Παρουσίαση του βιβλίου «Τα Μωρά είναι άνθρωποι της νύχτας» και το ανθομελένιο guest!

Callie
Ένα μεγάλο γεια σε όλους!
 
Μετά από δύο χορταστικά τριήμερα στην σειρά, καιρός να μπούμε πάλι στους ρυθμούς μας… γιατί ο Απρίλιος (που έρχεται σε λίγες ημέρες) κρύβει πολλές μα πολλές εκπλήξεις και ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις. Η πρώτη εκδήλωση που θα θέλαμε να σας προτρέψουμε να παρακολουθήσετε είναι η παρουσίαση ενός, γνωστού για όλα τα Ανθομελάκια, βιβλίου… το «Τα μωρά είναι άνθρωποι της νύχτας»! Σας θυμίζει κάτι; Πριν λίγο καιρό οι εκδόσεις Μοτίβο μας είχαν προσφέρει δύο αντίτυπα του πολύ ενδιαφέροντος αυτού βιβλίου για να το χαρίσουμε σε δύο από εσάς. Ωστόσο, η συγγραφέας του Κατερίνα Χρυσανθοπούλου και οι εκδόσεις Μοτίβο (facebook: Topos Books) δεν σταματούν εδώ.  
 
Με μία ήδη πολύ επιτυχημένη παρουσίαση στο Public του Συντάγματος (όπου η συζήτηση δεν έλεγε να σταματήσει μέχρι αρκετά αργά!) και με τρεις ακόμα παρουσιάσεις σε Κρήτη, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, η συγγραφέας θα κλείσει τον κύκλο των συζητήσεων γύρω από το θέμα του ύπνου αλλά και του θηλασμού. 
 
Στις 28 Μαρτίου στο Public στην Τσιμισκή, οι Θεσσαλονικείς θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την ομιλία της συγγραφέως αλλά και δύο παιδιάτρων και φυσικά να συμμετάσχουν στην συζήτηση με τις δικές τους ερωτήσεις.  
Οι Αθηναίοι, από την άλλη, θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι τις 4 Απριλίου, όπου στο Public της Γλυφάδας, η συγγραφέας κ. Χρυσανθοπούλου, η κ. Φραγκάκη, εκπαιδευτικός και ειδικός θηλασμού, η κ. Νικολάτου, ψυχολόγος κ. και εγώ (η Callie) θα μιλήσουμε για όλα αυτά τα θέματα που προβληματίζουν ή ενδεχομένως θα προβληματίσουν πολλές από εμάς. 
Και αν εκπλαγήκατε από την δική μου παρουσία, θα πρέπει να σας πω ότι δεν θα βρίσκομαι εκεί ως ειδική πάνω στο θέμα αλλά για να καταθέσω την απλή καθημερινή εμπειρία μιας φρέσκιας μαμάς που καθημερινά την ταλαιπωρεί το ερώτημα, «τελικά το δικό μου μωρό είναι άνθρωπος της νύχτας ή όχι;»!
 
Πριν κλείσω θα ήθελα να σας παραθέσω το βιογραφικό σημείωμα της συγγραφέως, την οποία ενδεχομένως και να είδατε στην μίνι συνέντευξη που είχε δώσει στην εκπομπή του SKAI, JOY!
Η Κατερίνα Χρυσανθοπούλου (Αθήνα, 1966), συγγραφέας, μεταφράστρια και ακαδημαϊκή ερευνήτρια, έχει μεταπτυχιακό τίτλο Γνωσιακής Επιστήμης (Cognitive Science), με ειδίκευση στη Γνωσιακή Ψυχογλωσσολογία, και είναι υποψήφια διδάκτορας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει πανεπιστημιακά πτυχία Πληροφορικής και Αγγλικής Φιλολογίας και δίπλωμα εξαετούς εκπαίδευσης στη σωματική ψυχοθεραπεία (μέθοδος Βιοσύνθεσης). Έχει μετεκπαιδευτεί στη θεραπευτική γραφή και συντονίζει εργαστήρια γραφής και προσωπικής ανάπτυξης (http://www.askiseisgrafis.blogspot.gr). Έχει διατελέσει εθελόντρια γραμματέας στις ομάδες μητέρων του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος (http://www.lllgreece.org) και είναι μέλος του Δικτύου δράσης για τη βρεφική και παιδική διατροφή (http://ibfan.gr).
Έχει δημοσιεύσει, από το 2004 ως σήμερα, ποιήματα και διηγήματα σε λογοτεχνικά περιοδικά (Μανδραγόρας, (δ)έκατα, Πλανόδιον, Νησίδες, Δέντρο κ.ά.) και έχει εκδώσει τα βιβλία: Έτσι όπως ρούχο σε ντύνομαι (Ιδιωτική έκδοση, 2005), Η γυναίκα που έγραφε για τον άνδρα (Κέδρος, 2006), Primavera, Κοιτάζω τα μάτια που κοιτάζουν εμένα (Τόπος, 2007), Το κινέζικο δωμάτιο (Τόπος, 2008) και Πρωτόγαλα (Futura, 2009).
 
 Επιπλέον στοιχεία για το βιβλίο

θα βρείτε online στο www.toposbooks.gr ή στη σελίδα του στο facebook.

Φυσικά, δεν θα ήθελα να παραλείψω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές αυτής της παρουσίασης για την τιμή που μου κάνανε όταν μου πρότειναν να μιλήσω κι εγώ, ως μέλος της κοινότητας των μαμάδων-bloggers, σε αυτή την παρουσίαση. 
 
Όσες, λοιπόν, θέλετε να λύσετε τις απορίες σας πάνω σε κάποιο από τα θέματα που προβληματίζουν όλες τις μαμάδες, όπως ο θηλασμός και ο ύπνος, ή απλά ακόμα και να γνωριστούμε από κοντά, σας περιμένουμε στην Γλυφάδα, την Πέμπτη 4 Απριλίου, στις 18.30. Φυσικά η είσοδος είναι ελεύθερη και θα χαρούμε να σας δούμε ακόμα και με τους συζύγους ή τα παιδιά σας!
 
Όσο για μένα, θα είναι μεγάλη τιμή η παρουσία σας!!!
Callie