ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πρώτη περίοδος: Κουτί δώρου με προϊόντα φροντίδας για έφηβα κορίτσια

    Σήμερα σας έχουμε μια πολύ πρωτότυπη πρόταση και ιδέα για δώρο σε έφηβα κορίτσια που ενώ στο εξωτερικό είναι πολύ δημοφιλής, εδώ στην μικρή μας χώρα, παίζει να είναι ακόμα ταμπού η περίοδος των κοριτσιών σε ορισμένες περιοχές και οικογένειες! Επειδή όμως στο Ανθομέλι τέτοια ταμπού δεν τα αγαπάμε καθόλου, τι θα λέγατε να βλέπαμε τι δώρο θα μπορούσατε να συνθέσετε για ένα κορίτσι που είτε είναι καινούργιο στον κόσμο της έμμηνου ρύσης είτε γνωρίζει καλά από αυτήν αλλά ακόμα είναι στην εφηβεία και σίγουρα θα χαρεί να λάβει ορισμένα νέα προϊόντα υγιεινής της ευαίσθητης περιοχής. Η πρόταση μας είναι να φτιάξετε ένα όμορφο κουτί δώρου με προϊόντα φροντίδας και υγιεινής που ένα νέο κορίτσι που θα βιώσει την πρώτη περίοδο θα χρησιμοποιήσει για να μάθει το σώμα του, για να έχει σωστή υγιεινή προστασία και να είναι/νιώθει πάντα καθαρό. Το κουτί της περιόδου είναι εδώ για να το γνωρίσετε!

    Θα χρειαστείτε:

    *Όσοι ασχολούνται με την οικολογία χρησιμοποιούν σερβιέτες υφασμάτινες πολλαπλών χρήσεων ή δοχεία περιόδου. Προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει κανένα από τα δύο κι έτσι δεν έχω προσωπική γνώση. Εσείς πράξτε κατά βούληση.

    Διαβάστε επίσης στο Ανθομέλι: Πως είναι να είσαι έφηβος: δες αλλιώς 7 κλισέ καταστάσεις της εφηβείας

    Προϊόντα περιποίησης για την πρώτη περίοδο στην εφηβεία
    Πρώτη περίοδος και ιδέες για δώρα
    Κουτί περιόδου με προϊόντα περιποίησης για την πρώτη περίοδο στην εφηβεία
    Πρώτη περίοδος χωρίς σερβιέτες και σερβιετάκια που θεωρείτε κατάλληλα για το παιδί σας δεν γίνεται.

    Πρώτη περίοδος και πακέτο υγιεινής προστασίας για έφηβες

    Επιπλέον ιδέες

    Για να το πάτε ένα βήμα παραπέρα και να μεταμορφώσετε το Κουτί της Περιόδου σε Πακέτο Υγιεινής Προστασίας για έφηβα κορίτσια, θα χρειαστείτε:


    **σύμφωνα με δερματολόγους και γυναικολόγους που έχω μιλήσει είναι καλό οι έφηβοι να χρησιμοποιούν ειδικά αποσμητικά για τις μασχάλες. Προτείνουμε τα παρακάτω προϊόντα που μας πρότειναν με τη σειρά τους οι ειδικοί:


    Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει: Γονείς και έφηβοι – ποιοτικός χρόνος μαζί τους στην εφηβεία

    Κουτί περιόδου με προϊόντα περιποίησης για την πρώτη περίοδο στην εφηβεία
    Σετ εσώρουχα για τις νεαρές έφηβες
    Κουτί περιόδου με προϊόντα περιποίησης για την πρώτη περίοδο στην εφηβεία
    Προσθέστε στο κουτί και προιόντα περιποίησης σώματος, προσώπου και μαλλιών

    Ακόμα περισσότερες ιδέες για δώρα κατά την πρώτη περίοδο

    • 1 σετ πετσέτες (μπάνιου, προσώπου, χεριών)
    • 1 ζεστή κουβερτούλα για να χουχουλιάζει
    • 1 άρωμα
    • 1 σετ εσώρουχα
    • 1 θερμοφόρα (εμένα με βοηθούσε πολύ στους έντονους πόνους)

    Φυσικά δεν είναι απαραίτητο εννοείται να βάλετε όλα αυτά γιατί δεν θα σας φτάσει και μια περιουσία. Αφουγκραστείτε το κορίτσι που έχετε “απέναντί” σας και σκεφτείτε τι από όλα αυτά θα του ήταν πιο απαραίτητα μέσα στο πακέτο.


    Διαβάστε επίσης στο Ανθομέλι και συμουλευτείτε τις αναρτήσεις μας και για βιβλία σχετικά με την εφηβεία:


    Βιβλία για εφήβους που προτείνουμε:

    Όσον αφορά στο βιβλίο που θα βάλετε εντός του κουτιού προτείνουμε ανεπιφύλακτα ένα καινούργιο βιβλίο των εκδόσεων Ψυχογιός, το Οδηγός Εφηβείας για Επαναστάτριες. Είναι ένα ιδιαίτερα πρωτοποριακό σε εικονογράφηση βιβλίο που το κάνει ελκυστικό στα νέα κορίτσια αλλά και σε περιεχόμενο είναι τόσο πλήρες που θα σας δώσει πολλές ώρες συζήτησης και ανάγνωσης. Μπορείτε να το διαβάσετε παρέα με τα κορίτσια σας αν είναι μικρά ή να το αφήσετε στα μεγαλύτερα κορίτσια και να τους ζητήσετε να σας ρωτήσουν ό,τι έχουν ανάγκη να αποκρυπτογραφήσουν καλύτερα. Ας κάνουμε τις αναμνήσεις από την πρώτη περίοδο όσο πιο ήρεμες και όμορφες γίνεται.

    Κουτί περιόδου με προϊόντα περιποίησης για την πρώτη περίοδο στην εφηβεία αλλά και βιβλία με πληροφορίες για την εφηβεία και τις αλλαγές στο σώμα
    Πρώτη περίοδος και σίγουρα, αν δεν το έχετε κάνει είδη, προμηθευτείτε ένα βιβλίο με πληροφορίες για την εφηβεία

    Δείτε και το βίντεο μας στο TikTok

    @anthomeli_k_c

    Ιδεα για δώρο για την έφηβη φίλη ή κόρη #anthomeli #teenager #giftidea #fyp #foryou #girls

    ♬ πρωτότυπος ήχος – Anthomeli_K_C

    Δύσκολη η εφηβεία αλλά και η πρώτη περίοδος και ακόμα πιο δύσκολη η διαχείριση και από τους γονείς. Οπότε στηρίξτε τα παιδιά σας και αγκαλιάστε την εφηβεία τους – ειδικά αν είναι πολύ δύσκολη. Τα παιδιά σας σάς χρειάζονται περισσότερο από ποτέ. Κοντά τους αλλά και σε απόσταση ασφαλείας για να μπορούν να αναπνεύσουν αλλά ταυτόχρονα να νιώθουν ασφαλείς.

    Και όπως εγραψα στο instagram, τα κορίτσια πρέπει να μάθουν ότι δεν πρέπει να ντρέπονται για την περίοδό τους, ότι είναι μια φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού τους και ότι αυτό θα τους οδηγήσει αύριο στην μητρότητα. Απενεχοποίηση τώρα! Ενδυνάμωση των κοριτσιών μας από μικρή ηλικία. Δεν κρυβόμαστε και δεν φοβόμαστε ότι είμαστε γυναίκες. Σεβόμαστε τη γυναικεία μας φύση αλλά και τις ευαισθησίες μας.

    Αν τώρα αυτή η ανάρτηση έπεσε και στα χέρια κάποια αγορομάνας, θα σας προτείνω με πολλή αγάπη να μάθετε στα αγόρια σας ότι η περίοδος των κοριτσιών δεν αποτελεί αντικείμενο χλευασμού και ότι χωρίς αυτή… δεν θα υπήρχαν καν τα ίδια! Πρέπει να “αγκαλιάζουν” τα κορίτσια με ενσυναίσθηση και σεβασμό!

    Θα χαρώ να μάθω πως σας φάνηκε η ιδέα μας αλλά κυρίως η υλοποίησή της. Εσείς τι άλλο θα βάζατε μέσα στο κουτί;

    Κάλη


    Pin it for later

    Πρώτη περίοδος: Κουτί δώρου με προϊόντα φροντίδας για έφηβα κορίτσια 6

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    2 ΣΧΟΛΙΑ

      • Αγαπητή Έφη δεν τα φτιάχνουμε προς πώληση! Είναι κάτι που κάναμε για τις κόρες μας και το προτείνουμε ως ιδέα για να το φτιάξουν οι αναγνώστες μες για τις δικές τους έφηβες.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης