ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Η παραλλαγή της τηγανίτας

    Πριν αρκετό καιρό σας είχα δώσει συνταγή για τηγανίτες! Ένα κολατσιό εύκολο, γρήγορο, νόστιμο. Θα την βρείτε αναλυτικά εδώ. Αν δεν τις δοκιμάσατε κάντε το γρήγορα! Με μέλι, ζάχαρη και κανέλα ή σκέτες είναι το ίδιο νόστιμες! Σήμερα θα σας δείξω μια μικρή παραλλαγή αυτής της συνταγής! Η συνταγή είναι 1-2-3 για να τη θυμάστε πιο εύκολα!Η παραλλαγή της τηγανίτας 1
    Υλικά:
    1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα ή γιαούρτι
    2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    3 αυγά
    3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
     
    Τα ανακατεύεται καλά να φύγουν οι σβόλοι από το αλεύρι. 
     
    Προαιρετικά μπορείτε να χωρίσετε τον χυλό σε μπολάκια και να ρίξετε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (διαφορετικό στο κάθε μπολ). Το χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα και όχι το υγρό θα της κρατήσει πιο αφράτες ενώ το υγρό θα σφίξει ελαφρώς τη ζύμη. Τόσο απλό αλλά και τόσο παιχνιδιάρικο!Η παραλλαγή της τηγανίτας 3

    Μετά ρίχνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ζεστό ηλιέλαιο κουταλιές σούπας από τον χυλό. Προτιμάμε το ηλιέλαιο γιατί το ελαιόλαδο τις μαυρίζει περισσότερο (αν και αυτήν την φορά μου είχε τελειώσει). 

    Μια τέλεια ιδέα για κολατσιό για το σχολείο που σε λίγες μέρες ξεκινάει! Δοκιμάστε την! 
    Η παραλλαγή της τηγανίτας 5 
    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    13 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Νομίζω είναι ώρα να προμηθευτώ χρώμα ζαχαροπλαστικής!! Κάνει τα πάντα πιο.. παιχνιδιάρικα όπως είπες!! Φαντάζομαι τον ανιψιό μου να του προσφέρω μπλε και πράσινη τηγανίτα!! χιχι!
      Καλό βράδυ, φιλιά!!

    2. Πάρα πολύ όμορφες οι τηγανίτες σου και στην εμφάνιση και στη γεύση φαντάζομαι! Μπράβο σου! Και ειδικά το τρικ του 1-2-3 είναι ότι πιο χρήσιμο! Δεν ξεχνάς ποτέ τη συνταγή. Φιλιά.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης