε ζευγάρια με μια μπάλα στην πλάτη

  Οι παίχτες ανά δύο με μια μπάλα ανάμεσα στις πλάτες τους πηγαίνουν ως τον τερματισμό και πίσω ώστε να συνεχίσουν οι επόμενοι παίχτες. Αν τους πέσει η μπάλα ξεκινάνε πάλι από την αφετηρία. Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη είναι η νικήτρια.paixnidia_gia_party_9

  *Θα τους βοηθήσει αν τους πείτε ότι θα περπατάνε με πλάγια βήματα σαν τα καβουράκια.

  *Καλό θα είναι να είναι στο ίδιο ύψος τα ζευγάρια.
  paixnidia_gia_party_5

  Σκυταλοδρομία με ένα πλαστικό πιάτο στο κεφάλι.

  Κάθε παίχτης ξεκινάει από την αφετηρία, φτάνει στον τερματισμό και επιστέφει πίσω έχοντας ένα πλαστικό πιάτο (όχι μιας χρήσης) στο κεφάλι χωρίς να του πέσει. Αν του πέσει σταματάει το τοποθετεί γρήγορα στο κεφάλι του και συνεχίζει. Όποια ομάδα τερματίσει πρώτη κερδίζει!paixnidia_gia_party_4

  Σκυταλοδρομία με μπαλάκι του τένις ανάμεσα στα γόνατα

  Σε αυτό το παιχνίδι προχωρούν ή να χοροπηδούν έχοντας σφηνωμένο ένα μπαλάκι του τένις ανάμεσα στα γόνατά τους. Νικήτρια είναι η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη.paixnidia_gia_party_3

  Σκυταλοδρομία με μπαλάκι του τένις πάνω σε δύο ξυλάκια (μπορεί να είναι και τσοπστικ) 

  Οι παίχτες πρέπει να φτάσουν στον τερματισμό και να επιστρέψουν πίσω κρατώντας πάνω σε δύο ξυλάκια ένα μπαλάκι του τένις. 

  Σκυταλοδρομία με… σφουγγάρια  

  Αυτό ήταν το καλύτερο παιχνίδι απ’ όλα όσα παίξαμε! Ήταν γρήγορο με σασπένς και κάτι διαφορετικό απ’ όλα τα άλλα παιχνίδια. Στην εκκίνηση υπάρχουν δύο λεκάνες με νερό. Στον τερματισμό υπάρχουν άδεια πλαστικά μπουκάλια με κομμένο το στόμιο. (Για να είστε δίκαιοι να υπολογίσετε να χωράνε την ίδια ποσότητα και να είναι ίσα κομμένα). Οι παίχτες καλούνται με τη σειρά να βουτάνε ένα σφουγγάρι μέσα στην λεκάνη, να τρέχουν στον τερματισμό και να γεμίζουν εκεί στίβοντάς το σφουγγάρι το μπουκάλι.

  paixnidi_me_sfouggaria

  Μη ρίξεις το μπουκάλι

  Όλοι σχηματίζουν έναν κύκλο. Ο παίχτης που θα ξεκινήσει (τυχαίο άτομο) τοποθετεί ανάμεσα από τα γόνατά του ένα πλαστικό μπουκάλι με νερό αλλά χωρίς το καπάκι!! Ο κάθε παίχτης πρέπει να δίνει το μπουκάλι στα γόνατα του διπλανού του χωρίς να χρησιμοποιεί τα χέρια του χωρίς να πέσει κάτω το μπουκάλι. 

  Νικητής πρώτος τρόπος: Το παιχνίδι τελειώνει όταν ολοκληρωθεί ένας ή δύο γύροι.

  Νικητής δεύτερο τρόπος: Αν το μπουκάλι πέσει από κάποιον τότε βγαίνει από το παιχνίδι. Νικητής είναι αυτός που θα μείνει τελευταίος.

  Tip: Καλό θα είναι κάθε ομάδα να έχει 2 ενήλικες ως αρχηγούς για εμψυχωτές ή αρχηγούς.


  Πολύ σύντομα θα επανέλθω με την ανάρτηση του πάρτυ και με 2 ακόμη εξτρα παιχνίδια-δραστηριότητες με τις οποίες απασχολήθηκαν τα παιδιά. 

  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον άντρα μου που είναι δίπλα μου σε κάθε τρέλα μου αλλά και σε όλους τους φίλους που μας βοήθησαν εκείνη την ημέρα στο στήσιμο και την οργάνωση! 

  Οφείλω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον φίλο μας Βαγγέλη που με βοήθησε πολύ συμμετέχοντας στα παιχνίδια χωρίς καν να του το ζητήσω! 

  Ένας ακόμη άνθρωπος που πρέπει να ευχαριστήσω ξεχωριστά είναι η Κλειώ, που σε κάθε πάρτυ μας είναι η βοηθός μου και αυτή τη φορά ανέλαβε τον ρόλο του φωτογράφου και μάλιστα με πολύ επιτυχία! (Το ότι έχουμε η μία την φωτογραφική με το ευρυγώνιο και η άλλη με τον ζουμ φακό είναι ό,τι καλύτερο!)

  Κατερίνα

   Υ.Γ. Δείτε όλα τα παιχνίδια για πάρτυ εδώ.

  Υ.Γ.2 Βρείτε πολλές ιδέες για παιχνίδια Minute it to Win it εδώ

  Υ.Γ.3 Κι άλλα παιχνίδια για την παραλία εδώ.

  KAI MHN ΞΕΧΝΑΤΕ…

  ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ

  ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

  ΣΤΟ FACEBOOK

  Let’s blog party!

  Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

  Kathy
  Kathyhttps://www.anthomeli.com
  Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

  7 ΣΧΟΛΙΑ

   • Όλοι με φόβιζαν όταν τους έλεγα πως θα γίνει πρωινό… και πώς θα ξυπνήσουν τα παιδιά και τι θα γίνει με τον υπόλοιπο κόσμο στην παραλία….! Μια χαρά όλα ξύπνησαν. Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από μια βουτιά “με την τσίμπλα στο μάτι”! Και στο κάτω κάτω δεν ήταν και 7 το πρωί! Μέχρι να μαζευτούν όλοι και να στήσουμε είχε πάει 10.30. Μια χαρά ήτανε!

  1. Ήταν ένα υπέροχο πάρτι, με τέλεια παιχνίδια για την παραλία!!! Τα παιδιά το καταδιασκέδασαν! Δεν είναι τυχαίο που όλα έλεγαν ότι είναι το καλύτερο πάρτι που έχουν πάει!!! Κάθε φορά νομίζω πώς βάζεις ακόμα ψηλότερα τον πήχη! Σε ευχαριστώ πολύ για την αναφορά αλλά ακόμη πιο πολύ σε ευχαριστώ που με εμπιστεύτηκες ως φωτογράφο!!! Περάσαμε τέλεια και ανυπομονώ να διαβάσω για το πάρτι!!!

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Διαβάστε Επίσης