ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Έχεις λιπαρά μαλλιά; 5 tips για να λύσεις το πρόβλημα σου

    Υποφέρω σας λέω! Υποφέρω! Υποφέρω από τη λιπαρότητα των μαλλιών μου που με αναγκάζει να χάνω χρόνο και να λούζομαι πολύ συχνά. Και οκ, το λούσιμο πες ότι μαζί με ένα ντουζάκι είναι μέσα στο πρόγραμμα. Το ίσιωμα όμως ή το φορμάρισμα των μαλλιών σχεδόν μέρα παρά μέρα ειλικρινά με εξαντλεί. Οπότε ψάχνοντας να δω τι πρέπει να κάνω κατέληξα σε κάποιες συμβουλές – tips για λιπαρά μαλλιά – που θέλω να δώσω κι εγώ με τη σειρά μου σε όσες γυναίκες υποφέρουν μαζί μου και να τις ακολουθήσουμε παρέα για να δούμε αν μπορούμε να σώσουμε την καθημερινότητά μας.

    Τι προκαλεί την λιπαρότητα στα μαλλιά;

    Ας ξεκινήσουμε όμως λίγο από τα βασικά και ας δούμε αρχικά τι είναι η λιπαρότητα και ποιοι είναι μερικοί από τους λόγους που μας την προκαλούν.

    Το τριχωτό της κεφαλής περιλαμβάνει εκτός των άλλων τους σμηγματογόνους αδένες, οι οποίοι εκκρίνουν φυσικά έλαια, τα οποία είναι απαραίτητα για την προστασία της τρίχας αλλά και το λαμπερό αποτέλεσμα όλων των μαλλιών. Στην περίπτωσή μας όμως εκκρίνουν υπερβολικά μεγάλη ποσότητα – υπερσμηγματόρροια – δείχνοντάς τα βαριά και λαδωμένα. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα η ασφυξία της ρίζας και της τρίχας από το υπερβολικό σμήγμα προκαλεί κνησμό και πιτυρίδα. Οι λόγοι μπορεί να είναι γενετικοί, ορμονικοί, περιβαλλοντικοί κ.α. Πιο συγκεκριμένα η λιπαρότητα ενδέχεται να συνδέεται με:

    • Το στρες, το οποίο επηρεάζει την ισορροπία των ορμονών και κάνει τους αδένες να παράγουν περισσότερο σμήγμα. Η αδυναμία του δέρματος να το απορροφήσει, το μεταφέρει στην τρίχα και έτσι οδηγούμαστε στη λιπαρότητα. Για αυτό και σε περιόδους έντονου στρες ενδέχεται να παρατηρήσετε ότι χρειάζεστε λούσιμο πιο συχνά απ’ ότι συνήθως.
    • Το πολύ συχνό λούσιμο. Και κάπως έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος που δεν λέει να τελειώσει! Το συχνό λούσιμο και η χρήση ακατάλληλων προϊόντων επηρεάζουν τα φυσικά έλαια της τρίχας προκαλώντας λιπαρότητα. Δείτε παρακάτω στο κουτάκι πως μπορείτε να αποφύγετε μέσα στην εβδομάδα το συχνό λούσιμο.
    • Διατροφή. Η υπερβολική κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε λιπαρά μπορεί να αλλάξει ακόμα και τη σύσταση του τριχωτού της κεφαλής! Κομμένα τα πολλά λιπαρά κυρίες μου, όχι μόνο για υγιή σώμα αλλά και υγιή μαλλιά. Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας περισσότερα τρόφιμα με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.
    • Το περιβάλλον παίζει και αυτό τον ρόλο του καθώς η έκθεσή μας σε χώρους με αυξημένη ρύπανση ή καπνό βλάπτει και τα μαλλιά μας.

    Διαβάστε περισσότερα:

    Λιπαρά μαλλιά: γιατί έχω λιπαρότητα και tips για να την αντιμετωπίσω
    Η λιπαρότητα των μαλλιών μας ταλαιπωρεί και μας χαλάει τη διάθεση

    Tips για λιπαρά μαλλιά

    Και παρόλο που παλιά πίστευα ότι η λιπαρότητα είναι σίγουρα ένα στοιχείο των μαλλιών που δεν αλλάζει, με τον καιρό παρατηρώ ότι η επιστήμη βρίσκει λύσεις σε σχεδόν όλα τα προβλήματα την καθημερινότητάς μας και η ζωή μας γίνεται λίγο πιο εύκολη. Οπότε απλά tips σε συνδυασμό με τα κατάλληλα προϊόντα για λιπαρά μαλλιά ενδέχεται να σας βοηθήσουν να δείτε αυτή την πολυπόθητη αλλαγή στα μαλλιά σας.

    1. Το λούσιμο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην διατήρηση την κανονικότητας των μαλλιών. Ιδανικά δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε πολύ ζεστό νερό αλλά περισσότερο χλιαρό θα έλεγα. Καθώς λούζετε τα μαλλιά σας μην παραλείψετε να κάνετε ήπιο μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής καθώς εκεί είναι η αρχική θέση που ξεκινάει το ταξίδι της η λιπαρότητα.
    2. Τα κατάλληλα προϊόντα για λιπαρά μαλλιά είναι ζωτικής σημασίας. Θα πρέπει να αγοράσετε σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά και όχι να χρησιμοποιείτε το σαμπουάν που χρησιμοποιούν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας (σε περίπτωση που δεν έχουν μαλλιά σαν τα δικά σας). Α και σε περίπτωση που έχετε πιτυρίδα, μπορείτε να αναζητήσετε ένα σαμπουάν που να καταπολεμάει και τα δύο ταυτόχρονα.
    3. Μην χρησιμοποιείτε πολύ βαριά προϊόντα styling. Η λακ για παράδειγμα βαραίνει το μαλλί και ενώ αρχικά φαίνεται ότι του δίνει ζωντάνια τελικά η λιπαρότητα θα βγει στην επιφάνεια.
    4. Όταν στεγνώνετε τα μαλλιά σας μην χρησιμοποιείτε πολύ υψηλή θερμοκρασία (το ίδιο που ισχύει με το νερό).
    Λιπαρά μαλλιά: γιατί έχω λιπαρότητα και tips για να την αντιμετωπίσω
    Έχεις λιπαρά μαλλιά; 5 tips για να λύσεις το πρόβλημα σου 3

    Tip που με έσωσε: Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο tip δεν αποτελεί “θεραπεία” αλλά σίγουρα θα σας σώσει μέχρι να εξισορροπήσετε το ph του τριχωτού της κεφαλής σας και να έρθετε σε ένα σημείο που να μην σας ταλαιπωρούν τόσο τα μαλλιά σας. Και αυτό είναι το dry shampoo ή ξηρό σαμπουάν. Οι παλιές ίσως θυμάστε ότι καμιά φορά βάζαμε στα μαλλιά μας λίγο ταλκ για να απορροφήσει την λιπαρότητα. Ε, τώρα αυτό το hack εξελίχθηκε και ονομάζεται ξηρό σαμπουάν. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σπρέι με το οποίο ψεκάζεις τα μαλλιά σου, τα τρίβεις ελαφριά και άμεσα τα μαλλιά σου είναι σαν φρεσκολουσμένα! Μαγικό! Θα σας σώσει από μία μέρα χωρίς λούσιμο στα σίγουρα!

    Θα μπορούσα φυσικά να σας πω να προσέχετε και τη διατροφή σας ή να μειώσετε το άγχος αλλά όλοι ξέρουμε ότι παρόλο που αυτό αποτελεί σκοπό όλων μας είναι δύσκολο να το ακολουθήσουμε. Ωστόσο αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε μια πλήρη ‘θεραπεία” για να δείτε αν πραγματικά έχει αποτέλεσμα για τα μαλλιά σας, καλό θα είναι να συμπεριλάβετε και αυτά τα δύο.

    Θα ήθελα ειλικρινά να ακούσω και το δικό σας ταξίδι με την λιπαρότητα κι αν κάνατε κάτι που σας βοήθησε πραγματικά. Και αυτό γιατί θα βοηθήσετε κι εσείς με τη σειρά μας εμένα αλλά και άλλες αναγνώστριες. Σας περιμένουμε στα σχόλια.

    Κάλη


    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης