ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Απόλυτος οδηγός για οικογένειες στην Disneyland Paris

    Ξεκινάμε τη χρονιά δυναμικά καθώς ο απόλυτος οδηγός για οικογένειες για την Disneyland Paris (Ντίσνεϋλαντ) είναι εδώ. Φυσικά θα ακολουθήσουν και άλλες αναρτήσεις καθώς δεν ήταν δυνατόν να τελειώσω όλα όσα θέλω να σας πω μόνο μέσα σε μία ανάρτηση. Βλέπετε το ταξίδι το δικό μας, που έγινε τον Νοέμβριου του 2018 και ήταν δώρο στην κόρη μας τη Μελίτα που είναι 7 χρονών κράτησε 5 ημέρες με 2 ημέρες στην Disneyland Paris, κι έτσι οι εμπειρίες μας και οι εντυπώσεις μας δεν χωράνε μόνο μέσα σε λίγες λέξεις. Έτσι, για όλους όσοι θα ταξιδέψετε στο Παρίσι από την Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Disneyland Paris, σας έχουμε ορισμένες συμβουλές, tips, για μια πιο οργανωμένη και ευχάριστη επίσκεψη στο πάρκο αυτό που τρελαίνει μικρούς και μεγάλους.  Θα χαρώ να μου γράψετε στα σχόλια και τη δική σας εμπειρία αλλά και τα δικά σας tips. 

    disneyland_paris_oikogeneia (2)

    Disneyland Paris 

    Γενικές πληροφορίες

    H Disneyland Paris αποτελεί ένα θεματικό πάρκο διασκέδασης που ξεφεύγει από τα κλασικά λούνα παρκ. Δεν είναι τόσο ένα πάρκο με rides/παιχνίδια αλλά ένα πάρκο εμπειρίας, διασκέδασης και αναψυχής που έχει την ικανότητα να ξεσηκώνει μωρά, παιδιά, εφήβους αλλά και ενήλικες. Η Disneyland Paris αποτελείται από δύο πάρκα, το Disneyland Park και το Walt Disney Studios, για το οποίο θα σας μιλήσω σε επόμενη ανάρτηση, 7 ξενοδοχεία και πολλά καταστήματα και εστιατόρια. Η επίσκεψη σας στην Disneyland Paris θεωρείται απόλυτα family friendly (φιλική προς οικογένειες) και άκρως εθιστική αφού μετά την επίσκεψή σας σίγουρα θα θέλετε να ξαναπάτε!).

    Εισιτήριο

    Το εισιτήριο, αν και θεωρείται τσιμπημένο για αρκετούς καθώς αγγίζει έως και τα 90 ευρώ το άτομο (1 μέρα – δύο πάρκα/1 day-two parks), πιστέψτε με ότι αξίζει γιατί η ποιότητα αυτού που θα δείτε είναι υψηλή. Φυσικά αν επιλέξετε να δείτε ένα από τα δύο πάρκα ή να πάτε μεσοβδόμαδα, το εισιτήριο μπορεί να κατέβει στα 40-60 ευρώ. Οπότε κάντε την έρευνά σας καλά πριν κλείσετε τις ημερομηνίες που θέλετε να πάτε.

    Διαμονή στην Disneylang στο Παρίσι

    Σε περίπτωση που επιλέξετε να μείνετε σε κάποιο ξενοδοχείο εντός της Disneyland, οι επιλογές ποικίλουν με βάση το budget που έχετε αλλά σίγουρα θα έχετε και κάποια προνόμια όπως την μεταφορά σας από το ξενοδοχείο σας,  το πρωινό και  κάποιο γεύμα αλλά και δύο ώρες περισσότερης διασκέδασης καθώς το πάρκο ανοίγει για όσους μένουν στα ξενοδοχεία του στις 8 και όχι στις 10! It’s your choice! 



    Booking.com


    disneyland_paris_oikogeneia

    Άφιξη

    Στην Disneyland υπάρχουν δύο είσοδοι. Μία για όσους έρχονται με αυτοκίνητο, ταξί ή λεωφορείο και παρκάρουν στο πάρκινγκ και μια δεύτερη στο πλάι για όσους θα έρθουν με το τρένο (παρακάτω σας δίνω και περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να φτάσετε στην Disneyland).

    Οι πόρτες, για όσους δεν μένουν σε κάποιο από τα ξενοδοχεία της Disneyland, ανοίγουν στις 10 το πρωί (για όσους μένουν υπάρχει περίπου ένα εξτρά δίωρο 8-10) γεγονός που σας δίνει την ευκαιρία να φτάσετε σχετικά με την άνεσή σας δεδομένου ότι από το Παρίσι χρειάζεστε περίπου 45 λεπτά. Αν όμως προσθέσουμε το πρωινό σας, την αναμονή για το τρένο και την όλη επιβίβαση, μην παραχαλαρώσετε κιόλας καθώς ο κόσμος που θα υπάρχει για να μπείτε θα σας καθυστερήσει ακόμα περισσότερο και πιστέψτε με θα χρειαστείτε κάθε πεντάλεπτο που ενδεχομένως χάσετε κατά την αναμονή σας στις ουρές, ειδικά αν πάτε μόνο για μία μέρα. Εμείς προσωπικά την πρώτη μέρα την πατήσαμε και μέχρι να μπούμε πήγε 11.30 η ώρα (ήταν αργία για τους Γάλλους και χάσαμε σχεδόν μία ώρα σε αναμονή και ελέγχους). Οπότε δέκα παρά τέταρτο να είστε εκεί!

    disneyland_paris_oikogeneia (6)
    Καθ’ οδόν προς την Disneyland. Αρχικά μετρό από το ξενοδοχείο μας που ήταν στο 13ο διαμέρισμα έως τον κεντρικό σταθμό των τρένων και έπειτα το διώροφο τρένο που ξετρέλανε τους μικρούς μας.

    Info: Στην Disneyland μπορείτε να φτάσετε με το τρένο (σταθμός Marne-la-Valee/Chessy), με το αυτοκίνητο (αλλά πρέπει να υπολογίσετε και το πάρκινγκ που δεν είναι δωρεάν), με ταξί ή μισθωμένο βανάκι αν είστε πολλά άτομα, με τα λεωφορεία που μισθώνουν πολλά ξενοδοχεία για να μεταφέρουν τους πελάτες τους (ειδικά αν επιλέξετε να μείνετε στην περιοχή Val del’ Europe) και τέλος είτε με το λεωφορείο της γραμμής είτε του Magical Shuttle Bus της Disneyland. Δείτε λεπτομέρειες εδώ


    Έλεγχος

    Με όποιον τρόπο κι αν φτάσετε στην Disneyland, θα χρειαστεί να περάσετε από δύο ελέγχους. Στον πρώτο έλεγχο θα ελέγξουν/σκανάρουν κυρίως τα πράγματά σας και το εισιτήριό σας αν το έχετε ήδη βγάλει. Αν δεν το έχετε βγάλει μπορείτε να περάσετε ώστε να κατευθυνθείτε προς τα ταμεία. Μετά από αυτό τον έλεγχο που γίνεται ουσιαστικά μετά το πάρκινγκ ή μετά την έξοδό σας από το μετρό, θα μπείτε στον περίβολο της Disneyland όπου είναι και το πρώτο (υπέροχο) σοκ όπου θα αρχίσετε τα πρώτα κλικ και τα πρώτα επιφωνήματα. Το συντριβάνι, το ρολόι του Μίκυ και το ακριβότερο ξενοδοχείο της Disneyland! Ο πρώτος ενθουσιασμός που δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που θα δείτε πιο μέσα, οπότε μην χάσετε πολύ χρόνο εκεί και προχωρήστε προς το διάσημο ρολόι του Μίκυ για την αγορά ή επικύρωση του εισιτηρίου σας. 

    disneyland_paris_oikogeneia (5)
    Μετά τον πρώτο έλεγχο αυτό που θα συναντήσετε είναι αυτή η μαγική εικόνα. Disneyland Paris

    Στον δεύτερο έλεγχο θα σκαναριστεί το εισιτήριό σας και θα βγουν οι ειδικές κάρτες που θα χρησιμοποιήσετε εντός του πάρκου. Ωστόσο θέλει προσοχή! Εμείς για παράδειγμα, που είχαμε κλείσει τα εισιτήρια online και είχαμε στα χέρια μας ένα εκτυπωμένο φύλλο χαρτί με ένα barcode, έπρεπε πρώτα να περάσουμε από τα ειδικά μηχανήματα έκδοσης ενός προ-εισιτηρίου και έπειτα να πάμε στην είσοδο. Αν πάλι το έχετε βγάλει online και δεν είστε σίγουροι τι πρέπει να κάνετε ρωτήστε τους ευγενικούς υπαλλήλους να σας κατευθύνουν ανάλογα. Στην περίπτωση μας βέβαια που την πρώτη μέρα που πήγαμε ο κόσμος ήταν μιλούνια, που να φανταστούμε ότι θέλει και προ-εισιτήριο! Έτσι την κάναμε την πατάτα μας περιμένοντας στην ουρά χωρίς να το έχουμε στα χέρια μας αλλά ευτυχώς ενώ μας έστειλαν πίσω να το βγάλουμε, δεν χάσαμε τελικά τη σειρά μας και δεν χρειάστηκε να ξαναπεριμένουμε στην ουρά από την αρχή. Σε αυτό τους βγάζω το καπέλο!


    Εισιτήρια για την Disneyland

    Info: Μπορείτε να βγάλετε το εισιτήριό σας από το επίσημο site της Disneyland Paris είτε φυσικά από τις πλατφόρμες του Ανθομέλι στο

    On line Εισιτήριο για Disneyland (2 πάρκα) μέσω getyourguide

    On line skip the line Εισιτήριο για Disneyland μέσω tiqets 


    Είσοδος 

    Με το που τελειώσετε με τα εισιτήρια, μοιραστείτε τα (ώστε να έχει ο καθένας το δικό του καθώς μπορεί και να χωριστείτε κάποια στιγμή και να μπείτε σε διαφορετικά παιχνίδια), ή δώστε τα όλα σε έναν (αν τα παιδιά είναι μικρά) και περάστε απευθείας μέσα στο πάρκο. Εμένα προσωπικά με έπιασε ένα μικρό άγχος όταν μπήκαμε μέσα…. ένα άγχος του στυλ… και τώρα πως τα προλαβαίνουμε όλα και ακόμα χειρότερα από πού ξεκινάμε. Ωστόσο πρέπει να σας πω ότι εκεί την πάτησα γιατί έχοντας στο νου μου ότι είχα ξαναπάει, δεν έκανα καλή οργάνωση και προετοιμασία για το τι θα δούμε πρώτα. Και έτσι, με τον κόσμο ειδικά που είχε, αυτοσχεδιάσαμε. Οπότε stick to the plan που έχετε κάνει και επιλέξτε πρώτα τα παιχνίδια που θέλετε πάση θυσία να κάνετε και να δείτε. Για τα αγαπημένα μας παιχνίδια θα σας μιλήσω στο Part 2. 


    Tip: Κατεβάστε το app της Disneyland Paris για να οργανώσετε από την αρχή το ταξίδι σας και να επιλέξετε σε ποια παιχνίδια θέλετε να πάτε πρώτα, να βλέπετε τους χρόνους αναμονής κ.α. (δεν λειτουργεί offline)


    disneyland_paris_oikogeneia (2)
    Disneyland Paris και φυσικά μην ξεχάσετε τα αυτάκια σας!

    Fastpass – ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΛΟΓΩ COVID

    Αααα, Disneyland χωρίς fastpass δεν έχει νοστιμάδα αλλά και γρηγοράδα. Το fastpass είναι ένα “εισιτήριο” που σας δίνει τη δυνατότητα να μπείτε στο παιχνίδι που σας ενδιαφέρει με “ραντεβού” ώστε να μειώσετε τον χρόνο αναμονής στην ουρά.

    1. Οι κάρτες fastpass έχουν επιπλέον χρέωση όταν τις αγοράζετε online ή μαζί με το εισιτήριό σας κατά την είσοδο του πάρκου γιατί έχουν την δυνατότητα να σας προσφέρουν εξαρχής “ραντεβού” είτε σε 3 παιχνίδια είτε σε όλα τα παιχνίδια έχουν υπηρεσία fastpass.
    2. Ωστόσο, αν το budget σας δεν σας το επιτρέπει, εγώ θα σας πρότεινα αυτό που κάναμε εμείς. Επιλέξτε ποια παιχνίδια θέλετε οπωσδήποτε να δείτε και έχουν μεγάλες ουρές και πηγαίνετε στην είσοδο του κάθε παιχνιδιού να παραλάβετε το fastpass σας που θα σας ενημερώνει τι ώρα να επιστρέψετε για να μπείτε ΔΩΡΕΑΝ

    Ωστόσο, θέλει προσοχή! Πρώτον, τα fastpass τελειώνουν γρήγορα και δεύτερον το επόμενο fastpass μπορείτε να το προμηθευτείτε μετά από δύο ώρες. Οπότε θέλει λίγη οργάνωση. Εμείς την πρώτη μέρα δεν προλάβαμε να πάρουμε fastpass σε κανένα παιχνίδι και τη δεύτερη πήραμε μόνο σε δύο. Πάλι καλά να λέμε όμως. Θεωρώ ότι αν πάτε για μία μέρα, δύο fastpass είναι αρκετά! 


    Tip: Δεν έχουν όλα τα παιχνίδια fastpass, οπότε κάντε από την αρχή την έρευνά σας, μέσω του site, του app ή του χάρτη, για το ποια παιχνίδια έχουν και επιλέξτε αυτά με την μεγαλύτερη ώρα αναμονής (έξω από κάθε παιχνίδι φαίνεται ο χρόνος αναμονής σε μεγάλες ταμπέλες). 


    Εμείς επιλέξαμε να πάρουμε fastpass sto Big Thunder Mountain, που το συστήνω ανεπιφύλακτα καθώς η ταχύτητα είναι συναρπαστική αλλά συγχρόνως δεν έχει και πολλές κατηφόρες για τους λιγόψυχους όπως εγώ.
    Εμείς επιλέξαμε να πάρουμε fastpass στο Big Thunder Mountain, που το συστήνω ανεπιφύλακτα καθώς η ταχύτητα είναι συναρπαστική αλλά συγχρόνως δεν έχει και πολλές κατηφόρες για τους λιγόψυχους όπως εγώ.

    Φαγητό

    To φαγητό στην Disneyland είναι ακριβό, ειδικά αν επιλέξετε να φάτε σε κάποιο εστιατόριο. Ωστόσο αν πάτε μόνο για μία μέρα, εγώ προσωπικά θα σας πρότεινα να κλείσετε τραπέζι σε κάποιο από τα εστιατόρια καθώς αξίζει τον κόπο γιατί είναι θεματικά και τα παιδιά θα ενθουσιαστούν. Ε, στα τόσα λεφτά που θα έχετε δώσει, μην κολλήσετε σε αυτό. Αν δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά λεφτά, πάντα υπάρχει η επιλογή των fast-food restaurants και κάποιων σνακ που μπορείτε να προμηθευτείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας (π.χ. κρέπες). Εμείς την πρώτη  μέρα πήγαμε απροετοίμαστοι εντελώς (πάλι καλά που είχα νερό και ένα πακέτο μπισκότα) και αυτό μας στοίχισε όχι τόσο για το οικονομικό αλλά για την ώρα που έπρεπε να περιμένουμε στην ουρά για φάμε. Το βράδυ με τον κόσμο που είχε, είχαμε 1 ώρα αναμονή στην ουρά για να φάμε μπέργκερ τα οποία πάλι πληρώσαμε μια περιουσία, μην νομίζετε ότι είναι και φθηνά. Ωστόσο τη δεύτερη μέρα ήταν σαφώς καλύτερα και οι χρόνοι αναμονής γενικά ήταν πολύ πιο προσιτοί. Φυσικά, ο καθένας ανάλογα με το βάλαντιό του, οργανώνει και την εκδρομή του οπότε περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!

    disneyland_paris_oikogeneia (3)
    Εννοείται πως δεν θα φεύγαμε από την Disneyland χωρίς κάποιο γλυκό. Οπότε και τις κρέπες μας τις φάγαμε και το μαλλί της γριάς το πήραμε και τα γλυφιτζουράκια μας τα γλύψαμε. Χαλάλι μας!

    Τip: Να έχετε μαζί σας οπωσδήποτε νερό και κάποια σνακ και γιατί όχι και μερικά σάντουιτς. Εγώ προτείνω να φάτε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο, μετά ένα δικό σας σνακ/σάντουιτς “στο πόδι” ή όσο περιμένετε σε κάποια ουρά, ένα γλυκάκι για τα παιδιά από κάποια καντίνα για να έχουν την χαρά ότι έφαγαν και κάτι γλυκό από τη Disneyland και το βράδυ μια και καλή σε κάποιο εστιατόριο. 

    Tip 2: Ακριβώς έξω από το πάρκο της Disneyland υπάρχει ένα υπέροχο και μεγάλο εμπορικό πάρκο που αποτελείται από μαγαζιά με διαφορετικά προϊόντα από αυτά που θα βρείτε εντός της Disneyland και πολλά εστιατόρια. Εμείς τη δεύτερη μέρα επιλέξαμε να φάμε στο Hard Rock Cafe και ενώ ουσιαστικά πληρώσαμε τα ίδια με αυτά που είχαμε φάει εντός Disneyland, οι μερίδες και η ποιότητα ήταν σαφώς ανώτερη. Οπότε μην αμελήσετε να κοιτάξετε και αυτά τα εστιατόρια για το βραδινό σας. 

    Tip 3: Αν είστε μεγάλοι φαν της Disney και θέλετε να ζήσετε όλη την εμπειρία, τότε πρέπει να κλείσετε το τραπέζι σας ακόμη και μήνες πριν. Το ίδιο ισχύει και με τα εστιατόρια που μπορείτε να φάτε παρέα με τους ήρωες της Disney!


    disneyland_paris_oikogeneies (4)
    Ανάλογα με το τμήμα που βρίσκεται το κάθε εστιατόριο ανήκει και στην αντίστοιχη θεματική κατηγορία, όπως αυτό που παραπέμπει στην άγρια δύση.

    Ψώνια/Καταστήματα

    Όπως καταλαβαίνετε, η Disneyland θεωρείται από τα παιδιά ο παράδεισος του shopping. Αυτό που θα σας πρότεινα είναι να κρατήσετε μικρό καλάθι και να μην τους υποσχεθείτε περισσότερα απ΄όσα αντέχει η τσέπη σας γιατί ο σκοπός είναι να πάτε εκεί και να διασκεδάσετε και όχι να “μπείτε μέσα”. Καθώς οι τιμές δεν είναι και οι πιο προσιτές, και είναι και λογικό, θα πρέπει να είστε αρκετά οργανωμένοι στο τι θέλετε να πάρετε. Στην Disneyland θα βρείτε τα πάντα, σημασία έχει εσείς τι θέλετε ως souvenir από εκεί. Ένα κουκλάκι, μια μπλούζα, ένα άλμπουμ για φωτογραφίες, ένα σερβίτσιο, ένα κόσμημα; Όλα τα έχει ο μπαξές. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να αποφασίσετε αν θα πάρετε από εκεί σουβενίρ για όοοολους τους συγγενείς και φίλους. Λίγο την προσοχή σας παρακαλώ! Όχι, εκτός κι αν φυσικά το πορτοφόλι σας το επιτρέπει. Εμείς εκτός από το χριστουγεννιάτικο στολίδι μας, πήραμε note books και στυλό mini για την ανιψιά μου (ο ανιψιός μου είχε ζητήσει κάτι από το Παρίσι και όχι από την Disneyland), ένα δώρο για τη Μελίτα που της το κάναμε εμείς και η ίδια πήρε για τον εαυτό της ένα δώρο με το χαρτζιλίκι που μάζευε εβδομάδες πριν για το ταξίδι μας. Λίγα και καλά! 

    Εντός της Disneyland θα βρείτε καταστήματα όπως αυτό που συνδέονται μάλιστα το ένα με το άλλο για ... συνεχόμενο shopping.
    Εντός της Disneyland θα βρείτε καταστήματα όπως αυτό που συνδέονται μάλιστα το ένα με το άλλο για … συνεχόμενο shopping.
    Αλλά και τέτοιου είδους κιόσκια για ... γρήγορες αγορές.
    Αλλά και τέτοιου είδους κιόσκια για … γρήγορες αγορές.
    Και μην ανησυχείτε αν ο καιρός είναι βροχερός ή λίγο κρύος. Υπάρχει τρόπος να ψωνίσετε και σε εσωτερικό χώρο, χεχε
    Και μην ανησυχείτε αν ο καιρός είναι βροχερός ή λίγο κρύος. Υπάρχει τρόπος να ψωνίσετε και σε εσωτερικό χώρο, χεχε!

    Tip: Δεν θα βρείτε σε όλα τα μαγαζιά τα ίδια αντικείμενα για αυτό αν κάτι σας αρέσει αγοράστε το αμέσως γιατί δεν σημαίνει ότι θα το βρείτε και αργότερα ή στο παρακάτω μαγαζί. (έχετε δικαίωμα να αφήσετε τις σακούλες σας στο κατάστημα και να τις παραλάβετε κατά το κλείσιμο του πάρκου). Οι αποστάσεις είναι μεγάλες εντός του πάρκου για αυτό δεν χρειάζεται να χάσετε χρόνο με τα πήγαινέλα. 

    Tip 2: Όπως σας είπα και προηγουμένως, έξω από τον χώρο του πάρκου υπάρχει ένα μεγάλο εμπορικό πάρκο που θα βρείτε επίσης μεγάλα καταστήματα με προϊόντα disney που δεν υπάρχουν εντός. Αν, λοιπόν, είστε φαν του shopping δεν έχετε παρά να τα επισκεφτείτε και αυτά. 

    Tip 3: Αυτό που θα έκανα αν ξαναγύριζα ήταν να αγοράσω περισσότερες κάρτες από εκεί. Το σχέδιό μου ήταν να στείλω στην οικογένεια της αδερφής μου και την κουμπάρας μου κάρτα από την Disneyland σαν να τους γράφει ο Μίκυ και η παρέα του. Ωστόσο, ενώ στην αδερφή μου έφτασε, στην κουμπάρα μου δεν έφτασε ποτέ. Οπότε πάρτε και μερικές εφεδρικές σε περίπτωση που το ταχυδρομείο σας απογοητεύσει. Είναι ένα οικονομικό και όμορφο σουβενίρ που μέχρι και καδράκι μπορεί να γίνει (θα σας το δείξω σύντομα!)

    https://www.instagram.com/p/BqE75WAnhWC/


    To παλάτι τη Ωραίας Κοιμωμένης

    Για όσους πιστεύουν ότι το κεντρικό παλάτι της Disneyland είναι είτε παιχνίδι είτε ξενοδοχείο, έρχομαι να τους χαλάσω τα σχέδια. Εντός του παλατιού θα βρείτε καταστήματα αλλά και το εργαστήριο κοσμημάτων και γυάλινων αντικειμένων (όπου θα δείτε live πώς φτιάχνονται π.χ. τα γυάλινα ραβδιά) και στον πρώτο όροφο μπορείτε να κάνετε ένα pause και να περιπλανηθείτε στην ιστορία του Ωραίας Κοιμωμένης μέσα από τα βιτρώ, τις τοιχογραφίες και τα αγάλματα. 

    disneyland_paris_oikogeneia (7)
    To παλάτι ή κάστρο της Disneyland Paris ανήκει στην Ωραία Κοιμωμένη.

    Tip: Περιπλανηθείτε εντός του πύργου μόνο αν είστε φαν της Ωραίας Κοιμωμένης ή έχετε αρκετό χρόνο μπροστά σας. Διαφορετικά αρκεστείτε στο να βγάλετε υπέροχες φωτογραφίες με φόντο το παλάτι καθώς αν πάτε για μία μέρα ο χρόνος δεν αρκεί για καθυστερήσεις! 


    disneyland_paris_oikogeneia (1)
    Εμείς έχοντας κάνει την έρευνά μας στο pinterest για το πού μπορούμε να βγάλουμε τις καλύτερες φωτογραφίες, επιλέξαμε για την οικογενειακή μας φωτογραφία το σημείο μπροστά από το παλάτι λίγο πριν την γέφυρα. Ωστόσο δεν θα το χάσετε γιατί όλοι εκεί βγάζουν! Θα χρειαστεί να περιμένετε κι εκεί στην ουρά!

    https://www.instagram.com/p/BpsPE0XHXeE/


    Τα photoprops και τα μπαλόνια περιέχονταν στα goodie bags που έφτιαξα για τα παιδιά πριν φύγουμε από την Ελλάδα. Για περισσότερη μαγεία στις διακοπές σας δείτε τι μπορείτε να φτιάξετε πατώντας εδώ:


    Γνωριμία με τους ήρωες

    Το να δεις έναν ήρωα της Disney μέσα στην Disneyland δεν είναι και τόσο εύκολο όσο ίσως νομίζετε. Σε διάφορα σημεία εντός του πάρκου υπάρχουν οι ήρωες της Disney όπου υπάρχει φυσικά και η αντίστοιχη ουρά για να τους δεις. Ωστόσο, όταν τελικά φτάσεις κοντά τους δεν σε αγχώνει κανένας για το πόση ώρα θα μείνεις δίπλα τους, θα τους μιλήσεις ή θα τους φωτογραφίσεις. Η φωτογράφιση μπορεί να γίνει από τη δική σας φωτογραφική μηχανή και να είναι δωρεάν ή από την δική τους και να την πληρώσετε. Ωστόσο, είτε σας βγάζουν αυτοί με την δική τους είτε με την δική σας, η διάθεσή τους είναι η ίδια, δεν παραπονιούνται για το πόσα κλικ τους ζητήσετε και η χαρά των παιδιών αλλά και των μεγάλων είναι στα ύψη! 

    disneyland_paris_oikogeneia (8)
    Με τους αγαπημένους μας φίλους στην Disneyland Paris παρέα με τον Πλούτο που μας ξετρέλανε με τα νάζια και τα παιχνίδια του.

    Tip: O Μίκυ, η Μίνυ και οι πριγκίπισσες βρίσκονται σε ειδικό εσωτερικό χώρο για να τους συναντήσετε. Τις ημέρες που πήγαμε εμείς είχαν δύο ώρες αναμονή χωρίς δυνατότητα fastpass και έτσι δεν τους συναντήσαμε από κοντά. Όμως, μην μου στεναχωριέστε, γι αυτό υπάρχει η παρέλαση. Εκεί θα δείτε και θα φωτογραφήσετε (χωρίς ωστόσο να αγκαλιάσετε) όλους τους αγαπημένους σας ήρωες! 


    disneyland_paris_oikogeneia!
    Η αγαπημένη ηρωίδα της Μελίτας, η Maleficent μας ξετρέλανε με την σοβαρότητα και το στυλ της. Χαλάλι η αναμονή!

    Μουσικοχορευτικές παραστάσεις

    Και εδώ πάλι όλα έχουν να κάνουν με τον χρόνο σας. Αν έχετε χρόνο ή τα παιδιά το επιθυμούν γιατί όχι να μην κάνετε ένα διάλειμμα και να παρακολουθήσετε μία από τις δωρεάν παραστάσεις που λαμβάνουν χώρα σε εξωτερικό χώρο πάνω σε ειδικές πλατφόρμες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εμείς πετύχαμε το χορευτικό σόου των Κακών της Disney με σόου νερού από τα σιντριβάνια και ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία. 

    Ορχήστρα στην Disneyland Paris
    Ορχήστρα στην Disneyland Paris

    Παρελάσεις

    Πρέπει να σας πω ότι τις παρελάσεις δεν τις είχα σε ιδιαίτερη εκτίμηση καθώς πίστευα ότι ήταν λίγο βαρετές. Βλέπετε, όταν είχα επισκεφτεί την Disneyland παλιότερα δεν είχα παιδί και έτσι με εξαίρεση το άρμα του Άγιου Βασίλη με τους ταράνδους, τα υπόλοιπα δεν με είχαν ενθουσιάσει τόσο πολύ. Φέτος όμως έγινε χαμός και σας προτείνω να μην χάσετε με τίποτα την παρέλαση, ειδικά την τελευταία της ημέρας και να πιάσετε μια θέση που να σας δίνει πρόσβαση μπροστά μπροστά (εμείς καθίσαμε κοντά στην έξοδο/ταμεία και έστω κι αν περιμέναμε λίγη περισσότερη ώρα για να φτάσει η πομπή σε εμάς τελικά δεν μας ενοχλούσε κανένας μπροστά μας και την απολαύσαμε). Την πρώτη μέρα δεν είδαμε καμία παρέλαση με την τρέλα που γινόταν από κόσμο και την αναμονή μας στις ουρές, την δεύτερη όμως είδαμε και τη μεσημεριανή αλλά και τη βραδινή καθώς όταν πήγαμε εμείς είχε συνολικά 3 παρελάσεις καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας). Η μεσημεριανή ήταν θεματική με θέμα το Halloween και ήταν εντυπωσιακή μιας και ήταν διαφορετική και η βραδινή ήταν υπερπαραγωγή με όοοολους τους ήρωες της Disney και τα άρματα να σου παίρνουν το μυαλό. Φωνάζαμε, χαιρετούσαμε και στέλναμε φιλιά στους ήρωες με τη φίλη μου την Χρυσάνθη σαν μικρά παιδιά… περισσότερο και από τα παιδιά μας! Εκστασιασμός σε όλο του το μεγαλείο!

    disneyland_paris_oikogeneia (4)
    Από την απογευματινή παράσταση στην Disneyland Paris με θέμα το Halloween και τον θερισμό του Οκτωβρίου.
    disneyland_paris_oikogeneies (7)
    Μπορεί να μην είδαμε όλους του ήρωες από κοντά αλλά τους απολαύσαμε στην παρέλαση.

    Tip: Ενημερωθείτε από το πρωί για τις ώρες της παρέλασης καθώς δεν είναι κάθε μέρα οι ίδιες και πιάστε θέση σε ένα από τα πεζοδρόμια που θα περάσει η πομπή ώστε να μην σας κρύβει κάποιος από μπροστά την παρέλαση. 


    Illumination Show

    Εντάξει, μας το είχαν πει οι κουμπάροι μας ότι είναι μαγικοεντυπωσιακοσυναρπαστικό αλλά πραγματικά όταν το βλέπεις από κοντά δεν συγκρίνετε με τίποτα από αυτά που έχετε δει. Το Illumination Show είναι ένα σόου που συνδυάζει εφέ με φώτα, κινούμενες εικόνες, νερό, μουσική και πυροτεχνήματα που λαμβάνει χώρα ακριβώς την ώρα που κλείνει το πάρκο, διαρκεί περίπου 20 λεπτά και αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά πράγματα που θα δείτε μέσα στο πάρκο για αυτό μην το χάσετε.

    Για όσους έχουν πάει παλιότερα στην Disneyland, ουσιαστικά αποτελεί την εξέλιξη του σόου με τα πυροτεχνήματα. Εγώ προσωπικά έκλαιγα από την συγκίνηση. Λίγο το όνειρο που εκπληρώθηκε, λίγο οι αγαπημένες μου παιδικές ταινίες, τα φώτα, τα πυροτεχνήματα και η δυνατή μουσική με εκστασίασαν. Το δε τέλος με το Let it go (βλ. Frozen) ήταν αυτό που λέμε… όλα τα λεφτά! 

    disneyland_paris_oikogeneia (1)
    Το κάστρο λίγο πριν την έναρξη του σόου.

    Tip: O κόσμος θα αρχίσει να συγκεντρώνετε μπροστά από τον πύργο της Disneyland περίπου μία ώρα πριν. Μην σας κάνει εντύπωση καθώς για να το απολαύσετε δεν θα πρέπει να έχετε κανέναν μπροστά σας να σας κρύβει τη θέα. Οπότε, ειδικά αν έχει καλό καιρό, πάρτε τα τελευταία σνακ σας και φάτε τα όσο περιμένετε να αρχίσει (το έκαναν πολλοί) για να περάσει η ώρα λίγο πιο ευχάριστα. Εμείς πάλι εκτός από γλυφιτζούρια είχαμε μαζί μας και τα glowing sticks που κράτησαν τα παιδιά απασχολημένα για λίγη ώρα. Δείτε περισσότερα εδώ.


    https://www.instagram.com/p/BpvTji-nVYc/

    Αναχώρηση

    Η αναχώρησή σας αν μείνετε και στο illumination show θα γίνει γύρω στις 10.30 όπου μαζί με τις ορδές των επισκεπτών θα κατευθυνθείτε κι εσείς προς το μέσο που θα επιλέξετε για την αναχώρησή σας. Εμείς φύγαμε όπως ήρθαμε, δηλαδή με το τρένο και η επιστροφή μας ήταν αρκετά βατή καθώς και θέσεις βρήκαμε και η ώρα ήταν αρκετή για να ρίξουν και έναν υπνάκο τα παιδιά. Σας προτείνουμε ωστόσο να έχετε κόψει από το πρωί εισιτήρια μετ’επιστροφής ώστε να μην καθυστερήσετε και να μην χάσετε το τρένο. 


    Έξτρα γενικές πληροφορίες

    1. Εντός του πάρκου θα βρείτε να νοικιάσετε καροτσάκι για τα μωρά αλλά και για όλους όσοι έχουν κινητικά προβλήματα. 
    2. Εντός του πάρκου θα βρείτε ATM
    3. Μπορείτε να κλείσετε οργανωμένο tour εντός του πάρκου για να σας ξεναγήσουν και να σας ενημερώσουν για την αρχιτεκτονική των κτιρίων αλλά και για πολλά ακόμα ιστορικά στοιχεία. 
    4. Τα ζώα απαγορεύονται
    5. Το κάπνισμα απαγορεύεται σε χώρους που δεν υπάρχει η ειδική σήμανση. 
    6. Απαγορεύονται τα selfie stick. 
    7. Η Disneyland είναι πολύ φιλική προς τα άτομα με αναπηρίες, οπότε αν στην οικογένειά σας υπάρχει κάποιο τέτοιο άτομο, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας τα χαρτιά που το πιστοποιούν. 



    Booking.com

    https://www.instagram.com/p/BpxtX2VnDNT/

    ΠΡΟΣΟΧΗ:Πριν κλείσετε τις ημερομηνίες της επίσκεψής σας, ελέγξτε τις ώρες λειτουργίας του πάρκου. Όταν πήγαμε εμείς έκλεινε στις 10 το βράδυ. Ωστόσο υπάρχουν ημερομηνίες, που το πάρκο κλείνει στις 6. Κρίμα είναι να κάνετε ολόκληρο ταξίδι και να χάσετε 4 ολόκληρες ώρες διασκέδασης. 


    Ελπίζω να σας βοήθησα αρκετά να ξεκαθαρίσετε στο μυαλό σας τι έχετε να περιμένετε όταν θα πάτε εκεί. Η Disneyland είναι ένα πάρκο που θα σας μείνει αξέχαστο… αρκεί να κουβαλήσετε πολύ μαγική νεραϊδόσκονη μαζί σας, μικροί και μεγάλοι! Ό,τι και να σας δείξουν ή σας δώσουν αν δεν είστε εσείς οι γονείς σε καλή διάθεση να υπερπηδήσετε την κούραση, τα έξοδα και τα τυχόν ευτράπελα ή γκρίνιες των παιδιών σας, κανείς δεν μπορεί να σας βοηθήσει για αυτό!Γιατί μην ξεχνάτε ότι η μαγεία βρίσκεται στα χέρια σας

    Κάλη


    Υ.Γ. Αν το ταξίδι σας συμπεριλαμβάνει και το Παρίσι διαβάστε την ανάρτηση με όλα όσα επέλεξε να φάει, να πιει και να κάνει η κόρη μου η Μελίτα. 

    Υ.Γ. Αν ταξιδέψετε στο Παρίσι μην παραβλέψετε την ευκολία του Hop on Hop off λεωφορείου. Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες εδώ: 

    Παρίσι, βόλτα με hop on hop off λεωφορείο

    Υ.Γ 3: Αν σας αρέσουν τα θεματικά πάρκα, μάθετε για όλα τα πάρκα που  υπάρχουν στην Ευρώπη και αξίζουν την επίσκεψή σας: 

    Πάρκα στην Ευρώπη που πρέπει να επισκεφτείτε εάν ταξιδεύετε με παιδιά!

    Υ.Γ.4: Κλείστε τα εισιτήρια σας για μουσεία και πάρκα μέσα από τις πλατφόρμες του Ανθομέλι χωρίς επιπλέον κόστος. Τα περισσότερα είναι skip the line που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να χάσετε πολύτιμο χρόνο από το ταξίδι σας περιμένοντας στις ουρές για να βγάλετε εισιτήριο από τα ταμεία. Περισσότερα εδώ.


    Pin it for later

    ta-kalytera-paichnidia-stin-disneyland-paris (14)

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    28 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Πολύ κατατοπιστικό και πλήρες άρθρο Κάλη μου, μπράβο!! Μας μετέφερες στον μαγικό κόσμο της Disneyland, και έδωσες και ένα σωρό χρήσιμες πληροφορίες μαζεμένες , ευχαριστούμε!! Πάντα όμορφα όνειρα και ταξίδια!!! Καλή μας χρονιά! ΟΛυμπιάννα από zoudia.gr

    2. Τι τέλειο Post! και τι μου θύμησες! είχα πάει στην Disneyland με την αδερφή μου στα 20something και είχα ενθουσιαστεί! είχαμε πάει με group οργανωμένο και δεν περιμέναμε πολύ ώρα στην ουρά αλλά φύγαμε νωρίτερα και δεν είδαμε τη βραδινή παρέλαση..
      νομίζω η ηλικία που πήγατε τη μικρή σας είναι η κατάλληλη (οπότε εμείς έχουμε άλλη μια..3ετία να μαζέψουμε λεφτά για να πάμε 🙂 ) και το διασκέδασε 2 μέρες!
      Το ότι είναι ..τσιμπημένες οι τιμές το θυμάμαι αλλά όπως είπες, ο καθένας ότι μπορεί 😉
      Θα ήταν ωραία ιδέα και η παραμονή ένα βράδυ σε ξενοδοχείο στη Disneyland αλλά φαντάζομαι το budget εκτινάσσεται ε? (βέβαια γλιτώνεις μετακινήσεις και αναμονή όπως έγραψες…)
      προς το παρόν θα ανατρέξω στο post της μαμά Μαρίας για την Βαρκελώνη γιατί προς τα εκεί προσανατολίζομαι για τον επόμενο προορισμό! 🙂

      • daphnie ωραίο το Παρίσι και η Ντίσνευλάντ, αλλά και η Βαρκελώνη είναι μαγεία. Όποια εποχή και να διαλέξεις για το ταξίδι σας είναι υπέροχη, αλλά προτίμησε άνοιξη ή και καλοκαίρι που τα δέντρα της Λα Ράμπλα θα είναι πράσινα και θα δεις και το Μαγικό Συντριβάνι που τον χειμώνα είναι κλειστό. Η Κατερίνα που πήγαν πριν μέρες πέρασαν καταπληκτικά και από τις νέες αναρτήσεις της θα πάρεις και άλλες χρηστικές πληροφορίες. Σου εύχομαι καλά ταξίδια όποιον προορισμό και να διαλέξεις.

    3. Κάλη μου πόσο χαίρομαι που η Μελίτα μεγαλώνοντας θέλει να ταξιδεύει και ζητάει προορισμούς που στα μάτια τα δικά της, αλλά και στα μάτια των μεγάλων, φαντάζουν παραδεισένιοι και εσείς με τον προγραμματισμό σας μπορείτε και εκπληρώνεται την επιθυμία της. Η Ντίσνευλάντ είναι πραγματικά ένα παραμύθι που μόνο όποιος το ζήσει μπορεί πραγματικά να το απολαύσει. Οι πληροφορίες σου είναι πραγματικά χρηστικές και νομίζω απαραίτητες να τις γνωρίζουν όσοι ταξιδέψουν εκεί. Περιμένουμε και άλλα και μάλιστα με περισσότερες φωτογραφίες, γιατί στην ανάρτηση αυτή μου φάνηκαν πολύ λίγες.

    4. Κάλη μου, τέλεια η ανάρτηση σου! Πολύ κατατοπιστική και δελεαστική… Δεν έχω πάει ποτέ, αλλά είναι επιθυμία και των δικών μου παιδιών και ελπίζω κάποια στιγμή να το κάνουμε αυτό το ταξίδι. Πραγματικά αξίζει τον κόπο!!!

    5. Κάλη η αλήθεια είναι ότι ζήλεψα λίγο και θα ήθελα να πάω αύριο κιόλας! Πιστεύω ότι είναι ένα ταξίδι που πρέπει να κάνεις με τα μικρά μέλη της οικογένειας όταν είναι αρκετά μεγάλα ώστε να το εκτιμήσουν, και να το χαρείς κι εσύ, κι από ό,τι καταλαβαίνω, θέλει πάρα πολύ οργάνωση! Εξαιρετικά κατατοπιστικό! Εύχομαι και στις ΗΠΑ την επόμενη φορά 🙂
      Άλκηστη από http://www.littlehopeflags.com

    6. Κάλη χαίρετε κι από εμένα. Διάβασα την ανάρτησή σου και είναι πολύ κατατοπιστική! Επειδή θα πάμε κι εμείς τέλος Μαϊου αλλά για λίγες ημέρες, ήθελα να ρωτήσω, συμφέρει να πηγαινοέρχεσαι δύο συνεχόμενες μέρες από Παρίσι στη Disneyland; Εσείς κάνατε διαμονή σε ένα από τα ξενοδοχεία τους;

      • Καλημέρα Κυριακή. Σε ευχαριστώ πολύ! Ναι, συμφέρει περισσότερο από το να μείνεις σε ένα ξενοδοχείο στη Disneyland. Απλά επειδή το παιχνίδι εκεί μπορεί να είναι εξαντλητικό εμείς αφήσαμε μια μέρα και πήγαμε την μεθεπόμενη. Δηλαδή Πήγαμε Πέμπτη Παρίσι, Παρασκευή Disneyland, Σάββατο Παρίσι βόλτες και αξιοθέατα και μετά Κυριακή πάλι Disneyland και είχαμε κι άλλη μισή μέρα Παρίσι τη Δευτέρα. Ετσι και δεν βαρεθήκαμε και δεν κάναμε δύο μέρες συνεχόμενα την ίδια διαδρομή. Νομίζω ότι έτσι θα το ξαναέκανα. Ωστόσο όλα εξαρτώνται και από το budget. Εμείς μείναμε σε ένα μοντέρνο ibis που εννοείται η τιμή μου ουδεμία σχέση είχε με τα ξενοδοχεία της disneyland. Μείναμε 4 1/2 μέρες (2 disneyland και 2 1/2 Παρίσι και τα είδαμε και όλα!

        • Πολύ ωραίο ποστ. Μπράβο σου. Να ρωτήσω αν γνωρίζεις. Το άτομο με αναπηρία μπορεί να πάρει το δικό του αμαξίδιο αν είναι αυτόματο? Η πρέπει να ενοικίαση εκεί?

          • Ευχαριστώ πολύ Θεοδοσία μου για τα καλά σου λόγια. Επειδή έχει 4 χρόνια σχεδόν που πήγαμε δεν μπορώ να ξέρω σίγουρα τα δεδομένα. Ωστόσο γνωρίζω ότι είναι πολύ φιλική προς τα άτομα με αναπηρία και τα καροτσάκια γενικά. Είμαι σίγουρη ότι θα βρεις πολλές πληροφορίες και στο επίσημο site τους. Με μια γρήγορη ματιά που έριξα δεν φαίνεται να πρέπει να νοικιάσεις το δικό σου αμαξίδιο. Σε κάθε παιχνίδι θα σας κατευθύνουν σχετικά με το αν μπορείτε να ανέβετε με το δικό σας ή να σας βάλουν σε ειδική θέση. Δες εδώ:https://www.disneylandparis.com/en-usd/guest-services/accessibility-at-disneylandparis/

    7. Σ’ ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Εμείς συνολικά έχουμε τρεισιμισι μερες. Σκεφτόμαστε να μείνουμε σε air bnb δύο στάσεις πριν τη Disneyland καθώς έχουμε εισιτήρια για δύο συνεχόμενες ημέρες. Και μιαμιση ημέρα Παρίσι σε κεντρικό ξενοδοχείο.. και προσπαθώ να φτιάξω πρόγραμμα να δω πώς θα τα στριμώξω!! Γνωρίζεις αρχές Ιουνίου μέχρι τι ώρα λειτουργεί μετρόκαι RER A; Και αν γνωρίζεις τι γίνεται με τα εισιτήρια… Ελπίζω να μην γίνομαι κουραστική..

      • Και αυτό που θα κάνετε έχει μια λογική απλά εγώ δεν θα ήθελα για μία μέρα να ξαναφτιάχνω βαλίτσες. Αλλά αν εσάς δεν σας πειράζει είναι και αυτό μια λύση. Τα τρένα γενικά λειτουργούν ώστε να εξυπηρετούν πλήρως της Disneyland οπότε μην έχετε άγχος. Εμείς είχαμε κάτσει μέχρι το τέλος, φάγαμε στο Hollywood Planet και μετά είχε και άλλο τρένο για να πάρουμε. Το εισιτήριο ηταν γύρω στα 15 ευρώ πήγαινελα το άτομο. Ισως εσείς που θα μένετε πιο κοντά να είναι εννοείται πιο φθηνό. Αυτή η τιμή ήταν από Παρίσι. Απλά να κόψετε από την αρχή εισιτήριο και για την επιστροφή καθώς όταν κλείνει το πάρκο έχει τόσο κόσμο που θα σας ταλαιπωρήσουν οι ωρές. Οπότε να τα έχετε μαζί σας από το πρωί. Δεν ξέρω αν σε βοηθάω ή σε μπερδεύω περισσότερο! Ελπίζω το πρώτο.

    8. καλησπερα Καλλυ μου, συγχαρητηρια!! θα παμε στην disneyland τελη ιουνη, αλλα δυσκολευομαι να κανω κρατηση στο επισημο σαιτ της. θα ηθελα να βαλω και τα δυο παρκα, το τρενο για την μεταφορα και το skip the line. δεν μου δινει ομως ουτε τις ωρες του τρενου ουτε το skip the lines. υπαρχει καποιο γραφειο στην ελλαδα που μπορω να απευθυνθω για να με βοηθησει? επι πληρωμη εννοειται…

      • Καλημέρα! Ρία μου εξαιρετική η απόφαση σας να πάτε Disneyland. Τώρα τα εισιτήρια του τρένου δεν μπορείτε να τα κόψετε μαζί με τα εισιτήρια της disneyland. Είναι διαφορετική διαδικασία. Αλλά δεν πρέπει να σε αγχώνει γιατί η διαδικασία είναι σαν το μετρό. Μπαίνεις στον σταθμό και είτε στον υπάλληλο είτε στα αυτόματα ταμεία, βγάζεις τα εισιτήρια. Τώρα όσον αφορά στην Disneyland μου κάνει εντύπωση που δεν μπορείς να κάνεις την κράτηση. Κάτσε να μπρω να δω….

      • Λοιπόν είχες δίκαιο. Δεν βρίκσω πουθενά την επιλογή skip the line. Ισως λόγω μέτρων covid την καταργήσανε? Τι να πω! Πάντως δεν γνωρίζω κάποιο ταξιδιωτικό που θα κλείνει εισιτήρια. Ολα μπορούν να σου κλείσουν όλο το πακέτο της εκδρομής. Τώρα να σε ρωτήσω. Θα πάτε 1 μέρα disneyland ή δύο; Το ρωτάω γιατί αν πάτε για 1 μέρα πραγματικά θα ταλαοπωρηθείτε αν μπείτε και στα δύο πάρκα και δεν ξέρω αν θα το ευχαριστηθείτε στο τέλος! Αν πάτε 1 μέρα προτείνω να δείτε μόνο disneyland και να την απολαύσετε.

        • σ’ ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου καλλυ μου.. μια μερα θα πάμε… μια ερωτηση ακόμη.. αν κλεισω απο το ιντερνετ τα εισιτηρια για ενα παρκο, μπορώ αν μετανιωσω να κοψω εισιτηρια για το δευτερο κατα την διαρκεια της επισκεψης μας εκει( εννοω στην ντισνειλαντ)?

          • Θεωρητικά ναι, εννοείται ότι μπορείτε να κλείσετε. Τώρα αυτό που δεν ξέρω είναι πρακτικά αν και πόσο χρόνο θα χάσετε. Το πρωί ο κόσμος (όταν τουλάχιστον πήγαμε εμείς) ήταν τόσο πολύ που πραγματκά είναι χαώδης η διαδικασία. Αλλά έχει πάρα πολλούς υπαλλήλους που βοηθάνε και πιστεύω ότι κάποιον θα βρείτε να σας καθοδηγήσει. Αν πάλι συνειδητοποιήσετε ότι το μεσημέρι π.χ. έχετε χρόνο και θέλετε να πάτε και στο άλλο φαντάζομαι ότι ο κόσμος θα είναι λιγότερος στα γκισέ. Το μόνο σίγουρο… και μην ξεχάσετε έιναι να τσεκάρετε την ημέρα που θα πάτε τι ώρα κλείνει η Dineyland. Επειδή θα πάτε καλοκαίρι θα είστε τυχεροί και θα κλείνει αργά οπότε σίγουρα θα την απολαύσετε για πολύ! Να περάσετε τέλεια!!!

    9. προσπαθησα να κλεισω εισητηριο για ντισνειλαντ στην πλατφορμα που προτεινετε ,οπου να περιλαμβανει και fastpass,και πουθενα δεν βρηκα τετοια επιλογη εισητηριου…

      • Εχεις δίκαιο. Το έψαξα κι εγώ και όντως έχει καταργηθεί ή μάλλον τροποποιηθεί η διαδικασία οπότε θα πρέπει να αλλάξω και το κείμενο μου. Συγνώμη για την ταλαιπωρία. Ωστόσο μην αγχώνεσαι γιατί είμαι σίγουρη ότι και όταν θα πάτε εκεί θα μπορέσετε να κλείσετε κάποια fastpass τελευταίας στιγμής όπως κάναμε εμείς την δεύτερη μέρα.

    10. Καλησπέρα, υπέροχο το κείμενο σας! Εμείς θα ταξιδέψουμε αρχές Απριλίου! Γνωρίζεται αν υπάρχει χώρος για να αφήσουμε κάπου τις βαλίτσες μας? Διότι το ξενοδοχείο κάνει Check – In μετά τις 15:00 και εμείς θέλουμε να μπούμε στη Disneyland πρωί κατά τις 10:00.

      • Ανδρέα να σε ρωτήσω. Θα μείνετε σε ξενοδοχείο μέσα στην Disneyland Paris? To ρωτάω γιατί αν ναι τότε υπάρχει το Disney Express Counter στον σταθμό αλλά και σε άλλα σημεία που παραλαμβάνουν τις βαλίτσες σας υπάλληλοι του ξενοδοχείου και τις μεταφέρουν εκεί ανεξάρτητα από το check in. Δες εδώ: https://www.disneylandparis.com/en-usd/guest-services/disneyland-express-luggage-service/ Αν όχι τότε προτείνω να επικοινωνήσετε με το ξενοδοχείο σας και να τους ζητήσετε να τις αφήσετε εκεί. Νομίζω είναι πιο πιθανό να σας πουν ναι παρά να βρείτε χώρο στην Disneylnad. Ωστόσο δεν ξέρω αν αυτό βολεύει στα πήγαινέλα.

        • Καλημέρα, θα μείνουμε σε δωμάτιο εκτός Disneyland. Οπότε θα επικοινωνήσω με αυτούς να δω αν γίνεται να τις αφήσω εκεί νωρίτερα.
          Είναι σχετικά κοντά στη Disneyland ελπίζω να βολέψουν τα πήγαινε έλα.
          Ευχαριστώ πολύ!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης