ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Αννεσύ, το στολίδι των γαλλικών Άλπεων

    Η Ευρώπη είναι γεμάτη από πανέμορφα μέρη, αξιοθέατα και υπέροχες πρωτεύουσες που είναι πάντα πρώτες στη λίστα των ταξιδιών μας. Πάντα θα υπάρχει στο μυαλό μας να επισκεφθούμε το Παρίσι, τη Βαρκελώνη, τη Βιέννη, το Βερολίνο. Όμως κάποιες φορές αξίζει να επιλέξουμε και άλλους προορισμούς λιγότερο γνωστούς που θα μας δώσουν ανεπανάληπτες εικόνες και θα μας γεμίσουν από διαφορετικές ταξιδιωτικές εμπειρίες. Ένα τέτοιο προορισμό σκέφτηκα να σας προτείνω σε αυτή μου την ανάρτηση και να σας μεταφέρω στην πόλη Αννεσύ, το στολίδι των γαλλικών Άλπεων, μια μαγευτική μικρή πόλη της Γαλλίας χτισμένη στις όχθες της ομώνυμης λίμνης Αννεσύ και φωλιασμένη μέσα στις Άλπεις.

    Αννεσύ, το στολίδι των γαλλικών Άλπεων
    Αννεσύ, το στολίδι των γαλλικών Άλπεων

    Ταξίδι στο Αννεσύ

    Ερχόμενοι από την Ιταλία και αφού περάσαμε το μεγάλο τούνελ των Άλπεων (Mont Blanc Tunnel) που βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα Ιταλίας-Γαλλίας αποφασίσαμε πριν κατευθυνθούμε προς Ελβετία που ήταν και ο προορισμός μας να επισκεφθούμε τη μικρή πόλη Αννεσύ, που τόσα είχαμε ακούσει για αυτήν. Ο δρόμος, παρόλο που βρισκόμασταν επάνω στα θεόρατα βουνά των Άλπεων, ήταν πολύ καλός (αυτοκινητόδρομος Α40). Περάσαμε το Σαμονί (σε επόμενη ανάρτηση θα σας μιλήσω για αυτόν τον ορεινό μαγευτικό προορισμό) πήραμε τον Α410, μετά τον Α41 και φτάσαμε στο Αννεσύ. Με τη βοήθεια του GPS ήταν πανεύκολη η εύρεση του χώρου διαμονής μας και χωρίς σχεδόν να καθυστερήσουμε βρεθήκαμε κιόλας να περπατάμε στα δρομάκια του Αννεσύ.

    Αννεσύ, το στολίδι των γαλλικών Άλπεων
    Στα δρομάκια δίπλα από τα κανάλια του Αννεσύ η βόλτα είναι μαγευτική

    Προγραμματίστε road trip στη Γαλλική Ριβιέρα και γνωρίστε το Μονακό, τη Νίκαια, τις Κάννες και άλλες διάσημες πόλεις: Γαλλική Ριβιέρα ή Κυανή ακτή (Cote d’Azur)

    Λίγα λόγια για το Mont Blanc Tunnel που πρέπει να γνωρίζετε

    Το Mont Blanc Tunnel είναι μια σήραγγα αυτοκινητόδρομου, διέλευσης του όρους Mont Blanc στις Άλπεις. Η σήραγγα περνά σχεδόν ακριβώς κάτω από την κορυφή του αλπικού όρους σε βάθος 2.480 μ. από την επιφάνεια, καθιστώντας την ως τη δεύτερη βαθύτερη σήραγγα στον κόσμο μετά τη σήραγγα Gotthard. Έχει μήκος 11,6 χλμ. και εγκαινιάστηκε στις 16 Ιουλίου 1965. Μετά όμως από την πυρκαγιά που προκλήθηκε από τη μηχανή ενός φορτηγού (1999) και χάθηκαν 39 ανθρώπινες ζωές έγιναν διορθώσεις στα συστήματα ασφαλείας, ανακατασκευές και πάρθηκαν εκ νέου μέτρα ασφαλέστερης οδήγησης.

    Διαβάστε και ενημερωθείτε για τη δεύτερη μεγαλύτερη σήραγγα του κόσμου, στην Ελβετία τη Gotthand road tunnel, μήκους 16,9 χιλιομέτρων: Το Λουγκάνο και η σήραγγα Gotthard road tunnel στην Ελβετία

    Μέσα στο τούνελ η ταχύτητα είναι έως τα 70 χλμ. και η απόσταση μεταξύ των οχημάτων είναι 150 μ. την οποία τηρούν αυστηρά όλα τα αυτοκίνητα αφού έχει συνεχόμενη διαγράμμιση επάνω στο οδόστρωμα ώστε να μην μπορεί το όχημα να την παραβεί. Με τη νέα ασφαλή μορφή του το τούνελ δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία το 2002. Η διέλευση από το Mont Blanc Tunnel γίνεται με πληρωμή διοδίων με διαφορετικό κόστος από τις δύο χώρες Ιταλίας-Γαλλίας, λόγω της διαφοράς του ΦΠΑ.

    Τα διόδια σήραγγας Mont Blanc της Ιταλίας προς την Γαλλία από την 1η Ιανουαρίου 2022 (περιλαμβάνεται 22% ΦΠΑ) για ένα αυτοκινούμενο είναι 69, 30 ευρώ, ενώ για ένα αυτοκίνητο 52,30 ευρώ.

    Η πόλη Αννεσύ

    Το Αννεσύ είναι φωλιασμένο μέσα στα βουνά των Άλπεων στη ΝΑ Γαλλία κοντά στα σύνορα με την Ελβετία και ατενίζει το βουνό Semnoz που έχει ύψος 1.699 μέτρα. Βρίσκεται στο βόρειο άκρο της λίμνης Αννεσύ και απέχει μόλις 40,7 χιλιόμετρα από την Γενεύη. Παρ’ όλο που η πόλη δεν βρίσκεται σε παραθαλάσσια τοποθεσία, αλλά μέσα στα αλπικά βουνά, οι επισκέπτες την έχουν ονομάσει «Βενετία της Γαλλίας» γιατί περνούν ανάμεσα από τα σπίτια της τρία κανάλια του ποταμού Thiou, φέρνοντας έτσι στον νου τη διάσημη πόλη της Ιταλίας τη Βενετία.

    Αννεσύ, το στολίδι των γαλλικών Άλπεων
    Αννεσύ, η Βενετία των Άλπεων

    Όταν βρεθήκαμε στο κεντρικό σημείο της ιστορικής πόλης και αντικρίσαμε το κάστρο Palais de I’Île χτισμένο επάνω σε ένα νησάκι στον ποταμό Thiou μείναμε έμεινα άφωνοι. Ήταν σαν να βρισκόμασταν στον μεσαίωνα!

    Διαβάστε το αφιέρωμα που έχουμε κάνει για το Παρίσι και τη Ντίσνευλαντ:

    O Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι με τα παιδιά

    Τι να δείτε και τι να κάνετε στο Παρίσι με τα παιδιά

    Παρίσι, βόλτα με hop on hop off λεωφορείο

    Αξίζει να πάω στο Walt Disney Studios Park στην Disneyland Paris;

    Τα καλύτερα παιχνίδια στην Disneyland Paris

    Απόλυτος οδηγός για οικογένειες στην Disneyland Paris

    Αννεσύ, το στολίδι των γαλλικών Άλπεων
    Το βράδυ καθώς νυχτώνει και ανάβουν τα φώτα το Αννεσύ παίρνει μια διαφορετική όψη

    Τα πάντα έχουν μείνει όπως παλιά. Τα σπίτια, τα δρομάκια, οι όχθες των καναλιών που γλείφουν τα θεμέλια των σπιτιών και οι μεσαιωνικές γειτονιές που ενώνονται μεταξύ τους με τις πέτρινες γέφυρες. Το μόνο που μ’ έφερε στην πραγματικότητα ήταν οι φωνές, οι μουσικές και τα χρωματιστά φώτα της πόλης που άναψαν καθώς είχε πάρει να νυχτώνει.

    Αννεσύ, το στολίδι των γαλλικών Άλπεων
    Σε πολλά σημεία στο ιστορικό κέντρο του Αννεσύ τα σπίτια ενώνονται μεταξύ τους δημιουργώντας από κάτω στοές.

    Για να ταξιδέψετε στο Αννεσύ επειδή η πόλη δεν έχει αεροδρόμιο, θα προσγειωθείτε στο αεροδρόμιο της Γενεύης στην Ελβετία. Από εκεί θα πάρετε το λεωφορείο (έχει συχνά δρομολόγια και εισιτήρια από 3,99 ευρώ) και σε μια ώρα θα περπατάτε ήδη στα κανάλια του Αννεσύ. Άλλη επιλογή είναι το αεροδρόμιο της Λυών στη Γαλλία.

    Αννεσύ, το στολίδι των γαλλικών Άλπεων
    Όλα τα περβάζια, οι γέφυρες και τα κάγκελα των καναλιών στο Αννεσύ είναι στολισμένα με λουλούδια.

    Γνωρίστε τη λίμνη Αννεσύ

    Η λίμνη Annecy που στις όχθες της είναι χτισμένη η πόλη Αννεσύ είναι μία από τις μεγαλύτερες λίμνες της Γαλλίας και έχει χαρακτηρισθεί ως «η καθαρότερη λίμνη της Ευρώπης», χάρη στα αυστηρά περιβαλλοντικά μέτρα που επιβλήθηκαν κατά τη δεκαετία 1960-70. Η λίμνη σχηματίσθηκε πριν από περίπου 18.000 χρόνια, μετά από την τήξη των τεράστιων τότε αλπικών παγετώνων. Τα νερά της εκρέουν μόνο στο μικρό ποτάμι Thiou, που περνάει μέσα από την πόλη του Αννεσύ και μετά από λίγα χιλιόμετρα χύνεται στον ποταμό Fier, παραπόταμο του μεγάλου ποταμού Ροδανού.

    Μάθετε τα πάντα για τη λίμνη Κόμο της Ιταλίας: Road trip στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας

    Αννεσύ, το στολίδι των γαλλικών Άλπεων
    Το κλίμα της περιοχής που έχει ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια κάνουν το Αννεσύ δημοφιλή τουριστικό προορισμό όλο τον χρόνο.

    Επισκεφθείτε την τριεθνή λίμνη Κωνσταντία που ανήκει σε τρεις χώρες (Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία) και γνωρίστε τις διάσημες πόλεις της: Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία

    Η παλιά πόλη Αννεσύ

    Η παλιά πόλη Αννεσύ είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Γαλλίας. Ήταν σαν να βρισκόμασταν μέσα σε ένα μαγευτικό σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι. Καθώς περπατούσαμε μέσα στα στενά δρομάκια του και στα λουλουδιασμένα κανάλια αναρωτιόμασταν άραγε εάν υπάρχει στ’ αλήθεια αυτό που ζούσαμε ή ονειρευόμασταν.

    ΞΕΝΑΓΗΣΗ SCAVENGER HUNT: Εάν θέλετε μια διασκεδαστική ξενάγηση στην πόλη Αννεσύ προτείνουμε ένα scavenger hunt. Είναι ένα παιχνίδι “κρυμμένου θησαυρού” που στην ουσία παίζεται με τη βοήθεια του κινητού σας τηλεφώνου. Ξεκινήστε από την Γέφυρα του Φιλιού (Pont des Amours) και απολαύστε να λύνετε γρίφους βλέοντας ταυτόχρονα κορυφαία αξιοθέατα όπως το διάσημο Le Palais de I’Île και την Παλιά Πόλη. Θα βρείτε το παιχνίδι εδώ.

    Αννεσύ, το στολίδι των γαλλικών Άλπεων
    Η πιο όμορφη φωτογραφία μου από το ταξίδι μας στο Αννεσύ – mama_maria_travels

    Αποπνέει μια γαλήνια ομορφιά αυτή η μικρή πόλη και έχει μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα που την κάνει μοναδική! Δικαίως την ονομάζουν βασίλισσα των Άλπεων!!!

    Κατά μήκος των καναλιών που διασχίζουν την υπέροχη πόλη τα γραφικά σπίτια βαμμένα σε παστέλ χρώματα καθρεπτίζονταν εκείνη την ώρα στα νερά του ποταμού. Οι ταβέρνες, τα εστιατόρια και τα καφέ δίπλα στα κανάλια γεμάτα και αυτά από τους επισκέπτες που ήταν έτοιμοι να γευτούν τις υπέροχες γαστρονομικές προτάσεις τους.

    Αννεσύ, το στολίδι των γαλλικών Άλπεων
    Όλες τις ώρες της ημέρας τα στέκια φαγητού και καφέ στο Αννεσύ είναι πάντα γεμάτα από κόσμο

    Τους καλοκαιρινούς μήνες έμαθα πως οι νύχτες έρχονται πιο αργά αφού νυχτώνει μετά τις 21:30. Σκέφτηκα πως ίσως και το σκοτάδι της νύκτας δεν θα ήθελε να καλύψει τις υπέροχες εικόνες της ημέρας. Όμως εν τέλει και τη νύκτα το Αννεσύ έχει τη δική του ομορφιά, αφού τα φώτα που φωτίζουν πολλά σημεία, του δίνουν μια διαφορετική μαγευτική εικόνα.

    Ακολουθήστε μας στο instagram.

    Ιστορικά στοιχεία του Αννεσύ

    Η πόλη Αννεσύ έχει μακρά ιστορία η οποία ξεκινά από το 10ο αιώνα, όταν οι πρίγκιπες της Σαβοΐας ίδρυσαν την πόλη στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Μπορεί η περιοχή του Αννεσύ να κατοικήθηκε πρώτα από τους Ρωμαίους όμως η πιο σημαντική του ιστορία είναι μεσαιωνική. Υπήρξε πρωτεύουσα της κομητείας της Γενεύης και έγινε τμήμα του Δουκάτου της Σαβοΐας. Χάριν σε όλους αυτούς τους πλούσιους αριστοκράτες απέκτησε πύργους και μοναδικά κτίσματα τα οποία διαθέτει ως σήμερα.

    Αννεσύ, το στολίδι των γαλλικών Άλπεων
    Αννεσύ! Η μαγεία της νύκτας στο Palais de l’ ile

    Στη Γαλλία προσαρτήθηκε το 1860 και έγινε κέντρο παραγωγής μεταξιού, γνωρίζοντας βιομηχανική ανάπτυξη. Το  Αννεσύ όμως έγινε ευρέως γνωστό στα τέλη του 19ου αιώνα όταν άρχισαν να το επισκέπτονται τουρίστες από όλο τον κόσμο τόσο για την πανέμορφη λίμνη όσο και για σκι πάνω στα αλπικά βουνά που το περιβάλλουν.

    6 αξιοθέατα του Αννεσύ που πρέπει να επισκεφθείτε

    Πολλές οι προτάσεις για το τι θα δείτε στο Αννεσύ και ποιες δραστηριότητες θα κάνετε. Προσωπικά παρακάτω σας προτείνω τα κυριότερα αξιοθέατα του Αννεσύ που πρέπει να δείτε. Υπάρχουν βέβαια και άλλες προτάσεις που θα τις βρείτε εσείς ανάλογα με τις προτιμήσεις και το χρόνο του ταξιδιού σας.

    Αννεσύ, το στολίδι των γαλλικών Άλπεων
    Από το Αννεσύ περνάει ο ποταμός Thiou, παραπόταμος του Fier, παραπόταμος του Ροδανού ποταμού.

    1. Περιηγηθείτε στην παλιά πόλη

    Η παλιά συνοικία του Annecy είναι ένα μαγικό μέρος, με στενά δρομάκια, ιστορικά κτίρια και ένα δίκτυο καναλιών που διασχίζουν την πόλη. Μία από τις πιο αγαπημένες διαδρομές για όσους επισκέπτονται την περιοχή είναι να περνάνε από τις γέφυρες των καναλιών. Μπορείτε να περπατήσετε την παλιά πόλη άνετα, θαυμάζοντας τα όμορφα κτήρια με τις ιταλικές αρχιτεκτονικές επιρροές και να χαζέψτε τα κανάλια από τις γέφυρες.

    Αννεσύ, το στολίδι των γαλλικών Άλπεων
    Είναι σίγουρο πως το Αννεσύ έχει ιταλικές επιρροές στην κατασκευή των σπιτιών. Το βλέπει κανείς όταν κάνει τη βόλτα του στα στενά σκιερά δρομάκια της παλιάς πόλης

    Μέσα στα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης θα ανακαλύψετε στέκια που θα σας ενθουσιάσουν. Θα δείτε να ξυπνάει μέσα σας ένας άλλος εαυτός που θα σας παρασύρει στην ξεγνοιασιά και τη χαλάρωση. Θα συναντήσετε μικρές μπάντες μουσικών αλλά και μεμονωμένους καλλιτέχνες που με τις μουσικές τους θα σας ταξιδέψουν.

    Αννεσύ, το στολίδι των γαλλικών Άλπεων
    Ένα υπέροχο απόγευμα περάσαμε ακούγοντας τους ήχους αυτής της μοναδικής μπάντας πίνοντας το ποτό μας σε ένα από τα στέκια της παλιάς πόλης του Αννεσύ

    Επιλέξτε έναν από τους πολλούς καλλιτέχνες ζωγράφους που βρίσκονται δίπλα στα κανάλια με τα καβαλέτα και τις παλέτες τους για να σας κάνει το πορτρέτο είτε ως καρικατούρα, είτε όπως είστε στην πραγματικότητα και είναι σίγουρο πως θα το κρατήσετε ως μια πολύ όμορφη ανάμνηση από το ταξίδι σας στο Αννεσύ.

    Αννεσύ, το στολίδι των γαλλικών Άλπεων
    Διαλέξτε ζωγράφο και καθίστε να σας ζωγραφίσει!

    Περιπλανηθείτε την αγορά με τα τουριστικά μαγαζάκια, αγοράστε από την υπαίθρια αγορά τοπικά προϊόντα και δοκιμάστε τα υπέροχα μοναδικά τυριά τους. Πολύ γνωστό είναι το raclette, λιωμένο τυρί το οποίο συνοδεύεται από αλλαντικά βραστά λαχανικά και πατάτες.

    Οι κάτοικοι του Αννεσύ θέλοντας να διατηρήσουν την γραφικότητα της πόλης τους αλλά και το ενδιαφέρον των επισκεπτών έχουν καθημερινά υπαίθριες αγορές, εκδηλώσεις και διάφορες δραστηριότητες. Ακόμα και αν δεν θέλετε να ψωνίσετε, που το βρίσκω λίγο απίθανο, η βόλτα απλά θα σας ξεκουράσει και θα σας κάνει να αισθανθείτε πραγματικός τουρίστας.

    2. Θαυμάστε το μεσαιωνικό Palais de I’ Île

    Η μεσαιωνική πόλη είναι χτισμένη γύρω από το παλιό κάστρο Palais de I’ Île του 12ου αιώνα το οποίο μοιάζει να επιπλέει επάνω στο νερό. Πρόκειται για ένα μεσαιωνικό κάστρο χτισμένο επάνω σε βραχώδες νησάκι μέσα στο ποτάμι και μοιάζει με σχήμα πλοίου. Μέχρι τη γαλλική επανάσταση χρησιμοποιήθηκε ως δικαστήριο και φυλακή αλλά και κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι το πιο χαρακτηριστικό κτίσμα του Αννεσύ και σήμερα στεγάζει το μουσείο τοπικής ιστορίας.

    Το Palais de l’ Ile χαρακτηρίστηκε ως Ιστορικό Μνημείο το 1900!

    Αννεσύ, το στολίδι των γαλλικών Άλπεων
    Το Palais de I’ Île είναι το κέντρο του ιστορικού κέντρου και αποτελεί μέχρι σήμερα το σήμα κατατεθέν του Αννεσύ

    3. Επισκεφθείτε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου

    Στον περίπατό σας στα δρομάκια της πόλης θα συναντήσετε και τον Καθεδρικό του Αγίου Πέτρου. Μια εκκλησία του 15ου αιώνα η οποία δυστυχώς καθώς βρίσκεται στρυμωγμένη ανάμεσα στα σπίτια δεν μπορεί να αναδείξει το μεγαλείο της. Στο εσωτερικό της είναι λιτή, όμως οι λεπτομέρειες είναι σημαντικές. Βιτρό παράθυρα, βωμοί, πίνακες και ένα υπέροχο εκκλησιαστικό όργανο που αν είστε τυχεροί ίσως μπορέσετε να ακούσετε κάποιους από τους ήχους του. Η εκκλησία είναι ανοικτή όλη την ημέρα.

    4. Ανακαλύψτε το Château d’ Annecy

    Συνεχίζοντας το περπάτημα λίγο έξω από την παλιά πόλη θα φτάσετε εύκολα στο κάστρο Château d’ Annecy, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή ενός μικρού λόφου. Τον 13ο αιώνα ήταν το κάστρο και η έδρα των κόμητων της Γενεύης. Σήμερα λειτουργεί ως μουσείο. Εάν είστε προνοητικοί και έχετε βγάλει εισιτήρια εισόδου εκ των προτέρων θα παρακάμψετε τη μεγάλη ουρά αναμονής για να μπείτε στο εσωτερικό του κάστρου. Εάν δεν είστε υπομονητικοί όμως αφού ήδη έχετε φτάσει έως το κάστρο, τότε απλά θαυμάστε την υπέροχη θέα που απλώνετε μπροστά σας.

    Αννεσύ, το στολίδι των γαλλικών Άλπεων
    Το Château d’ Annecy

    5. Φιληθείτε στη Γέφυρα της Αγάπης (Pont des Amours)

    Συνεχίστε τη βόλτα σας στην πόλη Αννεσύ και κατευθυνθείτε προς τους κήπους της Ευρώπης. Είναι ένα μεγάλο παραλίμνιο συγκρότημα κήπων που αποτελείται από τον κήπο  Pâquier Esplanade και τον κήπο Jardins de l’Europe. Ανάμεσα στους δυο κήπους περνάει ένα μαγευτικό κανάλι και ενώνονται μεταξύ τους με μια πεζογέφυρα, την “Pont des Amours”.

    Η διάσημη “Pont des Amours”, ή “Γέφυρα των Ερώτων” είναι περισσότερο γνωστή ως η “Γέφυρα της Αγάπης”.

    Αννεσύ, το στολίδι των γαλλικών Άλπεων
    Το κανάλι που οδηγεί στην Γέφυρα της Αγάπης είναι ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης

    Η Γέφυρα της Αγάπης έχει γίνει δημοφιλής προορισμός για όλα τα ζευγάρια που επισκέπτονται το Annecy γιατί υπάρχει ένας τοπικός θρύλος που λέει ότι, αν δύο άνθρωποι φιληθούν στη μέση της, θα μείνουν για πάντα μαζί. Επομένως μην παραλείψετε να δώσετε το φιλί της αγάπης, γιατί διαφορετικά εάν τύχει να χωρίσετε, θα λέτε πως φταίει η γέφυρα!

    6. Περπατήστε στο Le Pâquier

    Το Le Pâquier ή Champ de Mars είναι μια μεγάλη πεζοδρομημένη καταπράσινη περιοχή στις όχθες της λίμνης Αννεσύ η οποία έχει γίνει πολλή δημοφιλής για τους επισκέπτες και ιδίως για τα παιδιά. Μια όαση πράσινου με ψηλά δέντρα, ένα πολύ ωραίο μέρος για να χαλαρώσετε και να περπατήσετε δίπλα στη λίμνη απολαμβάνοντας μια υπέροχη θέα. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι επισκέπτες περπατούν δίπλα στους κύκνους οι οποίοι βγαίνουν από τη λίμνη για να κάνουν μια βόλτα δίπλα στους ανθρώπους!

    Αννεσύ, το στολίδι των γαλλικών Άλπεων
    Το μεγάλο πάρκο Le Pâquier στις όχθες της λίμνη Αννεσύ.

    Μπορείτε να κλείσετε και μια ξενάγηση, διαλέγοντας βόλτες που διαρκούν από 30 λεπτά ως και 2 ώρες.

    Εάν θέλετε να επισκεφθείτε την Ιταλία διαβάστε 7 ταξιδιωτικές προτάσεις με αυτοκίνητο: Ενοικίαση αυτοκινήτου για 7 ρομαντικά road trip στην Ιταλία

    Εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε όλο το χρόνο στο Αννεσύ

    Μπορεί για μένα το καλοκαίρι να είναι η ιδανική περίοδος ταξιδιού για μια πόλη όπως το Αννεσύ, με ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας, αλλά δεν παύει να είναι για πάρα πολλούς ταξιδιώτες προορισμός και για όλο το χρόνο. Εγώ θα σας προτείνω κάποιους μήνες που θα μπορούσατε να προγραμματίσετε το ταξίδι σας στο Αννεσύ ανάλογα με τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην πόλη. Θα έχετε τότε τη χαρά να απολαύσετε το ταξίδι σας και ίσως να συμμετάσχετε σε αυτές.

    Αποκριάτικο Καρναβάλι

    Τον Μάρτιο πραγματοποιείται το διάσημο αποκριάτικο καρναβάλι που μοιάζει με το Βενετσιάνικο ενισχύοντας έτσι την ομοιότητα του Αννεσύ με τη Βενετία. Για μια στιγμή θα νομίσετε πως βρίσκεστε στη Βενετία, όταν δείτε τις αποκριάτικες στολές με τους κόμητες και τις μαρκησίες. Όμως θα επανέλθετε στην πραγματικότητα εάν κοιτάξετε γύρω σας και διαπιστώσετε πως βρίσκεστε μέσα στα χιονισμένα βουνά των Άλπεων και όχι στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας!

    Διεθνές Φεστιβάλ Κινούμενων Σχεδίων

    Από το 1960, τον Ιούνιο το Αννεσύ είναι έδρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων που είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο και το δεύτερο μεγαλύτερο στη Γαλλία μετά το φεστιβάλ των Καννών. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν περισσότερες από 100 χώρες. Δημιουργοί και λάτρεις του σινεμά συναντιούνται στις όχθες της λίμνης Αννεσύ και μοιράζονται τις δημιουργίες και το πάθος τους για τα κινούμενα σχέδια.

    Φεστιβάλ του Αννεσύ

    Το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου γιορτάζουν το φεστιβάλ του Αννεσύ δημιουργώντας το μεγαλύτερο σόου πυροτεχνημάτων της Ευρώπης. Για μία ώρα τα πυροτεχνήματα σε μαγευτικές πολύχρωμες εκρήξεις και εφέ συνοδευόμενα και από μουσική δημιουργούν ένα απίστευτο σκηνικό στο βραδινό ουρανό του Αννεσύ ανεβάζοντας την αδρεναλίνη των θεατών στα ύψη.

    Το Retour des Alpages

    Τον Οκτώβριο μπορείτε να απολαύσετε το Retour des Alpages που είναι ένα παλιό μεσαιωνικό φεστιβάλ με παραδοσιακή μουσική και άφθονο τοπικό φαγητό.

    Δραστηριότητες στο Αννεσύ

    Το Αννεσύ εκτός από τη μεσαιωνική του ομορφιά τα κανάλια και την αρχιτεκτονική του είναι επίσης γνωστό για τις υπαίθριες δραστηριότητες που μπορεί να προσφέρει χειμώνα-καλοκαίρι. Το Αννεσύ είναι μια από τις κορυφαίες τοποθεσίες στον κόσμο για το άθλημα του αλεξίπτωτου πλαγιάς που είναι μια εμπειρία ζωής να πραγματοποιήσετε ένα κρυφό σας όνειρο να πετάξετε όπως τα πουλιά!!! Η περιοχή φιλοξενεί σήμερα και μεγάλους αγώνες αλεξίπτωτου πλαγιάς.

    Αννεσύ, το στολίδι των γαλλικών Άλπεων
    Το αλεξίπτωτο πλαγιάς ίσως είναι και το απωθημένο μου που δεν μπόρεσα να κάνω ενώ το ήθελα τόσο πολύ! Επέμενα να πραγματοποιήσω το “πέταγμα ” όταν βρεθήκαμε στη συνέχεια στο Ιντερλάκεν της Ελβετίας, αλλά και εκεί συνάντησα την άρνηση του συζύγου μου η οποία προερχόταν από τις δικές του φοβίες για το ρίσκο που θα έπαιρνα, όπως μου έλεγε.

    Στη λίμνη Αννεσύ το καλοκαίρι, ως μια από τις καθαρότερες λίμνες στην Ευρώπη, μπορείτε να κολυμπήσετε, να κάνετε βαρκάδα, κωπηλασία, ψάρεμα, καταδύσεις, ιστιοπλοΐα και πολλά άλλα θαλάσσια σπορ. Το χειμώνα στο χιονοδρομικό κέντρο του Αννεσύ θα βρείτε τις ιδανικές συνθήκες για τα χειμερινά σπορ, όπως σκι, έλκηθρο ή απλά να απολαύσετε μόνο τη μαγεία του χιονιού και μία ζεστή σοκολάτα στο σαλέ του χιονοδρομικού.

    Λίμνη Γκάρντα- Ιταλίας: μάθετε για τις δραστηριότητες για τα παιδιά : Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της

    Πώς θα μετακινηθείτε στο Αννεσύ

    Το Αννεσύ μπορείτε να το γυρίσετε και να δείτε όλα τα σημαντικά αξιοθέατα περπατώντας. Είναι μια πόλη που προσφέρεται για βόλτα με τα πόδια στα κανάλια και στις γειτονιές της. Μπορείτε όμως να νοικιάσετε και ένα ποδήλατο από τα πολλά μαγαζιά ενοικίασης ποδηλάτων που έχει, για να κάνετε τη βόλτα σας πιο ξεκούραστη και να ανακαλύψετε τις ομορφιές γύρω από την λίμνη.

    Αννεσύ, το στολίδι των γαλλικών Άλπεων
    Μια ημερήσια εκδρομή στα χωριά της λίμνης με το καράβι είναι ότι πιο όμορφο θα έχετε κάνει στη λίμνη Αννεσύ

    Ωστόσο υπάρχουν και λεωφορεία, για να κάνετε κοντινές εκδρομές γύρω από τη λίμνη, να χρησιμοποιήσετε τα τοπικά ταξί ή να νοικιάσετε αυτοκίνητο. Για ημερήσιες εκδρομές στη λίμνη με στάσεις στα παραλίμνια χωριά σας προτείνω να πάρετε το πλοίο της γραμμής. Εμείς το γυρίσαμε όλο με το 50ράκι μας, τον αχώριστο φίλο μας στα ταξίδια με το αυτοκινούμενο στην Ευρώπη!

    Ενοικίαση αυτοκινήτου στη Βιέννη

    Το DiscoverCars.com είναι πρωτοπόρος στις online κρατήσεις ενοικίασης αυτοκινήτωνΣυγκρίνει προσφορές ενοικίασης αυτοκινήτων από πολλές εταιρείες, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ποια είναι η καλύτερη για το ταξίδι σας. Περιλαμβάνει όλες τις υποχρεωτικές χρεώσεις, φόρους και πρόσθετα στην αναγραφόμενη τιμή, ώστε να μην υπάρχουν εκπλήξεις όταν φτάσετε στο γραφείο ενοικίασης. Με την υπηρεσία αυτή σας δίνονται επιλογές ώστε να διαλέξετε το αυτοκίνητο που θα νοικιάσετε και βέβαια να βρείτε την τιμή που σας συμφέρει!

    Στο DiscoverCars μπορείτε αναζητήσετε την οικονομικότερη επιλογή για ενοικίαση αυτοκινήτου.

    Τι προσφέρει ένα αυτοκινούμενο και ποιοι ο κανόνες του: Ταξίδια με αυτοκινούμενο στην Ελλάδα

    Διαμονή για αυτοκινούμενους

    Επιλέξαμε να μείνουμε στο Camping Le Belvedere. Είναι ένας υπέροχος χώρος με γκαζόν, μέσα στο πράσινο με μεγάλα δέντρα και όμορφες θέσεις πάρκινγκ. Διαθέτει και δωμάτια για όσους αναζητούν μια οικονομικότερη λύση διαμονής από ένα ξενοδοχείο στο Αννεσύ.  

    Camping Le Belvedere  8 Route du Semnoz 74000 Annecy France – GPS 45.89106    6.13206

    Αννεσύ, το στολίδι των γαλλικών Άλπεων
    Η διαμονή μας στο camping Belvedere στο Αννεσύ ήταν εξαιρετική. Τόσο για τις παροχές του, όσο και για το ότι ο καιρός ήταν θαυμάσιος και μας έδωσε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον εξωτερικό χώρο.

    Μπορείτε να παρκάρετε και στο υπαίθριο parking Bonlieu GPS 45.090237 6.12983. Προσωπικά δεν γνωρίζω για τις χρεώσεις του συγκεκριμένου πάρκινγκ. Όμως εκτός πόλης στις όχθες της λίμνης υπάρχει και το parking de Colmyr δίπλα στα γήπεδα τένις, με θέσεις και για αυτοκινούμενα GPS n 45,89125 o6,13936 και είναι free.

    Όσα πρέπει να γνωρίζετε για μια ασφαλή διαμονή με αυτοκινούμενο στην Ευρώπη: Διαμονή με αυτοκινούμενο στην Ευρώπη. Camper Stop ή Park and Ride (P+R)

    Αναζητείστε τη διαμονή σας στο Αννεσύ από το booking μέσω της πλατφόρμας του Ανθομέλι.



    Booking.com

    Πιστεύω πως όλα τα ανωτέρω κάνουν το Αννεσύ ένα παγκόσμιο κέντρο τουρισμού τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα. Έναν τουριστικό προορισμό μακριά από τις μεγαλουπόλεις και την πολυκοσμία, δίπλα στα νερά της λίμνης και των καναλιών, που μπορείτε να απολαύσετε εκδρομές, δραστηριότητες, φαγητό, ειδυλλιακά απογεύματα και μαγευτικά βράδια με ποτό και μουσική.

    Φτάνοντας στο τέλος της ανάρτησης και γράφοντας τις τελευταίες μου λέξεις στο άρθρο αναρωτιέμαι. Άραγε σας έπεισα ώστε το Αννεσύ να είναι ο επόμενος ταξιδιωτικός σας προορισμός; Ποιος ξέρει; Ίσως ναι, ίσως όχι! Πάντως εάν σας έπεισα και επισκεφθείτε το Αννεσύ, εγώ θα είμαι εδώ και θα περιμένω να μας γράψετε τις εντυπώσεις σας.

    Να έχετε πάντα καλά και ασφαλή ταξίδια

    Με αγάπη

    μαμά Μαρία από το Ανθομέλι

    Pin it for later

    Αν σας άρεσε το άρθρο κοινοποιήστε στα social media

    Το Αννεσύ είναι ένα στολίδι φωλιασμένο στις γαλλικές Άλπεις. Αξιοθέατα,  δραστηριότητες, εκδηλώσεις και διαμονή στο Αννεσύ.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    mama Maria
    mama Maria
    Γεια σας! Είμαι η Μαρία, μητέρα της Κατερίνας και της Κάλης Εδώ και και χρόνια ταξιδεύουμε με το σύζυγό μου σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα με το αυτοκινούμενό μας. Έχουμε επισκεφθεί μεγάλες και μικρές πόλεις, χωριά απόμερα και χωριά διάσημα, έχουμε γνωρίσει αξιοθέατα και μνημεία που δεν θα μπορούσαμε να τα γνωρίσουμε με διαφορετικό τρόπο. Τις ταξιδιωτικές αυτές εμπειρίες, πλαισιωμένες με δικές μας φωτογραφίες, ιστορικά στοιχεία και εξτρά πληροφορίες τις γράφω με το όνομα μαμά Μαρία και θα τις βρείτε στην κατηγορία ΤΑΞΙΔΙΑ του blog anthomeli

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης