ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Road trip στην Αυστρία και στη λίμνη Neusiedl

    Μετά από ένα πολυήμερο ταξίδι (Road trip με αυτοκινούμενο) που είχαμε κάνει στην Ευρώπη και ομολογώ αρκετά κουραστικό αφού είχαμε φτάσει έως και τη Βόρεια θάλασσα, είπαμε τις τελευταίες μέρες πριν την επιστροφή μας στην Ελλάδα να ξεκουραστούμε και να τις απολαύσουμε στη λίμνη Μπάλατον της Ουγγαρίας. Πριν όμως αποχαιρετίσουμε την Αυστρία και να κατευθυνθούμε προς τον προορισμό μας αποφασίσαμε την τελευταία στιγμή να κάνουμε ακόμα ένα Road trip στην Αυστρία και στη λίμνη Neusiedl, τη “θάλασσα της Αυστρίας“, όπως την αποκαλούν, για να γνωρίσουμε και αυτή την περιοχή.

    Διαβάστε την ανάρτηση και επιλέξτε μια από τις οδικές διαδρομές που σας ταιριάζει για το ταξίδι σας: 4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία

    Road trip στην Αυστρία και στη λίμνη Neusiedl

    Φύγαμε από τη Βιέννη με προορισμό την πρώτη πόλη της οδικής μας διαδρομής, το Eisenstadt (Άιζενσταντ). Στην πόλη αυτή της Αυστρίας για πολλά χρόνια έζησε και δημιούργησε πολλά από τα έργα του ο μεγάλος συνθέτης κλασικής μουσικής ο Φραντς Γιόζεφ Χάυντν (Joseph Haydn).

    Road trip στην Αυστρία και στη λίμνη Neusiedl
    Το Eisenstadt απέχει 50 λεπτά από τη Βιέννη μέσω του αυτοκινητόδρομου Α3. Εάν βρείτε πολλή κίνηση πάρτε τον μικρότερο δρόμο 16.

    Πολλές φορές το πρόγραμμά μας σε ένα ταξίδι με το αυτοκινούμενο αλλάζει γιατί σκεφτόμαστε πως η ευκαιρία που μας δίνεται να γνωρίσουμε μια περιοχή μπορεί να μην μας δοθεί άλλη φορά. Άλλες φορές πάλι αλλάζει διότι μας τα χαλάει ο καιρός ή γιατί ο τόπος που διαλέξαμε να ξεναγηθούμε ήταν κατώτερος των προσδοκιών μας. Αυτή βέβαια την επιλογή αλλαγής προγράμματος μας τη δίνει αποκλειστικά και μόνο το ότι ταξιδεύουμε με το αυτοκινούμενό μας που είναι ένα όχημα που δεν χρειάζεται να επιλέγουμε τη διαμονή μας σε συγκεκριμένα μέρη, παρά όπου θέλουμε εμείς.

    Η ευελιξία αλλαγής προγράμματος ταξιδιού είναι ένα από τα πλεονεκτήματα απόκτησης αυτοκινούμενου οχήματος.

    Διαβάστε τι σας προσφέρει ένα ταξίδι με αυτοκινούμενο όχημα, ποια τα πλεονεκτήματα, ποια τα μειονεκτήματα και που και πως μπορείτε να σταθμεύσετε βάσει νόμου :

    Το Eisenstadt (Άιζενσταντ)

    Το Eisenstadt είναι η πρωτεύουσα της ομοσπονδιακού κρατιδίου Burgenland, της ανατολικότερης περιοχής της Αυστρίας που συνορεύει με την Ουγγαρία. Η όμορφη μικρή πόλη Eisenstadt (Άιζενσταντ) μας εξέπληξε με τον πολιτισμό της, τα μουσεία της και τις εκκλησίες που χρονολογούνται από το 1460. Μπορεί να μην έχει πολλά αξιοθέατα να επιδείξει όμως αυτά που έχει, είναι μοναδικά και αξιοσημείωτα. Οι άνθρωποι δε που έζησαν σε αυτή την πόλη έμειναν στην ιστορία ως σημαντικά πρόσωπα. Στη βόλτα μας στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης αισθανθήκαμε σαν να μεταφερθήκαμε σε μια άλλη εποχή. Σαν να περπατούσαμε επάνω στα χνάρια της ιστορίας. 

    Road trip στην Αυστρία και στη λίμνη Neusiedl
    Ο κεντρικός πεζόδρομος του Άιζενσταντ είναι γεμάτος με καταστήματα και πολλά όμορφα και σκιερά καφέ. Τα καταστήματα δεν αλλάζουν τη δομή των κτιρίων παρά είναι ενσωματωμένα μέσα σε αυτά.

    Το ιστορικό κέντρο του Eisenstadt

    Όλα τα σπίτια στον κεντρικό πεζόδρομο του ιστορικού κέντρου της πόλης είναι διατηρητέα κτήρια των προηγούμενων αιώνων με τις περίτεχνες διακοσμήσεις στα παράθυρα και τις πόρτες τους να τραβούν αμέσως τον θαυμασμό μας. Οι δρόμοι καθαροί με τα λιγοστά αυτοκίνητα να μας φέρνουν στην πραγματικότητα, έχουν ως κόσμημα τα χαμηλά σπιτάκια τους βαμμένα με απαλά χρώματα της ώχρας και του ουρανού. Η φραγκισκανική εκκλησία που ήταν χτισμένη κάθετα στον κεντρικό πεζόδρομο του ιστορικού κέντρου του Eisenstadt ήταν και το κυριότερο κτίριο της παλιάς πόλης.

    Road trip στην Αυστρία και στη λίμνη Neusiedl
    Περίτεχνες μεταλλικές διακοσμήσεις επάνω στο κτίριο της παλιάς πόλης.

    Η Φραγκισκανική εκκλησία είναι ένα διατηρητέο ​​κτήριο στο Eisenstadt που πρωτοστατεί στο ιστορικό κέντρο της μικρής πόλης. Χτίστηκε μεταξύ 1705 σύμφωνα με σχέδια του πρίγκηπα Paul Esterházy. Δυστυχώς, ο πρίγκιπας δεν έζησε για να δει την τελετή θεμελίωσης του ναού, καθώς πέθανε από την πανώλη το 1713. Εάν τελείωνε ο ναός θα ήταν ένας ναός τεραστίων διαστάσεων εάν κρίνουμε από τον βωμό του. Εδώ βρίσκονται και δυο πριγκιπικοί τάφοι της οικογένειας Esterházy.

    Το σπίτι-μουσείο του συνθέτη Joseph Haydn (1732 1809)

    Ανάμεσα στα σπίτια του πεζόδρομου που ήταν κολλημένα το ένα στο άλλο βρήκαμε και το σπίτι του Χάυντν. Σήμερα το σπίτι του μουσικού είναι επισκέψιμο ως μουσείο. Ο σπουδαίος μουσικός έζησε στην αυλή της πριγκιπικής οικογένειας Esterházy για 40 ολόκληρα χρόνια και εδώ συνέθεσε τα ωραιότερα κομμάτια του. Μετά από πολλά χρόνια, το 1761, ο Χάυντν βρίσκει μια θέση αρχιμουσικού στο παλάτι της πριγκιπικής οικογένειας που ζούσε στο Άιζενσταντ.

    Ο Joseph Haydn ήταν μουσικός της αυλής και διευθυντής συναυλιών της αριστοκρατικής πριγκιπικής οικογένειας Esterházy για μεγάλο μέρος του 18ου αιώνα.

    Ο τότε πρίγκιπας Νικόλαος Εστερχάζι, που ήταν λάτρης της μουσικής, δημιούργησε αίθουσα οπερέτας και δύο μεγάλες σάλες μουσικής και έκανε το παλάτι Esterházy κέντρο μουσικών εκδηλώσεων για όλη την τότε αριστοκρατική κοινωνία. Ο Χάυντν πλέον έχοντας λύσει το βιοποριστικό του πρόβλημα, επιδόθηκε απερίσπαστος στη μουσική και την εποχή εκείνη έγραψε μία σειρά από σπουδαία έργα.

    Road trip στην Αυστρία και στη λίμνη Neusiedl
    Στο σημείο αυτό του πεζόδρομου του Άιζενσταντ βρίσκομαι μπροστά στο σπίτι του μεγάλου αυστριακού συνθέτη Χάιντν. Στο βάθος η φραγκισκανική εκκλησία. Στη φωτογραφία διακρίνονται και οι διακοσμήσεις στις προσόψεις των σπιτιών.

    Σε ένα ταξίδι του στη Βιέννη το 1784 ο Χάυντν γνώρισε τον Μότσαρτ σε μια συναυλία του. Ο Χάυντν ήταν τότε 58 χρονών και ο Μότσαρτ 29. Υποκλίθηκε στο μουσικό ταλέντο του Μότσαρτ και είπε στον πατέρα του. «Σας δηλώνω ενώπιον του Θεού και στην τιμή μου ότι θεωρώ τον γιο σας ως τον μεγαλύτερο συνθέτη που γνώρισα». Την ίδια χρονιά ο Μότσαρτ αφιέρωσε στον Χάυντν τα έξι Βιεννέζικα Κουαρτέτα για έγχορδα.

    Ο Χάυντν υπήρξε και δάσκαλος του  Μπετόβεν και το 1792 αποδείχτηκε προφητικός λέγοντας σε μια παρέα: «Αυτός ο νεαρός θα γίνει μια μέρα ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες της Ευρώπης και θα είμαι περήφανος που θα του μιλώ ως δάσκαλός του». Ο Μπετόβεν όμως που ήταν μεγάλος αλαζόνας είχε πει «…Δεν έμαθα τίποτα από αυτόν».

    Το Παλάτι Esterházy (schloss Esterházy) στην πόλη Eisenstadt

    Η πόλη Άιζενστατ (Eisenstadt) είναι διάσημη και για το παλάτι Esterházy που είναι χτισμένο σε αυτήν. Το παλάτι ανήκε στην πρώην ουγγρική πριγκιπική οικογένεια Esterházy μιας από τις ισχυρότερες και πλουσιότερες οικογένειες της Αυστριακής Αυτοκρατορίας. Το 1649 η οικογένεια Esterházy είχε αγοράσει ένα γοτθικό κάστρο του 13ου αι. που υπήρχε στη θέση αυτή και αφού το τροποποίησε σε παλάτι το έκανε κέντρο της αυλής της. Επί 300 χρόνια ήταν η κύρια κατοικία τους των πριγκίπων Εστερχάζι που ήταν εκείνη την εποχή και οι σημαντικότεροι υποστηρικτές της μουσικής και συλλέκτες έργων τέχνης.

    Κλείστε εισιτήριο για την επίσκεψή σας στο παλάτι Esterhazy πατώντας εδώ.

    Road trip στην Αυστρία και στη λίμνη Neusiedl
    Το παλάτι Esterházy

    Σήμερα το παλάτι είναι πολιτιστικό μνημείο. Οι μελωδίες του Haydn και όχι μόνο, ζωντανεύουν στις συναυλίες που γίνονται κατά τη διάρκεια των φεστιβάλ και των κοινωνικών εκδηλώσεων κάθε χρόνο. Η μεγάλη αίθουσα συναυλιών, η Haydnsaal ζωντανεύει και πάλι. Σίγουρα θα είναι μια μεγάλη εμπειρία να παρακολουθήσει κανείς μια συναυλία κλασικής μουσικής σε αυτήν την λαμπρή αίθουσα που πήρε το όνομά της από τον συνθέτη Haydn. Το παλάτι είναι επισκέψιμο.

    Road trip στην Αυστρία και στη λίμνη Neusiedl
    Το παλάτι Esterházy (Έστερχαζι) στο Eisenstadt (Άιζενσταντ) της Αυστρίας

    Η αίθουσα Haydnsaal, μέσα στο παλάτι Esterházy, με τις υπέροχες τοιχογραφίες της οροφής της κατατάσσεται σήμερα ανάμεσα στις πιο όμορφες και στις πιο τέλειες ακουστικά αίθουσες συναυλιών στον κόσμο.

    Το πάρκο στο παλάτι Esterházy

    Το Παλάτι Esterházy βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο πάρκο το Schlosspark Eisenstadt που διαμορφώθηκε το 1797. Το πάρκο σήμερα συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα σημαντικότερα πάρκα του 19ου αιώνα.

    Road trip στην Αυστρία και στη λίμνη Neusiedl
    Το Schlosspark Eisenstadt

    Περπατήσαμε μέσα στην απέραντη έκταση του πάρκου και κάναμε τη βόλτα μας ανακαλύπτοντας κάθε τόσο αγάλματα, οβελίσκους, ποταμάκια, κρυφές λιμνούλες ακόμα και παιδικές χαρές.

    Road trip στην Αυστρία και στη λίμνη Neusiedl
    Η βόλτα μέσα στο πάρκο του παλατιού Esterházy είναι μια πραγματική απόλαυση

    Μέσα στο μεγάλο πάρκο υπάρχουν και θερμοκήπια που στεγάζουν ακόμα και σήμερα μια μεγάλη συλλογή φυτών. Δεν γνωρίζω σήμερα πόσες ποικιλίες φυτών διαθέτουν, όμως διάβασα πως έως και το 1820 στα θερμοκήπια υπήρχαν 60.000 φυτά.

    Road trip στην Αυστρία και στη λίμνη Neusiedl
    Στα θερμοκήπια του πάρκου στο παλάτι Esterházy

    Διαβάστε την ανάρτησή μας για το Salzburg και για το μουσείο Swarovski:

    Το Leopoldine temple

    Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κτίσματα που αντικρίσαμε μέσα στο πάρκο και επάνω σε έναν βράχο ήταν ο ρομαντικός ναός της πριγκίπισσας Leopoldine Esterházy που χτίστηκε το 1824. Ονομάζεται Leopoldinen tempel και μέσα σε αυτόν τον στρογγυλό ναό βρίσκεται το άγαλμά της πριγκίπισσας. Το σημείο αυτό είναι και η πιο χαρακτηριστική φωτογραφία του Eisenstadt.

    Road trip στην Αυστρία και στη λίμνη Neusiedl
    Το Leopoldine temple μέσα στο πάρκο του παλατιού Esterházy

    Bergkirche ή Haydnkirche, το Kalvarienbergkirche και το μαυσωλείο του Joseph Haydn

    Αυτή η ασυνήθιστη εκκλησία του 18ου αι. είναι χτισμένη λίγο έξω από την πόλη σε στυλ μπαρόκ και με υπέροχες τοιχογραφίες στο θόλο της. Εδώ βρίσκεται το εκκλησιαστικό όργανο που σε αυτό ο Χάυντν έπαιξε στο λαό τις πρεμιέρες των περισσότερων διάσημων μουσικών συνθέσεών του και στο πλαϊνό παρεκκλήσι υπάρχει το μαυσωλείο του μεγάλου συνθέτη Joseph Haydn.

    Στα ανατολικά της εκκλησίας υπάρχει ένα τεχνητό βουνό, το «Kalvarienberg» (ο Λόφος του Γολγοθά), το οποίο είναι γεμάτο με περάσματα και σπήλαια με αγάλματα που απεικονίζουν τους 24 Σταθμούς του Σταυρού. Τα αγάλματα, τα οποία είναι ζωγραφισμένα με ζωηρά χρώματα ήταν έργα των Φραγκισκανών μοναχών, που εργάζονταν εδώ για περισσότερα από 250 χρόνια. Τα παλαιότερα χρόνια το Kalvarienberg ήταν προσκυνηματικός προορισμός και θεωρούνταν το όγδοο θαύμα του κόσμου.

    Road trip στην Αυστρία και στη λίμνη Neusiedl
    Η εντυπωσιακή εκκλησία Bergkirche που ονομάζεται και εκκλησία Haydnkirche αφού εδώ βρίσκεται και το μαυσωλείο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Haydn στο Άζενσταντ

    Διαβάστε τις αναρτήσεις για τη Βιέννη. Μπορείτε να τις εκτυπώστε και να τις κρατήσετε ως οδηγό ξενάγησης:

    Διαμονή στο Eisenstadt:



    Booking.com

    Η συνέχεια του Road trip στην Αυστρία και στη λίμνη Neusiedl

    Το βράδυ κάναμε το πρόγραμμα της επόμενης μέρας και αποφασίσαμε να επισκεφθούμε τη δυτική πλευρά της λίμνης Neusiedl. Η λίμνη είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Αυστρίας, η οποία περιτριγυρίζεται από το Εθνικό πάρκο Nationalpark Neu See Seewikel ένα από τα ομορφότερα πάρκα της Αυστρίας. Ένα μέρος της λίμνης και ένα μεγάλο μέρος του Εθνικού Πάρκου βρίσκονται στην επικράτεια της Ουγγαρίας (περίπου το 1/5).

    Παρά το γεγονός ότι η λίμνη παραμένει ένας προστατευόμενος βιότοπος αποδημητικών πουλιών, πελαργών, κύκνων κ. αλ. η περιοχή της λίμνης Neusiedl, ιδιαίτερα στο αυστριακό τμήμα της, προσελκύει πολλούς παραθεριστές και τουρίστες

    Η περιοχή της λίμνης για εμάς ήταν μια έκπληξη που ακόμα και σήμερα μετά τόσα χρόνια οι αναμνήσεις μου είναι ανεξίτηλες για αυτή την περιοχή. Από τη μια οι όχθες της γεμάτες καλαμιές που φώλιαζαν τα αποδημητικά πουλιά γιατί η λίμνη είναι για αυτά ένας τόπος ανάπαυσης στα μεγάλα ταξίδια τους και από την άλλη οι παραλίες της που έσφυζαν από κολυμβητές ενώ τα απάνεμα λιμάνια της ήταν γεμάτα από κότερα και ιστιοφόρα. Τα φέρι μποτ της γραμμής πηγαινοέρχονταν για βόλτες στη λίμνη ή μεταφέρανε ποδηλάτες που κάνανε ποδηλατάδα στα πολλά μονοπάτια της που διαθέτει η λίμνη.

    Road trip στην Αυστρία και στη λίμνη Neusiedl
    Το καλάμι είναι και ένας οικονομικός πόρος για την περιοχή, αφού πωλείται για την κατασκευή στεγών

    Διαβάστε για ένα Road trip (χριστουγεννιάτικο) στις λίμνες της περιοχής Salzkammergut της Αυστρίας. Μια οδική διαδρομή από το Salzburg έως και το μαγευτικό Hallstadt: Road trip στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας

    Road trip στην Αυστρία και στη λίμνη Neusiedl
    Με τα φέρι μποτ μπορείτε να γνωρίσετε και άλλες πόλεις της λίμνης της απέναντι όχθης χωρίς να πάρετε το αυτοκίνητό σας.

    Το αυστριακό τμήμα του Εθνικού Πάρκου καθώς και η γύρω περιοχή ανακηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς το 2001.

    Μπορεί οι πόλεις που επισκεφθήκαμε στην περιοχή της λίμνης για τους περισσότερους από εμάς να είναι άγνωστες, όμως είναι μια ευκαιρία να σας τις γνωρίσω κάνοντας μια παρένθεση στην ανάρτησή μου γιατί είναι πολύ ενδιαφέρουσες πόλεις. Η μία είναι η πόλη Rust και η άλλη είναι η πόλη Morbisch am See. Επίσης σας δίνω και τα στίγματα των διανυκτερεύσεών μας για να μπορέσετε χωρίς αναζητήσεις να διανυκτερεύσετε και εσείς σε ένα δικό σας Road trip στην περιοχή αυτή της Αυστρίας.

    Road trip στην Αυστρία και στη λίμνη Neusiedl
    Σε όλες τις πόλεις της λίμνης υπάρχουν λιμάνια όπου μπορούν να αράξουν σκάφη, όχι πολύ μεγάλα γιατί η λίμνη δεν είναι πολύ βαθιά. Το βάθος της είναι 1,8 μέτρα

    Η λίμνη Neusiedl See που είναι το κόσμημα της αυστριακής επαρχίας Burgenland αποκαλείται και «παραλία της Βιέννης». Προσελκύει πολλούς επισκέπτες χάρη στις εγκαταστάσεις θαλάσσιων σπορ που διαθέτει, αλλά και για τα ρομαντικά τοπία της.

    Road trip στην Αυστρία και στην πόλη Rust (Ρουστ)

    Το Rust είναι μια όμορφη μικρή πόλη στη δυτική όχθη της λίμνης με πολλά αναγεννησιακά και μπαρόκ κτίρια. Πολλά από αυτά είχαν περίτεχνα σχέδια στις προσόψεις τους και κυρίως στις πόρτες τους. Η περιοχή Burgenland και το Rust πέρασε από την Ουγγαρία στην Αυστρία το 1921. Αυτά που μας έκαναν εντύπωση ήταν το Δημαρχείο και η ρωμανική εκκλησία των ψαράδων.

    Road trip στην Αυστρία και στη λίμνη Neusiedl- Rust
    Η πόλη Rust (Ρουστ) στην επαρχία Μπούργκενλαντ της Αυστρίας. Στη φωτογραφία μπορείτε να διακρίνεται τις φωλιές των πελαργών στις καμινάδες των σπιτιών

    Η πόλη είναι γνωστή για τους πελαργούς που φωλιάζουν πάνω από τις καμινάδες της και στις καλαμιές αλλά και για το όμορφο ιστορικό της κέντρο που είναι τόσο μικρό που πιάνει μόνο την κεντρική πλατεία της πόλης. Διακρίναμε και πολλά οινοποιεία αφού το Rust βρίσκεται σε οινοπαραγωγική περιοχή και η πόλη φημίζεται για τα κρασιά της.

    Road trip στην Αυστρία και στη λίμνη Neusiedl-Rust
    Η περιοχή Μπούρκελαντ στην Ανατολική Αυστρία εκτός από πολύ τουριστική είναι και οινοπαραγωγική. Καλλιεργούν αμπέλια και παράγουν εξαιρετικά και ονομαστά κρασιά.

    Η πόλη Rust είναι μέρος της όλης περιοχής που εντάχθηκε το 2001 στον κατάλογο με τα μνημεία της Παγκόσμιας κληρονομιάς

    Road trip στην Αυστρία και στη λίμνη Neusiedl- rust
    Πάρκινγκ σε μια από τις πόλεις στη λίμνη Neusiedl στην περιοχή Μπούργκελαντ της Ανατολικής Αυστρίας

    Η πόλη Rust έχει τη δική της παραλία και εμείς μείναμε στο Storchencamp Camping platz Rust (GPS 47.80061  16.69185) που ήταν δίπλα στην όχθη της λίμνης

    Το Morbisch am See στη λίμνη Neusiedl

    Το Morbisch am See ήταν η δεύτερη πόλη που επισκεφθήκαμε στο Road trip στην Αυστρία και στη λίμνη Neusiedl See της Αυστρίας. Πρόκειται για μία μικρή πόλη όπου τελείωνε και ο οδικός δρόμος αφού σε λίγα χιλιόμετρα βρίσκονται τα σύνορα της Ουγγαρίας. Το Morbisch am See είναι ένα παραθαλάσσιο θέρετρο που το προτιμούν πολλοί αυστριακοί παραθεριστές γιατί προσφέρει πολλές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια.

    Road trip στην Αυστρία και στη λίμνη Neusiedl- Rust
    Η χαρά των μικρών και των μεγάλων

    Μπορούν να χαρούν τις διακοπές τους είτε να κολυμπήσουν στη λίμνη, να διασκεδάσουν, να ψυχαγωγηθούν τα παιδιά τους στις παιδικές χαρές, είτε να έρθουν σε επαφή με τη φύση κάνοντας βόλτα στις όχθες της λίμνης βλέποντας τα δεκάδες πουλιά που ζουν μέσα σε αυτές (στις καλαμιές της λίμνης υπάρχουν πάνω από 250 είδη αποδημητικών πουλιών).

    Εάν είστε και εσείς σε ένα Road trip στην Αυστρία και κατευθύνεστε από Βιέννη προς τη Σλοβενία κάντε μια στάση και στη λίμνη Worthersse. Εκτός από την ομορφιά του τοπίου η περιοχή της λίμνης έχει να επιδείξει και δυο σημαντικά αξιοθέατα για όλη την οικογένεια. Διαβάστε τις αναρτήσεις :

    Road trip στην Αυστρία και στη λίμνη Neusiedl
    Οι καλαμιές στις όχθες της λίμνης είναι το κατάλληλο μέρος για να φωλιάσουν τα χιλιάδες αποδημητικά πουλιά που έρχονται εδώ για να κάνουν τις φωλιές τους ή τη στάση τους

    Ήταν απογευματάκι όταν φτάσαμε και αναζητήσαμε το χώρο διαμονής μας, σύμφωνα με τις συντεταγμένες που είχαμε βάλει στο GPS. Η χαρά μας ήταν μεγάλη όταν είδαμε τον άνετο και μεγάλο χώρο πάρκινγκ που διαθέτει η πόλη και που ήταν σχεδόν άδειος. Αισθανθήκαμε πολύ τυχεροί και είπαμε να ξεκουραστούμε και την επομένη να δούμε τα αξιοθέατα και να κάνουμε τη βόλτα μας στη λίμνη.

    Road trip στην Αυστρία και στη λίμνη Neusiedl
    Πάρκινγκ στη λίμνη Neusiedl της Αυστρίας

    Διανυκτερεύσαμε στο παραλίμνιο μεγάλο πάρκινγκ της πόλης Morbisch am See (GPS 47.75314  16.696460).

    Όταν πήρε να βραδιάζει ο χώρος άρχισε να κατακλύζεται με αυτοκίνητα. Παραξενευτήκαμε αλλά δεν δώσαμε και μεγάλη σημασία σκεπτόμενοι πως ο χώρος θα ήταν το πάρκινγκ της μικρής πόλης. Όμως κάναμε λάθος γιατί σε λίγο οι ήχοι από γνωστά τραγούδια που ήρθαν στα αυτιά μας, μας έκαναν να κοιταχτούμε στα μάτια λέγοντας πως ακούμε την φωνή του Τομ Τζόουνς. Και ναι δεν είχαμε κάνει λάθος!

    Βγήκαμε από το αυτοκινούμενο και διαπιστώσαμε πως σε πολύ κοντινή απόσταση βρισκόταν ένα υπαίθριο θέατρο επάνω στα νερά της λίμνης και εκείνο το βράδυ είχε συναυλία ο Τομ Τζόουνς. Και τότε ήρθε η απογοήτευση. Μα γιατί δεν είχαμε βγει να κάνουμε μια βολτούλα λίγο πριν σκοτεινιάσει, ώστε να δούμε το θέατρο; Μα γιατί δεν είχα διαβάσει από βραδύς για τα αξιοθέατα της μικρής πόλης; Πολλά γιατί. Ένα όμως συμπέρασμα. Ήδη είχαμε χάσει την ευκαιρία να απολαύσουμε τη συναυλία και να δούμε από κοντά τον Τομ Τζόουνς!

    Το θέατρο αυτό είναι η μεγαλύτερη υπαίθρια σκηνή οπερέτας στον κόσμο.

    Road trip στην Αυστρία και στη λίμνη Neusiedl
    Ο φάρος της πόλης Morbisch am See, Ένα ειδυλλιακό τοπίο της λίμνης Neusiedl στη δύση του ήλιου

    Σε ένα άλλο μας Road trip στην Αυστρία επισκεφθήκαμε την πόλη Bregenz στα σύνορα Αυστρίας, Ελβετίας, Γερμανίας και μείναμε και πάλι έκπληκτοι από το σημαντικότερο αξιοθέατο που διαθέτει: To Bregenz της Αυστρίας και η πλωτή σκηνή της όπερας.

    Ο χάρτης μας για ταξίδια στην Αυστρία

    Το Road trip στην Αυστρία τελειώνει εδώ. Αν και ήταν λίγες οι πόλεις που επισκεφθήκαμε σε αυτήν την οδική μας διαδρομή ήταν όμως πολύ ενδιαφέρουσες και πάνω από όλα πολύ ξεκούραστες. Την επομένη μέρα φύγαμε από την περιοχή της λίμνης Neusiedl See της Αυστρίας, γιατί μας περίμεναν και άλλοι προορισμοί και ο χρόνος των διακοπών μας τελείωνε. Εσείς όμως μπορείτε να κάνετε το γύρο της λίμνης με το αυτοκίνητό σας ή ανεβαίνοντας στο φέρι της γραμμής να δείτε και άλλες παραλίμνιες πόλεις της απέναντι όχθης.

    Road trip στην Αυστρία και στη λίμνη Neusiedl
    Επισκεφθήκαμε και μια κάβα ποτών στην πόλη Rust και δοκιμάσαμε τα εξαιρετικά κρασιά που βγάζει η περιοχή Μπούργκελαντ της Αυστρίας

    Εμείς βάλαμε «πλώρη» επιτέλους για τη λίμνη Μπάλατον της Ουγγαρίας. Ως προορισμός μας στο GPS μπήκε το camping Delta που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της λίμνης. Τελικά φτάσαμε όμως σε αυτό μετά από λίγες μέρες αφού στο ενδιάμεσο μας ξελόγιασε για μια ακόμα φορά η όμορφη πόλη Heviz της Ουγγαρίας που είδαμε στη διαδρομή και μας άλλαξε τον προγραμματισμό μας.

    Η συνέχεια του Road trip στην επόμενη ανάρτηση: Η πόλη Χέβιζ της Ουγγαρίας και η ιαματική λίμνη Heviz

    Σας ευχαριστώ πολύ που διαβάζετε και σχολιάζετε τις αναρτήσεις μας όπως που μας δείχνουν και τα στατιστικά μας. Εσείς μας φέρνετε να είμαστε σε πολλές ταξιδιωτικές αναρτήσεις μας στην πρώτη σελίδα αναζήτησης για ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Google.

    Με αγάπη

    μαμά Μαρία από το Ανθομέλι

    Pin it for later

    Road trip με αυτοκινούμενο στην Αυστρία και στη λίμνη Neusiedl. Αξιοθέατα από τις πόλεις Eisenstadt, Rust, Morbisch am See. Πάρκινγκ GPS

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    mama Maria
    mama Maria
    Γεια σας! Είμαι η Μαρία, μητέρα της Κατερίνας και της Κάλης Εδώ και και χρόνια ταξιδεύουμε με το σύζυγό μου σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα με το αυτοκινούμενό μας. Έχουμε επισκεφθεί μεγάλες και μικρές πόλεις, χωριά απόμερα και χωριά διάσημα, έχουμε γνωρίσει αξιοθέατα και μνημεία που δεν θα μπορούσαμε να τα γνωρίσουμε με διαφορετικό τρόπο. Τις ταξιδιωτικές αυτές εμπειρίες, πλαισιωμένες με δικές μας φωτογραφίες, ιστορικά στοιχεία και εξτρά πληροφορίες τις γράφω με το όνομα μαμά Μαρία και θα τις βρείτε στην κατηγορία ΤΑΞΙΔΙΑ του blog anthomeli

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης