ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Συμβουλές για την καθημερινή περιποίηση των μαλλιών

    Σήμερα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για μαλλιά και συγκεκριμένα για περιποίηση των μαλλιών στο σπίτι. Στα προηγούμενα beauty άρθρα μας έχουμε ασχοληθεί μεν με το φριζάρισμα των μαλλιών αλλά κυρίως με την επιδερμίδα του προσώπου μας, την ενυδάτωση των χεριών, των χειλιών αλλά και των ποδιών μας. Μάθαμε για νέα καλλυντικά που κάνουν θραύση στην αγορά των εφήβων αλλά και για συστατικά καλλυντικών που κάνουν θαύματα! Μιλήσαμε για αρώματα και αντηλιακά και για να μην τα πολυλογώ πιάσαμε μια ευρεία γκάμα θεμάτων που αγαπήσατε κυρίως γιατί σας τα λέμε εύκολα και κατανοητά!

    Πάμε να δούμε λοιπόν σήμερα τι μπορούμε να κάνουμε για τα μαλλιά μας ώστε να μην χρειαζόμαστε συνέχεια κομμωτήριο και να βάλουμε την καθημερινή περιποίηση των μαλλιών μας σε πρώτο πλάνο!

    Περιποίηση των μαλλιών πριν και μετά το λούσιμο

    Όπως λέει και η κόρη μου όλα ξεκινούν από τη στιγμή που μπαίνεις στο ντουζ! Με μαλλιά δύσκολα σαν της Μελίτας που στη ρίζα είναι λιπαρά και στις άκρες πιο άγρια και ατίθασα, κάναμε πολλές αλλαγές στον τρόπο φροντίδας των μαλλιών της και ταυτόχρονα και στα δικά μου. Αν όμως αφήσεις την περιποίηση μόνο εκτός ντουζ δεν κάνεις δουλίτσα. Οπότε εδώ θα χρειαστώ λίγο την προσοχή σου.

    Η επιλογή του σαμπουάν είναι πολύ σημαντική. Οι περισσότεροι από εμάς τείνουν να αγοράζουν ένα σαμπουάν για όλη την οικογένεια χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τις ξεχωριστές ανάγκες του τριχωτού της κεφαλής του καθενός. Ώρα να σταματήσει αυτή η κακή συνήθεια.

    1. Αγόρασε το σαμπουάν που θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις την αρνητική κατάσταση των μαλλιών σου (λιπαρότητα, ξηρότητα, ξηροδερμία κ.α.)
    2. Χρησιμοποίησε μαλακτική μαλλιών (δηλαδή conditioner) σε κάθε λούσιμο (ανάλογα πάλι με τη σύνθεση των μαλλιών σου φυσικά). Ο σκοπός της μαλακτικής είναι να μαλακώσουν τα μαλλιά σου, να είναι πιο εύκολα στο χτένισμα (για να μην σπάνε και οι τρίχες) και να δώσουν μια λεία υφή στη “χαίτη” σου. Η μαλακτική δεν έχει συνήθως αναδομητική δράση αλλά ενυδατική. Επίσης να θυμάσαι να μην την απλώνεις στη ρίζα των μαλλιών σου αλλά κυρίως από τη μέση της τρίχας προς τα κάτω και να την αφήνεις λίγο να δράσει στα μαλλιά σου (1-2 λεπτά είναι αρκετά).
    3. Μάσκα μαλλιών. Εδώ μιλάμε για θεραπεία, λείανση και αναδόμηση της τρίχας. Η μάσκα μαλλιών είναι πιο “βαριά” και πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία από’ ότι το conditioner και δεν χρειάζεται τόσο συχνή χρήση. 1-2 φορές την εβδομάδα είναι αρκετή. Ωστόσο και πάλι η χρήση της πηγαίνει αναλογικά με το πόσο συχνά λούζεις τα μαλλιά σου. Επίσης να θυμάσαι ότι η μάσκα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να δράσει και ενδεχομένως να χρειαστεί να βγεις από το ντουζ, να την εφαρμόσεις στα μαλλιά σου (ιδανικά τύλιξέ τα και με μια πετσέτα) και έπειτα να τα ξεβγάλεις. Υπάρχουν πολλά είδη μασκών, π.χ. αυτές που μπορείς να αφήσεις πάνω στα μαλλιά σου και ολόκληρη τη νύχτα και να ξεβγάλεις το πρωί ή τις μάσκες που εφαρμόζεις πριν το λύσιμο κ.ο.κ. Οπότε επίλεξε αυτήν που ταιριάζει στον δικό σου τρόπο ζωής.

    Φυσικά υπάρχουν και πολλά ακόμα είδη περιποίησης μαλλιών, όπως το λάδι μαλλιών, το σπρέι ενυδάτωσης, αντηλιακά για τα μαλλιά κ.α. αλλά σε αυτή την ανάρτηση αποφάσισα να σας μιλήσω για τα βασικά!

    Συμβουλές για περιποίηση των μαλλιών στο σπίτι. Μάσκα μαλλιών
    Συμβουλές για την καθημερινή περιποίηση των μαλλιών 3

    Συσκευές περιποίησης των μαλλιών

    Αφού λοιπόν βγεις από το ντουζ και έχεις ολοκληρώσει την περιποίηση των βρεγμένων μαλλιών, ήρθε η ώρα να τα στεγνώσεις. Σε αυτή τη φάση θέλω οπωσδήποτε να διαβάσεις την ανάρτησή μας για την αποφυγή του φριζαρίσματος ώστε να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος της περιποίησης. Και πάμε τώρα σε επιλογές που υπάρχουν για να στεγνώσεις τα μαλλιά σου και να τα κάνεις να δείχνουν σαν να βγήκες μόλις από το κομμωτήριο (με λίγη εξάσκηση!)

    1. Επένδυσε σε ένα καλό πιστολάκι. Πριν μερικά χρόνια που χάλασε το καλό μου πιστολάκι, πήρα ένα μικρότερο για οικονομικούς λόγους και πραγματικά μου έβγαλε το λάδι. Απορώ τώρα πως πέρασα με αυτό σχεδόν 2 χρόνια! Κάναμε άπειρες ώρες να στεγνώσουμε τα μαλλιά μας η Μελίτα κι εγώ και φυσικά το μαλλί ήταν σαν βελέντζα! Από τότε που πήρα ξανά ένα πιστολάκι ποιότητας πραγματικά σώθηκα και εννοείται ότι το μαλλί μου στεγνώνει σε χρόνο dt και φυσικά χρειάζεται πολύ λιγότερο χρόνο για styling.
    2. Δεύτερη επιλογή και πολύ in το τελευταίο διάστημα είναι η ηλεκτρική βούρτσα μαλλιών που είναι ιδανική για όσες έχετε μακριά μαλλιά και θέλετε να τους δίνετε σχήμα καθώς τα στεγνώνετε. Κυματισμοί με όγκο, ελαφριές μπούκλες και styling. Συνήθως αυτές οι συσκευές περιλαμβάνουν διάφορα εξαρτήματα και μπορείς να πειραματιστείς ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλεις να δώσεις στα μαλλιά σου.
    Συμβουλές για περιποίηση των μαλλιών στο σπίτι. Ίσιωμα μαλλιών με ισιωτική συσκευή.
    Συμβουλές για την καθημερινή περιποίηση των μαλλιών 4
    1. Ισιωτική μαλλιών σε αγαπώ! Νομίζω ότι εγώ προσωπικά δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς την ισιωτική μαλλιών (ή σίδερο όπως λέμε στην πατρίδα Σαλονίκη). Τα μαλλιά μου χωρίς να είναι σγουρά, έχουν ένα ατίθασο styling (με ευγένεια το λέω!) όταν τελειώσω το στέγνωμα και συνήθως τα κρατάω χωρίς ίσιωμα μόνο το καλοκαίρι που δεν εργάζομαι. Τον χειμώνα όμως δεν υπάρχει περίπτωση να φύγω χωρίς να τα ισιώσω και να τους δώσω ωραίο και αξιοπρεπές σχήμα! Προσοχή όμως γιατί καίγονται εύκολα οι άκρες οπότε και εδώ θα χρειαστεί ένα ειδικό προϊόν για υψηλές θερμότητες.
    2. Σίδερο μαλλιών για μπούκλες (ή αλλιώς χαριτολογώντας “μπουκλοτήρι”). Και τέτοιο έχουμε φυσικά για τα πιο avant garde χτενίσματα της Μελίτας. Ιδανικό για όσους έχουν ήδη σπαστά μαλλιά και θέλουν να δώσουν όγκο και ένταση στις μπούκλες ή για όσους έχουν ίσια μαλλιά και θέλουν το κάτι διαφορετικό στις εμφανίσεις τους. Προσοχή όμως γιατί καίει δάχτυλα! χεχε!

    Ελπίζω να σου ξεκαθάρισα λίγο τα πράγματα αν είσαι νέα στο “παιχνίδι” της περιποίησης των μαλλιών

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης