ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Road trip στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας

    Σκέφτεστε μήπως να ταξιδέψετε τα Χριστούγεννα στο Σάλτσμπουργκ; Εάν ναι, τότε θα έχετε κάνει την καλύτερη επιλογή. Σας προτείνω όμως να κρατήσετε και μια μέρα ελεύθερη, ώστε να μπορέσετε να κάνετε μια εκδρομούλα στα περίχωρά του. Θα σας δώσω ιδέες για μονοήμερες εκδρομές (road trip στην Αυστρία) που μπορείτε να κάνετε στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας. Νομίζω πως εάν επιλέξετε να πάτε θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι. Μπορεί οι χριστουγεννιάτικες αγορές τους να μην είναι τόσο γνωστές, είναι όμως από τις λίγες περιοχές της Ευρώπης, που διατηρούνται ακόμα τα παλιά έθιμα. Τα χωριουδάκια έχουν μεγάλη ιστορία, παραμυθένια ατμόσφαιρα και φυσικά βρίσκονται σε ειδυλλιακά τοπία απαράμιλλης ομορφιάς.

    Road trip στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας
    Αυστριακό τοπίο τον χειμώνα!

    Η περιοχή των λιμνών όπως αποκαλείται το Salzkammergut είναι από τους πιο δημοφιλείς χριστουγεννιάτικους προορισμούς της Αυστρίας. Θα ζήσετε τη μαγεία των Χριστουγέννων μέσα στα όμορφα χωριουδάκια στις όχθες των λιμνών, αλλά και στα βουνά της. Βέβαια η περιοχή είναι θαυμάσια ταξιδιωτική επιλογή και για το καλοκαίρι. Η περιοχή είναι πανέμορφη και το τοπίο της με τις 76 λίμνες, ανάμεσα στα βουνά είναι μαγευτικό. Και αν είναι και χιονισμένα νομίζω πως θα ζήσετε την τέλεια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα

    Χριστούγεννα στο Σάλτσμπουργκ (Salzburg)

    Το Salzburg είναι ένας πολύ προσφιλής προορισμός στην Αυστρία για τα Χριστούγεννα. Το προτιμούν πολλοί για τη γραφικότητά του και την τοποθεσία του. Αλλά και για τις όμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές, που είναι στημένες σε διάφορα μέρη μέσα στην πόλη. Η πιο γνωστή και μια από τις ομορφότερες του κόσμου είναι η Salzburger Christkindlmarkt am Dom und Residenzplatz. Αυτή στήνεται μπροστά στον καθεδρικό ναό του Σάλτσμπουργκ. Η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που κυριαρχεί μέσα στα γραφικά δρομάκια και τις όμορφες πλατείες του Salzburg δημιουργούν  το τέλειο παραμυθένιο περιβάλλον. Θα σας κάνει να ζήσετε ονειρεμένα Χριστούγεννα και θα κάνουν το ταξίδι σας αξέχαστο.

    Πως θα ξεναγηθείτε και τι θα δείτε στο Σάλτσμπουργκ σας έχω μια καλοδουλεμένη ανάρτηση και σας προτρέπω να τη διαβάσετε. Πατήσετε το λινκ: Σάλτσμπουργκ, η μαγευτική πόλη του Μότσαρτ

    Road trip στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας. Salzburg
    Salzburger christmas market μπρoστά στο καθεδρικό Ναό στην Residenzplatz

    Διαμονή

    Εάν έχετε την επιλογή να διανυκτερεύσετε και εκτός Σάλτσμπουργκ, μπορείτε να μείνετε σε μια από αυτές τις πόλεις που σας προτείνουμε παρακάτω. Συμβουλευτείτε τον παρακάτω χάρτη για την αναζήτηση καταλυμάτων στην περιοχή.



    Booking.com

    Βρες την οικονομικότερη επιλογή για ενοικίαση αυτοκινήτου στην Αυστρία

    Το DiscoverCars.com είναι πρωτοπόρος στις online κρατήσεις ενοικίασης αυτοκινήτωνΣυγκρίνει προσφορές ενοικίασης αυτοκινήτων από πολλές εταιρείες, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ποια είναι η καλύτερη για το ταξίδι σας. Πολλοί άλλοι ιστότοποι αποκρύπτουν χρεώσεις και επιπλέον κόστος. Το DiscoverCars για την ενοικίαση αυτοκινήτου περιλαμβάνει όλες τις υποχρεωτικές χρεώσεις, φόρους και πρόσθετα στην αναγραφόμενη τιμή, ώστε να μην υπάρχουν εκπλήξεις όταν φτάσετε στο γραφείο ενοικίασης. Με την υπηρεσία αυτή σας δίνονται επιλογές ώστε να διαλέξετε το αυτοκίνητο που θα νοικιάσετε και βέβαια να βρείτε την τιμή που σας συμφέρει!

    Στο DiscoverCars μπορείτε αναζητήσετε την οικονομικότερη επιλογή για ενοικίαση αυτοκινήτου.

    Το απόλυτα χριστουγεννιάτικο χωριό Oberndorf bei Salzburg

    Ως τον πιο κοντινό  προορισμό  που μπορείτε να επιλέξετε για μια εκδρομή, είναι το χωριό Oberndorf bei Salzburg.  Πρώτον γιατί βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη του Salzburg, μόλις 17 χλμ. βόρεια. Και δεύτερον γιατί το Oberndorf bei Salzburg, είναι το χωριό που γεννήθηκε το χριστουγεννιάτικο τραγούδι Silent Night. Αυτό το έκανε διάσημο ως το απόλυτα χριστουγεννιάτικο χωριό! Μέσα στην παλιά εκκλησία του χωριού, την Παραμονή των Χριστουγέννων του 1818, δύο άτομα τραγούδησαν για πρώτη φορά την Άγια Νύχτα. Ποιος το περίμενε τότε πως αυτό το τραγούδι αρκετά χρόνια μετά θα γινόταν το πιο διάσημο Χριστουγεννιάτικο τραγούδι στον κόσμο;  

    Road trip στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας
    Road trip στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας 25

    Την παραμονή των Χριστουγέννων το 1818, , ο ιερέας Joseph Mohr, ζήτησε από τον Franz Gruber να γράψει μια μελωδία. Αυτή θα τραγουδιόταν στην εκκλησία του Oberndorf bei Salzburg από 2 σόλο φωνές και με συνοδεία μόνο μια κιθάρα. Ο Gruber συνέθεσε το τραγούδι την ίδια νύχτα και στη συνέχεια τραγουδήθηκε για πρώτη φορά. Το βράδυ εκείνο ήταν μαγικό, όταν άκουσαν στην εκκλησία του χωριού το τραγούδι και όλοι μιλούσαν για ένα Χριστουγεννιάτικο θαύμα. Από τότε, αμέτρητοι επισκέπτες ταξιδεύουν στο Oberndorf, ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων, για να βιώσουν το χριστουγεννιάτικο θαύμα από κοντά. 

    Το χειμώνα το χωριό Oberndorf bei Salzburg είναι τόσο όμορφο! Μπορείτε να ζήσετε αυτή την ομορφιά του περπατώντας μέσα στο χιονισμένο τοπίο. Κάνοντας τη βόλτα σας στη μικρή χριστουγεννιάτικη αγορά. Ακούγοντας τις νότες από το μελωδικό τραγούδι της Άγιας Νύχτας. Ή πίνοντας μία κούπα ζεστό κρασί μέσα στα καφέ του τα γεμάτα με ευχάριστη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

    Διαβάστε τις αναρτήσεις και τυπώστε το κείμενο για να τις έχετε οδηγό στην ξεναγήσεις σας στην Βιέννη: Ταξίδι στη Βιέννη. Αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου και Βιέννη.Ένας πλήρης οδηγός ξενάγησης της πόλης

    Χριστούγεννα στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας

    Η περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας ή αλλιώς και η περιοχή των λιμνών του Salzburg, είναι ένα ονειρεμένο μέρος. Οι μικρές πόλεις της είναι σαν φωτογραφίες από καρτ ποστάλ. Είναι όμορφες όλες τις εποχές του χρόνου. Όμως ιδιαίτερα ομορφότερες κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων που διοργανώνονται σε αυτές  μικρές χριστουγεννιάτικες αγορές. Δεκάδες χριστουγεννιάτικα δέντρα, πολύχρωμα λαμπιόνια, φανάρια, αλλά και άφθονο ζεστό κρασί δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ζεστής γιορτής για όσους τις επισκεφθούν.  

    Road trip στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας St. Gilgen
    Στην περιοχή των λιμνών του Salzkammergut το μικρό χωριό St Gilgen χιονισμένο τα Χριστούγεννα

    Info: Στην περιοχή των λιμνών του Salzkammergut μπορείτε να πάτε με αυτοκίνητό από το Σάλτσμπουργκ. Το οδικό δίκτυο είναι εξαιρετικό, αλλά μπορείτε να πάτε και με το τρένο. Οι τρεις πόλεις που αξίζει να επισκεφθείτε στη λίμνη Wolfgangsee είναι το St. Gilgen, το St. Wolfgang και το Strobl.

    Εναλλακτικά μπορείτε να πάτε με το αυτοκίνητό σας στο St. Gilgen και από εκεί να επισκεφθείτε τους άλλους δυο προορισμούς με το πλοίο της γραμμής. Τα τρία χωριά της λίμνης συνδέονται μεταξύ τους ακτοπλοϊκώς. Το πλοίο σταματά σε όλα τα λιμανάκια και υπάρχουν δρομολόγια ανά 30 λεπτά. Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων τα χωριά λάμπουν από τα χιλιάδες λαμπάκια που αναβοσβήνουν και φωτίζουν τη σκοτεινή λίμνη.

    Χριστουγεννιάτικες αγορές στη περιοχή Salzkammergut

    St. Gilgen, η πόλη του Μότσαρτ 

    Η  πόλη που θα σας μαγέψει και θα κάνετε την πρώτη στάση σας είναι το St. Gilgen. Είναι για εμένα η αγαπημένη μου, η πιο ζωγραφιστή και πολύχρωμη από όλες τις άλλες πόλεις της λίμνης. Το μικρό κέντρο της πόλης είναι τόσο όμορφο! Τα κτίρια του είναι εξαιρετικά! Η μικροσκοπική γραφική πλατεία Mozartplatz του St. Gilgen περιβάλλεται από όμορφα ζωγραφιστά σπίτια με μπαλκόνια. Στο κέντρο της πλατείας βρίσκεται το άγαλμα του Μότσαρτ που σύμφωνα με τους ντόπιους δεν είχε επισκεφθεί ποτέ την πόλη. Ήταν όμως η πόλη που γεννήθηκε η μητέρα του. Ενώ αργότερα η αγαπημένη του αδελφή Nanner έζησε εδώ με τον σύζυγό της.

    Road trip στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας. St. Gilgen
    Το μικρό χωριό St. Gilgen, στην περιοχή κοντά στο Σάλτσμπουργκ είναι ένα πολύ όμορφο και καλοδιατηρημένο. Η φωτογραφία μου είναι μπροστά στο άγαλμα του Αμαντέους Μότσαρτ
    Road trip στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας. St. Gilgen
    Στο  St Gilgen οι εικόνες του χωριού θυμίζουν κυριολεκτικά ζωγραφισμένες καρτ ποστάλ.

    Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, στο St. Gilgen, στην πόλη του Μότσαρτ όπως την αποκαλούν, υπάρχει μια ιδιαίτερη μαγεία. Η χριστουγεννιάτικη αγορά της είναι όλη ένα μπαρόκ σκηνικό. Και επειδή η οικογένεια Μότσαρτ έζησε εδώ για πολλά χρόνια, υπάρχουν πολλά αναμνηστικά που σχετίζονται με αυτόν που μπορείτε να αγοράσετε. Περπατήστε, (η περίφημη λίμνη Wolfgangsee απέχει 10 λεπτά με τα πόδια από την πλατεία Mozartplatz του St. Gilgen), τραβήξτε φωτογραφίες, δείτε τα γιορτινά περίπτερα, αλλά και τα καταστήματα της πόλης και απολαύστε την άκρως χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Είναι ένα φανταστικό μέρος που θα σας μείνει αξέχαστο!

    .

    Road trip στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας
    Μην ξεχάσετε τα μικροδωράκια σας! Είναι γιορτές και οι δικοί σας άνθρωποι σας περιμένουν!

    St. Wolfgang, το φανάρι της ειρήνης

    Αντικρίζοντας από μακριά τη λίμνη Wolfgangsee, η φιλόξενη και ειρηνική λάμψη του πλωτού φαναριού-κεριού, προσελκύει ντόπιους και  επισκέπτες. (Friedenslicht Laterne – το φανάρι της ειρήνης). Τους καλεί να απολαύσουν τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του χωριού, φωτίζοντας τον δρόμο των σκοτεινών χειμωνιάτικων νυχτών. Αλλά και να νοιώσουν μαζί του τη προσδοκία των Χριστουγέννων και να βιώσουν τα συναρπαστικά έθιμά τους που έρχονται από το βάθος των χρόνων.

    Road trip στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας. St. Wolfgang
    St. Wolfgang, Friedenslicht Laterne – το φανάρι της ειρήνης πλέει στα νερά της λίμνης, μπροστά στο μικρό λιμανάκι του χωριού

    Το κέντρο του μικρού χωριού St. Wolfgang είναι γεμάτο με αναμμένα κεριά και φαναράκια και αυτά τα αμέτρητα φωτάκια δημιουργούν  μια ζεστή ατμόσφαιρα. 

    Road trip στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας
    Αμέτρητα φαναράκια σε όποιο σχέδιο θέλετε θα βρείτε στη χριστουγεννιάτικη του St. Wolfgang

    Οι ξύλινοι πάγκοι της αγοράς είναι γεμάτοι στολίδια και αρχίζει από το χώρο της κεντρικής  πλατεία Postplatz και φτάνει έως τις όχθες της λίμνης. Όλη η μυσταγωγία των εορτών πλανάται παντού κάτω από το φως των κεριών. Το χωριό μέσα σε ένα πραγματικό χειμωνιάτικο τοπίο, μεταμορφώνεται σε ειδυλλιακό μέρος έτοιμο να υποδεχθεί τη γέννηση του Χριστού.

    Info: Στη λίμνη Wolfgangsee θα βρείτε πολλές εγκαταστάσεις για ψυχαγωγία. Μπορείτε να κάνετε παγοδρομία, έλκηθρο, πεζοπορία, σκι αντοχής, curling, υπηρεσίες σπα και πολλά άλλα! Εάν δε, είστε λάτρεις του σκι και έχετε στη διάθεσή σας πολλές μέρες, οι πλαγιές του Zwölferhorn είναι ιδανικές για εσάς. Η κορυφή του Zwölferhornμε τις φυσικές χιονοδρομικές πίστες του είναι μια από τις ομορφότερες κορυφές του Salzkammergut.

    Road trip στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας
    Χριστούγεννα στην Ευρώπη

    Αγοράστε εδώ το εισιτήριό σας με το SchafbergBahn τον πιο απότομο οδοντωτό σιδηρόδρομο στην Αυστρία. Ξεκινήστε το ταξίδι σας στον σταθμό του St. Wolfgang. Μετά από λίγα λεπτά, διασχίστε τα επαρχιακά σύνορα μεταξύ Σάλτσμπουργκ και Άνω Αυστρίας, προτού συνεχίσετε μια απότομη ανάβαση μέσα από καταπράσινα δάση. Η διαδρομή τελειώνει στο Dorneralm. Απολαύσετε το όμορφο περιβάλλον του Salzkammergut και το περίφημο κρασί που οι Αυστριακοί πίνουν κατά την εορταστική περίοδο.


    Road trip στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας
    Το χωριό St. Wolfgang, στην περιοχή Salzkammergut Αυστρία

    Strobl, το χωριό με τις φάτνες

    Τελευταίος σταθμός της λίμνης Wolfgangsee στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας είναι το ειδυλλιακό χωριό Strobl. Είναι γνωστό για την ιδιαίτερη ρομαντική ατμόσφαιρά του και μεταμορφώνεται  σε κάτι πολύ ξεχωριστό τις ημέρες των Χριστουγέννων. Η γιορτινή διακόσμησή του είναι εξαιρετική και άκρως θρησκευτική. Είναι το τέλειο συμπλήρωμα των δύο άλλων χριστουγεννιάτικων αγορών της λίμνης. Όλο το χωριό γεμίζει κυριολεκτικά από φάτνες που απεικονίζουν τη γέννηση του Χριστού. Ένας  τεράστιος λαμπερός κομήτης θα σας οδηγήσει  σε αυτές. Στην είσοδο της πόλης ένα μονοπάτι με βοσκούς θα σας οδηγήσει σε μια γιγαντιαία χριστουγεννιάτικη πύλη. Τριάντα πάγκοι με ξύλινες κεραμοσκεπές θα σας προσκαλέσουν σε ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο.

    Road trip στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας
    Χριστουγεννιάτικη Αγορά στην περιοχή των λιμνών Salzkammergut της Αυστρίας

    Τα όμορφα διακοσμημένα περίπτερα προσφέρουν στους επισκέπτες τοπικές λιχουδιές, καλλιτεχνήματα, χειροτεχνίες και πολλές ιδέες για δώρα. Το τοπίο και η ατμόσφαιρα του χωριού θα σας ενθουσιάσει, όπως θα ενθουσιάσει και τα παιδιά σας. Θα μπορέσουν να αγγίξουν τα ζωντανά ζώα που βρίσκονται στις φάτνες και να παίξουν μαζί τους. Μια ιδιαίτερη εμπειρία για όλη την οικογένεια. Το κρύο όμως θα είναι αρκετό, αφού βρίσκεστε στις Άλπεις. Γιαυτό όσο θα απολαμβάνετε τη βόλτα σας στα δρομάκια του χωριού, ζεσταθείτε πίνοντας μια κούπα ζεστό κρασί που θα σας προσφέρουν. Μη ξεχάσετε να πάρετε και ζαχαρωτά για τα παιδιά σας.

    Road trip στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας
    Χριστουγεννιάτικο ζεστό κρασί

    Info: Οι χριστουγεννιάτικες αγορές στο Strobl και στο St. Gilgen είναι κλειστές από Δευτέρα έως Τετάρτη. Ενώ η αγορά St.Wolfgang λειτουργεί καθημερινά.

    Έως εδώ η επίσκεψή σας μπορεί να είναι μια μονοήμερη εκδρομή από το Salzburg που μπορείτε να κάνετε αυθημερόν. Εγώ όμως σας προτείνω εάν έχετε χρόνο, να επισκεφθείτε και δυο ακόμα υπέροχα μέρη. Το Bad Iscle και το Hallstatt. Απλά θα σας πρότεινα να πάρετε το τρένο, όπως κάναμε και εμείς, για να κάνετε ένα ξεκούραστο ταξίδι. Και οι δύο είναι υπέροχοι προορισμοί στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας. Εάν σας δοθεί η ευκαιρία μην την χάσετε, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου ταξιδέψετε εκεί αλλά και ιδιαίτερα τα Χριστούγεννα.

    Road trip στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας Strob
    Άποψη της λίμνης Wolfgagsee από το Strobl. Περιοχή Salzkammergut στην Αυστρία

    Info: Το ταξίδι στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας το κάναμε το καλοκαίρι του 2014. Γιαυτό και κάποιες από τις φωτογραφίες μας που είναι καλοκαιρινές. Ήταν μια υπέροχη ταξιδιωτική εμπειρία που ζήσαμε στις πόλεις και στα χωριά, της περιοχής των λιμνών. Οι πληροφορίες όμως για τις χριστουγεννιάτικες αγορές είναι «φρέσκιες». Αφορούν τα Χριστούγεννα του 2019 και είναι μετά από προσωπική μου έρευνα στο διαδίκτυο. 

    Bad Iscle, η πόλη του αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ

    Η αυτοκρατορική πόλη Bad Iscle δεν βρίσκεται στις όχθες κάποιας λίμνης, αλλά στις όχθες ενός ποταμού. Είναι μια όμορφη πόλη με υπέροχα κτίρια άλλης εποχής. Χαρακτηριστικό της είναι τα ιαματικά λουτρά, αφού ήταν γνωστή για τις ιαματικές της πηγές ήδη από τον 16ο αι. Είχε γίνει δημοφιλής από τις αρχές του 19ου αι. όταν ο αυτοκράτορας της Αυστροουγγαρίας Φραγκίσκος Ιωσήφ είχε επιλέξει το Bad Iscle και περνούσε τις καλοκαιρινές του διακοπές με τη σύζυγό του Σίσυ, στο θερινό τους ανάκτορο. Στο Bad Iscle υπέγραψε και την κήρυξη πολέμου στη Σερβία το 1914, που ήταν το έναυσμα του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου. Για αυτό τον λόγο, η πόλη του αυτοκράτορα, δεν θα μπορούσε να υστερεί στις γιορτές των Χριστουγέννων.

    Road trip στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας Bad Iscle
    Θερινό ανάκτορο του Φραγκίσκου Ιωσήφ, Kaiservilla, Bad Ischle, Austria
    Road trip στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας Bad Iscle
    Bad Ischle, Austria

    Τα πολιτιστικά της προγράμματα είναι υψηλής ποιότητας. Προσφέρει πολλά εκθέματα που οι επισκέπτες της μπορούν να απολαύσουν στην παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά. Οι τεχνίτες χειροποίητων στολιδιών της πόλης του αυτοκράτορα (Kaiserstadt) έχουν ξεπεράσει σε φήμη τα σύνορά τους. Με καμάρι παρουσιάζουν τα αριστουργήματά τους στις εορταστικές χριστουγεννιάτικες αγορές. Στην εκδρομή σας στο χριστουγεννιάτικο Bad Iscle σας περιμένει μια εμπειρία που θα τη ζήσετε με όλες τις αισθήσεις σας.

    Road trip στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας. Bad Iscle
    Χριστουγεννιάτικη αγορά
    Road trip στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας
    Χριστουγεννιάτικες μπάλες, στολίδια και λαμπόνια

    Info: Εμείς στο ταξίδι μας στην περιοχή Salzkammergut για να επισκεφθούμε τους επόμενους προορισμούς, αφήσαμε το αυτοκινούμενό μας στο Strobl. Από εκεί πήραμε το τρένο για το Bad Iscle και το Hallstatt. Υπέροχη διαδρομή και γρήγορη που έως και το  Bad Iscle διαρκεί μόνο 25 λεπτά. Από το Bad Iscle πάρτε το τρένο R ή το REX και σε μισή ώρα περίπου θα φτάσετε στο σταθμό του Hallstatt. Αυτός βρίσκεται όμως από την απέναντι όχθη της λίμνης. Μετά από ένα σύντομο κατηφορικό δρόμο που θα κάνετε με τα πόδια πάρτε το βαποράκι της γραμμής και σε λίγο θα βολτάρετε στα μαγευτικά δρομάκια του Hallstatt. Τόσο εύκολα, τόσο απλά. Χωρίς άγχος, μποτιλιαρίσματα και επικίνδυνους δρόμους.

    Road trip στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας
    Φωτογραφία μας από την διαδρομή με το τρένο προς το Hallstat

    Hallstatt, το μαργαριτάρι του Salzkammergut

    Το παραμυθένιο Hallstatt, λέγεται πως είναι ένα από τα ωραιότερα χωριά ολόκληρης της Ευρώπης. Είναι χτισμένο αμφιθεατρικά στις όχθες της λίμνης Hallstatter See, κάτω από τη σκιά των Άλπεων και βρίσκεται περιτριγυρισμένο από έλατα. Αυτό το ρομαντικό χωριό της Αυστρίας είναι λες και βγήκε μέσα από τις σελίδες ενός παραμυθιού. Είναι  μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του κόσμου και είναι ιδανική για να την επισκεφθείτε όλο τον χρόνο. Φυσικά είναι και ένας από τους πιο  δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, στην περιοχή  Salzkammergut. Συνδυάζει μοναδικό φυσικό τοπίο με καταπράσινα βουνά, με την  αρχιτεκτονική των γραφικών ξύλινων σαλέ και των μεσαιωνικών μνημείων. Τα στοιχεία αυτά του Hallstatt διέκρινε και η  UNESCO και την χαρακτήρισε παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

    Road trip στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας Hallstatt
    Hallstat: Όταν τα νερά της λίμνης είναι ήρεμα, καθρεπτίζεται επάνω σε αυτήν το χωριό και είναι σαν να βλέπεις έναν πίνακα ζωγραφικής.
    Road trip στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας. Hallstatt
    Hallstatt: Τα σπίτια εδώ είναι χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο με αποτέλεσμα ορισμένα από αυτά να έχουν πρόσβαση μόνο από τη λίμνη. Ο παλιός δρόμος περνάει πάνω από τις στέγες των σπιτιών.

    Η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα είναι διάχυτη ανάμεσα στα παραδοσιακά ξύλινα σπίτια όταν περπατάτε στα στενά δρομάκια του Hallstatt. Η εντυπωσιακή τρισδιάστατη σκηνή της γέννησης του Θεανθρώπου και το φωτισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο κέντρο του χωριού θα σας μεταφέρουν την ζεστή ατμόσφαιρα των εορτών. Τα αυθεντικά έθιμα, τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, οι παραδοσιακές λιχουδιές, αλλά και ο ρομαντισμός θα  σας προκαλέσουν να παραμείνετε για πάντα εκεί.

    Το Αλατωρυχείο Zalzwelten

    Info: Περίπου 500 μ. πάνω από το χωριό βρίσκετε το παλαιότερο αλατωρυχείο του κόσμου, το Salt mine Hallstatt Austria. Θα φτάσετε εκεί με το τελεφερίκ. Αξίζει να το επισκεφθείτε και να αποκομίσετε τη δική σας εμπειρία. Ίσως για να λέτε πως πατήσατε σε μέρη που έβγαζαν το αλάτι πριν από το 3000 π. Χ.!

    Είμαι σίγουρη πως τα Χριστούγεννα που θα ζήσετε στο Hallstatt  θα είναι μια μαγεία. Φανταστείτε! Πόσο τυχεροί θα είστε που θα βρίσκεστε και θα περνάτε τη βραδιά των Χριστουγέννων στο πιο όμορφο χωριό της Ευρώπης! Αυτό χωμένο μέσα στις Άλπεις, με τα σπίτια του να ακουμπούν τις όχθες μιας λίμνης. Και εσείς κάτω από τα φώτα του χριστουγεννιάτικου δένδρου και μπροστά στη θαλπωρή ενός τζακιού, να χουχουλιάζετε στη ζεστή γωνιά σας. Πιστεύω πως θα φύγετε από αυτό το παραμυθένιο χωριό, έχοντας στις αποσκευές σας μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη ανάμνηση!

    Road trip στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας. Hallstatt
    Το Hallstatt-Austria χιονισμένο τα Χριστούγεννα

    Κλείστε μια εκδρομή από το Salzburg στο Hallstatt. Αναχώρηση από το Σάλτσμπουργκ με το λεωφορείο για την όμορφη πόλη Hallstatt. Στη συνέχεια θα συνεχίσετε το ταξίδι σας κατά μήκος της λίμνης Wolfgang. Θα εκπλαγείτε από την ομορφιά του τοπίου και των όμορφων χωριών, πριν φτάσετε στο Hallstatt. Εκεί ο ξεναγός θα σας κάνει μία 30′-40′ ξενάγηση και εν συνεχεία θα έχετε ελεύθερο χρόνο. Μπορείτε να επισκεφθείτε “Το σπίτι των οστών” ή να πάρετε το τελεφερίκ μέχρι την είσοδο του παλαιότερου αλατιού στο κόσμο. Από εκεί θα απολαύσετε την εκπληκτική θέα από μια πλατφόρμα παρατήρησης, ακριβώς πάνω από το Hallstatt.

    Το οδοιπορικό μου με τις χριστουγεννιάτικες αγορές στην  περιοχή των λιμνών Salzkammergut της Αυστρίας έφτασε στο τέλος του. Πλέον και ο οδικός δρόμος της διαδρομής μας τελείωσε αφού και αυτός σταματά στα αλπικά βουνά του Hallstatt. Ελπίζω να σας ταξίδεψα, αλλά και να σας έδωσα πολλές ιδέες για τις δικές σας ταξιδιωτικές εξορμήσεις.

    Διαβάστε επίσης στο Ανθομέλι:

    Χριστούγεννα σε πόλεις της Ευρώπης

    Τελειώνοντας με αυτή μου την ανάρτηση τα ταξίδια του 2019 στο Ανθομέλι, σας εύχομαι να περάσετε με υγεία, αγάπη και ευτυχία τις γιορτές των Χριστουγέννων. Το Νέο Έτος 2020 να είναι για εσάς η χρονιά αυτή που θα πραγματοποιηθούν όλες οι προσδοκίες και οι επιθυμίες σας, συμπεριλαμβανόμενων βέβαια και κάποιων ταξιδιών. Γιατί ας μη ξεχνάμε πως τα ταξίδια μας αναζωογονούν, μας γεμίζουν τις μπαταρίες μας και μας “φορτώνουν” με νέες εμπειρίες.

    Μαμά Μαρία

    Road trip στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας 23

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    mama Maria
    mama Maria
    Γεια σας! Είμαι η Μαρία, μητέρα της Κατερίνας και της Κάλης Εδώ και και χρόνια ταξιδεύουμε με το σύζυγό μου σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα με το αυτοκινούμενό μας. Έχουμε επισκεφθεί μεγάλες και μικρές πόλεις, χωριά απόμερα και χωριά διάσημα, έχουμε γνωρίσει αξιοθέατα και μνημεία που δεν θα μπορούσαμε να τα γνωρίσουμε με διαφορετικό τρόπο. Τις ταξιδιωτικές αυτές εμπειρίες, πλαισιωμένες με δικές μας φωτογραφίες, ιστορικά στοιχεία και εξτρά πληροφορίες τις γράφω με το όνομα μαμά Μαρία και θα τις βρείτε στην κατηγορία ΤΑΞΙΔΙΑ του blog anthomeli

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Συγχαρητήρια για τις όμορφες
      περιγραφές, τις χρήσιμες και ακριβείς πληροφορίες .Χαίρομαι για τις ομοιότητες που βρίσκω στον σχεδιασμό
      των ταξιδιών, γιατί έτσι σχεδιάζουμε κι εμείς τα δικά μας ταξίδια με το Ι.Χ. μας ανά την Ευρώπη πηγαίνοντας κάθε φορά σε διαφορετικούς προορισμούς από το νοτιότερο τμήμα της μέχρι το βορειότερο Nordkapp της Νορβηγίας (2 φορές)

      • Πόσο χαίρομαι που έχω μια αναγνώστρια με τα ίδια ταξιδιωτικά ενδιαφέροντα! Δεν σε γνωρίζω, δεν ξέρω εάν είσαι φίλη του μπλογκ Ανθομέλι ή απλά έτυχε να μας διαβάσεις, όμως το σχόλιό σου ΄δείχνει έναν άνθρωπο με πολλές ταξιδιωτικές εμπειρίες και φυσικά έναν άνθρωπο που κάνει σχεδιασμό ταξιδιών γιατί αλλιώς δεν βγαίνει από τύχη ένα ταξίδι τόσων χιλιομέτρων. Ειδικά εσείς που κινείστε με ΙΧ είναι ακόμα πιο δύσκολο εάν τουλάχιστον δεν έχετε κλείσει εκ των προτέρων τη διαμονή σας. Σ ευχαριστώ πολύ για τα συγχαρητήρια! Θα χαρώ πολύ να σε βρω και σε άλλες ταξιδιωτικές μου αναρτήσεις.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης