ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    35 Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα

    Τι πιο ωραίο να ταξιδεύετε μαζί με το… σπιτικό σας! Να μαγειρεύετε και να τρώτε τα δικά σας φαγητά, μαγειρεμένα με τα δικά σας υλικά και τις δικές σας γεύσεις χωρίς να είστε αναγκασμένοι να αναζητάτε εστιατόρια και ταβέρνες. Να κοιμάστε στα καθαρά σεντόνια σας χωρίς να αναζητάτε ξενοδοχεία και χωρίς να κουβαλάτε τις αποσκευές σας από το ένα μέρος στο άλλο σε ένα road trip ταξίδι σας.

    Περιεχόμενα Απόκρυψη

    Η εναλλαγή των εικόνων και των τοποθεσιών κατά τη διαδρομή των ταξιδιών σας, η γνωριμία με νέες πόλεις αλλά και η ξενάγηση μέσα σε αυτές καθώς θα ανακαλύπτετε τα αξιοθέατά τους θα είναι η απόλυτη αίσθηση ελευθερίας και η απόλαυση του ταξιδιού με ένα αυτοκινούμενο. Που θα σταθμεύσετε όμως; Στην παρακάτω ανάρτηση σας δίνω 35 πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα με τις συντεταγμένες τους.

    35 Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα. Φλώρινα
    Εμείς είχαμε τη φαεινή ιδέα να αγοράσουμε πριν 15 χρόνια ένα αυτοκινούμενο και να ταξιδέψουμε σχεδόν σε όλη την Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα. Τα ταξίδια που έχω αναρτήσει στο blog Anthomeli, που είναι των θυγατέρων μου, είναι γραμμένα με τις ταξιδιωτικές μας εμπειρίες και φυσικά πλαισιωμένες από προσωπικές φωτογραφίες.

    Πρώτα όμως θα ξεκινήσω με τα θετικά ενός αυτοκινούμενου. Η ελευθερία κινήσεων, η αυτονομία και η ευελιξία του προγράμματος είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα αυτοκινούμενο. Συγχρόνως με την απόλυτη οικονομία όσον αφορά το φαγητό και τη διαμονή είναι το όχημα των ονείρων πολλών ανθρώπων.

    Υπάρχουν όμως και αρνητικά που τα εντοπίζουμε περισσότερο στην Ελλάδα. Που θα παρκάρετε; Που θα σταθμεύσετε; Πως και από που θα ανεφοδιαστείτε νερό; Που θα βγάλετε τα γκρίζα νερά; Χρόνια προβλήματα για τα αυτοκινούμενα στην Ελλάδα που δεν έχουν λυθεί ακόμα ή δεν θέλουν να τα λύσουν.

    Περισσότερες πληροφορίες για το αυτοκινούμενο μπορείται να διαβάστε στην ανάρτηση : Ταξιδεύοντας με αυτοκινούμενο στην Ελλάδα

    Υπάρχουν ειδικοί χώροι στάθμευσης (camper stop) στην Ελλάδα για τα αυτοκινούμενα;

    Δυστυχώς, πλην ελαχίστων χώρων ιδιωτικής πρωτοβουλίας, δεν υπάρχουν οι ειδικοί χώροι πάρκινγκ για τα αυτοκινούμενα στην Ελλάδα (camper stop) που μπορούν να παρκάρουν με ασφάλεια και φυσικά να εξυπηρετηθεί το όχημα με τις παροχές οι οποίες είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του. Δηλαδή να εφοδιαστεί με καθαρό νερό, να αδειάσει τα γκρίζα νερά και την τουαλέτα και φυσικά να φορτιστούν οι μπαταρίες του με ηλεκτρικό ρεύμα. Θα μου πείτε “μα υπάρχουν τα κάμπινγκ για αυτό το λόγο”. “Ναι”, σίγουρα είναι η απάντηση και φυσικά σε ένα ταξίδι πολλών ημερών είναι απαραίτητη και η διαμονή στο κάμπινγκ.

    Όμως μην ξεχνάτε πως τα αυτοκινούμενα είναι ταξιδιάρικα οχήματα και θέλουν δρόμο και εξερεύνηση δεν είναι τροχόσπιτα που παραμένουν σε μια θέση για όλες τις ημέρες των διακοπών. Επομένως, η αναζήτηση κάμπινγκ σε καθημερινή βάση είναι ανέφικτη και γι αυτό υπάρχουν οι ειδικοί χώροι στάθμευσης (Camper Stop) που παρέχουν ξεκούραση, ανεφοδιασμό, ηλεκτρικό ρεύμα και ασφάλεια που παρέχονται πολλές φορές δωρεάν από τους δήμους ή με ένα μικρό αντίτιμο.

    35 Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα. Νυμφαίο
    Δυστυχώς στη Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλά camper stop όπως υπάρχουν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Στη φωτογραφία το χωριό Νυμφαίο στη Μακεδονία που από το 1978 έχει χαρακτηρισθεί ως «διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός».

    Ειδικά πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ως επί το πλείστον γιαυτό σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία μπορείτε να σταθμεύσετε σε ένα πάρκινγκ μιας μεγάλης πόλης ή σε μια ακτή όπως ένα ΙΧ χωρίς όμως να ανοίξετε τέντα, να βγάλετε τραπεζάκι ή καθίσματα. Απαγορεύεται με λίγα λόγια να κάνετε ελεύθερο κάμπινγκ. Αυτό δεν νομίζω πως είναι παράλογο. Αφού όμως υπάρχουν αυτά τα οχήματα που οι ιδιοκτήτες τους τα χρυσοπλήρωσαν και πληρώνουν καθημερινά στο κράτος για αυτά γιατί δεν τους δίνεται και η δυνατότητα να παρκάρουν σε ειδικούς χώρους με ένα μικρό αντίτιμο για να μην υπάρχουν παρατράγουδα; Απλά μια ερώτηση έκανα!

    Όταν καταλάβουν και στην Ελλάδα οι φορείς του πολιτισμού, οι κρατικοί (να διαμορφώσουν νόμους) και οι δημοτικοί (να δώσουν χώρους του δήμου), πως το αυτοκινούμενο είναι έσοδο τουρισμού τότε ίσως πάρουν τις κατάλληλες αποφάσεις, ώστε να διαθέσουν ειδικούς χώρους πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα.

    35 Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα. Αρίλλας. Ήπειρος
    Τα ταξίδια με ένα αυτοκινούμενο σίγουρα παίρνουν ένα άλλο νόημα! Στη φωτογραφία η παραλία Αρίλλας στην Ήπειρο.

    Παρ΄όλη την απογοήτευση μου σε αυτόν τον τομέα, εμείς στα ταξίδια μας στην Ελλάδα προσπαθούμε και βρίσκουμε μεγάλα πάρκινγκ σε περιοχές που θέλουμε να επισκεφθούμε, είμαστε τυπικοί στις οδηγίες που μας δίνονται από τον νόμο και φυσικά προσπαθούμε να είμαστε και οικολογικά τυπικοί όσο αυτό περνάει από το χέρι μας.

    Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα με τις συντεταγμένες τους

    Σε αυτή την ανάρτησή μου σκέφτηκα να σας δώσω στίγματα κάποιων πάρκινγκ που σταθμεύσαμε εμείς μέσα από τη λίστα των πολλών διανυκτερεύσεων που έχουμε κάνει στην Ελλάδα και να τα προσθέσετε και στη δική σας λίστα. Επομένως σας τις δίνω έχοντας την απόλυτη γνώση του χώρου. Πιστεύω πως θα σας διευκολύνω στα μελλοντικά σας ταξίδια όταν θελήσετε να κάνετε οδικές διαδρομές στις όμορφες περιοχές της χώρας μας. Σας προσθέτω και τις συντεταγμένες τους που αν τις βάλετε στο GPS θα σας οδηγήσουν κατευθείαν εκεί εύκολα και γρήγορα, αλλά και φωτογραφίες για να δείτε και τον χώρο των πάρκινγκ.

    Βρείτε camping στην Ελλάδα εδώ.

    Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα

    ΘΡΑΚΗ

    Ξάνθη

    Υπαίθριος χώρος πάρκινγκ απέναντι από το παλαιό γήπεδο της Ξάνθης όπου σταθμεύουν τουριστικά λεωφορεία. Ευκαιρία να γνωρίσετε και την όμορφη Παλιά Ξάνθη με τα στενά σοκάκια της και τα κτίρια του παρελθόντος

    GPS:  41.14339   24. 89267

    Διαβάστε επίσης: ΞΑΝΘΗ, αρμονία Δύσης και Ανατολής

    35 Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα. Ξάνθη
    Ο χώρος πάρκινγκ είναι μέσα σε ένα μικρό δασύλιο με καφετέριες δίπλα στο ποτάμι της πόλης

    Κομοτηνή

    Μεγάλο πάρκινγκ στο κέντρο της Κομοτηνής απέναντι από τον καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου επί της οδού Δημοκρατίας. Μπορείτε άνετα να παρκάρετε και επάνω στον δρόμο

    GPS:  41.11914     25.40842

    Διαβάστε επίσης: Κομοτηνή η πόλη των αντιθέσεων

    Αλεξανδρούπολη

    Υπαίθριος χώρος στάθμευσης στο λιμάνι της πόλης

    GPS: 40.84440    25.87846

    Διαβάστε επίσης: Αλεξανδρούπολη, ο τελευταίος σταθμός πριν την Ανατολή

    35 Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα. Αέξανδρούπολη
    Στο μεγάλο πάρκινγκ του λιμανιού στην Αλεξανδρούπολη μπορεί να σταθμεύσετε, πάντα τηρουμένων των νόμων

    Στην παρακάτω ανάρτηση σας δίνω επιπλέον στίγματα διανυκτέρευσης στη Θράκη. Αξίζει να διαβάσετε μια υπέροχη διαδρομή στα παράλια του θρακικού πελάγους και εκεί θα βρείτε μέρη που σας συνιστώ να επισκεφθείτε και να διανυκτερεύσετε εάν θέλετε.

    Διαβάστε στο Ανθομέλι και βρείτε πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα : 5 προορισμοί στη Θράκη με μακραίωνη ιστορία

    Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

    Θεσσαλονίκη Camper stop στην πόλη

    Κατόπιν πίεσης των αρμόδιων αρχών του Δήμου Θεσσαλονίκης εδόθη ένας χώρος για στάθμευση των αυτοκινούμενων στη Θεσσαλονίκη επί της οδού Βούλγαρη. Όμως ο χώρος είναι ακατάλληλος γιατί κατά πρώτον έχει πολύ μεγάλη κλήση και κατά δεύτερον καταλαμβάνετε από μεγάλα οχήματα του Δήμου και δεν υπάρχει καμία ασφάλεια. Και μόνο αυτό δείχνει την μη κατανόηση του θέματος από το δήμο. Παρόλα αυτά σας δίνω τις συντεταγμένες για να έχετε και εσείς τη δική σας άποψη. Το μόνο καλό είναι ότι είναι πολύ κοντά στο τέρμα/αφετηρία αστικών λεωφορείων και θα εξυπηρετηθείτε με την αστική συγκοινωνία Νο 31 ή Νο 2 για να πάτε στο κέντρο της πόλης. 

    GPS: 40.597340, 22.969631

    35 Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα
    Όμορφη Θεσσαλονίκη!!!

    Τα επόμενα χρόνια θα γίνει ένα Park+Ride (P+R) στην περιοχή της Νέας Ελβετίας στη Θεσσαλονίκη (πολύ κοντά στο παραπάνω πάρκινγκ) όπου θα είναι και το τέρμα του μετρό. Ας κάνουμε υπομονή έως τότε!!!

    Διαβάστε την ανάρτηση για να ενημερωθείτε τι είναι τα Park+Ride τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως στις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης.

    CAMPER STOP – SERVICE  ΖΑΜΠΕΤΑΣ – Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στη Θεσσαλονίκη free

    Μια πολύ καλή επιλογή για διαμονή στη Θεσσαλονίκη είναι το camper stop – service Ζαμπέτας. Αν και είναι λίγο μακριά από το κέντρο μπορείτε να εξυπηρετηθείτε όμως από την τακτική αστική συγκοινωνία που περνάει μπροστά από το camper stop. Η διαμονή σας παρέχεται δωρεάν καθώς και οι υπόλοιπες παροχές όπως ρεύμα, νερό, Wifi, WC, πλυντήριο ρούχων. Για τη μεταφορά σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αστικά λεωφορεία 88, 76, 69 που θα σας πάνε ως τον σταθμό μετεπιβίβασης ανατολικής Θεσσαλονίκης στο ΙΚΕΑ (Α.Σ. ΙΚΕΑ) και από εκεί θα πάρετε τα αστικά για το κέντρο της πόλης (Νο 3 για Τσιμισκή, Νο 2 για Εγνατία).

    GPS : 40.5027 22.9704

    Γνωρίστε τη Θεσσαλονίκη μέσα από τις αναρτήσεις μας :

    10+ λόγοι να λατρέψετε τη Θεσσαλονίκη

    Μια κυριακάτικη βόλτα στη Θεσσαλονίκη

    Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει! Πάμε μία βόλτα;

    Κλείστε skip the line εισιτήρια για την επίσκεψή σας στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη με audio tour (στα αγγλικά) ή στο νέο πρωτότυπο διαδραστικό μουσείο: Museum of Illusions το οποίο θα λατρέψουν παιδιά και έφηβοι.

    Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης

    Η Αγία Τριάδα, το παλαιό Μπαξέ Τσιφλίκ, είναι μια μικρή κωμόπολη στην άκρη του Θερμαϊκού κόλπου πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη. Έχει απέραντη αμμουδερή ακρογιαλιά που μπορείτε να παρκάρετε και με την αστική συγκοινωνία να επισκεφθείτε τη Θεσσαλονίκη. (Η μετεπιβίβαση είναι αντίστοιχη με τη παραπάνω που ανέφερα).

    GPS: 40.50080 22.87265

    35 Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα. Θεσσαλονίκη
    Από όλα τα ανατολικά παράλια του Θερμαϊκού κόλπου μπορείτε να αγναντέψετε τη Θεσσαλονίκη και να απολαύσετε υπέροχα ηλιοβασιλέματα.

    Θυμηθείτε ότι το ελεύθερο κάμπινγκ απαγορεύεται αλλά όχι και η νόμιμη στάθμευση. Μπορείτε να παρκάρετε νόμιμα όπως και κάθε άλλο αυτοκίνητο όπου επιτρέπεται. Εάν τηρήσετε όλα όσα λέει ο νόμος θα κάνετε όμορφες και ξένοιαστες διακοπές και στην Ελλάδα μας.

    Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας

    Στη Νέα Ηρακλείτσα σε αυτό το κοσμοπολίτικο θέρετρο της Καβάλας θα βρείτε ένα γραφικό λιμάνι, μια υπέροχη γαλάζια θάλασσα και μια αμμουδερή παραλία. Είναι γεμάτη με ταβέρνες, πολλά beach bar αλλά και ένα δωρεάν χώρο στάθμευσης μπροστά στη θάλασσα.

    GPS: 40.86863 24.31446

    35 Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα. Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας
    Το πάρκινγκ της Ηρακλείτσας έχει μπροστά του την απέραντη αμμουδερή παραλία όπου το καλοκαίρι την κατακλύζουν ντόπιοι Καβαλιώτες αλλά και ταξιδιώτες

    Διαβάστε για τη δική μας εκδρομή στους Τοξότες και στον ποταμό Νέστο : Τα στενά του Νέστου και το Φεστιβάλ Via Egnatia

    Πάρκινγκ Βεργίνα

    Όσοι επισκέπτεστε τη Μακεδονία σας προτρέπω να επισκεφθείτε και το Μουσείο των Αιγών στη Βεργίνα με τους τάφους του Φιλίππου και άλλων βασιλικών μελών της οικογένειας. Θα εκπλαγείτε από το θαυμάσιο μουσείο και τον πλούτο των χρυσών που ανακαλύφθηκαν μέσα σε αυτούς. Εκεί υπάρχει ένας δωρεάν μεγάλος δημόσιος χώρος παρκαρίσματος.

    GPS : 40.48450   22.32199

    Διαβάστε την ανάρτηση: Στο Μουσείο των Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας

    Κλείστε skip the line εισιτήρια για το εκπληκτικό μουσείο των Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας με audio guide (στα αγγλικά) πατώντας εδω.

    Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα και ειδικά στα Λουτρά Πόζαρ στην Αριδαία

    Υπάρχει ένα μεγάλο πάρκινγκ στα Λουτρά Πόζαρ που παρέχεται δωρεάν. Ειδικά όμως τα Σαββατοκύριακο είναι ασφυκτικά γεμάτο από τουριστικά λεωφορεία και ΙΧ.

    GPS : 40.97055  21.91722

    35 Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα. Λουτρά Πόζαρ
    Το μπάνιο στα θερμά ιαματικά λουτρά στο Πόζαρ είναι μια απόλαυση. Στην εξωτερικη πισίνα του αλλά και στους ατομικούς κλειστούς χώρους του μπορείτε να πάρετε το θεραπευτικό μπανάκι σας χειμώνα καλοκαίρι

    Μεγάλο πάρκινγκ στα Λουτρά Πόζαρ

    Γι αυτό σας συνιστώ να πάτε στο άλλο πάρκινγκ που είναι ένας ειδικός ευθύς χώρος που παρκάρουν τα αυτοκινούμενα αλλά είναι λίγο ψηλότερα στο βουνό και θέλει λίγο περπάτημα για να χρησιμοποιήσετε τα ιαματικά λουτρά.

    GPS: 40.96977 21.91648

    Πάρκινγκ Νυμφαίο

    Ακόμα μια ιδιαίτερη επίσκεψη στη Μακεδονία είναι να επισκεφθείτε το παραδοσιακό χωριό Νυμφαίο και το καταφύγιο της αρκούδας, “ο Αρκτούρος”. Υπάρχει μεγάλο και άνετο πάρκινγκ χωρίς φύλαξη όμως στην είσοδο του χωριού. Παρκάρετε εκεί το όχημά σας και μπείτε στα δαιδαλώδη στενά του χωριού για να θαυμάσετε την πετρόχτιστη μακεδονίτικη αρχιτεκτονική.

    GPS : 40.64012  21.49303

    35 Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα. Νυμφαίο
    Ένα ταξιδάκι στο Νυμφαίο θα σας πείσει για την παραδοσιακή του ομορφιά!

    Καστοριά

    Μπορείτε να παρκάρετε στην Καστοριά ελεύθερα επάνω στη Λεωφόρο Κύκνων στα ειδικά πάρκινγκ που υπάρχουν. Κατευθυνθείτε στην πόλη με τα πόδια και απολαύστε τη μαγευτική θέα της λίμνης με τους κύκνους. Πλησίον του Εμπορικού Κέντρου Καστοριάς υπάρχει και το μεγάλο δημόσιο πάρκινγκ.

    GPS:40.52059 21.25870

    Ταξιδέψτε μαζί μας στην Καστοριά μέσα από τις αναρτήσεις:

    Περιήγηση στις γειτονιές της μαγευτικής Καστοριάς

    Ο Προϊστορικός Λιμναίος Οικισμός της Καστοριάς

    35 Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα. Καστοριά
    Ποιος δεν λαχταρά ένα ταξιδάκι στην Καστοριά! Για εμάς τους αυτοκινούμενους είναι μια φιλόξενη πόλη και διαθέτει πολλούς χώρους στάθμευσης χωρίς όμως παροχές

    Το αυτοκινούμενο έχει ταξινομηθεί ως ΙΧ και γιαυτό έχετε τη δυνατότητα να παρκάρετε όπου και τα άλλα ιδιωτικά αυτοκίνητα χωρίς κάποιος να σας ενοχλήσει λόγω του μεγάλου όγκου του οχήματος. Από σεβασμό και μόνο όμως προς τους ιδιοκτήτες των κατοικιών δεν παρκάρουμε σε γειτονιές μπροστά στα σπίτια τους.

    Νεράιδα Κοζάνης

    Η Νεράιδα είναι ένα μικρό αλλά πολύ τουριστικό χωριουδάκι του δήμου Σερβίων της Κοζάνης. Είναι χτισμένο – για τρίτη φορά- ψηλά σε έναν λόφο από όπου ξεκινάει η γέφυρα Σερβίων Νεράιδας της λίμνης Πολυφύτου. Η θέα της γέφυρας αλλά και της λίμνης από το χωριό απλά είναι συγκλονιστική.

    GPS: 40.23978 21.9676

    35 Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα. Νεράιδα Κοζάνης
    Λίγο πριν μπείτε στο χωριό Νεράιδα αφήστε το όχημά σας στο πάρκινγκ. Μην επιχειρήσετε να μπείτε στο χωριό με το αυτοκινούμενο.

    Ένα αξέχαστο ταξίδι στην Κοζάνη : Οι φανοί της Κοζάνης την Αποκριά

    Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα

    ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

    Σταυρός

    Απέχει μόνο 80 χλμ από τη Θεσσαλονίκη και στην αρχή της χερσονήσου της Χαλκιδικής. Ένας υπέροχος δασωμένος τόπος με 5 χιλιόμετρα αμμουδιά και με τα πλατάνια να φτάνουν έως και τη θάλασσα. Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα βέβαια δεν υπάρχει όμως μπορείτε να παρκάρετε μέσα στην πόλη τη γεμάτη ζωή αλλά και στις ακτές της έξω από τις οργανωμένες παραλίες της.

    35 Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα. Σταυρός
    Πάρκινγκ στον Σταυρό δίπλα στην πλατεία και μπροστά στο λιμάνι

    GPS: 40.66579 23.70079 και 40.66171 23.72072

    35 Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα. Σταυρός
    Όμορφος χώρος όπου μπορείτε να παρκάρετε στο πεζοδρόμιο στο Σταυρό της Χαλκιδικής

    Πόρτο Κουφό

    Το Πόρτο Κουφό είναι ένα όμορφο λιμάνι στη Σιθωνία, το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής όπου μπορείτε να σταθμεύσετε. Φρέσκο ψαράκι φέρνουν οι ψαρόβαρκες καθημερινά που μπορείτε να προμηθευτείτε αλλά υπάρχουν και ταβερνούλες όπου μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας.

     GPS: 39.97091  23.91720

    35 Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα. Πόρτο Κουφό Χαλκιδική
    Μέρος του λιμανιού στο Πόρτο Κουφό, Χαλκιδική

    Άγιος Ιωάννης Νικήτης

    Θα παρκάρετε στο πάρκινγκ που υπάρχει στο δημόσιο δρόμο και θα κατεβείτε στην υπέροχη παραλία του Αγίου Ιωάννη στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Θα σας μείνουν αξέχαστες οι βουτιές που θα κάνετε στην πεντακάθαρη θάλασσα με την απέραντη αμμουδιά.

    GPS: 40.19243   23.69757

    Προσέξτε ιδιαίτερα το άναμμα της φωτιάς στην ύπαιθρο μαζέψτε όλα τα σκουπίδια σας και δώστε ιδιαίτερη προσοχή πού πετάτε τα απόβλητα.

    Τορώνη

    Η Τορώνη είναι ένα παραλιακό χωριό, γνωστό για τον μεγάλο παραθαλάσσιο πεζόδρομο. Βρίσκεται στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής (Σιθωνία) και μπορείτε άνετα να παρκάρετε χωρίς βέβαια να ανοίξετε τέντα και να βγάλετε τραπεζοκαθίσματα. Θα χαρείτε όμως την υπέροχη καθαρή και βαθιά θάλασσά της προφυλαγμένοι από τον ήλιο κάτω από την ομπρέλα και θα χαρείτε το αγαπημένο σας χόμπι το ψάρεμα.

    GPS: 39.97809 23.90453

    35 Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα. Τορώνη Χαλκιδική
    Κατά μήκος όλης της παραλίας της Τορώνης στη Χαλκιδική υπάρχει το πλακόστρωτο πεζοδρόμιο που χρησιμοποιείτε για βόλτες

    Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα

    ΗΠΕΙΡΟΣ

    Ιωάννινα

    Βάλτε τις συντεταγμένες που σας δίνω και θα φτάσετε στο μεγάλο δημοτικό πάρκινγκ των Ιωαννίνων που είναι δωρεάν. Μπροστά στη λίμνη και κοντά στην πόλη όπου μπορείτε να φτάσετε με τα πόδια. Δεν θα σας ενοχλήσει κανείς όσες μέρες και να μείνετε.

    GPS: 39.66421    20.85959

    35 Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα. Ιωάννινα
    Μας αρέσουν πολύ τα Ιωάννινα ως πόλη γιαυτό και το μεγάλο πάρκινγκ του μας έχει φιλοξενήσει πολλές φορές. Το κέντρο της πόλης και η καστροπολιτεία απέχει περίπου 10 λεπτά με τα πόδια.

    Μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση για εσάς : Η Καστροπολιτεία των Ιωαννίνων, ο Αλή Πασάς και η κυρά Φροσύνη

    Κόνιτσα

    Όσοι είστε λάτρεις του βουνού και όχι της θάλασσας η Κόνιτσα είναι ο απόλυτος προορισμός. Θα πάρετε τον επαρχιακό δρόμο Κονίτσης – Αετόπετρσς και θα βρεθείτε στο μεγάλο δημοτικό πάρκινγκ της Κόνιτσας. Σας προσφέρει δωρεάν μια θέση ακόμα και για διανυκτέρευση ώστε να απολαύσετε τη δροσιά της βουνίσιας πόλης της Κόνιτσας σε πολύ μικρή απόσταση από το κέντρο της, αλλά και να θαυμάσετε το μεγάλο πέτρινο γεφύρι της στον ποταμό Αώο.

    GPS: 40.05043   20.74985

    35 Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα. Κόνιτσα
    Δεν θα ξεχάσω τη μεγάλη βροχή που έπιασε ξαφνικά κατακαλόκαιρο όταν φτάσαμε στην Κόνιτσα. Όμως ήταν μια όαση δροσιάς για την περιήγησή μας την επόμενη μέρα στο ονομαστό πέτρινο γεφύρι της

    Διαβάστε την ανάρτηση μου ” Ένα οδοιπορικό στα Ζαγοροχώρια και στα γεφύρια τους” και θα βρείτε μέσα πάρκινγκ με τις συντεταγμένες όπου μπορείτε να παρκάρει ένα μεγάλο όχημα όπως το αυτοκινούμενο.

    Πλαταριά Θεσπρωτίας

    Μετά την Ηγουμενίτσα στον δρόμο προς τα Σύβοτα θα βρείτε το μικρό χωριό Πλαταριά. Έχει μια μεγάλη αμμουδερή παραλία που παρκάρουν και πολλά αυτοκινούμενα ξένων επάνω στο δρόμο και κάτω από τη σκιά των αρμυρικιών, μέσα στο χωριό. Υπέροχη θάλασσα και λιμανάκι με πολλά αραγμένα γιότ. Μπορεί το πάρκινγκ για αυτοκινούμενα να είναι στο πεζοδρόμιο όμως θα έχετε παρέα μια πληθώρα ξένων αυτοκινούμενων και μια μεγάλη αμμουδιά όλη δική σας!

    GPS: 39.44771 20.27516

    35 Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα. Πλαταριά
    Τα καλοκαίρια στην Πλαταριά είναι υπέροχα. Θάλασσα καθαρή, μεγάλη αμμουδερή παραλία, ψαροταβερνούλες, καφέ, παγωτά, φρέσκα ψαράκια από τις βάρκες. Τι άλλο να θέλει κανείς για να περάσει όμορφες διακοπές;

    Αμμουδιά Πρεβέζης

    Μια ευκαιρία να πάτε και μια βόλτα με το καραβάκι στις πηγές του Αχέροντα όπου ήταν για τους αρχαίους οι πύλες του Άδη. Στην Αμμουδιά Πρεβέζης μπορείτε να παρκάρετε είτε στο λιμανάκι του μικρού χωριού είτε κάτω από την σκιά των ευκαλύπτων όπου διανυκτερεύουν και πολλά άλλα αυτοκινούμενα.

    GPS: 39.23712  20.48131

    Πρέβεζα

    Στο μεγάλο πάρκινγκ της Πρέβεζας μπροστά στο λιμάνι μπορείτε να μείνετε δωρεάν και να επισκεφθείτε την όμορφη πόλη, να βολτάρετε στο λιμάνι της αλλά και στις όμορφες γειτονιές της παλιάς πόλης.

    GPS:  38.96069  20.75499

    Διαβάστε επίσης: Η Πρέβεζα τα Χριστούγεννα

    35 Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα. Πρέβεζα
    Η Πρέβεζα είναι μια κουκλίστικη μικρή πόλη με ένα μεγάλο πάρκινγκ όμως για όλους!

    Στην Ευρώπη μας δίνεται η δυνατότητα να παρκάρουμε σε ειδικούς χώρους που παρέχουν οι δήμοι άλλοτε με παροχές έναντι μικρής αμοιβής και άλλοτε χωρίς παροχές αλλά δωρεάν. Οπότε εκεί νοιώθουμε πιο ασφαλείς αφού τις περισσότερες φορές είναι ένας περιφραγμένος χώρος και πολλές φορές έχει και μπάρες ασφαλείας.

    Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ

    ΒόλοςPark and ride στο Βόλο

    Το πρώτο Park and Ride (P+R) στην Ελλάδα βρίσκεται στον Βόλο. Μπορείτε να παρκάρετε το όχημά σας στο Cityzen Λιμάνι Βόλος Τελωνείο και με το εισιτήριο εισόδου θα πάρετε δωρεάν από το ταμείο δύο εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών. Στην συνέχεια, με την ακύρωση των εισιτηρίων και την επίδειξη της κάρτας του πάρκινγκ στον οδηγό του λεωφορείου, θα έχετε την δυνατότητα να μετακινηθείτε δωρεάν από και προς το κέντρο της πόλης αλλά και σε όποιον άλλο προορισμό επιθυμείτε μέσα στην πόλη.

    GPS: 39.36145  22.93800

    Αγριά Βόλου

    Ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό με πολλές ψαροταβέρνες στην παραλία του Παγασητικού κόλπου πολύ κοντά στο Βόλο. Μπορείτε να παρκάρετε επάνω στο δρόμο μπροστά στη θάλασσα και να κάνετε και το χόμπυ σας, το ψάρεμα.

    GPS:39.33617 23.01341

    35 Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα. Αγριά Βόλου
    Πολλά τα παράλια χωριά στον Παγασητικό κόλπο που μπορείτε να παρκάρετε. Εγώ έχω αδυναμία στην Αγριά. Είναι μια ομορφιά!

    Κάτω Γατζέα

    Εάν θέλετε να διανυκτερεύσετε σε ένα χωριό παραθαλάσσιο χωριό του Πηλίου σας προτείνω την Κάτω Γατζέα. Μπροστά στη θάλασσα και δίπλα σε μια μικρή ψαροταβέρνα θα περάσετε γαλήνιες και ξένοιαστες μέρες διακοπών.

    GPS: 39.30901 23.01341

    35 Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα. Κάτω Γατζέα
    Μετά την Αγριά του Βόλου υο επόμενο αγαπημε΄νο μου μικρό χωριουδάκι είναι η Κάτω Γατζέα. Παρκάρισμα δίπλα στην ψαροταβέρνα και μπροστά στη θάλασσα είναι ότι καλύτερο για κάποιες μέρες διακοπών στο όμορφο χωριουδάκι

    Αγία Κυριακή-Τρίκερι-Πηλίου

    Ένα όμορφο ψαροχώρι στη μύτη του Πηλίου με στενά δρομάκια και και ένα μικρό λιμανάκι. Τα χταπόδια λιάζονται στον ήλιο και το ουζάκι σας έτοιμο να το πιείτε. Το πλακοστρωμένο πάρκινγκ για αυτοκινούμενα λίγο έξω από το χωριουδάκι είναι έτοιμο να μας φιλοξενήσει.

    GPS: 39.08918 23.07091

    35 Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα. Αγία Κυριακή. Τρίκερι Πηλίου
    Πόσο απαραίτητο είναι για εμάς τους αυτοκινούμενους να βρίσκουμε τέτοιους χώρους άνετους και καθαρούς!

    Διαβάστε άρθρα μας για τον Βόλο και το Πήλιο:

    Λάρισα

    Άνετο πάρκινγκ στη Λάρισα δίπλα στον ποταμό Πηνειό, μέσα στην πόλη και κοντά στο Ναό του Αγίου Αχιλλείου.

    GPS: 39.63948 22.40772

    35 Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα. Λάρισα
    “Στης Λαρίσης το ποτάμι που το λένε Πηνειό”… εκεί δίπλα είναι το πάρκινγκ στη Λάρισα

    Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα

    ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

    Αμφιλοχία

    Μεγάλος χώρος πάρκινγκ για αυτοκινούμενα και για όλα τα αυτοκίνητα όπου μπορείτε και να διανυκτερεύσετε στο λιμάνι της Αμφιλοχίας μέσα στην πόλη. Ιδανικός χώρος για ψάρεμα με πετονιά μαζί με δεκάδες ντόπιους κατοίκους

    GPS: 38.86643    21.16358

    35 Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα. Αμφιλοχία
    Αξέχαστα τα ψαρέματα Δεκέμβρη μήνα στην Αμφιλοχία αραγμένοι μέσα στο πάρκινγκ του λιμανιού της πόλης που είναι free

    ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

    Ιτέα

    Στην Στερεά Ελλάδα σίγουρα υπάρχουν αρκετά μέρη που μπορείτε να παρκάρετε, όπως το Γαλαξίδι, το Πόρτο Γερμενό, την Ψάθα, τη μονή του Όσιου Λουκά και άλλα. Εγώ θα σας προτείνω να επισκεφθείτε την Ιτέα την πόλη με το απόλυτο ρυμοτομικό σχέδιο. Θα παρκάρετε στο άνετο λιμάνι της πόλης και θα κατευθυνθείτε μετά στα όμορφα καφέ της παραλίας.

    GPS: 38.43133   22.42215

    35 Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα. Ιτέα
    Μπορεί τη δόξα και το όνομα να το έχει η πόλη του Γαλαξιδίου αλλά και η Ιτέα είναι μια πανέμορφη μικρή πόλη

    Διαβάστε τις αναρτήσεις μας και ξεναγηθείτε :

    Δελφοί, το κέντρο του αρχαίου κόσμου

    Το αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών και δραστηριότητες στην περιοχή

    Οικογενειακό ταξίδι: Ναύπακτος, Δελφοί,Μεσολόγγι, Πάτρα

    Οικογενειακό ταξίδι στο μαγευτικό Γαλαξίδι

    Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα

    ΕΥΒΟΙΑ

    Λίμνη Ευβοίας

    Εάν δεν έχετε επισκεφθεί τη Λίμνη Εύβοιας σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα. Είναι το πιο γραφικό χωριό της Β. Εύβοιας με παραδοσιακά σπίτια, στενά δρομάκια και ένα όμορφο λιμανάκι που κλέβει τις καρδιές όλων

    GPS:38.76321     23.32169

    35 Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα. Λίμνη Ευβοίας
    Το πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στο λιμάνι της Λίμνης Ευβοίας ήταν μικρό. Ήταν όμως αρκετό για να μας φιλοξενήσει και να μας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τη γραφική πόλη

    Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα

    ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Ναύπλιο

    Το Ναύπλιο το αγαπώ πολύ. Μας έχει φιλοξενήσει πάμπολλες φορές στο μεγάλο πάρκινγκ του λιμανιού και το έχουμε απολαύσει όλες τις εποχές του χρόνου. Είναι στέκι πολλών αυτοκινούμενων και φυσικά είναι free!

    GPS: 37.56965   22.80093

    35 Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα. Ναύπλιο
    Το πάρκινγκ για αυτοκινούμενα του Ναυπλίου στο λιμάνι νομίζω δεν θέλει συστάσεις. Πιστεύω πως όλοι οι αυτοκινούμενοι έχουν περάσει από εκεί αφού το Ναύπλιο είναι στην καρδιά όλων μας.

    Διαβάστε τις αναρτήσεις και κάντε διακοπές στο Τολό:

    Οικογενειακές διακοπές στο Τολό με τα παιδιά

    Διακοπές στο John & George Hotel στο Τολό

    Το Τολό, τα νησάκια του και θαλάσσιες εμπειρίες

    Καλό Νερό

    Το Καλό Νερό είναι ένα μικρό και ήσυχο παραθαλάσσιο χωριό κοντά στην Κυπαρισσία. Επάνω στο δρόμο και κάτω από τα αρμυρίκια ή δίπλα στο κύμα παρκάρετε και αν θέλετε διανυκτερεύετε. Μπορείτε να μείνετε λίγες μέρες και να προμηθευτείτε από το χωριό ότι χρειάζεστε.

    GPS: 37.29762   21.69510

    Αρχαιολογικοί χώροι που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε στο ταξίδι σας στην Πελοπόννησο:

    Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και στο μουσείο της

    Το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και το Ασκληπιείο

    Ξενάγηση στις Μυκήνες: αρχαιολογικός χώρος και μουσείο

    Κλείστε online τα εισιτήριά σας (skip the line) για την αρχαία Ολυμπία, το αρχαιολογικό μουσείο της Ολυμπίας και το μουσείο των Ολυμπιακών αγώνων πατώντας εδώ.

    Πύλος

    Στο μεγάλο πάρκινγκ του λιμανιού της Πύλου θα βρείτε πολύ πιθανόν και άλλα αυτοκινούμενα. Θα απολαύσετε τη διαμονή σας στον ανοιχτό αυτό χώρο που θα σας δώσει την ευκαιρία με την άνεσή σας να περιηγηθείτε στην πόλη και το κάστρο της.

    GPS:36.91596    21.69524

    35 Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα. Πύλος
    Πόση ανακούφιση νοιώσαμε όταν φτάσαμε στην Πύλο και βρήκαμε άνετο χώρο πάρκινγκ για αυτοκινούμενα!

    Μπορείτε να κάνετε τον γύρο της Πελοποννήσου μέσα από τις αναρτήσεις του Ανθομέλι :

    Ταξίδι στην Πελοπόννησο, από την Πάτρα έως την Πύλο (α’ μέρος)

    Road trip στην Πελοπόννησο από τη Μεθώνη έως την Καλαμάτα

    Παραλία Οίτυλου στη Μάνη

    Η Μάνη έχει έναν άλλο αέρα. Έχει μια άγρια ομορφιά. Όποιος δεν την έχει περπατήσει δεν μπορεί να το καταλάβει. Ευκαιρία, λοιπόν, για ένα ταξιδάκι στη Μάνη.

    GPS: 36.69328   22.38919

    35 Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα. Μάνη
    Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στο Οίτυλο της Μάνης στον υπερυψωμένο δρόμο από την παραλία. Κατεβάζεις την ομπρελίτσα σου στην αμμουδιά και απολαμβάνεις τη δροσιά της θάλασσας. Για λίγο βέβαια μπορείς να απολαύσεις τον πρωινό ίσκιο του αυτοκινούμενου διαβάζοντας τον χάρτη για τον επόμενο προορισμό

    Διαβάστε επίσης τα άρθρα μας για την Πελοπόννησο :

    Ταξίδι στην Πελοπόννησο: Οδοιπορικό στη Μάνη I

    Ταξίδι στην Πελοπόννησο. Οδοιπορικό στη Μάνη II

    Τελειώνοντας την ανάρτηση θέλω να πιστεύω πως ίσως έχω δώσει στους παλαιούς αυτοκινούμενους κάποια επιπλέον στίγματα πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα από αυτά που ήδη γνωρίζουν. Όσο για τους νέους καμπερίστες που δειλά δειλά αρχίζουν να βγαίνουν για τις νέες τους εξορμήσεις εύχομαι το άρθρο αυτό να τους βοηθήσει στα μελλοντικά τους ταξίδια στην Ελλάδα. Οι διανυκτερεύσεις μας σε πάρκινγκ με αυτοκινούμενο στην Ελλάδα είναι πολλές και θα χρειαστούν ίσως πολλές ακόμα αναρτήσεις, εάν υπάρξει ενδιαφέρον.

    Θα χαρώ πολύ εάν θέλετε και εσείς στα σχόλια που ακολουθούν μας δώσετε τις συντεταγμένες από τις δικές σας σταθμεύσεις στην Ελλάδα, ώστε να συμπεριληφθούν στην ανάρτηση.

    Εύχομαι σε όλους μας να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι με εξορμήσεις, εκδρομές και ταξίδια σε όλη την Ελλάδα.

    Ειδικά για την Ελλάδα, χρησιμοποιήσαμε έναν εξαιρετικό πόρο που ονομάζεται Peejays Greece Stopovers.

    Με αγάπη

    μαμά Μαρία από το Ανθομέλι

    Pin it for later

    35 Πάρκινγκ για αυτοκινούμενα στην Ελλάδα με συντεταγμένες. Η νομοθεσία για το αυτοκινούμενο. Camper stop στην Ελλάδα

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    mama Maria
    mama Maria
    Γεια σας! Είμαι η Μαρία, μητέρα της Κατερίνας και της Κάλης Εδώ και και χρόνια ταξιδεύουμε με το σύζυγό μου σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα με το αυτοκινούμενό μας. Έχουμε επισκεφθεί μεγάλες και μικρές πόλεις, χωριά απόμερα και χωριά διάσημα, έχουμε γνωρίσει αξιοθέατα και μνημεία που δεν θα μπορούσαμε να τα γνωρίσουμε με διαφορετικό τρόπο. Τις ταξιδιωτικές αυτές εμπειρίες, πλαισιωμένες με δικές μας φωτογραφίες, ιστορικά στοιχεία και εξτρά πληροφορίες τις γράφω με το όνομα μαμά Μαρία και θα τις βρείτε στην κατηγορία ΤΑΞΙΔΙΑ του blog anthomeli

    8 ΣΧΟΛΙΑ

      • Καλωσόρισες στο club λοιπόν! Ευχόμαστε καλά ταξίδια! Στο Ανθομέλι σίγουρα θα βρεις πολλές προτάσεις για Ελλάδα και εξωτερικό με πληροφορίες ειδικά για αυτοκινούμενα.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης