ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Διαμονή με αυτοκινούμενο στην Ευρώπη. Camper Stop ή Park and Ride (P+R)

    Νομίζετε πως στο κέντρο της Ευρώπης δεν υπάρχουν ελεύθερα σημεία στάθμευσης και διανυκτέρευσης για τα αυτοκινούμενα; Νομίζετε πως σε ένα ταξίδι που θα κάνετε με αυτοκινούμενο πάντα πρέπει να αναζητείτε κάμπινγκ για τη διαμονή σας; Νομίζετε πως δεν θα βρει ένα αυτοκινούμενο όχημα στο κέντρο της πόλης μια θέση να παρκάρει; Εάν ναι, τότε κάνετε λάθος! Αναζητείστε για τη διαμονή με αυτοκινούμενο στην Ευρώπη τα Camper stop και τα Park and ride (P+R) και το πρόβλημά λύθηκε. Στο οδικό ταξίδι στην Ευρώπη μπορείτε να βρείτε διαμονή με αυτοκινούμενο ακόμα και σε μικρή απόσταση από το ιστορικό κέντρο μιας πόλης με ασφάλεια και ηρεμία. Το κόστος είναι άλλοτε μηδαμινό και άλλοτε η διαμονή παρέχεται δωρεάν από τον δήμο!

    Μακάρι και στην Ελλάδα να δέχονταν τα αυτοκινούμενα με αυτόν τον σεβασμό με τον οποίον υποδέχονται οι Ευρωπαίοι και αυτό το είδος του τουρισμού. Θα είχαμε ως χώρα πολλά να κερδίσουμε με τον τουρισμό των αυτοκινούμενων γιατί η Ελλάδα και για εμάς τους Έλληνες αλλά και για τους ξένους καμπερίστες είναι η βασίλισσα των διακοπών, χειμώνα καλοκαίρι.

    Διαμονή με αυτοκινούμενο στην Ευρώπη. Camper Stop ή Park and Ride (P+R)
    Camper stop από τη διαμονή μας στο Rothenburg ob der Tauber την αυθεντική μεσαιωνική πόλη που βρίσκεται επάνω στον ρομαντικό δρόμο της Γερμανίας.

    Διαβάστε εδώ Ταξίδι στο Rothenburg ob der Tauber, μια πόλη σαν παραμύθι.

    Η ζωή μας με το αυτοκινούμενο

    Από τότε που αγοράσαμε αυτοκινούμενο η ζωή μας άλλαξε στο θέμα των ταξιδιών.. Ζούμε μια μοναδική εμπειρία, ειδικά όταν ταξιδεύουμε στο εξωτερικό, σε «άλλη γη και σε άλλα μέρη» που λέει το τραγούδι, με τα βουνά, τους κάμπους και τις πόλεις να περνάνε από δίπλα μας και να εναλλάσσονται τα τοπία από το ένα κράτος στο άλλο. Πίνουμε τον καφέ μας, μαγειρεύουμε, τρώμε και κοιμόμαστε σαν στο σπίτι μας. Και τελικά αν σκεφτούμε πως δεν έχουμε την ταλαιπωρία που θα είχαμε να αναζητήσουμε ξενοδοχεία, να ψάξουμε για εστιατόρια και το επόμενο πρωί να κουβαλήσουμε και πάλι τις αποσκευές μας στο αυτοκίνητο για να πάμε στον επόμενο προορισμό μας, πιστεύω πως ήταν η καλύτερη αγορά μας και δεν το μετανιώνουμε καθόλου.

    Διαμονή με αυτοκινούμενο στην Ευρώπη. Camper Stop ή Park and Ride (P+R) 2
    Σκηνές από τα ταξίδια μας με το αυτοκινούμενο

    Πώς μπορείτε να προγραμματίσετε ένα οδικό ταξίδι με αυτοκινούμενο και ποια έγγραφα χρειάζεστε: Η προετοιμασία ενός οδικού ταξιδιού στην Ευρώπη.

    Διανυκτέρευση στην Ευρώπη με αυτοκινούμενο

    Στην ανάρτησή μου αυτή θα σας μάθετε που και πως μπορείτε να διανυκτερεύσετε με το αυτοκινούμενο στην Ευρώπη και να σας απαριθμήσω τα εργαλεία που πρέπει να έχετε απαραίτητα μαζί σας, ώστε το ταξίδι σας να γίνει πιο ασφαλές και πιο εύκολο. Την έχω γράψει σύμφωνα με τις δικές μας εμπειρίες, αυτές που έχουμε αποκομίσει από τα ταξίδια μας στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης ταξιδεύοντας εδώ και 15 χρόνια. Η σήμανση των χώρων στάθμευσης, ανάλογα με τη χώρα που βρίσκεστε είναι διαφορετική, αλλά αυτό έχει μικρή σημασία. Η ουσία είναι πως αναζητώντας αυτούς τους χώρους θα έχετε έναν ασφαλή τόπο διανυκτέρευσης τον οποίο βέβαια δεν θα αναζητήσετε τελευταία στιγμή ή θα περιμένετε να πέσετε τυχαία επάνω του.

    Διαμονή με αυτοκινούμενο στην Ευρώπη. Camper Stop ή Park and Ride (P+R)
    Camper Stop στο Tarcento της Ιταλίας. Η πόλη ήταν μια έκπληξη για εμάς λίγο πριν μπούμε στον δρόμο για τις Δολομιτικές Άλπεις και μια όαση ξεκούρασης λόγω του άνετου και δωρεάν πάρκινγκ που διέθετε.

    Ξεναγηθείτε στη Βενετία, τη βασίλισσα των νερών

    Τους χώρους στάθμευσης, τα Camper Stop μπορείτε να τα βρείτε μέσα από ειδικά βιβλία και από το διαδίκτυο ήδη από την αρχή του ταξιδιού σας. Εάν τα αναζητήσετε τελευταία στιγμή μπορεί να μην έχετε ίντερνετ εκείνη τη στιγμή και “να μείνετε στο άσσο” χωρίς μια ασφαλή διανυκτέρευση μέσα σε μια άγνωστη πόλη. Γι αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να έχετε μαζί σας βιβλία αναζήτησης αυτών των θέσεων ώστε να είστε σίγουροι πού και πώς θα κατευθυνθείτε.

    Διαμονή με αυτοκινούμενο στην Ευρώπη. Camper Stop ή Park and Ride (P+R)
    Camper Stop δίπλα στη ομώνυμη λίμνη της πόλης Interlaken στην Ελβετία. Η διαμονή μας εξαιρετική και φυσικά μέσα στην πόλη.

    Εάν βρεθείτε στην Ελβετία μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την μικρή πόλη Stein am Rhein, η ζωγραφιστή πόλη της Ελβετίας.

    Οδικό ταξίδι στην Ευρώπη

    Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας σε ένα οδικό ταξίδι στην Ευρώπη να έχουμε εκ των προτέρων εξασφαλίσει τις διανυκτερεύσεις μας. Η διαμονή είναι η κυριότερη αναζήτηση όταν ξεκινά ο προγραμματισμός ενός ταξιδιού. Άλλοι αναζητούν ξενοδοχεία, άλλοι διαμερίσματα, άλλοι camping και οι αυτοκινούμενοι Camper Stop.

    Εμείς, ως καμπερίστες, ήδη από την αρχή του ταξιδιού μας, έχουμε βάλει στο GPS τα στίγματα των διανυκτερεύσεων στα σημεία που έχουμε προγραμματίσει να διανυκτερεύσουμε. Σε ορισμένα μέρη έχουμε μάλιστα σημειώσει πολλαπλές επιλογές, σύμφωνα πάντα με τις μεγάλες πόλεις που θέλουμε να δούμε, αλλά και πολλές φορές ανάλογα με τη τιμή του πάρκινγκ που βρίσκουμε. Έτσι, λοιπόν, ξεκινά ένα ταξίδι μας. Από το πλάνο της διαδρομής, των πόλεων, των διανυκτερεύσεων, των Camper Stop, των Camping ή ακόμα και των Park and Ride (p+r). Πολλές φορές οι θέσεις camper stop μας καθορίζουν τη διανυκτέρευσή μας ή ακόμα και τη διαδρομή μας.

    Διαμονή με αυτοκινούμενο στην Ευρώπη. Camper Stop ή Park and Ride (P+R)
    Camper Stop στο χωριό Mittelbergheim που συναντήσαμε εξερευνώντας τον “δρόμο του κρασιού” στην Αλσατία. Το Mittelbergheim βρίσκεται στη λίστα με τα 100 ομορφότερα χωριά της Γαλλίας. Διαβάστε: Κολμάρ, η Μικρή Βενετία της Αλσατίας

    Camper stop – Stell platz – Area Camper

    Στην αρχική μας αναζήτηση για τον προγραμματισμό του ταξιδιού μας είναι τα Camper Stop. Σε αυτή την έρευνα μας διευκολύνουν τα βιβλία που έχουμε, τα Adac, τα Acsi και το καταπληκτικό βιβλίο Camper Stop που μας δίνει πληροφορίες για τόπους στάθμευσης με ένα μικρό αντίτιμο. Το βιβλίο αυτό δεν υπάρχει στα ελληνικά. Αναζητήστε το μέσα από το διαδίκτυο ή αγοράστε το σε ένα κατάστημα εξοπλισμού αυτοκινούμενων. Τα βιβλία Camper Stop ανανεώνονται σχεδόν κάθε χρόνο με νέες θέσεις διαμονής αυτοκινούμενων, γι αυτό επιλέξτε την πιο καινούργια έκδοση.

    Τα Camper Stop ή Stell Platz ή Area Park δεν είναι κάμπινγκ. Είναι χώροι στάθμευσης και διανυκτέρευσης που σου παρέχουν ρεύμα, νερό και σου δίνουν τη δυνατότητα να αδειάσεις την τουαλέτα και τα βρώμικα νερά του αυτοκινούμενου. 

    Διαμονή με αυτοκινούμενο στην Ευρώπη. Camper Stop ή Park and Ride (P+R)
    Camper Stop στο Bacharach. Ένα από τα πολύ όμορφα μεσαιωνικά χωριά που απολαύσαμε στην κοιλάδα του Ρήνου στην Γερμανία.

    Διαβάστε: Η κοιλάδα του Ρήνου. Τα κάστρα και τα χωριά του σε μια οδική διαδρομή.

    Αυτοί οι χώροι διανυκτέρευσης πολλές φορές παραχωρούνται από τους δήμους, αποκλειστικά και μόνο για τη φιλοξενία των ταξιδιωτών με αυτοκινούμενο, εντελώς δωρεάν. Οι μέρες διαμονής μας είναι συγκεκριμένες και αναγράφονται στο χαρτάκι εισόδου που μας δίνεται από τα αυτόματα μηχανήματα και που αναρτάμε στο παρμπρίζ του οχήματος. Μπορούμε να μείνουμε το πολύ δύο ή τρεις μέρες. Εξάλλου δεν θέλουμε και πολύ περισσότερες μέρες για να δούμε τα αξιοθέατα μιας πόλης. Σε κάποιες περιοχές δεν υπάρχει περιορισμός των ημερών οπότε τότε είναι και για εμάς ημέρες ξεκούρασης και ηρεμίας. Προτιμούμε να επιλέγουμε αυτό τον τρόπο διανυκτέρευσης γιατί είναι πολύ οικονομικός και βέβαια ασφαλής.

    Διαμονή με αυτοκινούμενο στην Ευρώπη. Camper Stop ή Park and Ride (P+R)
    Camper Stop στη μικρή αλπική πόλη Sappada χωμένη μέσα στα έλατα των πριονωτών Αλπικών βουνών.

    Διαβάστε: Δολομίτες. Μια οδική διαδρομή στις Ιταλικές Άλπεις

    Στα camper stop στους χώρους διανυκτέρευσης των αυτοκινούμενων στην Ευρώπη με ένα μικρό αντίτιμο μπορούμε, εκτός από τη διαμονή, να έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα όσες ώρες θελήσουμε, να γεμίσουμε με καθαρό νερό το ντεπόζιτο, να καθαρίσουμε την τουαλέτα και να αδειάσουμε τα βρόμικα νερά. Τα Camper Stop δεν είναι Camping! Όμως μπορούμε να βγάλουμε τα καθίσματά μας, να ανοίξουμε την τέντα μας, ακόμα και να φάμε έξω, πράγμα το οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε βέβαια σε ένα πάρκινγκ.

    Πάντα επιλέγουμε την ασφάλειά μας, γιατί οι κίνδυνοι καραδοκούν. Μην τους αγνοήσετε!!!

    Διαμονή με αυτοκινούμενο στην Ευρώπη. Camper Stop ή Park and Ride (P+R)
    Οι μικρότεροι δρόμοι σε μια ταξιδιωτική οδική διαδρομή που σου δίνει τη δυνατότητα του αυτοκινούμενου να διασχίσεις είναι γεμάτοι με ελευθερία, μαγεία και συναισθήματα που μέχρι τότε δεν είχες ίσως βιώσει. Διαβάστε: Το Λουγκάνο και η σήραγγα Gotthard road tunnel στην Ελβετία)

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αυτή την εφαρμογή για να βρείτε camper stop στην Ευρώπη.

    Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή για αναζήτηση κάμπινγκ όπως την Camper Contact  και την εφαρμογή Park 4 Night. 

    Διαμονή με αυτοκινούμενο στην Ευρώπη. Camper Stop ή Park and Ride (P+R)
    Camper Stop στη γερμανική πόλη Bayreuth στη Βαυαρία. Στην πόλη αυτή έγραψε τα μεγαλύτερα αριστουργήματα ο διάσημος συνθέτης Ρίχαρντ Βάγκνερ. Η εκπληκτική Όπερα της πόλης χτίστηκε για να παιχτούν τα έργα του (1872).

    Διαβάστε: Νυρεμβέργη: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της γερμανικής πόλης.

    Διαβάστε ταξιδιωτικές αναρτήσεις μας στην κατηγορία “Ταξίδια στην Ευρώπη” του Ανθομέλι και πάρτε στοιχεία και για τη δική σας διαμονή όταν τις επισκεφθείτε. Δείτε παρακάτω κάποιες από αυτές:

    Δύο μέρες στη Βρέμη του παραμυθιού και Το λιμάνι Bremerhaven στη Βόρεια θάλασσα και τα αξιοθέατα έκπληξη και Βέρνη η γραφική πρωτεύουσα της Ελβετίας.

    Park and Ride (p+r) στην Ευρώπη

    Ένας άλλος τρόπος στάθμευσης και διαμονής στην Ευρώπη που αναζητούμε είναι οι χώροι στάθμευσης Park and Ride (P+R). Αυτοί οι χώροι είναι μεγάλα πάρκινγκ που βρίσκονται συνήθως στα προάστια μιας μεγάλης πόλης δίπλα σε σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς. Επιλέγουμε αυτούς τους χώρους όταν σε μια μεγάλη πόλη δεν υπάρχει camper stop και δεν θέλουμε να μείνουμε πάνω από μια μέρα. Ένας άλλος λόγος είναι όταν θέλουμε να μετακινηθούμε με τη δημόσια συγκοινωνία, όπως λεωφορείο, μετρό ή σιδηρόδρομο και να μην πάρουμε το 50ράκι μας για να πάμε στο κέντρο της πόλης.

    Διαμονή με αυτοκινούμενο στην Ευρώπη. Camper Stop ή Park and Ride (P+R)
    Εκτός από την ελευθερία κίνησης και προγραμματισμού του ταξιδιού που μας δίνει το αυτοκινούμενο, ελευθερία μετακίνησης μας δίνει και το 50ράκι μας που κουβαλάμε μαζί με “το σπιτικό μας”. Η φωτογραφία είναι από την επίσκεψή μας στο εκπληκτικό Τεχνικό Μουσείο του Μονάχου. Διαβάστε και ένα φανταστικό μουσείο στην Αυστρία, το μουσείο Swarovski

    Στο ταξίδι μας στη Σλοβακία εξυπηρετηθήκαμε πολύ από τους χάρτες της Google. Πληκτρολογούσαμε τη λέξη parkovrisko και μας έβγαζε όλα τα υπαίθρια πάρκινγκ της εκάστοτε πόλης με τις συντεταγμένες τους. Τα πάρκινγκ αυτά είχαν μπάρες στην είσοδό και τα περισσότερα και φύλακες. Το εισιτήριο ήταν πολύ φθηνό έως και μηδαμινό. Η διανυκτέρευση τη νύχτα ήταν free, όπως επίσης και τα Σαββατοκύριακα.

    Εάν επιλέξετε τη Σλοβακία για ταξιδιωτικό προορισμό επισκεφθείτε τις παραδοσιακές πόλεις Σλοβακία, Τσισμάνι (Cicmany), το χωριό με τα ζωγραφιστά ξύλινα σπίτια και Σλοβακία Βλκόλινετς (Vlkolinec), ένα χωριό υπαίθριο μουσείο, την όμορφη πόλη Λέβοτσα (Levoča), το μεσαιωνικό μαργαριτάρι της Σλοβακίας, τα 4 Κάστρα στη Σλοβακία, κάντε μια ιδιαίτερη δραστηριότητα όπως εμείς κάναμε Rafting, με παραδοσιακές σχεδίες στον ποταμό Dunajec της Σλοβακίας και φυσικά μαγευτείτε από τη Μπρατισλάβα, η όμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας.

    Τα μεγάλα αυτά πάρκινγκ βέβαια χρησιμοποιούνται ευρέως και από τους κατοίκους της πόλης που αφήνουν το αυτοκίνητό τους για να πάνε στην εργασία τους. Η χρέωση του Park and Ride (P+R) είναι πολύ φθηνή για όλο το 24ωρο. Μπορείτε να μείνετε κάποιες μέρες, συνήθως το όριο είναι 4 μέρες. Εάν παρκάρετε το Σαββατοκύριακο δεν υπάρχει χρέωση.

    Εφαρμογή εύρεσης P+R στο κινητό.

    Διαμονή με αυτοκινούμενο στην Ευρώπη. Camper Stop ή Park and Ride (P+R)
    Τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Ευρώπη είναι πολλά και έχουν συχνή και ακριβή ώρα. Τραμ, μετρό, τρένα, λεωφορεία. Εάν επιλέξετε να μείνετε έξω από την πόλη μετακινηθείτε εύκολα με αυτά. Η φωτογραφία είναι από το To Bregenz της Αυστρίας και η πλωτή σκηνή της όπερας.

    Στην ανάρτησή μου Μόναχο: Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης αναφέρομαι και στις 3 αυτές επιλογές που έχετε για τη διαμονή σας στο Μόναχο.

    Camping

    Όσο και να λέμε πως “κουβαλάμε το σπίτι μας” και έχουμε ότι χρειαζόμαστε για την υγιεινή μας δεν μπορώ να πως πως σε ένα πολυήμερο ταξίδι που κάνουμε στην Ευρώπη δεν έχουμε ανάγκη και από τις ανέσεις ενός Camping για να ξεκουραστούμε, να βρεθούμε στον “πολιτισμό” με αναζητήσεις που θέλουμε να κάνουμε στο διαδίκτυο, να κάνουμε ένα καλό μπάνιο ή ακόμα και να πλύνουμε τα ρούχα μας. Ένας ακόμα λόγος να επιλέξουμε camping για τη διαμονή μας είναι όταν θέλουμε να επισκεφτούμε μια πρωτεύουσα ή μια μεγάλη πόλη που δεν διαθέτει camper stop ή επιζητούμε μεγαλύτερη ασφάλεια.

    Διαμονή με αυτοκινούμενο στην Ευρώπη. Camper Stop ή Park and Ride (P+R)
    Φυσικά η καλύτερη και πιο ξεκούραστη ασφαλή διαμονή σε ένα ταξίδι με το αυτοκινούμενο είναι η επιλογή ενός κάμπινγκ. Δεν μπορείς όμως πάντα να τα βρεις εκεί που θέλεις και φυσικά είναι ακριβότερη λύση, όμως και πολύ αναγκαία.

    Διαβάστε: Ταξίδι στη Βουδαπέστη μέσα από τις σελίδες του ημερολογίου μου.

    Επίσης και αυτή την επιλογή την έχουμε κάνει ήδη πριν αρχίσει το ταξίδι μας και έχουμε βρει τα κάμπινγκ στην ανάλογη τοποθεσία. Σίγουρα πάντα σημειώνουμε δύο ή και τρία κάμπινγκ που έχουμε εκτυπώσει τους χάρτες με τα στοιχεία τους και έχουμε στο ντοσιέ που έχουμε ετοιμάσει με τις διαδρομές μας. 

    Μετά από χρόνια αναζήτησης σε διάφορα site για κάμπινγκ, εν τέλει κατέληξα να παίρνω πληροφορίες ως επί το πλείστον από το Camping info το οποίο είναι στα ελληνικά, διαθέτει πολύ καλούς χάρτες και είναι πολύ εύχρηστο.

    Διαμονή με αυτοκινούμενο στην Ευρώπη. Camper Stop ή Park and Ride (P+R)
    Camper Stop στο Gmunden της Αυστρίας στην περιοχή των λιμνών Salzkammergut. Η θέα ήταν εκπληκτική από ψηλά με τα βουνά να περιτριγυρίζουν την πόλη από τη μια και από την άλλη να βρέχεται από τα νερά της λίμνης Traunsee.

    Διαβάστε: Road trip στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας

    Μπορείτε να αναζητήσετε κάμπινγκ στη Γαλλία στο site Aire Camping Car.

    Ένα ακόμα site για να βρείτε και να κλείσετε ανάλογα και με τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας είναι το eurocampings.

    Διαμονή με αυτοκινούμενο στην Ευρώπη. Camper Stop ή Park and Ride (P+R)
    Στο μεγάλο πάρκινγκ αυτοκινούμενων στη Disneyland στο Παρίσι.

    Διαβάστε Αξίζει να πάω στο Walt Disney Studios Park στην Disneyland Paris;

    Χάρτες, ταξιδιωτικά βιβλία ή ίντερνετ

    Χάρτες, οι αγαπημένοι μου

    Μπορεί ίσως να με θεωρήσετε παλαιών αρχών, τώρα που το GPS έχει μπει στη ζωή μας και μας λύνει όλα τα προβλήματα της διαδρομής μας, όμως κατά τη δική μου άποψη το ταξίδι και οι χάρτες είναι δύο αναπόσπαστες έννοιες. Δεν νοείτε ένα ταξιδιάρικο όχημα όπως το αυτοκινούμενο να μην έχει έστω και έναν χάρτη μαζί του!

    Τον χάρτη τον μελετούμε κυριολεκτικά βρίσκοντας πόλεις και χωριά που μπορούμε να επισκεφθούμε, πραγματικά διαμαντάκια, που πολλές φορές είναι και αυτά που μας τυπώνονται στο μυαλό μας ως η καλύτερη ανάμνηση. Μας δίνει μια σφαιρική εικόνα της περιοχής και επάνω του σχεδιάζουμε την ταξιδιωτική μας διαδρομή. Τον ξεφυλλίζουμε ανά πάσα στιγμή και εγώ ειδικά που είμαι ο συνοδηγός και μελετώ τη διαδρομή το έχω επάνω στα γόνατά μου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

    Η κλίμακα που αναπαριστάται με τη μορφή κλάσματος, π.χ. 1:1.000.000, σημαίνει πως απόσταση 1 εκ. στον χάρτη ισούται με 1.000.000 εκ. στην πραγματικότητα επί της απεικονιζόμενης περιοχής. Αυτό σημαίνει πως για μεγαλύτερο παρονομαστή έχουμε μικρότερη κλίμακα, μεγαλύτερη παρουσίαση εδάφους αλλά λιγότερες λεπτομέρειες. Ενώ αντίθετα για μικρότερο παρονομαστή έχουμε μεγαλύτερη κλίμακα, μικρότερη παρουσίαση εδάφους αλλά με περισσότερες λεπτομέρειες.

    Οι χάρτες Ευρώπης που επιλέγουμε θέλουμε να είναι λεπτομερείς. Γιαυτό επιλέγουμε χάρτες με κλίμακα 1:800000 και πάντοτε σε έκδοση βιβλίου για να μη σχίζονται και να είναι εύχρηστοι.

    Διαμονή με αυτοκινούμενο στην Ευρώπη. Camper Stop ή Park and Ride (P+R)
    Οι χάρτες κάνουν τα ταξίδια μας ακόμα πιο όμορφα και ενδιαφέροντα οδηγώντας μας μέσα από επαρχιακούς δρόμους και θαυμάσια αγροτικά τοπία.

    Διαβάστε: Ο ρομαντικός δρόμος της Γερμανίας. 12 μεσαιωνικές πόλεις και χωριά του.

    Διαμονή με αυτοκινούμενο στην Ευρώπη. Camper Stop ή Park and Ride (P+R)
    Ο χάρτης είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να έχει μαζί του αυτός που του αρέσουν τα ταξίδια. Διαβάστε για το παραμυθένιο παλάτι του βασιλιά Λουδοβίκου Β΄Μνημείο Παγκόσμια Κληρονομιάς της UNESCO εδώ: Το κάστρο Νοϊσβανστάιν (Neuschwanstein) στη Γερμανία. Που βρίσκεται στον χάρτη;

    Απαραίτητο το GPS για τις οδικές διαδρομές στην Ευρώπη

    Βέβαια επειδή αγαπάω τους χάρτες δεν βάζω καθόλου στην άκρη αυτό το υπέροχο μηχάνημα το GPS που χωρίς αυτό τα ταξίδια μας θα ήταν αλλιώς. Αυτή η θεϊκή φωνή που μας μιλάει, εγώ έχω επιλέξει μια γυναικεία φωνή, είναι πολλές φορές ο σωτήρας μας. Πάντα μας βγάζει από το αδιέξοδο όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις δαιδαλώδεις οδικές διαδρομές της Ευρώπης. Την αφήνουμε να μας καθοδηγήσει και απολαμβάνουμε τη φωνή της όταν μας λέει σε πόσα μέτρα ή χιλιόμετρα πρέπει να στρίψουμε για να φτάσουμε στον προορισμό μας ή να βρούμε τον χώρο στάθμευσης και πολλές φορές πιάνουμε τον εαυτό μας να της λέει “σ΄ευχαριστώ” ορμώμενοι από τον μεγάλο ενθουσιασμό μας!

    Όταν έχετε στα χέρια σας αυτά τα δύο εργαλεία, δηλαδή ένα χάρτη (φυσικά που να ξέρετε να τον διαβάζετε) και ένα GPS (φυσικά που να γνωρίζετε και να λειτουργείτε σωστά) ποτέ δεν θα χαθείτε στην Ευρώπη. Το ένα συμπληρώνει το άλλο ώστε να σας οδηγούν στους σωστούς δρόμους και να σας τερματίζουν στους προγραμματισμένους προορισμούς.

    Ρυθμίσετε το GPS έτσι ώστε να μη σας μεταφέρει σε μικρούς δρόμους, σε χωραφόδρομους ή σε αδιέξοδα. Επίσης μπορείτε να το ρυθμίσετε ώστε να αποφύγετε τους δρόμους με διόδια για να κάνετε οικονομία χρημάτων και να οδηγήσετε μέσα από γραφικές διαδρομές

    Διαμονή με αυτοκινούμενο στην Ευρώπη. Camper Stop ή Park and Ride (P+R)
    Ξεκούραση πλάι στο δρόμο, γιατί μετά ακολουθεί ο δρόμος που οδηγεί στις κορυφές των Δολομιτικών Άλπεων που αχνά διαφαίνονται στο βάθος της φωτογραφίας.

    Διαβάστε την ανάρτηση Δυο μέρες στο Νόβι Σαντ της Σερβίας.

    Διαμονή με αυτοκινούμενο στην Ευρώπη. Camper Stop ή Park and Ride (P+R)
    Είναι η χαρά και ο ενθουσιασμός που σε κατακλύζει όταν οδηγάς το αυτοκινούμενο σε αυτούς τους μικρούς και ρομαντικούς δρόμους. Διαβάστε: Το ταξίδι των ονείρων μου στην Τοσκάνη (Μέρος 1ο).

    Διαβάστε την περιπέτειά μας στο ταξίδι μας στην Αλσατία όταν μείναμε χωρίς GPS: Αλσατία,ο δρόμος του κρασιού (Route de vine d’ Alsace)

    Ταξιδιωτικά βιβλίαΔιαδρομές, αξιοθέατα, μνημεία, μουσεία

    Για μια οδική διαδρομή ένας καλός χάρτης είναι απαραίτητος. Όμως και για την ξενάγηση σε μια πόλη ή ένα αξιοθέατο είναι απαραίτητο ένα καλό ταξιδιωτικό βιβλίο. Δεν λέμε όχι στην τεχνολογία και στην εικόνα αλλά λέμε ναι και στις πληροφορίες που παίρνουμε από τα ταξιδιωτικά βιβλία. Κατά διαστήματα ανάλογα με τους προορισμούς μας αγοράζαμε τα βιβλία ταξιδίων Explorer. Σήμερα τα βιβλία αυτά δεν υπάρχουν στην ελληνική γλώσσα παρά μόνο στην αγγλική. Υπάρχει όμως ο Top 10 οδηγός με μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης που θα σας βοηθήσει με χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες να ξεναγηθείτε στην πόλη. Θα μάθετε για τα κυριότερα αξιοθέατα και θα οδηγηθείτε σε αυτά μέσα από τις συγκεκριμένες διαδρομές που υπάρχουν στους χάρτες και βρίσκονται μέσα σε αυτά.

    Διαμονή με αυτοκινούμενο στην Ευρώπη. Camper Stop ή Park and Ride (P+R)
    Οι ταξιδιωτικοί μου οδηγοί είναι οι προσωπικοί μας ξεναγοί και πολλές φορές αυτοί που διαμορφώνουν το πρόγραμμά μας χάριν των διαδρομών που έχουν μέσα. Προγραμματίστε το οδικό σας ταξίδι. Μην ξεκινάτε στα “τυφλά”! Η φωτο είναι από την πόλη Erfurt της Γερμανίας.

    Διαβάστε Würzburg (Βίρτσμπουργκ), στον ρομαντικό δρόμο της Γερμανίας.

    Σχεδόν σε όλες τις ταξιδιωτικές μου αναρτήσεις με το αυτοκινούμενο στο Ανθομέλι αναφέρω και τον χώρο διαμονής μας. Επειδή όμως δεν είναι δυνατόν να τις προσθέσω όλες στην ανάρτηση αυτή, επιγραμματικά αναφέρομαι σε κάποιες από αυτές. Μπορείτε να βρείτε προτάσεις διαμονής με όλους τους τρόπους. Ίσως οι πληροφορίες σας φανούν χρήσιμες. Για περισσότερα ταξίδια ανατρέξτε στην κατηγορία “Ταξίδια” του Ανθομέλι.

    Το ταξίδι μου στη Βαρκελώνη και Αβινιόν, ένας ρομαντικός ταξιδιωτικός προορισμός στη Γαλλία και Augsburg (Άουγκσμπουργκ) η αυτοκρατορική πόλη στον ρομαντικό δρόμο της Γερμανίας και Οι λίμνες Πλίτβιτσε στην Κροατία και 6+1 αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε στη Ρώμη και Füssen, η πολύχρωμη πόλη της Βαυαρίας στον ρομαντικό δρόμο

    Ελεύθερη στάθμευση – Ελεύθερο Camping στην Ευρώπη

    Στην Ευρώπη δεν επιλέγουμε να σταθμεύουμε στους δρόμους ή να παρκάρουμε σε χώρους που νομίζουμε πως δεν είναι ασφαλείς. Βέβαια σε αυτή μας την απόφαση καταλήξαμε μετά από δυο ή τρία περιστατικά που μας έτυχαν στα ταξίδια μας. Ο περισσότερος κόσμος νομίζει πως εάν έχει ένα αυτοκινούμενο μπορεί να παρκάρει όπου θέλει χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτό θα ήταν απερισκεψία και επιπολαιότητα. Δεν είναι απαραίτητο να πάθεις για να μάθεις. Εμείς δυστυχώς πάθαμε και μετά μάθαμε. Ευτυχώς όμως που δεν ήταν τόσο σημαντικά τα γεγονότα που μας έτυχαν.

    Όμως και μόνο αυτά έγιναν αιτία να μην διανυκτερεύουμε στην Ευρώπη οπουδήποτε, να μην ταξιδεύουμε νύχτα, να μην παρκάρουμε στους δρόμους και σε μια ερημική τοποθεσία μόνοι μας. Ακόμα και στο μεγάλο ταξίδι της έναρξης ή της επιστροφής μας στην Ευρώπη επιλέγουμε να μη μένουμε σε πάρκινγκ των αυτοκινητόδρομων. εκτός εάν είναι μεγάλη ανάγκη. Ακόμα όμως και τότε επιλέγουμε θέση κοντά στα φώτα ή στους χώρους εστίασης που διαθέτουν και μένουν ανοικτοί όλο το 24ωρο.

    Διαβάστε εδώ ακόμα μια περιπέτειά μας: Πως θα κάνετε ένα οδικό ταξίδι Θεσσαλονίκη-Βουδαπέστη

    Διαμονή με αυτοκινούμενο στην Ευρώπη. Camper Stop ή Park and Ride (P+R)
    Camper stop στο Senj της Κροατίας. Αξίζει την επίσκεψή σας η πόλη Πούλα της Κροατίας με τη μεγαλύτερη ρωμαϊκή αρένα μετά το Κολοσσαίο της Ρώμης:αλλά και η μικρή πόλη Ρόβινι στις ακτές της Αδριατικής θάλασσας:

    Διαβάστε τις αναρτήσεις: Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας, μια πανέμορφη πόλη και Ένα ταξίδι στο Ρόβινι της Κροατίας

    Παρ΄όλους του κινδύνους που υπάρχουν σε ένα ταξίδι με το αυτοκινούμενο, εάν είστε προσεκτικοί, να είστε σίγουροι πως όλα θα πάνε καλά και θα γυρίσετε ασφαλείς στο σπιτάκι σας. Αφήστε τα μάτια σας να αισθανθούν την ομορφιά της φύσης, ζήστε μέσα στο πράσινο, κοντά στη θάλασσα και στα βουνά, γνωρίστε πόλεις και χωριά που ούτε στα πιο μακρινά σας όνειρα πιστεύατε πως θα έφτανε η χάρη σας, νιώστε με την καρδιά σας την ελευθερία που σας προσφέρει το αυτοκινούμενο και γεμίστε το μυαλό σας με όμορφες αναμνήσεις που θα σας συντροφεύουν για πάντα.

    Σας εύχομαι να έχετε πάντα καλά και ασφαλή ταξίδια με όποιον μέσον διαλέξτε να ταξιδέψετε!

    Με αγάπη

    μαμά Μαρία από το Ανθομέλι

    Pin it for later

    Στάση και στάθμευση με αυτοκινούμενο στην Ευρώπη. Να επιλέξω Camper stop, πάρκινγκ στάθμευσης P+R ή ένα κάμπινγκ;

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    mama Maria
    mama Maria
    Γεια σας! Είμαι η Μαρία, μητέρα της Κατερίνας και της Κάλης Εδώ και και χρόνια ταξιδεύουμε με το σύζυγό μου σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα με το αυτοκινούμενό μας. Έχουμε επισκεφθεί μεγάλες και μικρές πόλεις, χωριά απόμερα και χωριά διάσημα, έχουμε γνωρίσει αξιοθέατα και μνημεία που δεν θα μπορούσαμε να τα γνωρίσουμε με διαφορετικό τρόπο. Τις ταξιδιωτικές αυτές εμπειρίες, πλαισιωμένες με δικές μας φωτογραφίες, ιστορικά στοιχεία και εξτρά πληροφορίες τις γράφω με το όνομα μαμά Μαρία και θα τις βρείτε στην κατηγορία ΤΑΞΙΔΙΑ του blog anthomeli

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Σας ευχαριστουμε για την λεπτομερη αναλυση και εμπειριας σας.Αυτο που κανετε εσεις ειναι το ονειρο του συζυγου μου.

      • Σ ευχαριστώ εγώ κατά πρώτον για το σχόλιο σου και κατά δεύτερον το ότι έφτασες έως το τέλος της ανάρτησης. Αυτό δείχνει πως πραγματικά σου αρέσουν αυτού του είδους τα ταξίδια. Σου εύχομαι κάποτε να πραγματοποιηθεί το όνειρο του άντρα σου, να κάνετε πολλά ταξίδια μαζί και να εξερευνήσετε τον κόσμο. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει την ευχαρίστηση αυτών των ταξιδιών αν δεν τα έχει κάνει και δεν έχει γευτεί την αδρεναλίνη να ανεβαίνει στα ύψη την ΄ώρα της αναζήτησης σε μια αχανή μεγάλη πόλη ή την ευχαρίστηση όταν έχει φτάσει στον Ατλαντικό Ωκεανό, στη Βόρεια θάλασσα ή στη Βαλτική με ένα αυτοκινούμενο δηλ. με το σπιτικό σου!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης