ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία

    Στην ανάρτηση αυτή θα σας δώσω πληροφορίες για ένα ταξίδι στην Αυστρία που θέλετε να κάνετε με αυτοκίνητο ή αυτοκινούμενο όχημα. Θα αναλύσω τις οδικές διαδρομές για είσοδό σας στην Αυστρία και συγκεκριμένα για την πρωτεύουσα τη Βιέννη, τις χιλιομετρικές αποστάσεις και το κόστος των διοδίων. Έχω τη γνώση αλλά και την εμπειρία να σας προτείνω 4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία, γιατί ως ταξιδευτές με το αυτοκινούμενο τις διαδρομές αυτές τις έχουμε πολλές φορές και την Αυστρία την έχουμε γνωρίσει αρκετά καλά. Αφετηρία για εμάς είναι η Θεσσαλονίκη αφού είναι και ο τόπος διαμονής μας.

    Περιεχόμενα Απόκρυψη

    Όλοι έχετε ονειρευτεί ένα ταξίδι στην Αυστρία με το δικό σας αυτοκίνητο ώστε να μπορέσετε να την εξερευνήσετε με την άνεσή σας και χωρίς να σας επιβάλλει κανείς ποια πόλη θα δείτε και πού θα μείνετε. Όλα αυτά όμως θέλουν οργάνωση και προγραμματισμό εκ των προτέρων και φυσικά απαραίτητη προϋπόθεση είναι πως θα έχετε στη διάθεσή σας τουλάχιστον 15 ημέρες για το ταξίδι αυτό. Σε επόμενη ανάρτηση θα σας προτείνω το road trip στην Αυστρία με τις σημαντικότερες πόλεις της.

    Έγγραφα που θα χρειαστώ για ένα οδικό ταξίδι Ευρώπης

    Προτού όμως ξεκινήσετε την οδική διαδρομή προς την Αυστρία θέλω να διαβάσετε προσεκτικά την ανάρτηση που έχω κάνει στο Ανθομέλι για να προετοιμαστείτε για το ταξίδι αυτό και για να μάθετε τι χρειάζεστε από άποψη εγγράφων τόσο για εσάς όσο και για το αυτοκίνητό σας.

    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία
    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία. Αννόβερο

    Η προετοιμασία ενός οδικού ταξιδιού στην Ευρώπη

    4 οδικές διαδρομές από Θεσσαλονίκη προς Αυστρία

    1.Θεσσαλονίκη – Βόρεια Μακεδονία – Σερβία-Ουγγαρία (μέσω Βουδαπέστης) – Σλοβακία (μέσω Μπρατισλάβας) – Αυστρία ή Ουγγαρία – Αυστρία (μέσω διαδρομής από λίμνη Μπάλατον)

    2. Θεσσαλονίκη – Βόρεια Μακεδονία – Σερβία – Κροατία – Σλοβενία – Αυστρία (δύο επιλογές συνοριακής διέλευσης)

    3. Θεσσαλονίκη – Αλβανία -Κροατία – Ιταλία – Αυστρία

    4. Θεσσαλονίκη – Βόρεια Μακεδονία – Σερβία – Κροατία – Ιταλία – Αυστρία

    Βέβαια από την Ιταλία έχετε και πολλές άλλες επιλογές στη διαδρομή σας για να μπείτε στην Αυστρία που θα τις αναλύσουμε παρακάτω.

    Υπάρχει και η επιλογή να πάτε Ιταλία ατμοπλοϊκώς είτε παίρνοντας το πλοίο από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είτε από την Πάτρα. Εάν αποβιβαστείτε στη Βενετία από εκεί μπορείτε να επιλέξετε μια από τις οδικές διαδρομές της Ιταλίας προς Αυστρία που σας προτείνω. Ενδεικτικά για να υπολογίσετε το χρόνο σας σας λέω πως το πλοίο που ξεκινάει από την Ηγουμενίτσα στις 12:00 το βράδυ φτάνει περίπου στις 14:30 την επόμενη μέρα στη Βενετία.

    1η οδική διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αυστρία

    Θεσσαλονίκη – Β. Μακεδονία – Σερβία-Ουγγαρία (μέσω Βουδαπέστης) – Σλοβακία (μέσω Μπρατισλάβας) – Αυστρία

    Είναι η συνηθέστερη διαδρομή όταν κάποιος θέλει να κάνει αυτό το ταξίδι διότι του δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσει και άλλες πρωτεύουσες της Ευρώπης αλλά και για να ξεκινήσει το ταξίδι στην Αυστρία από την πρωτεύουσά της, τη Βιέννη.

    Η συνολική απόσταση από Θεσσαλονίκη έως και τη Βιέννη είναι 1245 χλμ.

    Σας προτείνω να διαχειριστείτε τον χρόνο σας ώστε να μπορέσετε να βγάλετε εις πέρας τη διαδρομή. Μην ξεχνάτε πως κάνετε ταξίδι αναψυχής και όχι δρόμο ταχύτητας. Εκτός βέβαια εάν είστε δύο οδηγοί και θέλετε να ταξιδεύετε και νύχτα για να κερδίσετε χρόνο. Όμως προσοχή γιατί η οδήγηση τη νύχτα έχει κινδύνους!

    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία
    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία.

    Περισσότερες πληροφορίες και χρήσιμες συμβουλές για την οδική διαδρομή σας, διόδια, χιλιομετρικές αποστάσεις, διανυκτερεύσεις: Πως θα κάνετε ένα οδικό ταξίδι Θεσσαλονίκη-Βουδαπέστη

    Διέλευση από Β. Μακεδονία

    Σας προτείνω να ξεκινήσετε πολύ νωρίς από τη Θεσσαλονίκη (απόσταση 80 χλμ) και να περάσετε τα σύνορα Ευζώνων με τη Β. Μακεδονία πριν ο συνωστισμός γίνει μεγάλος. Τη Β. Μακεδονία θα την περάσετε τράνζιτ. Ο δρόμος είναι άριστος, τώρα πλέον που έχει κατασκευαστεί και το δύσκολο κομμάτι του αυτοκινητόδρομου Ε75. Στη Β. Μακεδονία υπάρχουν διόδια. Το κόστος των διοδίων για τα 170 χλμ από τα σύνορα της Ελλάδας προς τα σύνορα της Σερβίας είναι 5,50 ευρώ μέσω του αυτοκινητοδρόμου Ε75-Α1 (χωρίς στάση σε 1 ώρα και 45 λεπτά)

    Διέλευση από Σερβία

    Η διαδρομή που θα κάνετε για να περάσετε την Σερβία είναι 577 χλμ, αλλά εάν προσθέσετε και τα προηγούμενα που έχετε κάνει φτάνουν τα 830 χλμ. και επομένως χρειάζεστε μια διανυκτέρευση. Εμείς πάντα διανυκτερεύουμε στο Νόβι Σαντ της Σερβίας η οποία είναι μια πολύ όμορφη πόλη και αξίζει την επομένη μέρα πριν φύγετε να διαθέσετε λίγο χρόνο για να τη γνωρίσετε. Η Σερβία έχει διόδια. Πληρώνεται είτε με ευρώ είτε με πιστωτική κάρτα. Στην αρχή παίρνεται το χαρτάκι πληρώνεται πριν το Βελιγράδι και μετά πάλι άλλη μια κάρτα και πληρώνεται πριν τα σύνορα. Κόστος περίπου 20 ευρώ

    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία
    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία. Νόβι Σαντ, μια υπέροχη μικρή πόλη της Σερβίας που τη διασχίζει ο Δούναβης ποταμός

    Διαβάστε εδώ για τη δική μας επίσκεψη στο Νόβι Σαντ: Δυο μέρες στο Νόβι Σαντ της Σερβίας

    Διέλευση από Ουγγαρία

    Στα σύνορα με την Ουγγαρία μην αμελήσετε να αγοράσετε τη βινιέτα, γιατί στην Ουγγαρία δεν υπάρχουν διόδια. Το κόστος της βινιέτας εξαρτάται από τον τύπο του οχήματος. Περνώντας τα σύνορα με την Ουγγαρία πλέον ο αυτοκινητόδρομος Ε75 είναι μια ευθεία. Ένας υπέροχος και καλοδιατηρημένος δρόμος που θα απολαύσετε την οδήγησή σας.

    Η απόσταση από τα σύνορα της Ουγγαρίας Horgos – μέσω Μπρατισλάβας – έως και τη Βιέννη είναι 450 χλμ.

    Γνωριμία με τη Βουδαπέστη

    Η απόσταση από τα σύνορα της Σερβίας έως και την πρωτεύουσα Βουδαπέστη είναι 170 χλμ. και ο χρόνος για να τη διανύσετε είναι πολύ προσωπικός ανάλογα με τους στόχους σας. Υπάρχουν σε πολύ τακτά διαστήματα χώροι πάρκινγκ για να βάλετε καύσιμα, αλλά και για να ξεκουραστείτε πίνοντας τον καφέ σας. Φτάνοντας στην Βουδαπέστη έχετε την επιλογή να περάσετε από τον εξωτερικό περιφερειακό αυτοκινητόδρομο ή να τη διασχίσετε από μέσα. Αν έχετε χρόνο στη διάθεσή σας προτείνω να διανυκτερεύσετε για να τη γνωρίσετε έστω και για μια ημέρα. Είναι μια υπέροχη πόλη με πολλά αξιοθέατα!

    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία
    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία. Βουδαπέστη. Ο Πύργος των ψαράδων. Ένα από τα αξιοθέατα στην πόλη της Βούδας.

    Ενημερωθείτε για τα αξιοθέατα της πόλης ώστε να μην χάσετε χρόνο προς την αναζήτησή τους: Ταξίδι στη Βουδαπέστη μέσα από τις σελίδες του ημερολογίου μου

    Γνωριμία με τα Παραδουνάβια χωριά

    Μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή είναι και αυτή δίπλα στον Δούναβη που θα κάνετε έως και την πόλη Gyor. Θα οδηγήσετε σε μικρότερο δρόμο χωρίς την πίεση του αυτοκινητόδρομου και θα απολαύσετε όμορφα τοπία δίπλα στον ποταμό, αλλά και τα 3 υπέροχα παραδουνάβια χωριά τα γεμάτα ιστορία Από τη Gyor θα μπείτε και πάλι στον αυτοκινητόδρομο Ε60 για Βιέννη. (Η συνολική απόσταση Βουδαπέστη-Βιέννη είναι 280 χλμ.)

    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία
    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία. Από το παραδουνάβιο χωριό Έστεργκομ μπορείτε να περάσετε και στη Σλοβακία είτα πεζή, είτε μα το αυτοκίνητο.

    Διαβάστε την ανάρτηση: Τα Παραδουνάβια Χωριά της Ουγγαρίας. Μπορείτε και από την πεζογέφυρα να περάσετε στη Σλοβακία για μια βόλτα στην πόλη που βλέπετε στη φωτογραφία

    Χάρτης Θεσσαλονίκη -Βιέννη με την οδική διαδρομή μέσω Παραδουνάβιων χωριών

    Η συνολική διαδρομή της οδικής διαδρομής Θεσσαλονίκη – Βιέννη μέσω Παραδουνάβιων χωριών είναι 1357 χλμ.

    Γνωριμία με τη Μπρατισλάβα

    Συνεχίστε το ταξίδι σας και πλέον είναι στο χέρι σας ποιον δρόμο θα πάρετε. Η μια επιλογή είναι να επισκεφθείτε πρώτα την Μπρατισλάβα, την πρωτεύουσα της Σλοβακίας και κατόπιν να πάτε Βιέννη. (η απόσταση Βουδαπέστη – Μπρατισλάβα – Βιέννη είναι 280 χλμ.). Θα ήταν άδικο σε αυτό το ταξίδι σας να την αφήσετε απ’ έξω γιατί η διαφορά μεταξύ των δύο επιλογών απόστασης έως και τη Βιέννη είναι πολύ μικρή. Το θέμα είναι εάν έχετε περισσευούμενο χρόνο στο ταξίδι σας, γιατί μην ξεχνάτε πως ο στόχος σας είναι το road trip στην Αυστρία.

    Γνωρίσετε το ιστορικό κέντρο της Μπρατισλάβα και τα αξιοθέατα της πόλης: Μπρατισλάβα, η όμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας

    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία
    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία. Το κάστρο της Μπρατισλάβα

    Υπάρχει και η επιλογή να μην κάνετε καμία στάση και να μπείτε στον αυτοκινητόδρομο Ε60 και από Βουδαπέστη να πάτε κατευθείαν στη Βιέννη, την πρωτεύουσα της Αυστρίας (η απόσταση είναι 245 χλμ.).

    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία
    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία. Το Κοινοβούλιο της Βιέννης. Ένα επιβλητικό νεοκλασικό κτίριο με εμφανείς επιρροές από την Ελλάδα. Ο αρχιτέκτονας διάλεξε το ελληνικό στυλ για να γιορτάσει η Βιέννη τη δόξα της Δημοκρατίας.

    Διαβάστε όλες τις αναρτήσεις μας για τη Βιέννη ώστε να τις έχετε ως τουριστικό οδηγό για την ξενάγησής σας στα αξιοθέατα της πόλης

    Βιέννη.Ένας πλήρης οδηγός ξενάγησης της πόλης

    Ταξίδι στη Βιέννη. Αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου

    Τα ανάκτορα Σενμπρούν στη Βιέννη (Schloss Schönbrunn)

    Πράτερ (Prater), το διάσημο λούνα παρκ της Βιέννης

    Το Μουσείο Μπελβεντέρε στη Βιέννη και το “Φιλί” του Κλιμτ

    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία
    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία. Τα ανάκτορα Σενμπρούν στη Βιέννη

    Οδική διαδρομή Ουγγαρίας- Αυστρίας μέσω της λίμνης Μπάλατον

    Μια άλλη διαδρομή για να φτάσετε στη Βιέννη, είναι να μην φτάσετε στη Βουδαπέστη παρά να κάνετε μια αριστερή παράκαμψη από τον αυτοκινητόδρομο σχεδόν στο μέσον της Ουγγαρίας. Ο δρόμος θα σας οδηγήσει στη λίμνη Balaton. Πρότασή μου είναι τη διαδρομή αυτή να την επιλέξετε το καλοκαίρι για να χαρείτε και όλες τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στη λίμνη. Μην αμελήσετε να περάσετε και από την πόλη Χέβιζ που βρίσκεται επάνω στο δρόμο σας για ένα ιαματικό μπανάκι. Η πόλη Χέβιζ και η ομώνυμη λίμνη Χέβιζ αναγνωρίστηκε παγκοσμίως ως ένα από τα πρώτης τάξεως θεραπευτικά μέρη.

    Γνωριμία με τη λίμνη Μπάλατον

    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία
    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία. Λίμνη Μπάλατον. Είναι η μεγαλύτερη λίμνη στην Κεντρική Ευρώπη και ένας από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς στην Ουγγαρία μετά την πρωτεύουσά της τη Βουδαπέστη.

    Πάρτε μια ιδέα για το τι μπορείτε να κάνετε και ποια είναι τα αξιοθέατα της λίμνης Μπάλατον της Ουγγαρίας:

    Η λίμνη Μπάλατον στην Ουγγαρία σε ένα οδικό ταξίδι

    Η πόλη Χέβιζ της Ουγγαρίας και η ιαματική λίμνη Heviz

    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία
    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία. Η λίμνη Heviz με τα θεραπευτικά νερά της είναι ο απόλυτος ιατρικός τουρισμός για πάνω από δύο αιώνες.

    Κατόπιν περνάτε από την πόλη Sopron της Ουγγαρίας στην Αυστρία και κάνετε ένα μίνι road trip σε ένα μέρος της Αυστρίας, έτσι για το καλωσόρισμα. Φτάνοντας στην λίμνη Neusiedl θα έχετε φτάσει στη “θάλασσα της Αυστρίας”, όπως την αποκαλούν οι Αυστριακοί. (Η απόσταση από τα σύνορα της Ουγγαρίας Horgos μέσω λίμνης Μπάλατον έως και τη Βιέννη είναι 415 χλμ.)

    Μάθετε ποιες πόλεις και αξιοθέατα θα συναντήσετε στην οδική διαδρομή μέσα από το δικό μας ταξίδι: Road trip στην Αυστρία και στη λίμνη Neusiedl

    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία
    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία. To Leopoldine tempel που χτίστηκε το 1824 και είναι ένα από τα αξιοθέατα της πόλης Esterházy.
    Χάρτης με την οδική διαδρομή Θεσσαλονίκη-Βιέννη μέσω λίμνης Μπάλατον της Ουγγαρίας

    Η χιλιομετρική απόσταση Θεσσαλονίκη – Βιέννη μέσω λίμνης Μπάλατον είναι 1415 χλμ.

    2η οδική διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αυστρία

    Θεσσαλονίκη – Β. Μακεδονία – Σερβία – Κροατία – Σλοβενία – Αυστρία (δύο επιλογές συνοριακής διέλευσης)

    Η απόσταση αυτής της οδικής διαδρομής από το Βελιγράδι – μέσω Ζάγκρεπ – έως και τη Βιέννη είναι 765 χλμ. Την επιλέγετε εάν δεν θέλετε να περάσετε από την Ουγγαρία, αλλά και γιατί η Κροατία και η Σλοβενία είναι δύο πολύ ενδιαφέρουσες χώρες που έχουν να επιδείξουν πολλά ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα.

    Γνωριμία με τη Στρέμσκα Μιτρόβιτσα

    Σε αυτή τη διαδρομή δεν θα μπείτε καθόλου στο Βελιγράδι αλλά θα συνεχίσετε στον περιφερειακό της πόλης (ελέγξτε εάν έχει κατασκευαστεί πλήρως, γιατί διαφορετικά θα έχετε μεγάλη καθυστέρηση). Ειδάλλως θα περάσετε μέσα από το Βελιγράδι ( Μη φοβηθείτε την κίνηση. Η ροή των οχημάτων γίνεται χωρίς κανένα μποτιλιάρισμα) και πάρτε τον αυτοκινητόδρομο Ε70. Τώρα και πάλι ήδη τα χιλιόμετρα που θα έχετε διανύσει είναι πολλά και χρειάζεστε διανυκτέρευση. Σας προτείνω να μείνετε στην σερβική πόλη Stremska Mitrovica που είναι μια μικρή πόλη με πολλά ιστορικά αξιοθέατα.

    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία 12
    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία. Η μικρή σέρβικη πόλη Σρέμσκα Μιτρόβιτσα στις όχθες του ποταμού Σάβα, παραπόταμου του Δούναβη

    Η Σρέμσκα Μιτρόβιτσα είναι μία από τις παλαιότερες πόλεις της Ευρώπης. Οι αρχαιολόγοι έχουν βρει ίχνη οργανωμένης ανθρώπινης ζωής που χρονολογούνται από το 5000 π.Χ. και μετά. Ήταν κάποτε μία από της πρωτεύουσες της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και στην πόλη αυτή ή κοντά σε αυτήν έχουν γεννηθεί δέκα Ρωμαίοι αυτοκράτορες.

    Εάν σας αρέσει η διαμονή σε κάμπινγκ ή ταξιδεύετε με αυτοκινούμενο, μπορείτε να μείνετε στο κάμπινγκ Zasavica όπου είχαμε μείνει και εμείς. Το κάμπινγκ παρέχει όλες τις παροχές που θα ήθελε ένας ταξιδιώτης και εκτός αυτού εάν είστε λάτρεις της φύσης το κάμπινγκ Zasavica βρίσκεται κοντά στο Ειδικό Φυσικό Καταφύγιο της Σερβίας. Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες που βρίσκονται στην ανάρτηση για τις λίμνες Πλίτβιτσε.

    Εάν κάνετε την οδική διαδρομή στην Ευρώπη και είστε αυτοκινούμενοι διαβάστε την σχετική ανάρτηση και ενημερωθείτε που και πως μπορείτε να παρκάρετε: Διαμονή με αυτοκινούμενο στην Ευρώπη. Camper Stop ή Park and Ride (P+R)

    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία
    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία. Εάν έχετε αυτοκινούμενο όχημα επιλέγετε πάντα σε ένα οδικό ταξίδι να μένετε στους ειδικούς χώρους (stell platz ή camper stop) που υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη, ή σε ένα οργανωμένο κάμπινγκ. Ποτέ μην επιλέγετε να μείνετε στο δρόμο. Πάνω από όλα προέχει η ασφάλεια σας

    2 οδικές διαδρομές εντός της Κροατίας με κατεύθυνση την Αυστρία

    Από τα σύνορα της Κροατίας (που απέχουν 55 χλμ.από την πόλη Stresmka Mitrovica) έχετε δύο επιλογές οδικής διαδρομής προς την Αυστρία. Η μια είναι να κατευθυνθείτε προς την πρωτεύουσα της Κροατίας μέσω του αυτοκινητόδρομου και η άλλη είναι να κάνετε μια όμορφη διαδρομή για να δείτε τη μισή Κροατία και να απολαύσετε τα αξιοθέατα που θα σας προτείνω να δείτε. Και οι δύο διαδρομές θα σας βγάλουν στο κράτος της Σλοβενίας για να περάσετε κατόπιν στην Αυστρία.

    Η Κροατία έχει διόδια. Από τον πρώτο σταθμό παίρνεται χαρτάκι και πληρώνετε στο τέλος της διαδρομής σας. Μπορείτε να πληρώσετε σε ευρώ αλλά ρέστα θα πάρετε δικό τους νόμισμα. Καλύτερα να πληρώσετε με κάρτα. Κόστος διοδίων έως και τα σύνορα με τη Σλοβενία περίπου 20 ευρώ.

    Γνωριμία με το Ζάγκρεμπ

    Η πρώτη οδική διαδρομή εντός της Κροατίας είναι να συνεχίσετε να οδηγείτε στον αυτοκινητόδρομο Ε70 και να φτάσετε στο Zagreb. Ως πρωτεύουσα της Κροατίας είναι πολύ ωραία και αν βρεθείτε Σαββατοκύριακο το παρκάρισμα στους δρόμους της πόλης είναι δωρεάν. Αξίζει μια στάση στην πόλη για να κάνετε μια επίσκεψη στο ιστορικό τμήμα της πόλης που υπάρχουν εκκλησίες, ανάκτορα, μουσεία, πινακοθήκες και πολλά άλλα αξιοθέατα. Η πρόσβαση στην ιστορική συνοικία μπορεί να γίνει με τα πόδια αλλά και με το τελεφερίκ.

    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία 15
    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία. Ζάγκρεμπ, η πρωτεύουσα της Κροατίας

    Προσοχή! Για να περάσετε τη Σλοβενία πρέπει να αγοράσετε την αυτοκόλλητη βινιέτα, έναντι διοδίων κόστους 15 ευρώ διάρκειας 7 ημερών.

    Επιλέγοντας αυτή τη διαδρομή μετά από το Ζάγκρεμπ περνάτε στη Σλοβενία και μέσω Maribor θα μπείτε στην Αυστρία με κατεύθυνση το Graz και εν συνεχεία στη Βιέννη. Η απόσταση από τα σύνορα της Κροατίας έως τα σύνορα της Αυστρίας είναι μόνο 60 χλμ. που σε αυτά διασχίζετε κάθετα τη Σλοβενία.

    Χάρτης οδικής διαδρομής Θεσσαλονίκη Βιέννη μέσω Ζάγκρεμπ

    Η χιλιομετρική απόσταση Θεσσαλονίκη -Βιέννη μέσω Ζάγκρεμπ -Γκρατς είναι 1512 χλμ.

    Γνωριμία με τις λίμνες Πλίτβιτσε

    Η δεύτερη οδική διαδρομή εντός Κροατίας με κατεύθυνση και πάλι προς την Αυστρία είναι και η ομορφότερη της Κροατίας από αυτό το σημείο εισόδου. Μέχρις ενός σημείου οδηγείτε στον Ε70 και κατόπιν μπαίνετε σε μικρότερο δρόμο που οδηγεί στο εσωτερικό της Κροατίας και στις λίμνες Πλίτβιτσε. Τα λόγια μου είναι πολύ λίγα για να μπορέσω να σας περιγράψω αυτόν τον εθνικό δρυμό φυσικού κάλλους της Κροατίας, που οι Κροάτες τον έχουν άριστα αναπτύξει τουριστικά.

    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία
    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία. Οι λίμνες Πλίτβιτσε στον Εθνικό δρυμό της Κροατίας

    Αξίζει την επίσκεψή σας! Εκτός βέβαια από το ότι θα έχετε επισκεφθεί ακόμα ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, η διαδρομή αυτή σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε και ένα μεγάλο τμήμα της Κροατίας. Υπολογίστε όμως πως θα διανύσετε περισσότερα χιλιόμετρα για να φτάσετε στα σύνορα της Αυστρίας.

    Διαβάστε την ανάρτηση για την επίσκεψή μας στον Εθνικό Δρυμό των λιμνών Πλίτβιτσε για να πάρετε πληροφορίες για διαμονή, εισιτήρια και φαγητό: Οι λίμνες Πλίτβιτσε στην Κροατία

    Γνωριμία με Πούλα και Ρόβινι

    Από τις λίμνες Πλίτβιτσε συνεχίστε την οδική διαδρομή για να γνωρίσετε τη μικρή παραθαλάσσια πόλη Senj και κατόπιν κατευθυνθείτε προς την πόλη της Rijeka. Από εδώ ξεκινάει η χερσόνησος Ίστρια της Κροατίας. Στο χάρτη της Κροατίας είναι αυτή που μοιάζει σαν ένα τσαμπί σταφύλι να κρέμεται μέσα στην Αδριατική θάλασσα. Εδώ σας συνιστώ να επισκεφθείτε δύο πόλεις που θα σας ενθουσιάσουν. Είναι η Pula και το Rovinj!

    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία
    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία. Η μεγαλειώδης αρένα στην Πούλα της Κροατίας

    Διαβάστε τις αναρτήσεις: Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας, μια πανέμορφη πόλη και Ένα ταξίδι στο Ρόβινι της Κροατίας

    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία
    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία. Το όμορφο μικρό Ρόβινι στην Κροατία

    Περνώντας τα σύνορα Κροατίας – Σλοβενίας ο δρόμος θα σας οδηγήσει στην πρωτεύουσα που είναι η Λουμπλιάνα. Πριν από τα σύνορα προτείνω να κάνετε μια παράκαμψη και να επισκεφθείτε τη λίμνη Bled. Μην ανησυχείτε πως θα καθυστερήσετε πολύ γιατί η Σλοβενία είναι μικρή σε έκταση χώρα, οπότε θα την περάσετε σχετικά γρήγορα.

    Η απόσταση από τα σύνορα της Κροατίας έως τα σύνορα της Αυστρίας είναι μόνο 219 χλμ. που σε αυτά διασχίζετε τη Σλοβενία μέσω της πρωτεύουσας, την Λουμπλιάνα. Ενώ η απόσταση από το Ζάγκρεμπ όπως ανέφερα πιο πάνω είναι μόνο 60 χλμ. Επομένως η χάραξη της οδικής σας διαδρομής είναι πάντα προσωπική υπόθεση ανάλογα με το πόσο χρόνο έχετε στη διάθεσή σας, πόσα χιλιόμετρα θέλετε να διανύσετε και τι θέλετε να δείτε.

    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία 20
    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία. Λουμπλιάνα, η πρωτεύουσα της Σλοβενίας

    Στα σύνορα Σλοβενίας – Αυστρίας το τοπίο γίνεται ορεινό και θα τα περάσετε μέσω του τούνελ Karawanks. Θα μπείτε από τη Σλοβενία και θα βγείτε στην Αυστρία.

    Το τούνελ (Karawanks Tunnel) περνάει κάτω από τις Άλπεις και έχει μήκος 7864 μέτρα. Η συνοριακή γραμμή χωρίζει ας πούμε στα δύο το τούνελ και έτσι μπαίνεις από τη Σλοβενία (Ε61) και βγαίνεις στην Αυστρία (Α11)! Το κόστος των διοδίων είναι 7.60 ευρώ που πληρώνετε με μετρητά ή με κάρτα.

    Πρώτη στάση στην Αυστρία το Villach και η λίμνη Wörthersee. Μην αμελήσετε να προμηθευτείτε την αυτοκόλλητη βινιέτα της Αυστρίας (κόστος 9.50 ευρώ για διάρκεια 10 ημερών). Άλλα διόδια η Αυστρία δεν έχει παρά μόνο κάθε φορά που θα περνάτε ένα μεγάλο τούνελ ή μεγάλες γέφυρες πληρώνετε διόδια.

    Χάρτης οδικής διαδρομής Θεσσαλονίκη-Βιέννη μέσω λιμνών Πλίτβιτσε της Κροατίας

    Η χιλιομετρική διαδρομή Θεσσαλονίκη -Βιέννη μέσω Κροατίας και Σλοβενίας είναι 2107 χλμ.

    3η οδική διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αυστρία

    Θεσσαλονίκη-Αλβανία-Μαυροβούνιο-Βοσνία Ερζεγοβίνη-Κροατία-Σλοβενία-Αυστρία

    Την Αλβανία και το Μαυροβούνιο ως χώρες για να είμαι ειλικρινής δεν τις διέσχισα και γιαυτό δεν έχω προσωπικές πληροφορίες να σας δώσω. Αντλώντας όμως στοιχεία από την Google έχω να σας πω τα εξής:

    Χιλιομετρικές αποστάσεις

    Θεσσαλονίκη-σύνορα Κακαβιάς, 357 χλμ.

    Σύνορα Κακαβιάς έως και τα σύνορα του Μαυροβουνίου, δηλαδή να περάσετε όλη την Αλβανία, 365 χλμ. (Η Αλβανία δεν έχει διόδια).

    Σύνορα Μαυροβουνίου έως και τα σύνορα της Κροατίας μέσω Μπούντβα και Κότορ, 145 χλμ. Στο Μαυροβούνιο δεν πληρώνετε διόδια.

    Ενώ βρίσκεστε στην Κροατία σε 95 χλμ. όπου θα επισκεφθείτε την όμορφη πόλη Ντουμπρόβνικ (Dubrovnik) για τη συνέχεια περνάτε στα σύνορα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και σε μόλις 9,8 χλμ. βρίσκεστε και πάλι στην Κροατία

    Έως ότου φτάσετε στη μικρή πόλη Senj που σας είχα μιλήσει παραπάνω ξεναγηθείτε στην Κροατία και δείτε τις υπέροχες πόλεις της Split και Zadar. Ακολουθεί η χερσόνησος της Ίστρια που και για αυτήν μιλήσαμε, μπαίνετε στην Σλοβενία μέσω Maribor και κατευθύνεστε προς τη Βιέννη μέσω Graz. (Η Κροατία έχει διόδια).

    Εξτρά πληροφορίες για αυτή την οδική διαδρομή

    Στην Κροατία χρειάζεστε απαραίτητα συνάλλαγμα ενώ εάν σταματήσετε στη Βοσνία Ερζεγοβίνη παίρνουν όλοι ευρώ.

    Καλό είναι σε όλα τα βενζινάδικα να πληρώνετε με την κάρτα σας και την τσάντα σας να την έχετε πάντα χιαστί στους ώμους.

    Προσοχή στο όριο ταχύτητας στους δρόμους ειδικά σε κατοικημένες περιοχές.

    Όσο για το αυτοκίνητό σας καλό είναι το βράδυ να το βάζετε σε πάρκινγκ και να μην το αφήνετε εκτεθειμένο στο δρόμο και στις γειτονιές.

    Χάρτης με την οδική διαδρομή Θεσσαλονίκη-Βιέννη μέσω Αλβανίας και Κροατίας

    Η χιλιομετρική απόσταση Θεσσαλονίκη- Βιέννη μέσω Αλβανίας-Κροατίας-Σλοβενίας είναι 2015 χλμ.

    4η οδική διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αυστρία

    Θεσσαλονίκη – Βόρεια Μακεδονία – Σερβία – Κροατία – Ιταλία – Αυστρία

    Η οδική διαδρομή από Θεσσαλονίκη προς Αυστρία μέσω της Ιταλίας είναι η ίδια, όπως σας περιέγραψα στη 2η ή την 3η επιλογή. Επομένως η είσοδος στην Ιταλία γίνεται από την πόλη της Τεργέστης. Μια πόλη η οποία είναι πάρα πολύ κοντά στα σύνορα με τη Σλοβενία και απέχει από αυτά μόνο 15 χλμ.

    Πρότασή μου είναι να αποφύγετε τους αυτοκινητόδρομους της Ιταλίας όπου μπορείτε σύμφωνα και με την καθοδήγηση του GPS να κινείστε σε δευτερεύοντες δρόμους, οι οποίοι είναι πάρα πολύ καλοί. Ίσως θα κάνετε κάποια χιλιόμετρα παραπάνω αλλά θα έχετε αποφύγει τα πολύ ακριβά διόδια της Ιταλίας.

    Από την Τεργέστη της Ιταλίας έχετε 3 επιλογές οδικής διαδρομής για να μπείτε στην Αυστρία.

    Εδώ έχω να σας πω ένα μυστικό. Εάν θέλετε να μπείτε από την Κροατία στην Ιταλία πρέπει να περάσετε ένα μικρό τμήμα της Σλοβενίας. Για να μην πληρώσετε τη βινιέτα των 15 ευρώ μην περάστε τα σύνορα από τον αυτοκινητόδρομο Ε751 παρά πάρτε τον μικρότερο 111 ή Η6 και βγείτε παραλιακώς στην Τεργέστη της Ιταλίας.

    Πρώτη επιλογή οδικής διαδρομής μέσω Δολομιτικών Άλπεων

    Από την Τεργέστη παίρνετε τον Ε70 και στη διασταύρωση με τον Ε55 κατευθύνεστε προς την πόλη Palmanova και την πόλη Udine για να βγείτε μετά από μια θαυμάσια διαδρομή μέσω των Δολομιτών στην πόλη Bressanone και από εκεί να περάσετε στην Αυστρία. Η περιοχή θα σας μαγέψει ειδικά εάν την κάνετε καλοκαίρι.

    Η συνολική απόσταση από Τεργέστη έως τα σύνορα Brennero (Ιταλίας – Αυστρίας) μέσω Udine είναι 300 χλμ.

    Για τον χειμώνα θα σας συμβούλευα να πάρετε πρόγνωση του καιρού ή εάν είστε λάτρεις του σκι και των χειμερινών δραστηριοτήτων τότε σίγουρα θα είστε προετοιμασμένοι και θα είναι για εσάς ο παράδεισος. Εξ άλλου θα περάσετε και από την κοσμοπολίτικη πόλη Cortina d’ Ampezzo, την βασίλισσα των Δολομιτών, όπου σε αυτήν το 1956 είχαν διεξαχθεί οι χειμερινοί ολυμπιακοί αγώνες.

    Διαβάστε την σχετική ανάρτηση: Δολομίτες. Μια οδική διαδρομή στις Ιταλικές Άλπεις

    Κατόπιν περνάτε μέσω συνοριακής διάβασης του Brennero στο Ίνσμπρουκ και κατευθύνεστε στη Βιέννη χαράζοντας τη δική σας διαδρομή μέσα στην Αυστρία

    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία
    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία. Επιτέλους όχι μόνο είδαμε αλλά και ανεβήκαμε στις πριονωτές κορυφές των Δολομιτικών Άλπεων
    Χάρτης οδικής διαδρομής Θεσσαλονίκη-Βιέννη μέσω Δολομιτικών Άλπεων της Ιταλίας

    Η χιλιομετρική απόσταση Θεσσαλονίκη-Βιέννη μέσω Δολομιτικών Άλπεων είναι 2186 χλμ.

    Δεύτερη επιλογή οδικής διαδρομής μέσω Βενετίας – Βερόνας ή λίμνης Γκάρντα

    Μια πολύ αγαπημένη δική μας επιλογή είναι αυτή αλλά πιστεύω και πολύ ονειρεμένη για όλους. Μια διαδρομή εκτός του ότι θα μας οδηγήσει στη μαγευτική Αυστρία θα μας δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε και 3 προορισμούς λατρεμένους. Τη Βενετία, τη Βερόνα και τη λίμνη Γκάρντα με τα θεματικά πάρκα της.

    Γνωριμία με τη Βενετία

    Τι να πει κανείς για αυτή την πόλη των νερών, των γονδολιέρηδων, των 150 καναλιών και των 400 γεφυρών! Ολόκληρη η πόλη είναι Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, ένα ζωντανό μουσείο με δεκάδες αξιοθέατα γιαυτό και προσελκύει περίπου 20.000.000 τουρίστες κάθε χρόνο. Αξίζει λοιπόν να κάνετε μια στάση και εσείς στην πόλη της Βενετίας για να τη γνωρίσετε.

    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία
    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία. Αχ μαγευτική Βενετία!

    Διαβάστε την ανάρτηση: Βενετία η βασίλισσα των νερών

    Γνωριμία με τη Βερόνα

    Ο δρόμος Ε70 συνεχίζεται για εσάς και σε 120 χλμ. από τη Βενετία θα έχετε φθάσει στην πόλη του έρωτα, τη Βερόνα. (μπορείτε να κάνετε και μια στάση στην Πάντοβα). Η Βερόνα είναι μια από τις 5 πιο όμορφες πόλεις της Ιταλίας και σας προτείνω να κάνετε μιας ημέρας στάση για να την περπατήσετε, να σταθείτε κάτω από το μπαλκόνι της Ιουλιέτας για μια αναμνηστική φωτογραφία, να περπατήσετε στις μεγάλες και μικρές πλατείες, να βολτάρετε πλάι στο ήσυχο ποτάμι Adige που διασχίζει την πόλη και να θαυμάσετε την αρένα που ήταν το τρίτο σε μέγεθος αμφιθέατρο όλου του τότε ρωμαϊκού κόσμου.

    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία
    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία. Βερόνα. Η πιο ρομαντική πόλη της Ιταλίας

    Διαβάστε την ανάρτηση: Βερόνα, η πόλη του έρωτα

    Γνωριμία με τη λίμνη Γκάρντα

    Τη λίμνη Γκάρντα στην Ιταλία είναι αδύνατον να μην τη γνωρίσετε περνώντας από την περιοχή. Κάντε μια μικρή παράκαμψη από τη Βερόνα και σε 40 χλμ. θα αντικρίζετε τα νερά της λίμνης και το κάστρο των Scaligeri. Θα νιώσετε τον αλπικό αέρα που τη διαπερνά και θα γνωρίσετε τη ιστορική πόλη Sirmione που εκτείνεται μέσα στη λίμνη χτισμένη επάνω σε μια χερσόνησο. Μπορείτε να επισκεφθείτε και το σπίτι της μεγάλης μας Ελληνίδας Μαρίας Κάλλας.

    Διαβάστε την ανάρτηση: Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της

    Σας προτείνω να επισκεφθείτε οπωσδήποτε, εάν ταξιδεύετε και με τα παιδιά σας, τη Gardaland με τα θεματικά πάρκα. Βρίσκονται δίπλα από τη λίμνη Γκάρντα. Η Gardaland είναι ο απόλυτος οικογενειακός ταξιδιωτικός προορισμός!! Μια απίστευτη εμπειρία που θα δώσει σε όλους σας μια μεγάλη ικανοποίηση και χαρά.

    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία
    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία. Η βόλτα που θα κάνετε με το καράβι της γραμμής προσεγγίζοντας τις μικρές πόλεις της λίμνης Γκάρντα θα σας μείνει αξέχαστη, Μπορείτε όμως και με το αυτοκίνητό σας να κάνετε το γύρο της λίμνης.
    Χάρτης οδικής διαδρομής Θεσσαλονίκη-Βιέννη μέσω Βενετίας, Βερόνα και λίμνης Γκάρντα

    Η χιλιομετρική απόσταση Θεσσαλονίκη-Βιέννη μέσω λίμνης Garda είναι περίπου 2398 χλμ.

    Τρίτη επιλογή οδικής διαδρομής μέσω Μιλάνου και λίμνης Κόμο

    Σε αυτή την οδική διαδρομή θα ήταν μια ευκαιρία να γνωρίσετε και τη Βόρεια Ιταλία. Τι είναι πιο ενδιαφέρον από το να επισκεφθείτε και την πόλη της μόδας, το Μιλάνο! Είναι σίγουρο πως μια βόλτα στην πλατεία για φωτογραφία στον καθεδρικό ναό της πόλης Duomo, που είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος στον κόσμο, είναι απαραίτητη, ένα πέρασμα από το “σαλόνι του Μιλάνου” τη Γκαλέρια Βιτόριο Εμανουέλε Β‘ είναι must, αλλά και μια “ματιά μόνο” στο δρόμο με τα καταστήματα επώνυμων οίκων επιβάλλεται! Το βραδάκι μετά από την ολοήμερη ξενάγηση στο Μιλάνο θα χαλαρώσετε για ποτάκι στην περιοχή Navigli.

    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία
    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία. Duomo, ο υπέροχος καθεδρικός ναός του Μιλάνου

    Διαβάστε την ανάρτηση και πάθετε τα αξιοθέατα όλης της περιοχής: Ταξίδι στο Μιλάνο και τη Λίμνη Κόμο, μια έκπληξη για μένα

    Την επομένη ημέρα χορτασμένοι από στυλ και μόδα, παίρνετε τον αυτοκινητόδρομο Α9 και σε περίπου 50 χλμ. από το Μιλάνο περνάτε τη συνοριακή γραμμή Ιταλίας -Ελβετίας, αφού εννοείτε έχετε περάσει και από τη λίμνη Κόμο. Άλλος αέρας! Ελβετικός! Θα λέτε πως περάσατε και από την Ελβετία και από τη μεγάλη σήραγγα των Άλπεων Gotthard road tunnel, τη δεύτερη μεγαλύτερη σήραγγα του κόσμου μήκους 16,9 χιλιομέτρων!

    Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από την ανάρτηση: Το Λουγκάνο και η σήραγγα Gotthard road tunnel στην Ελβετία

    Μια γεύση… και από Ελβετία

    Η οδική διαδρομή περνώντας και από την πόλη Λουγκάνο έως και τα σύνορα με την Αυστρία σίγουρα θα είναι ένα από τα ωραιότερα οδικά ταξίδια στα βουνά, μέσα σε μια φύση εκπληκτικής ομορφιάς.

    Για να περάσετε την Ελβετία πρέπει να αγοράσετε τη Vignette είτε από τα βενζινάδικα των συνόρων, είτε on line. Κοστίζει 35 ευρώ και διαρκεί για ένα χρόνο. Στα τούνελ περνάτε ελεύθερα με τη βινιέτα. Εξτρά διόδια πληρώνετε μόνο εάν περάσετε τη σήραγγα St. Bernard Tunnel και το Tunnel Munt la Schera στα σύνορα Ιταλίας – Ελβετίας προς Γενεύη.

    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία
    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία. Η απόλυτη ξεκούραση μετά από τόση διαδρομή στη λίμνη Λουγκάνο της Ελβετίας
    Χάρτης οδικής διαδρομής Θεσσαλονίκη-Βιέννη μέσω Μιλάνου και λίμνης Κόμο

    Η χιλιομετρική διαδρομή Θεσσαλονίκη-Βιέννη μέσω Μιλάνου και Ελβετίας είναι περίπου 2722 χλμ.

    Πώς θα βρω την οικονομικότερη επιλογή για ενοικίαση αυτοκινήτου

    Το DiscoverCars.com είναι πρωτοπόρος στις online κρατήσεις ενοικίασης αυτοκινήτωνΣυγκρίνει προσφορές ενοικίασης αυτοκινήτων από πολλές εταιρείες, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ποια είναι η καλύτερη για το ταξίδι σας. Πολλοί άλλοι ιστότοποι αποκρύπτουν χρεώσεις και επιπλέον κόστος. Το DiscoverCars για την ενοικίαση αυτοκινήτου περιλαμβάνει όλες τις υποχρεωτικές χρεώσεις, φόρους και πρόσθετα στην αναγραφόμενη τιμή, ώστε να μην υπάρχουν εκπλήξεις όταν φτάσετε στο γραφείο ενοικίασης. Με την υπηρεσία αυτή σας δίνονται επιλογές ώστε να διαλέξετε το αυτοκίνητο που θα νοικιάσετε και βέβαια να βρείτε την τιμή που σας συμφέρει!

    Στο DiscoverCars μπορείτε αναζητήσετε την οικονομικότερη επιλογή για ενοικίαση αυτοκινήτου.

    Το πλάνο που σας έδωσα για τις οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη, σίγουρα δεν είναι για να περάσετε τράνζιτ όλες τις χώρες. Πρέπει να έχετε προγραμματίσει (ο χρόνος που θα διαθέσετε είναι στην επιλογή σας) πως θα κάνετε και κάποιες διανυκτερεύσεις εάν θέλετε να δείτε τις μεγάλες πόλεις της διαδρομής σας. Ειδάλλως εάν κάνετε ένα απευθείας ταξίδι προς την Αυστρία η πρώτη οδική διαδρομή τουλάχιστον θα σας πάρει μιάμιση μέρα.

    Μπορείτε βέβαια να βάλετε στόχο να διαλέξετε κάποια οδική διαδρομή σε ένα ταξίδι σας και μια από τις άλλες επιλογές στο ταξίδι της επόμενης χρονιάς. Μια άλλη λύση είναι να επιλέξετε την πρώτη οδική διαδρομή στο ανέβασμα του ταξιδιού σας και τη δεύτερη επιλογή να τη διαλέξετε για την επιστροφή σας.

    Βάλτε την ανάρτηση στα αγαπημένα, γιατί σίγουρα θα σας χρειαστεί σε οποιαδήποτε οδική διαδρομή θελήσετε να κάνετε προς την κεντρική Ευρώπη.

    Πιστεύω σε αυτή την ανάρτηση να σας έδωσα όσες βασικές πληροφορίες χρειάζεστε για μια οδική διαδρομή από Ελλάδα προς Αυστρία ώστε να προγραμματίσετε και τη δική σας. Διαβάζοντας και όλες τις άλλες αναρτήσεις που σας ενσωμάτωσα θα είστε και ενήμεροι για το τι θα δείτε σε κάθε πόλη. Εάν έχετε και εσείς να προσθέσετε κάτι θα είναι χαρά μου να το συμπληρώσω στην ανάρτηση και φυσικά εάν θέλετε να κάνετε κάποια ερώτηση ευχαρίστως να απαντήσω εάν βέβαια τη γνωρίζω. Περιμένω τα σχόλιά σας.

    Με αγάπη

    μαμά Μαρία από το Ανθομέλι

    Pin it for later

    4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία με αυτοκίνητο ή αυτοκινούμενο όχημα για ταξίδι. Αφετηρία η Θεσσαλονίκη. Πληροφορίες, χιλιομετρικές αποστάσεις, διόδια

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    mama Maria
    mama Maria
    Γεια σας! Είμαι η Μαρία, μητέρα της Κατερίνας και της Κάλης Εδώ και και χρόνια ταξιδεύουμε με το σύζυγό μου σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα με το αυτοκινούμενό μας. Έχουμε επισκεφθεί μεγάλες και μικρές πόλεις, χωριά απόμερα και χωριά διάσημα, έχουμε γνωρίσει αξιοθέατα και μνημεία που δεν θα μπορούσαμε να τα γνωρίσουμε με διαφορετικό τρόπο. Τις ταξιδιωτικές αυτές εμπειρίες, πλαισιωμένες με δικές μας φωτογραφίες, ιστορικά στοιχεία και εξτρά πληροφορίες τις γράφω με το όνομα μαμά Μαρία και θα τις βρείτε στην κατηγορία ΤΑΞΙΔΙΑ του blog anthomeli

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης