ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ενοικίαση αυτοκινήτου για 7 ρομαντικά road trip στην Ιταλία

    Ονειρεύεστε ένα ταξίδι στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα ρομαντικά road trip στην Ιταλία, όπως εγώ; Πιστεύω πως πολλοί από εσάς έχετε αυτή την επιθυμία αλλά έχετε και προβληματισμούς για το πώς θα μετακινηθείτε στην Ιταλία αφού τα ακτοπλοϊκά κόστη για τη μεταφορά του δικού σας αυτοκινήτου είναι ασύμφορα. Από την άλλη σκέπτεστε μήπως το αυτοκίνητό σας είναι μικρό σε χώρους και κυβικά ή είναι παλιό και φοβάστε μην σας αφήσει στον δρόμο. Άρα η ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ιταλία είναι μονόδρομος! Σας προτείνω να επισκεφθείτε το DiscoverCars.com που είναι ένας διεθνής ιστότοπος ενοικίασης αυτοκινήτων και παρέχει κρατήσεις ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων συγκρίνοντας προσφορές από πολλές εταιρείες. Εκεί θα βρείτε άπειρες λύσεις για να επιλέξετε το αυτοκίνητο που σας ταιριάζει στην πιο κατάλληλη τιμή.

    Ταξίδι στην Ιταλία

    Κι επειδή ο Φεβρουάριος είναι αγαπησιάρικος μήνας θα σας προτείνουμε 7 ρομαντικούς προορισμούς για το ταξίδι σας στην Ιταλία. Ακόμα όμως κι αν δεν πραγματοποιηθεί το ταξίδι σας τον Φεβρουάριο δεν πειράζει! Οργανώστε με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας ένα ταξίδι μόνο για τους δυο σας και να είστε σίγουροι πως θα είναι ρομαντικό όποτε κι αν πάτε.

    Τι πρέπει να κάνετε και ποια έγγραφα χρειάζεστε για εσάς και το αυτοκίνητό σας: Η προετοιμασία ενός οδικού ταξιδιού στην Ευρώπη

    Πώς θα βρω την οικονομικότερη επιλογή για ενοικίαση αυτοκινήτου

    Το DiscoverCars.com είναι πρωτοπόρος στις online κρατήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων. Συγκρίνει προσφορές ενοικίασης αυτοκινήτων από πολλές εταιρείες, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ποια είναι η καλύτερη για το ταξίδι σας. Πολλοί άλλοι ιστότοποι αποκρύπτουν χρεώσεις και επιπλέον κόστος. Το DiscoverCars για την ενοικίαση αυτοκινήτου περιλαμβάνει όλες τις υποχρεωτικές χρεώσεις, φόρους και πρόσθετα στην αναγραφόμενη τιμή, ώστε να μην υπάρχουν εκπλήξεις όταν φτάσετε στο γραφείο ενοικίασης. Με την υπηρεσία αυτή σας δίνονται επιλογές ώστε να διαλέξετε το αυτοκίνητο που θα νοικιάσετε και βέβαια να βρείτε την τιμή που σας συμφέρει!

    Στο DiscoverCars μπορείτε αναζητήσετε την οικονομικότερη επιλογή για ενοικίαση αυτοκινήτου.

    Ενοικίαση αυτοκινήτου για 7 ρομαντικά road trip στην Ιταλία
    Ενοικίαση αυτοκινήτου για ένα ρομαντικό ταξίδι στην Ιταλία με τη βοήθεια του discovercars

    Ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ιταλία

    Εμείς δεν είμαστε εδώ όμως για να δούμε τα υπέρ και τα κατά των επιλογών ενοικίασης αυτοκινήτου. Αυτό το αφήνουμε σε εσάς. Είμαστε εδώ ως ομάδα του Ανθομέλι για να σας ξεσηκώσουμε λίγο ακόμα δίνοντάς σας ιδέες και προτάσεις για τα ταξίδια σας. Διαλέξαμε ως χώρα την Ιταλία και οι επιλογές που σας δίνουμε για να τη γνωρίσετε είναι πολλές και υπάρχουν και ακόμα περισσότερες.

    Εάν είστε από αυτούς που δεν θέλουν να κουραστούν και πολύ σε ένα τους ταξίδι και θέλουν να απολαύσουν μια και μοναδική πόλη της Ιταλίας σας δίνουμε τη λύση. Εάν πάλι είστε αυτοί που θέλουν να δουν την Ιταλία μέσα από τη φύση, τα μικρά χωριά της, τους επαρχιακούς δρόμους και τις μικρότερες πόλεις και για αυτούς έχουμε προτάσεις για αξέχαστα road trip. Νοικιάστε το αυτοκίνητό σας επιλέγοντας το μέσω του ιστότοπου DiscoverCars.com και φύγαμε για την Ιταλία!

    Ενοικίαση αυτοκινήτου για 7 ρομαντικά road trip στην Ιταλία
    Ενοικίαση αυτοκινήτου για 7 ρομαντικά road trip στην Ιταλία

    Προορισμοί στην Ιταλία για αξέχαστα road trip

    1. ΄Ένα ταξίδι στην μαγευτική Βενετία και στη ρομαντική Βερόνα

    Ένας από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς στην Ιταλία είναι η Βενετία που όλοι μας έχουμε ονειρευτεί ένα ταξίδι σε αυτή. Στο ταξίδι με το ταίρι σας εξερευνήσετε τη Βενετία που είναι χτισμένη πάνω σε 118 νησάκια, που χωρίζονται από 150 κανάλια και ενώνονται με περισσότερες από 400 γέφυρες! Θα μαγευτείτε από τη διάσημη piazza San Marco. Εκεί θα θαυμάσετε τα διάσημα αξιοθέατα τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και το Παλάτι των Δόγηδων Η Βενετία είναι ένα μαγικό παραμύθι, μια μαγεία, ένα όνειρο που θα το νιώσετε σαν ζευγάρι αγκαλιασμένοι κάνοντας μια ρομαντική βόλτα με τη γόνδολα στα στενά της Βενετίας περνώντας ακόμα και κάτω από τη διάσημη γέφυρα Ριάλτο, το σήμα κατατεθέν της Βενετίας.

    Ενοικίαση αυτοκινήτου για 7 ρομαντικά road trip στην Ιταλία
    Η διάσημη γέφυρα Ριάλτο στο μεγάλο κανάλι της Βενετίας

    Διαβάστε για περισσότερες πληροφορίες την ανάρτηση του Ανθομέλι: Βενετία η βασίλισσα των νερών

    Το ρομαντικό σας ταξίδι στη Βενετία θα είναι τέλειο εάν επισκεφθείτε και τα δύο νησάκια: Μουράνο και Μπουράνο στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας

    Ενοικίαση αυτοκινήτου για 7 ρομαντικά road trip στην Ιταλία
    Εικαστική παρέμβαση από κρύσταλλα Μουράνο στο νησί Μουράνο της λιμνοθάλασσας της Βενετίας

    Βερόνα, η πόλη του αιώνιου έρωτα

    Μπορεί στην ξενάγησή σας στη Βενετία να μην σας χρειάζεται το αυτοκίνητο αφού απαγορεύονται όλα τα τροχοφόρα αλλά η ενοικίαση ενός αυτοκινήτου θα σας φανεί απολύτως απαραίτητη σε ένα ταξίδι σας εκτός της Βενετίας. Το ταξίδι σας θα έχει απόλυτη επιτυχία εάν επισκεφθείτε και τη ρομαντική πόλη της Βερόνα. Απέχει μόνο 120 χλμ από τη Βενετία και θα τη γνωρίσετε μέσα σε μια ημέρα.

    Η ξενάγηση του ιστορικού κέντρου της πόλης (Αρένα, πλατεία Δάντη, σπίτι Ιουλιέτας, κάστρο Scaligeri) γίνεται με τα πόδια και θα σας διευκολύνει σε αυτό η ανάγνωση της ανάρτησής μας για τη Βερόνα, ώστε να γνωρίζετε που και πώς θα πάτε. Επιπλέον όμως με το αυτοκίνητο που θα έχετε νοικιάσει θα μπορέσετε να γνωρίσετε και δύο ακόμα πόλεις της Ιταλίας που βρίσκονται επάνω στο δρόμο σας. Την Πάντοβα και τη Βισένζα.

    Η Βερόνα είναι η πιο ρομαντική πόλη της Ευρώπης με την ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας να διαχέει όλη την πόλη. Διαβάστε την ανάρτηση: Βερόνα, η πόλη του έρωτα

    Ενοικίαση αυτοκινήτου για 7 ρομαντικά road trip στην Ιταλία
    Βερόνα η πόλη του Έρωτα.

    2. Ένα ταξίδι όλο εκπλήξεις στη Λίμνη Garda της Ιταλίας

    Μια πρόταση που έχουμε να σας κάνουμε διαφορετική από τις άλλες είναι ένα ταξίδι στην πιο όμορφη λίμνη της Β. Ιταλίας, τη λίμνη Γκάρντα. Από το λιμάνι της Βενετίας πάρτε το αυτοκίνητο που είχατε κάνει κράτηση μέσω του DiscoverCars.com και κατευθυνθείτε προς τη λίμνη. Η οδική διαδρομή που θα κάνετε θα είναι θαυμάσια. Μπορείτε εάν θέλετε να πάρετε τον αυτοκινητόδρομο Ε70 (150 χλμ.) που έχει διόδια (είναι ακριβά στην Ιταλία) αλλά εγώ σας προτείνω να οδηγήσετε στον μικρότερο δρόμο SR11 (160 χλμ.) όπου θα μπορέσετε να απολαύσετε τη φύση της Ιταλίας.

    Ενοικίαση αυτοκινήτου για 7 ρομαντικά road trip στην Ιταλία
    Η λίμνη Γκάρντα στη Βόρεια Ιταλία

    Διαβάστε την ανάρτηση για να είστε ενήμεροι: Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της

    Το αυτοκίνητο που θα έχετε νοικιάσει θα το ευχαριστηθείτε γιατί μπορείτε επί πλέον να κάνετε ένα road trip και να γυρίσετε όλη τη λίμνη Garda γνωρίζοντας τις υπέροχες μικρές ιστορικές πόλεις που θα βρείτε στην παραλίμνια διαδρομή σας. Στο τέλος σας προτείνω μια έκπληξη για το ταξίδι σας. Να επισκεφθείτε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο που βρίσκεται σε 20 χλμ από την πόλη Sirmione της λίμνης για να νιώσετε και εσείς σαν μικρά παιδιά.

    Ακολουθήστε μας στην σελίδα του Ανθομέλι στο facebook.

    Road trip στην Ιταλία

    3. Road trip από τη Βενετία προς τους Δολομίτες και την αλπική πόλη Cortina d΄ Ampezzo

    Μια ακόμα πρόταση που σας έχω όταν βρίσκεστε στη Βενετία, είναι να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο και να κάνετε την αλπική διαδρομή των Δολομιτικών Άλπεων. Μην σας τρομάζει η ιδέα πως θα ανεβείτε στις Άλπεις που όλοι μας έχουμε στο μυαλό ως μια διαδρομή δύσκολη. Σας εγγυώμαι πως θα είναι η ομορφότερη διαδρομή που θα έχετε κάνει. Διαλέξετε ένα αυτοκίνητο, δεν χρειάζεται να είναι τετρακίνητο γιατί η διαδρομή όσο και να σας φαίνεται περίεργο είναι πολύ ομαλή. Θα περάσετε την πόλη Udine και την πόλη Tarcento. Θα κάνετε οπωσδήποτε στάση στην πόλη του σκι το Sappada και στο τέλος θα καταλήξετε στον τελευταίο προορισμό σας στην κοσμοπολίτικη Cortina d΄Ampezzo, η οποία θα σας γοητεύσει.

    Ενοικίαση αυτοκινήτου για 7 ρομαντικά road trip στην Ιταλία
    Άποψη της Cortina d’ Ampezzo με θέα της Δολομιτικές Άλπεις. Αξιοθέατο οι πριονωτές κορυφές τους

    Διαβάστε εδώ το δικό μας road trip στους Δολομίτες: Δολομίτες. Μια οδική διαδρομή στις Ιταλικές Άλπεις

    Όμως περισσότερο θα σας γοητεύσει και θα σας συνεπάρει το τοπίο των Δολομιτών με τις πριονωτές κορυφές τους (λέγεται πως πίσω από το πορτραίτο της Μόνα Λίζα είναι ζωγραφισμένες οι πριονωτές κορυφές των Δολομιτών). Μην παραλείψετε στο road trip των Δολομιτικών Άλπεων να πάρετε το τελεφερίκ και να ανεβείτε σε ύψος 2500 μέτρων για την πιο όμορφη θέα των Άλπεων. Η διαδρομή από τον Α27 Βενετία – Cortina d΄ Ampezzo μέσω Treviso είναι 160 χλμ. και η διαδρομή Βενετία -Udine -Sappada είναι 210 χλμ.

    4. Road trip στα μαγευτικά ιταλιάνικα χωριά της Τοσκάνης

    Ένα road trip στην καρδιά της Ιταλίας, είναι αυτό το ταξίδι. Ένα ταξίδι στην Τοσκάνη την πιο μαγευτική περιοχή που θεωρείται και ο τόπος της ιταλικής αναγέννησης. Μέσα στην απέραντη φύση αφού η Τοσκάνη είναι μια εύφορη κοιλάδα βρίσκονται διάσπαρτα τα χωριά της και οι μικρές μαγευτικές πόλεις. Είναι το τοπίο που βλέπατε στις φωτογραφίες με τα καταπράσινα λιβάδια, τα αμπέλια, τα ελαιόδεντρα, τους μικρούς φιδίσιους δρόμους με τα κυπαρίσσια και ανάμεσά τους κάστρα και μικροσκοπικά μεσαιωνικά χωριά γεμάτα ιστορία.

    Στις παρακάτω αναρτήσεις μας θα βρείτε μια οδική διαδρομή (road trip) με τα σημαντικότερα χωριά και πόλεις της Τοσκάνης.

    Το ταξίδι των ονείρων μου στην Τοσκάνη (Μέρος 1ο)

    Η Τοσκάνη είναι ο απόλυτος ταξιδιωτικός προορισμός που θα τον απολαύσετε μόνο με αυτοκίνητο. Μην πάρετε το δικό σας αυτοκίνητο και το πληρώσετε για χρυσάφι στο καράβι. Απλά όταν θα φτάσετε με το πλοίο στο λιμάνι της Αγκόνα ή με το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Φλωρεντίας ή της Μπολόνια μια ενοικίαση αυτοκινήτου είναι η καλύτερη ιδέα για να ξεκινήστε την εξερεύνηση της Τοσκάνης (κάντε κράτηση online στο DiscoverCars.com). Μπορείτε στην αρχή να έχετε ως ορμητήριο την πόλη Perugia και από εκεί να κάνετε ημερήσιες εκδρομές στα χωριά της Τοσκάνης (απόσταση Αγκόνα – Perugia 130 χλμ.) (απόσταση Μπολόνια – Φλωρεντία 120 χλμ.).

    Ενοικίαση αυτοκινήτου για 7 ρομαντικά road trip στην Ιταλία
    Η γοητευτική Φλωρεντία με τη γέφυρα Ponte Veccio

    Διαβάστε την ανάρτηση και πάρτε πληροφορίες για τη Φλωρεντία και την Πίζα

    To ταξίδι των ονείρων μου στην Τοσκάνη (Μέρος 3ο)

    Θα βρεθείτε σε πολλά μεσαιωνικά χωριά και μικρές πόλεις όπως το Montepulciano, όπου γυρίστηκε η ταινία Twilight και η Voltera που θα βρείτε και άνετο πάρκινγκ. Σε εσάς μένει ποιο θα βάλετε περισσότερο στην καρδιά σας. Πάντως το καθένα έχει και τη χάρη του και όταν θα τα γνωρίσετε όλα τότε θα σας μείνει αυτό το ταξίδι στην Τοσκάνη αξέχαστο.

    Ενοικίαση αυτοκινήτου για 7 ρομαντικά road trip στην Ιταλία
    Το San Gimignano που θα σας γοητεύσει στην ξενάγησή σας στην Τοσκάνη της Ιταλίας

    Διαβάστε την ανάρτηση και γνωρίστε από κοντά το San Gimignano και άλλα χωριά της Τοσκάνης

    Το ταξίδι των ονείρων μου στην Τοσκάνη (Μέρος 2ο)

    Δύο από αυτά έχουν μπει και στη λίστα της Unesco. Το San Gimignano με τους ψηλούς 14 πύργους που βρίσκονται έως σήμερα, από τους 70 που είχε, και η Pienza με την άψογη ρυμοτομία της και το μπαλκόνι θέασης από όπου θα απολαύσετε την υπέροχη θέα της Τοσκάνης. Βέβαια το αποκορύφωμα του road trip στην Τοσκάνη θα είναι η διαμονή σας στις πόλεις Φλωρεντία, Σιένα και Πίζα.

    5. Ένα ονειρεμένο ταξίδι στη Ρώμη

    Ένα ταξίδι στην αιώνια πόλη της Ρώμης είναι ένα όνειρο για όλους μας. Μπορείτε να φτάσετε σε αυτήν είτε αεροπορικώς, είτε με το πλοίο στο λιμάνι της Ιταλίας το Μπάρι (Ρώμη – Μπάρι 270 χλμ.). Υπάρχει βέβαια και η οδική λύση αλλά θα πρέπει να διασχίσετε πολλά κράτη προηγουμένως ερχόμενοι από τη Σερβία. Εάν το ταξίδι σας είναι αεροπορικό προσωπικά σας προτείνω, ειδικά αν έχετε σκεφθεί να δείτε και άλλες περιοχής εκτός Ρώμης, από το αεροδρόμιο Fiumicino να κάνετε μια ενοικίαση αυτοκινήτου για τις επόμενες μέρες διαμονής στην πόλη.

    Τα αξιοθέατα στη Ρώμη είναι πάρα πολλά και πολύ αξιόλογα και από άποψης ομορφιάς και από ιστορικής άποψης. Μια ρομαντική βόλτα στην Piazza Navona και μέσα στα στενά δρομάκια της θα σας κάνει να αισθανθείτε ως βέροι Ιταλοί. Το κέρμα που θα ρίξετε στην Fontana di Trevi θα σας κάνει να φύγετε ικανοποιημένοι πως σίγουρα κάποια μέρα θα ξαναγυρίσετε σε αυτήν. Τι να πω για την Piazza di Spagna; Μια αναμνηστική φωτογραφία στα σκαλιά της θα σας δώσει την αξέχαστη φωτογραφία από το ταξίδι σας στη Ρώμη.

    Ενοικίαση αυτοκινήτου για 7 ρομαντικά road trip στην Ιταλία
    Ρώμη, η αγαπημένη αιώνια πόλη!

    Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου, το Πάνθεον και το Κολοσσαίο θα σας θυμίσουν χρόνια μαθητικά, τότε που διαβάζατε την ιστορία και αναρωτιόσασταν τι σας ενδιαφέρουν όλα αυτά. Τώρα ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσετε. Η επίσκεψη στο Βατικανό και στην Καπέλα Σιξτίνα είναι απαραίτητη για να θαυμάσετε την αναγεννησιακή τέχνη και τα έργα του μεγάλου καλλιτέχνη Μιχαήλ Άγγελου.

    Πάρτε πληροφορίες για τα 7 σημαντικά αξιοθέατα της Ρώμης: Ρώμη: 7 αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε

    Αυτά και πολλά ακόμα αξιοθέατα έχετε να δείτε στη Ρώμη. Αφού τα εξαντλήσετε όλα και “εξαντληθείτε και εσείς” με το αυτοκίνητο που νοικιάσατε σας προτείνω να φτάσετε έως την Τοσκάνη. Θα διασχίσετε τους δρόμους του Κρασιού για να δείτε τα φημισμένα χωριά της Τοσκάνης που σας ανέφερα παραπάνω ενότητα (Ρώμη – Μοντεπουλτσιάνο 180 χλμ.).

    Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας

    Σας κάνω όμως και μια άλλη πρόταση. Μην ξεχνάτε πως έχετε κάνει ενοικίαση αυτοκινήτου από το DiscoverCars.com και πρέπει να το τερματίσετε, να τα δείτε όλα! Κατευθυνθείτε προς την αντίθετη κατεύθυνση και να φτάσετε έως και την Πομπηία, περνώντας από τη Νάπολη. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία μέσα στον αρχαιολογικό χώρο να γνωρίσετε μια ολόκληρη ρωμαϊκή πόλη και συνάμα σκηνές της καθημερινής ζωής τους που διασώθηκαν από τη φθορά του χρόνου λόγω του ότι σκεπάστηκαν από την τέφρα της έκρηξης του Βεζούβιου, που έγινε το 79 μ. Χ. (Ρώμη – Πομπηία 240 χλμ.)!

    Ενοικίαση αυτοκινήτου για 7 ρομαντικά road trip στην Ιταλία
    Η Πομπηία είναι μια ολόκληρη πόλη της ρωμαϊκής εποχής που βγήκε μέσα από τις στάχτες του ηφαιστείου

    6. Τρεις μέρες στο αριστοκρατικό Μιλάνο και road trip στη Λίμνη Κόμο και Μπέργκαμο

    Το Μιλάνο είναι ένας αγαπημένος προορισμός για όλους μας ακόμα και για ένα τριήμερο. Συνήθως η μετάβαση στην πόλη του Μιλάνου γίνεται με αεροπλάνο, οπότε η ενοικίαση ενός αυτοκινήτου για τις ξεναγήσεις σας είναι απαραίτητη. Το Μιλάνο ως πόλη συνδυάζει τη μεσαιωνική ομορφιά με τη μοντέρνα σημερινή της μορφή άψογα. Είναι το μεγαλύτερο κέντρο μόδας και πλούτου της Ιταλίας. Εδώ είναι και η μαγεία του shopping, είτε γίνεται αυτό από λαϊκά μαγαζιά είτε εάν σας βαστάει η τσέπη σας από τα καταστήματα με των επώνυμων οίκων.

    Ενοικίαση αυτοκινήτου για 7 ρομαντικά road trip στην Ιταλία
    Η αριστοκρατική Galleria Vittorio Emanuele στο Μιλάνο

    Το Μιλάνο έχει πάμπολλα αξιοθέατα για να δείτε. Το μεγαλύτερο όμως εξ αυτών είναι ο Duomo, ο καθεδρικός του Μιλάνου. Η φωτογραφία στη μεγάλη πλατεία του Μιλάνου μπροστά στον καθεδρικό ναό είναι η ανάμνηση του ταξιδιού σας. Φυσικά δεν θα παραλείψετε να επισκεφθείτε την Galleria Vittorio Emanuele, τη Σκάλα του Μιλάνου, το Castello Sforzesco και τα μπαράκια της περιοχής Navigli για την απόλυτη διασκέδαση τα βράδια.

    Ενοικίαση αυτοκινήτου για 7 ρομαντικά road trip στην Ιταλία
    Η μαγευτική μεγάλη πλατεία στο κέντρο του Μιλάνου όπου δεσπόζει ο καθεδρικός ναός, Duomo

    Λίμνη Κόμο

    Επειδή όμως το κόστος από την ενοικίαση αυτοκινήτου θα πρέπει να αποσβεστεί ενδείκνυται να αφιερώσετε μια ημέρα από το ταξίδι σας για να γνωρίσετε και τη γύρω περιοχή. Η λίμνη Como βρίσκεται πολύ κοντά στο Μιλάνο (απόσταση 50 χλμ.) και θα σας αποζημιώσει πλήρως για την επιλογή σας. Το ειδυλλιακό τοπίο που βρίσκεται η λίμνη ανάμεσα στις απότομες πλαγιές των αλπικών βουνών θα είναι η ομορφότερη εικόνα του ταξιδιού σας.

    Το road trip της Κάλης σε ένα ταξίδι μας στο Μιλάνο: Ταξίδι στο Μιλάνο και τη Λίμνη Κόμο, μια έκπληξη για μένα

    Πρότασή μου είναι αφού απολαύσετε κάποιες ώρες την πόλη Κόμο ανεβείτε και πάλι στο αυτοκίνητο και πάτε στο άλλο άκρο της λίμνης για να δείτε και το όμορφο Lecco (απόσταση 30 χλμ.). Ίσως η πόλη Κόμο να έχει συνδεθεί με την ομώνυμη λίμνη Κόμο και να είναι η πιο γνωστή, όμως η πόλη που είναι στο άλλο πόδι της λίμνης, το Lecco (η λίμνη έχει σχήμα αντεστραμμένο ύψιλον), έχει και αυτή μια ανεπανάληπτη ομορφιά που αξίζει την επίσκεψή σας.

    Ενοικίαση αυτοκινήτου για 7 ρομαντικά road trip στην Ιταλία
    Η όμορφη πόλη Lecco στις όχθες της λίμνης Como στη Βόρεια Ιταλία

    Μια μεσαιωνική βόλτα στο ιστορικό Άνω Μπέργκαμο

    Την τελευταία ημέρα του ταξιδιού σας εάν έχετε επιλέξει το αεροδρόμιο της Bergamo (απόσταση Μιλάνο – Μπέργκαμο 50 χλμ.) πριν παραδώσετε το αυτοκίνητο που έχετε νοικιάσει ξεναγηθείτε στη μεσαιωνική Άνω Πόλη και αν έχετε χρόνο και στη νέα πόλη της Μπέργκαμο. Παρκάρετε στον εξωτερικό χώρο της παλιάς πόλης και μπείτε στα στενά μεσαιωνικά δρομάκια που κρατούν την αυθεντικότητά τους, δείτε τα μεσαιωνικά κτίρια στην παλιά πλατεία (piazza Veccia) και φυσικά θαυμάστε την εξαιρετικής ομορφιάς Βασιλική Σάντα Μαρία Ματζόρε. Αξίζει την επίσκεψή σας εσωτερικά και είναι σίγουρο πως θα σας καθηλώσει ο πλούτος της εκκλησίας, ο διάκοσμος, οι ζωγραφισμένοι θόλοι και γενικά η μεγαλοπρέπεια που αποπνέει ο ναός.

    7. Ταξίδι στην Ιταλική Ριβιέρα, ένα ξεχωριστό road trip για εσάς

    Για να γνωρίσετε την Ιταλική Ριβιέρα εάν ξεκινάτε από την Ελλάδα ο προορισμός σας με το καράβι θα είναι το λιμάνι της Ιταλίας, η Αγκόνα. Εκεί θα νοικιάσετε το αυτοκινητάκι σας που θα έχετε επιλέξει μέσω του Discover Cars.com που είναι πρωτοπόρος στις online κρατήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων και θα κατευθυνθείτε προς τη Σιένα (240 χλμ). Μετά θα περάσετε από την αναγεννησιακή Φλωρεντία (80 χλμ.) που μια επίσκεψη σε αυτήν ίσως είναι και το όνειρο πολλών από εσάς. Ο επόμενος σταθμός στην οδική διαδρομή σας είναι η Πίζα (100 χλμ.) για να φωτογραφηθείτε στον κεκλιμένο πύργο πιάνοντας τον…να μην πέσει (κλασική φωτογραφία).

    Ενοικίαση αυτοκινήτου για 7 ρομαντικά road trip στην Ιταλία
    Η μεσαιωνική πόλη Siena που θα σας μαγέψει.

    Κατόπιν βάλτε στο GPS τον επόμενο προορισμό σας που είναι η πόλη La Spezia (80 χλμ.) από την οποία θα ξεκινήσετε για την Ιταλική Ριβιέρα. Οι επιλογές που έχετε μπροστά σας για να γνωρίσετε την απόκρημνη περιοχή Cinpue Terre με τα 5 χωριά (Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza, Monterosso al mare) τα σκαρφαλωμένα κυριολεκτικά επάνω στους βράχους είναι τρεις.

    Η πρώτη επιλογή είναι να μην αφήσετε ακόμα το αυτοκίνητό σας και να κάνετε μια οδική διαδρομή με αυτό επισκεπτόμενοι τα χωριά το καθένα χωριστά. Η δεύτερη επιλογή είναι να πάρετε το τρένο και ξεκούραστα να φτάσετε σε αυτά και η τρίτη επιλογή είναι ανεβείτε στο καράβι που κάνει ένα ταξίδι από τη θάλασσα και να τα προσεγγίζετε από τα λιμάνια τους. Στην τρίτη επιλογή θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τα χωριά από απόσταση μέσα στο άγριο φυσικό τοπίο και βέβαια θα μπορέσετε να βγάλετε καλύτερες φωτογραφίες. Είναι τόσο όμορφη η διαδρομή αυτή που δικαίως η UNESCO συμπεριέλαβε την Cinque Terre στους θησαυρούς του παγκόσμιου πολιτισμού.

    Ενοικίαση αυτοκινήτου για 7 ρομαντικά road trip στην Ιταλία
    Ενοικίαση αυτοκινήτου για ένα ρομαντικό ταξίδι στην Ιταλία. Στη φωτογραφία η Vernazza (Βερνάτσα) ένα από τα πέντε χωριά της ιταλικής Ριβιέρας (Cinpue Terre)

    Πρότασή μου είναι εάν έχετε χρόνο με το αυτοκίνητο σας να φτάσετε έως τη Santa Margherita και το Porto Fino. Και οι δυο πόλεις θα σας αποζημιώσουν πλήρως γεμίζοντάς σας αξέχαστες ταξιδιωτικές αναμνήσεις.

    Διαβάσετε και για τις τρεις επιλογές και πώς θα τις πραγματοποιήσετε: Ταξιδιωτικές αναμνήσεις από την Ιταλική Ριβιέρα

    Αυτές ήταν οι 7 προτάσεις μας για αξέχαστα ρομαντικά road trip στην Ιταλία. Εμείς σας βάλαμε μερικά λιθαράκια για να σας βγάλουμε από το άγχος των αναζητήσεων των οδικών διαδρομών αλλά και του τρόπου μετακίνησης για αυτές. Σε εσάς απομένει να ετοιμάσετε βαλίτσες για τον προορισμό που σας άρεσε πιο πολύ.

    Σας ευχόμαστε καλά ταξίδια και καλή επιστροφή.

    Με αγάπη η ομάδα του Ανθομέλι

    Pin it for later

    Για τα ταξίδια σας βρείτε online την οικονομικότερη επιλογή για ενοικίαση αυτοκινήτου. 7 προτάσεις για ρομαντικά road trip στην Ιταλία με αυτοκίνητο.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    mama Maria
    mama Maria
    Γεια σας! Είμαι η Μαρία, μητέρα της Κατερίνας και της Κάλης Εδώ και και χρόνια ταξιδεύουμε με το σύζυγό μου σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα με το αυτοκινούμενό μας. Έχουμε επισκεφθεί μεγάλες και μικρές πόλεις, χωριά απόμερα και χωριά διάσημα, έχουμε γνωρίσει αξιοθέατα και μνημεία που δεν θα μπορούσαμε να τα γνωρίσουμε με διαφορετικό τρόπο. Τις ταξιδιωτικές αυτές εμπειρίες, πλαισιωμένες με δικές μας φωτογραφίες, ιστορικά στοιχεία και εξτρά πληροφορίες τις γράφω με το όνομα μαμά Μαρία και θα τις βρείτε στην κατηγορία ΤΑΞΙΔΙΑ του blog anthomeli

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης