Περήφανη κι ευλογημένη!

Kathy

Πριν λίγες μέρες η Κάλη μου έστειλε μέσω facebook αίτημα για να συμμετέχω σε μια νέα εφαρμογή. Η αλήθεια είναι ότι αμέλησα εκείνη την στιγμή να συμμετέχω. Ήταν η εφαρμογή της Amita Reasons to be a mom.

Η Amita με αυτή της την εφαρμoγή, δίνει το λόγο στις μαμάδες, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να αναρωτηθούν τι σημαίνει για εκείνες και τη ζωή τους το να είναι μητέρες και πώς αλλάζει η ματιά τους μέσα από αυτό το ρόλο

Για να συμμετέχω σε αυτή και κατ΄ επέκταση στις καθημερινές και όχι μόνο κληρώσεις, έπρεπε αρχικά να γράψω «Τι σημαίνει για μένα να είμαι μαμά»!
Κι ενώ είχα ανοιχτό το ψηφιακό χαρτί μου κι ήμουν έτοιμη να πληκτρολογήσω, το μυαλό μου πήγε επτάμισυ περίπου χρόνια πίσω όταν γέννησα την κόρη μου. Ανάμεσα στις ευχές που άκουγα για το μωρό αλλά και για μας όπως «να σας ζήσει», «να την χαίρεστε», «να είναι καλότυχη», «να έχει πάντα υγεία» κλπ,
 άκουγα συχνά τον συγχωρεμένο παππού Σπύρο, παππού του άντρα μου, πάντα συγκινημένο και δακρυσμένο να λέει: «Να σας ζήσει παιδιά μου. Αχ Κατερίνα, να είσαι καλά κορίτσι μου, τι  δώρο ήταν αυτό το που μας χάρισες! Σ ευχαριστούμε
 
Κι αν και μόνη μου και χωρίς την συμβολή του άντρα μου, δεν θα μπορούσα να κάνω  αυτό το παιδί, τα λόγια του παππού μου τόνιζαν ότι πραγματικά ήμουν ευλογημένη και ξεχωριστή που κατάφερα και έφερα στην ζωή αυτό το παιδί. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά 22 μήνες αργότερα κι ακόμη ένα. Δυο πλάσματα που είναι για μένα πιο πολύτιμα κι απ την ζωή μου. Μόνο όταν μια μάνα μπορεί να με καταλάβει απόλυτα σε αυτό  που λέω όσο κοινότυπο ίσως ακούγεται! Πάντα ήμουν ένας άνθρωπος που ήθελα οικογένεια και την φανταζόμουν και την οραματιζόμουν. Από πολύ μικρή ηλικία. Από τότε που την απέκτησα κάνω τα πάντα για να είναι ευτυχισμένη!
 
Βλέποντας τα παιδιά μου να μεγαλώνουν νιώθω κάθε μέρα, κάθε στιγμή πολύ περήφανη για αυτά! Περήφανη για τις επιδόσεις τους στο σχολείο και τις εξωσχολικές δραστηριότητες, περήφανη για τον τρόπο που μιλάνε και για την ευγένειά τους. Περήφανη για όσα καταφέρνουν καθημερινά ..από τα πιο απλά ως τα πιο δύσκολα!
 
Νιώθω τρομερά ευτυχισμένη μετά από κάθε αγκαλιά και κάθε φιλί! Νιώθω ευτυχισμένη όταν τα βλέπω να χαμογελούν και να χοροπηδάνε με κάθε τι απλό!
Νιώθω ευλογημένη!
 

Ταυτόχρονα όμως νιώθω τρομερά υπεύθυνη γιατί μεγαλώνοντας οι κίνδυνοι είναι περισσότεροι. Και πρέπει καθημερινά να τους μιλάω, να τους εξηγώ, και να τους μαθαίνω το σωστό ώστε να θέσω τις βάσεις που μαζί με την μόρφωσή τους θα τους κάνει σωστούς και υπεύθυνους ανθρώπους ικανούς να αντιμετωπίσουν τα εύκολα και τα δύσκολα της ζωής. Οι σκέψεις μου με οδήγησαν να γράψω τελικά αυτό….

 Αν θέλετε κι εσείς να μοιραστείτε αυτό που νιώθετε, τις σκέψεις σας αλλά και τις ανησυχίες σας, δεν έχετε παρά να μπείτε τώρα στο FB App «Reasons to be a mom» https://apps.facebook.com/amitareason/ και μοιραστείτε το μεγαλείο της μητρότητας!

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.
 
Οι μαμάδες που θα συμμετάσχουν στο facebook app, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν like και να μοιραστούν σε facebook και twitter τις σκέψεις τους με άλλες μητέρες
και αγαπημένα τους πρόσωπα, ενώνοντας τους λόγους που τις κάνουν περήφανες ως μαμάδες!
 
Παράλληλα, κάθε μαμά που συμμετέχει στο facebook app, παίρνει μέρος
και σε καθημερινές κληρώσεις με πλούσια δώρα για εκείνη και το παιδί της: 
 • ένα κιβώτιο Amita Πορτοκάλι για να το μοιραστεί
  με τους αγαπημένους της,
 • συμμετοχή στην μεγάλη κλήρωση -που θα
  πραγματοποιηθεί με την λήξη του διαγωνισμού, όπου θα μπορεί να κερδίσει
  μία ολοήμερη περιποίηση σε ένα spa, 
 • δωροεπιταγές των 150€ για τα καταστήματα
  Vardas 
 • και, τέλος, ένα παιχνίδι
  μαγειρικής για παιδιά στο «2 Μαζί»

Kathy