Ένα πρωινό έκπληξη… για την πρώτη Κυριακή του χρόνου!

Kathy
Καλησπέρα σε όλους!
 
Κάπου εδώ φτάσαμε στο τελευταίο Σ/Κ των εορτών. Σε μερικές ημέρες θα ξαναμπούμε στην ρουτίνα της καθημερινότητας με τα σχολεία και τις δουλειές και το πολύ μέχρι το άλλο σαββατοκύριακο θα έχουμε κιόλας ξεστολίσει οι περισσότεροι!
Επππ…. δικά μας λόγια είναι αυτά; Ανθομελένια; Χαχα, μην βιάζεστε! Οι εορταστικές ημέρες δεν τελείωσαν ακόμα. Έχουμε ακόμα την ευκαιρία να μαζευτούμε ως οικογένεια και να κάνουμε κάτι διαφορετικό μαζί… ένα από αυτά είναι το γιορτινό πρωινό που είτε έχουμε φιλοξενούμενους είτε όχι κάποιες μέρες στις γιορτές το συνηθίζουμε.
 
Φέτος καθώς και τα παιδιά έχουν μεγαλώσει και αποτυπώνονται πια στην μνήμη τους ακόμα περισσότερο οι οικογενειακές συνήθειες, θέλησα να τους ετοιμάσω ένα πρωινό έκπληξη την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων… το οποίο επαναλάβαμε παρόμοιο και σήμερα το πρωί. 
 
Το διαφορετικό αυτού του πρωινού ήταν καταρχάς ότι θα τρώγαμε στο σαλόνι και όχι στο τραπέζι της κουζίνας. Έτσι ζήτησα από τα παιδιά να το ετοιμάσουν ώσπου εγώ να ετοιμάσω τα υπόλοιπα. Ο μπαμπάς φρόντιζε για να έχει φουλ αναμένο το τζάκι και έβαλε ωραία χριστουγεννιάτικα τραγούδια. 
 
Από την προηγούμενη το βράδυ είχα ετοιμάσει τυρόπιτα με σφολιάτα αλλά είχε μείνει αρκετή. Την ζέστανα στο φούρνο ενώ ετοίμαζα τα αυγά. Όμως κι αυτά γίνανε με ξεχωριστό τρόπο!
 
Πήρα φέτες του τοστ και έκοψα με κουπάτ κάποιο σχέδιο στην μέση (διαλέξτε το πιο μεγάλο που έχετε). Έψησα τις φέτες από την μια πλευρά και αφού τις αναποδογύρισα έριξα στο κενό ένα αυγό σε κάθε φέτα. Καλό θα είναι να σπάσετε το αυγό σε ένα μπολάκι για να μην χαλάσει ο κρόκος και μετά να το ρίξετε στο τηγάνι. Αλατάκι, πιπεράκι, σκέπασμα με καπάκι για να ψηθούν γρηγορότερα. Θέλει ελάχιστο χρόνο. 
 
Λίγο φέτα παραδίπλα κι έτοιμο το πρωινό!
 
Τα κομμάτια με τα σχέδια που περισσεύουν μη τα πετάξετε! Ψήστε τα και φάτε κι αυτά! Τα παιδιά είναι σίγουρο πως θα ενθουσιαστούν! 
Εγώ για γρηγοράδα και για να γίνουν όλα μαζί τα αυγά χρησιμοποίησα το αγαπημένο μου τεπανγιάκι! 
Μια άλλη πρόταση για πρωινό με αυγά είναι η ομελέτες σε φορμάκια και τα αυγά σε φωλίτσες που θα βρείτε στην ανάρτησή μας με τα αυγά. Εμείς σήμερα στις μισές φωλίτσες προσθέσαμε λίγο κιμά μαγειρεμένο για μακαρόνια που είχε μείνει από χθες μαζί με λίγο τυράκι και… αυγό! Delicious!!!!
 
 Πολλές ιδέες για πρωινό για την οικογένεια ή ακόμα και για τους πιο δύσκολους καλεσμένους ή φιλοξενούμενους μπορείτε να βρείτε στην αγαπημένη μας ανάρτηση πρόσκληση για Brunch.
Σας ευχόμαστε ένα υπέροχο πρώτο Σ/Κ του 2014!
 
 
Kathy