ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Spotify: τι είναι, πως λειτουργεί και 8 λόγοι για να το λατρέψεις

    Πολλές φορές πίνω νερό στο όνομα των μαθητών μου στην εφηβεία, στην ανιψιά μου αλλά και στην κόρη μου, που δεν πάει πίσω στα latest trends, γιατί νιώθω ότι μέσα από αυτούς δεν χάνω ποτέ τη νεανικότητά μου. Με κρατάνε ενημερωμένη και εκμοντερνισμένη. Έτσι και με την μουσική! Πάντα ήμουν μέσα στα πράγματα, αλλά σίγουρα τα τελευταία χρόνια με τόσους νέους τραγουδιστές και bands, με μέσο όρο ηλικίας τα 18-20, είχα χάσει την μπάλα. Στο “Spotify θα τα μάθετε όλα κυρία”, “μαμά, κατέβασε κι εσύ το Spotify”, και άλλα τέτοια με έκαναν να κατεβάσω κι εγώ δωρεάν το app μουσικής Spotify ή υπηρεσία music streaming, και φυσικά δεν το μετάνιωσα ποτέ, καθώς έχει πολλά πλεονεκτήματα ακόμα κι αν δεν έχετε, όπως εγώ, την premium version που είναι επί πληρωμή.

    To Spotify μπορείτε να το κατεβάσετε και να κάνετε εγγραφή από τον υπολογιστή σας https://www.spotify.com/gr/ μέσω email, fb αλλά και από το Google Play ή App Store. Η βασική version είναι δωρεάν και αυτό σημαίνει ότι για ένα μέτριο μουσικόφιλο όπως εγώ αυτό είναι υπεραρκετό. Ωστόσο αν δεν κάνω λάθος έπειτα από 6 μήνες περιορίζονται οι απεριόριστες ώρες ακρόασης σε μόλις 2.5 ώρες την εβδομάδα, αλλά μέχρι τότε έχουμε ακόμα καιρό! Οι διαφημίσεις επίσης είναι πολύ περιορισμένες κι έτσι δεν υπάρχει ενόχληση στο τι και πόσο θέλετε να ακούσετε μουσική. Αν ωστόσο είστε music freaks ή θέλετε να ακούτε μουσική offline τότε μπορείτε να αγοράσετε και Unlimited ή το Premium πακέτο. Ετσι θα έχετε περισσότερες επιλογές αλλά και και θα είναι και ad free. Ανεξάρτητα λοιπόν από το ποιο πακέτο θα επιλέξεις, θέλω να σου πω τους δικούς μου 5 λόγους που το λάτρεψα!

    Και αφού είναι δωρεάν (έστω και για έξι μήνες), πάρτε τους/της κι εκείνα τα ακουστικά που τόσο πολύ ήθελε!

    5 βασικοί λόγοι που θα λατρέψεις το Spotify

    1. Μπορείς να ακούς μουσική ανεξάρτητα από το αν σερφάρεις στο instagram ή στο fb ταυτόχρονα, κάτι που εμένα με βόλεψε ιδιαίτερα, καθώς με το youtube αυτό δεν είναι εφικτό. Οπότε ανοίγω την μουσική στο κινητό μου και ταυτόχρονα κάνω και όλες τις άλλες δουλειές που έχω στα SoMe.
    1. Δεν υπάρχει περιορισμός στο πόσες συσκευές θα το έχεις. Μπορείς με το ίδιο προφίλ να το έχεις στο κινητό, στον υπολογιστή ή στο tablet σου. Οπότε έστω κι αν το κινητό μου φορτίζει ή είναι σε άλλο δωμάτιο μπορώ πολύ απλά να χρησιμοποιήσω τον υπολογιστή μου, όπως κάνω αυτή την στιγμή που σας γράφω.
    1. Η λίστα των κομματιών είναι ανεξάντλητη! Δεν υπήρχε τραγούδι που να έψαξα και να μην το βρήκα. Αυτό συμβαίνει γιατί το Spotify λειτουργεί σε συνεργασία με τις δισκογραφικές κι έτσι συνδυάζεται η ποιότητα με την ποσότητα. Η διαδικασία είναι καθ’ όλα νόμιμη και αποδίδονται και όλα τα πνευματικά δικαιώματα στους καλλιτέχνες. (καλά δικηγόρος δεν είμαι αλλά απ’ όσα διάβασα φαίνεται ότι ισχύει!)
    1. Μπορείτε, επιλέγοντας τα αγαπημένα σας είδη μουσικής να ακούσετε έτοιμα playlist χωρίς να χρεiαστεί να κουνήσετε το δαχτυλάκι σας. Π.χ. Εμένα, που μου αρέσουν τα 90’s μου βγάζει καθημερινά νέα playlist με τραγούδια από την αγαπημένη μου δεκαετία. Έχω ευχαριστηθεί Cher! Ωστόσο πάντα έχετε πρόσβαση και σε άλλου είδους playlist που ανανεώνονται καθημερινά ανά τραγουδιστή, ανά εποχή, ανά είδος μουσικής κ.α.
    1. Αν είστε μουσικόφιλοι και θέλετε να ακούτε και να μαθαίνετε νέα κομμάτια μπορείτε να ακούσετε και ολόκληρα τα album των αγαπημένων σας τραγουδιών ή bands. Όλα σε εξαιρετική ποιότητα. Ταυτόχρονα το Spotify σου προτείνει και παρόμοιους καλλιτέχνες ώστε να διευρύνεις τους ορίζοντές σου!

    ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ PREMIUM SPOTIFY ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΕΔΩ

    Spotify: τι είναι, πως λειτουργεί και 8 λόγοι για να το λατρέψεις 1
    Spotify: τι είναι, πως λειτουργεί και 8 λόγοι για να το λατρέψεις 3

    Μάθε τα πάντα γύρω από το Tik Tok

    3 επιπλέον λόγοι για να κατεβάσεις το Spotify ειδικά για τους εφήβους:

    1. Επειδή το Spotify λειτουργεί και ως μέσο δικτύωσης, δεν μπορώ να μην σας αναφέρω ότι ο εκάστοτε εγγεγραμμένος μπορεί να συνδεθεί με τους φίλους του (μέσω desktop και εγγραφής μέσω fb) και να βλέπει τα δικά του αγαπημένα. Μπορεί να κοινοποιεί τις λίστες του και γενικά να υπάρχει ένα music interaction! Επίσης μπορεί να συνδεθείς κάνοντας subscribe και στα προφίλ των αγαπημένων σου καλλιτεχνών. Με αυτό τον τρόπο βλέπεις τις δικές τους μουσικές και τις δικές τους προτάσεις.
    1. Ένα ακόμα στοιχείο που θα αρέσει πολύ στα εφηβάκια σας είναι η δυνατότητα να δημιουργήσουν τα δικά τους playlist! Ποιος έφηβος δεν θέλει άλλωστε να ακούει 100.000 φορές την ημέρα τα αγαπημένα του τραγούδια! Η Μελίτα δημιούργησε για την ίδια πολλά playlist αλλά κι ένα που αφορά σε εμένα. Είναι το Wake me Up in the Morning playlist που κάθε πρωί της βάζω για να της πω καλημέρα!
    1. Tέλος, το Spotify λειτουργεί και ως μια μουσική εγκυκλοπαίδεια με πληροφορίες για τους καλλιτέχνες και την μουσική ιστορία. Μέχρι και παιχνίδια μουσικής μπορείς να παίξεις! Οπότε και ψυχαγωγία και γνώση!

    Tip: Στο Spotify θα βρεις και podcast!

    Ελπίζω να σε κάλυψα για τους λόγους που θεωρώ απαραίτητο να κατεβάσεις το Spotify στο κινητό σου. Ωστόσο για το τέλος σου άφησα το καλύτερο! Θέλω να είσαι σίγουρη/ος ότι έτσι θα ανέβεις 10 βαθμίδες πάνω στην εκτίμηση του παιδιού σου, ειδικά αν είναι στην εφηβεία! Στο υπογράφω!

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Χρησιμοποιώ το Spotify από την πρώτη κιόλας ημέρα που κυκλοφόρησε και μέχρι και σήμερα παραμένω premium χρήστης λόγο των έξτρα χαρακτηριστικών που παρέχει. Σε αντίθεση με το YouTube, από το οποίο έχω χρόνια να ακούσω μουσική, η ποιότητα είναι με διαφορά ανώτερη, είτε για μουσική, είτε ακόμα και για podcasts επεισόδια. Με έχει σώσει πολλές φορές σε μεγάλα ταξίδια, όπου κατεβάζω όλα τα κομμάτια και τα ακούω σε υψηλή ποιότητα χωρίς να φοβάμαι ότι θα μου κατασπαράξει τα δεδομένα προτού απαντήσω στο επόμενο email μου.

      Tip: Αν χρησιμοποιείς την εφαρμογή του Spotify στον υπολογιστή (Windows, Mac, Linux, δεν έχει σημασία) μπορείς να βλέπεις τι ακούνε οι φίλοι σου σε πραγματικό χρόνο (αρκεί να τους ακολουθείς) 😉

      • Ωωω Μεγάλε Δάσκαλε Γκουρού σε ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο και χαίρομαι πολύ που συμφωνείς με την πρόταση που κάνω στους αναγνώστες μας. Εγώ γενικά είμαι νεούδι σε πολλά πράγματα και εννοείται πως εσείς οι νεολαίοι τα ξέρετε καλύτερα. Ομως ποτέ δεν είναι αργά και για εμάς τις μαμάδες να ακολουθούμε το ρεύμα της εποχής και να είμαστε και cool! χεχε!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης