ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ταξίδι στη Βιέννη. Αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου

    Βιέννη! Μεγαλοπρεπής, αυτοκρατορική, παραμυθένια, αριστοκρατική, ρομαντική, κοσμοπολίτικη, καλλιτεχνική!!! Πόσα επίθετα πρέπει να χρησιμοποιήσω για να  προσφωνήσω αυτή την όμορφη πόλη; Όσα και να της προσάψω είμαι σίγουρη πως θα είναι πολύ λίγα μπροστά στην ομορφιά της. Η Βιέννη είναι η πρωτεύουσα της Αυστρίας και η πόλη της δυναστείας των Αψβούργων που άφησαν την αρχιτεκτονική τους σφραγίδα επάνω της. Άφησαν όμως στην πόλη και την καλλιτεχνική τους σφραγίδα πολλοί καλλιτέχνες και μουσικοί που οι συνθέσεις τους έχουν μείνει αθάνατες.

    Περιεχόμενα Απόκρυψη

    Το ταξίδι στη Βιέννη μας έμεινε χαραγμένο στη μνήμη μας και μπορώ να πω πως είμαι σε θέση να σας ξεναγήσω σε αυτήν μέσα από τα δικά μου μάτια. Η ξενάγηση στα αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου της Βιέννης, που θα γραφτούν σε αυτές τις γραμμές, θα είναι μια περιήγηση στην ιστορία της.

    Το ιστορικό κέντρο της Βιέννης που περικλείεται από το δακτύλιο της πόλης είναι γεμάτο με μοναδικά αξιοθέατα

    Ξενάγηση στην παλιά πόλη της Βιέννης

    Η παλιά πόλη (Innere Stadt) της Βιέννης  είχε αναπτυχθεί στην περιοχή που περικλείονταν από τη μια πλευρά από το κανάλι του Δούναβη και από τις άλλες πλευρές από τείχη. Τα τείχη τον 19ο αι. γκρεμίστηκαν και έδωσαν τη θέση τους σε έναν κυκλικό δρόμο. Σήμερα, ο δρόμος αυτός είναι ο πιο κομψός δρόμος της πόλης, με πολλά ιστορικά αξιοθέατα να μαρτυρούν την πλούσια ιστορία της Βιέννης. Το όνομά του είναι Ringstrasse ή απλώς όπως τον λένε, Ring.

    Οι δρόμοι Karnterringstrasse, Opernringstrasse, Burgringstrasse ενώνονται και δημιουργούν ένα δακτύλιο, που περικλείει την κεντρική πλατεία του ιστορικού κέντρου της Βιέννης, τη Stephansplatz, από όπου θα ξεκινήσουμε και την ξενάγησή μας. Δείτε και στον παρακάτω χάρτη που φτιάξαμε με όλα τα αξιοθέατα για τα οποία θα σας μιλήσουμε. Το ταξίδι στη Βιέννη ξεκινά!

    Ταξίδι στη Βιέννη. Αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου της Βιέννης

    Ο καθεδρικός του Αγίου Στεφάνου (Stephansdom)

    Το ταξίδι μας στη Βιέννη ξεκινά από την ξενάγησή μας στην περιοχή Innere Stadt που είναι η πιο πολυσύχναστη περιοχή της Βιέννης με ιστορικά μνημεία και μουσεία που αποκαλύπτουν την μεγάλη κληρονομιά της Αυστρίας, αλλά και με κομψά καφέ και σύγχρονα εστιατόρια και ξενοδοχεία. Δεν θα μπορούσε όμως να είναι και διαφορετικά αφού όλος ο δακτύλιος είναι… «το χρυσό δαχτυλίδι» αυτής της πανέμορφης πόλης!!!

    Όλα ξεκινούν από αυτή τη μικρή πλατεία, την Stephansplatz, την πάντα γεμάτη κόσμο, γιατί εδώ βρίσκεται και ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Στεφάνου, το πιο αναγνωρίσιμο αξιοθέατο της πόλης. Φτάσαμε στην πλατεία με το μετρό και από τη σκοτεινιά του υπόγειου σταθμού ανεβήκαμε στην φωτεινότητα της ημέρας. Τα μάτια μας αμέσως πέσανε επάνω στον επιβλητικό ναό.

    Ταξίδι στη Βιέννη. Αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου. Πλατεία Αγίου
    Ταξίδι στη Βιέννη. Ο ναός του Αγίου Στεφάνου βρίσκεται στην καρδιά της Βιέννης και αποτελεί ένα must see αξιοθέατο της πόλης.

    Διαβάστε την ανάρτηση και επιλέξτε μια από τις οδικές διαδρομές που σας ταιριάζει: 4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία

    Το εξωτερικό του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Στεφάνου της Βιέννης

    Τον αντικρίσαμε με δέος μπορώ να πω. Η καταπληκτική ψηφιδωτή οροφή του αλλά και οι ψηλοί πύργοι μας εντυπωσίασαν με την πρώτη ματιά. Ο Καθεδρικός Ναός είναι αφιερωμένος στον Άγιο Στέφανο, τον πρώτο χριστιανό μάρτυρα. Η πρώτη εκκλησία χτίστηκε το 1147, αλλά σήμερα το μόνο που σώζεται από τον 13ο αι. είναι η Πύλη των Γιγάντων, καθώς βλέπουμε το ναό από μπροστά η πύλη αυτή είναι η πρώτη στα δεξιά μας.

    Κατά τη διάρκεια των αιώνων πολλοί ηγεμόνες άφησαν την σφραγίδα τους επάνω στο ναό, ώσπου ήρθε ο Β΄ παγκόσμιος  πόλεμος και ο Ναός έπαθε σοβαρές ζημιές. Η ανοικοδόμηση, όμως, του ναού αποτέλεσε ένα σύμβολο ελπίδας, ώστε οι κάτοικοι να πάρουν δύναμη, για να βγάλουν τη χώρα τους από τις στάχτες του πολέμου.

    Ταξίδι στη Βιέννη. Αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου. Καθεδρικός Αγίου Στεφάνου
    Ταξίδι στη Βιένη. Ένας ναός με εξαιρετική αρχιτεκτονική, ένα στολίδι της πόλης, και ένα πολιτιστικό κειμήλιο της χώρας.

    Η Εκκλησία του Αγίου Στεφάνου είναι πανέμορφη και πολύ αρχοντική εξωτερικά. Χαρακτηριστική είναι η στέγη του που αποτελείται από 250.000 πλακίδια χρωματισμένα με σμάλτο, τα οποία σχηματίζουν σε μια πλευρά το οικόσημο των Αψβούργων. Ο δικέφαλος αετός της δυναστείας τους βρίσκεται και στη σφαίρα πάνω στον πιο ψηλό πύργο του ναού, στον Stefl όπως τον ονομάζουν (ύψος 137 μ.).

    Στη βόρεια πλευρά του ναού κάτω από το θόλο του πύργου βρίσκεται η καμπάνα με το όνομα Pummerin. Ζυγίζει 20 τόνους και έγινε από 100 βλήματα κανονιών που άφησαν οι Τούρκοι μετά από την ήττα τους το 1683

    Ταξίδι στη Βιέννη. Αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου. Καθεδρικός Αγίου Στεφάνου
    Ταξίδι στη Βιέννη. Το οικόσημο των Αψβούργων διακοσμεί τη σκεπή του Καθεδρικού ναού του Αγίου Στεφάνου, σύμβολο ισχύος και διατήρησης αυτού ανά τους αιώνες

    Μπορείτε να ανεβείτε τα 340 σκαλιά έως την εξέδρα θέασης με τα πόδια για να δείτε τη θέα της πόλης (ύψος 72 μ.).  Αλλά σας συνιστώ ούτε καν να το σκεφθείτε!! Πρώτον τα σκαλιά είναι θεόστενα και στο τέλος θα βρεθείτε σε ένα πολύ μικρό μέρος και θα δείτε τη θέα της πόλης από τα παράθυρα, αφού ο χώρος δεν είναι ανοιχτός. Εάν όμως το αποφασίσετε η θέα της πόλης θα σας ανταμείψει για τον κόπο σας. Εμείς ανεβήκαμε για ένα βιεννέζικο καφεδάκι και για το παραδοσιακό γλυκό „Sacher“ σε μια καφετέρια απέναντι από τον καθεδρικό, από το μπαλκόνι της οποίας βγάλαμε και τη φωτογραφία.

    Το εσωτερικό του ναού του Αγίου Στεφάνου της Βιέννης

    Εξ ίσου εντυπωσιακός είναι ο ναός και στο εσωτερικό του. Μείναμε έκθαμβοι από τα περίτεχνα γλυπτά, τον υπερβολικά διακοσμημένο  άμβωνα, το περίφημο γιγάντιο σύγχρονο εκκλησιαστικό όργανο, αλλά και τον εξαιρετικό βωμό με τα εντυπωσιακά μεσαιωνικά χρωματιστά βιτρό παράθυρά του με σκηνές από τη ζωή και τα πάθη του Χριστού. Η είσοδος στο ναό  είναι ελεύθερη και φυσικά είναι αυτονόητο πως πρέπει να τον επισκεφθείτε και εσείς.

    Tickets for St. Stephen’s Cathedral & Dom Museum Wien + Audio Guides: Δείτε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, από τα κωδωνοστάσια μέχρι τις κατακόμβες, καθώς και το Μουσείο Dom Wien. Κλείστε online από εδώ.

    Ταξίδι στη Βιέννη. Αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου. Καθεδρικός Αγίου Στεφάνου
    Ταξίδι στη Βιέννη. Ο εσωτερικός διάκοσμος του ναού του Αγίου Στεφάνου είναι μεγαλειώδης όπως αρμόζει σε έναν καθεδρικό Ναό.

    Μπορείτε να κατεβείτε και κάτω από τον Ναό για να δείτε τις κατακόμβες.  Είναι ο τόπος που οι Αυστριακοί έθαβαν τους νεκρούς τους μέχρι το τέλος του 18ου αι. Υπολογίζεται πως τουλάχιστον 11.000 άνθρωποι είναι ενταφιασμένοι εκεί.

    Figarohaous, το σπίτι του Μότσαρτ

    Στον Καθεδρικό του Αγίου Στεφάνου έγινε ο γάμος του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1782), αλλά και η κηδεία του (1791). Στον αριθμό 5 της οδού Domgasse, πίσω σχεδόν από τον καθεδρικό ναό, βρίσκεται και το σπίτι, όπου ο Μότσαρτ συνέθεσε τους «γάμους του Φίγκαρο». Το σπίτι είναι γνωστό με το όνομα Figarohaous και σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο.

    Από τη Βιέννη μπορείτε να επισκεφθείτε και τη Μπρατισλάβα. Διαβάστε στο Ανθομέλι: Μπρατισλάβα, η όμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας

    Το κτίριο Haas Haus

    Βγήκαμε  από το Ναό και βρεθήκαμε ανάμεσα σε πολύ κόσμο προσπαθώντας να προσανατολιστούμε  πια κατεύθυνση να πάρουμε. Οι ακτίνες του ήλιου που έπεφταν επάνω στη γυάλινη πρόσοψη του εντυπωσιακού κτιρίου, απέναντι από τον ναό, μας κέντρισε το ενδιαφέρον καθώς βλέπαμε τους πύργους του Ναού να αντικατοπτρίζονται επάνω του. Ήταν το κτίριο Haas Haus, που θέλησε να πάρει μάλλον λίγο από την αίγλη του ναού.

    Προσωπικά στην αρχή το κτίριο με ξένισε. Δεν  καταλάβαινα την ανάγκη του σχεδιασμού ενός μοντέρνου κτιρίου που ερχόταν σε αντίθεση με τα υπόλοιπα παλιά κτίρια της πλατείας! Σε δεύτερη σκέψη όμως  σκέφτηκα πως ίσως να ήθελε  ο αρχιτέκτονας να δείξει την αλλαγή της εποχής, από τον Μεσαίωνα στο σήμερα και να εκμοντερνίσει την περιοχή. Εσείς τι λέτε;

    Ταξίδι στη Βιέννη. Αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου. Κτίριο Haas Haus
    Ταξίδι στη Βιέννη. Το μοντέρνο κτίριο Haas Haus στην πλατεία Stephansplatz της Βιέννης

    Το κτίριο Haas Haus σχεδιάστηκε από τον Αυστριακό αρχιτέκτονα Hans Hollein και ολοκληρώθηκε το 1990. Είναι χτισμένο από χάλυβα και γυαλί και το εντυπωσιακό είναι πως στη γυάλινη πρόσοψή του καθρεπτίζεται ο Ναός του Αγίου Στεφάνου. Στεγάζονται σε αυτό  καταστήματα, καφέ και εστιατόρια. Επίσης στις τσαγερί θα βρείτε πάνω από 200 είδη τσαγιού φρούτων και βοτάνων. Οι σοκολάτες τους δε και τα ζαχαρώδη που διαθέτουν είναι θεϊκά!!!

    Ο Πεζόδρομος Graben

    Μπήκαμε στον πεζόδρομο Graben και εκεί διαπιστώσαμε πόσο όμορφη πόλη είναι η Βιέννη. Ένας δρόμος γεμάτος ιστορικά κτίρια, πεντακάθαρος και παρόλο που βρίσκονταν χιλιάδες τουρίστες ο πεζόδρομος καθώς τον περπατούσαμε είχε μια γαλήνια ατμόσφαιρα που την έκοβαν μόνο οι μελωδίες που ακούγονταν από τους πλανόδιους μουσικούς. Ένας μαγευτικός πεζόδρομος, η χαρά αυτών που θέλουν να ψωνίσουν από τα δεκάδες επώνυμα και ανώνυμα καταστήματα που υπάρχουν στα ισόγεια των μεσαιωνικών κτιρίων του.

    Ταξίδι στη Βιέννη. Αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου. Πεζόδρομος Graben
    Ταξίδι στη Βιέννη. Σήμερα το Graben είναι ένας από τους σημαντικότερους εμπορικούς δρόμους της Βιέννης που αξίζει να τον περπατήσετε

    Μια καταπληκτική αγορά που δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε να μην κάνουμε και εμείς ένα shopping therapy. Όλος ο πεζόδρομος ήταν πανέμορφος που μας καλούσε να καθίσουμε σε ένα από τα καφέ που βρίσκονταν  στο μέσον του και δίπλα στα εντυπωσιακά σιντριβάνια τα στολισμένα με αγάλματα. Διότι ένα ταξίδι στη Βιέννη δεν νοείται εάν δεν πιεις τα βιεννέζικα καφεδάκια σου και δεν δοκιμάσεις τα εξαιρετικά γλυκά τους.

    Ταξίδι στη Βιέννη. Αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου. Μνημείο πανώλης
    Ταξίδι στη Βιένη. Το κέντρο του πεζόδρομου βρίσκεται ο Πύργος της πανώλης που τον ανήγειραν το 1693 όταν έληξε στη χώρα η πανδημία της πανώλης.

    Οι δύο πανομοιότυπες κρήνες που στολίζουν το δρόμο Graben ήδη από το 1638, αντικατέστησαν παλαιές βρύσες. Είναι η κρήνη του Αγίου Ιωσήφ και η κρήνη του Αγίου Λεοπόλδου. Διακοσμήθηκαν με αγάλματα και λιοντάρια από διάσημους γλύπτες της εποχής τους, αλλά η χρήση τους παρέμεινε η ίδια, που ήταν η άντληση νερού, σε περίπτωση πυρκαγιάς.

    Ο Ναός του Αγίου Πέτρου (Peterskirche) στη Βιέννη

    Συνεχίσαμε τη βόλτα μας στα στενά μεσαιωνικά δρομάκια, στο πλάι του πεζόδρομου Graben, ώσπου φτάσαμε στην πλατεία Petersplatz και μπροστά σε μια από τις παλαιότερες εκκλησίες της Βιέννης. Την Peterskirche. Μας εντυπωσίασε ο μεγάλος χάλκινος τρούλος της που είχαμε ήδη διακρίνει από μακριά. Στην αρχή είπαμε να τον προσπεράσουμε αλλά την τελευταία στιγμή μετανιώσαμε ευτυχώς και μπήκαμε μέσα.

    Ταξίδι στη Βιέννη. Αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου
    Ταξίδι στη Βιέννη. Οι δρόμοι της Βιέννης είναι πάντα γεμάτοι τουρίστες όλων των χωρών

    Ήταν πολύ μεγαλειώδης και επιβλητικός Ναός! Μείναμε άφωνοι από την εξαιρετική αρχιτεκτονική του, τον εσωτερικό διάκοσμο αλλά και από τις νωπογραφίες της οροφής του. Πιστεύω πως είναι μια από τις ομορφότερες καθολικές εκκλησίες που έχουμε επισκεφθεί.

    Ταξίδι στη Βιέννη. Αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου .Ναός Αγ. Πέτρου
    Εκπληκτικό το μπαρόκ εσωτερικό του Ναού του Αγίου Πέτρου στη Βιέννη

    Ο Ναός του Άγιου Πέτρου ιδρύθηκε το 792, χρονολογία που βλέπουμε σε ένα μαρμάρινο ανάγλυφο στην πρόσοψη του ναού. Η σημερινή μπαρόκ εκκλησία όμως ανεγέρθηκε τον 18ο αι. και είναι η δεύτερη παλαιότερη εκκλησία της Βιέννης. Εδώ εκτός από τις καθημερινές λειτουργίες παρουσιάζονται και κονσέρτα με συνοδεία εκκλησιαστικού οργάνου.

    Η οδός Kohlmarkt με τα κομψά καταστήματα

    Στο τέλος του πεζόδρομου Graben στρίψαμε προς την οδό Κohlmarkt, που είναι ένας δρόμος γεμάτος καταστήματα. Μια καταπληκτική αγορά με τα κομψότερα καταστήματα της πόλης, αλλά και όμορφα καφέ για στιγμές χαλάρωσης! Είναι η χαρά αυτών που θέλουν να ψωνίσουν, αρκεί να έχουν όρεξη για περπάτημα! Και εμείς είχαμε αρκετή από αυτή.

    Πιστεύω και εσείς, αρκεί να φοράτε άνετα παπούτσια και να έχετε νεράκι στα χέρια σας. Από εδώ ουσιαστικά ξεκινάει η περιήγησή μας στα αξιοθέατα της Βιέννης. Μετά από ένα οφθαλμόλουτρο στον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης φτάσαμε στη μεγάλη πλατεία του ανακτορικού συγκροτήματος Hofburg.

    Ταξίδι στη Βιέννη. Αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου
    Ταξίδι στη Βιέννη. Οι βιτρίνες στην οδό Κohlmarkt ήταν η μια καλύτερη από τις άλλες. Το ταξίδι στη Βιέννη μπορεί να είναι και ένα shopping therapy!!!

    Διαβάστε στο Ανθομέλι και την εξαιρετική ανάρτηση για το ταξίδι μας στο Salzburg της Αυστρίας: Σάλτσμπουργκ, η μαγευτική πόλη του Μότσαρτ στην Αυστρία.

    Περιήγηση στα αυτοκρατορικά ανάκτορα Hofburg

    Η Πλατεία Michaelplatz

    Στην πλατεία αυτή η μακραίωνη ιστορία της Βιέννης παντρεύεται με το σήμερα. Το χθες με το σήμερα γίνεται ένα προσφέροντας στον κάθε επισκέπτη μοναδικά αξιοθέατα. Παλάτια, αγάλματα, μουσεία, κήποι, όμορφη αρχιτεκτονική, κτίρια και σαλόνια που περπάτησαν ηγεμόνες και πήραν μεγάλες αποφάσεις για τον τότε κόσμο. Γύρω από την πλατεία τα στιβαρά κτίρια, μας ετοίμασαν στο ό,τι αυτό που υπάρχει πίσω από αυτά δεν ήταν κοινά σπίτια, αλλά τα αυτοκρατορικά ανάκτορα Hofburg! Η περιήγηση στην καρδιά της Αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας έχει ξεκινήσει. Η Βιέννη μας περιμένει!

    Ταξίδι στη Βιέννη. Αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου. Ανάκτορο Hofburg
    Στην πλατεία Michaelplatz είναι και η αφετηρία των αμαξιδίων ή παιτόνια όπως τα λέω εγώ, που μπορείτε να ανεβείτε και να κάνετε τον περίπατο στο δακτύλιο της πόλης, περνώντας από όλα τα σημαντικά αξιοθέατα. Θα είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία κατά το ταξίδι σας στη Βιέννη

    Στο πρώτο που έπεσε το μάτι μας όταν ήμασταν στην πλατεία Michaelplatz ήταν τα αρχαία ερείπια του ρωμαϊκού οικισμού που βρίσκονται στην αρχή της πλατείας, αποκαλύπτοντας σε όλους μας το επίπεδο της παλιάς πόλης. Τα αγάλματα που κοσμούν τα κτίρια έχουν έντονα αρχαιοελληνικά στοιχεία και βέβαια η φωτογραφία ήταν απαραίτητη. Στις δυο πλευρές της πύλης υπάρχουν κρήνες του 19ου αι. που συμβολίζουν την ισχύ της αυτοκρατορίας σε ξηρά και θάλασσα

    Ταξίδι στη Βιέννη. Αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου. Ανάκτορο Hofburg
    Ταξίδι στη Βιέννη. Καλό είναι να έχουμε μια ιδέα πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι στη Βιέννη και την ξενάγηση για την ιστορία και την αρχιτεκτονική της πόλης, διότι έτσι θα μπορέσουμε να πλουτίσουμε τις εμπειρίες μας και να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας.

    Εδώ θα βρείτε πληροφορίες και για ένα ακόμα διάσημο μουσείο της Βιέννης : Το Ανάκτορο-Μουσείο Μπελβεντέρε και το “Φιλί” του Κλιμτ

    Το Μουσείο της Σίσυ (Sisi Museum)

    Το Μουσείο της Σίσυ της τελευταίας αυτοκράτειρας των ανακτόρων Hofburg βρίσκεται στο σημείο αυτό. Μάλιστα μπαίνοντας από τη μαγευτική πύλη στην εσωτερική αυλή του ανακτόρου, οι τοιχογραφίες με τις χρυσές διακοσμήσεις του θόλου μας προϊδέαζαν για τον πλούτο και την αρχοντιά που θα μπορούσαμε να δούμε, εάν το επισκεπτόμασταν.

    Το Μουσείο Σίσυ, ιδρύθηκε το 2004 και είναι αφιερωμένο στην αινιγματική αυτοκράτειρα Ελισάβετ

    Στο Μουσείο υπάρχουν συλλογές από πολυτελή ασημένια μαχαιροπήρουνα, πορσελάνινα σερβίτσια, αλλά και χρυσά κηροπήγια που στρώνονταν σε ένα βασιλικό τραπέζι. Περπατώντας μέσα στα 6 ανοικτά δωμάτια του Ανακτόρου θα ανακαλύψετε την προσωπική ζωή των τελευταίων Αψβούργων. Τα σαλόνια όπου δίνονταν τα δείπνα των καλεσμένων και την αίθουσα με τον εξαιρετικό ασημένιο θάλαμο, ο οποίος χρονολογείται από τον 15ο αι.

    Μέσα από τα 300 και πλέον αντικείμενα και προσωπικά είδη της αυτοκράτειρας Ελισάβετ (Σίσυ) θα θαυμάσετε και τον μεγάλο πίνακα με το πορτρέτο της. Έτσι θα σας μείνει για πάντα στη μνήμη σας η αληθινή ομορφιά της.

    Ταξίδι στη Βιέννη. Αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου
    Πολύ όμορφο αντιπροσωπευτικό σουβενίρ από ένα ταξίδι στη Βιέννη είναι ένα χειροποίητο κεντημένο αντικείμενο από αυτή τη αυθεντική συλλογή της Marias Stransky. Όλα τα μοτίβα είναι κεντημένα και ραμμένα στο χέρι. Το καθένα είναι μοναδικό! Το κατάστημα βρίσκεται μέσα στο συγκρότημα των Ανακτόρων Hofbu

    Η αυτοκράτειρα Σίσυ

    Η σύζυγος του αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ, η Ελισάβετ, γνωστή σε όλους μας ως Σίσυ, ήταν μια αντισυμβατική και πνευματώδης γυναίκα που δεν ταίριαζε στην αυλική κοινωνία της Βιέννης. Η ίδια λάτρευε τη μόδα, την ιππασία, τα ταξίδια και ήταν γνωστή για την ομορφιά της. Λένε πως χρειαζόταν τουλάχιστον δύο ώρες μόνο για να χτενίσει τα μαλλιά της που έφταναν μέχρι τον αστράγαλο. Λατρεύτηκε από όλους τους Αυστριακούς.

    Όταν ο μοναχογιός τους αυτοκτόνησε τα μαύρα ρούχα δεν τα έβγαλε ποτέ. Η Σίσυ είχε άδοξο τέλος. Δολοφονήθηκε στη Γενεύη το 1898, ενώ ο σύζυγός της έζησε έως το 1916. Κατά τη βασιλεία του έδωσε μια πνοή ανανέωσης στη ζωή της Βιέννης. Η κατασκευή της Ringstrasse οδήγησε την πόλη σε μια νέα εποχή και έγινε πόλος έλξης για καλλιτέχνες, συνθέτες, μουσικούς και  συγγραφείς. Μετά το θάνατό του ήρθε και το τέλος της μοναρχίας στη Βιέννη.

    Η Ισπανική Σχολή Ιππασίας

    Στην Michaelplatz μπορείτε να επισκεφθείτε τη Ισπανική Σχολή Ιππασίας. Εκεί θα παρακολουθήσετε παράσταση με τα άσπρα εκπαιδευμένα άλογα με βηματισμό ενός εντυπωσιακού χορογραφημένου μπαλέτου. Θα εντυπωσιαστείτε όμως και από τους αναβάτες οι οποίοι έχουν μια άριστη εκπαίδευση με τις τεχνικές της ιππασίας. Το θέαμα αυτό θα το δείτε μέσα σε ένα πολυτελές κτίριο με κίονες, διακοσμημένο με καλλιτεχνήματα και πολυελαίους. Ένα θαυμάσιο θέαμα που θα σας μείνει αλησμόνητο!

    Κλείστε θέση για μία παράσταση αλόγων στη σχολή ιππασίας πατώντας εδώ. Το ταξίδι στη Βιέννη θα σας μείνει αξέχαστο. Μια πιο οικονομική επιλογή είναι να παρακολουθήσετε την εκπαίδευση των Lipizzaners και των αναβατών τους Δείτε λεπτομέρειες εδώ και κλείστε online.

    Ταξίδι στη Βιέννη. Το ανάκτορο Hofburg

    Το Ανάκτορο Hofburg ήταν η καρδιά της δύναμης των αυτοκρατόρων της Αυστροουγγαρίας. Χτίστηκε το 1460 σε γοτθικό ρυθμό και ανακαινίστηκε μεταξύ 1754 και 1773 από την αυτοκράτειρα Μαρία Θηρεσία. Ήταν το χειμερινό ανάκτορο της δυναστείας των Αψβούργων και στέκεται επιβλητικό εδώ και αιώνες στο κέντρο της Βιέννης. Στα δωμάτια του πρώτου ορόφου που είναι επισκέψιμα θα δείτε έπιπλα και τζάκια εποχής από την πολυτελή καθημερινή ζωή τους. Άριστα διατηρημένα και πεντακάθαρα όλα θα σας ταξιδεύσουν στην εποχή τους και θα σας μαγέψουν με την πολυτέλειά τους.

    Ταξίδι στη Βιέννη. Αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου. Ανάκτορο Hofburg
    Ταξίδι στη Βιέννη. Η είσοδος για το ανάκτορο Hofburg. Εξαιρετικά καλοδιατηρημένο, πλαισιωμένο με την αίγλη της ζωής των βασιλιάδων, αλλά και του αυτοκρατορικού παρελθόντος της Αυστρίας.

    Μπήκαμε στη μεγάλη πλατεία του παλαιού ανακτόρου του Alte Burg, εκεί όπου στο κέντρο της στέκει το μεγάλο μνημείο με το άγαλμα του Φραγκίσκου Α΄ (1842-46). Γύρω σε απόλυτο ορθογώνιο σχήμα βρίσκονται τα διαμερίσματα της αυτοκρατορικής οικογένειας, με τα διαμερίσματα του Αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ και της συζύγου του Ελισάβετ (Σίσυ) που είναι ανοικτά για το κοινό.

    Σήμερα στο ανάκτορο στεγάζονται τα γραφεία και η κατοικία του προέδρου της Αυστρίας. Το Alte Burg φιλοξενεί συνέδρια.   

    Ταξίδι στη Βιέννη. Αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου. Ανάκτορο Hofburg
    Φωτογραφία από την εσωτερική αυλή του ανακτόρου Hofburg. Μνημείο του Φραγκίσκου Ιωσήφ Α΄ της Αυστρίας. Ταξίδι στη Βιέννη

    Ταξίδι στη Βιέννη και στα θερινά αυτοκρατορικά ανάκτορα: Τα ανάκτορα Σενμπρούν στη Βιέννη (Schloss Schonbrunn)

    Το Neue Burg και οι κήποι του Λαού

    Από το παλαιό ανάκτορο Alte Burg, την επίσημη κατοικία των Αψβούργων ήδη από τον 13ο αιώνα, μέσω μιας πύλης περάσαμε στο Neue Burg. Ένα παλάτι με εξαιρετική αρχιτεκτονική που στεγάζονται τώρα το Εθνολογικό μουσείο, το μουσείο Εφέσου καθώς και το μουσείο Παπύρου. Η ημικυκλική πρόσοψη του ανακτόρου με την υπέροχη αυλή του βλέπει προς το μεγάλο κήπο των ανακτόρων, τον λεγόμενο Κήπο του Λαού.

    Ταξίδι στη Βιέννη. Αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου.  Νέα Ανάκτορα
    Ταξίδι στη Βιέννη. Το ημικυκλικό Neue Burg, τα Νέα Ανάκτορα των Ανακτόρων Hofburg

    Ένας υπέροχος κήπος του 1820 με άριστα διατηρημένα παρτέρια όπου η μικρή βόλτα μας ήταν μια απόλαυση και οι φωτογραφίες ασταμάτητες. Βγήκαμε από την εξωτερική πύλη των ανακτόρων στον κεντρικό δρόμο τον Ring για να αρχίσουμε τη βόλτα μας στον “δακτύλιο της πόλης” και βρεθήκαμε σε ένα ακόμα σημαντικό και εκθαμβωτικό αξιοθέατο της πόλης. Το ταξίδι στη Βιέννη είχε συνεχόμενες εκπλήξεις!

    Το άγαλμα της Μαρίας Θηρεσία και τα Μουσεία

    Στη μεγάλη πλατεία δεσπόζει το μνημείο με το άγαμα της κραταιάς αυτοκράτειρας Μαρίας Θηρεσία. Το εξαιρετικό αξιοθέατο συμπληρώνουν τα δύο πανομοιότυπα κτίρια που στεγάζονται σε αυτά δύο από τα σημαντικότερα Μουσεία της Βιέννης. Το Μουσείο Ιστορίας Τέχνης  στα αριστερά του αγάλματος και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στα δεξιά του.

    Ταξίδι στη Βιέννη. Αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου. Μαρία Θηρεσία
    Ταξίδι στη Βιέννη. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην πλατεία της Μαρίας Θηρεσία

    Τα δύο μουσεία είναι τα κοσμήματα της Βιέννης στον τομέα των εκθεσιακών χώρων. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας φιλοξενεί μια από τις πλουσιότερες συλλογές στο είδος του παγκοσμίως, η δε πασίγνωστη συλλογή με σκελετούς δεινοσαύρων έχει περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο. Το Μουσείο Ιστορίας Τέχνης ή Καλών Τεχνών φιλοξενεί τόσο μεγάλη συλλογή έργων που το καθιστά ως την 4η σε μέγεθος πινακοθήκη παγκοσμίως. Διαθέτει μια συλλογή έργων τέχνης που συγκέντρωναν επί αιώνες οι Αψβούργοι, αλλά και αρχαιότητες αιγυπτιακές, μεσανατολικές, ρωμαϊκές και ελληνικές.

    Ταξίδι στη Βιέννη. Αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου. Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
    Αναμνηστική φωτογραφία από το ταξίδι μας στη Βιέννη

    Διαβάστε στο Ανθομέλι την ανάρτησή μου για τον θαυμαστό κόσμο του Μουσείου Swarovski στην Αυστρία: Στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Swarovski

    Τα δύο Μουσεία δεν ξεχωρίζουν όμως μόνο για τα σημαντικά εκθέματά τους. Ξεχωρίζουν γιατί είναι πολύ όμορφα και ως κτίρια χτισμένα σύμφωνα με την τεχνοτροπία της Ιταλικής Αναγέννησης. Ο χώρος δημιουργεί μια αίσθηση συμμετρίας και αρμονίας που πέρασε ευχάριστα και σε εμάς καθώς τον αντικρίσαμε με το να είναι  στο μέσον το άγαλμα και τα όμοια κτίρια αντικριστά το ένα στο άλλο.       

    Ταξίδι στη Βιέννη. Αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου. Μνημείο Μαρία Θηρεσία
    Ταξίδι στη Βιέννη. Στο μνημείο απεικονίζεται η Μαρία Θηρεσία σε στάση επιβλητική και αγέρωχη. Ακριβώς όπως ταιριάζει σε μια αυτοκράτειρα που διοίκησε την Αυστροουγγαρία με πυγμή και δύναμη. Κρατάει την Πραγματική Κύρωση του 1713 η οποία όριζε ότι μπορούσαν και οι γυναίκες να ανέβουν στο θρόνο. Γύρω από το μνημείο αγάλματα  με μορφές από την πολιτική και στρατιωτική ιστορία της χώρας.

    Ταξίδι στη Βιέννη και στη Συνοικία των Μουσείων

    Πίσω από το μνημείο της Μαρίας Θηρεσία  και των δυο πολύ σημαντικών μουσείων απλώνεται η Συνοικία των Μουσείων, (έξω από το δακτύλιο της πόλης), που αποτελεί το πολιτιστικό κέντρο της πόλης με πολλούς χώρους έκθεσης και πάρα πολλά μουσεία με εκθέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος.

    Μην αμελήσετε να περπατήσετε στη γοητευτική συνοικία Spittelberg με τους στενούς λιθόστρωτους δρόμους, τις εκκλησίες, τα σιντριβάνια, τις γκαλερί, τα μαγαζάκια, τα βιβλιοπωλεία, τα μπαρ και τα καφέ. Εδώ βρίσκεται και το Volkstheater, το Θέατρο του Λαού, που έγινε ως αντίβαρο του αυτοκρατορικού Burgtheater, που θα δούμε παρακάτω, ώστε να μπορούν  πολύ περισσότεροι άνθρωποι να βλέπουν κλασικές και μοντέρνες παραστάσεις με λιγότερα χρήματα. Η Βιέννη είναι η πόλη με τα περισσότερα μουσεία.

    Ταξίδι στη Βιέννη. Αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου
    Τα παραδοσιακά ποτήρια μπύρας που έγιναν έργα τέχνης είναι μια πολύ καλή αγορά ως σουβενίρ από το ταξίδι στη Βιέννη.

    Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε και το Μουσείο Μπελβεντέρε όπου εκτίθεται και ο πίνακας “το Φιλί” του Κλιμτ: Το Μουσείο Μπελβεντέρε στη Βιέννη και το “Φιλί” του Κλιμτ

    Το ταξίδι στη Βιέννη συνεχίζεται με μια βόλτα στα αξιοθέατα της Ringstrasse

    Ήταν μεγάλη η ευχαρίστησή μας που περπατούσαμε επάνω στη Burgring strasse. Είναι η ομορφότερη λεωφόρος της πόλης αφού κατά μήκος της μεγάλης περιμετρικής λεωφόρου Ring, βρίσκονται τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης. Το Μουσείο Burgtheater, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο, αίθουσες συναυλιών και πάρκα. Έχει πολλά αγάλματα και μνημεία όπως του Σίλερ, Γκαίτε, Μότσαρτ και φυσικά τα Ανάκτορα Hofburg από τα οποία μόλις είχαμε βγει. Θα σας συμβούλευα να την περάσετε με τα πόδια, γιατί δεν πρέπει να χάσετε αυτή την απολαυστική διαδρομή με τα εκπληκτικής αρχιτεκτονικής πανέμορφα ιστορικά κτίρια.

    Το 1857 ο αυτοκράτορας Φραγκίσκος Ιωσήφ έδωσε εντολή να κατεδαφιστούν τα μεσαιωνικά τείχη και να μπαζωθεί η τάφρος που περίκλειε τα ανάκτορα και το ιστορικό κέντρο. Ο σκοπός του ήταν να δώσει στη Βιέννη μια αριστοκρατική όψη με μια σειρά από εντυπωσιακά κτίρια. Έτσι δημιουργήθηκε η λεωφόρος Ring, με τη βιεννέζικη αριστοκρατία να χτίζει τα παλάτια της κατά μήκος του δρόμου αυτού. Από τότε η Ringstrasse αποτελεί το «χρυσό δακτυλίδι» της πόλης.

    Το τραμ από το παρελθόν

    Εμείς τη λεωφόρο Ringstrasse τη διασχίσαμε με τα πόδια και θαυμάσαμε και φωτογραφίσαμε όλα τα αξιοθέατα που βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου και αποκτήσαμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το θαυμάσιο αυτό δρόμο. Όμως παρόλα αυτά ζήλεψα κυριολεκτικά όλους αυτούς που κάνανε τη ιστορική βόλτα παίρνοντας το παλιό τραμ. Ένα τραμ της δεκαετίας του ’50, που μέσα από αυτό απολάμβαναν τα αξιοθέατα της πόλης ξεκούραστα, παίρνοντας παράλληλα μια γεύση από το παρελθόν.

    Με την κυκλική διαδρομή που κάνει το παλιό τραμ περικλείει μέσα του ολόκληρο το ιστορικό κέντρο της Βιέννης! Το παραδοσιακό τραμ είναι η ιδανική επιλογή για όποιον δεν θέλει να κουραστεί και απλώς θέλει μόνο να χαζέψει στη διαδρομή.

    Ταξίδι στη Βιέννη. Αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου. Παλιό τραμ
    Ταξίδι στη Βιέννη. Ένα μεγάλο μπράβο στους Βιεννέζους που διατήρησαν αυτά τα οχήματα και τα χρησιμοποιούν για τουριστικό σκοπό.

    Το Κοινοβούλιο της Βιέννης

    Το ταξίδι στη Βιέννη συνεχίζεται και ο επόμενος σταθμός της βόλτας μας στη Burgring strasse, αμέσως μετά τα Μουσεία, βρεθήκαμε μπροστά σε ένα εντυπωσιακό κτίριο. Ήταν το Κοινοβούλιο της πόλης. Ένα επιβλητικό νεοκλασικό κτίριο με  εμφανείς επιρροές από την Ελλάδα. Ήταν σαν να βρισκόμασταν στην Αθήνα! Αυτό το υπέροχο κτίριο σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Θεόφιλο Χάνσεν, ο οποίος διάλεξε το ελληνικό στυλ για να γιορτάσει η Βιέννη τη δόξα της Δημοκρατίας.

    Ταξίδι στη Βιέννη. Αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου. Κοινοβούλιο
    Ταξίδι στη Βιέννη. Το 1918 στο Κοινοβούλιο της Βιέννης κηρύχθηκε η πρώτη Αυστριακή Προεδρευομένη Δημοκρατία.

    Ουσιαστικά το Κοινοβούλιο βρίσκεται στην αρχή μιας μεγάλης έκτασης με σπουδαία αρχιτεκτονικά δημιουργήματα του 19ου αι. Το όλο οικοδόμημα, που μας θύμισε αρχαιοελληνικό ναό, βρίσκεται σε υπερυψωμένο επίπεδο από τον δρόμο και αυτό του έδινε περισσότερη αίγλη. Οι δύο ράμπες του αριστερά και δεξιά πλαισιώνονται από ένα πλήθος αγαλμάτων αρχαίων Ελλήνων  και Ρωμαίων, φιλοσόφων, ιστορικών και συγγραφέων.

    Το πιο εντυπωσιακό όμως όλων είναι το άγαλμα της θεάς Αθηνάς. Η θεά της σοφίας, που δεσπόζει μπροστά στο Κοινοβούλιο, κρατάει στο χέρι της το άγαλμα της θεάς Νίκης. Το ταξίδι στη Βιέννη είχε άρωμα Ελλάδας!!! Οι Αυστριακοί θέλησαν, μέσω της αρχιτεκτονικής του κτιρίου, να ταυτίσουν το Κοινοβούλιό τους με τη δημοκρατία που γεννήθηκε στην Ελλάδα.

    Ταξίδι στη Βιέννη. Αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου. Κοινοβούλιο.
    Ταξίδι στη Βιέννη. Από τα πιο όμορφα κτίρια της Βιέννης  είναι το Κοινοβούλιο με το άγαλμα της Παλλάδας Αθήνας να δεσπόζει μπροστά του

    Το μεγαλοπρεπές Δημαρχείο της Βιέννης

    Το επόμενο εκπληκτικό κτίριο ήταν το Δημαρχείο της πόλης, το Rathaus. Ένα μεγαλοπρεπές κτίριο με ιστορία, χτισμένο επί βασιλείας του Φραγκίσκου Ιωσήφ το 1883 σε νεο-γοτθικό ρυθμό. Ένα κόσμημα για τη Βιέννη που μαγεύει με την όμορφη αρχιτεκτονική του.

    Ταξίδι στη Βιέννη. Αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου. Δημαρχείο
    Ταξίδι στη Βιέννη. Το Δημαρχείο της Βιέννης

    Το Δημαρχείο βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πλατεία, την Rathausplatz. Το μεγάλο πάρκο της πλατείας έτυχε στο ταξίδι μας να φιλοξενεί το Φεστιβάλ κινηματογράφου. Στην πλατεία αυτή καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου γίνονται διάφορες εκδηλώσεις. Την περίοδο των Χριστουγέννων στο σημείο αυτό γίνεται το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο παζάρι της πόλης.

    Ταξίδι στη Βιέννη. Αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου. Δημαρχείο. Άμαξα
    Είναι πολύ δύσκολο να φωτογραφήσεις το Δημαρχείο εξ ολοκλήρου από κοντά, διότι πάντα σχεδόν στην πλατεία του υπάρχει εκδήλωση, οπότε καλύπτεται από αυτήν

    Ταξίδι στη Βιέννη τα Χριστούγεννα

    Η Βιέννη είναι από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για χριστουγεννιάτικες διακοπές. Ολόκληρη η πόλη είναι στολισμένη με αμέτρητα φωτάκια και έχει πολλές υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές. Πλημμυρίζει από μουσικές παραστάσεις, πολλές συναυλίες και κονσέρτα που δίνονται ακόμα και σε υπαίθριους χώρους.

    Μπροστά στο Δημαρχείο στήνεται η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά. Το ψηλό χριστουγεννιάτικο δένδρο που έχει επάνω του χιλιάδες λαμπιόνια εντυπωσιάζει όλους τους επισκέπτες. Το σκηνικό είναι παραμυθένιο με δεκάδες πάγκους να είναι γεμάτοι από χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ακόμα και τα δένδρα του κήπου είναι στολισμένα και αυτά με αμέτρητα φωτάκια.

    Ταξίδι στη Βιέννη. Αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου. Χριστούγεννα
    Ταξίδι στη Βιέννη τα Χριστούγεννα με ολόκληρη την πόλη να στολίζεται με δεκάδες χριστουγεννιάτικα δέντρα που θα τα συναντήσετε σε κάθε γωνιά και πλατεία της πόλης.

    Τα γλυκά, τα ψημένα κάστανα και το ζεστό κρασί, είναι όλα έτοιμα να σας γλυκάνουν και να σας ζεστάνουν. Γιατί το κρύο δεν αστειεύεται καταχείμωνο στη Βιέννη, καθώς η θερμοκρασία πέφτει πολύ χαμηλά, ακόμα και  την ημέρα! Επομένως να έχετε οπωσδήποτε μαζί σας σκουφί, κασκόλ και γάντια. Μόνο εάν φοράτε ζεστά ρούχα θα μπορέσετε να χαρείτε όλη τη Χριστουγεννιάτικη εορταστική Βιέννη.


    Διαβάστε και ενημερωθείτε από το Ανθομέλι και με άλλες χριστουγεννιάτικες αναρτήσεις για το δικό σας ταξίδι στη Βιέννη :


    Το Burgtheater, το πρώτο θέατρο της Βιέννης

    Απέναντι από το Δημαρχείο βρίσκεται ακόμα ένα κτίριο, πραγματικό αριστούργημα. Είναι το Burgtheater, το πρώτο θέατρο που χτίστηκε επί της Μαρίας Θηρεσία, ως αίθουσα χορού και θέατρο όπερας. Στη συνέχεια μετατράπηκε σε Εθνικό θέατρο και ανακαινίστηκε το 1888 επί του Φραγκίσκου Ιωσήφ στη μορφή που βλέπουμε σήμερα.

    Παρόλες τις καταστροφές που υπέστη στον πόλεμο, κατάφεραν και του έδωσαν την παλαιά του μορφή, αναγεννώντας το από τις στάχτες του. Έχουν κρατήσει τον αριστοκρατικό του χαρακτήρα στο εσωτερικό του, διατηρώντας ακόμα και τα αυτοκρατορικά χρώματα που είναι το κόκκινο, το χρυσό και το εκρού.

    Ταξίδι στη Βιέννη. Αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου
    Αντικατοπτρισμός σε μια κόκκινη βιτρίνα της πόλης

    Εμείς στο εσωτερικό του θεάτρου δεν μπήκαμε αλλά δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στο να θαυμάσουμε το εξωτερικό του. Αρχαιοελληνικά αγάλματα στολίζουν την πρόσοψή του και όπως διαβάζω τα αγάλματα των μουσών που στέκουν στην οροφή του, είναι της Θάλειας και Μελπομένης. Στη  ζωφόρο τη γεμάτη παραστάσεις εικονίζεται ο Διόνυσος με την Αριάδνη, ενώ από πάνω στο μέσον της οροφής δεσπόζει το άγαλμα του Απόλλωνα.

    Διαβάστε στο Ανθομέλι και για άλλη πόλη της Αυστρίας με το θέατρό της. Θα εκπλαγείτε: Το Bregenz της Αυστρίας και η πλωτή σκηνή της Όπερας

    Το Πανεπιστήμιο της Βιέννης

    Τελειώνοντας τη βόλτα μας, στο κατά ήμισυ «δακτύλιο της πόλης», περπατώντας επάνω στο δρόμο Ring θαυμάσαμε ακόμα ένα κτίριο. Ήταν το Πανεπιστήμιο της Βιέννης το παλαιότερο γερμανόφωνο ίδρυμα στον κόσμο. Είχε σπουδαίους σπουδαστές και μάλιστα κοσμείται από αγάλματα διάσημων αποφοίτων του, μεταξύ των άλλων και του Φρόυντ.

    Ταξίδι στη Βιέννη. Αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου
    Το εντυπωσιακό αυτό μνημείο του 19ου αιώνα βρίσκεται απέναντι από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Ο οβελίσκος ύψους 9 μέτρων έχει την επιχρυσωμένο θεά της νίκης και κάτω βρίσκεται ένα πορτραίτο του Λίμπενμπεργκ, δημάρχου της Βιέννης από το 1680-1683 που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην άμυνα της πόλης στην οθωμανική εισβολή. Εντυπωσιακό είναι και το λιοντάρι που κάθεται ως φύλακας του μνημείου

    Επιστρέφοντας στο camping… σκέψεις

    Γυρίσαμε στο camping Wien Sud που διανυκτερεύαμε με το αυτοκινούμενο όσο μείναμε στη Βιέννη με το μετρό. (Δείτε το στίγμα του κάμπινγκ στο χάρτη της ανάρτησης). Αναπολώντας όλα αυτά που ζήσαμε και προπάντων όσα είδαμε, είπαμε  πως αξίζει πραγματικά ένα ταξίδι στη Βιέννη να κάνει κανείς. Είναι μια παραμυθένια, μαγική πόλη. Μια πόλη με επιβλητικά κτίρια, πολλά ιστορικά μνημεία, παλάτια, πάρα πολλά μουσεία και θέατρα. Αλλά και πολυάριθμα καταστήματα που μπορώ να ομολογήσω, όμως, έχουν τσουχτερές τιμές.

    Camping Wien Sud Breitenfursterstrasse Wienna GPS 48.15065 16.30061 ανοικτό μόνο 1/5 – 30/9

    Διαμονή



    Booking.com

    Ενοικίαση αυτοκινήτου στη Βιέννη

    Το DiscoverCars.com είναι πρωτοπόρος στις online κρατήσεις ενοικίασης αυτοκινήτωνΣυγκρίνει προσφορές ενοικίασης αυτοκινήτων από πολλές εταιρείες, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ποια είναι η καλύτερη για το ταξίδι σας. Περιλαμβάνει όλες τις υποχρεωτικές χρεώσεις, φόρους και πρόσθετα στην αναγραφόμενη τιμή, ώστε να μην υπάρχουν εκπλήξεις όταν φτάσετε στο γραφείο ενοικίασης. Με την υπηρεσία αυτή σας δίνονται επιλογές ώστε να διαλέξετε το αυτοκίνητο που θα νοικιάσετε και βέβαια να βρείτε την τιμή που σας συμφέρει!

    Στο DiscoverCars μπορείτε αναζητήσετε την οικονομικότερη επιλογή για ενοικίαση αυτοκινήτου.

    Εσείς όταν όταν κάνετε ένα ταξίδι στη Βιέννη μην προβληματιστείτε που είναι μια μεγαλούπολη, μια πρωτεύουσα. Μπορείτε άνετα να κάνετε τις βόλτες σας με τα πόδια. Η πόλη έχει φαρδιά πεζοδρόμια και έχει αρκετή πεζοπορία για να δείτε όλα τα αξιοθέατα.Φορέστε άνετα παπούτσια και μη φορτώνεστε με βαριά πράγματα που θα σας κουράσουν. Την τσάντα σας μόνο χιαστή στους ώμους και τη φωτογραφική στα χέρια σας είναι αρκετά για να απολαύσετε τη Βιέννη!!

    Διασκεδάστε στη Βιέννη πηγαίνοντας στο μεγάλο λούνα παρκ με την ιστορική ρόδα: Πράτερ (Prater), το διάσημο λούνα παρκ της Βιέννης

    Ταξίδι στη Βιέννη. Αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου
    Τα μοντέρνα κτίρια με γυαλί στους δρόμους της Βιέννης έρχονται σε αρμονία με τα μεσαιωνικά κτίρια της πόλης

    Ταξίδι στη Βιέννη

    Μπορείτε άνετα να κινηθείτε και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και να κατευθυνθείτε όπου και αν επιθυμείτε. Πάρτε ένα χάρτη από το ξενοδοχείο σας ή από το γραφείο πληροφοριών, με τις γραμμές του μετρό. Να είστε σίγουροι πως δεν θα χαθείτε!

    Εμείς όμως δεν τελειώσαμε ακόμα! Η ξενάγηση στα αξιοθέατα της Βιέννης συνεχίζεται με το β΄μέρος του αφιερώματος με τον τίτλο : Βιέννη.Ένας πλήρης οδηγός ξενάγησης της πόλης

    Με αγάπη

    μαμά Μαρία από το Ανθομέλι

    Pin it for later

    Ταξίδι στη Βιέννη. Αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου, ανάκτορα Hofburg, Καθεδρικός του Αγ. Στεφάνου, Κοινοβούλιο, Δημαρχείο και πολλά μουσεία.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    mama Maria
    mama Maria
    Γεια σας! Είμαι η Μαρία, μητέρα της Κατερίνας και της Κάλης Εδώ και και χρόνια ταξιδεύουμε με το σύζυγό μου σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα με το αυτοκινούμενό μας. Έχουμε επισκεφθεί μεγάλες και μικρές πόλεις, χωριά απόμερα και χωριά διάσημα, έχουμε γνωρίσει αξιοθέατα και μνημεία που δεν θα μπορούσαμε να τα γνωρίσουμε με διαφορετικό τρόπο. Τις ταξιδιωτικές αυτές εμπειρίες, πλαισιωμένες με δικές μας φωτογραφίες, ιστορικά στοιχεία και εξτρά πληροφορίες τις γράφω με το όνομα μαμά Μαρία και θα τις βρείτε στην κατηγορία ΤΑΞΙΔΙΑ του blog anthomeli

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης