Κυριακή πρωί στο Μέγαρο Μουσικής

Και μπορεί την προηγούμενη φορά που σας μίλησα για την δράση Κυριακή πρωί στο Μέγαρο να μην είχα εμπειρία και να μίλησα γενικά δίνοντας σας απλά κάποιες πληροφορίες, τώρα όμως έχω (!) και θα μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μας που έχει δύο όψεις. Η πρώτη ήταν αυτή του ενθουσιασμού και της χαράς μας που πρώτη φορά με τη Μελίτα θα πηγαίναμε στο Μέγαρο Μουσικής (μέχρι τότε είχαμε πάει μόνο σε εκδηλώσεις στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής). Το κτίριο ούτως ή άλλως είναι εντυπωσιακό για ένα μικρό παιδί και γενικά η Μελίτα ενθουσιάζεται και αρκετά με οτιδήποτε μεγαλοπρεπές. Ωστόσο δεν καταφέραμε να το απολαύσουμε γιατί λόγω συνθηκών αργήσαμε και τελικά μπήκαμε στον χώρο των συναυλιών τελευταία στιγμή. Και εκεί γίνεται η μεγάλη έκπληξη καθώς ο χώρος ήταν γε-μά-τος! Εντάξει δεν υπήρχε αυτό! Εκτός μεμονωμένων θέσεων που φαντάζομαι για λόγους ακυρώσεων ήταν άδειες, από την προηγούμενη η εκδήλωση ήταν sold out, η αίθουσα ήταν γεμάτη παιδιά μικρά, μεγάλα, γονείς, ζευγάρια, φίλους και παρέες! Και ομολογώ ότι δεν το περίμενα! Ένα μεγάλο μπράβο, λοιπόν, σε όλους τους συμμετέχοντες που αφιέρωσαν την Κυριακή το πρωί τους σε κάτι τόσο ιδιαίτερο!kyriaki_proi_megaro_mousikis

Ωστόσο, μετά τον πρώτο ενθουσιασμό έρχεται η απορία μου. Τι πρόκειται να κάνει η – αμύητη στην κλασική μουσική – Μελίτα για μιάμιση ώρα μέσα στο Μέγαρο Μουσικής; Έτσι, λοιπόν,  ξεκινάει το πρόγραμμα και περιμένω να δω τις αντιδράσεις της. Χμ, τώρα τι να πω, να σας κρυφτώ; Η κόρη μου δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκε γιατί πολύ απλά είναι… ας το πω απλά φαν της ποπ/χιπ-χοπ μουσικής και τελικά εκεί που κουνούσε τα χέρια ως μαέστρος εκεί έκανε κι ένα σπάσιμο το σώμα της σαν να ακούει Ριάνα ή Αριάνα Γκράντε, χαχα! Λίγο σωριαζόταν στην καρέκλα, λίγο χειροκροτούσε, λίγο προσηλωνόταν. Περάσαμε από όλα τα στάδια απ’ ότι καταλαβαίνετε! Ωστόσο πέρα από το γεγονός ότι πλέον πείστηκα ότι η κλασική μουσική δεν είναι το ατού της, αυτό που της έκανε εντύπωση και τελικά της έμεινε ήταν όντως η γνωριμία με την ορχήστρα! Μα για αυτό δεν είχαμε πάει ούτως ή άλλως; Ενθουσιάστηκε, όπως φάνηκε αργότερα, από την ποικιλία των οργάνων και μιλούσε διαρκώς για τον διαχωρισμό τους σε έγχορδα, πνευστά και κρουστά! Μάλιστα το φυλλάδιο της εκδήλωσης το έχει ακόμα στο γραφείο της για να μην ξεχάσει – λέει – αυτά που έμαθε! Και κάπου εκεί παίρνω κι εγώ μια ανάσα… γιατί επιβεβαιώθηκα για ακόμη μία φορά ότι οτιδήποτε προσφέρεις στο παιδί σου… έστω κι αν φαινομενικά μπορεί να μην του ταιριάζει ή να μην του αρέσει αρχικά… είναι σίγουρο ότι κάτι θα του αφήσει! 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Έτσι, για ακόμη μια Κυριακή θα είμαστε στο Μέγαρο Μουσικής για να γνωρίσουμε κάτι διαφορετικό. Τι; Το ποιητικό τραγούδι και τους στίχους του Νίκου Γκάτσου. Θα μυηθούμε στη στιχουργική με τη βοήθεια της Ανδριάννας Μπάμπαλη (τραγούδι, φωνητική αυτοσχεδιασμοί), του Αχιλλέα Γουάστωρ (πιάνο, μουσικοί αυτοσχεδιασμοί) και της Αγαθής Δημητρούκας (ιδέα, επιμέλεια, σχολιασμός τραγουδιών, στιχουργικό παιχνίδι).


Info: Οι νεαροί φίλοι του Μεγάρου, πάντα στο πλαίσιο της συναυλίας, θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ένα διαδραστικό παιχνίδι: θα γράψουν τους δικούς τους στίχους χρησιμοποιώντας λέξεις από ένα επιλεγμένο τραγούδι που δεν έχει δισκογραφηθεί, υπό την καθοδήγηση της Αγαθής Δημητρούκα (ιδέα, επιμέλεια, σχολιασμός τραγουδιών, στιχουργικό παιχνίδι), η οποία επί σειρά ετών προσφέρει μάθημα στιχουργικής τόσο σε σχολεία ως προσκεκλημένη στιχουργός και συγγραφέας, όσο και σε κύκλους σεμιναρίων, πάντα με πρότυπο τους στίχους του Γκάτσου. Τους στίχους που θα προκύψουν από το παιχνίδι, θα τους μελοποιήσει επιτόπου ο Αχιλλέας Γουάστωρ και θα τους τραγουδήσει η Ανδριάνα Μπάμπαλη με όλα τα παιδιά. Στο πρόγραμμα θα ακουστούν επίσης, «Η Μικρή Ραλλού», «Η μπαλάντα του Ούρι», «Τ’ αστέρι του Βοριά», ο «Κεμάλ», «Η μυρτιά», «Το παιδί με το ταμπούρλο», «Μια Κυριακή του Μάρτη» κ.ά. 


Κυριακή πρωί στο Μέγαρο, λοιπόν,

“Νίκος Γκάτσος, με τον ήλιο γείτονα”

Κυριακή 18 Μαρτίου, ώρα 11:30 π.μ.

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Όσο για εσάς… φυσικά δεν θα σας αφήσουμε έτσι. Έχουμε διαγωνισμό που θα τρέξει στο facebook αλλά και εδώ μέσω φόρμας συμμετοχής (ένα διπλό εισιτήριο για τον καθέναν από τους δύο τρόπους). Ωστόσο προσοχή γιατί ο διαγωνισμός θα είναι γρήγορος και θα κρατήσει έως την Παρασκευή 16/3 στις 10 το πρωί. Μην σας ψάχνω ε; Πρέπει οι νικητές να απαντήσουν ΑΜΕΣΑ!

1ος τρόπος συμμετοχής:

Βρείτε την παρακάτω εικόνα συμμετοχής στο fb εδώ

Αφήσετε ένα σχόλιο με την ηλικία του παιδιού σας

Κάντε like στην εικόνα του διαγωνισμού

Κάντε tag σε 2 φίλους σας σε σχόλιο. 

2ος τρόπος συμμετοχής για όσους δεν έχουν facebook

Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής στο τέλος αυτής την ανάρτησης. kyriaki_proi_megaro_mousikis (2)


InfoΓια όσους δεν καταφέρουν να κερδίσουν μία πρόσκληση από εμάς, οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής: 

8 € (παιδιά, φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, ένας συνοδός παιδιών έως 15 ετών)

14 € (γενική είσοδος)

Eισιτήρια

210 7282333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public

Πληροφορίες

210 72.82.333

www.megaron.gr ● www.koa.gr 

https://www.facebook.com/megaron.gr 

https://www.pinterest.com/megaronathens/ 

https://twitter.com/MegaronAthens 


Η συνεργασία μας με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα συνεχιστεί και για επόμενες δράσεις τους για τα παιδιά οπότε μείνετε συντονισμένοι!

Κάλη 

Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook. Βρείτε όλους τους διαγωνισμούς που τρέχουν στο Ανθομέλι εδώ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είναι λογικό αφού δεν μαθαίνει κάποιο μουσικό όργανο ή δεν ασχολείται κάποιος από εσάς με την κλασική μουσική να νιώθεις ότι ίσως η κλασική μουσική δεν είναι το ατού της. Δεν έχει ακούσματα του είδους. Επίσης είναι και αρκετά μικρή. Αυτό είναι κάτι που μαθαίνεται και κάθε παιδί “εκπαιδεύεται” σε αυτό ανάλογα με τα ακούσματα ή τις εμπειρίες που έχει. Το να μάθει όμως ένα παιδί ποια είναι τα όργανα της ορχήστρας δεν είναι και καμιά τρελή εξειδίκευση! Είναι μια ακόμη γνώση που μεγαλώνοντας έτσι γι αλλιώς θα λάβει κι από το σχολείο της στο μάθημα της μουσικής. Τι καλύτερο λοιπόν από το να τα δει ζωντανά! Αν θυμάμαι καλά ακούσατε τον Πέτρο και τον Λύκο που είναι φανταστικό έργο για παιδιά! Εγώ λατρεύω και το καρναβάλι των ζώων.
    Σχετικά με την εκδήλωση αυτής της Κυριακής διαβάζοντας το banner δεν είχα καταλάβει τι ακριβώς θα είναι και έμοιαζε πως ίσως είναι για μεγαλύτερα παιδιά. Αλλά από τα γραφόμενά σου κατάλαβα πως θα είναι εξαιρετική εμπειρία! Περιμένουμε εντυπώσεις!
    Katerina

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Άρθρα

Εγγραφείτε στο newsletter!

Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας, τις καινούργιες αναρτήσεις, δωρεάν εκτυπώσιμα και τους τρέχοντες διαγωνισμούς.
Διαβάστε Επίσης