ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    7 συμβουλές για τα ξηρά και σκασμένα χέρια από το κρύο

    “Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα” τραγουδάμε όλοι με μεγάλη χαρά και τελικά σαν το τζίτζικα και τον μέρμηγκα όταν έρχεται η ώρα του κρύου δεν είμαστε ποτέ προετοιμασμένοι! Και κάπου εκεί γύρω στον Φλεβάρη (που τα τελευταία χρόνια κάνει και το περισσότερο κρύο) εμφανίζονται τα πρώτα σκασμένα χέρια, βλέπουμε την ξηροδερμία και τα ξηρά χέρια να παίρνουν τα πάνω τους και φυσικά αναζητάμε τρέχοντας τις πρώτες ενυδατικές κρέμες για τις συνέπειες του κρύου στα χεράκια μας. Οπότε μιας και θέλω να είστε μπροστά, πάμε να δούμε οδηγίες για να προλάβουμε ή έστω να επιδιορθώσουμε το αντιαισθητικό αλλά και ταυτόχρονο επώδυνο “τραχύ χέρι”

    Συμβουλές για να μην έχετε ξηρά χέρια / σκασμένα χέρια από το κρύο τον χειμώνα

    1. Μην περιμένεις να έρθει ο Γενάρης και ο Φλεβάρης για να ξεκινήσεις να περιποιείσαι τα χέρια σου. Όπως βάζεις κρέμα ημέρας το πρωί, έτσι μπορείς να βάζεις και κρέμα χεριών. Εναλλακτικά μπορείς να τη βάζεις το βράδυ πριν τον ύπνο.
    2. Να έχεις πάντα μαζί σου ένα σωληνάριο ή βαζάκι με κρέμα για ενυδάτωση μέσα στην τσάντα σου ή δίπλα στο γραφείο σου. Προσωπικά την έχω και στα δύο και οι μαθητές μου με έχουν πλέον μάθει ότι ενδιάμεσα στον Present Simple και Present Continuous θα βάλω και λίγη κρεμούλα.
    3. Τα σκασμένα χέρια δεν είναι πάντα αποτέλεσμα του κρύου φυσικά αλλά μπορούν να έχουν και άλλα αίτια, όπως η χρήση χημικών (βλ. χρήση αντισηπτικού που πήγε σύννεφο τα τελευταία χρόνια ή καθαριστικών για το σπίτι) ή ακόμα και η έντονη αλλαγή θερμοκρασίας λόγω του ύφους της δουλειά σας. Σε περίπτωση, λοιπόν, που υποψιάζεσαι ότι δεν είναι μόνο αυτό που σου δημιουργεί το πρόβλημα, μπορείς να επισκεφτείς έναν δερματολόγο ή να χρησιμοποιήσεις και ειδικά φαρμακευτικά σαπούνια και κρέμες για την ξηροδερμία σου.
    4. Σε περίπτωση που δεν σου αρέσει η αίσθηση της κλασικής κρέμας μπορείς να δοκιμάσεις το θαυματουργό βούτυρο καριτέ που είναι συνήθως επιλογή μας όταν πρόκειται για τα χείλια μας καθώς είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες κ.α. Το έχεις δοκιμάσει όμως για τα χέρια σου; Προσωπικά μου φαίνεται λίγο “βαρύ” καθώς επιλέγω συνήθως πιο ανάλαφρες κρέμες αλλά μπορεί να φταίει και το brand που είχα επιλέξει. Εσύ λειτουργείς κατά βούληση.
    Ξηρά χέρια / σκασμένα χέρια από το κρύο και πως να τα περιποιηθείς τον χειμώνα.
    Photo by Linda Prebreza on Pexels.com
    1. Ήξερες ότι υπάρχουν και “ενυδατικά γάντια” τα οποία λειτουργούν όπως οι μάσκες προσώπου; 1 με 2 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να φροντίσετε τα χέρια σας και να νιώσετε τη βελούδινη υφή τους να επανέρχεται. Αν πάλι η ξηροδερμία προέρχεται και από τα κρύα νερά που έρχεσαι σε επαφή κατά το καθάρισμα, μήπως να σκεφτείς να φορέσεις ειδικά πλαστικά γάντια για τον καθαρισμό; Λέω εγώ τώρα!
    2. Σε περίπτωση που τα ενυδατικά γάντια σου φαίνονται too much τότε μπορείς να κάνεις μια μάσκα χεριών ή ακόμα καλύτερα ένα peeling. Ωστόσο αυτό εξαρτάται από την κατάσταση που βρίσκονται τα άνω άκρα σου. Πολύ προσοχή αν έχεις πληγές ή σκισίματα και πάνω απ’ όλα μην το πάρεις αψήφιστα, σε παρακαλώ! Συμβουλέψουν τον δερματολόγο σου για το κατάλληλο προϊόν.
    3. Και επειδή μιλάμε και για πρόληψη! Αντιηλιακό! Οκ, το ομολογώ, εγώ δεν βάζω στα χέρια μου! Βάζω εδώ και 2 χρόνια σταθερά στο πρόσωπό μου αλλά δεν είχα σκεφτεί (ειδικά τους χειμερινούς μήνες) να βάλω στα χέρια μου. Ωστόσο αν εσύ σε ξέρεις και ξέρεις ότι ο χειμώνας είναι επώδυνος… τότε σε θέλω σε πλήρη οργάνωση από την αρχή!

    Διαβάστε περισσότερα:

    Ξηρά χέρια / σκασμένα χέρια από το κρύο και πως να τα περιποιηθείς τον χειμώνα.
    Photo by Shiny Diamond on Pexels.com

    Κάπως έτσι ολοκληρώνονται οι δικές μου συμβουλές σχετικά με τα ξηρά χέρια κατά τους χειμερινούς μήνες. Τώρα, τι θέλω από εσένα! Να είσαι consistent, που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι, δηλαδή να έχεις σταθερότητα και να δημιουργήσεις μια ρουτίνα για την περιποίηση των χεριών σου και όχι να τρέχεις την τελευταία στιγμή. Το νου σου!

    Σε περιμένω στα σχόλια να μου πεις τη δική σου εμπειρία και το δικό σου αγαπημένο προϊόν.

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης