ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πώς να φτιάξετε εύκολα και οικονομικά ένα εφηβικό μπουντουάρ

    Κάθε χρόνο με τη Μελίτα κάνουμε μια μικρή αλλαγή στο δωμάτιό της, όπως κουρτίνες ή διακοσμητικά και κάθε σχεδόν 2-3 χρόνια μια μεγάλη, όπως χρώμα στους τοίχους, κρεβάτι και έπιπλα. Φέτος ήταν η εποχή για μια μεγάλη αλλαγή και αφού έχει μπει ήδη στην εφηβεία αποφασίσαμε να αποσυναρμολογήσουμε την ντουλάπα που είχε από μικρή και ήταν γεμάτη παιχνίδια που δεν έπαιζε πια και να στήσουμε ένα εφηβικό μπουντουάρ. Το θέμα ήταν ότι όλα όσα βρίσκαμε ήταν ή πολύ κλασικά ή πολύ ακριβά κι εμείς χρειαζόμασταν κάτι οικονομικό. Οπότε βάλαμε το μυαλό μας να δουλέψει και τελικά το αποτέλεσμα μας δικαίωσε! Πάμε να το δούμε παρέα.

    φτιάξε μόνη σου εφηβικό μπουντουάρ
    Στο κενό σημείο που στέκεται η Μελίτα βρισκόταν αυτή η ντουλάπα

    DΙΥ εφηβικό μπουντουάρ για μακιγιάζ για το εφηβικό δωμάτιο

    Επιφάνεια μπουντουάρ

    Από παλιότερη ανακαίνιση, αυτή του γραφείου της, είχαμε περίσσευμα ένα λευκό ράφι από το γνωστό σουηδικό κατάστημα. Μμμμ, σκέφτηκε η μαμά, καλή ιδέα να το χρησιμοποιήσουμε. Ε, αφού δέχτηκε η Μελίτα τα υπόλοιπα ήταν απλά θέμα διακόσμησης και styling. Το ράφι βιδώθηκε στον τοίχο σε ύψος ώστε όταν κάθεται να μπορεί να ακουμπάει τα αντικείμενα με άνεση και φυσικά να υπάρχει περιθώρειο να μπει και ένας καθρέφτης.

    Καθρέφτης

    Εκεί η Μελίτα, η αλήθεια είναι, με ξάφνιασε γιατί ενώ εγώ της πρότεινα να πάρουμε έναν μεγάλο καθρέφτη, η ίδια ήθελε ένα μικρό με φωτάκια (παρόμοιους καθρέφτες μπορείτε να βρείτε και εδώ). Στη μόδα, ωστόσο, είναι και οι καθρέπτες με τις στρόγγυλες λάμπες όπως αυτοί που έχουν οι ηθοποιοί στα καμαρίνια τους.

    Στη Γαλλία το μπουντουάρ ήταν ένα μικρό δωμάτιο χαλάρωσης για τις γυναίκες, το οποίο μάλιστα ήταν πολύ κομψά διακοσμημένο. Στα σπίτια μας οι περισσότεροι το γνωρίσαμε ως έπιπλο στις κρεβατοκάμαρες των μαμάδων μας ή των γιαγιάδων μας, το οποίο παλιά ονόμαζαν “τουαλέτα”. Αργότερα η μόδα αυτή έφυγε και στη θέση του μπήκαν μοντέρνες συρταριέρες και όρθιοι καθρέπτες. Το μπουντουάρ επανέρχεται στη μόδα κυρίως στα εφηβικά δωμάτια ως ένα σημείο όπου τα κορίτσια μπορούν να περιποιηθούν τον εαυτό τους χωρίς να είναι ανάγκη να περιμένουν… τη σειρά τους στο μπάνιο.

    φτιάξε μόνη σου εφηβικό μπουντουάρ

    Διακόσμηση και φωτισμός

    Τη διακόσμηση του τοίχου ολοκλήρωσαν κάποιες αφίσες και καρτ ποστάλ από το γνωστό σουηδικό κατάστημα, τις οποίες κολλήσαμε με αυτοκόλλητα σε μορφή πλαστελίνης (θα βρείτε εδώ της UHU) και φυσικα τα γνωστά και αγαπημένα στους εφήβους αμπελόφυλλα (όχι για ντολμαδάκια) ή αλλιώς φύλλα κισσού. Επίσης, εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε και φωτάκια “ψείρες”. Εμείς τα δοκιμάσαμε αλλά για κάποιον λόγο δεν μπορούσαν να σταθεροποιηθούν και όλο έπεφταν. Οπότε τα βγάλαμε. Αν εσείς δεν έχετε πρόβλημα να βάλετε κάποιο καρφάκι ή δεν έχετε άλλα led φωτάκια στο δωμάτιο, όπως εμείς που είναι γεμάτο, τότε πιστεύω ότι αποτελούν μια πολύ ωραία πινελιά.

    φτιάξε μόνη σου εφηβικό μπουντουάρ
    Εφηβικό μπουντουάρ για νεαρά κορίτσια

    Φωτογραφίες και πόστερ

    Και επειδή εμείς χωρίς φωτογραφίες δεν ζούμε, εκτυπώσαμε τις αγαπημένες φωτογραφίες της Μελίτας και κάναμε ένα κολάζ ώστε να βλέπει τους αγαπημένους της φίλους και συγγενείς συνέχεια. (δες αρχική φωτογραφία)

    Σκαμπώ

    Για σκαμπώ η αλήθεια είναι ότι δεν το ψάξαμε πολύ, γιατί ήθελε ένα που είχε η γιαγιά της. Και παρόλο που αν με ρωτάτε δεν ταιριάζει πολύ, η ίδια το έχει ως ενθύμιο και το αγαπάει ιδιαίτερα. Οπότε εμένα μου φτάνει και μου περισσεύει. Σημείωση, δεν είναι το σκαμπό που φαίνεται στο παρακάτω βίντεο.

    Για περισσότερη μπουντουαρο-κατάσταση, δείτε και τα βιντεάκια που φτιάξαμε στο TikTok (α, ακολουθήστε μας κιόλας!):

    Θήκες για καλλυντικά

    Για τα καλλυντικά που ακόμα σε αυτή την ηλικία δεν είναι και πάρα πολλά προτείνω διάφανες ακρυλικές θήκες για καλλυντικά που μπορείτε να βρείτε σε διάφορα μεγέθη και με ανάλογα ανοίγματα για να το οργανώσετε. Δείτε για παράδειγμα εδώ και εδώ.

    Πώς σας φάνηκε το diy εφηβικό μπουντουάρ μας; Περιμένω τα σχόλια, τις ιδέες και τις παρατηρήσεις σας!

    Σας φιλώ,

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης