ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ρώμη: 7 αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε

    Στην Ρώμη έχω βρεθεί δύο φορές. Μία στην Γ’ λυκείου με το σχολείο μου ως μέρος της επταήμερης εκδρομής μας και μία με τον άντρα μου το 2010 πάλι ως μέρος των διακοπών μας στην Τοσκάνη. Έχοντας την τύχη να έχω ταξιδέψει στη Ρώμη δύο φορές νιώθω πανέτοιμη να σας προτείνω τα 6+1 αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε στη Ρώμη. Είτε η Ρώμη για εσάς αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου ταξιδιού και επομένως δεν έχετε πολύ χρόνο να τη γνωρίσετε είτε αποτελεί αποκλειστικά τον προορισμό σας ακολουθήστε μας σε μια σύντομη περιήγηση του ιστορικού της κέντρου. Επιπλέον σας προτείνουμε την Discover Cars για να αναζητήσετε την οικονομικότερη επιλογή για ενοικίαση αυτοκινήτου.

    6+1 αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε στη Ρώμη

    Ενοικίαση αυτοκινήτου στη Ρώμη

    Προσωπικά προτείνω, ειδικά αν το ταξίδι σας θα περιλαμβάνει και άλλες περιοχής εκτός Ρώμης, για όσους έχετε φτάσει στη Ρώμη αεροπορικώς στο αεροδρόμιο Fiumicino, να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο για τις επόμενες μέρες και να ξεκινήσετε το ταξίδι σας από την πόλη της Ρώμης. Εν συνεχεία, αφού δείτε τη Ρώμη, προτείνω με το αυτοκίνητο να φτάσετε έως την Τοσκάνη όπου θα διασχίσετε τους δρόμους του Κρασιού και θα δείτε τα υπέροχα χωριά της. Για αυτά σας έχω μιλήσει σε προηγούμενες αναρτήσεις τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.



    Στην Discover Cars μπορείτε εύκολα και γρήγορα να κλείσετε online το αυτοκίνητο που ταιριάζει σε εσάς και ειδικά για τη Ρώμη θα πρότεινα κάτι μικρό για να μπορείτε να ελίσσεστε. 

    Πλεονεκτήματα της Discover Cars

    • Πλεονέκτημα της Discover Cars είναι πως μπορείτε να βρείτε πολλές διάφορες επιλογές εταιρειών, αυτοκινήτων, ασφάλισης αυτών.
    • Μπορείτε να βρείτε προσφορές από πολλές εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων σε 150 χώρες στον κόσμο ώστε να μπορέσετε να κάνετε σύγκριση τιμών ώστε να διαλέξετε την πιο συμφέρουσα για εσάς.
    • To site έχει και live chat ώστε να απαντηθούν άμεσα τυχόν απορίες σας.
    • Μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μια μεγάλη γκάμα αυτοκινήτων.

    Πατήστε στο παρακάτω banner για να αναζητήσετε τις προσφορές!

    Ρώμη: 7 αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε 2Ρώμη: 7 αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε 4

    Και μην ξεχνάτε πως μπορείτε να παραλάβετε το αυτοκίνητό σας από το αεροδρόμιο Fiumcino και να το παραδώσετε σε κάποιο άλλο αεροδρόμιο ή πόλη που σας βολεύει.

    Ρώμη: 7 αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε 6

    Info: Για να μην μπερδευτείτε με τα ονόματα, το Rome Fiumicino Airport ονομάζεται επίσης και Leonardo da Vinci International Airport ή Aeroporto Internazionale Leonardo da Vinci.


    Προσωπικά, μαζί με τον άντρα μου, αλλά κι εκείνος μόνος του όταν ταξιδεύει επαγγελματικά, έχουμε νοικιάσει πολλές φορές αυτοκίνητο για να ταξιδέψουμε και να ξεναγηθούμε σε μια περιοχή. Θεωρούμε ότι με αυτό τον τρόπο είμαστε ανεξάρτητοι και έχουμε τη δυνατότητα να δούμε πολλά περισσότερα από αυτά που προσφέρει η κλασική διαδρομή ενός τουρίστα.

    6+1 αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε στη Ρώμη
    Με το αυτοκίνητο στα χωριά της Τοσκάνης, στην Φλωρεντία και στη Ρώμη

    Ιστορικό κέντρο της Ρώμης

    To καλό με τη Ρώμη είναι ότι το ιστορικό της κέντρο, το οποίο έχει εξαιρετική οργάνωση, μπορείτε να το γυρίσετε όλο με τα πόδια, ίσως και σε μια μέρα αν δεν μπείτε μέσα σε κάποιο αξιοθέατο. Η σήμανση με πινακίδες είναι τόσο καλή που ουσιαστικά σας καθοδηγεί από το ένα αξιοθέατο στο άλλο ώστε να μην χάσετε τίποτα.

    Εμείς μείναμε δύο μέρες και το πρωί πηγαίναμε στην πόλη με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και το βράδυ που κατεβαίναμε για φαγητό χρησιμοποιούσαμε το αυτοκίνητό μας. Η Ρώμη και γενικά η Ιταλία έχει πολλά πάρκινγκ – δημόσια και επί πληρωμή οπότε δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου με το παρκάρισμα.

    Εάν εσείς διαθέτετε χρόνο περισσότερο της μιας ημέρας και θέλετε να επισκεφτείτε κάποια συγκεκριμένα αξιοθέατα της πόλης και εσωτερικά, τότε διαβάζοντας αυτή την ανάρτηση του Ανθομέλι, θα καταφέρετε να οργανώσετε όμορφα τον χρόνο σας και μετά από δύο-τρεις μέρες να συνεχίσετε το οδικό σας ταξίδι προς την Τοσκάνη ή προς όπου αλλού έχετε επιλέξει.

    Piazza Navona (Πιάτσα Ναβόνα)

    Προσωπικά λατρεύω την Πιάτσα Ναβόνα καθώς μου θυμίζει τις υπέροχες στιγμές που περάσαμε με τους συμμαθητές μου στην επταήμερη (μέχρι μακριά γαϊδούρα είχαμε παίξει καταμεσής της πλατείας). Αλλά τη λατρεύω για τα αγάλματά της, την ατμόσφαιρα της, το μέγεθος της και γιατί ποτέ δεν νιώθεις ότι είναι γεμάτη τουρίστες. Χτίστηκε πάνω στο αρχαίο στάδιο του Δομιτιανού και το κεντρικό συντριβάνι, το Συντριβάνι των Τεσσάρων Ποταμών, σχεδιάστηκε από τον Μπερνίνι. Φυσικά γύρω από την πλατεία θα βρείτε καφέ, καλλιτέχνες του δρόμου και πολύ κόσμο να χαζεύει, να διασκεδάζει και να τρώει το διάσημο ιταλικό παγωτό!

    6+1 αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε στη Ρώμη
    Piazza Navona (Πιάτσα Ναβόνα)

    Fontana di Trevi (Φοντάνα ντι Τρέβι)

    Ποιος δεν ξέρει αυτό το συντριβάνι; Από την ταινία Ντόλτσε Βίτα, τα Τρία Νομίσματα σε ένα Συντριβάνι και και τη δική μας Μοντέρνα Σταχτοπούτα με τη Βουγιουκλάκη… είμαι σίγουρη ότι κάπου θα το έχετε πετύχει. Μπορεί να είναι μύθος, μπορεί να είναι ψέμα, αλλά εσείς για σιγουριά ρίξτε ένα νόμισμα μέσα του και ποιος ξέρει μπορεί να πραγματοποιηθεί η ευχή σας και να την ξαναεπισκεφθείτε! Εγώ πάντως όντως πήγα και δεύτερη φορά!

    Το συντριβάνι σχεδιάστηκε από τον Νίκολα Σάλβι και απεικονίζει από δεξιά την Παρθένο που ανακαλύπτει την πηγή, που ο Αύγουστος, που βρίσκεται στα αριστερά, κατασκεύασε το υδραγωγείο Άκουα Βερτζίνε. Όπως και να χει, είμαι σίγουρη ότι όταν φτάσετε από τον πολύ κόσμο, πιο πιθανό είναι να ψάξετε μια άδεια θέση για να βγάλετε μια φωτογραφία παρά να νοιαστείτε για το ποιος απεικονίζεται. Εγώ όμως πρέπει να σας τα πω!!

    6+1 αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε στη Ρώμη
    Fontana di Trevi
    6+1 αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε στη Ρώμη
    Fontana di Trevi

    Piazza di Spagna (Πιάτσα ντι Σπάνια)

    Στην Piaza di Spagna δηλαδή στην Πλατεία των Ισπανών, θα δείτε τη διάσημη σκάλα της πρωτεύουσας, η οποία σχεδιάστηκε το 1723 για τον Λουδοβίκο ΙΕ΄. Η πλατεία πήρε το όνομά της από την Ισπανική Πρεσβεία του Βατικανού που βρίσκεται εκεί κοντά. Στο βάθος μπορείτε να επισκεφτείτε την εκκλησία Trinita de’ Monti που είναι μέρος μιας μονής που κατασκευάστηκε το 1503 και τους δίδυμους πύργους της. Μπορείτε επίσης να πάρετε την αντίθετη κατεύθυνση και να μπείτε στην Via Condotti, την περίφημη οδό με τα ακριβά αλλά τόσο καλαίσθητα επώνυμα καταστήματα. Στην Piazza di Spagna θα βρείτε επίσης και την Κρήνη του Σαπιοκάραβου του Μπερνίνι (Fontana della Barcaccia).

    Για εσάς που είστε λάτρεις του instagram και θέλετε να βγάλετε μία ιδιαίτερη φωτογραφία στην Piazza di Spagnia να ξέρετε πως η μόνη στιγμή που μπορείτε να την βρείτε άδεια είναι πολύ πολύ νωρίς το πρωί. Τις υπόλοιπες ώρες ξεχειλίζει από τουρίστες. Εμείς όταν την επισκεφτήκαμε ήμασταν τυχεροί καθώς είχε μια παράσταση όπερας και ήταν πραγματικά μαγικά!

    6+1 αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε στη Ρώμη
    Piaza di Spagna
    6+1 αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε στη Ρώμη
    Fontana della Barcaccia

    Διαβάστε ακόμη στο Ανθομέλι:

    The Vatican (Βατικανό)

    Το Βατικανό είναι η έδρα της ρωμαιοκαθολικής εκκλησία αλλά και η μικρότερη χώρα στον κόσμο και μόνο για αυτά αξίζει να το επισκεφτείτε. Εντός των τειχών του Βατικανού βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Πέτρου, η Καπέλα Σιξτίνα, μια Συλλογή Μοντέρνας Θρησκευτικής Τέχνης, η Πινακοθήκη, πολλά έργα του Ραφαήλ, αλλά και άλλα ελληνορωμαϊκά έργα τέχνης. Φυσικά υπάρχουν τα διαμερίσματα του Πάπα και των κληρικών.

    6+1 αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε στη Ρώμη
    Αν δεν θέλετε να ζήσετε αυτή την τεράστια ουρά, μόνο τα εισιτήρια Skip the line από το Ανθομέλι θα σας σώσουν.

    Κλείστε skip the line εισιτήριο για το Βατικανό και την Καπέλα Σιξτίνα

    Καπέλα Σιξτίνα

    Η Καπέλα Σιξτίνα είναι παρεκκλήσι του αποστολικού παλατιού της επίσημης κατοικίας του Πάπα στο Βατικανό και ο υπέροχος αυτός θόλος, φιλοτεχνήθηκε από τον Μιχαήλ Άγγελο. Αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά έργα τέχνης παγκοσμίως. Αν σηκώσετε το κεφάλι σας θα μπορέσετε να δείτε τα διάσημα χέρια/δάχτυλα Θεού και Ανθρώπου να ενώνονται στον ουρανό. Οι τοιχογραφίες αυτές είναι κάτι παραπάνω από έργα τέχνης καθώς διηγούνται μια ιστορία. Από τον Αδάμ και την Εύα, στη Δημιουργία της Γης ως τον κατακλυσμό του Νώε. Ωστόσο πίσω από τα έργα αυτά κρύβονται και πολλά άλλα μηνύματα για την εξουσία του Πάπα και την εδραίωση του Καθολικισμού.

    6+1 αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε στη Ρώμη
    Μέσα στους κήπους του Βατικανού

    Βασιλική του Αγίου Πέτρου

    Ο ναός είναι σύμβολο του καθολικού χριστιανισμού και φιλοτεχνήθηκε εσωτερικά από τον Μιχαήλ Άγγελο αλλά και πολλούς ακόμα καλλιτέχνες γλύπτες και αρχιτέκτονες. Αξίζει την επίσκεψή σας έστω κι από αρχιτεκτονικής απόψεως.

    6+1 αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε στη Ρώμη
    Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό

    Στο εσωτερικό του μπορείτε να θαυμάσετε τον Θόλο, την Πιετά αλλά και το Άγαλμα του Αγίου Πέτρου, όπου το φθαρμένο από το τρίψιμο των πιστών πόδι του μπορεί να σας φέρει καλή τύχη γι αυτό καλού κακού περάστε κι εσείς το χέρι σας από πάνω.

    Ο τρούλος της εκκλησίας έχει διάμετρο 42 μ. από σεβασμό στα 43,3 μέτρα του τρούλου του Πάνθεον και είναι επισκέψιμος (συνδυασμός ανελκυστήρα και 330 σκαλοπατιών).

    Αγοράστε εισιτήρια skip the line για τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και αποφύγετε τις ατελείωτες σειρές στα ταμεία. Κερδίστε χρόνο στο ταξίδι σας!

    Η Πιετά είναι ένα από τα αριστουργήματα του Μιχαήλ Άγγελου, το οποίο φιλοτέχνησε σε ηλικία 25 ετών. Η Παναγία κρατάει στα χέρια της τον Ιησού μετά τη σταύρωση και όσο κι αν υπάρχουν οι επικριτές του αγάλματος που λένε ότι η Παναγία είναι πολύ υπερμεγέθης σε σχέση με τον Ιησού είμαι σίγουρη ότι το γλυπτό αυτό θα σας εντυπωσιάσει.

    Για όσους από εσάς δεν θέλετε να μπείτε μέσα, τότε αρκεστείτε στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου έξω από την εκκλησία όπου μπορείτε να θαυμάσετε και τον οβελίσκο που ήρθε από την Αλεξάνδρεια.

    Πάνθεον

    Ένας από τους πιο λεηλατημένους ναούς της αρχαιότητας που όμως παραμένει μέχρι σήμερα ένα από τα θαύματα της αρχιτεκτονικής του αρχαίου κόσμου. Ο τρούλος του είναι ο μεγαλύτερος ξύλινος τρούλος στην Ευρώπη με διάμετρο 43,4 μέτρα και το κεντρικό του σημείο, ο οφθαλμός, αποτελεί εκτός από τεχνική στήριξης και χώρο διείσδυσης του φωτός μέσα στο ναό. Εντός του ναού θα βρείτε επίσης τον τάφο του Ραφαήλ.

    Το Πάνθεον κατασκευάστηκε ως ναός αφιερωμένος σε όλους τους θεούς και αποτέλεσε δείγμα αρχιτεκτονικής για άλλα δημιουργήματα ανά την Ευρώπη.

    Skip the line εισιτήρια για το Πάνθεον με audio guide μπορείτε να προμηθευτείτε από την πλατφόρμα του Ανθομέλι σε συνεργασία με την Tiqets.

    6+1 αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε στη Ρώμη
    Το Πάνθεον της Ρώμης

    Διαβάστε επίσης στο Ανθομέλι:


    Κολοσσαίο

    Στη δεξιά άκρη του ιστορικού κέντρου της Ρώμης θα βρείτε το Κολοσσαίο στο οποίο μπορείτε να πάτε ή με το αυτοκίνητό που νοικιάσατε ή με το μετρό. Και μπορεί σήμερα τα όσα συνέβαιναν μέσα στο Κολοσσαίο να μας φαίνονται αποτρόπαια, αλλά στο παρελθόν το αιματηρό αυτό θέαμα ήταν όχι μόνο νόμιμο αλλά και πολύ δημοφιλές. Για όσους δεν το γνωρίζουν οι αγώνες ανάμεσα σε άγρια ζώα και ανθρώπους, ανθρώπους μεταξύ ανθρώπων αλλά και οι αρματοδρομίες ήταν θεάματα που κατέληγαν πάντα στο θάνατο πολλών αθώων μονομάχων, σκλάβων αλλά και ζώων. Ωστόσο το αμφιθέατρο αυτό αποτέλεσε το αρχέτυπο για την κατασκευή όλων των επόμενων σταδίων του κόσμου.

    Επειδή η ουρά στο Κολοσσαίο είναι σίγουρο ότι θα είναι μεγάλη, μπορείτε να κλείσετε skip the line tickets μέσω του Ανθομέλι και μέχρι να έρθει η ώρα για το ραντεβού σας να τριγυρίσετε στην περιοχή της Αυτοκρατορικής Αγοράς όπου μπορείτε να δείτε την Χρυσή Οικία του Νέρωνα, τις Αγορές του Τραΐανού και την Αψίδα του Κωνσταντίνου.

    Για εισιτήρια skip the line για το Κολοσσαίο πατήστε εδώ και επιλέξτε μέρα και ώρα για το εισιτήριό σας.

    Ρώμη: 7 αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε 18
    Μπροστά από το Κολοσσαίο

    Τι θα λέγατε για δοκιμή ιταλικών γεύσεων; Προτείνουμε ένα Street Food Tour με ντόπιο ξεναγό. Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα.

    Ελπίζω να σας άρεσαν οι προτάσεις μας. Θα χαρούμε να μας γράψετε σε σχόλια και τα δικά σας must-see αξιοθέατα και φυσικά για ποιον λόγο μας τα προτείνετε.

    Κάλη


    Pin it for later

    7 αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε στη Ρώμη. Βατικανό, Πάνθεον, Κολοσσαίον και άλλα. Αναζήτηση τιμών για ενοικίαση αυτοκινήτου από την discovercars.com

     

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης