ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Εναλλακτικό Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού (Scavenger Hunt)

    Καλημέρα κι από μένα μετά από μέρες απουσίας στο bloggaki μας που τόσο μου έλειψε! Βέβαια αυτή την φορά για καλό μιας και τις τελευταίες δέκα ημέρες είχα την χαρά να βρίσκομαι μαζί με την Μαμά Μαρία και την Κατερίνα (εννοείται και τα παιδιά μας) στο περιβόητο 3G! (για όσους δεν ξέρετε τι είναι αυτό, δείτε εδώ). Ξεκουραστήκαμε, χαλαρώσαμε, γελάσαμε, κάναμε τα μπάνια μας αλλά και παίξαμε πολύ με τα παιδιά, τα οποία για ακόμη μία φορά αποχωρίστηκαν με δάκρυα στα μάτια. Όμως, όπως κάθε χρόνο δεν έλειψαν και τα happening που προσπαθούμε  κάθε φορά να είναι διαφορετικά (δείτε δύο από τα περσινά εδώ και εδώ). Φέτος, ένα από αυτά ήταν… το πάρτυ της Μελίτας για τα γενέθλιά της (που είναι τον Αύγουστο) μιας και αποφασίσαμε να το διοργανώσουμε στο κάμπινγκ (όχι ότι δεν θα κάνουμε και στην Αθήνα, αλλά λέμε τώρα!) αφού τα ξαδέρφια, λόγω εποχής, δεν έχουν ποτέ την δυνατότητα να βρίσκονται το ένα στο πάρτυ του άλλου. Αν και λεπτομέρειες για το πάρτυ θα σας πω σε επόμενη ανάρτηση, σήμερα θέλω να σας δώσω λεπτομέρειες για ένα διαφορετικό “κυνήγι χαμένου θησαυρού” που διοργανώσαμε σχεδόν την τελευταία στιγμή μιας και δεν θέλαμε να επαναληφθούμε (βλ. περσινό κυνήγι).

    kynigi_thisavrou_8

    Το παιχνίδι ονομάζεται στα αγγλικά Scavenger Hunt (πολλές ιδέες και εκτυπώσιμα μπορείτε να βρείτε και στο pinterest αλλά στα αγγλικά) αλλά εμείς θα σας δώσουμε τις ιδέες έτοιμες στα ελληνικά. kynigi_thisavrou_2

    Πώς παίζεται το Scavenger Hunt

    Φτιάχνετε έναν κατάλογο με οδηγίες για το είδος των αντικειμένων που πρέπει να βρούνε τα παιδιά μέσα στη φύση. Εμείς επιλέξαμε να τις γράψουμε πάνω σε χαρτί από κούτα με μαύρο μαρκαδόρο και δίπλα από κάθε οδηγία προσθέσαμε ένα κουτάκι για να τσεκάρουν αυτά που βρίσκουν.  

    Σας προτείνουμε να γράψετε:

    Βρείτε:

    1. Κάτι πολύχρωμο
    2. Κάτι μαλακό
    3. Κάτι σκληρό
    4. 2 φύλλα
    5. 1 λουλούδι
    6. 1 κουκουνάρι
    7. 2 ξύλαράκια
    8. 3 πέτρες
    9. Κάτι πράσινο
    10. Ένα νόμισμα

    Εννοείται ότι εσείς μπορείτε να προσθέσετε ότι άλλο θέλετε.kynigi_thisavrou_1

    • Χωρίζετε τα παιδιά της παρέας σε δύο ομάδες (αν τα παιδιά είναι λίγα μπορούν να είναι και ανεξάρτητα – απλά θα χρειαστεί να φτιάξετε πολλούς καταλόγους) και τους δίνετε τις λίστες. Ένας από τους μεγάλους “διορίζεται” αρχηγός. Ο αρχηγός θα πρέπει να εξηγήσει τους κανόνες στα παιδιά και να τους “βοηθήσει” λιγάκι για το τι θα πρέπει να ψάξουν (ειδικά εάν υπάρχουν και μικρά παιδιά). Εάν τα παιδιά είναι μεγάλα μην δώσετε πολλές εξηγήσεις γιατί το παιχνίδι θα τελειώσει πολύ γρήγορα, όπως συνέβη με εμάς. 
    kynigi_thisavrou_7
    Τα παιδιά χωρίστηκαν σε αγόρια και κορίτσια με αρχηγούς την Κλειώ και την Κατερίνα
    • Κερδίζει, φυσικά, η ομάδα που θα καταφέρει να μαζέψει πρώτη και σωστά όλα τα αντικείμενα. Εάν δεν έχει γίνει σωστή επιλογή αντικειμένων τότε, δίνεται παράταση και αρχίζουν πάλι όλοι να τρέχουν. 

    kynigi_thisavrou_3

    Η ομάδα που κέρδισε σε εμάς ήταν των αγοριών. Καλά είχαμε πολύ γέλιο μιας και  κατά την καταμέτρηση, το τελευταίο νόμισμα χώθηκε κάτω από κάποιο άλλο αντικείμενο και δεν το βρίσκαμε με τίποτα. Στην παράταση, λοιπόν, ξεχύθηκαν όλα τα παιδιά πάλι στην εύρεση νομίσματος. Και τα αγόρια πάλι ήταν πρώτα. Εύγε στην ομάδα σου Κλειώ

    Πώς σας φάνηκε αυτό το διαφορετικό κυνήγι θησαυρού; Εμένα να σας πω ην αλήθεια μου άρεσε πολύ, αν και την επόμενη φορά σίγουρα θα βάλουμε και ποιο δύσκολες κατηγορίες για να κρατήσει ακόμα περισσότερο!

    Θα χαρώ να μάθω αν το παίξετε κάπου φέτος… σε πάρτυ, στο κάμπινγκ ή στο χωριό σας! Επανέρχομαι σε λίγες ημέρες δριμύτερη!

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    7 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Πάει πέρασε και φέτος το 3 G και έγινε παρελθόν.Όμως πέρασαμε τόσο όμορφα που οι ανάμνησεις αυτές θα μας ακολουθούν για πολύ καιρό.Μια από αυτές ήταν και το πάρτυ για τα γενέθλια ……..χωρίς να έχουμε γενέθλια με τα Ομορφα παιχνίδια που διοργανώσατε. Και του χρόνου να είμαστε καλά και να το ξανακάνουμε!

    2. Ευχομαι κάθε χρόνο να συναντιέστε και να συνεχίζετε να περνάτε τόσο ομορφα. Το παιχνίδι σας πολύ ομορφο. Οσο για το αν τελειωσε γρήγορα αρκει να βάλουμε κάτι δύσκολο να βρεθει με την πρωτη ματια και θα κρατήσει περισσότερο. Και του χρόνου κορίτσια.

    3. Αχ τι ωραίος ο θεσμός του 3G Κάλη μου! Μπράβο σας που όποτε βρίσκετε χρόνο, βρίσκεστε με όλη σας την οικογένεια! Είναι αξιοθαύμαστο πραγματικά! Μια οικογένεια πρέπει να μένει ενωμένη και πάντα ευτυχισμένη! Όσο για το παιχνίδι σας μου άρεσε πολύ, ξετρελάθηκα για την ακρίβεια! Πρέπει να έχει όντως πολύ πλάκα και τα παιδιά να το διασκεδάζουν με την καρδιά τους! Εμείς, καθότι μικροί ηλικιακά δεν έχουμε παίξει κάτι παρόμοιο…την κρατάω όμως την ιδέα σας για αργότερα….φιλάκια

      • Σίγουρα θα ήταν ωραίο παιχνίδι και για εφήβους και για ενήλικες σε κάποια φιλική μάζωξη ή σε κάποιο πάρτυ. Φυσικά θα ήταν τα ζητούμενα περισσότερα και πιο δύσκολα να τα βρει κανείς!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης