ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Τι να δείτε και τι να κάνετε στο Παρίσι με τα παιδιά

    Το Παρίσι, όπως και όλες οι μεγάλες πρωτεύουσες, προσφέρουν πολλά πράγματα για όλα τα γούστα και όλων των ειδών τους επισκέπτες, όπως μουσεία, δραστηριότητες, πάρκα ψυχαγωγίας, μαγαζιά για όλα τα βαλάντια και πολλά άλλα. Τι γίνεται όμως όταν πρόκειται για τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες του, δηλαδή τα παιδιά; Α, δεν θέλω να αγχώνεστε! Το τι θα δείτε στο Παρίσι με τα παιδιά δεν διαφέρει πολύ από αυτά που θα βλέπατε ή κάνατε μόνοι σας (εντάξει ψιλοξεχάστε τα πολυτελή εστιατόρια και τους καφέδες σε γραφικό καφέ) αλλά σίγουρα θα τα δείτε από μία άλλη οπτική γωνία. Και αν δεν σας πιάσει αυτό που μας πιάνει όλους τους τουρίστες… “να τα δείτε όλα” δηλαδή, τότε το Παρίσι ειδικά από την άνοιξη και μετά είναι ιδανικό για βόλτες και σίγουρα θα το απολαύσετε.

    Τι να δείτε και τι να κάνετε στο Παρίσι με τα παιδιά 1

    Ωστόσο, παρόλο που εμείς το επισκεφτήκαμε χειμώνα και δεν είχαμε την δυνατότητα στις δυόμιση μέρες που μείναμε στην πόλη να τα δούμε όλα (και άλλες 2 στην Disneyland για την οποία σας μίλησα εδώ και εδώ) καθώς επικεντρωθήκαμε κυρίως σε αυτά που είχε επιλέξει από την αρχή να κάνουμε και να δούμε η Μελίτα – δείτε εδώ για να έχετε μια σφαιρική εικόνα του τι θα ήθελε ένα παιδί να κάνει και να δει στο Παρίσι σε αυτή την ανάρτηση σας έχω πολλές πολλές προτάσεις για να επιλέξετε αυτά που ταιριάζουν στη δική σας οικογένεια, ακόμη κι αν εμείς δεν καταφέραμε να δούμε.

    ΠΑΡΙΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

    1. Το Μουσείο του Λούβρου και οι Πυραμίδες του

    Και μπορεί εμείς να μην το επισκεφτήκαμε εσωτερικά για τους δικούς μας λόγους, όμως εσείς, ειδικά αν έχετε μεγαλύτερα παιδιά, σκεφτείτε το διπλά πριν το απορρίψετε. Το μουσείο του Λούβρου περιέχει μερικούς από τους ομορφότερους θησαυρούς τέχνης στον κόσμο και φυσικά και πολλούς δικούς μας. Θα σας πρότεινα ωστόσο να μην τα εξαντλήσετε τα παιδιά σας μέσα στο μουσείο και βαρεθούν. Επιλέξτε μερικές από τις ωραιότερες αίθουσες, την ελληνική, την αιγυπτιακή, κάποια από τις γαλλικές και φυσικά την αίθουσα με την Τσοκόντα και θεωρώ ότι ένα 2-3ωρο είναι αρκετό… και αυτό ανάλογα και με την ηλικία του παιδιού. Φυσικά σε περίπτωση που δεν επιλέξετε να μπείτε μέσα, μην διστάσετε να κάνετε μια βόλτα στον κήπο, να θαυμάσετε τις μοντέρνες πυραμίδες που προσφέρουν φως στο εσωτερικό του μουσείου και να βγάλετε τις φωτογραφίες σας.

    Το Μουσείο του Λούβρου και οι Πυραμίδες του
    Στον υπάιθριο χώρο/κήπο του Μουσείου του Λούβρου με τις διάσημες πυραμίδες του.
    Τι να δείτε και τι να κάνετε στο Παρίσι με τα παιδιά 4
    Τις τσαχπινιές μας τις κάναμε μπροστά από το Λούβρο και τις Πυραμίδες του.
    Τι να δείτε και τι να κάνετε στο Παρίσι με τα παιδιά 6
    Και παρόλο που μέσα δεν μπήκαμε ρίξαμε μια κλεφτή ματιά καθώς περνούσαμε μέσα από μια στοά του κτηρίου.

    Κλείστε τα skip the line εισιτήριά σας για το Λούβρο από την πλατφόρμα του Ανθομέλι στην Tiqets.

    2. Πύργος του Άιφελ

    Ειλικρινά δεν ξέρω αν υπάρχει παιδί που θα πάει στο Παρίσι και δεν θα θέλει να ανέβει ή έστω να δει τον Πύργο του Άιφελ. Η Μελίτα αν και απογοητεύτηκε καθώς νόμιζε ότι η καφετέρια θα ήταν σε εξωτερικό χώρο και θα θαύμαζε τη θέα τρώγοντας μακαρόν και πίνοντας σοκολάτα δεν την αλλάζει την εμπειρία αυτή με τίποτα. Κι επειδή θα γράψω ειδική ανάρτηση, θα σας τα πω όλα εκεί αναλυτικά.

    O Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι
    O Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι
    Θαυμάζοντας τη θέα από τον δεύτερο όροφο του Πύργου του Άιφελ
    Θαυμάζοντας τη θέα από τον δεύτερο όροφο του Πύργου του Άιφελ
    Θαυμάζοντας τη θέα από τον Πύργο του Άιφελ
    Μία φωτογραφία δεν είναι ποτέ αρκετή όταν βρίσκεσαι στον Πύργο του Άιφελ

    Μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήριά σας από το επίσημο site του Πύργου του Άιφελ εδώ για να μην περιμένετε στην ουρά.

    3. Montmartre και Sacre Coer

    Ενδεχομένως αυτά τα δύο να έπρεπε να τα γράψω χώρια αλλά πιστεύω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που θα πάει στην Μονμάρτη και δεν θα μπει έστω και για πέντε λεπτά μέσα στην “Ιερή Καρδιά”. Η Μελίτα για να γελάσετε μπήκε με πολύ ευχαρίστηση να κάνει τη γύρα της κυρίως γιατί πήρε το χρυσό νόμισμα της Εκκλησίας. Το ξέρετε αυτό; Μέσα στις εκκλησίες αλλά και σε άλλα μέρη στο Παρίσι θα βρείτε μηχανήματα που με 2 ευρώ σας βγάζουν ένα αναμνηστικό μεγάλο νόμισμα που απεικονίζει το κάθε μνημείο που επισκέπτεστε. Έτσι, με πολλή χαρά ξεκίνησε μια όμορφη και μικρή συλλογή από το Παρίσι και με πολύ κέφι έμπαινε και σε όλα τα μνημεία που περνούσαμε.

    Τι να δείτε και τι να κάνετε στο Παρίσι με τα παιδιά 11

    H Βασιλική της Ιερής Καρδιάς της Μονμάρτης είναι μια εκκλησία που την χαρακτηρίζει η τοποθεσία της, καθώς πρόκειται, με βάση τους ειδικούς, για μια τοποθεσία με ιδιαίτερα ιερή και μυστικιστική σημασία, αλλά και το χρώμα της, το άσπρο, το “αμόλυντο”, που οφείλεται στο πέτρωμα, τον ασβεστίτη, με το οποίο είναι χτισμένη και έχει την δυνατότητα αυτοκαθαρισμού όταν βρίσκεται σε συνθήκες υγρασίας.

    Για να φτάσετε στην εκκλησία θα χρειαστεί είτε να ανεβείτε 300 σκαλοπάτια είτε να πάρετε το “οδοντωτό” τρενάκι (που το προτείνω) και θα χαρούν και τα παιδιά με την όλη διαδικασία (θα χρειαστείτε όμως και εισιτήριο του μετρό).

    Τι να δείτε και τι να κάνετε στο Παρίσι με τα παιδιά 13
    H πλατεία κάτω από την Sacre Coeur γεμάτη ζωή και μουσική (και αρκετή βρωμιά να πω βέβαια από μπουκάλια μπύρας) και η θέμα μαγική!

    Η Μονμάρτη είναι ένα όνειρο ειδικά αν πάτε μέρα ή φυσικά αν ο καιρός είναι καλός. Τριγυρίστε στα σοκάκια της, μπείτε στα καταστήματα με σουβερίν, φάτε μακαρόν και γλυκά και καθίστε να πιείτε καφέ ή να φάτε σε κάποιο εστιατόριο. Κι αν δεν τσιγκουνευτείτε (όπως εμείς), φτιάξτε και το πορτρέτο του παιδιού σας, θα τα ενθουσιάσει!

    Τι να δείτε και τι να κάνετε στο Παρίσι με τα παιδιά 15

    4. Champs Elysees

    Ποιο παιδί δεν αγαπάει τα ψώνια; Τι να πω, εκτός κι αν κρίνω από το δικό μου. Αν πάντως το δικό σας τα αγαπάει, τότε μια βόλτα στην Champs Elysees (Λεωφόρος Ηλυσίων Πεδίων) θα είναι ιδανική. Τα μαγαζιά είναι μεγάλα και εντυπωσιακά και ενδιάμεσα θα βρείτε πολλά καφέ και εστιατόρια ή μπεργκεράδικα. Ωστόσο, αν βλέπετε ότι εσείς θέλετε να ψωνίσετε αλλά αυτό όχι, τότε μια στάση στο μαγαζί της Disney θα είναι η ιδανική λύση!

    H Champs-Elysee με τα υπέροχα δέντρα της και στο βάθος τη Αψίδα του Θριάμβου
    H Champs-Elysees με τα υπέροχα δέντρα της και στο βάθος τη Αψίδα του Θριάμβου
    H Champs-Elysee με  τα τεράστια και υπέροχα καταστήματά της
    H Champs-Elysees με τα τεράστια και υπέροχα καταστήματά της

    5. Αψίδα του Θριάμβου

    Εάν το παιδί σας είναι λάτρης της ιστορίας τότε σίγουρα δεν θα πρέπει να χάσετε την αψίδα του θριάμβου που έχει μεγάλη ιστορία από πίσω της. Ειδικά στα αγόρια πιστεύω ότι θα τα ενθουσιάσει η ιστορία του Ναπολέοντα! Η αψίδα είναι επισκέψιμη και μπορείτε από την “ταράτσα” της να δείτε τη θέα προς το Παρίσι.

    Η Αψίδα του Θριάμβου
    H Αψίδα του Θριάμβου

    Κλείστε τα skip the line εισιτήριά σας online για την Αψίδα του Θριάμβου από εδώ. Περιλαμβάνουν και πρόσβαση στην κορυφή της αψίδας!

    Τι να δείτε και τι να κάνετε στο Παρίσι με τα παιδιά 20

    6. Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

    Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Παρισιού μπορεί να μην μοιάζει με της Νέας Υόρκης ή του Λονδίνου αλλά έχει την δική του ομορφιά και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τα παιδιά. Που το ξέρω; Μα αφού
    πήγα! Ή μήπως όχι; Λοιπόν, τρέχοντας να προλάβουμε το Μουσείο ανοιχτό και αφού φτάνουμε εκεί μόνο 20 λεπτά πριν το κλείσιμο και έχοντας μια τεράστια ουρά να μπει μέσα μπροστά μας… τελικά τα καταφέραμε και μπήκαμε… σε λάθος μουσείο! Χαχα! Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας αποτελείται από πολλά κτίρια και πολλές αίθουσες κι έτσι εμείς χωρίς να το καταλάβουμε τελικά μπήκαμε στην αίθουσα των Δεινοσαύρων (στο Μουσείο Παλεοντολογίας) που παρόλο που ήταν ενδιαφέρουσα δεν ήταν αυτό που ζητούσαμε για τόσο τρέξιμο που ρίξαμε για να φτάσουμε .

    Τι να δείτε και τι να κάνετε στο Παρίσι με τα παιδιά 22
    Στο Μουσείο Παλαιοντολογίας και στην έκθεση TREX όπου είδαμε ένα τους σκελετούς από αληθινούς δεινόσαυρους και τα παιδιά έπαιξαν διάφορα διαδραστικά παιχνίδια.
    Έκθεση στους Βοτανικούς Κήπους του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Παρισιού
    Έκθεση στους Βοτανικούς Κήπους του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Παρισιού

    Εσείς όμως όταν πάτε σας προτείνω να δείτε την Grand Galerie de l’ Evolution για να δείτε 7.000 είδη ζώων και την Gallerie des Enfants που είναι ιδανική για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Επιπλέον υπάρχει το Μουσείο του Ανθρώπου (Musee d’ Homme) αλλά και το μουσείο της Εικονικής Πραγματικότητας (Cabinet de Realite Virtuelle) που είναι λίγο πιο εξειδικευμένα και θα τα πρότεινα σε δεύτερη φάση. Επισκεφτείτε το site τους ώστε να δείτε όλες τις αίθουσες .

    Κλείστε εισιτήρια για την Grand Galerie de l’ Evolution από εδώ. Είναι skip the line που σημαίνει πως δεν χρειάζεται να περιμένετε στις ουρές των ταμείων.

    Έκθεση στους Βοτανικούς Κήπους του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Παρισιού

    Έκθεση στους Βοτανικούς Κήπους του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Παρισιού

    Στους υπέροχους κήπους του Μουσείου θα βρείτε επίσης τους Βοτανικούς Κήπους, Μουσείο Γεωλογίας και Μετάλλων, ένα μικρό Ζωολογικό Κήπο με αμφίβιακαι πολλά ακόμα. Εμείς, οι άντρες μας δηλαδή, που δεν μπήκαν στο Μουσείο μαζί μας είχαν την χαρά να δούνε μία πρωτότυπη δωρεάν έκθεση με ζώα σε πρωτότυπα σχήματα και χρώματα που φωσφόριζαν στο σκοτάδι!

    Έκθεση στους Βοτανικούς Κήπους του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Παρισιού

    Έκθεση στους Βοτανικούς Κήπους του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Παρισιού

    7. Ζωολογικός Κήπος του Παρισιού (Parc Zoologique du Paris)

    Ενδιαφέρον θα έχει επίσης και ο Ζωολογικός κήπος του Παρισιού και νομίζω ότι δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις. Εάν έχετε χρόνο και θέλετε μπορείτε να τον επισκεφτείτε και να περάσετε ένα ωραίο πρωινό βλέποντας τα πάνω από 2.000 ζώα που φιλοξενούνται στον χώρο του και ενδεχομένως αρκετά από αυτά δεν υπάρχουν στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στην Αττική.

    Κλείστε εισιτήρια skip the line για τον Ζωολογικό Κήπο του Παρισιού από την πλατφόρμα του Ανθομέλι σε συνεργασία με την Tiqets εδώ.

    Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ζωολογικού Κήπου στο Παρίσι εδώ.

    8. To Δάσος της Βουλώνης και o Jardin d’ Acclimation

    Αν είστε φυσιολάτρες, αν σας αρέσουν τα εναλλακτικά και αν έχετε και αρκετό χρόνο στο Παρίσι τότε το Δάσος της Βουλώνης αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για ημερήσια εκδρομή.

    Η λίμνη του Δάσους της Βουλώνης
    Στη λίμνη του Δάσους της Βουλώνης θα βρείτε και πολλά πλωτά σπίτια που αποτελούν την μόνιμη κατοικία πολλών Γάλλων. Να κάτι ιδιαίτερο για τα παιδιά μας που δεν υπάρχει στην Ελλάδα!

    Όσον αφορά στον Ζαρντάν ντ’ Ακλιματασιόν, να σας ενημερώσω ότι δεν είναι ένας απλός κήπος. Καταρχάς υπάρχει ένα μικρό αντίτιμο για να μπείτε μέσα αλλά μην ανησυχείτε καθώς αποτελεί το ιδανικό μέρος για βόλτα, πικ νικ και παιχνίδι καθώς έχει μια λίμνη που μπορείτε να κάνετε βόλτα με τις βαρκούλες, έναν μικρό ζωολογικό κήπο και μία υδάτινη παιδική χαρά. Έχει ακόμα και ένα μικρό roller coaster!

    9. Pompidou Centre

    Το Κέντρο Μοντέρνας Τέχνης Pompidou είναι κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους και προσφέρει μάλιστα αρκετά προγράμματα δραστηριοτήτων για παιδιά. Ωστόσο πρέπει να πω εδώ ότι όπως καταλαβαίνετε είναι κυρίως για τα Γαλλάκια καθώς ποιος τουρίστας θα πάει τώρα να παρακολουθήσει πρόγραμμα μοντέρνας τέχνης στα Γαλλικά; Παρόλα αυτά ο χώρος είναι απόλυτα family friendly και αν είστε φαν του μοντέρνου τότε σίγουρα θα σας ενθουσιάσει και θα δείτε και με ενδιαφέρον την εσωτερική έκθεση. Το Κέντρο βρίσκεται αρκετά κεντρικά οπότε μια στάση εκεί θα σας πείσει. Σύμφωνα με το site τους τα παιδιά βρίσκουν να παίξουν ακόμα και στον εξωτερικό χώρο που οι μοντέρνοι σωλήνες του θα τους δώσουν χώρο για πολύ παιχνίδι. Αλλά για την Ελληνίδα μάνα ίσως να είναι και απαγορευτικό, χαχα! Εάν πάτε να με ενημερώσετε παρακαλώ.

    Εισιτήρια με priority entrance (είσοδο προτεραιότητας) μπορείτε να βρείτε εδώ. Οι τιμές και στις δύο πλατφόρμες είναι ίδιες αλλά ελέγξετε τη διαθεσιμότητα στα δεξιά της πλατφόρμας για τις ημέρες που θα ταξιδέψετε. Τα παιδιά κάτω των 18 έχουν δωρεάν είσοδο!!

    10. Κήποι του Λουξεμβούργου (Luxemburg gardens)

    Το Παρίσι είναι γεμάτο κήπους και ένας από αυτούς και ο πιο κεντρικός, καθώς ενώνει ουσιαστικά το Μουσείο του Λούβρου με την πλατεία Κονκόρντ και την Champs-Elysees, είναι οι Κήποι του Λουξεμβούργου. Πάρτε το μεσημεριανό κολατσιό σας και κάντε ένα διάλειμμα από τα τα μουσεία και τον ποδαρόδρομο και περιπλανηθείτε στον πανέμορφο αυτό κήπο. Τα παιδιά μπορούν να τρέξουν ελεύθερα και να παίξουν απλά προσοχή γιατί τις καλές μέρες έχει πάρα πολύ κόσμο. Εννοείται πως στο εσωτερικό του θα θαυμάσετε ακόμα σπίτια και παλάτια εποχής. Τίποτα στο Παρίσι δεν είναι απλό!

    11. Ενυδρείο του Παρισιού (L’ Aquarium de Paris)

    Και μπορεί εμείς να μην προλάβαμε να το επισκεφτούμε αλλά αν ξαναπήγαινα σίγουρα θα το έβαζα στο πρόγραμμα καθώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο και θα ήθελα να έχει η Μελίτα αυτή την εμπειρία. Υπάρχει μάλιστα και ένα σόου με γοργόνα που θα ενθουσιάσει όλα τα μικρά κορίτσια!

    Εισιτήρια skip the line για το ενυδρείο στο Παρίσι μπορείτε να προμηθευτείτε από εδώ. Τα λαμβάνετε με sms, e-mail και τα δείχνεται κατά την είσοδό σας στο μουσείο μέσω του smartphone σας! Τόσο απλά!

    12. Parc de la Villette και Cite des Science (Πάρκο Λα Βιλέτ και Πόλη της Επιστήμης)

    Όσο ήμουν πάνω στον Πύργο του Άιφελ και έβλεπα τη σούπερ μοντέρνα γειτονιά του Παρισιού με το Parc de la Villete τόσο έσκαγα που δεν είχα μία μέρα ακόμη για να την επισκεφτώ. Οι ουρανοξύστες δέσποζαν ασημένιοι και αστραφτεροί στον ουρανό κι όλο μου έρχονταν τα λόγια του μπαμπά μου ότι δεν πρέπει να τη χάσουμε αυτή τη γειτονιά. Αλλά την χάσαμε και δεν βλέπω να την ξαναβλέπουμε, χεχε!

    Στον Πύργο του Άιφελ με θέμα το Parc de la Villette και τη Cite des Science
    Θαυμάζοντας τη θέα από τον Πύργο του Άιφελ. Στο βάθος βλέπετε και την Cite des Science.

    Εάν ωστόσο εσείς με τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά σας πάτε προς τα εκεί τότε θα δείτε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο με πάρκα, καφετέριες, εστιατόρια, παιδικές χαρές, συναυλιακούς χώρους αλλά εννοείται και χώρους επιστήμης και έρευνας. Το Μουσείο των Επιστημών αποτελεί το μεγαλύτερο μουσείου τέτοιου είδους στην Ευρώπη και εντός του χώρου θα βρείτε και ένα Πλανητάριο, πυραύλους, αεροσκάφη αλλά και ένα υποβρύχιο. Τι καλύτερο για τα αγόρια της παρέας!

    Εισιτήρια για την Πόλη των Επιστημών μπορείτε να βρείτε εδώ. Το εισιτήριο περιλαμβάνει:

    • Πρόσβαση στην Cité des sciences et de l’industrie
    • Πρόσβαση στην έκθεση Explora (temporary and permanent)
    • Πρόσβαση στο Cinéma Louis-Lumière and Argonaute (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)
    • Πρόσβαση στο Πλανητάριο (χρειάζεται προκράτηση-ακολουθείστε τις οδηγίες που θα σας σταλούν)
    Τι να δείτε και τι να κάνετε στο Παρίσι με τα παιδιά 29
    Από το αρχείο του Μπαμπά Χρήστου – Στο Cite des Science

    Εισιτήρια για την σύγχρονη μεγάλη αψίδα μπορείτε να κλείσετε από εδώ. Περιλαμβάνει πρόσβαση στο παρατηρητήριο και στο Μουσείο (εάν έχει κάποια έκθεση)

    Τι να δείτε και τι να κάνετε στο Παρίσι με τα παιδιά 31

    Από το αρχείο του Μπαμπά Χρήστου – Στο Cite des Science και στην είσοδο του Parc de la Villette

    Διαβάστε στο Ανθομέλι: Παρίσι με ένα hop on hop off


    13. Βόλτα δίπλα στον Σηκουάνα

    Κι αν σας κούρασαν όλα τα παραπάνω και τα παιδιά θέλουν απλά να παίξουν και να τρέξουν χωρίς να πρέπει οπωσδήποτε να μάθουν κάτι, τότε απολαύστε το Παρίσι κάνοντας μια βόλτα δίπλα στον ποταμό Σηκουάνα όπου ειδικά το καλοκαίρι διαμορφώνονται οι όχθες του σε “παραλία”. Σε διάφορα σημεία υπάρχουν παιδικές χαρές και δραστηριότητες για τα παιδιά και έτσι μπορείτε να χαλαρώσετε και να αποσυμφορηθείτε από τον πανικό του κέντρου και των μουσείων.

    Στις όχθες του Σηκουάνα
    Θαυμάζοντας τους υπαίθριους καλλιτέχνες και τα μαγαζιά δίπλα στον Σηκουάνα
    Στις όχθες του Σηκουάνα
    Κάνοντας βόλτα και παίζοντας στις όχθες του Σηκουάνα

    Δείτε τα αξιοθέατα στο Παρίσι με Hop on -Hop off buses & boats

    Hop On Hop Off Boat-Paris

    Το ξέρατε ότι εκτός από τα hop on-hop off λεωφορεία υπάρχουν και τα αντίστοιχα πλοιάρια; Εάν τα παιδιά σας αγαπούν τα πλοία και το θαλάσσιο στοιχείο τότε επιλέξτε να δείτε το Παρίσι μέσα από το ποτάμι. Κι όχι μην φοβάστε ότι δεν θα δείτε τίποτα, καθώς αυτά τα πλοία κάνουν και στάσεις για να ανεβείτε και να κατεβείτε ανάλογα με το τι θέλετε να επισκεφτείτε. Ιδανικό θα είναι να κρατήσετε χρόνο και αντοχές μέχρι το βράδυ ώστε να καταφέρετε να δείτε και το Παρίσι φωτισμένο μέσα από τον Σηκουάνα!

    Hop on - hop off boat μέσα στον Σηκουάνα
    Hop on – hop off boat μέσα στον Σηκουάνα

    Κλείστε τα εισιτήριά σας για το Hop on-Hop off Boat από την ταξιδιωτική πλατφόρμα του Ανθομέλι σε συνεργασία με την Tiqets.

    Παλάτι στις όχθες του Σηκουάνα
    Ένα από τα πολλά υπέροχα παλάτια του Παρισιού στις όχθες του Σηκουάνα

    Hop On Hop off Bus-Paris

    Και αν με ρωτάτε πώς προλάβαμε εμείς και είδαμε τόσα πολλά πράγματα στο Παρίσι με τα παιδιά (γιατί ήταν συνολικά 3), η απάντηση είναι… μα φυσικά με το hop on-hop off bus (δείτε αναλυτικά όλα όσα μπορείτε να δείτε αν πάρετε το τουριστικό λεωφορείο… διά χειρός Μαμάς Μαρίας) που εννοείται ότι θα το κλείσετε μέσα από το Ανθομέλι και την πλατφόρμα του Ticket Bar.

    Κλείστε τα εισιτήριά σας για το Hop on-Hop off Bus από την ταξιδιωτική πλατφόρμα του Ανθομέλι σε συνεργασία με την Tiqets. Παιδιά κάτω από 3 είναι δωρεάν!

    Με το εισιτήριό σας σας δίνουν χάρτη και πληροφορίες της διαδρομής, ακουστικά για να ακούτε την ξενάγηση όταν είστε επάνω στο λεωφορείο, και βιβλιαράκι με εκπτωτικά κουπόνια για μουσεία και αξιοθέατα!

    Κλασική Διαδρομή: Big Bus Stops: Tour Eiffel – Champ de Mars – Opéra Garnier – Louvre/BigBus Information Centre -Louvre/Pont des Arts -Notre-Dame- Musée d’Orsay – Champs-Elysées  – Grand palais – Trocadéro
    Διαδρομή Μονμάρτης: Big Bus Stops: Pigalle – Sacré-Cœur-Gare du Nord- Musée Grévin.
    Νυχτερινή Διαδρομή: Arc de Triomphe – Trocadero – Eiffel Tower – Hotel des Invalides – Louvre – Musée d’Orsay – Notre Dame

    Τι να δείτε και τι να κάνετε στο Παρίσι με τα παιδιά 37
    Hop on – Hop off Bus στο κέντρο του Παρισιού

    Θεματικά Πάρκα στο Παρίσι

    Disneyland Paris

    Κι επειδή καλό το Παρίσι αλλά χωρίς ένα πάρκο ψυχαγωγίας ενδεχομένως να μην το επιλέγατε ως προορισμό μαζί με τα παιδιά σας, τότε σε 45 λεπτά μπορείτε να βρεθείτε είτε στην Disneyland είτε στο Πάρκο του Αστερίξ.

    Disneyland – Για την Ντίσνεϋλαντ δεν θα πω πολλά καθώς τα έχω γράψει όλα σε δύο αναρτήσεις που αγαπήσατε πολύ και μπορείτε να τις βρείτε στην παρακάτω λίστα.

    Κλείστε τα skip the line εισιτήριά σας για την Disneyland Paris μέσα από την πλατφόρμα του Ανθομέλι σε συνεργασία με την Tiqets. Οι προσφορές αλλάζουν διαρκώς οπότε κάντε την έρευνά σας και στις δύο πλατφόρμες. Επίσης ελέγξτε τη διαθεσιμότητα και φροντίστε να κλείσετε από πολύ νωρίς γιατί τα εισιτήρια τελειώνουν πάρα πολύ γρήγορα! Τσεκάρετε κι εδώ (περιλαμβάνει και μεταφορά από το Παρίσι στη Disneyland!

    Μάθετε για το fastpass ένα “εισιτήριο” που σας δίνει τη δυνατότητα να μπείτε στο παιχνίδι που σας ενδιαφέρει με “ραντεβού” ώστε να μειώσετε τον χρόνο αναμονής στην ουρά πατώντας εδώ.

    Parc d’ Asterix

    Parc d’ Asterix – Για το Πάρκο του Αστερίξ έμαθα από την κουμπάρα μου που το επισκέφτηκαν με τον έφηβο γιο τους πριν λίγα χρόνια και πραγματικά έμειναν κατενθουσιασμένοι. Είναι ένα θεματικό πάρκο ψυχαγωγίας ξεκάθαρα για τους λάτρεις της αδρεναλίνης και θα έλεγα ότι ταιριάζει περισσότερο σε μεγαλύτερα παιδιά. Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να είστε φαν του Αστερίξ και του Οβελίξ για να το επισκεφτείτε! Αρκεί να σας αρέσουν τα τρενάκια και τα τρελά rides. Και επειδή το εισιτήριο είναι και φθηνότερο από αυτό της Disneyland είτε μπορείτε να το συνδυάσετε μαζί της ή γιατί όχι, να κάνετε την ανατροπή και να πάτε μόνο σε αυτό. Κλείστε skip the line εισιτήρια για το πάρκο Asterix.

    Ημερήσια είσοδος στο Πάρκο του Asterix και πρόσβαση σε όλα τα παιχνίδια του πάρκου.


    Ελπίζω να σας κάλυψα με τις προτάσεις μου και να σας προέτρεψα να οργανώσετε ένα όμορφο ταξίδι στο Παρίσι με τα παιδιά σας. Θα χαρώ να μου δώσετε κι άλλες προτάσεις και ιδέες από μέρη που έχετε επισκεφτεί στο Παρίσι και ήταν ιδανικά για παιδιά.

    Κάλη


    Pin it for later

    Τι να δείτε και τι να κάνετε στο Παρίσι με τα παιδιά 42

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Πολύ ωραίες οι προτάσεις σας! Έχω να προσθέσω τις παρακάτω:
      -Μουσείο Ορσέ με ζωγραφική και γλυπτική
      -Μουσείο Arts et Metiers για την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας
      -La tour Montparnasse ουρανοξύστης με εκπληκτική θέα του Παρισιού και το ταχύτερο ασανσέρ της Ευρώπης
      Τζίνα Μακρή

    2. Κάλη μου πόσο πλήρης και κατατοπιστικός οδηγός για το Παρίσι, μας μεταφέρεις νοερά εκεί με επιτυχία! Μου αρέσει πολύ και ο τίτλος του άρθρου σου, καθώς πολλοί δε θα σκέφτονταν- νομίζω- ότι το Παρίσι είναι μια πόλη για παιδιά (πέρα από τη Disneyland!). Πραγματικά φαίνεται πόσο πολύ το επιθυμούσατε αυτό το ταξίδι, και πόσο καλά το οργανώσατε, αφού είδατε τόσα πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα! Πολύ σας χαίρομαι! Είστε έμπνευση!!! Συνεχίστε έτσι!!! Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς από τα zoudia.gr !

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης