ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Κάψιμο από τον ήλιο; Βάλε κρέμα με πανθενόλη ή αλόη βέρα

    Παρόλο που πραγματικά – όπως σας έχω ξαναπεί – είμαι φανατική των αντηλιακών και της σκιάς και σχεδόν ποτέ δεν κάνω ηλιοθεραπεία, έχουν υπάρξει αρκετές φορές που έχω καεί από τον ήλιο. Θέλεις που μου αρέσει να παίζω στη θάλασσα, θες που ο ήλιος το έχει παραξηλώσει, θες που άνθρωπος είμαι και ξεχνάω καμιά φορά να ξαναβάλω αντηλιακό, ε, δεν θέλει και πολύ! Ως παθούσα, λοιπόν, είπα να σας προτείνω κάποιες καταπραϋντικές κρέμες με πανθενόλη και αλόη βέρα που είναι τα απόλυτα γιατρικά από το κάψιμο από τον ήλιο.

    *Πατώντας τα link μέσα στην ανάρτηση θα βρείτε επιπλέον πληροφορίες για τα συστατικά που σας προτείνουμε αλλά και προϊόντα που μπορείτε να προμηθευτείτε.

    Κρέμα με πανθενόλη και αλόη βέρα για το κάψιμο από τον ήλιο

    Οι κρέμες για μετά τον ήλιο περιέχουν συνήθως πανθενόλη ή αλόη βέρα. Και τα δύο αυτά συστατικά μπορούν να καταπραΰνουν την επιδερμίδα του προσώπου ή του σώματος που δέχτηκε αρκετή ηλιακή ακτινοβολία.

    Πανθενόλη

    Η πανθενόλη είναι το απόλυτο καταπραϋντικό που θα σας δροσίσει από το κάψιμο του ήλιου. Μπορείτε να τη βρείτε σε πολλές μορφές, όπως σε κρέμες, γαλακτώματα ή ακόμα και πιο φαρμακευτικές αλοιφές σε περίπτωση που όντως δημιουργηθούν πληγούλες, φουσκάλες ή τραχύ δέρμα από το κάψιμο. Επειδή είναι και αναπλαστική χρησιμοποιείται και σε πολλές κρέμες για μετά τον καθαρισμό προσώπου ή μετά την αποτρίχωση.

    Ακόμα όμως κι αν είστε σίγουρες ότι δεν θα καείτε, τι θα λέγατε να πάρετε μία κρέμα για μετά τον ήλιο με πανθενόλη ώστε να μειωθεί η θερμοκρασία του σώματος και να κρατήσει και περισσότερο το μαύρισμα σας αφήνοντας το δέρμα πιο απαλό και λείο. Τα προϊόντα για μετά τον ήλιο είναι πλέον must και πάνε πακέτο με το αντηλιακό σας!

    Κάψιμο από τον ήλιο; Βάλε κρέμα με πανθενόλη ή αλόη βέρα
    Αν κάηκες από τον ήλιο βάλε κρέμα για να ανακουφιστείς από τα συμπτώματα.

    Διαβάστε περισσότερα:

    Αλόη βέρα

    Η αλόη βέρα είναι ένα φυτό της οποίας τα σκληρά φύλλα περιέχουν εσωτερικά ένα ζελέ που έχει όλες τις ευεργετικές και αναπλαστικές ιδιότητες. Ακόμα κι αν έχετε στον κήπο ή στην αυλή σας ένα τέτοιο φυτό μπορείτε να κόψετε το φύλλο και να τρίψετε την περιοχή με το έγκαυμα και αυτόματα να ανακουφιστείτε. Επειδή όμως δεν έχουμε όλοι ένα τέτοιο φυτό, μπορείτε απλά να προμηθευτείτε τις κρέμες και τα gel που περιέχουν αλόη βέρα και να κάνετε τη δουλειά σας. Είναι ιδανική όχι μόνο για το κάψιμο αλλά και για τα μαλλιά, τα νύχια σας ή ακόμα για την ακμή.

    Και τα δύο συστατικά είναι χρήσιμα έπειτα από τσίμπημα εντόμου καθώς ηρεμούν από τον κνησμό.

    Προσοχή αν πάθατε ηλίαση

    Σε περίπτωση που το έγκαυμά σας είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό ηλιακό κάψιμο ή/και συνδέεται με ηλίαση τότε αναζητήστε ιατρική βοήθεια. Προσωπικά έχω πάθει ηλίαση και δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Μπορείτε να συνοδεύεται, ενδεικτικά, από πυρετό, ζαλάδα, ναυτία, ταχυπαλμία και έντονο αίσθημα καύσης στο δέρμα. Θα χρειαστείτε αρκετό νερό, δροσερές κομπρέσες (όχι παγωμένες) και ξεκούραση. Φυσικά αν είναι δυνατόν μην οδηγήσετε και αναζητήστε με τη βοήθεια κάποιου φίλου ή συγγενή ένα δροσερό μέρος να ξαπλώσετε. Παρόμοια, αν το έγκαυμά σας δεν περνάει εύκολα, αναζητήστε φαρμακευτικές κρέμες ή πάρτε τη συμβουλή γιατρού.

    Διαβάστε περισσότερα στο Ανθομέλι:

    Και μην μπερδεύεστε, η ηλιοθεραπεία δεν είναι όντως θεραπεία! Καλή και η βιταμίνη D που παίρνουμε από τον ήλιο αλλά με μέτρο και πάνω από όλα με προστασία!

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    1. Την έπαθα φέτος. Κάηκα από τον ήλιο όχι από ηλιοθεραπεία αλλά ενώ βρισκόμουν μέσα στη θάλασσα. Ναι! Και αυτό συμβαίνει. Οι μέρες των διακοπών μας ήταν μέσα στις ημέρες του καύσωνα και ήταν τόσο ζέστη η θάλασσα που όντως δεν θέλαμε να βγούμε. Όμως ενώ το σώμα ήταν μέσα στο νερό το πρόσωπό μου καλυπτοταν με καπέλο, το μπούστο και τα χέρια ήταν έξω. Την έπαθα σας λέω. Κάηκα και έγινα σαν της μαϊμούς τον…… Όμως η άμεση επέμβαση της κόρης μου που μου έδωσε την κρέμα της Nivea με πεπανθολη με έσωσε. Η κρέμα μου έδινε την αίσθηση της δροσιάς έπαιρνε το κάψιμο και την ελαφρά ενόχληση του καψίματος και έτσι απετραπησαν τα χειρότερα. Ούτε καν ξεφλουδιστηκα. Μπράβο Nivea!!!!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης