ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Προϊόντα μαλλιών με κερατίνη και δώσε τέλος στο φριζάρισμα

    Πόσες φορές έχετε πει, “ωχ, πάει το χτένισμα, φρίζαραν τα μαλλιά μου” ή “να πάρει, άρχισε να βρέχει και θα φριζάρουν τα μαλλιά μου”. Σήμερα είμαι εδώ για να σας πω ότι η επιστήμη έχει προνοήσει πλέον και μας βοηθάει να ξαναπάρουμε τον έλεγχο των μαλλιών μας. Στην ανάρτηση θα σας έχω link με προτάσεις με προϊόντα μαλλιών με κερατίνη που θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε εύκολα το φριζάρισμα που δημιουργείται λόγω καιρικών συνθηκών κατά τη διάρκεια του χειμώνα ή λόγω υπερβολικής θερμότητας ή του styling.

    Τι είναι το φριζάρισμα;

    Για να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Φριζάρισμα; Τι λέξη είναι αυτή και από που προέρχεται άραγε; Frizer στα γαλλικά σημαίνει κατσαρώνω και κάπως έτσι πέρασε και σε εμάς στα ελληνικά. Υπάρχει και παλιότερη ρίζα γερμανικής προέλευσης αλλά δεν είμαι και ο Μπαμπινιώτης! Ωστόσο, η λέξη φριζάρισμα δεν αντιστοιχεί στην ευχάριστη έννοια του “κάνω σγουρά τα μαλλιά μου” αλλά στο “φουντώνουν και πετάνε σαν τρελά”.

    Γιατί φριζάρουν τα μαλλιά;

    Πώς και γιατί γίνεται όμως αυτό; Συγκεκριμένα, δημιουργείται η εξής ανισορροπία. Με απλά λόγια το εσωτερικό της τρίχας έχει έλλειψη υγρασίας, είναι ουσιαστικά αφυδατωμένη αλλά λόγω καιρικών συνθηκών η εξωτερική στιβάδα των μαλλιών συγκεντρώνει τόση υγρασία που τελικά τα μαλλιά φουντώνουν και γίνονται τραχιά. Το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται κυρίως στις σγουρομάλλες που τα μαλλιά τους γίνονται “άτακτα” και “απείθαρχα” αλλά και σε εμάς με τα ίσια μαλλιά καθώς μας εμποδίζει να χαρούμε ένα ίσιωμα της προκοπής.

    Σε γενικές γραμμές το φριζάρισμα επιδεινώνεται από τον καιρό (πολύ ζέστη ή πολύ υγρασία) από το αλμυρό ή χλωριούχο νερό ή/και την θερμική ή χημική επεξεργασία των μαλλιών (πιστολάκι ή βάψιμο αντίστοιχα). Μην μου ανησυχείς όμως γιατί αν κι εσύ δεν είσαι πολύ του κομμωτηρίου και των πρωτοκόλλων που χρησιμοποιούν στα κέντρα κομμωτικής, σου έχω την λύση για το σπίτι σου!

    Διαβάστε ακόμα στο Ανθομέλι:

    7 συμβουλές για τα ξηρά και σκασμένα χέρια από το κρύο

    Βασική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας για σένα στα 40

    5 λόγοι που αξίζει να επενδύσεις στο άρωμα ενός διάσημου οίκου μόδας

    female standing with left hand on chin
    Για μαλλιά λεία και λαμπερά – Κερατίνη! (Photo by Moose Photos on Pexels.com)

    Η λύση στο φριζάρισμα

    Και η λύση ακούει στο όνομα ΚΕΡΑΤΙΝΗ! Δεν μπορεί, σίγουρα έχετε ακούσει για τη θεραπεία κερατίνης που υπάρχει στα κομμωτήριο. Πλέον όλα τα εξειδικευμένα brands έχουν ειδικά προϊόντα περιποίησης με κερατίνη για τα μαλλιά που φριζάρουν και μπορείτε με σταθερότητα και επιμονή να το καταφέρετε κι εσείς στο σπίτι. Μέσα στο παραπάνω link θα βρεις ακόμα περισσότερες πληροφορίες για τα φριζαρισμένα μαλλιά.

    Τι είναι η κερατίνη

    Η κερατίνη μαλλιών υπάρχει ούτως ή άλλως στις τρίχες των μαλλιών μας αλλά δυστυχώς λόγω των συνθηκών δεν επαρκεί. Σαν τις βιταμίνες ένα πράγμα, που δεν είναι ποτέ αρκετές! Οπότε και η επιλογή του προϊόντος περιποίησης θα πρέπει να γίνει με βάση το είδος των μαλλιών σας, την κατάστασή τους και το αποτέλεσμα που θέλετε να καταφέρετε. Όπως καταλαβαίνετε, έχω αποφύγει να προτείνω συγκεκριμένα brands γιατί το κάθε μαλλί είναι διαφορετικό. Προσωπικά δεν έχω τόσο έντονο πρόβλημα αλλά τη θεραπεία κερατίνης την φλερτάρω εδώ και καιρό κυρίως επειδή θα ήθελα να μειώσω πολύ τη θερμότητα και τον χρόνο που αφιερώνω στο ίσιωμα των μαλλιών μου με το μασιά.

    Προϊόντα μαλλιών με κερατίνη και δώσε τέλος στο φριζάρισμα
    Κερατίνη στο σπίτι με εξειδικευμένα προϊόντα για τα μαλλιά

    Πρακτικές λύσεις για το φριζάρισμα

    • Αποφύγετε την έντονη τριβή των μαλλιών σας κατά το λούσιμο ή όταν τα στεγνώνετε με την πετσέτα. Λίγο ταμπονάρισμα αρκεί.
    • Επιλέξτε σαμπουάν, κοντίσιονερ και μάσκα μαλλιών με κερατίνη, γλυκερίνη, βούτυρο καριτέ ή αλόη βέρα.
    • Χρησιμοποίησε έλαια μαλλιών.
    • Μην χτενίζετε τα μαλλιά σας σαν να μην υπάρχει αύριο όταν είναι βρεγμένα. Απαλό χτένισμα τούφα προς τούφα αρκεί.
    • Χρησιμοποίησε με μέτρο τα προϊόντα styling, όπως η λακ.
    • Χρησιμοποιήστε πιστολάκι με ιονιστή για απαλό στέγνωμα ή αν δεν έχετε κάποιο προιόν πριν το στέγνωμα που θα τους προστατέψει από την θερμότητα.
    • Αν το πρόβλημα είναι κυρίως στις άκρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ορό κερατίνης ή απλά να πάτε στο κομμωτήριο και να τις κόψετε!

    Σε πόσο καιρό θα έχω αποτελέσματα με προϊόντα κερατίνης;

    Όπως σε κάθε θεραπεία μην περιμένετε αποτελέσματα από την πρώτη εφαρμογή. Ανάλογα με το προϊόν, τη συχνότητα χρήσης αλλά και το πόσο τυπικές είστε τότε να περιμένετε αποτελέσματα σε 1-2 μήνες από την έναρξη της εξειδικευμένης περιποίησης που θα κάνετε στα μαλλιά σας στο σπίτι.

    Προϊόντα μαλλιών με κερατίνη και δώσε τέλος στο φριζάρισμα
    Ίσια μαλλιά

    Μπορεί να σας ενδιαφέρει:

    Γιατί να κάνω αποτρίχωση με laser και τι πρέπει να ξέρω

    Δωρεάν online μαθήματα yoga και pilates στο youtube

    Όταν ήρθε η ώρα να απελευθερωθώ από την ακμή ενηλίκων

    Σας εύχομαι να νικήσετε τα ατίθασα μαλλιά σας!

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης