ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της

    Από το ταξίδι των γονιών μας στη λίμνη Garda (λίμνη Γκάρντα) της Ιταλίας και στα θεματικά πάρκα της Gardaland είχαμε ενθουσιαστεί βλέποντας τις φωτογραφίες και ακούγοντας τις περιγραφές τους. Σήμερα, η μαμά Μαρία μοιράζεται με όλους μας το ταξίδι τους αυτό και ελπίζουμε να απολαύσετε κι εσείς την ξενάγηση-διαδρομή στη λίμνη Garda μέσω της ανάρτησης αυτής. Ίσως κάποια στιγμή όταν επισκεφτείτε την Ιταλία να βάλετε τον προορισμό αυτόν στην ταξιδιωτική σας λίστα, γιατί ένα είναι σίγουρο. Το ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της είναι ανεπανάληπτο!

    Λίμνη Garda – Ιταλία

    Τη λίμνη Garda την είχαμε ακουστά μόνο ως λίμνη της Β. Ιταλίας, όταν όμως την επισκεφθήκαμε, τότε πραγματικά αισθανθήκαμε την ομορφιά της και καταλάβαμε γιατί την καθιστούν ως έναν από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς. Τα αξιοθέατά της, τα όμορφα τοπία, τα θεματικά πάρκα, οι ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, η μαγεία του τοπίου και οι υπέροχες μικρές πόλεις των ιταλικών χρωμάτων, πραγματικά μας καθήλωσαν και μας έδωσαν εμπειρίες και ιδέες για διαφορετικές διακοπές.

    Η λίμνη Γκάρντα βρίσκεται βόρεια της Βερόνας. Είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας και φτάνει έως τα απόκρημνα βουνά των Άλπεων. Η νότια πλευτά της λίμνης είναι γεμάτη από παραλίες και χαμηλούς λόφους, ενώ στη βόρεια πλευρά της έχει βουνά και βράχια ππου την περιτριγυρίζουν.

    Στη λίμνη Γκάρντα μπορεί να βρει ο επισκέπτης μια μεγάλη ποικιλία από αξιοθέατα. Είναι και οικογενειακός προορισμός γιατί τα παιδιά θα διασκεδάσουν στα θεματικά πάρκα της Gardaland. Ειδικά για όσους αγαπούν τον αθλητισμό, η λίμνη είναι ιδανικός προορισμός για ιστιοπλοΐα και ιστιοσανίδα ορειβασία και ορεινή ποδηλασία.

    Χάρτης

    Στον παρακάτω χάρτη μπορείτε να βρείτε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος στην περιοχή αλλά και τα θεματικά πάρκα που σας προτείνουμε παρακάτω.

    Ταξίδι στη λίμνη Garda

    Διαμονή με αυτοκινούμενο

    Ήταν πολύ πρωί όταν φύγαμε από τη μεσαιωνική θαυμάσια πόλη της Βερόνα για τη λίμνη Garda. Η απόσταση ήταν πολύ μικρή, αφού μετά από 38 χλμ. φτάσαμε στον προορισμό μας που ήταν η πόλη Sirmione. Το πρώτο που έπρεπε να κάνουμε ήταν να βρούμε κάμπινγκ ώστε να παρκάρουμε το αυτοκινούμενο για ασφάλεια, αλλά και για να ξεκουραστούμε. Ήταν όμορφη η διαμονή μας και μετά από την κουραστική περιήγησή μας στη Βερόνα χρειαζόμασταν την ξεκούραση, την οποία ζήσαμε στο έπακρον ειδικά όταν καθίσαμε κάτω από τα σκιερά δένδρα του κάμπινγκ.

    Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της
    Area di Sosta Camper Lugana Marina, Via Cantarane 18, 25019, Sta Maria di Lugana, Italy. Συντεταγμένες   Ν 45,46047    Ε 10,63296  ή    Ν 45° 27΄38”  Ε 10° 37′ 59”

    Κάμπινγκ υπάρχουν πάρα πολλά και κατά μήκος της ακτογραμμής σε όλη την Λίμνη. Εμείς μείναμε σε ένα κάμπινγκ, 6 χιλιόμετρα από το Sirmione, απ’ όπου και οι φωτογραφίες, με κόστος 20 ευρώ την ημέρα και 3 ευρώ για ρεύμα.

    Διαβάστε και ξεναγηθείτε στα αξιοθέατα της Βερόνα στην ανάρτηση: Βερόνα, η πόλη του έρωτα

    Sirmione

    Το απογευματάκι πήραμε το δρόμο για την πρώτη επίσκεψή μας στην πόλη Sirmione που είναι η πόλη από την οποία ξεκινά η περιήγησή μας στη λίμνη. Η γραφική αυτή μικρή πόλη βρίσκεται στο τέλος ενός ακρωτηρίου που εκτείνεται μέσα στη λίμνη Γκάρντα επί 4 χλμ. και αποκαλείται «Πέρλα της Λίμνης Garda». Το Sirmione είναι ένας μικρός παράδεισος, που έχει τόσα πολλά να δεις και να θαυμάσεις. Είναι σαν να κάνεις ένα ταξίδι από τη ρωμαϊκή εποχή και τον μεσαίωνα έως σήμερα.

    Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της
    Το Sirmione με τα χρωματιστά σπίτια του μικρού λιμανιού του στο χρώμα της ώχρας και της teracota

    Κάστρο Scaligeri, Sirmione

    Ιδιαίτερο αξιοθέατο στο Sirmione είναι το μεσαιωνικό κάστρο Scaligeri. Ξεκίνησε να χτίζεται το 1277 σε ένα στρατηγικό σημείο στην είσοδο της χερσονήσου ώστε να προστατευθεί το λιμάνι της πόλης από τους εχθρούς. Το κάστρο περιτριγυρίζεται και από τάφρο νερού που το κάνει σχεδόν απρόσιτο. Μπορεί να μπει κάποιος στο κάστρο, και φυσικά στην παλιά πόλη, μόνο μέσω δύο γεφυρών.

    Οι πλούσιες οικογένειες της Βερόνα ήδη από τον 1ο αι π.Χ ερχόταν εδώ για να περάσουν τα καλοκαίρια τους. Στη ρωμαϊκή εποχή η πόλη οχυρώθηκε από τους Ρωμαίους και αργότερα έγινε η πρωτεύουσα της περιοχής. Στην περιοχή υπήρχαν πηγές θείου που χρησιμοποιούσαν οι Ρωμαίοι και οι οποίες έως και σήμερα μέχρι σήμερα υπάρχουν για σπα πολυτελείας. Στις αρχές του 13ου αι. όμως το Sirmione έπεσε στα χέρια του Scaligeri και εκείνη την εποχή έκτισαν και το κάστρο. Στα επόμενα χρόνια το Sirmione έγινε κτήση της Δημοκρατίας της Βενετίας, ώσπου το 1860 έγινε μέρος του βασιλείου της Ιταλίας.

    Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της
    Είναι δύσκολο να βρεi κάποιος μια πιο γοητευτική είσοδος σε μια πόλη από αυτή την πύλη του κάστρου Scaligeri, που σε παραπέμπει σε μια εποχή ιπποτών και δουκών.

    Περιηγηθείτε στο ανακαινισμένο εσωτερικό του κάστρου και ανεβείτε στον πύργο για να απολαύσετε την πανοραμική θέα τη λίμνης και της πόλης.

    Grotte di Catullo: Ερείπια ρωμαϊκής βίλας

    Στην άκρη της χερσονήσου υπάρχουν τα ερείπια μιας ρωμαϊκής βίλας της Grotte di Catullo. Ήταν του Ρωμαίου ποιητή Catullo, που έζησε από το 84 έως το 54 π.Χ. Υπάρχει και ένα μικρό αλλά πολύ ενδιαφέρον μουσείο στην είσοδο που σας προτείνω να το δείτε πριν περιηγηθείτε στα ερείπια και απολαύσετε τη θέα της λίμνης. Ο χώρος βρίσκεται σε απόσταση μόλις 15 λεπτών με τα πόδια από το Sirmione και αξίζει την επίσκεψή σας.

    Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της
    Τα ερείπια της Grotte di Catullo στο Sirmione της λίμνης Garda

    Για καλή μας τύχη και το λέω αυτό γιατί μας αρέσουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις και εκπλήξεις, στο Sirmione πετύχαμε και μια έκθεση παλαιών αυτοκινήτων (αντίκες) μέσα σε ένα από τα πάρκα του. Η έκθεση αυτή, ήταν μια έκπληξη για μας! Ενθουσιαστήκαμε! Πολλά τα αυτοκίνητα, με τον κόσμο να τα περιτριγυρίζει και να τα περιεργάζεται. Ανακατευτήκαμε και εμείς και περάσαμε αρκετή ώρα στην έκθεση, αφού πλέον ο ήλιος πήγαινε στη δύση του και η κάψα του μεσημεριού είχε καλμάρει.

    Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της
    Bολτάροντας στο λιμανάκι του Sirmione

    Εκείνο το βράδυ ήταν θαυμάσιο! Βρεθήκαμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, περνώντας από την μοναδική γέφυρα του κάστρου και απολαύσαμε τη βόλτα μας  στα γραφικά σοκάκια της και στα μαγαζιά της, τα κρυμμένα στους στενούς δρόμους, άλλοτε ανακατεμένοι μέσα στο πολύβουο πλήθος και άλλοτε χαμένοι μέσα στα σκοτεινά δρομάκια της.

    Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της
    Το Sirmione είναι μια μικρή μεσαιωνική πόλη με πολλούς τουρίστες να περπατούν στα στενά δρομάκια και στις μικρές πλατείες της

    Περπατήσαμε στην παραλία και φτάσαμε έως τις ακτές που οι άνθρωποι κολυμπούσαν. Οι ακτές ήταν γεμάτες από ιστιοφόρα μικρά και μεγάλα δηλώνοντας πως το Sirmione μπορεί να μην είναι μια μεγάλη πόλη αλλά είναι ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο με χιλιάδες τουρίστες να το επισκέπτονται χειμώνα-καλοκαίρι.

    Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της
    Τα μεγάλα δένδρα φτάνουν έως και τις όχθες της λίμνης δίνοντας μια φυσική σκιά στους κολυμβητές

    Το δείπνο ήταν υπέροχο. Ευτυχώς όλο το μενού ήταν φωτογραφημένο στους τιμοκαταλόγους και αυτό μας βοήθησε στο τι θα παραγγείλουμε… Φυσικά ως επιδόρπιο απολαύσαμε το περίφημο ιταλικό παγωτό, που πραγματικά από τις πολλές γεύσεις που είχανε, δεν ξέραμε τι να πρωτοδιαλέξουμε!

    Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της
    Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το ιταλικό παγωτό. Μπορεί να είναι ακριβό, όμως είναι μια αξέχαστη γευστική εμπειρία.

    Ο ύπνος μας πήρε γρήγορα, όταν φτάσαμε στο αυτοκινούμενο κουρασμένοι από τις βόλτες, αλλά συνάμα μαγεμένοι από την ομορφιά της πόλης!

    Μπορείτε αν βρίσκεστε στο Μιλάνο να οργανώσετε μια μονοήμερη εκδρομή στη Βερόνα και στο Sirmione της λίμνης Garda, κλείνοντας μάλιστα τα εισιτήριά σας online.

    Διαμονή σε parking στο Sirmione

    Την άλλη μέρα επιλέξαμε να φύγουμε από το κάμπινγκ, διότι διαπιστώσαμε πως με ένα ανάλογο αντίτιμο-είσοδο μπορούσαμε να μείνουμε παρκαρισμένοι, ως αυτοκινούμενο στο μεγάλο πάρκινγκ του Sirmione μέσα στην πόλη, ώστε να μη χρειαζόμασταν μετακινήσεις.

    Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της
    Piazzale Monte Baldo  Sirmione, 25019  Sirmione BS. Κόστος 21 ευρώ το 24ωρο. Συντεταγμένες πάρκινγκ  Ν 45,48698  Ε 10,6096 ή Ν 45° 29′ 13”  Ε 10° 36΄35”

    Ο γύρος της λίμνης Garda με πλοίο

    Την άλλη μέρα νωρίς το πρωί, ξεκινήσαμε να πάρουμε το πλοίο της γραμμής για μια περιήγηση της λίμνης που θα έκανε στάσεις στις περισσότερες πόλεις της λίμνης. Και ενώ στην αρχή είχαμε πει πως θα κατεβαίναμε σε κάποιες πόλεις για να περάσουμε μερικές ώρες περιδιαβαίνοντας στα σοκάκια τους, μετά αλλάξαμε γνώμη.

    Αποφασίσαμε να κάνουμε τον γύρο της λίμνης χωρίς στάσεις, εκτός από μια πόλη τη Riva που θα ήταν και στο τέλος της διαδρομής του πλοίου. Έτσι θα μας δινόταν η ευκαιρία να δούμε όλο το φυσικό τοπίο της λίμνης αλλά και να περάσουμε έστω και απ΄έξω από τα περισσότερα χωριουδάκια. Θα επιστρέφαμε το βράδυ με το πλοίο της γραμμής που κάνει τη γρήγορη διαδρομή αφού περνάει μόνο από 2 χωριά.

    Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της
    Το Sirmione καθώς ξεμακραίνει το πλοίο της γραμμάς από το λιμάνι του για το γύρο της λίμνης

    Τον γύρο της λίμνης Garda μπορείτε να τον κάνετε οδικώς ή με το πλοίο της γραμμής οπότε έχετε και την ευκαιρία να θαυμάσετε τις επαύλεις και τους κήπους που δεν φαίνονται από τον παράκτιο δρόμο.

    Ξεκινήσαμε με ένα θαυμάσιο καιρό κι ένα αεράκι δροσερό που μας επέτρεψε να μείνουμε στο επάνω μέρος του πλοίου ώστε να βγάλουμε αμέτρητες φωτογραφίες και να θαυμάσουμε το τοπίο. Το καράβι ξεκίνησε κι εμείς επάνω στο κατάστρωμα απολαμβάναμε το δροσερό αεράκι της λίμνης και αντικρίζαμε τις μικρές πόλεις οι οποίες διαδέχονταν η μία μετά την άλλη, αφήνοντας κόσμο και παίρνοντας άλλον.

    Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της
    Το πλοίο ξεκίνησε και με μάς μαζί για μια όμορφη διαδρομή-ξενάγηση σε πολλές μικρές πόλεις που βρίσκονται στις όχθες της λίμνης Garda

    Manerva del Garda

    Στο μέσον περίπου της λίμνης, όταν φτάσαμε το Manerva del Garda, επάνω σε ένα νησάκι, ξεπρόβαλε μια υπέροχη έπαυλη-κάστρο. Ο γύρος του πλοίου γύρω από το νησάκι μας έδωσε την ευκαιρία να βγάλουμε φωτογραφίες από όλες τις πλευρές του. Ήδη η διαδρομή διαφαινόταν πως θα ήταν υπέροχη!

    Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της. Manerva del Garda
    Το μικρό νησάκι Manerva del Garda

    Portese

    Επόμενη στάση του πλοίου το μικρό λιμανάκι του καταπράσινου Portese. Η ακρογιαλιά της λίμνης έδινε την ευκαιρία στους παραθεριστές να κάνουν το μπανάκι τους, γιατί είχαν πρόσβαση σε αυτήν. Αργότερα διαπιστώσαμε πως η ευκαιρία αυτή χανόταν για τους παραθεριστές και τους ντόπιους, αφού η βορειοδυτική πλευρά της λίμνης έχει απόκρημνες καταλήξεις των Άλπεων και φυσικά οι παραλίες δεν υπάρχουν.

    Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της. Portese
    Μια όμορφη καλοκαιρινή εικόνα στη μικρή πόλη Portese.

    Salo

    Το πλοίο έφτασε πολύ γρήγορα στην πόλη Salo. Η γοτθική εκκλησία Santa Maria Annunziata που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της μικρής πόλης είναι το σήμα κατατεθέν και χρονολογείται από το 1453.

    Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της. Salo
    Η μικρή πόλη Salo στη λίμνη Garda

    Η πόλη αυτή έχει και νεότερη ιστορία αφού ο Μουσολίνι το 1943 κατέλαβε τη Villa Feltrinelli και την έκανε έδρα της φασιστικής κυβέρνησης, από τον Σεπτέμβριο του 1943 έως τον Απρίλιο του 1945, σε μια προσπάθεια αναβίωσης του φασιστικού κράτους σε μια Ιταλία που κατέρρεε. Η κίνηση αυτή είναι γνωστή ως η δημοκρατία του Salo. Η Villa Feltrinelli σήμερα είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο.

    Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της. Salo
    Μετά το Salo ξεκινάει η πιο ενδιαφέρουσα πλευρά, η δυτική, μεταξύ Salo και Limone sul Garda.

    Gardone

    Επόμενος στάση του πλοίου το Gardone. Είναι μια πολύ τουριστική πόλη με υπέροχο κλίμα, δροσερά καλοκαίρια και ήπιους χειμώνες. Στην Gardone Riviera έζησε μετά τον πόλεμο και Ουίνστον Τσόρτσιλ. Στην πόλη αυτή υπάρχει από το 1912 ο υπέροχος Βοτανικός Κήπος Hruska με πολλά εξωτικά φυτά. Στεγάζει επίσης και μια συλλογή γλυπτών σύγχρονων καλλιτεχνών καθώς και έθνικ γλυπτά από την Ασία.

    Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της. Gardone
    Το Gardone σκαρφαλωμένο στις πλαγιές των απολήξεων των Άλπεων

    Η Gardone Riviera είναι μια από τις πολλές όμορφες πόλεις της δυτικής ακτής, στην περιοχή Riviera Bresciana. Οι πόλεις επειδή προφυλάσσονται από τα ψηλά αλπικά βουνά έχουν ένα κλίμα στο οποίο η πλούσια βλάστηση ευδοκιμεί. Πάμπολλα δένδρα και φυτά καλύπτουν όλο το τοπίο του Gardone και σχεδόν κρύβουν τα σπίτια του που βρίσκονται χωμένα μέσα στην πλούσια βλάστηση.

     

    Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της. Gardone
    Ο χαρακτηριστικός βενετσιάνικος Πύργος του Gardone χτισμένος στις όχθες της λίμνης, σήμα κατατεθέν της μικρής πόλης

    Η Βενετία είναι ένας από τους ονειρεμένους προορισμούς στη Β. Ιταλία: Βενετία, η βασίλισσα των νερών

    Ακόμα επισκεφθείτε τα νησιά: Μουράνο και Μπουράνο στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας

    Toscolano Maderno

    Το Toscolano Maderno φαίνεται σαν μια όμορφη επίπεδη πόλη χτισμένη σε ένα ακρωτήρι που εισχωρεί στη λίμνη και περιτριγυρίζεται με αμμώδεις παραλίες, όμως ουσιαστικά είναι δύο πόλεις οι οποίες χωρίζονται από τον μικρό κόλπο Toscolano. Το Toscolano είναι γνωστό για τη χαρτοβιομηχανία του, ενώ το Maderno βασίζεται κυρίως στον τουρισμό, χάρη στα παραμυθένια τοπία του. Τα βουνά στο σημείο αυτό απομακρύνονται αφήνοντας την πόλη να απλωθεί και να φτάσει ως την όχθη της λίμνης.

    Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της. Toscolano Maderno
    Φωτογραφίζοντας από το πλοίο την όμορφη πόλη Toscolano Maderno

    Πάμπολλες ομπρέλες αλλά και δέντρα που φτάνουν ως την άκρη υποδέχονται τους παραθεριστές στην παραλία της λίμνης. Στη γύρω περιοχή υπάρχουν και πολλά μονοπάτια εκδρομής, πεζοπορίας και ποδηλασίας βουνού. Μια άλλη αγαπημένη ασχολία των κατοίκων είναι το γκολφ και το μεγάλο γήπεδό τους “Bogliacco Golf Resort” είναι ανοιχτό όλο το χρόνο.

    Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της. Toscolano Maderno
    Οι κάτοικοι αλλά και οι τουρίστες δεν χάνουν την ευκαιρία να πάρουν το μπανάκι τους στη μεγάλη παραλιά της μικρής τους πόλης

    Limone sul Garda

    Η επόμενη στάση του πλοίου της γραμμής ήταν το Limone. Ένα χωριό με ένα μικρό όμορφο λιμανάκι, πνιγμένο στις λεμονιές, πορτοκαλιές, μανταρινιές, ελιές και κυπαρίσσια. Το όνομά του βέβαια το πήρε από την λατινική λέξη Limes που σημαίνει λεμόνι. Το τοπίο τροπικό και συνάμα μεσογειακό, που επιτρέπει να έχει ποικιλίες φυτών και δένδρων.

    Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της. Limone sul Garda
    Πλησιάζοντας την πόλη Limone καθώς κάναμε το γύρο της λίμνης Garda με το πλοίο

    Το τοπίο άλλαζε καθώς ανεβαίναμε βόρεια, γινόταν όλο και πιο άγριο γιατί μπαίναμε μέσα στις Άλπεις. Έχω να σας διευκρινίσω, πως τα τοπία είναι εντυπωσιακά βλέποντάς τα από τη λίμνη αλλά αν θέλετε εσείς να κάνετε τον γύρο της λίμνης οδικώς, στην περιοχή αυτή ο δρόμος είναι σε μερικά σημεία πολύ δύσκολος, στενός, σκαμμένος μέσα στα βράχια με συνεχόμενες στοές. Είναι  μια άγρια διαδρομή, λόγω των Άλπεων που καταλήγει η λίμνη και τα βράχια φτάνουν έως τις όχθες. Ειδικά οι δυσκολίες του δρόμου είναι μεταξύ Limone και Riva.

    Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της. Limone sul Garda
    Τa αλπικά βουνά άρχισαν να κάνουν την εμφάνησή τους από το Limone και να κάνουν το τοπίο πιο άγριο

    Λίμνη Garda: Είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας και βρίσκεται στις πλαγιές των Άλπεων στη Β. Ιταλία, ανάμεσα στο Μιλάνο και τη Βενετία, δυτικά της Βερόνα. Έχει μήκος 52 χλμ. και βάθος περίπου 350 μέτρα (Συντεταγμένες Ν 45° 39′ 44”  Ε 10° 41′ 37” ). Έχει σχήμα αχλαδιού που το “κοτσάνι” του είναι στενό και εισχωρεί μέσα στις Άλπεις. Στη λίμνη εκβάλλει τα νερά του ο ποταμός Σάρκα και άλλοι 24 μικρότεροι ποταμοί.

    Το βόρειο τμήμα της λόγω των ανέμων που κατεβαίνουν από τις Άλπεις είναι ο παράδεισος αυτών που κάνουν θαλάσσια σπορ, όπως σκι με αλεξίπτωτο, σερφ, παραπέντε και άλλα τολμηρά αθλήματα. Το παλιό όνομα της λίμνης ήταν Benaco από τους πύργους που υπάρχουν στο χωριό Torri di Benaco. Το τωρινό της όνομα Garda βγαίνει από την λέξη guardia (φρουρός), επειδή στο όρος Baldo υπήρχε φρούριο που έλεγχε την περιοχή.

    Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της
    Η μεγάλη λίμνη Garda της Ιταλίας επάνω στο χάρτη

    Καθώς το πλοίο θα έφτανε στην τελευταία πόλη Riva ο καιρός άλλαζε και οι άνεμοι δυνάμωναν. Η περιοχή αυτή της λίμνης ενδείκνυται για όσους κάνουν ιστιοσανίδα και ιστιοπλοΐα τριγώνου (Yngling) και η πόλη είναι η αγαπημένη τους, λόγω των ανέμων που πνέουν πάντα στην περιοχή. Ήταν πράγματι χάρμα οφθαλμών να κοιτάζουμε και να τους φωτογραφίζουμε όλη αυτή την πανδαισία χρωμάτων και δραστηριοτήτων καθώς περνούσαν από κοντά μας. Ένα πραγματικά υπέροχο θέαμα που το έκανε ακόμα ομορφότερο το τοπίο με τις απότομες πλαγιές των βουνών  

    Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της
    Με αρκετούς υπέροχους κόλπους και λιμάνια, το Riva del Garda είναι ένας δημοφιλής χώρος για ιστιοσανίδες
    Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της
    Με τον άνεμο Pelèr να φυσάει από το βορρά και τον άνεμο Ora από το νότο, η περιοχή αυτή είναι εξαιρετική για όλα τα είδη θαλάσσιων σπορ. Ένα από αυτά είναι και η ιστιοπλοία

    Σας προτείνω να επισκεφθείτε την Cortina d΄ Ampezzo στην καρδιά των Δολομιτικών Άλπεων: Δολομίτες. Μια οδική διαδρομή στις Ιταλικές Άλπεις

    Riva del Garda

    Τελικά προς το μεσημέρι – η διαδρομή του πλοίου κράτησε 3 ώρες – το πλοίο αγκυροβόλησε στο τελευταίο λιμάνι της διαδρομής, στο λαιμό της λίμνης, στην πόλη Riva. Ένα πραγματικά αλπικό τοπίο με ψηλά βραχώδη βουνά ορθώνονταν πάνω από την πόλη. Νιώθαμε το μεγαλείο των βουνών και αισθανόμασταν μαγεμένοι! Η πόλη Riva βρίσκεται στα βορειοδυτικά της λίμνης Garda στους πρόποδες των Δολομιτών και στην πραγματικότητα είναι το κέντρο σε όλη τη λίμνη Garda με περίπου 15.000 κατοίκους.

    Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της. Riva del Garda
    Καθώς το πλοίο της γραμμής προσεγγίζει το λιμάνι της Riva

    Η πόλη είναι γεμάτη τέχνη, μνημεία και θεάματα. Θα τα βρείτε όταν περπατήσετε μέσα στους μεσαιωνικούς παλιούς δρόμους, αλλά και μέσα στα καταπράσινα πάρκα της. Οι λάτρεις του πολιτισμού μπορούν να επισκεφθούν το ιστορικό παλάτι στο κέντρο της πόλης, που χρονολογείται από την εποχή που οι Βενετοί βασίλευαν στην περιοχή. Το κάστρο Rocca di Riva χτίστηκε το 1124 και περιβάλλεται από νερό. Σήμερα στεγάζει το ιστορικό μουσείο και την πινακοθήκη.

    Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της. Riva del Garda
    Ανάμέσα στα στενά δρομάκια της Riva κάνοντας την ξενάγησή μας

    Κοντά στο κάστρο βρίσκονται δύο άλλα σημαντικά μέρη ιστορικού και καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος, το Πραιτωριανό Παλάτι που χρονολογείται από το 1375 και ο Πύργος Apponale χτισμένος τον 13ο αι. με το anzolim το μικρό αγγελούδι στην κορυφή, που φρουρεί την κεντρική πλατεία της Riva del Garda.

    Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της. Riva del Garda
    Ο Βενετσιάνικος πύργος με το ρολόι στην πλατεία της Riva del Garda

    Το πιο εντυπωσιακό για μένα ήταν ότι ενώ ήταν καλοκαίρι και η δύση του ηλίου γίνεται αργά, στη Riva η δύση του ηλίου έγινε από τις 5 το απόγευμα! Όταν λέω δύση, εννοώ ότι κρύφτηκε ο ήλιος πίσω από έναν ορεινό όγκο των Άλπεων που δεσπόζει στην πόλη και μας έκρυψε τον ήλιο από πολύ νωρίς.

    Malcesine

    Η επιστροφή μας στο Sirmione ήταν γρήγορη γιατί επιλέξαμε να επιστρέψουμε με το πλοίο που κάνει στάση μόνο σε 2 πόλεις. Η προσέγγιση των πόλεων στην επιστροφή μας θα γινόταν τώρα από την ανατολική πλευρά της λίμνης. Η μία από αυτές ήταν η πόλη Malcesine. Είναι η μεγαλύτερη πόλη από την πλευρά αυτή που έγινε γνωστή γιατί εδώ έμενε ο Γκαίτε. Το κάστρο του 13ου αι. το Castello Scaligero που έχει η μικρή πόλη είναι ακόμα ένα κάστρο των Scaligeri που βρίσκεται επάνω σε μια ράχη του βουνού και τα τείχη του φτάνουν έως τα νερά της όχθης.

    Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της. Malcesine
    Το Castello Scaligero στη μικρή πόλη Malcesine στις όχθες της λίμνης Garda

    Μας έκανε εντύπωση το επιβλητικό μεσαιωνικό κάστρο στην άκρη της λίμνης αλλά και το τελεφερίκ, που φτάνει ως την κορυφή του βουνού ύψους 1745 μ. Το τελεφερίκ με τις περιστρεφόμενες καμπίνες, μπορεί να μεταφέρει εκτός από τους επιβάτες και τον εξοπλισμό τους όπως παραπέντε, ποδήλατα, σκι κλπ. Φαντάζομαι πως από εκεί επάνω η θέα θα είναι εντυπωσιακή!

    Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της. Malcesine
    Άποψη του Castello Scaligero μέσα από το πλοίο καθώς απομακρύνεται από το μικρό λιμανάκι του Malcesine. Διακρίνεται το τελεφερίκ που φτάνει έως και την κορυφή του βουνού.

    Torri del Benaco

    Μετά το πλοίο πέρασε από την περιοχή με τους πύργους, τους Torri di Benaco από όπου είχε πάρει και το παλιό της όνομα η λίμνη.

    Lazise

    Επόμενη και τελευταία στάση στην ανατολική πλευρά της λίμνης ήταν η μικρή πόλη Lazise. Θεωρείται η πιο όμορφη μεσαιωνική πόλη της λίμνης Garda με μια μικρή προκυμαία η οποία κατασκευάστηκε σε ένα πολύ στενό κόλπο. Το ιστορικό της κέντρο διατηρεί το χαρακτήρα του, χάρη στα τείχη και το κάστρο του με τους πέντε πύργους. Είναι ένα μικρό γραφικό χωριουδάκι, αλλά πολύ τουριστικό με πολλή κίνηση και πολλούς παραθεριστές.

    Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της. Lazise
    Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της 34

    Είχε βραδιάσει όταν φτάσαμε στο Sirmione, γεμάτοι από εικόνες μιας λίμνης που μας προσέφερε απλόχερα την ομορφιά της. Αυτή ήταν η δική μας διαδρομή που κάναμε με το πλοίο της γραμμής κάνοντας στάσεις στις πόλεις αυτές που σας ανέφερα. Εσείς μπορείτε να διαλέξετε να κάνετε την οδική διαδρομή της λίμνης Garda ή να επιλέξετε να δείτε μόνο κάποιες από αυτές τις πόλεις, ώστε να τις εξερευνήσετε καλύτερα. Όπως όμως και αν τη δείτε ένα είναι σίγουρο. Η λίμνη Garda θα σας ενθουσιάσει!

    Εάν το ταξίδι σας συνεχίζετε προς την Ελβετία διαβάστε την ανάρτηση: Το Λουγκάνο και η σήραγγα Gothard road tunnel ατην Ελβετία

    Εάν συνεχίσετε προς τα νότια της Ιταλίας σας προτείνω να επισκεφθείτε την Cinque Terre: Ταξιδιωτικές αναμνήσεις από την Ιταλική Ριβέρα

    Τα θεματικά πάρκα στη λίμνη Garda

    Μένοντας ακόμα λίγες μέρες στη λίμνη Garda αποφασίσαμε να τις διαθέσουμε στα θεματικά πάρκα της περιοχής, την διάσημη Gardaland. Σίγουρα η Gardaland δεν είναι η Disneyland αλλά τα παιχνίδια και οι δραστηριότητες που έχει δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα. Είναι ο απόλυτος οικογενειακός ταξιδιωτικός προορισμός!!! Σας προτείνω να τα επισκεφθείτε και εσείς. Είναι μια απίστευτη εμπειρία.

    Gardaland -Λούνα Παρκ

    Είναι το μεγαλύτερο λούνα παρκ της περιοχής γι αυτό προετοιμαστείτε πως θα βρείτε ουρές και αποφύγετε να το επισκεφθείτε τα Σαββατοκύριακα. Εντυπωσιακό είναι το “ταψί΄ που υψώνεται κάθετα περίπου 50 μέτρα απόσταση από το έδαφος και περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του. Αυτό το παιχνίδι είναι για αρκετά τολμηρούς! Εάν πάλι, θέλετε να ζήσετε στιγμές που ζει κάποιος μια φορά, γιατί μάλλον δεν θα σκεφθείτε να το ξανακάνετε, είναι να ανεβείτε στο τρενάκι του τρόμου, μήκους 566 μέτρων και μέγιστο ύψος από το έδαφος 42 μ., για να κάνετε μια βόλτα που θα σας κόψει την ανάσα.

    Το σόου στον πάγο είναι και αυτό ένα από τα εντυπωσιακά θεάματα που μπορείτε να δείτε, αλλά και πάρα πολλά άλλα θεάματα  που υπάρχουν σε κλειστούς χώρους, σε συγκεκριμένες ώρες, γι αυτό καλό θα ήταν να προμηθευτείτε το πρόγραμμα των σόου, ώστε να μη βρεθείτε από έξω.

    Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της
    Η Gardaland στην περιοχή της λίμνης Garda GPS Gardaland: N 45°  27′ 10.813”    Ε  10°  42′ 52.545”

    Στην Gardaland περάσαμε μια ολόκληρη μέρα, χωρίς να το καταλάβουμε πόσο γρήγορα πέρασε η ώρα. Όταν βράδιασε και ήταν η ώρα να φύγουμε μας έπιασε μια μελαγχολία παρ’ όλη την κούρασή μας, γιατί θα αφήναμε αυτόν τον μαγικό τόπο. Σας συνιστώ να μη φύγετε νωρίτερα πριν βραδιάσει αρκετά γιατί το βράδυ το περιβάλλον γίνεται ακόμη πιο φανταστικό, αφού τα πάντα φωτίζονται με πάρα πολλά λαμπιόνια και όλα αποκτούν μια άλλη διάσταση, μια μαγεία. Θα φύγετε με το όνειρο χαραγμένο στο μυαλό σας, παιδιά και εσείς μαζί με τα παιδιά σας. Ένα είναι σίγουρο πως θα φύγετε μικροί και μεγάλοι μαγεμένοι από αυτό τον τόπο και με ένα διαρκές χαμόγελο αποτυπωμένο στα χείλη σας.

    Skip The Line εισιτήρια για την Gardaland μπορείτε να κλείσετε από εδώ.

    Περιλαμβάνουν:

    • 1-μέρα skip-the-ticket-line είσοδο στο πάρκο
    • Απεριόριστη πρόσβαση σε όλα τα παιχνίδια και αξιοθέατα.

    GardalandΕνυδρείο Sealife

    Φυσικά όταν κάποιος επισκεφτεί την περιοχή των θεματικών πάρκων, καλό είναι να επισκεφτεί και το ενυδρείο Gardaland SEA LIFE. Το ενυδρείο έχει διάφορα είδη τροπικών ψαριών απ’ όλο τον κόσμο, ένα ενυδρείο μεδουσών, αλλά και ένα μεγάλο ενυδρείο-τούνελ με μικρούς καρχαρίες και σαλάχια.

    Κλείστε skip-the-line εισιτήρια από εδώ (ελέγξτε τη διαθεσιμότητα).

    GardalandParco Natura Viva

    Στην περιοχή της Gardaland, αξιόλογο επίσης και πολύ επισκέψιμο είναι και το Parco Natura Viva. Εδώ τα παιδιά μπορούν να “παίξουν” κοντά στη φύση, να κυλιστούν, να λερωθούν, να κρεμαστούν και γενικά να νοιώσουν ως νέοι Ταρζάν. Η αδρεναλίνη των παιδιών σίγουρα θα ανεβεί, αφού μπορούν να σκαρφαλώσουν στα δένδρα, να περάσουν από κρεμαστές γέφυρες ή και να κρεμαστούν με σχοινιά, και όλα αυτά με επιτήρηση και μέσα από διαδρομές που θα επιλέξουν ανάλογα με την ηλικία και  την τόλμη τους.

    Gardaland – Σαφάρι

    Στο πάρκο Νatura έχετε και μία δεύτερη επιλογή να κάνετε σαφάρι, με το αυτοκίνητό σας ή με το αυτοκίνητο του πάρκου. Είναι ένας χώρος όπου πολλά ζώα δεν είναι κλεισμένα στα κλουβιά τους και κυκλοφορούν ανάμεσα στους επισκέπτες. Το σαφάρι σας θα ξεκινήσει με το να σας καλωσορίσουν στην είσοδο του πάρκου, μεγαλόσωμοι πολύχρωμοι παπαγάλοι που πετούν ελεύθεροι και μετά μέσα από την ασφάλεια των αυτοκινήτων πρέπει να είστε έτοιμοι να φωτογραφίσετε τις καμηλοπαρδάλεις, τα λιοντάρια, τις μαϊμούδες και άλλα ζώα που περνούν από δίπλα σας και σχεδόν είναι σαν να σας αγγίζουν. Πολύ μεγάλη εμπειρία να κινείστε και να αναπνέετε δίπλα σε ένα λιοντάρι που είναι ελεύθερο και δεν είναι περιορισμένο μέσα σε ένα κλουβί!

    Συντεταγμένες Parco Natura Viva    Ν 45° 39′ 44”    Ε 10° 41′ 37” 

    Εμείς, τα επόμενα θεματικά πάρκα της Gardaland δεν τα επισκεφτήκαμε, γιατί έπρεπε να μείνουμε και άλλες μέρες που δεν είχαμε στην διάθεσή μας, όμως εγώ σας τα παραθέτω παρακάτω, ώστε να πάρετε μια γεύση και ίσως, εσείς, επιλέξετε να τα επισκεφτείτε. 

    Κλείστε online skip the line εισιτήρια από εδώ

    Περιλαμβάνει:

    • Skip-the-line πρόσβαση στο Fauna Park (walking area)
    • Πρόσβαση στο Safari Park (με το δικό σας αυτοκίνητο)

    GardalandΠροϊστορικό Πάρκο (Prehistoric Park-Rivolta d’ Adda)

    Επίσης μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση είναι να επισκεφθείτε το προϊστορικό πάρκο που είναι γεμάτο από αυτά τα προϊστορικά θηρία που έζησαν πριν  από εκατομμύρια χρόνια και εξαφανίστηκαν από τις κλιματικές αλλαγές που έγιναν στον πλανήτη μας.

    Gardaland Movieland Park

    Επόμενα θεματικά πάρκα είναι η Movieland Park ένα πάρκο ψυχαγωγίας που βρίσκεται στη Βερόνα και είναι ένα θεματικό πάρκο με βάση τις κινηματογραφικές ταινίες.και το πάρκο νερού Riovalli (water park Riovalli).

    GardalandWater Park Riovalli

    Είναι το μέρος που όλοι, μικροί και μεγάλοι, θα περάσετε καλά, είτε κάνοντας βουτιές στο δροσερό νερό της πισίνας, είτε κολυμπώντας στην πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων ή παίζοντας στις μεγάλες και εντυπωσιακές νεροτσουλήθρες του πάρκου. Ακόμη μπορείτε να γυμναστείτε παίξετε τένις και beach volley.

    Διαμονή στην Gardaland

    Για τη διαμονή σας στη λίμνη Garda και στην περιοχή μπορείτε να βρείτε πολλά καταλύματα εδώ. Φίλοι μας που επισκέφτηκαν την Gardaland με παιδιά μας πρότειναν τη δική τους επιλογή που θα βρείτε εδώ. Τα παιδιά τους ενθουσιάστηκαν τόσο που δεν ήθελαν να πάνε πουθενά αλλού!

    Περιηγηθείτε στον παρακάτω χάρτη για να βρείτε και γιατί όχι να κλείσετε το κατάλυμα που σας ταιριάζει.



    Booking.com

    Πληροφορίες για φθηνές αγορές που μπορείτε να κάνετε στην περιοχή της Garda

    Τεράστιο shopping center Franciacorta Outlet Village με περισσότερα από 160 outlet καταστήματα σχεδιαστών με τιμές που  πολλές φορές φτάνουν το 50% της λιανικής. Σχεδόν πάνω στο δρόμο που συνδέει την λίμνη Garda με τη λίμνη Iseo. Καταλαβαίνετε φυσικά, ότι κανένας Ιταλός δεν διανοείται να πάει σε “κανονικά” μαγαζιά να ψωνίσει… Τα καταστήματα outlet, προϊόν της υπερπαραγωγής ρούχων που δεν μπορεί να απορροφήσει η λιανική, είναι ένα είδος που ανθεί πολύ τα τελευταία χρόνια στην Ιταλία. (Piazza Cascina Moie 1/2, 25050 Rodegnos Saiano, Brescia)

    Διαβάστε την ανάρτηση: Ταξίδι στο Μιλάνο και τη Λίμνη Κόμο, μια έκπληξη για μένα

    Πώς θα βρω την οικονομικότερη επιλογή για ενοικίαση αυτοκινήτου στην Garda

    Το DiscoverCars.com είναι πρωτοπόρος στις online κρατήσεις ενοικίασης αυτοκινήτωνΣυγκρίνει προσφορές ενοικίασης αυτοκινήτων από πολλές εταιρείες, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ποια είναι η καλύτερη για το ταξίδι σας. Πολλοί άλλοι ιστότοποι αποκρύπτουν χρεώσεις και επιπλέον κόστος. Το DiscoverCars για την ενοικίαση αυτοκινήτου περιλαμβάνει όλες τις υποχρεωτικές χρεώσεις, φόρους και πρόσθετα στην αναγραφόμενη τιμή, ώστε να μην υπάρχουν εκπλήξεις όταν φτάσετε στο γραφείο ενοικίασης. Με την υπηρεσία αυτή σας δίνονται επιλογές ώστε να διαλέξετε το αυτοκίνητο που θα νοικιάσετε και βέβαια να βρείτε την τιμή που σας συμφέρει!

    Στο DiscoverCars μπορείτε αναζητήσετε την οικονομικότερη επιλογή για ενοικίαση αυτοκινήτου.

    Εδώ τελειώνει η περιήγησή μας στην λίμνη Garda της Ιταλίας, αφήνοντάς μας μόνο υπέροχες αναμνήσεις αφήνοντάς μας μια αίσθηση πως σίγουρα θα την ξαναεπισκεφθούμε. Εξάλλου υποσχεθήκαμε στους εαυτούς μας, πως την επόμενη φορά θα κάνουμε τον γύρο της λίμνης οδικώς, για να μπορέσουμε να δούμε τις πόλεις μία μία ξεχωριστά, αφού η κάθε μια από αυτές έχει τον δικό της αέρα και χαρακτήρα.

    Θέλω να μάθω… δεν ξεσηκωθήκατε να επισκεφτείτε, μαζί με τα παιδιά σας, τη λίμνη Garda και την Gardaland;

    Μαμά Μαρία

    Pin it for later

    Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της 32

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    mama Maria
    mama Maria
    Γεια σας! Είμαι η Μαρία, μητέρα της Κατερίνας και της Κάλης Εδώ και και χρόνια ταξιδεύουμε με το σύζυγό μου σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα με το αυτοκινούμενό μας. Έχουμε επισκεφθεί μεγάλες και μικρές πόλεις, χωριά απόμερα και χωριά διάσημα, έχουμε γνωρίσει αξιοθέατα και μνημεία που δεν θα μπορούσαμε να τα γνωρίσουμε με διαφορετικό τρόπο. Τις ταξιδιωτικές αυτές εμπειρίες, πλαισιωμένες με δικές μας φωτογραφίες, ιστορικά στοιχεία και εξτρά πληροφορίες τις γράφω με το όνομα μαμά Μαρία και θα τις βρείτε στην κατηγορία ΤΑΞΙΔΙΑ του blog anthomeli

    14 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Πολύ ωραία περιγραφή-παρουσίαση του ταξιδιού σας !!! Ξεκινάς για εναν προορισμό και καταλήγεις να ανακαλυπτεις αλλους δεκα, αυτο θα πει επιτυχια στο ταξιδι !!!

    2. Θέλω να πιστεύω πως με την αφήγηση μου αυτή μπόρεσα εστω και λίγο να σας μεταφέρω και να σας ταξιδέψω στην μαγευτική λίμνη GARDA.Είμαστε στην καρδιά του χειμώνα ,μέσα στην ζέστη του σπιτιού μας,και με το κεφαλι μας γεμάτο σκοτούρες.Αυτό είναι σίγουρο.Αλλά ας αφησουμε λίγο την φαντασία μας να καλπάσει και ας σκεφτούμε μόνο θετικά.Σας εύχομαινα ταξιδέψετε ,έστω και νοητά σε όποιο προορισμό θέλετε εσείς.

    3. Εγώ πάντως βάζοντας το δικό μου λιθαράκι στην ανάρτηση αυτή ταξίδεψα και γνώρισα αυτά τα μέρη και θέλω να μπορέσω να τα επισκευθώ μαζί με τα παιδιά μου και να τα δω από κοντά!
      Η αλήθεια είναι ότι όταν γυρνάτε από ένα 30-40 ήμερο ταξίδι στο εξωτερικό είναι τόσα πολλά αυτά που έχουμε να πούμε και τόσα πολλά τα μέρη που επισκεφθήκατε που δεν μπορείτε να μας μεταφέρετε όλες αυτές τις λεπτομέρειες! Τώρα μπρώ να "καταλάβω" το ταξίδι σας!
      Παμε λίμνη Garda;

    4. Ειδικά σήμερα είχα πολύ ανάγκη από ένα ταξιδάκι γιατί νιώθω ότι οι μπαταρίες έχουν αδειάσει. Υπομονή όμως, τώρα ταξιδεύουμε με το μυαλό, σε λίγο καιρό στην πραγματικότητα. Λίμνη Γκάρντα υπέροχη!! Θα ήθελα πολύ να πάω και στο πάρκο με τα ζώα! Μόλις μεγαλώσει η Μελίτα λίγο ακόμα, Ιταλία σου ξαναρχόμαστε!

    5. Θέλω να συγχαρώ τους δημιουργούς αυτής της ανάρτησης,για την επιμέλεια αυτού του ταξιδιού,που μπόρεσαν σε λίγες γραμμές να δώσουν έστω και μια μικρή γεύση από το μεγαλείο της λίμνης GARDA.Αυτό που θυμάμαι εντονα είναι η καθαρωσύνη και το γαλάζιο χρώμα της λίμνης.Εύχομαι στην συνέχεια αυτής της προπάθειας με νέους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

      .

    6. Τέλεια περιγραφή. Λεπτομέρειες ουσίας. Και πολύ χαρακτηριστική η φωτό με τα σουβενíρ- πορσελάνινοι μουσικοί και ντίβες της
      σόουλ. Εύγε'

    7. Όντως είναι αξιόλογος προορισμός με πανέμορφα θεματικά πάρκα και όμορφες μικρές πόλεις.
      Ωραιότατη η περιγραφή και οι φωτογραφίες σας! Συμπλήρωσα και την εικόνα της Δυτικής όχθης που δεν "περπάτησα".
      Αναφορικά με την οδήγηση στην Ανατολική όχθη έχω να παρατηρήσω την παντελή έλλειψη χώρων πάρκινγκ- μπάρες περιορισμού ύψους- σε όλον τον παραλίμνιο δρόμο μετά την πόλη "Lazise" και μέχριτο "Nago Tordole", κρίμα…
      Όσο για το πάρκινγκ στην Sirmione μόνο "μικρό αντίτιμο" δεν μου φάνηκε! 21€ χωρίς καμία παροχή!
      Εύχομαι πάντα ευχάριστα ταξίδια

    8. Ευχαριστω πολύ όλους αυτούς που διαβασαν το ταξιδι στην λίμνη Garda και ιδιαίτερα όσους είχαν την διάθεση να κάνουν σχόλια.Ειδικά θέλω να απαντήσω στον φίλο mitnic γιατί από τα λεγόμενά του καταλαβα πως έχει επισκεφθεί την λίμνη.'Σ΄ευχαριστω για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι που σου άρεσε η περιγραφή.Απ ότι κατάλαβα πρέπει να εχεις κάνει τον γύρο με το αυτοκίνητο,αυτό που θα ήθελα να κάνω και εγώ αν ξαναπήγαινα.Πιστεύω πως θα είναι μια διαφορετική εμπειρία και βλέπεις την λίμνη από άλλο μάτι .Το ταξίδι αυτό το έκανα το 2008 και ίσως το πάρκινγκ να μην ήταν τόσο ακριβό.γιατί δεν θυμάμαι να μου έκανε ιδιαίτερα εντύπωση το αντίτιμο.Ομως για να το θυμασαι εσύ ,σίγουρα ετσι θα είναι.Από την άλλη όμως,σ΄ένα τόσο τουριστικό μέρος ένα πάρκινγκ 24 ωρων μέσα στην πόλη αξίζει να το πληρώσεις και τόσο,για την ασφάλειά σου.Και πάλι σ΄ευχαριστώ για τα σχόλια σου και τα περιμένω και στις αναρτήσεις των άλλων ταξιδιών στο ανθομέλι.

    9. φοβερη η μαμά Μαρία, εν τω μεταξύ έψαχνα πληροφορίες για αυτό το ταξίδι και δεν το πιστεύω ότι βρήκα στο ανθομελάκι !!!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης