ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Χρειάζομαι αντηλιακό και για τα χείλη μου;

    Τα τελευταία χρόνια φροντίζω να φοράω αντηλιακό προσώπου και χειλιών χειμώνα καλοκαίρι. Δεν πιστεύω να θεωρείτε πως φοράμε αντηλιακό μόνο όταν πάμε για μπάνιο; Αυτή η αντίληψη μας έχει τελειώσει προ πολλού! Ακόμα και μέρη του σώματός μας που εκτίθενται στον ήλιο έμμεσα είτε λόγω κάπου αθλήματος είτε εξαιτίας πιο ελαφριών ρούχων, λόγω εποχής, είναι καλό να τα προστατεύουμε από τον ήλιο. Το αντηλιακό δεν μας προστατεύει μόνο από το να μην καούμε! “Καήκαμε” αν περιμένουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο! Πρέπει να φροντίζουμε σώμα, πρόσωπο αλλά και χείλη χρησιμοποιώντας το κατάλληλο αντηλιακό όλες τις εποχές του χρόνου και ειδικά το καλοκαίρι

    Αντηλιακή προστασία για πρόσωπο και σώμα

    Έχετε φακίδες, λεκέδες, ακμή, ροδόχρου νόσο, ευαίσθητο λευκό δέρμα, σκούρο δέρμα ή το δέρμα σας είναι το τέλειο απαλό δέρμα; Κάθε τύπος δέρματος πρέπει να προστατεύεται με τα κατάλληλα προϊόντα. Κι αν δεν το έχετε κάνει ως τώρα δεν είναι αργά να ξεκινήσετε άμεσα. Ρωτήστε τον δερματολόγο σας για τη σωστότερη επιλογή ώστε να μην αγοράζετε άδικα προϊόντα που δεν θα σας προστατεύσουν σωστά και δεν ταιριάζουν στο δικό σας δέρμα.

    Βρείτε εδώ μεγάλη συλλογή από αντηλιακές κρέμες προσώπου

    Μια πολύ καλή επιλογή για αντηλιακό προσώπου σε λεπτόρευστη μορφή με δείχτη 50 είναι το Anthelios UVMUNE 400 της La Roche-Posay. Το χρησιμοποιεί η έφηβη κόρη μου, που κάνει θεραπεία για την ακμή και είναι πολύ ευχαριστημένη.

    Χρειάζομαι αντηλιακό και για τα χείλη μου; Αντηλιακή προστασία χειμώνα καλοκαίρι.
    Φροντίζουμε για την προστασία στο σώμα, πρόσωπο και χείλη χειμώνα καλοκαίρι

    Διαβάστε ακόμα στο Ανθομέλι:

    Γιατί πρέπει να χρησιμοποιώ αντηλιακό για τα χείλη μου

    Είμαι σίγουρη πως τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μάθει να προστατεύουμε το σώμα και το πρόσωπό μας χρησιμοποιώντας προϊόντα ενάντια στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Ξέρετε όμως πως και τα χείλη μας χρίζουν προστασίας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου; Γνωρίζετε πως τα χείλη μας είναι πολύ πιο ευαίσθητα από το υπόλοιπο δέρμα μας;

    Τα χείλη μας, αν και φαίνεται πως είναι φτιαγμένα διαφορετικά από τα υπόλοιπα συστατικά του προσώπου, στην πραγματικότητα αποτελούνται εξ ολοκλήρου από δέρμα, όπως και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά μας. Ακριβώς όπως το δέρμα στα μάγουλα, το μέτωπο ή τη μύτη, υπάρχει μια επιδερμίδα, το επιφανειακό δέρμα και από κάτω μύες, υπεύθυνοι για τις διάφορες εκφράσεις των χειλιών.

    Λόγω της έλλειψης ελαίων και ιδρωτοποιών αδένων, τα χείλη μας είναι πολύ πιο επιρρεπή σε ξηρότητα και σκάσιμο. Μια άλλη έντονη διαφορά με το υπόλοιπο δέρμα είναι ότι τα χείλη μας έχουν μόλις τρία έως πέντε στρώματα κυττάρων του δέρματος, ενώ το υπόλοιπο πρόσωπο μπορεί να έχει έως και δεκαέξι. Αυτός είναι ο λόγος που τα χείλη έχουν πολύ πιο σκούρο κόκκινο χρώμα, καθώς τα αιμοφόρα αγγεία είναι πολύ πιο ορατά, γεγονός που κάνει τα χείλη πολύ ευαίσθητα.

    Με όλα τα παραπάνω καταλαβαίνετε πως πρέπει να προστατεύουμε τα χείλια μας από την έκθεσή στον ήλιο όπως και το υπόλοιπο δέρμα μας αφού ενέχει τους ίδιους κινδύνους. Ίσως μάλιστα να κινδυνεύουν περισσότερο λόγω των λιγότερων στρωμάτων κυττάρων που τα καθιστούν πιο ευαίσθητα και εύκολο στόχο.

    Η γνωστή σε όλους μας μελανίνη, που πυροδοτείται από την έκθεση στον ήλιο και τις ακτίνες του που διαπερνούν το δέρμα μας λειτουργώντας ως άμυνα ενάντια σε ηλιακά εγκαύματα, δεν παράγεται στην περιοχή των χειλιών. Αυτό σημαίνει πως τα χείλη μας δεν έχουν φυσικό αμυντικό μηχανισμό ενάντια στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Τα χείλη μας δεν μαυρίζουν αλλά καίγονται εύκολα. Επίσης είναι επιρρεπή στις διχρωμίες, τη φωτογήρανση και την αφυδάτωση. Δεν θα πρέπει, λοιπόν, να τα προστατεύσουμε;

    Χρειάζομαι αντηλιακό και για τα χείλη μου;
    Φροντίζουμε τα χείλη μας όπως το υπόλοιπο σώμα μας.

    Τι πρέπει να προσέξω πριν αγοράσω αντηλιακό για τα χείλη;

    Ένα ειδικό προϊόν για τα χείλια είναι η σωστή προστασία γι αυτά. Τι θα πρέπει όμως να προσέξουμε πριν την αγορά του;

    • Θα πρέπει να έχει δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 15-20 για επαρκή, αποτελεσματική προστασία
    • Θα πρέπει να εφαρμόζετε το προϊόν όλη την ημέρα
    • Προαιρετικά μπορεί να είναι αδιάβροχο, ειδικά αν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε στην παραλία ή την πισίνα τους καλοκαιρινούς μήνες

    Τα περισσότερα ενυδατικά βάλσαμα για τα χείλη που κυκλοφορούν έχουν την μορφή στικ ή lip balm οπότε μπορείτε να το έχετε πάντα μαζί σας και να το εφαρμόζετε όταν νιώθετε πως τα χείλη σας το χρειάζονται. Συνήθως ανανεώνουμε ανά μία ώρα.

    Πατώντας το link θα βρείτε αντηλιακά χειλιών ώστε να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς.

    Τρόποι ενίσχυση της υγείας των χειλιών

    Επίσης μπορείτε να κάνετε μία φορά την εβδομάδα και μια ήπια απολέπιση στα χείλη σας αν είναι ξερά και αρχίζουν να ξεφλουδίζουν. Αν συνεχίζετε να τα νιώθετε ξερά φροντίστε τα πίνοντας νερό, τρώγοντας λαχανικά και φρούτα, αποφύγετε το αλκοόλ, τα γλυκά και τα αλμυρά. Το σάλιο μας είναι επίσης εχθρός τους και μπορεί να εντείνει την ξηρότητα. Το καλοκαίρι φοράτε όσο περισσότερο μπορείτε καπέλο.

    Διαβάστε ακόμα στο Ανθομέλι:

    Όποιο προϊόν χειλιών ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία κι αν επιλέξετε είναι σίγουρο πως θα προστατεύσει τα χείλη σας και κάνοντας σωστή και συχνή χρήση θα παρατηρήσετε διαφορά στο πόσο μαλακά είναι αποφεύγοντας έτσι το ενοχλητικό σκάσιμο αλλά και τα επώδυνα ηλιακά εγκαύματα.

    Πείτε μου τη δική σας γνώμη για τα παραπάνω. Προστατεύετε τα χείλη σας με κάποιο προϊόν ή τα αφήνετε όλα στην τύχη τους;

    Κατερίνα

    PIN IT FOR LATER

    Η αντηλιακή προστασία αφορά κάθε τύπο δέρματος όλες τις εποχές του χρόνου. Επιλέγουμε το σωστό αντηλιακό για σώμα, πρόσωπο και χείλη.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    2 ΣΧΟΛΙΑ

      • Στις μέρες μας από τους νέους ανθρώπους γίνεται συνήθεια καθημερινή το αντηλιακό. Παλιότερα ήταν μόνο για την παραλία. Στο ποδήλατο δεν φοράς αντηλιακό;

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης