ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πράτερ (Prater), το διάσημο λούνα παρκ της Βιέννης

    Ήταν η τρίτη μέρα του ταξιδιού μας στη Βιέννη και είχαμε αποφασίσει αυτή τη μέρα να την αφιερώσουμε στη διασκέδαση και στη χαλάρωση. Διότι ένα ταξίδι στη Βιέννη δε σημαίνει μόνο μουσεία και τέχνη, σημαίνει και ξεγνοιασιά. Εξ άλλου η αυστριακή πρωτεύουσα είναι ταυτισμένη και με τη διασκέδαση. Μετά από τις εξουθενωτικές δυο προηγούμενες μέρες, που τις είχαμε αφιερώσει για να γνωρίσουμε τα αξιοθέατα της Βιέννης, είχαμε δικαίωμα να ζήσουμε και εμείς σαν “παιδιά” ξένοιαστα. Έτσι αποφασίσαμε να επισκεφθούμε το μεγάλο λούνα παρκ της Βιέννης και βάλαμε πλώρη για το διάσημο Πράτερ (Prater), που βρίσκεται στην περιοχή Leopoldstadt της Βιέννης. Ελάτε μαζί μας να ζήσετε τη μαγεία των παιχνιδιών και να γνωρίσετε τη Wiener Riesenrad, την Ιστορική Ρόδα της Βιέννης.

    Διαβάστε την πρώτη ενότητα ξενάγησης για την πόλη της Βιέννης: Βιέννη.Ένας πλήρης οδηγός ξενάγησης της πόλης

    Μια μέρα Prater στο της Βιέννης

    Φτάσαμε στο Πράτερ με το μετρό (γραμμή U1), που είχαμε πάρει από την πλατεία Stephansplatz και μετά από δυο σταθμούς, κατευθυνόμενοι προς το βορειοανατολικό τμήμα της πόλης, κατεβήκαμε στη στάση Praterstern και βγήκαμε από τον υπόγειο στο φως της μέρας και σχεδόν μπροστά στην είσοδο του πάρκου. Εγώ είχα την εντύπωση πως το Πράτερ ήταν ένας χώρος λούνα παρκ μόνο. Όμως έκανα λάθος! Το Πράτερ είναι ένα μεγάλο πάρκο στη Βιέννη που έχει συνδεθεί με το διάσημο λούνα παρκ Wurstelprater, που βρίσκεται μέσα σε αυτό και ουσιαστικά έχει ταυτιστεί με αυτό. Μέσα στο πάρκο υπάρχει το Vienna Zeiss Planetarium (Πλανητάριο), το μουσείο Madame Tussauds και το Chocolate Museum Vienna.

    Διαβάστε το β’ μέρος του αφιερώματος του Ανθομέλι στη Βιέννη

    Πράτερ (Prater), το διάσημο λούνα παρκ της Βιέννης
    Πηγαίνοντας προς την είσοδο του Prater

    Διαβάστε την ανάρτηση και επιλέξτε μια από τις οδικές διαδρομές που σας ταιριάζει: 4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία

    Ιστορική διαδρομή του Πράτερ

    Η έκταση του πάρκου αρχικά ήταν ένας δρυμός με δάση και λιβάδια. Ήταν πολύ έξω από τη Βιέννη και ήταν ο τόπος όπου ο αυτοκράτορας και οι ευγενείς του πήγαιναν για κυνήγι. Το 1776, όμως, ο τότε αυτοκράτορας Ιωσήφ Β’ παρέδωσε όλη την έκταση στους κατοίκους της πόλης και έγινε ένας χώρος περιπάτου, τον οποίον όμως χρησιμοποιούσαν μόνο οι αριστοκράτες. Στα τέλη του 19ου αι. ο χώρος δόθηκε στον δήμο της πόλης από τον αυτοκράτορα Φραγκίσκο Ιωσήφ και στη συνέχεια άνοιξαν μπυραρίες, χώροι αναψυχής, γήπεδα, δημιουργήθηκαν τραπεζάκια για πικ νικ και βέβαια εγκαταστάθηκε ένα μεγάλο λούνα παρκ, το Wurstelprater (Βουρστερπράτερ), προς διασκέδαση όλων.

    Πράτερ (Prater), το διάσημο λούνα παρκ της Βιέννης
    Το πάρκο Prater υπόσχεται σε μικρούς και μεγάλους μια αξέχαστη εμπειρία καθώς εδώ βρίσκεται ένα από τα πιο διάσημα λούνα παρκ της Ευρώπης το Wurstelprater.

    Εάν πάτε με αυτοκίνητο σας συνιστώ να το βάλετε σε μια θέση του γκαράζ Prater, το Präuscherplatz ( GPS 48,21762 °, 16,40080), για να μην αναζητάτε στους γύρω δρόμους πάρκινγκ που είναι στάθμευση μικρής διάρκειας. Εάν όμως πάτε νωρίς το Σαββατοκύριακο και είστε τυχεροί ίσως μπορέσετε να βρείτε πάρκινγκ στους γύρω δρόμους που είναι δωρεάν. 

    Διασκέδαση στο Prater της Βιέννης

    Καλώς ήρθαμε στο Πράτερ!!!

    Διανύσαμε μικρή απόσταση με τα πόδια από τη στάση του μετρό και σε λίγο η ονομασία του λούνα παρκ PRATER γραμμένη με μεγάλα γράμματα στην είσοδο μας καλωσόριζε, όπως και όλους τους επισκέπτες. Η είσοδος στο πάρκο είναι ελεύθερη. Μπήκαμε στο χώρο που αμέσως μας ευδιαθέτησαν οι φωνές και τα τραγούδια που ακούγονταν από παντού. Η αίσθηση της ευφορίας μας κατέκλυσε και η αδρεναλίνη μας άρχισε ήδη να φουντώνει.

    Πράτερ (Prater), το διάσημο λούνα παρκ της Βιέννης
    Πράτερ (Prater), το διάσημο λούνα παρκ της Βιέννης 24

    Δεν χρειάζεται να πληρώσετε είσοδο για να εισέλθετε στον χώρο, ωστόσο υπάρχει εισιτήριο για κάθε παιχνίδι και θέαμα ξεχωριστά. Η είσοδος στα παιχνίδια ξεκινά από 5 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 10. Το λούνα παρκ είναι ανοιχτό Δευτέρα με Κυριακή από τις 9.00 π.μ. έως τα μεσάνυχτα. Οι ώρες λειτουργίας των παιχνιδιών διαφέρουν.

    Ένας συναρπαστικός κόσμος ανοίχτηκε μπροστά μας που σίγουρη θα ήταν μια ατελείωτη ψυχαγωγία. Παιχνίδια όλων των ειδών, νέα και  παλιά άρχισαν να προκαλούν τις αισθήσεις μας με έναν μεθυστικό τρόπο. Όχι όμως μόνο εμάς αλλά και όλους τους επισκέπτες του λούνα παρκ. Μικροί και μεγάλοι παρασυρμένοι στον τρελό χορό της διασκέδασης και της αδρεναλίνης περνούσαν από μπροστά μας με χαρωπά πρόσωπα γεμάτα ανυπομονησία πηγαίνοντας στο επόμενο παιχνίδι τους. Δεν έμενε λοιπόν τίποτε άλλο παρά να ευχηθούμε στους εαυτούς μας «Καλή διασκέδαση και απόλαυση», αφού αυτό είναι και το σύνθημα του Πράτερ !

    Πράτερ (Prater), το διάσημο λούνα παρκ της Βιέννης
    Σαν παιχνίδι playmobil οι κούνιες, όπως τις φωτογραφήσαμε από ψηλά από το μεγάλο τροχό των λουλουδιών, τον Blumenrad

    Η προσωπική μου εμπειρία στις κούνιες Luftiku του Πράτερ

    Με το που περάσαμε την είσοδο αμέσως στα αριστερά μας με γοήτευσαν οι κούνιες που είδα. Οι μεταλλικές αλυσίδες με τις κούνιες κρέμονταν ολόγυρα κάτω από ένα φανταστικό διακοσμημένο σκέπαστρο και όλο αυτό το σκηνικό μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισα να ανεβώ. Παρά τις συμβουλές του άντρα μου πως οι κούνιες αυτές είναι για πιο νέους ανθρώπους, εγώ δεν άλλαξα γνώμη και σε πολύ λίγο βρέθηκα να στρογγυλοκάθομαι σε μια από τις κούνιες. Είχα πάρει μαζί μου και τη βιντεοκάμερα, ώστε να τραβήξω το όλο σκηνικό. Τόσο άνετα αισθανόμουν. Θαρρείς θα κουνιόμουνα σε μια παιδική κούνια σαν εκείνη που τη δέναμε κάτω από τη μουριά!

    Πράτερ (Prater), το διάσημο λούνα παρκ της Βιέννης. Luftiku
    Πράτερ (Prater), το διάσημο λούνα παρκ της Βιέννης 25

    Σε πολύ λίγο σχεδόν όλες οι κούνιες είχαν γεμίσει και όλοι χαιρετούσαν, όπως και εγώ βέβαια, τους ανθρώπους που τους είχαν αφήσει… στην απ΄ έξω. Μάταια προσπαθούσα μέχρι τελευταία ώρα να μεταπείσω τον άντρα μου να ανέβει και αυτός. Ώσπου ακούστηκε σε λίγο το σήμα προσδεθείτε και ξεκινάμε. Και ξεκινήσαμε. Έχασα τα αυγά και τα πασχάλια. Ποιο βίντεο και ποια χαιρετούρα! Όλα έμοιαζαν σαν όνειρο. Η ταχύτητα σταδιακά αυξάνονταν και σε λίγο ήταν σαν να πετούσαμε. Η πρώτη μου χαρά έφυγε και στη θέση της θρονιάστηκε μια αίσθηση που δεν μπορώ να την εξηγήσω. Τρόμος, φόβος, εκτόξευση αδρεναλίνης, σαστιμάρα, ξάφνιασμα, ίσως και κρυφός ενθουσιασμός. Πώς να το εξηγήσω;

    Πράτερ (Prater), το διάσημο λούνα παρκ της Βιέννης. Luftiku
    Πράτερ (Prater), το διάσημο λούνα παρκ της Βιέννης 26

    Όλα αυτά εντείνονταν ακόμα περισσότερο και από ένα τοίχο που συνόρευε με την κούνια και κάθε φορά στο στροβίλισμα της κούνιας όταν έφτανε προς το τοίχο λόγω της ταχύτητας νόμιζα πως θα πέσω επάνω του. Η καρδιά μου χτυπούσε δυνατά και νόμιζα πως θα ερχόταν το τέλος της ζωής μου καθώς θα στραπατσαριζόμουν επάνω στον τοίχο! Αυτή η αίσθηση ακόμα και σήμερα δεν μου έχει φύγει και τη θυμάμαι πολύ έντονα όταν αναπολώ εκείνες τις στιγμές.

    Επιτέλους το “μαρτύριό μου” τελείωσε, αν και ο χρόνος μου φάνηκε αιώνας και σε λίγο σχεδόν ζαλισμένη κατέβηκα στο επίπεδο του δρόμου. Ο Χρήστος γεμάτος περιέργεια με ρώτησε να του πω για την εμπειρία μου, πιστεύοντας πως θα είμαι κατενθουσιασμένη. Όταν άκουσε όμως το τι πέρασα ξέσπασε σε γέλια λέγοντάς μου «κάθε πράγμα στον καιρό του, Μαρία». Και είχε πολύ δίκαιο!!!

    Πράτερ (Prater), το διάσημο λούνα παρκ της Βιέννης. Luftiku
    Περιπέτεια, παράδοση και βιεννέζικη γοητεία σας υπόσχεται το Prater στη Βιέννη.

    Τα παιχνίδια του Πράτερ

    Reisenrad, η ρόδα-σύμβολο της Βιέννης.

    Το πιο γνωστό αξιοθέατο του Πράτερ είναι η ιστορική ρόδα Reisenrad (Ράιζενραντ) και είναι ένα από τα σύμβολα της πόλης. Το  Wienner Riesenrad με τη γερμανική ονομασία “Viennese Giant Wheel” στο Prater τοποθετήθηκε στο Πράτερ το 1897 για τον εορτασμό των 50 χρόνων αυτοκρατορίας του Φραγκίσκου Ιωσήφ στο θρόνο της Αυστροουγγαρίας. Είχε αρχικά 30 βαγονέτα. Το 1916 θέλησαν να κατεδαφίσουν τον τροχό και βγήκε μάλιστα και η άδεια κατεδάφισής του.

    Λόγω έλλειψης χρημάτων όμως, με τα οποία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η κατεδάφιση, το Reisenrad σώθηκε. Το 1944 δυστυχώς κάηκε. Ξαναχτίστηκε όμως το επόμενο έτος αλλά από τότε διαθέτει μόνο 15 βαγονέτα για λόγους ασφαλείας. Είναι αυτά που βλέπουμε σήμερα. Έχει ύψος περίπου 65 μέτρα και προσφέρει μια πανοραμική θέα στην πόλη του Δούναβη, τη Βιέννη. Το Riesenrad λειτουργεί αδιάκοπα από την εγκατάστασή του έως σήμερα προσφέροντας διασκέδαση σε ντόπιους και επισκέπτες.

    Για αγορά skip the line εισιτηρίου για την ρόδα πατήστε εδώ. Έτσι, δεν θα περιμένετε στην ουρά του ταμείου!

    Πράτερ (Prater), το διάσημο λούνα παρκ της Βιέννης. Wienner Riesenrad
    Wiener Riesenrad. Η Ιστορική Ρόδα της Βιέννης στο λούνα Παρκ Prater!

    Μάθετε ότι….

    • . Το Wienner Riesenrad έχει ύψος στα 64,75 μέτρα.
    • . Η διάμετρος του τροχού είναι σχεδόν 61 μέτρα.
    • . Ολόκληρη η κατασκευή σιδήρου ζυγίζει 430 τόνους.
    • . Ο τροχός περιστρέφεται με την χαλαρή ταχύτητα των 2,7 km / h.
    • . Χρειάζονται περίπου 4 λεπτά για να ολοκληρωθεί ένας γύρος, αλλά μόνο όταν το κάνει με μία κίνηση.
    • . Κατά μέσο όρο, μια διαδρομή διαρκεί περίπου 12-15 λεπτά.

    η συνέχεια….

    • . Οι δύο Άγγλοι μηχανικοί σχεδίασαν το Giant Ferris Wheel της Βιέννης έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί με το χέρι σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.
    • . Το Giant Ferris Wheel είναι τέλεια τοποθετημένο σύμφωνα με τα τέσσερα σημεία της πυξίδας και στρίβει ακριβώς στην κατεύθυνση Βορρά-Νότου. Όταν γυρίζει, μπορείτε να βρείτε τον προσανατολισμό σας.
    • . Το Giant Ferris Wheel έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλές ταινίες του Χόλυγουντ και σε μυθιστορήματα. Η πιο πρόσφατη είναι η ταινία του James Bond 007 «The Living Daylights». Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο τροχός τοποθετήθηκε στη λίστα των Θησαυρών του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.
    Πράτερ (Prater), το διάσημο λούνα παρκ της Βιέννης. Wienner Riesenrad
    Τα μεγάλα και ασφαλή βαγονέτα της διάσημης ρόδας Reisenrad (Ράιζενραντ) του Prater στη Βιέννη

    Η ιστορική ρόδα της Βιέννης στο λούνα παρκ Πράτερ λειτουργεί Δευτέρα – Πέμπτη 11 π.μ. – 10 μ.μ. και Παρασκευή – Κυριακή 10 π.μ. – 10 μ.μ. Προσοχή! Διαβάστε την ιστοσελίδα τους για να μάθετε τους κανονισμούς σχετικά με τον Covit-19.

    Χρονολογικά μερικοί από τους ψηλότερους τροχούς παγκοσμίως.

    • . Στο Παρίσι όταν το 1920  κατεδαφίστηκε ο Grande Roue de Paris που είχε ύψος 96  μέτρων.
    • . Ο Riesenrad παρέμεινε ο ψηλότερος τροχός στον κόσμο μέχρι  για τα επόμενα 65 χρόνια που κατασκευάστηκε ο Technocosmos ύψους 85 μέτρων,  για την Expo ΄85, στην Ιαπωνία.
    • . Ο τροχός του λούνα παρκ Tempozan στην Οσάκα σας Ιαπωνίας άνοιξε για το κοινό το 1997 και έχει ύψος 112,5 μέτρα
    • . Το London Eye, στο Λονδίνο έχει ύψος 135 μέτρα και άνοιξε το 2000
    • . Στη Σιγκαπούρη το 2008 ξεκίνησε τη λειτουργία του το Singapore Flyer με ύψος 165 μέτρα
    • . Σας  21 Οκτωβρίου 2021 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα άνοιξε τo Ain Dubai ύψους 250 μέτρων. Έως αυτή τη στιγμή είναι η ψηλότερη ρόδα στον κόσμο!

    Το σύνθημα στο Λούνα παρκ της Βιέννης είναι η διασκέδαση. Περίπου 250 παιχνίδια συντελούν στο να περάσουμε όλοι μας χαλαρωτικές στιγμές και να διασκεδάσουμε στο Πράτερ της Βιέννης. Η διασκέδαση και η περιπέτεια εναλλάσσονταν το ένα με το άλλο ανάμεσα στα carousel, τα συγκρουόμενα αυτοκίνητα, τα τρενάκια του τρόμου, τους προσομοιωτές πτήσεων, τα roller coaster, τον Prater Turm, το Boomerang, το Black Mamba και πολλά άλλα που εκτοξεύουν την αδρεναλίνη στα ύψη… μαζί με τους αναβάτες τους. Υπάρχουν βέβαια και πολλές δραστηριότητες για οικογένεια και μικρά παιδιά, που μπορείτε να ανεβείτε και να διασκεδάσετε όλοι μαζί, χωρίς να πάει η ψυχή σας… στην κούλουρη!

    Πράτερ (Prater), το διάσημο λούνα παρκ της Βιέννης. Μinimundus
    Ο τροχός Riesenrad σας Βιέννης βρίσκεται ως μινιατούρα με κλίμακα 1/25 στο θεματικό πάρκο Μinimundus με μινιατούρες από αξιοθέατα του κόσμου

    Αξίζει η επίσκεψή σας στο πάρκο με τις μινιατούρες διάσημων κτιρίων και μνημείων όλου του κόσμου στο Klangerfurt της Αυστρίας τόσο για εσάς, αλλά προπάντων για τα παιδιά σας.

    Διαβάστε την ανάρτηση του Ανθομέλι: Το Minimundus στο θεματικό πάρκο Europark της Αυστρίας

    Πράτερ (Prater), το διάσημο λούνα παρκ της Βιέννης
    Να και ένα παιχνίδι για όλη την οικογένεια!!!

    Blumenrad, ο τροχός των λουλουδιών

    Εμείς στο Riesenrad δεν ανεβήκαμε. Ανεβήκαμε όμως στη μεγαλύτερη ρόδα που έχει το λούνα παρκ, τον τροχό των λουλουδιών, το Blumenrad. Μπορεί να μη φτάνει το ύψος του Giant Ferris Wheel, όμως και στο ύψος των 45 μέτρων που ανεβήκαμε ζήσαμε μια εμπειρία ανεπανάληπτη. Ειδικά όταν η περιστρεφόμενη γόνδολα που ήταν ανοιχτή σταμάτησε στο ψηλότερο σημείο και βρεθήκαμε στον αέρα βλέποντας όλη την πανοραμική θέα της Βιέννης. Δεν  μπορώ να σας περιγράψω τη χαρά και τον ενθουσιασμό μου. Έκανα σαν παιδί! Δεν σκεφτόμουν που βρισκόμουν και με ποιο τρόπο ήμουν εκεί ψηλά. Απλώς ζούσα τη στιγμή και την ελευθερία που μου έδινε το ύψος.

    Πράτερ (Prater), το διάσημο λούνα παρκ της Βιέννης. Blumenrad, ο τροχός των λουλουδιών
    Τη νύκτα ο τροχός λουλουδιών Blumenrad φωτίζεται με διάφορα χρώματα, προσφέροντας ένα υπέροχο θέαμα.

    Prater Turm

    Όπως σε όλα τα λούνα παρκ, έτσι και στο Πράτερ υπάρχει ο Πύργος, ο Prater Turm αυτό που σε εκτοξεύει στα ύψη. Δεν ξέρω σε τι ύψος σε εκτοξεύουν τα άλλα, αλλά ο Πύργος Prater της Βιέννης είναι ένα γιγαντιαίο καρουζέλ που ανεβάζει τους επιβάτες του σε ύψος 117 μέτρων και εκεί αρχίζει να τους στροβιλίζει!! Πραγματικά στραβολαιμιάσαμε κοιτάζοντάς το. Έμαθα πως η ταχύτητα με την οποία πετάει σε κύκλους είναι 60 km/h. Νομίζω, καθόλου ευκαταφρόνητη!!

    Πρέπει κανείς να έχει τη δυνατότητα να κρατήσει το φόβο του και να παραχωρήσει τη θέση του στον ενθουσιασμό, ώστε να μπορέσει να απολαύσει, αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη, την πτήση του. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 4 λεπτά. Μπορεί να φαίνονται λίγα, αλλά σίγουρα είναι πολλά όταν το άγχος και η αδρεναλίνη είναι σε υψηλά επίπεδα.

    Πράτερ (Prater), το διάσημο λούνα παρκ της Βιέννης. Prater Turm
    Ο Prater Turm φτάνοντας στα ύψη!!!

    Black Mamba

    Σε αυτό το μαύρο φίδι σίγουρα ανεβαίνουν όσοι μπορούν να αντέξουν την αδρεναλίνη και το κενό στο στομάχι όταν το μαύρο φίδι φτάνει σε ακραίες θέσεις λόγω μεγάλης επιτάχυνσης (80 km/h) και απρόβλεπτες ανατροπές. Το ταξίδι τους διαρκεί 3 λεπτά που είναι αρκετά για να αντέξουν τις εκπληκτικές στροφές του Black Mamba (Μαύρου Μάμπα) οι αναβάτες του. Τα χαρακτηριστικά του αυτά το κατατάσσουν στη λίστα των Top 10 Prater για όλους όσους αναζητούν τη δράση.

    Πράτερ (Prater), το διάσημο λούνα παρκ της Βιέννης. Black Mamba
    Ο Black Mamba. Μπορείτε να διακρίνεται στη φωτογραφία, δίπλα στα δένδρα, τους αναβάτες που είναι έτοιμοι να εκτοξευτούν στα ύψη!!!

    Boomerang

    Εάν είστε λάτρεις της ταχύτητας και της Formula 1, το Boomerang στο Prater της Βιέννης είναι το απόλυτο highlight. Με περισσότερα από 85 km/h, το τρενάκι θα σας οδηγήσει, σε ανηφόρες και κατηφόρες και προς τις δύο κατευθύνσεις στους δύο πύργους, ύψους 37 μέτρων. Το χαρακτηριστικό του Boomerang είναι η κατεύθυνση στην οποία κάθεστε. Πρώτα θα καθίσετε στην κατεύθυνση της οδήγησης και μετά θα οδηγήσετε ξανά τη διαδρομή με το πίσω μέρος σας. Τι λέτε; Πως σας φαίνεται; Είστε έτοιμοι να το δοκιμάσετε;

    Πράτερ (Prater), το διάσημο λούνα παρκ της Βιέννης. Boomerang
    Tο Boomerang στο Prater της Βιέννης

    Wildalpenbahn

    Αυτό το παιχνίδι νομίζω πως είναι η τέλεια οικογενειακή διασκέδαση, αφού μπορούν να ανεβούν και παιδάκια από 4 χρονών. Στην αρχή, τα στρογγυλά σκάφη, υψώνονται σε έναν πύργο περίπου 30 μέτρων και από την κορυφή του ξεκινάει η ταχεία κάθοδος μέσα σε ένα μεγάλο κανάλι νερού. Δεν φτάνει μόνο όμως αυτό, γιατί τα σκάφη του γλιστρώντας προ τα κάτω περιστρέφονται, δημιουργώντας αναταραχή στα νερά.

    Προς το τέλος, η γρήγορη κατάβαση επιβραδύνετε και τα σκαφάκια μπαίνουν σε βαθύτερα νερά, με αποτέλεσμα να μη γλυτώσει κανείς από το να γίνει μούσκεμα! Μη νοιάζεστε όμως για τα βρεγμένα ρούχα σας. Εάν έχετε την κακή τύχη και βραχείτε πολύ, έχετε τη δυνατότητα να στεγνώσετε στο μεγάλο στεγνωτήριο σώματος που υπάρχει στην έξοδο του Wildalpenbahn.

    Πράτερ (Prater), το διάσημο λούνα παρκ της Βιέννης. Wildalpenbahn
    Το Wildalpenbahn καθώς το φωτογραφίσαμε ενώ βρισκόμασταν στον τροχό των λουλουδιών

    Υπάρχουν τόσες πολλές δραστηριότητες στο λούνα παρκ που φυσικά ούτε εγώ τα είδα όλα, αλλά ούτε και μπορώ να σας τα περιγράψω. Εξ άλλου τι νόημα θα είχε εάν τα γνωρίζατε όλα. Δεν απομένει λοιπόν σε εσάς παρά να τα εξερευνήσετε!

    Τα Μουσεία και η λεωφόρος Hauptallee στο πάρκο Πράτερ

    Όταν λέμε Πράτερ δεν εννοούμε μόνο το λούνα παρκ, δηλαδή το Wurstelprater, με τα παιχνίδια αλλά και μια τεράστια περιοχή πάρκου αναψυχής με Μουσεία και μια μεγάλη λεωφόρο από δέντρα, περίπου 4 χλμ. η οποία ονομάζεται Hauptallee. Μπορείτε να εξερευνήσετε τον καταπράσινο πάρκο Πράτερ με τα πόδια, αλλά καλύτερα ακόμα με ένα ενοικιαζόμενο ποδήλατο ή με μια άμαξα με άλογα ή με το μικρό τρένο Liliputbahn.

    Διαβάστε στο Ανθομέλι για το εξαιρετικό μουσείο της Αυστρίας: Στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Swarovski

    Πράτερ (Prater), το διάσημο λούνα παρκ της Βιέννης
    Εμείς χαρήκαμε την πράσινη όαση του πάρκου που είναι ένας παράδεισος για όσους αγαπούν το περπάτημα, το τρέξιμο ή την ποδηλασία.

    Μουσείο Madame Tussauds

    Το Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Madame Tussauds  είναι ένα από τα καλύτερα μουσεία που μπορείτε να επισκεφτείτε στην Βιέννη!! Όλα τα εκθέματα είναι υπέροχα με πάνω από 80 κέρινες μορφές δουλεμένες με απίστευτη λεπτομέρεια. Ο αυτοκράτορας Franz Joseph και η σύζυγός του Sisi, ο Mozart, η Maria Theresia και ο Gustav Klimt είναι μόνο μερικές από τις προσωπικότητες και ιστορικούς ανθρώπους της Αυστρίας που εκτίθενται στο Μουσείο. Οι διεθνείς διασημότητες εκπροσωπούνται από τους: Johnny Depp, Nicole Kidman, Angelina Jolie, Julie Andrews, ο Michael Jackson αλλά και ο Μαχάτμα Γκάντι και ο Νέλσον Μαντέλα από την παγκόσμια πολιτική.

    Skip the line εισιτήριο για το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων αλλά και για τη μεγάλη ρόδα Vienna Giant Ferris Wheel θα βρείτε εδώ σε έκπτωση.

    Πράτερ (Prater), το διάσημο λούνα παρκ της Βιέννης. Μουσείο Madame Tussauds
    Το Μουσείο Madame Tussauds, όπως και τα άλλα μουσεία βρίσκονται μέσα στο χώρο των παιχνιδιών του Prater

    Chocolate Museum Vienna

    Στο Μουσείο μπορείτε να δείτε εκθέματα από την καλλιέργεια του κακάο και να γνωρίσετε την ιστορία της σοκολάτας. Μπορείτε ακόμα να κάνετε  γευσιγνωσία στα εργαστήρια  και φυσικά να βγάλετε πολύχρωμες φωτογραφίες.

    Skip the line εισιτήριο για το μουσείο σοκολάτας αλλά και για τη μεγάλη ρόδα Vienna Giant Ferris Wheel θα βρείτε εδώ σε έκπτωση. Το εισιτήριο στο μουσείο περιλαμβάνει είσοδο στο Chocolate MuseumFree, exclusive σοκολάτα κατά την έξοδο και Workshop (45/55 minutes).

    Vienna Zeiss Planetarium

    Μια ακόμα πολύ φοβερή εμπειρία για εσάς και τα παιδιά σας είναι η επίσκεψή σας στο Πλανητάριο. Ένα εκπληκτικό πλανητάριο υψηλής τεχνολογίας και με εξαιρετικές επιδόσεις. Βολευτείτε στις αναπαυτικές πολυθρόνες και δείτε τους πλανήτες, τα αστέρια  και τους γαλαξίες από την οροφή του θόλου. Πιστεύω πως εάν δεν έχετε μπει άλλη φορά σε Πλανητάριο τώρα είναι μια ευκαιρία. Θα διασκεδάσετε και συγχρόνως θα μάθετε. Όμως επιπλέον θα συγκλονιστείτε, γιατί κάνοντας την περιήγηση στον κόσμο των αστεριών θα καταλάβετε πόσο μόνοι και μικροί είμαστε μέσα στο χάος του σύμπαντος!

    Στη Βιέννη με τα παιδιά

    Αν ταξιδεύετε με τα παιδιά ή ψάχνετε κάτι διαφορετικό από το ταξίδι σας στη Βιέννη εκτός των κλασικών αξιοθέατων τότε το Ανθομέλι σας προτείνει:

    Φύγαμε κατενθουσιασμένοι από το πάρκο Πράτερ. Ζήσαμε την εμπειρία των παιχνιδιών, είδαμε τους άλλους να ζουν τις ακραίες καταστάσεις, αλλά αισθανθήκαμε και εμείς την αδρεναλίνη μας να ανεβαίνει στα ύψη και φυσικά φωτογραφήσαμε στιγμιότυπα που θα μας συντροφεύουν σε όλη μας τη ζωή φέρνοντας ξανά και ξανά ένα χαμόγελο στα χείλη.

    Πράτερ (Prater), το διάσημο λούνα παρκ της Βιέννης
    Αισθανθήκαμε και εμείς σαν τα παιδιά όσες ώρες περάσαμε μέσα στο Prater της Βιέννης

    Ευτυχώς ο καιρός ήταν ευχάριστος όλη τη μέρα και με όλα αυτά στοιβαγμένα στην καρδιά μας και στο μυαλό μας δεν μας έκανε καρδιά να γυρίσουμε στη βάση μας. Έτσι, ανεβήκαμε και πάλι στο μετρό U1 και αντί να πάμε πίσω πήγαμε… μπροστά και κατεβήκαμε στην επόμενη στάση, την Vorgartenstrasse.

    Βόλτα στο Δούναβη ποταμό

    Η εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης στη Βιέννη

    Περπατήσαμε επάνω στη λεωφόρο και μετά από λίγα μέτρα φτάσαμε στην πλατεία Mexikoplatz. Εκεί η εκκλησία του Αγίου που αντικρίσαμε φάνταζε στα μάτια μας σαν ένα παραμυθένιο κάστρο. Πολύ νεότερη από τις άλλες εκκλησίες που είχαμε δει, αφού χτίστηκε το 1910 για τα 50 χρόνια της βασιλείας του αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ. Σήμερα είναι μια καθολική εκκλησία. Μεγαλειώδης και επιβλητική είναι μια από τις ομορφότερες εκκλησίες της Βιέννης, λόγω του σχεδιασμού της, αλλά και λόγω της τοποθεσίας της αφού δεσπόζει στις όχθες του Δούναβη ποταμού. Πραγματικά δεν ξέραμε από ποια οπτική γωνία να την αποτυπώσουμε στη φωτογραφική μας. Εν τέλει, ο πεζόδρομος της γέφυρας Reichsbrücke μάλλον ήταν η καλύτερη θέση φωτογράφησης!

    Πράτερ (Prater), το διάσημο λούνα παρκ της Βιέννης. Η εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης
    Η εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης στη Βιέννη

    Η γέφυρα Reichsbrücke ενώνει την πόλη της Βιέννης με ένα μακρόστενο τεχνητό νησί το Donauinsel (Νησί του Δούναβη) με μήκος περίπου 20 χλμ και πλάτος από 70 έως 200 μέτρα, που δημιουργήθηκε για αντιπλημμυρική προστασία της Βιέννης. Το νησί είναι για τους Βιεννέζους σήμερα ένας τόπος αναψυχής. Έχει εστιατόρια, μπαρ, νυκτερινά κέντρα, πάρκα και πλαζ για κολύμπι στον ποταμό! Η γέφυρα Reichsbrücke συνεχίζεται και μετά από το Donauinsel, περνάει πάνω από τον Δούναβη ποταμό και καταλήγει σε ένα άλλο νησί όπου βρίσκεται η νέα πόλη με τα φουτουριστικά κτίρια, τα κτίρια του ΟΗΕ.

    Πράτερ (Prater), το διάσημο λούνα παρκ της Βιέννης. Η γέφυρα Reichsbrücke
    Η γέφυρα Reichsbrücke έχει κάτω από τον αυτοκινητόδρομο και έναν πεζόδρομο και μπορείτε να τη διανύσετε όλη με τα πόδια. Το μπαλκόνι θέασης στο μέσον της θα σας δώσει την ευκαιρία να βγάλετε άπειρες φωτογραφίες του ποταμού και του υπέροχου τοπίου. Θα έχετε από τη μία πλευρά την πόλη της Βιέννης με την παραμυθένια εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης και από την άλλη πλευρά τα μοντέρνα κτίρια της Uno city.

    Η UNO city της Βιέννης

    Στον ορίζοντα τα μεγάλα μοντέρνα κτίρια που βλέπαμε ήταν η UNO city, η πόλη του ΟΗΕ, όπως τη λένε στην Αυστρία. Είναι ένα συγκρότημα κτιρίων που φιλοξενεί τα Γραφεία των Ηνωμένων εθνών και που μπορούν όσοι επισκέπτονται τον χώρο να μάθουν μέσα από καθημερινές ξεναγήσεις για το έργο των Ηνωμένων Εθνών και να γνωρίσουν από κοντά την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του Διεθνούς Κέντρου της Βιέννης. Εμείς δεν φτάσαμε έως τη UNO city, γιατί είχαμε πλέον κουραστεί ή ίσως την αφήσαμε να την εξερευνήσουμε στο επόμενο ταξίδι μας!

    Πράτερ (Prater), το διάσημο λούνα παρκ της Βιέννης. Η UNO city της Βιέννης
    Η νέα πόλη UNO city της Βιέννης βρίσκεται σε ένα νησί μέσα στο Δούναβη.

    Ενοικίαση αυτοκινήτου στη Βιέννη

    Το DiscoverCars.com είναι πρωτοπόρος στις online κρατήσεις ενοικίασης αυτοκινήτωνΣυγκρίνει προσφορές ενοικίασης αυτοκινήτων από πολλές εταιρείες, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ποια είναι η καλύτερη για το ταξίδι σας. Περιλαμβάνει όλες τις υποχρεωτικές χρεώσεις, φόρους και πρόσθετα στην αναγραφόμενη τιμή, ώστε να μην υπάρχουν εκπλήξεις όταν φτάσετε στο γραφείο ενοικίασης. Με την υπηρεσία αυτή σας δίνονται επιλογές ώστε να διαλέξετε το αυτοκίνητο που θα νοικιάσετε και βέβαια να βρείτε την τιμή που σας συμφέρει!

    Στο DiscoverCars μπορείτε αναζητήσετε την οικονομικότερη επιλογή για ενοικίαση αυτοκινήτου.

    Χάρτης με όλα τα αξιοθέατα της Βιέννης μέσα από τα άρθρα μας στο Ανθομέλι

    Φτάσαμε αργά στο κάμπινγκ για ξεκούραση. Όμως πριν από αυτήν είχαμε και συνέχεια… επί χάρτου. Έπρεπε να προγραμματίσουμε τη διαδρομή της επόμενης ημέρας που θα είχε γκλαμουριά και πλούτο.

    Μείνετε μαζί μας για να σας μεταφέρουμε μέσω της επόμενης ανάρτησης στο παλάτι Σομπρούν και στο Βελβεντέρε.

    Με πολλή αγάπη

    μαμά Μαρία από το Ανθομέλι

    Pin it for later

    Το Πράτερ της Βιέννης είναι το λούνα παρκ που υπόσχεται διασκέδαση σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Εκεί βρίσκεται η ιστορική ρόδα Riesenrad.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    mama Maria
    mama Maria
    Γεια σας! Είμαι η Μαρία, μητέρα της Κατερίνας και της Κάλης Εδώ και και χρόνια ταξιδεύουμε με το σύζυγό μου σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα με το αυτοκινούμενό μας. Έχουμε επισκεφθεί μεγάλες και μικρές πόλεις, χωριά απόμερα και χωριά διάσημα, έχουμε γνωρίσει αξιοθέατα και μνημεία που δεν θα μπορούσαμε να τα γνωρίσουμε με διαφορετικό τρόπο. Τις ταξιδιωτικές αυτές εμπειρίες, πλαισιωμένες με δικές μας φωτογραφίες, ιστορικά στοιχεία και εξτρά πληροφορίες τις γράφω με το όνομα μαμά Μαρία και θα τις βρείτε στην κατηγορία ΤΑΞΙΔΙΑ του blog anthomeli

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    1. Καλά το πόσο γέλασα με την “περιπέτειά” σου στις καρέκλες του Luna Park δεν λέγεται! Μου το είχες πει αλλά τώρα που το περιέγραψες και είδα και τις φωτος ήταν τέλειο!!! Να την ξαναπείς και στα παιδιά να γελάσουν! χεχε! Πολύ ωραία ανάρτηση… με ξεσήκωσες πάλι για όνειρα και ταξίδια! Τα φιλιά μου! Κάλη

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης