ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Αξίζει να πάω στο Walt Disney Studios Park στην Disneyland Paris;

    Στο ταξίδι μας στο Παρίσι επισκεφτήκαμε φυσικά και την Disneyland. Ή καλύτερα, το ταξίδι μας στο Παρίσι έγινε ΓΙΑ να πάμε στην Disneyland. Οπότε ως κεντρικός άξονας είχε την τιμητική της και αποφασίσαμε να αφιερώσουμε δύο ολόκληρες μέρες στο αγαπημένο θεματικό πάρκο μικρών και μεγάλων. Ως αποτέλεσμα, είχαμε αρκετό χρόνο να δούμε και τα δύο πάρκα, τη Disneyland Paris αλλά και το Walt Disney Studios Park. Για την Disneyland Paris έχω αφιερώσει ήδη δύο αναρτήσεις τις οποίες έχει αγαπήσει και η Google! Σήμερα θα σας μιλήσω για το Walt Disney Studios Park και για το αν θεωρώ ότι αξίζει να πάτε; Δηλαδή, θα απαντήσω σε μια από τις πιο συχνές σας ερωτήσεις!

    Αξίζει να πάω στο Walt Disney Studios Park;

    Η απάντηση λοιπόν είναι ΝΑΙ! Θεωρώ ότι το Walt Disney Studios Park αξίζει την επίσκεψη σας και θα έλεγα ότι είναι και λίγο αδικημένο αφού δεν έχει την προώθηση που θα έπρεπε και ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει καν την ύπαρξή του. Ωστόσο, εδώ πρέπει να πω ότι υπάρχει μία πολύ συγκεκριμένη προϋπόθεση. Ο χρόνος σας! Μία μέρα είναι πολύ λίγο για να μπορέσετε να απολαύσετε και τα δύο πάρκα, ειδικά αν είναι χειμώνας που το πάρκο κλείνει νωρίτερα. Ουσιαστικά θα τρέχετε σαν τους τρελούς και δεν θα μπορέσετε να απολαύσετε τίποτα. Για αυτό συνήθως όταν με ρωτάτε αν πρέπει να πάτε, απαντάω ότι αν πάτε για μία μέρα και έχετε μικρά παιδιά τότε δεν είναι απαραίτητο. Αν ωστόσο επισκεφτείτε τη Disneyland για δύο μέρες τότε εννοείται πως ΠΡΕΠΕΙ να πάτε. Δεύτερη προϋπόθεση η ηλικία των παιδιών σας. Το Walt Disney Studios Park περιλαμβάνει αρκετά παιχνίδια για μικρά παιδιά αλλά και έχει και αρκετά attractions για μεγαλύτερα παιδιά, οπότε αν είστε με εφήβους μετρήστε καλά τον χρόνο σας και κάντε πολύ καλή έρευνα για το ποια παιχνίδια θέλουν να δουν τα μεγαλύτερα παιδιά σας.

    Walt Disney Studios Park στην Disneyland Paris
    Walt Disney Studios Park

    Εισιτήρια για την Disneyland

    Info: Μπορείτε να βγάλετε το εισιτήριό σας από το επίσημο site της Disneyland Paris είτε φυσικά από τις πλατφόρμες του Ανθομέλι:

    On line Εισιτήριο για Disneyland (2 πάρκα) μέσω getyourguide

    On line skip the line Εισιτήριο για Disneyland μέσω tiqets 

    Αρχικά επιλέξτε τον αριθμό των ατόμων, τις ημερομηνίες και έπειτα από τις επιλογές που θα σας δώσει, επιλέξτε αν θέλετε ένα από τα δύο πάρκα ή και τα δύο και φυσικά για πόσες ημέρες.

    Walt Disney Studios Park

    Οπότε ξεκινάμε να δούμε το πάρκο λίγο πιο αναλυτικά. Όπως λέει και το όνομα του, το πάρκο περιλαμβάνει πολλούς χώρους που μοιάζουν με studio από ταινίες της Disney και της Pixar. Ουσιαστικά δηλαδή σε διάφορα σημεία αναπαριστούνταιν εντυπωσιακά stunt, όπως εκρήξεις, συγκρούσεις κ.α. Ωστόσο έχει διανθιστεί και με τα κλασικά παιχνίδια διασκέδασης, τα οποία αλλάζουν ανά σεζόν και ανάλογα με τις ταινίες που είναι καινούργιες ή στη μόδα. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μεγάλο Λούνα Παρκ. Το 2022 είναι αφιερωμένο στους Super Heroes της Marvel. Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στη σελίδα τους εδώ.

    Walt Disney Studios Park στην Disneyland Paris
    Walt Disney Studios Park στην Disneyland Paris

    Διαβάστε στο Ανθομέλι για να είστε πλήρως προετοιμασμένοι για το ταξίδι σας:

    Τα καλύτερα παιχνίδια στην Disneyland Paris

    Απόλυτος οδηγός για οικογένειες στην Disneyland Paris

    O Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι με τα παιδιά

    Τι να δείτε και τι να κάνετε στο Παρίσι με τα παιδιά

    Παρίσι με τα παιδιά: Η λίστα επιθυμιών της Μελίτας

    Παρίσι, βόλτα με hop on hop off λεωφορείο

    Τι θα δείτε στο Walt Disney Studios Park

    Front Lot

    Κατά την είσοδο σας στο Walt Disney Studios Park θα δείτε το άγαλμα του Mickey Mouse ως Μάγος από την κλασική ταινία (ένα ρίγος και μια συγκίνηση θα σας πιάσει) αλλά θα βρείτε και καταστήματα και εστιατόρια. Αφού βγάλετε τις απαραίτητες φωτογραφίες, κατευθυνθείτε ευθεία στο μακρόστενο κτίριο με τα εστιατόρια όπου το όλο σκηνικό μοιάζει λες και είστε σε ταινία.

    Walt Disney Studios Park στην Disneyland Paris, ο Mickey Mouse μάγος
    Λατρεύω τον Μίκυ με αυτή τη στολή του Μάγου! Για όσους δεν έχετε δει την ταινία Fantasia που δένει υπέροχα τα κινούμενα σχέδια με την κλασική μουσική τότε να τη δείτε αμέσως!

    Production Courtyard

    Προχωρήστε, βγείτε από το κτήριο και θα βρεθείτε ουσιαστικά στον κεντρικό χώρο των παιχνιδιών, όπου θα σας υποδεχτεί το άγαλμα του Walt Disney με τον Μίκυ (δεύτερο ρίγος εδώ!). Καθώς πηγαίνετε προς τα παιχνίδια, να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για διάσπαρτους Super Heroes ώστε να βγουν τα παιδιά φωτογραφία μαζί τους και να πάρουν και αυτόγραφο!

    Walt Disney Studios Park στην Disneyland Paris, Αγαλμα walt Disney με τον Μίκυ.
    Walt Disney Studios Park στην Disneyland Paris. Ο δημιουργός του Μίκυ Μάους

    Hollywood Tower

    Στα αριστερά σας στο βάθος θα δείτε το Hollywood Tower ή αλλιώς Twilight Hotel – The Tower of Horror! Ξεκινήστε από εκεί, ειδικά αν έχετε παιδιά άνω των 6-7 ετών. Μιλάμε για το απόλυτο παιχνίδι! Τα παιδιά μας το λάτρεψαν! Ουσιαστικά πρόκειται για ένα εγκαταλελειμένο ξενοδοχείο με φαντάσματα (χοντρικά σας το λέω τώρα) όπου θα πρέπει να εξερευνήσετε μέσω ενός ασανσέρ το οποίο ανεβοκατεβαίνει. Καταλαβαίνετε νομίζω ότι πρόκειται για ένα τρενάκι του στυλ “πέφτω στο κενό προς τα κάτω” που θα φέρει το στομάχι σας ψηλά αλλά μαζί με αυτό και τη διάθεση σας! Αν κάτι θυμάται η κόρη μου είναι αυτό το παιχνίδι!

    *Δίπλα ακριβώς θα βρείτε το μεγάλο θέατρο του πάρκου όπου ανάλογα με την εποχή μπορείτε να παρακολουθήσετε διάφορες παραστάσεις, όπως με τους ήρωες του Disney Junior και τον Stitch. Εμείς δεν το επισκεφτήκαμε λόγω ηλικίας μιας και τα παιδιά ήταν μεγαλύτερα από τις προτεινόμενες ηλικίες των σόου!

     Walt Disney Studios Park
    Walt Disney Studios Park στην Disneyland Paris, Hollywood Tower Hotel

    The World of Pixar

    Συνεχίστε αριστερά και οδηγηθείτε προς το Λούνα Παρκ – Toy Story Playland. Εκεί θα βρείτε κλασικά παιχνίδια, όπως Toy Soldiers Parachute Drop (σαν τις καρέκλες που γυρίζουν αλλά έχουν την μορφή αλεξίπτωτων και σε ρίχνουν και προς τα κατω – ιδανικό για μεγάλα παιδιά), το Slinky Dog Zigzag Spin (ένα τρενάκι για παιδιά με τη μορφή του σκύλου με το ελατήριο από το Toy Story – ιδανικό για μικρούς και μεγάλους) αλλά και το RC racer (εκπληκτικό για μεγάλα παιδιά που αγαπούν την αδρεναλίνη και τα τρενάκια). Επιπλέον υπάρχει το Crush’s Coaster που ανέβηκαν οι φίλοι μας και μας είπαν ότι ήταν πολύ ωραίο τρενάκι, το Cars Road Trip (ράλι για μικρά παιδιά) αλλά και το Cars Quatre Roues Rallye (μοιάζει με συγκρουόμενα αλλά δεν συγκρούεσαι, χεχε). Ενεργείστε ανάλογα με τη διάθεση, την ηλικία των παιδιών σας και τον χρόνο σας. Εμείς να καταλάβετε προλάβαμε σε εκείνη την φάση να κάνουμε μόνο ένα (το σκυλάκι!).

    Κτίριο του Ρατατούι

    Στη δεξιά άκρη του πάρκου υπάρχει και το τεράστιο κτίριο του Ρατατούι αλλά δεν προλάβαμε να μπούμε ούτε σε αυτό. Ουσιαστικά πρόκειται για μια τεράστια 3d απεικόνιση των σκηνών της ταινίας, τις οποίες βλέπεις και τριγυρνάς μέσα σε ένα βαγόνι. Ειδικά για παιδιά μικρότερης ηλικίας.

    Walt Disney Studios Park στην Disneyland Paris
    Walt Disney Studios Park στην Disneyland Paris

    Road Trip– Εξωτερικά studios της Disneyland (must see για μεγάλα παιδιά)

    Ευθεία από το Τoy Story Playland, στο βάθος του πάρκου, υπάρχει το τρενάκι που θα σας ξεναγήσει στα εξωτερικά studios της Disneyland. Αυτό είναι must see ειδικά αν έχετε μεγάλα παιδιά. Θα επιβiβαστείτε σε ένα τρενάκι που θα σας γυρίσει σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πάρκου που θα δείτε εκρήξεις, αυτοκίνητα που έχουν χρησιμοποιηθεί σε ταινίες της Disney και άλλα πολλά!

    Walt Disney Studios Park στην Disneyland Paris, τρενάκι
    Βόλτα με το τρενάκι για να δούμε τα στούντιο.
    Walt Disney Studios Park στην Disneyland Paris, Βόλτα στα εξωτερικά Studios της Disneyland
    Walt Disney Studios Park στην Disneyland Paris, εξωτερικά Studios
    Walt Disney Studios Park στην Disneyland Paris
    Walt Disney Studios Park στην Disneyland Paris, Εξωτερικά Studios
    Walt Disney Studios Park στην Disneyland Paris
    Walt Disney Studios Park στην Disneyland Paris
    Walt Disney Studios Park στην Disneyland Paris, εξωτερικά studios
    Walt Disney Studios Park στην Disneyland Paris

    Toon Studios

    Επιστροφή στο “λούνα παρκ” και σειρά έχει η δεξιά πλευρά του πάρκου. Περνάτε το μεγάλο κτίριο του Ρατατούι και κατευθύνεστε προς τα Ιπτάμενα χαλιά (Flying Carpets over Agrabah) και το Animation Academy (όπου δίνονται μαθήματα δημιουργίας καρτούν!). Και σε αυτό το σημείο επιλέξτε ανάλογα με την ηλικία των παιδιών σας και τον χρόνο σας.

    Walt Disney Studios Park στην Disneyland Paris, toon studios
    Το μεγάλο κτίριο με το καπέλο του Μίκυ Μάγου ουσιαστικά είναι κατάστημα με σουβενίρ!

    Κάπου εδώ τελειώνει η μίνι ξενάγησή μας! Την εποχή που είχαμε πάει εμείς υπήρχε και ένα τεράστιο τρενάκι που για να φανταστείτε ανέβηκαν μόνο οι μπαμπάδες αλλά έπειτα από αναζήτηση που έκανα δεν το βρήκα. Οπότε μάλλον το κατήργησαν. Εννοείται πως σε όλο τον χώρο υπάρχουν διάφορα attractions και μέρη για να βγάλετε φωτογραφίες.

    Walt Disney Studios Park στην Disneyland Paris
    Walt Disney Studios Park στην Disneyland Paris
    Walt Disney Studios Park στην Disneyland Paris.
    Η στέκα αξεσουάρ είναι χειροποίητη και την έφτιαξα εγώ πριν το ταξίδι μας. Δείτε εδώ τις περιείχαν οι goodie bags για τα παιδιά της παρέας μας.

    Ελπίζω να σας έδωσα μια εικόνα για το αν το Walt Disney Studios Park ταιριάζει σε εσάς και τα παιδιά σας. Θα χαρώ να μάθω και την άποψή σας αν έχετε πάει γιατί σίγουρα και λόγω covid έχουν αλλάξει κάποια πράγματα.

    Σας ευχόμαστε να έχετε ένα μαγικό ταξίδι στην Disneyland Paris!

    Κάλη


    Pin it for later

    Αξίζει να πάω στο Walt Disney Studios Park στην Disneyland Paris; 15
    Αξίζει να πάω στο Walt Disney Studios Park στην Disneyland Paris; 17

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Κάλη Καλησπέρα σας, εύχομαι να είστε καλά!

      Πρώτα πρώτα σας ευχαριστώ πολύ, γιατί έχοντας προγραμματίσει ένα ταξίδι για Παρίσι τον Μάιο βρήκα πολλές χρήσιμες πληροφορίες εδώ!

      Θα ήθελα σας παρακαλώ την γνώμη σας για την Disneyland γενικά!
      Ταξιδεύουμε μόνοι μας, εγώ κ ο σύζυγός μου. Αξίζει να δώσουμε τόσα χρήματα?
      και αν ναι {φαντάζομαι πως ναι} ποιο πάρκο να προτιμήσουμε?

      Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

      • Καλημέρα Μαρία και χαιρόμαστε πάρα πολύ που βρήκες χρήσιμα τα άρθρα μος. Λοιπόν προσωπικά έχω πάει δυο φορές στην Disneyland, μία στα 25 μου με τον άντρα μου και φίλους και μία ως μαμά στα 35 μου (περίπου σου λέω τώρα) οικογενειακά και με φίλους. Η εμπειρία και τις δυο φορές ήταν εκπληκτική! Ωστόσο υπήρχαν συγκεκριμένοι παράγοντες, όπως το ότι αγαπώ πολύ ότι έχει να κάνει με disney, η παρέα και τις δυο φορές ήταν και αυτοί με κέφι για τρέλα στο φουλ και ότι μου αρέσει να ανεβαίνω και στα διάφορα rides. Τι θέλω να πω με αυτό. Δεν ξέρω πόσο χρονών είστε με τον σύζυγο αλλά αν σκοπεύετε να μπείτε στα rides τότε σίγουρα αξίζει. Αν πάλι ο ένας από τους δει πει όχι αυτό ειναι πολύ δύσκολο, όχι αυτό πολύ παιδικό τότε είναι άσκοπο να πάτε. Αν έχετε διάθεση να ζήσετε την όλη εμπειρία στο φουλ τότε το προτείνω ανεπιφύλακτα. Αν είστε του απλά βλέπω και θεωρώ ότι είναι για παιδιά ίσως να χάσετε τα λεφτά σας. Ας πούμε οι γονείς μου όταν φτάσανε στην Disneyland επειδή δεν ήθελαν να ανέβουν στα rides τελικά δεν μπήκανε ποτέ μέσα, χαχα, γιατί δεν ήξεραν πόσο ακριβό είναι το εισιτήριο και δεν άξιζε για αυτούς. Αν τελικά το αποφασίσετε, τότε να πάμε στο βασικό Πάρκο και όχι στα Studios. Επίσης μην παραλείψετε να μείνετε μέχρι το τέλος για το Σόου των Φώτων όπου είναι απλά μαγικό για όλες τις ηλικίες!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης