ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    3 συμβουλές για να περιποιηθείς τα χείλη σου πριν βάλεις κραγιόν

    Η σημερινή μας ανάρτηση στο blog είναι αφιερωμένη στα κραγιόν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κραγιόν (International lipstick day) κάθε 29η Ιουλίου. Είναι κι εσάς όπως κι εμένα το αγαπημένο σας καλλυντικό; Αγαπώ τη μάσκαρα και το κραγιόν μου και δεν τα αποχωρίζομαι ποτέ! Η μαμά μου έλεγε, ότι και σκουπίδια να πάω να πετάξω, ένα κραγιονάκι θα το βάλω! Συγκεκριμένα, προτιμώ για τα χείλη μου τα πιο ενυδατικά κραγιόν σε αποχρώσεις έντονες και όχι τόσο nude και η μορφή που επιλέγω συνήθως είναι η κλασική (lipstick) και όχι η υγρή (lip gloss).

    Τα χείλη ήταν πάντα το αγαπημένο στοιχείο του προσώπου μου. Θεωρώ μάλιστα ότι έχω όμορφα χείλια, όχι τεράστια αλλά όχι και μικρά. Σε συνδυασμό μάλιστα με ένα όμορφο χαμόγελο, μπορούν να μαγνητίσουν και να σαγηνεύσουν. Τι λέτε, συμφωνείτε; Πώς όμως θα κάνουμε το κραγιόν να εφαρμόζει ακόμα καλύτερα και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια; Η σωστή ρουτίνα ομορφιάς πριν την εφαρμογή του είναι πολύ σημαντική, ειδικά αν γίνεται τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα.

    3 συμβουλές για τη σωστή εφαρμογή κραγιόν στα χείλη

    Πίλινγκ χειλιών

    Παλιότερα φορούσες ένα κραγιόν και τέλος! Τώρα πλέον, ειδικά τα πιο νέα κορίτσια, με όλη αυτή την πληροφορία από το social media, μαθαίνουν να φροντίζουν αυτό το ευαίσθητο σημείο του προσώπου τους πολύ καλύτερο απ’ ότι εμείς παλιότερα. Ένα πίλινγκ χειλιών είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να τα διατηρούμε υγιή και να εφαρμόζει τα κραγιόν καλύτερα. Όταν μου είπε πρώτη φορά η κόρη μου ότι θέλει να κάνει απολέπιση χειλιών και να πάρει scrub, κούνησα το κεφάλι μου σαν τις γιαγιάδες που μας έβλεπαν παλιά να φοράμε π.χ. σκισμένα τζιν! Πόσο πίσω όμως είχα μείνει!

    Όταν τελικά μου πρότεινε να δοκιμάσω κι εγώ ενθουσιάστηκα με τη διαδικασία και το αποτέλεσμα καθώς μετά το πίλινγκ τα χείλη μου ήταν σαν βελούδο! Α, είπα, εδώ είμαστε! Μια φορά την εβδομάδα (δεν είναι και για χόρταση) και τα διατηρείς φρέσκα, ενυδατωμένα και σφριγηλά!

    Μάσκα χειλιών

    Με την κόρη που έμπλεξα, πρόσφατα χρησιμοποίησα και μάσκα χειλιών για πρώτη φορά στη ζωή μου και δεν μπορούσα να πιστέψω τι διαφορά είχαν τα χείλια μου μετά! Αφήστε το πόσο διασκεδαστικό ήταν! Τις εφαρμόσαμε παρέα με την έφηβη κόρη μου και βγάλαμε ένα σωρό σέλφι! Αναζητήστε μια μάσκα χειλιών εδώ. Άλλοτε οι μάσκες χειλιών έχουν σχήμα χειλιών ενώ άλλες φορές τις απλώνετε επάνω στα χείλη σας σαν κρέμα. Εγώ προσωπικά προτιμώ αυτές που είναι σαν υγρό πανάκι.

    3 συμβουλές για να περιποιηθείς τα χείλη σου πριν βάλεις κραγιόν
    Για ακόμα καλύτερη εφαρμογή απλώστε το με ένα πινελάκι

    Αντηλιακό χειλιών

    Πριν λίγο καιρό είχαμε γράψει σχετικά με τα αντηλιακά χειλιών, οπότε δεν θα πλατειάσω. Ιδανικό για να αποφεύγετε τα εγκαύματα στα χείλη (ω, ναι το έχω πάθει και αυτό), τις φουσκάλες και τις αλλεργίες από τον ήλιο!

    Κραγιόν

    Όταν έρθει η ώρα του κραγιόν, οι ειδικοί λένε ότι πρέπει πρώτα να βάλετε το περίγραμμα το οποίο θα είναι στην ίδια απόχρωση με το lipstick – αφήστε την ’90ήλα στην άκρη – ξεκινώντας από το V του άνω χείλους (στο κέντρο ξέρετε) και έπειτα να εφαρμόσετε το κραγιόν ιδανικά με πινελάκι. Οι ειδικοί είπα; Τελικά ποιοι είναι οι ειδικοί; Γιατί για τα νέα κορίτσια οι ειδικοί είναι οι beauty bloggers/youtubers/instagrammers/tiktokers! Αφήστε τα! Κάθε φορά κι ένα challenge. Βάλε πούδρα, βάλε 3 αποχρώσεις η μία πάνω στην άλλη, βάλε στην άκρη έντονο χρώμα και στο κέντρο ελαφρύ lipgloss και πάει λέγοντας! Οπότε, κυρίες μου, όπως λέω πάντα, για να μην γίνει μπέρδεμα, ακολουθήστε την κλασική οδό! Απλά και σικάτα!

    Αααα, απλά και σικάτα είπα, ε! Please, την επόμενη φορά πάρτε κι ένα φλογερό κόκκινο – κλασικό ! Ξέρω, ξέρω, δεν αρέσει σε όλους… αλλά αρέσει σε μένα που γράφω αυτή την ανάρτηση κι έτσι σας το προτείνω απλά και δημοκρατικά!

    Σμουτς με κόκκινα και μαλακά χειλάκια!

    Κάλη

    Pin it for later

    3 συμβουλές για να περιποιηθείς τα χείλη σου πριν βάλεις κραγιόν: απολέπιση, μάσκα, αντηλιακό και καλό στρώσιμο του κραγιόν.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης