Στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Swarovski

Την αγάπη των γονιών μας για τα ταξίδια τη γνωρίζετε! Είναι το πάθος τους και είναι ο λόγος που πριν μερικά χρόνια αποφάσισαν να αποκτήσουν ένα αυτοκινούμενο. Και τα καταφέρανε… κυρίως όμως καταφέρανε να κρατήσουν τον λόγο τους να κάνουν οπωσδήποτε ένα μεγάλο ταξίδι τον χρόνο! Έτσι και φέτος, δεν έλειψε το καθιερωμένο τους καλοκαιρινό ταξίδι με το αυτοκινούμενο σε χώρες όπως  Ιταλία, η Κροατία, η Αυστρία και η Γερμανία. Δεν θα πω άλλα όμως… σας αφήνω στη Μαμά Μαρία που σε συνδυασμό με τις φωτογραφίες του Μπαμπά Χρήστου θα μπορούσαν άνετα να δουλέψουν  ακόμη και σε ταξιδιωτικά περιοδικά, χιχι! Καλή ανάγνωση και καλή ξενάγηση το Μουσείο Swarovski που βρίσκεται κοντά στην πόλη Wattens στην Αυστρία.

Kathy & Callie


Φέτος όταν ξεκινήσαμε το ταξίδι μας προς την Ευρώπη, θέλαμε ανάμεσα στα αξιοθέατα που είχαμε σκοπό να επισκεφθούμε, να πάμε και στο Μουσείο Κρυστάλλων Swarovski που βρίσκεται στην πόλη Βάτενς ( Wattens) της Αυστρίας, κοντά στο Ίνσμπρουκ (Innsbruck).

wattens_Afstria
Swarovski_Afstria

Η πόλη Wattens είναι μια μικρή πόλη στο Τυρόλο της Αυστρίας και εκεί εδρεύει το εργοστάσιο της Σβαρόφσκι που επεξεργάζεται  και παράγει κρυστάλλους. Εκεί βρίσκεται και το Μουσείο Swarovski Crystal World που είναι δημιουργία του καλλιτεχνικού διευθυντή Andre Heller καθώς και τα καταστήματά τους. Είναι το κυριότερο αξιοθέατο αυτής της περιοχής, που την αναδεικνύει και ως τουριστικό προορισμό, γιατί είναι χιλιάδες οι επισκέπτες σε αυτήν κάθε χρόνο.Η επιθυμία μας αυτή να επισκεφτούμε το μουσείο Swarovski έγινε πραγματικότητα και έτσι αφού φτάσαμε στην πόλη Wattens κατευθυνθήκαμε προς το Μουσείο όπως μας έδειχνε το GPS. Όμως, ενώ βλέπαμε το εργοστάσιο, Μουσείο δεν βλέπαμε! Είπαμε να κάνουμε κάποιους γύρους, όμως άσκοπα, γιατί το GPS πάλι και πάλι μας κατεύθυνε στο ίδιο σημείο.

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

-Μα τι λάθος επιτέλους κάνουμε; Δεν μπορεί κάπου εδώ κοντά θα είναι! είπαμε.

Κατεβήκαμε από το αυτοκίνητο και περπατώντας, ενώ αφήσαμε πίσω μας τον κεντρικό δρόμο, βρεθήκαμε επιτέλους στην είσοδο του Μουσείου που δικαίως δεν φαινόταν από τον δρόμο, γιατί το Μουσείο είναι υπόγειο και… κάτω από το κεφάλι ενός γίγαντα.

mouseio_swarovski

Εκπλαγήκαμε από αυτό που βλέπαμε γιατί δεν το περιμέναμε. Ο γίγαντας εκεί στη μέση του πάρκου με δυο μεγάλα κρυστάλλινα μάτια και έναν καταρράκτη να πέφτει με δύναμη από το στόμα του μέσα στη λίμνη έστεκε με μεγαλοπρέπεια. Είναι ο φύλακας, ο ακοίμητος φρουρός των πολύτιμων εκθεμάτων του Μουσείου Swarovski. 

Ο χώρος που απλωνόταν μπροστά μας πολύ εντυπωσιακός με ένα υπέροχο, καταπράσινο πάρκο, με θέα τα πανύψηλα αλπικά βουνά της Αυστρίας και με πολλά παιχνίδια για τα παιδιά. Ήταν όμορφα όσο καθόμασταν εκεί έξω και απολαύσαμε τον ωραίο καιρό της αυγουστιάτικης μέρας. Τα παιδιά είχαν βρει τη χαρά τους στα παιχνίδια του πάρκου, αλλά και όλοι οι άλλοι εμείς που καθόμασταν στα παγκάκια ή στο γρασίδι και λιαζόμασταν ή φωτογραφιζόμασταν δίπλα στον μικρό καταρράκτη της λιμνούλας, πάντα κάτω από τα κρυστάλλινα λαμπερά μάτια του γίγαντα, το απολαμβάναμε.

mouseio_swarovski (14)

mouseio_swarovski (33)

Μετά από τις ανάσες οξυγόνου που πήραμε και την ανάπαυσή μας, ξεκινήσαμε προς την είσοδο του Μουσείου. Η σειρά των ανθρώπων στα ταμεία που περίμεναν με υπομονή ώσπου να έρθει  η στιγμή να πάρουν το εισιτήριό τους, ατελείωτη! Περιμέναμε αρκετή ώρα και εμείς, ώσπου πήραμε επιτέλους το πολυπόθητο εισιτήριο. Και αμέσως μετά μπήκαμε σε μια σειρά εκπλήξεων, που διαδέχονταν η μια την άλλη, περπατώντας, αρχικά, επάνω σε ένα πάτωμα γεμάτο με χρωματιστούς κρυστάλλους. Αυτή ήταν η αρχή των εκπλήξεων η οποία μας θα μας οδηγούσε στον θαυμαστό κόσμο των κρυστάλλων Σβαρόφσκι.

Ξενάγηση στο Μουσείο Swarovski

Ξεκινήσαμε με ενθουσιασμό για να ανακαλύψουμε τις εκπλήξεις της έκθεσης του οίκου Swarovski, που κρύβονταν μέσα στο κεφάλι του γίγαντα και να περιηγηθούμε στους λαμπερούς διαδρόμους της και στα δωμάτια!  
 
Πρώτα απ’ όλα συναντήσαμε το μπλε δωμάτιο των θησαυρών, στη σάλα εισόδου. Στη μέση αυτού του χώρου δέσποζε το Centenar, ο μεγαλύτερος κρύσταλλος 300.000 καρατίων που έχει κοπεί ποτέ. Μαγευτικός, υπέροχος κρύσταλλος, μας καθήλωσε, βλέποντας τον και ανακαλύπτοντας κάθε φορά και μια καινούργια του διάστασή του ανάλογα με το σημείο απ’ όπου τον βλέπαμε.
mouseio_swarovski (3)
mouseio_swarovski (2)
mouseio_swarovski (16)

Στην αριστερή πλευρά αυτού του μεγάλου μπλε δωματίου ένας κρυστάλλινος τοίχος ύψους 11 μ. και μήκους 42 μ. μας οδήγησε σε ένα αστραφτερό βασίλειο γεμάτο μαγεία, στην καρδιά του χώρου, όπου αθάνατοι καλλιτέχνες, όπως ο Salvador Dali και άλλοι έχουν δημιουργήσει έργα με κρύσταλλο.

mouseio_swarovski (7)

Στο μέσον της σάλας ο μεγαλειώδης πολυέλαιος, Mediterraneo, έλαμπε με διαφορετικό χρώμα κάθε φορά που τον βλέπαμε και από άλλη γωνία. 

Στον πρώτο χώρο που μπήκαμε μετά από τις κλειστές κουρτίνες, εμφανίστηκε μπροστά μας ένα παράξενο θέαμα και χρειάστηκε να διαβάσω το φυλλάδιο που μας δώσανε για να κατανοήσω το θέαμα. Ήταν το μηχανικό θέατρο με σουρεαλιστικές σκηνές, όπου ο άνθρωπος και η τεχνική παίζουν ένα αλλόκοτο παιχνίδι. Σε όλη την αίθουσα οι φιγούρες έκαναν γύρω μας χορό, πότε περνώντας δίπλα μας και πότε από πάνω μας, ενώ τα χρώματα εναλλάσσονταν με τον ήχο. 

mouseio_swarovski (17)

Ο καλλιτέχνης, ο οποίος όταν ήταν παιδί, ήταν υποχρεωμένος να φοράει ορθοπεδική ζώνη, λόγω ασθένειας, γοητεύτηκε από τη μηχανική, έλεγε το φυλλάδιό μου, και με το δημιούργημά του αυτό, συνένωσε το φαινομενικά αδύνατο με τη ζωή. Φυσικά η τεχνική με την οποία εκτελούνταν οι υψηλής ακρίβειας κινήσεις είναι έργο των μηχανικών ακριβείας των εργαστηρίων της Svarovski.

Φύγαμε από το μηχανικό θέατρο και μας περίμενε μία ακόμη έκπληξη! Βρεθήκαμε μέσα σε έναν τεράστιο κρύσταλλο!! Σ’ ένα δωμάτιο με καθρέπτες όπου από παντού αντανακλάσεις φωτός σε διάφορα χρώματα και ήχους μας περιέβαλλαν, ενώ νέα χρώματα φώτιζαν κάθε τόσο τον κρύσταλλο και εμφανίζονταν κρυμμένα έργα τέχνης. Ο κρυστάλλινος θόλος με τις 590 έδρες είναι έργο του Andre Heller και δίνει στον επισκέπτη την εντύπωση πως βρίσκεται μέσα σε έναν κρύσταλλο.

Ήταν υπέροχο, μαγευτικό, καταπληκτικό το θέαμα που αντικρίσαμε και που μας έκοψε την ανάσα. Οι φωτογραφίες δυστυχώς δεν μπόρεσαν να αποδώσουν την μαγεία του χώρου γιατί το φως και το σκοτάδι εναλλακτικά δεν επέτρεψαν τη σωστή φωτογράφιση. 

mouseio_swarovski (18)
Το λαχανί χρώμα στην φωτογραφία είναι η αντανάκλαση του λαχανί χρώματος της μπλούζας μου επάνω στους κρυστάλλους.
mouseio_swarovski (4)

Εκστασιασμένοι και ενθουσιασμένοι μέσα από στενά και τούνελ, βρεθήκαμε μπροστά στο “Silent light” (Σιωπηλό φως) που δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα δέντρο με κρυστάλλους που μας έδωσε την εντύπωση πως επάνω στο δέντρο πάγωσαν τα χιόνια και έγιναν παγοκρύσταλλοι σε μια παγωμένη φεγγαρόφωτη χειμωνιάτικη νύχτα. Θαυμάσιο!! 

mouseio_swarovski (1)

 Και μετά σειρά είχε το τούνελ. 

mouseio_swarovski (26)
Περάσαμε μέσα από το γαλάζιο της θάλασσας και παίξαμε ανάμεσα στις θαλάσσιες φιγούρες, ποζάροντας για φωτογραφία.
mouseio_swarovski (10)

Ο δρόμος, έπειτα, μας οδήγησε στις κρυστάλλινες μέδουσες. Εντυπωσιακές!

Μετά βρεθήκαμε σε ένα άλλο θέαμα. Είναι το θέατρο των ονείρων που μας παρέσυρε σ’ έναν άλλον κόσμο. Ο ήλιος να χορεύει με το φεγγάρι (κινούμενες φιγούρες), φυτά κινούμενα να τρώνε κρυστάλλους, πεταλούδες, ένα κρυστάλλινο ποτάμι και άλλα πολλά. Αφήσαμε την φαντασία μας να δουλέψει και να παίξει με όλα αυτά που βλέπαμε ολόγυρά μας.
mouseio_swarovski (5)
mouseio_swarovski (6)
mouseio_swarovski (24)
Στον επόμενο χώρο του μουσείου που οδηγηθήκαμε, όλα ήταν δυνατά! Το σώμα στις παραστάσεις παρέμενε το ίδιο κάθε φορά ενώ άλλαζε το κεφάλι, δημιουργώντας έτσι ένα καινούργιο θέαμα.
mouseio_swarovski (19)

Και ξαφνικά μπήκαμε σ΄ ένα σκοτεινό δωμάτιο, όπου από μια μεγάλη κεντρική οθόνη ακουγόταν μια υπέροχη φωνή

Ήταν μία σοπράνο που μας καθήλωσε με τη φωνή της σε μια υπέροχη άρια. Μέσα σε αυτό, εκτός από την τέλεια μουσική που μας συνεπήρε μας εντυπωσίασε και ο τεράστιος φωτιζόμενος κρύσταλλος χαλαζία από τη Μαδαγασκάρη. 

mouseio_swarovski (28)
Μαγεμένοι από τον ήχο προχωρήσαμε και βρεθήκαμε στο δωμάτιο των θαυμάτων. Ένα σπειροειδές δωμάτιο με 48 πολύγωνα, φωτιζόμενα κάθε φορά και με άλλο χρώμα, μας καλωσόρισαν και μας έκαναν να ονειροβατούμε. Στην αρχή το είδαμε σαν παιχνίδι και να πω ίσως σαν ένα πολύ ωραίο χώρο για φωτογραφίες, όμως, όταν διάβασα και πάλι το φυλλάδιο, κατάλαβα ότι όλα έχουν ένα νόημα. Τα γραφικά και οι απεικονίσεις επάνω στα πολύγωνα, εξηγούν την ιστορική σημασία του κρυστάλλου και την επίδραση του στην  κοινωνία, στον πολιτισμό, στην επιστήμη και στην θρησκεία.
mouseio_swarovski (27)
mouseio_swarovski (20)

Πριν φτάσουμε στο τέλος του γίγαντα μας περίμεναν και πολλές άλλες εκπλήξεις που σας δίνω να απολαύσετε με τις φωτογραφίες. 

 
mouseio_swarovski (21)
mouseio_swarovski (22)
mouseio_swarovski (36)

Ώσπου φτάσαμε στο δωμάτιο με τα προσωπικά αντικείμενα του γίγαντα. Τα γάντια του που είναι κεντημένα με κρυστάλλους. Το μπαστούνι του, αλλά και το ακορντεόν του που κρέμεται από την οροφή, πολύχρωμο όταν ανοίγει, στη θέση των πλήκτρων έχει κρυστάλλους αλλά και το εντυπωσιακότερο παίζει… μουσική. Θαυμάσιο είναι και  το τεραστίων διαστάσεων δαχτυλίδι του. 

Ακολουθεί η αίθουσα των κρυστάλλων. Τα κρύσταλλα σε διάφορους σχηματισμούς μέσα σε προθήκες και με τον κατάλληλο φωτισμό μας έδωσαν όμορφους μαγικούς συνδυασμούς χρωμάτων και πραγματικά το θέαμα ήταν απολαυστικό. Παράλληλα εμφανίζονταν σε κινηματογραφική ταινία με χρώματα οι πλευρές των κρυστάλλων σε γραμμική απεικόνιση.

mouseio_swarovski (31)

Μετά, το τούνελ μας οδήγησε σ’ έναν χώρο όπου μπορέσαμε μέσα από φωτογραφίες να μάθουμε για το αστραφτερό έπος της οικογενειακής επιχείρησης, που ξεκίνησε χάρη στο πρωτοπόρο πνεύμα του ιδρυτή της Daniel Swarovski και που κυριαρχεί μέχρι σήμερα. Πλήθος από εκθέματα όλων αυτών των χρόνων καθώς και αποσπάσματα ταινιών από την ζωή τους έγιναν μπροστά στα μάτια μας μάρτυρες αυτής της κρυστάλλινης εποχής. 


Ντάνιελ Σβαρόφσκυ

Γίνετε μέλη της ομάδας μας "Let's blog party" στο Facebook, και ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Pinterest στο "We Love Pinatas"

Γεννήθηκε το 1862 σε ένα χωριό της Βοημίας. Ο πατέρας του είχε μια επιχείρηση που κατεργάζονταν το γυαλί. Τα πάντα γινόταν με το χέρι. Ο νεαρός Ντάνιελ βοηθούσε τον πατέρα του στην δουλειά του, όμως ήθελε να γίνει μουσικός, γιατί λάτρευε το βιολί. Ενώ σπούδαζε στο Παρίσι το 1883, επισκέφθηκε μια έκθεση  σχετική με τον ηλεκτρισμό και σκέφθηκε πως θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον ηλεκτρισμό στην κατεργασία του γυαλιού. Του έγινε έμμονη ιδέα και ύστερα από 10 χρόνια και μετά από πολλά πειράματα εφηύρε ο ίδιος μια ηλεκτρική μηχανή κοπής γυαλιού. ‘Ίδρυσε το εργοστάσιο στο  Wattens της Αυστρίας και από τότε παράγει εξαιρετικής ποιότητας κρυστάλλους που μοιάζουν με διαμάντια, χάρη στην ακριβέστατη και ομοιόμορφη κοπή τους. Τα προϊόντα διαδόθηκαν πολύ γρήγορα και λόγω του μάρκετινγκ της επιχείρησης και χάρη της προσιτής τους τιμής είχαν παγκόσμια απήχηση. Η επιχείρηση ακόμη και τώρα είναι οικογενειακή, κερδοφόρα και απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους ανά τον κόσμο.


mouseio_swarovski (11)

Και μετά από όλα αυτά, αφού όλα οδηγούν στην κατανάλωση, από το σκοτάδι βρεθήκαμε στο φως της ημέρας και μέσα σε ένα απ΄ τα μεγαλύτερα καταστήματα Swarovski 800 τ.μ. Εκτός από τα αντικείμενα τα οποία δεν είναι προς πώληση παρά μόνο προς θέαση, μπήκαμε στο χώρο με τις φημισμένες σειρές κοσμημάτων και αξεσουάρ Swarovski, όπως ρολόγια δακτυλίδια, κοσμήματα, βραχιόλια, σκουλαρίκια, τουαλέτες διάσημων μόδιστρων που είναι στολισμένες με κρυστάλλους Σβαρόφσκι αλλά και ότι άλλο δημιουργείται από κρύσταλλο, όπως μικρά και μεγάλα διακοσμητικά αντικείμενα αλλά και ότι άλλο απαιτεί κρύσταλλο όπως κιάλια, διόπτρες, τηλεσκόπια. 

mouseio_swarovski (8)
mouseio_swarovski (35)
mouseio_swarovski (12)

Εμένα όμως με μάγεψαν τα κρυστάλλινα διακοσμητικά ζωάκια με τους πολύτιμους χρωματιστούς κρυστάλλους, τα πασίγνωστα σε όλον τον κόσμο. Τα ήθελα όλα και επειδή ή όλα ή τίποτα, πήρα το τίποτα. Ο λόγος; Μα φυσικά το χρήμα. ‘Ήταν πανάκριβα!


Εισιτήρια για το Μουσείο Swarovsky

Eισιτήρια εισόδου για το μουσείο Swarovski Crystal Worlds μπορείτε να αγοράσετε online από από τη συνεργαζόμενη πλατφόρμα Get Your Guide.


Γεμάτοι εμπειρίες, πολλές φωτογραφίες και ενθουσιασμένοι βγήκαμε από τον γίγαντα και βρεθήκαμε στο πάρκο όπου βγάλαμε την καθιερωμένη φωτογραφία, που νομίζω πως όσοι επισκέφθηκαν το μουσείο την έχουν βγάλει.
mouseio_swarovski (15)
Μετά πήραμε το δρόμο της επιστροφής στη βάση μας κρατώντας τα στοιχεία του μουσείου:
 
Museum Swarovski
kristallweltenstrasse 1
6112 Wα ttens
Austria
*Τα εκθέματα του μουσείου ανανεώνονται και εμπλουτίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα οπότε όλα όσα σας έδειξα είναι τα εκθέματα του έτους 2013. 
 
Σας ευχαριστώ όλους που ταξιδέψατε μαζί μας, έστω και νοερά, στον Κρυστάλλινο Κόσμο του Μουσείου Swarovski και εύχομαι όσοι επιθυμούν να βρεθούν σύντομα εκεί!

Μαμά Μαρία

Βρείτε όλους τους διαγωνισμούς που τρέχουν στο Ανθομέλι.

Ⓘ Η ανάρτηση ενδέχεται να περιέχει affiliate links τα έσοδα των οποίων βοηθούν στη συντήρηση του blog. Δεν σας επιβαρύνουν εξτρά σε περίπτωση που κάνετε κάποια αγορά μέσω αυτών. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υποστήριξη.

20 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πολύ όμορφο το φωτορεπορτάζ σας!!!!! Είχα επισκεφθεί το μουσείο πριν από 10 περίπου χρόνια και μου ξυπνήσατε ωραίες αναμνήσεις!!!Φαντάζομαι ότι όλο και θα αλλάζουν κάποια εκθέματα γιατί αρκετά απ'αυτά δεν τα θυμάμαι! Χαίρομαι να βλέπω ανθρώπους που αγαπούν τα ταξίδια!!! Πάντα τέτοια σας εύχομαι!!!!

  • Σ ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές σου και ευχόμαστε το ίδιο και για εσένα.Πιθανόν να αλλάζουν τα εκθέματα,αλλά και πάλι επειδή τα εκθέματα είναι προιόν κάποιων καλλιτεχνών, είναι λίγο δύσκολο να τα αλλάζουν.Ισως να προσθέτουν κάθε φορά και άλλα.Να ένας λόγος να ξαναεπισκεφθείς το Μουσείο στο επόμενο ταξίδι σου.Πάντως πρέπει και οι δυό να πούμε πως είναι μια θαυμάσια επίσκεψη και μια διαφορετική για μουσείο

  • Τα μπράβο τα μεταβιβάζω στον σύζυγό μου που θα χαρεί ιδιαίτερα,γιατί πραγματικά κάνει πολύ όμορφη δουλειά,πολλές φορές εις βάρος της δικής του απόλαυσης,επιδιώκοντας να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα στην φωτογραφία.

 2. Καταπληκτική ανάρτηση με υπέροχες φωτογραφίες και πολλές χρήσιμες πληροφορίες! Όντως ταξιδέψαμε νοερά μαζί σας και σας ευχαριστούμε! Φαντάζομαι ότι όλο το ταξίδι σας ήταν υπέροχο…. και του χρόνου με υγεία και περιμένουμε φωτογραφίες και από το επόμενο ταξίδι σας!

  • Σ ευχαριστούμε πολύ.Πολύ σύντομα θα αναρτήσω στο ανθομέλι και μια άλλη ενότητα του φετινού μας ταξιδιού που θα είναι μια ακόμη έκπληξη.

 3. Καλά ρε Μαμά αυτή την Μίνυ δεν μπορούσες να την πάρεις για την εγγονή σου… σιγά πόσο θα έκανε,χαχα!!! Και του χρόνου γεροί να κάνετε πάλι το καθιερωμένο σας ταξίδι!!! Σας φιλώ και περιμένουμε κι άλλα!!!!!! Κάλη

  • Πραγματικά Κάλη, αυτή η Μίνυ ήταν πραγματικό αριστούργημα,αλλά όπως είπες και εσύ …σιγά πόσο θα έκανε.Δεν μπήκα στον κόπο ούτε να συγκρατήσω το νούμερο,γιατί απλώς ήταν όλα απαγορευτικά.Γενικά οι τιμές και των κοσμημάτων ,δεν μιλάω για τα αντικείμενα εσωτερικού χώρου,αυτά δεν μπορούσες να τα πλησιάσεις,ήταν υψηλές.Σ ευχαριστώ Κάλη για τις ευχές σου,ξέρω πως είναι από καρδιάς και σίγουρα περίμενε και συνέχεια στο ανθομέλι σας και για άλλες ταξιδιωτικές αναρτήσεις

 4. Ιδού και η μηλιά απ' όπου έπεσαν τα ανθομελάκια. Έτσι εξηγείται η ποιότητα της Κατερίνας και της Κάλης… Φανταστική η ανταπόκριση από το μουσείο. Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα η δουλειά που έχουν κάνει για να το αναδείξουν… Πάντα τέτοια όμορφα ταξίδια και αξιόλογες αναρτήσεις!!!

  • Είναι θαυμάσιο να ακούς πως τα παιδιά σου κινούνται μέσα στον δύσκολο αυτόν χώρο με ποιότητα και έχουν αποκτήσει τέτοιους φίλους. Σ ευχαριστούμε πολύ.Προσπαθήσουμε να αναδείξουμε το Μουσείο με μια κατανοητή ματιά προς όλους,γιατί αν δεις το Μουσείο μόνο ως εικόνα, έχεις χάσει το νόημα.

 5. Πραγματικά οι φωτογραφίες του μπαμπά Χρήστου με ταξίδεψαν πίσω στο χρόνο περίπου 14 χρόνια ! Είναι σαν να τα βλέπω πρώτη φορά ! Εξαιρετική φωτογράφηση και υπέροχη ξενάγηση! Να είστε καλά και να μας μεταφέρετε σε κόσμους μαγικούς!
  Καλό σας απόγευμα!

  • Πιστεύω πως όταν κανείς έχει επισκεφθεί ένα Μουσείο ή μια πόλη,είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον το κείμενο,γιατί ανατρέχει και στις δικές του αναμνήσεις,προσπαθώντας να θυμηθεί όλα αυτά που διαβάζει.Ευχαριστούμε πολύ.

 6. Αχ χτυπήσατε φλέβα που λέμε. Λατρεύω τα κρυσταλλα swarovski. Κάνω συλλογή. Με μικρούλια εννοείται. Αυτό το μουσείο είναι στα προσεχώς. Αφήστε που μας έχετε βάλει το μικρόβιο να αποκτήσουμε αυτοκινούμενο με τον αντρα μου. Κατι οι αναρτήσεις οι δικές σας ,κάτι της Κατερίνας με το τροχόσπιτο το σκεφτόμαστε πολύ. Η τσέπη μας δεν το σκεφτεται αλλά που θα μας πάει. Να μας γράψετε και για το υπόλοιπο ταξίδι.

 7. Μαρία,αν αγαπάτε αυτού του είδους τις διακοπές μη το σκέφτεστε καθόλου.Είναι η ιδανική λύση να κάνεις διακοπές μέσα….. στην άνεση του σπιτιού σου,γνωρίζοντας μέρη που σε διαφορετικές συνθήκες δεν θα πήγαινες.Οσο για τα κρύσταλλα θα συμφωνήσω μαζί σου,πως είναι από τις πιο όμορφες συλλογές αν μπορείς να την έχεις.

 8. Τι όμορφες φώτο είναι αυτές?μοναδικές!!…Δεν ήξερα καν ότι υπάρχει αυτό το μουσείο, αλλά πλέον θα ήθελα να μου δινόταν η ευκαιρία να το επισκεφτώ!
  Και βλέποντας την τελευταία φώτο με τους γονείς…πόση τύχη και ευλογία να έχεις μεγαλώσει τα παιδιά σου..να έχεις ακόμη τον 'άνθρωπό σου και απλά να μπορείς να απολαμβάνεις τέτοιες μοναδικές στιγμές!! Να τους χαίρεστε κορίτσια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Πρόσφατα Άρθρα

Βόλτα στο παλιό ενετικό λιμάνι των Χανίων με τα παιδιά

Από όλα τα ταξίδια που κάναμε, η Κρήτη έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιάς μας, όμως, καθώς ήταν το όνειρό μας να πάμε...

9+2 υγιεινές τροφές και super foods για καλύτερη ζωή

Πριν λίγο καιρό, είχα ζητήσει τη βοήθεια Ελληνίδων food bloggers που ασχολούνται λίγο περισσότερο με την πιο υγιεινή διατροφή ή την χορτοφαγία...

Διακοπές στο Klagenfurt και στη λίμνη Worthersee της Αυστρίας

Ένα μεγάλο μέρος των καλοκαιρινών μας διακοπών με το αυτοκινούμενο στην Ευρώπη, το περάσαμε στην Αυστρία. Μαγευτήκαμε, παραγματικά, από τις πολλές ομορφιές...

Κοτόπουλο γεμιστό στη γάστρα με γέμιση που θα σας ξετρελάνει

Ήρθανε τα φώτα και φωτισμοί και χαρές μεγάλες και αγιασμοί. Σφάξαμε τον πετεινό βρήκαμε τα φώτα, δώστε το μπαξίσι μας να πάμε...

Μπρατισλάβα, η όμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας

Η Μπρατισλάβα, αν και βρίσκεται ανάμεσα σε δύο μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης τη Βιέννη και τη Βουδαπέστη, που τραβούν σαν μαγνήτης μεγάλο...

Διαβάστε Επίσης