ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία

    Μετά από μερικές μέρες διαμονής μας στη Στουτγκάρδη αποφασίσαμε να μην πάρουμε τον καθιερωμένο δρόμο προς το Μόναχο που περνάει από την Ουλμ και το Άουγκσμπουργκ για να επιστρέψουμε στην Ελλάδα, παρά να κάνουμε ένα road trip στη λίμνη Κωνσταντία και να επιστρέψουμε μέσω Αυστρίας. Η απόφασή μας αυτή ήταν η καλύτερη γιατί μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε τη λίμνη και τις υπέροχες πόλεις που την περιτριγυρίζουν. Η λίμνη Κωνσταντία ή αλλιώς Μπόντενζεε, Bodenzee όπως είναι γνωστή με το γερμανικό της όνομα, μας γοήτευσε. Δεν περιμέναμε να συναντήσουμε τέτοιους θησαυρούς και τόσο όμορφα μέρη και αξιοθέατα. 

    Περιεχόμενα Απόκρυψη
    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Οι υπέροχες δαντελωτές ακτές της τριεθνούς λίμνης Κωνσταντίας ανάμεσα στην Ελβετία, Γερμανία και Αυστρία

    Μέσα από αυτή την ανάρτηση είναι σίγουρο πως θα βρείτε τον επόμενο ταξιδιωτικό σας προορισμό στην Ευρώπη: Family travel: Οικογενειακά ταξίδια του Ανθομέλι στην Ευρώπη

    Η Λίμνη Κωνσταντία

    Την εξερεύνηση της λίμνης Κωνσταντίας μπορείτε εύκολα να την κάνετε με τα πλοία που κάνουν δρομολόγια μεταξύ των πόλεων και των χωριών αλλά και οδικώς με το αυτοκίνητό σας. Επειδή δε συνορεύει με τρία κράτη της κεντρικής Ευρώπης μπορείτε να την επισκεφθείτε είτε από τη Γερμανία, είτε από Ελβετία, είτε από την Αυστρία.

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Μια ήσυχη γωνιά στη λίμνη Bodensee

    Meersburg am Bodensee

    Φτάσαμε στην περιοχή της λίμνης και πήραμε το παραλίμνιο δρόμο Νο31. Η πόλη που είχαμε βάλει στο GPS ήταν το Meersburg am Bodensee, ένα μικρό λιμάνι στη βόρεια όχθη της λίμνης της Κωνσταντίας από την πλευρά της Γερμανίας. Η σημαία τερματισμού ήταν στο χώρο στάθμευσης αυτοκινούμενων όπου θα διανυκτερεύαμε (απόσταση Στουτγκάρδη – Meersburg  190 χλμ. ).

    Τα στίγματα διαμονής μας σε όλες τις πόλεις που μείναμε στη λίμνη Κωνσταντία θα τα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης.

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Μεσαιωνικά χωριά, υπέροχη καταπράσινη φύση με τις Άλπεις στο βάθος και μία μοναδική ατμόσφαιρα ηρεμίας κυριαρχεί γύρω απ’ τη λίμνη Κωνσταντία.

    Μετά από μια μικρή συζήτηση μεταξύ μας αποφασίσαμε να ξεκουραστούμε εκείνη τη μέρα, να δούμε την πόλη που βρισκόμασταν και να δώσουμε προτεραιότητα να επισκεφθούμε την πόλη Κονστάνζ (Konstanz) που βρίσκεται στην απέναντι όχθη με το πλοίο. Εξ άλλου είχαμε 5 ημέρες στη διάθεσή μας να γνωρίσουμε τη λίμνη!

    Έτσι την επομένη το πρωί βρεθήκαμε στη αποβάθρα του λιμανιού του Meersburg να περιμένουμε να επιβιβαστούμε στο πλοίο της γραμμής.

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Φωτογραφίζοντας το τοπίο από την αποβάθρα πριν να έρθει το πλοίο της γραμμής

    Διαβάστε τι πρέπει να γνωρίζετε για τα πάρκινγκ σχετικά με ένα αυτοκινούμενο: Διαμονή με αυτοκινούμενο στην Ευρώπη. Camper Stop ή Park and Ride (P+R)

    Road trip στη λίμνη Κωνσταντία

    Όλη η περιοχή της λίμνης είναι πλούσια από πολιτισμό και ιστορία, έχει πολλά κάστρα αλλά και περίσσεια ομορφιά από τους ανθισμένους κήπους που διαθέτει. Εάν είστε λάτρεις  της ιστιοπλοΐας και της ιστιοσανίδας τότε βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος. Τι λέτε σας έπεισα για ένα ταξιδάκι; Πριν όμως από αποφασίσετε, ας κάνουμε μια ξενάγηση στις πόλεις και στα αξιοθέατα που επισκεφθήκαμε εμείς και φυσικά μπορείτε να επιλέξετε να επισκεφθείτε στο δικό σας ταξίδι.

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Η λίμνη Κωνσταντία είναι γεμάτη εκτός από τα πλοία που κάνουν δρομολόγια σε αυτήν και από ιστιοπλοϊκά και άλλα σκάφη είτε για ψυχαγωγία, είτε για άθληση

    Πρώτη ημέρα ξενάγησης στη λίμνη Κωνσταντία

    Η πόλη Κωνσταντία

    Η πιο μεγάλη πόλη της λίμνης είναι η γραφική Κωνσταντία ή Κωνστάντζα ή Κονστάνζ (Konstanz) από όπου σας προτείνω να ξεκινήσετε και εσείς την ξενάγησή σας. Η πόλη ανήκει στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο κρατίδιο της Βάδης – Βυρτεμβέργης αλλά έχει και μια ιδιαιτερότητα. Ένα μέρος της ανήκει και στην Ελβετία! Η πόλη σε κάποιο σημείο χωρίζεται αλλά χωρίς σύνορα παρά μόνο με ένα “σύνορο τέχνης” που αποτελείται από 22 γλυπτά ταρώ του Johannes Dörflinger, ενός σύγχρονου ζωγράφου, γραφίστα και καλλιτέχνη αντικειμένων που έχει γεννηθεί στην Konstanz.

    Ένα υπέροχο ταξίδι στο Ίνσμπρουκ: 3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Τα υπέροχα αρχοντικά της πόλης Κωνσταντία στιγματίζουν την πόλη ως μια πόλη που αξίζει κανείς να την επισκεφθεί

    Στην περιοχή των συνόρων, δηλαδή, υπάρχουν αντικριστά σπίτια που μπορεί το ένα να ανήκει στη Γερμανία και το άλλο στην Ελβετία γιατί ουσιαστικά οι δύο πόλεις είναι απλώς ενωμένες. Στην γερμανική πλευρά η πόλη ονομάζεται Konstanz (Κωνσταντία) και στην ελβετική πλευρά η πόλη ονομάζεται Kreuzlingen (Κρόιτσλινγκεν).

    Σχετικά με τα σύνορα στη λίμνη Κωνσταντία υπάρχει το εξής παράδοξο. Ενώ όλες οι λίμνες που ανήκουν σε δύο κράτη χωρίζονται στη μέση με μια εικονική συνοριακή γραμμή και το κάθε κράτος οριοθετεί τα σύνορά του, εδώ τα διεθνή σύνορα των τριών κρατών τελειώνουν απλώς στην ακτή! Καμία συνθήκη δεν υπογράφηκε που να οριοθετεί τα σύνορα της λίμνης. Οπότε η λίμνη Κωνσταντία είναι μια λίμνη (τρύπα) στη μέση της Ευρώπης χωρίς σύνορα!

    Την πόλη Konstanz τη διασχίζει ο Ρήνος ποταμός και είναι χτισμένη στο πιο στενό σημείο του ποταμού εκεί όπου χύνεται μέσα στη λίμνη Bodensee δημιουργώντας με τα νερά του ακόμα μια μικρότερη λίμνη, τη λίμνη Untersee.  Δείτε στο χάρτη όλη την περιοχή της λίμνης.

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Πολλών ειδών πλοία κάνουν δρομολόγια μέσα στη λίμνη Κωνσταντία. Επιλέξτε ποιο είναι από αυτά τα δρομολόγια θα θέλατε να πάρετε εσείς.

    Το πλοίο προσέγγισε το λιμάνι της Κωνσταντίας και από μακριά οι πρώτες εικόνες της πόλης ήταν μαγευτικές. Ας μην ξεχνάμε πως κατά τον μεσαίωνα ήταν ελεύθερη αυτοκρατορική πόλη οπότε τα κτίριά της δεν θα μπορούσαν να μην είναι επιβλητικά. Φυσικά το πρώτο εντυπωσιακό αξιοθέατο ήταν η είσοδος του λιμανιού. Το εντυπωσιακό άγαλμα της Ιμπέριας από τη μια πλευρά και ένα πολύ γοητευτικό μικρό κτίριο από ψαμμίτη από την άλλη, μας καλωσόρισαν στο λιμάνι.

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία 8
    Η είσοδος του λιμανιού της λίμνης Κωνσταντίας με το άγαλμα της Ιμπέρια εντυπωσιάζει όλους τους επισκέπτες

    Το άγαλμα της Ιμπέρια, αν και δημιουργήθηκε πρόσφατα το 1993, το εντυπωσιακό αυτό άγαλμα ύψους εννέα μέτρων έχει γίνει το ορόσημο της πόλης Konstanz. Βρίσκεται επάνω σε περιστρεφόμενο βάθρο και στο ένα του χέρι κρατάει τον Πάπα Μαρτίνο Ε΄ του 1417 και στο άλλο τον αυτοκράτορα Σιγισμούνδο της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

    Πριν ακόμα το πλοίο ηχήσει για να αναγγείλει την άφιξη στο λιμάνι, εμείς ήδη ήμασταν στην ουρά των ταξιδιωτών έτοιμοι να βγούμε από το πλοίο. Καθώς περπατούσαμε επάνω στον βραχίονα της προκυμαίας μας εντυπωσίασε το πρώτο κτίριο του λιμανιού που αντικρίσαμε. Το τριώροφο αυτό πέτρινο κτίριο με την κεκλιμένη στέγη, όπως διάβασα και στον οδηγό μου, είχε χτιστεί το 1388 και ήταν αποθήκη εμπορευμάτων των ταξιδιωτών και των ντόπιων εμπόρων για πάνω από 500 χρόνια. Σήμερα θεωρείται το μεγαλύτερο διατηρητέο ​​μεσαιωνικό κτίριο στη Νότια Γερμανία και χρησιμοποιείται ως εστιατόριο, αίθουσα χορού και συνεδριακό κέντρο από το 1912.

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Ένα από τα εντυπωσιακά κτίρια στο κέντρο της Κωνσταντίας

    Η πόλη Κωνσταντία είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις στη Γερμανία και η ιστορία της είναι πάνω από 1.000 χρόνια. Πολλά από τα κτίρια της παλιάς πόλης, έχουν στην πρόσοψή τους γραμμένες και τις ημερομηνίες κατασκευής τους.

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία 11
    Τα σπίτια της Κωνσταντίας είναι βαμένα σε έντονα χρώματα και γεμάτα από ζαρντινιέρες με λουλούδια. Κεκλιμένες σκεπές με σοφίτες και γραμένη επάνω τους τη χρονιά κατασκευή τους.

    Εάν κάνετε ένα ταξίδι στο Σάλτζμπουργκ προγραμματίστε και ένα στις λίμνες της περιοχής: Road trip στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας

    Το πρώτο που κάναμε μόλις κατεβήκαμε στην πόλη ήταν να περπατήσουμε στον παραλιακό δρόμο τον γεμάτο από καφετέριες, εστιατόρια και ιστορικά αρχοντικά και φτάσαμε έως και τη γέφυρα του Ρήνου ποταμού. Κατόπιν μπήκαμε στην παλιά πόλη και περπατήσαμε στα πλακόστρωτα δρομάκια και φυσικά θαυμάσαμε τον καθεδρικό ναό Münster. Στην αγορά το αυτοκρατορικό σιντριβάνι Kaiserbrunnen είναι ένα από τα σημάδια πως η Κωνσταντία ήταν πόλη πλούτου της παλιάς αυτοκρατορικής εποχής.

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Το Steigenberger Hotels and Resorts στην Κωνσταντία,είναι ένα ξενοδοχείο με όλες τις προδιαγραφές των ελίτ διακοπών

    Μετά από τόσο περπάτημα ήταν καιρός για λίγη ξεκούραση και απόλαυση με ένα δροσερό αναψυκτικό στην Münsteplatz τη γεμάτη από κόσμο. Γεμάτοι πλέον ενέργεια κατευθυνθήκαμε προς τον πεζόδρομο Marktstätte με τα πολύχρωμα κτίρια όπου χτυπάει η καρδιά της εμπορικής αγοράς και παρόλο που εκείνη τη μέρα είχε μια δροσούλα καλοκαιριάτικη ο κόσμος που κυκλοφορούσε ήταν πάρα πολύς.

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Βόλτα στον εμπορικό πεζόδρομο της Κωνσταντίας

    Περπατώντας φτάσαμε έως και το δημαρχείο της πόλης το Rathaus του16ου αι. Ένα πολύ εντυπωσιακό κτίριο, δυστυχώς όμως χωμένο μέσα στον αστικό ιστό της πόλης και κολλημένο με άλλα σπίτια οπότε δεν μπορεί να αναδειχθεί η ομορφιά του πλήρως. Εκπληκτικές είναι όλες οι τοιχογραφίες ενώ στη ζωφόρο πάνω από τις στοές του ισογείου, παρουσιάζονται σκηνές από την ιστορία της πόλης

    Διαβάστε 3 ακόμα υπέροχα road trip σε λίμνες της Ευρώπης:

    Ταξίδι στο Klagenfurt και road trip στη λίμνη Worthersee της Αυστρίας

    Road trip στην Αυστρία και στη λίμνη Neusiedl

    Ταξίδι στη λίμνη Garda και στα θεματικά πάρκα της

    Πριν ανεβούμε και πάλι στο πλοίο για την επιστροφή στη βάση μας στο Meersburg δεν παραλείψαμε να κάνουμε και μια βόλτα σε ένα εμπορικό κέντρο πολύ κοντά στο λιμάνι. Ήταν το πολυκατάστημα LAGO και φυσικά δεν χάσαμε την ευκαιρία να φύγουμε και με μερικές σακούλες με ψώνια. Φάγαμε και σε ένα από τα εστιατόρια που είχε το πολυκατάστημα, οπότε πλήρεις από όλες τις πλευρές γυρίσαμε στο «σπιτάκι μας» έτοιμοι να κάνουμε το πρόγραμμα της επόμενης μέρας.

    Επιπλέον προτάσεις

    Το Sea Life Konstanz

    Όσοι από εσάς κάνετε αυτό το ταξίδι με τα παιδιά σας, προτείνω να επισκεφθείτε το ενυδρείο Sea Life Kostanz. Εκεί θα έχουν τη χαρά να δουν ψάρια της λίμνης, αλλά και όμορφα εξωτικά ψάρια, πιγκουίνους, μεγάλα σαλάχια, χταπόδια και πάνω από όλα να περπατήσουν μέσα από το τούνελ και να δουν τους καρχαρίες να περνούν από επάνω τους. Μην ξεχάσετε να πάρετε τα «διαβατήρια» για τα παιδιά σας από την είσοδο και να τα σφραγίζετε σε συγκεκριμένα μέρη. Στο τέλος θα τα ανταλλάξουν με μια αναμνηστική κονκάρδα με την ημερομηνία που επισκέφθηκαν το ενυδρείο.

    Οργανώστε την επίσκεψή σας με skip the line εισιτήρια για το ενυδρείο ώστε να μην περιμένετε στις ουρές προγραμματίσετε την ώρα και την ημέρα που θέλετε.

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Τα πλοία ασταμάτητα πηγαινοέρχονται στη λίμνη Κωνσταντία. Εδώ μπαίνοντας στο λιμάνι της Κωνσταντίας

    Το Bodensee-Therme

    Το Bodensee-Therme είναι ένα θερμικό spa στην πόλη Κωνσταντία και μπορείτε να φτάσετε εκεί παίρνοντας το λεωφορείο Νο5. Θα κάνετε το θερμό μπάνιο σας στον χώρο της πισίνας που είναι κλειστός με υαλοπίνακες και με θέα τη λίμνη. Μια πισίνα με μικρότερο βάθος είναι ιδανική για να απολαύσουν το μπάνιο τους και τα παιδιά σας. Εάν βρεθείτε εκεί το καλοκαίρι μπορείτε να κολυμπήσετε σε εξωτερική πισίνα, να ξαπλώσετε στο γρασίδι ή να κάνετε το μπάνιο σας στη λίμνη. Ιδανικό μέρος για χαλάρωση!

    Εάν ταξιδεύετε στην Ουγγαρία ίσως σας ενδιαφέρουν και αυτές οι αναρτήσεις:

    Η λίμνη Μπάλατον στην Ουγγαρία σε ένα οδικό ταξίδι

    Η πόλη Χέβιζ της Ουγγαρίας και η ιαματική λίμνη Heviz

    Κι άλλες δραστηριότητες και ξεναγήσεις στην Κωνσταντία θα βρείτε πατώντας εδώ,

    Σας περιμένουμε και στην σελίδα του Ανθομέλι στο facebook

    Δεύτερη ημέρα ξενάγησης στη λίμνη Κωνσταντία

    Η μέρα μας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Ο καιρός υπέροχος μετά από τη βροχή που είχε ρίξει τη νύχτα και ο ουρανός ήταν πεντακάθαρος, χωρίς ούτε ένα συννεφάκι. Ίσως συνωμότησε και αυτός μαζί μας ώστε να μας κάνει τη μέρα μας ακόμα πιο ολάνθιστη και από το λουλουδιασμένο νησί Mainau που είχαμε σκοπό να επισκεφθούμε.

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Το πλοίο κατάμεστο από κόσμο κατευθύνετε προς το νησάκι Mainau

    Η πρόσβαση στο μικρό νησί Mainau γίνεται είτε με πλοίο, είτε μέσω πεζογέφυρας συνδεδεμένης με την ηπειρωτική χώρα. Το νησί είναι ανοιχτό κάθε μέρα από την ανατολή μέχρι το ηλιοβασίλεμα, αλλά απαιτείται εισιτήριο εισόδου.

    Το νησί Mainau, ένας παράδεισος στη λίμνη Κωνσταντία

    Το καράβι της γραμμής ακριβώς στην ώρα του πλησίασε το λιμάνι του Meersburg που θα μας πήγαινε στο μικροσκοπικό νησάκι Mainau που βρίσκεται μέσα στη λίμνη της Κωνσταντίας. Όταν προσέγγισε την προβλήτα του μικρού λιμανιού του νησιού όλοι καταλάβαμε πως επρόκειτο να μεταβούμε σε ένα παράδεισο λουλουδιών.

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Ο καπετάνιος του πλοίου στο οποίο είχαμε επιβιβαστεί φτάνει στο λιμάνι του Mainau

    Ολόκληρο το νησί στην πραγματικότητα είναι ένας υπέροχος κήπος που μπορεί κανείς να χαλαρώσει, να διασκεδάσει και να περάσει όμορφα τη μέρα του, οπότε είναι ένας δημοφιλής προορισμός για όλους τους επισκέπτες. Στην πλευρά που σταματάει το καράβι στέκεται ως ακοίμητος φρουρός το κάστρο του νησιού. Ακόμα και σήμερα ζει στο κάστρο ο κόμης Björn Bernadotte.

    Ο κόμης Lennart Bernadotte, ο οποίος πέθανε το 2004 είχε περιγράψει το Mainau ως εξής: «Είναι μια κοκέτα μικρή κυρία, που απαιτεί συνεχώς πολλή προσοχή, ακόμα περισσότερη αγάπη και ασταμάτητα νέα ρούχα» εννοώντας «καινούργια ρούχα» τα άνθη, τα φυτά και τα παρτέρια που ανανεώνονται συνεχώς από τους κηπουρούς. Και δεν είχε και άδικο!

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Το νησί Mainau στη λίμνη Κωνσταντία είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφθεί όποιος έρχεται την περιοχή της λίμνης.

    Περισσότεροι από 2.000.000 επισκέπτες έρχονται στο Mainau κάθε χρόνο, κάνοντάς το ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο της περιοχής, γιατί το νησί Mainau είναι ένα «ανθισμένο νησί» που ξεχωρίζει για τα πάρκα, τους κήπους και τη φυσική ομορφιά του. Υπάρχει κάτι για όλους!

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Μια σύνθεση λουλουδιών σε σχήμα παγωνιού στο νησί Mainau

    Το νησί είναι ένα ιδανικό μέρος και για τα παιδιά σας. Θα βρείτε διάφορα είδη λουλουδιών μέχρι εκεί που βλέπει το μάτι σας, καταπράσινα πάρκα, φοίνικες, ζωολογικό κήπο, παιδικές χαρές, το Mainau Kinderland, ένα χώρο διασκέδασης με νερό που ονομάζεται Water World και το πιο σημαντικό το σπίτι της πεταλούδας, το Schmetterlingshaus, που είναι το μεγαλύτερο αξιοθέατο αυτού του είδους στη Γερμανία.

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Το νησί Mainau είναι  ένας εξαιρετικός προορισμός για όλη την οικογένεια

    Φυσικά εσείς θα έχετε πολλές ευκαιρίες ώστε να βγάλετε υπέροχες φωτογραφίες, αρκεί να έχετε φορέσει άνετα παπούτσια γιατί η εξερεύνηση του νησιού κρατάει πολλή ώρα. Υπάρχουν βέβαια μέσα στο πάρκο και δύο εστιατόρια για να απολαύσετε το γεύμα σας ή το ποτό σας αλλά και πολλά self-service εστιατόρια και καφέ. Επίσης μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα και να καθίσετε στα παγκάκια για το δικό σας πικνίκ!

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Mainau

    Οδικώς στο νησί Mainau

    Το νησάκι Mainau, το νησί των λουλουδιών, ανήκει στη Γερμανία και ενώνεται με τη στεριά με μία πεζογέφυρα. Βρίσκεται στη νότια όχθη της λίμνης Κωνσταντίας (Bodensee) πολύ κοντά στην πόλη Κωνσταντία και μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας στο μεγάλο πάρκινγκ με χρέωση πριν την πεζογέφυρα (εκεί υπάρχει και το εκδοτήριο εισιτηρίων) και να περάσετε σε αυτό με τα πόδια ώστε να χαρείτε την ομορφιά του νησιού, περιπλανώμενοι στα μονοπάτια και ανάμεσα στα χιλιάδες παρτέρια λουλουδιών αφιερώνοντας σε αυτό ολόκληρη τη μέρα σας. (απόσταση από το κέντρο της πόλης περίπου 6 χλμ.). Ακόμα μπορείτε από το σιδηροδρομικό σταθμό της Κωνσταντίας να πάρετε το λεωφορείο 4 ή 13 και σε περίπου 15 λεπτά θα είστε στην είσοδο του νησιού.

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία 48

    Το σπίτι της πεταλούδας, Butterfly House

    Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο Butterfly House της Γερμανίας και υπάρχουν μέσα σε αυτό περίπου 120 είδη πεταλούδων από διάφορα μέρη του κόσμου και σίγουρα θα σας ενθουσιάσει! Θα δείτε ασυνήθιστες πεταλούδες που θα σας ξαφνιάσουν όταν θελήσουν να έρθουν να καθίσουν επάνω σας. Ένα υπέροχο σκηνικό! Μέσα από τα καταπράσινα φυτά πετάνε πολύχρωμες πεταλούδες και εσείς δεν θα ξέρετε ποια και τι να πρωτοδείτε. Ένα θέαμα και μια ομορφιά που πιστεύω είναι ανεπανάληπτη.

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Στο Butterfly House θα ζήσετε μέσα στον φανταστικό κόσμο των ζωντανών πεταλούδων.

    Το Butterfly House είναι ανοιχτό από τις 9π.μ. το πρωί έως τις 7μ.μ. αλλά σας προειδοποιώ πως η ουρά μπορεί να είναι μεγάλη και πολύωρη! Συμβουλή μου είναι να το επισκεφτείτε νωρίς το πρωί ή στο τέλος της ημέρας, λίγο πριν την ώρα του κλεισίματος. Η είσοδος είναι χωρίς επιπλέον χρέωση, απλά επιδεικνύεται το εισιτήριο εισόδου του νησιού. Το εκδοτήριο βρίσκεται ακριβώς μετά το πάρκινγκ και πριν την πρόσβαση στην πεζογέφυρα που οδηγεί στο νησί. Προαγοράστε τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά εδώ (μόνο στα γερμανικά).

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία 49

    Το νησί Mainau, προσφέρει φυσικές ομορφιές 365 ημέρες το χρόνο. Χιλιάδες τουλίπες, εκατοντάδες ροδόδεντρα, αρωματικά τριαντάφυλλα (υπάρχουν σχεδόν 10.000 τριανταφυλλιές), πολυετή φυτά και πολύχρωμες ντάλιες ανθίζουν στο πάρκο και στους κήπους ανάλογα με την εποχή που θα το επισκεφθείτε. Οι φοίνικες και τα εσπεριδοειδή δίνουν στο νησί το καλοκαίρι μια μεσογειακή αίσθηση λόγω του ήπιου κλίματος. Θαυμάστε τα όλα, μυρίστε τα, φωτογραφίστε τα, περπατώντας στα σηματοδοτημένα μονοπάτια, απλά μόνο σεβαστείτε τη φύση και σε καμία περίπτωση μη κόψετε ούτε ένα λουλουδάκι!

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Ένας όμορφος σταθμός στη λίμνη της Κωνσταντίας, ένα στολίδι της περιοχής

    Εξτρά πρόταση

    Από το Mainau μπορείτε να πάρετε το φέριμποτ και σε λίγη ώρα να επισκεφθείτε ακόμα ένα αξιοθέατο της λίμνης Κωνσταντίας που βρίσκεται στην απέναντι όχθη της λίμνης, στην πόλη Unteruhldingen. Είναι το υπέροχο Pile Dwelling Museum ή Prähistorische Pfahlbauten um die Alpen, (μουσείο Stilthouse), ένα υπαίθριο μουσείο με προϊστορικά ανακατασκευασμένα σπίτια των κατοίκων της λίμνης, χτισμένα με λάσπη και άχυρο πάνω από το νερό που είναι γνωστά και ως κατοικίες με ξυλοπόδαρα.

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Μουσείο ανακατασκευασμένων σπιτιών (ξυλοπόδαρων) στη λίμνη της Κωνσταντίας

    Αυτοί οι αρχαίοι οικισμοί (βρέθηκαν 111 σε όλη την περιοχή των Άλπεων) καταχωρήθηκαν στη λίστα της  παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και χρονολογούνται από το 5.000 έως το 1.000 π.Χ.

    Τρίτη ημέρα ξενάγησης στη λίμνη Κωνσταντία

    Η πόλη των κάστρων, Meersburg am Bodensee

    Επιτέλους ήρθε η ώρα να ξεναγηθούμε και στην πόλη που μας φιλοξένησε αυτές τις ημέρες. Να δούμε το ιστορικό κέντρο και βέβαια τα κάστρα που τόσες φορές βλέπαμε όταν πηγαινοερχόμασταν με το πλοίο. Το όνομα της πόλης Meersburg σημαίνει «Κάστρο στη Θάλασσα», από το παλιό κάστρο που σύμφωνα με μια παράδοση χτίστηκε εδώ το 630.

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Το παλιό κάστρο του Meersburg ορθώνεται πάνω από τα σπίτια στην παραλιακή της όμορφης πόλης

    Κάποτε το Meersburg ήταν κατοικία για τους πρίγκιπες-επισκόπους της Konstanz και γι’ αυτό το κέντρο της παλιάς πόλης είναι γεμάτο με στοιχεία της ιστορίας του. Καταρχήν περπατήσαμε στον όμορφο πεζόδρομο που ήταν γεμάτος από κόσμο που έκανε βόλτα ή απολάμβανε το ποτό του στις καφετέριες ακριβώς δίπλα στη λίμνη.

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Κεντρικό καφέ στο μεσαιωνικό Meersburg

    Τα Κάστρα του Meersburg

    Στην πόλη υπάρχουν δύο κάστρα που είναι τα καμάρια της. Το Παλιό Κάστρο (Altes Schloss) και το Νέο Κάστρο (Neues Schloss).

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Ακόμα μια άλλη άποψη του παλιού κάστρου της πόλης με την παραλιακή γεμάτη από κόσμο

    Το Παλιό Κάστρο, το μεσαιωνικό Burg Meersburg, που χτίστηκε τον 7ο αι. είναι ένα από τα παλαιότερα σωζόμενα κάστρα στη Γερμανία. Σήμερα ακόμα εξακολουθεί να υψώνεται πάνω από τα σπίτια του ιστορικού κέντρου και είναι ιδιοκτησία της Γερμανίδας ποιήτριας  Annette von Droste-Hulshoff που το είχε αγοράσει από τον πρίγκηπα-επίσκοπο. Στο Παλιό Κάστρο μπορείτε να ξεναγηθείτε και να δείτε πολλά αυθεντικά αντικείμενα, έπιπλα, καθώς και το δωμάτιο μπουντρουμιών και βασανιστηρίων.

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Το Παλιό Κάστρο  (Altes Schloss) στο Meersburg

    Το Νέο Κάστρο που δεσπόζει πάνω από τους απότομους αμπελώνες στις όχθες της λίμνης χτίστηκε τον 18ο αι. Αρχικά ήταν η κατοικία του πρίγκηπα επισκόπου της πόλης Κωνσταντίας, ενώ σήμερα είναι μουσείο. Το κάστρο ανήκει στο κρατίδιο της Βάδης – Βυρτεμβέργης στεγάζει την Πινακοθήκη (Städtische Galerie) και το Μουσείο Dornier. Αξίζει να τα επισκεφθείτε για τα εντυπωσιακά εκθέματα που σχετίζονται με την τοπική ιστορία των πριγκίπων επισκόπων και τον πολιτισμό της πόλης. Από το κάστρο θα απολαύσετε από την υπέροχη βεράντα του και την εκπληκτική θέα της λίμνης.

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Το Νέο Κάστρο (Neues Schloss) στο Meersburg στη λίμνη Κωνσταντία

    Το τουριστικό γραφείο του Meersburg βρίσκεται στο πάνω μέρος της πόλης κοντά στην αρχή του πεζόδρομου. Το γραφείο είναι ανοιχτό από Δευτέρα έως Παρασκευή εκτός από τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Πάρτε το χάρτη της πόλης και ξεναγηθείτε στα αξιοθέατα

    Στις όχθες της λίμνης επάνω από τους αμπελώνες υψώνονται δύο πολύ όμορφα κτίρια. Το ένα είναι το Οινοποιείο της πόλης (κίτρινο κτίριο) όπου μπορείτε να ξεναγηθείτε και να κάνετε και οινογνωσία. Το δεύτερο κτίριο είναι το Γυμνάσιο ένα κτίριο το οποίο διατηρείτε σε άριστη κατάσταση παρά τα πολλά χρόνια κατασκευής του. Εξαιρετικά και τα δύο προκαλούν το ενδιαφέρον όλων και πιστεύω πως είναι το πιο πολυφωτογραφημένο σημείο της πόλης.

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Το Οινοποιείο Staatsweingut Meersburg και το Γυμνάσιο Droste-Hülshoff-Gymnasium στο Meersburg πάνω από τους αμπελώνες στις όχθες της λίμνης Κωνσταντίας

    Οι αμπελώνες του Meersburg στις όχθες της λίμνης της Κωνσταντίας είναι διάσημοι σε όλη τη Γερμανία. Το ροζέ κρασί «Weissherbst» παράγεται σε αυτή την περιοχή.

    Αφού είδαμε αυτά τα δύο όμορφα κάστρα, έπρεπε να δούμε και μερικά από τα ιστορικά αξιοθέατα της παλιάς πόλης του Meersburg. Φτάσαμε στην κεντρική πλατεία της πόλης, τη Schlossplatz, με το εντυπωσιακό μεγάλο παλιό ρολόι με ένα πρόσωπο που απεικονίζει τον Χρόνο, ως θεό. Κατόπιν περάσαμε από τις δύο πύλες της παλιάς πόλης που έχουν επιβιώσει από τους μεσαιωνικούς χρόνους και φυσικά περπατήσαμε στα στενά δρομάκια τα γεμάτα από καλοδιατηρημένα σπίτια με μπαγδατί.

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Τα στενά δρομάκια με τα σπίτια από μπαγδατί είναι ένα σημαντικό αξιοθέατο του Meersburg

    Περάσαμε όλη την ημέρα στο Meersburg, χαλαρώσαμε και το ευχαριστηθήκαμε. Αναλογιστήκαμε τι είχαμε δει αυτές τις 3 ημέρες στη λίμνη Κωνσταντία και μείναμε απολύτως ικανοποιημένοι. Σκεφτήκαμε μήπως έπρεπε να δούμε και την υπόλοιπη μισή λίμνη παίρνοντας και πάλι το πλοίο, αλλά εν τέλει υπερίσχυσε η γνώμη να συνεχίσουμε οδικώς αφού ούτως ή άλλως ήταν και ο δρόμος επιστροφής μας για την Ελλάδα.

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Το μαγευτικό Meersburg

    Τέταρτη ημέρα ξενάγησης στη λίμνη Κωνσταντία οδικώς

    Γνωριμία με το Friedrichshafen

    Την επόμενη ημέρα αφήσαμε την όμορφη πόλη Meersburg και το park platz που μας φιλοξένησε και βάλαμε στο GPS την πόλη Friedrichshafen (Φρίντριχσχαφεν), χτισμένη και αυτή στις όχθες της λίμνης Κωνσταντίας. Δεν θα μέναμε στην πόλη απλώς θα κάναμε μια στάση για να τη δούμε γιατί εδώ υπάρχει ένα ξεχωριστό μουσείο. Το μουσείο Zeppelin. Χτίστηκε το 1932 και σήμερα το μουσείο καλύπτει τα πάντα γύρω από το αερόπλοιο Zeppelin που η πρώτη του πτήση έγινε το 1900.

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Το Φρίντριχσχαφεν, η πόλη του Ζέπελιν στην λίμνη Κωνσταντία

    Στην πόλη Φρίντριχσχαφεν της λίμνης Κωνσταντίας ο Γερμανός μηχανολόγος Κόμης Φερδινάνδος φον Ζέπελιν (Ferdinand von Zeppelin) ίδρυσε στις αρχές του 20ου αι. μια εταιρία κατασκευής αερόπλοιων Ζέπελιν. Αυτά γνώρισαν πολύ μεγάλη επιτυχία όταν χρησιμοποιήθηκαν για τις μετακινήσεις μεγάλων αποστάσεων στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αι. και αποτέλεσαν ορόσημο στην παγκόσμια αεροναυπηγική.  

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Το λιμάνι του Φρίντριχσχαφεν της λίμνης Κωνσταντίας με το Zeppelin να πετάει στον ουρανό

    Στο μουσείο Zeppelin υπάρχει ένα αναπαλαιωμένο τμήμα του Hindenburg, του μεγαλύτερου αεροσκάφους που κατασκευάστηκε ποτέ και που στις 6 Μαΐου 1937 εξερράγη πάνω από το Νιου Τζέρσεϋ μπροστά στα μάτια χιλιάδων κόσμου και δημοσιογράφων παίρνοντας μαζί του στο θάνατο 36 άτομα. Το μουσείο είναι επισκέψιμο, με εισιτήριο. Εάν όσα μάθατε και είδατε στο μουσείο για το Zeppelin σας έχουν εξάψει την φαντασία για μια πτήση μπορείτε να κλείσετε ένα εισιτήριο.

    Περισσότερα για το μουσείο θα βρείτε εδώ κι επίσης από το ίδιο link μπορείτε να κλείσετε τα skip the line (χωρίς αναμονή στις ουρές) εισιτήριά σας.

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Τα Zeppelin NT νέας τεχνολογίας αερόπλοια που κατασκευάζονται από την ίδια εταιρία του Φερδινάνδου φον Ζέππελιν χρησιμοποιούνται για τουριστικούς σκοπούς όσο και για επιστημονικές παρατηρήσεις και εποπτεία περιοχών

    Σήμερα τα νέας τεχνολογίας τουριστικά Zeppelin φτάνουν σε υψόμετρο 1.000 ποδιών και προσφέρουν την καλύτερη θέα στη λίμνη της Κωνσταντίας και τη γύρω περιοχή. Οι επιβάτες μπορούν να περπατήσουν γύρω από το πλοίο και να απολαύσουν τη θέα από κάθε κατεύθυνση. Το χαμηλό ύψος πλεύσης επιτρέπει στους επιβάτες να εντοπίζουν με σαφήνεια το πανέμορφο τοπίο των κάστρων, των βουνών και της λίμνης. Οι διαδρομές είναι διάφορες ξεκινώντας από 20 λεπτά μέχρι 120 λεπτά.

    Το νησί Λιντάου στη λίμνη Κωνσταντία

    Μετά από την πολύ ενδιαφέρουσα περιπλάνησή μας στη μικρή πόλη Φρίντριχσχαφεν ανεβήκαμε και πάλι στο αυτοκινούμενο για τον επόμενο προορισμό μας όπου και θα διανυκτερεύαμε. Αυτός ήταν το γραφικό Λιντάου. Μετά από την ασφαλή χώρο διαμονής μας στο park platz της πόλης (στοιχεία στο τέλος της ανάρτησης) το οποίο ήταν σε μακρινή απόσταση από το ιστορικό κέντρο του νησιού πήραμε το λεωφορείο Νο 5 που έκανε στάση έξω από το πάρκινγκ για μια βόλτα στα αξιοθέατα του Lindau. Ο καιρός ήταν θαυμάσιος εκείνη τη μεσημεριάτικη ώρα που δεν ήταν δυνατόν να την αναβάλλουμε για το απόγευμα.

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Το γραφικό Lindau, είναι η μεγαλύτερη πόλη στις βαυαρικές όχθες της λίμνης της Κωνσταντίας

    Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι χτισμένο πάνω στο ομώνυμο νησί το οποίο συνδέεται με την όχθη με οδική γέφυρα και με ένα φράγμα με τη σιδηροδρομική γραμμή που οδηγεί στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Το Λίνταου (Lindau), είναι μια μικρή πόλη της Βαυαρίας και νησί στην ανατολική όχθη της λίμνης Κωνσταντίας (Μπόντενζεε). Βρίσκεται κοντά στο “τριεθνές” σημείο συνάντησης Γερμανίας, Αυστρίας και Ελβετίας.

    Το λιμάνι του Lindau

    Το σήμα κατατεθέν στο Lindau είναι το γραφικό λιμάνι του με τα δυο ορόσημα. Το λιοντάρι και τον φάρο. Το βαυαρικό λιοντάρι (Bayerische Löwe) φτιαγμένο από ψαμμίτη είναι το σύμβολο της περιοχής της Βαυαρίας. Επάνω στο βάθρο του είναι χαραγμένοι οι λατινικοί αριθμοί MDCCCLVI που είναι ημερομηνία που ανεγέρθηκε, το 1856

    Από την άλλη πλευρά της εισόδου του λιμανιού στέκεται ο Νέος Φάρος (Neuer Leuchtturm) χτισμένος το 1853. Είναι ο νοτιότερος φάρος της Γερμανίας. Έχει ύψος 33 μέτρα και αν μπορείτε να ανεβείτε 139 σκαλοπάτια θα απολαύσετε μια από τις καλύτερες εικόνες της λίμνης, της πόλης του Λιντάου και των Άλπεων. (Έχει εισιτήριο)

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Τα δύο ορόσημα του λιμανιού του Λιντάου. Το λιοντάρι και ο φάρος

    Υπάρχει όμως ακόμα και ο παλιός φάρος, ο Mangenturm, που βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο του λιμανιού. Ο πύργος είναι ένας από τους παλαιότερους φάρους στη λίμνη και από το 1180 έως το 1853 λειτουργούσε ως φάρος και ήταν μέρος του τείχους της πρώην ελεύθερης αυτοκρατορικής πόλης του Lindau Το όνομα προέρχεται από το κοντινό παλαιό σπίτι των υφασμάτων και μαγκών γι αυτό ονομάζεται συνήθως και πύργος Μαγκ.

    Μια επιγραφή επάνω στον πύργο λέει: “Αυτός ο πύργος, που ονομάζεται Mangenturm, χτίστηκε τον 12ο αι. για να φωτίσει, να προστατεύσει και να υπερασπιστεί το λιμάνι μας-ένα ισχυρό σύμβολο της πρώην ελεύθερης αυτοκρατορικής πόλης του Lindau”.

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Ο παλιός φάρος Mangenturm του Λιντάου, με τα εντυπωσιακά χρωματιστά πλακάκια στην τριγωνική κορυφή του

    Η στάση μας στο τουριστικό γραφείο λίγο έξω από το λιμάνι, πριν επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης ήταν απαραίτητη. Πήραμε τους δωρεάν χάρτες και έτσι πανεύκολα περιηγηθήκαμε στους πλακόστρωτους δρόμους με τα μεσαιωνικά σπίτια και σε όλα τα αξιοθέατα.

    Αν θέλετε μια πρωτότυπη εξερεύνηση της πόλης επιλέξτε μια Self-guided Outdoor-Escape-Game and walk. Εξερευνήστε το Lindau μέσα από ένα παιχνίδι μυστηρίου. Αποκρυπτογραφήστε αινίγματα, ανακαλύψτε μαύρες ιστορίες και λύστε μια φανταστική υπόθεση δολοφονίας κατά τη διάρκεια αυτού του αυτο-καθοδηγούμενου παιχνιδιού-απόδρασης σε εξωτερικούς χώρους. Μια ακόμα ιδιαίτερη εξερεύνηση μπορείτε να κάνετε μέσω ενός “παιχνιδιού” scavenger hunt.

    Το νησί είναι γεμάτο με μεσαιωνικά κτίσματα με μπαγδατί. Η παλιά πόλη (Altstadt), είναι στα περισσότερα σημεία πεζοδρομημένη οπότε ήταν πολύ εύκολη η βόλτα μας σε αυτήν. Έχει πολλά εντυπωσιακά αναγεννησιακά και μπαρόκ σπίτια και ιδιαίτερα ελκυστική ήταν η οδός Maximilianstrasse, ο κεντρικός δρόμος με τα διακοσμημένα σπίτια του 16ου και 17ου αι., τις στοές, τις βρύσες, τα ξενοδοχεία και τα γραφικά καφέ και εστιατόρια.

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Υπέροχα αναγεννησιακά σπίτια κοσμούν το Λιντάου

    Το όνομα Lindau σημαίνει «νησί όπου φυτρώνουν φλαμουριές». Γι αυτό και το οικόσημο της πόλης αλλά και οι σφραγίδες, ήδη από τον 13ο αι. έχουν μια φλαμουριά ή συμβολίζονται με ένα φύλλο φλαμουριάς. Η φλαμουριά ακόμα και σήμερα βρίσκεται σε πολλά σημεία του νησιού και της πόλης.

    Στην Maximilianstrasse το στολίδι της είναι το παλιό Δημαρχείο (Altes Rathaus) που χτίστηκε το 1436 με την πολύχρωμη πρόσοψη του. Το Παλιό Δημαρχείο έχει δύο όψεις. Η μια βλέπει προς την Maximilianstrasse και η άλλη προς τη μικρή πλατεία Bismarckplatz και τον πεζόδρομο που οδηγεί και πάλι στο λιμάνι.

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Το Altes Rathaus στο Λιντάου. Ένα πολύ εντυπωσιακό κτίριο με υπέροχες ζωγραφιές στην πρόσοψή του

    Αυτή η πρόσοψη είναι πιο στολισμένη που εκτός από τις υπέροχες τοιχογραφίες έχει και μια μεγάλη, καλυμμένη ξύλινη σκάλα που καταλήγει σε ένα παράθυρο σε προεξοχή. Το Νέο Δημαρχείο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Παλαιό και η καμπάνα του ηχεί κάθε μέρα στις11:45 π. μ.

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Το στεγασμένο μπαλκόνι του Παλιού Δημαρχείου στο Λιντάου

    Σημαντικό αξιοθέατο της παλιάς πόλης του Λιντάου είναι και η Ρωμανική εκκλησία του Αγίου Πέτρου (Peterskirche), που ιδρύθηκε στα τέλη του 10ου αιώνα. Αυτή η εκκλησία είναι πάνω από 1.000 χρόνια με τοιχογραφίες των παθών του Χριστού. Η εκκλησία βρίσκεται δίπλα στο παραμυθένιο στρογγυλό πύργο με την μυτερή κορυφή και τους τέσσερις γωνιακούς πυργίσκους του, τον Diebsturm. Σίγουρα τραβάει τα βλέμματα όλων των επισκεπτών παρ΄ όλη τη σκοτεινή ιστορία του γιατί οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν την παλαιότερη χρήση του.

    Ο πύργος των κλεφτών του 14ου  αι. ήταν για πολλά χρόνια φυλακή της πόλης, ενώ σήμερα είναι ένα αξιοθέατο του Lindau.

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Η φυλακή των κλεφτών, Diebsturm, στο Λιντάου

    Από το 1951 στο Λιντάου γίνονται οι Συναντήσεις βραβευμένων με Νόμπελ που προσελκύει κάθε χρόνο στην πόλη πολλούς τιμημένους επιστήμονες με Βραβείο Νόμπελ. Φοιτητές από όλο τον κόσμο και νέοι επιστήμονες μπορούν να συναντήσουν τους νομπελίστες και  να κουβεντιάσουν μαζί τους τα νεότερα επιστημονικά θέματα.

    Προς το απογευματάκι από εκεί που ούτε καν το περιμέναμε ο ουρανός άρχισε να μαζεύει βαριά σύννεφα. Κρύφτηκε ο ήλιος, σκοτείνιασε και εντελώς ξαφνικά ο συννεφιασμένος ουρανός δεν άντεξε πλέον και οι χοντρές ψιχάλες άρχισαν να πέφτουν δυνατά. Μετά βίας κάτω από τα καταστήματα άλλοτε να βρεχόμαστε και άλλοτε να περιμένουμε μήπως σταματήσει η μπόρα φτάσαμε στη στάση του λεωφορείου. Για καλή μας τύχη το προλάβαμε και φτάσαμε σχεδόν ¨παπιά¨ στο αυτοκινούμενο αφού δεν είχαμε μαζί μας ούτε ομπρέλα, ούτε τουλάχιστον τα αδιάβροχα πόντζο τσάντας. Για εκείνο το βράδυ τέλος καλά όλα καλά.

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Το Λιντάου όταν άρχισε να βραδιάζει και λίγο πριν πιάσει η μπόρα!

    Όμως δυστυχώς ο κακός καιρός, βρισκόμασταν στις Άλπεις να μην το ξεχνάμε, δεν σταμάτησε ούτε την άλλη μέρα που δεν μας άφησε να ξεμυτίσουμε από το αυτοκινούμενο, ούτε και την επόμενη. Έτσι άδοξα αφήσαμε τη θέση μας, δεν μπορέσαμε να δούμε την νέα πόλη του Λιντάου και φύγαμε για τον επόμενο προορισμό μας.

    Πέμπτη ημέρα ξενάγησης στη λίμνη Κωνσταντία

    Στο Bregenz της Αυστρίας

    Ήδη με τη δυνατή βροχή να πέφτει συνεχώς βάλαμε τις νέες συντεταγμένες του κάμπινγκ του νέου προορισμού μας που ήταν η πόλη Μπρέγκεντς (Bregenz) της Αυστρίας. Εκεί θα τελείωνε το road trip στη λίμνη Κωνσταντία, βλέποντας και την πανέμορφη αυστριακή πόλη που είναι παγκοσμίως γνωστή για την πλωτή σκηνή της όπερας. Η απόσταση από το Λιντάου στο Μπρέγκεντς είναι μόνο 9 χλμ! Η διαμονή μας στην πόλη στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφού πλέον η βροχή που μας είχε ταλαιπωρήσει στο Λιντάου είχε σταματήσει και είχε βγει ο δυνατός ήλιος για να τα στεγνώσει όλα. Για το Μπρέγκεντς στην παρούσα ανάρτηση δεν θα μιλήσω περισσότερο, γιατί στο Ανθομέλι είναι ήδη αναρτημένη η αφιέρωση που έχω κάνει για αυτήν την όμορφη πόλη.

    Διαβάστε την ανάρτηση και μάθετε περισσότερα για αυτήν την πόλη που είναι διάσημη παγκοσμίως για το φεστιβάλ όπερας που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι: To Bregenz της Αυστρίας και η πλωτή σκηνή της όπερας

    Ένα road trip στην τριεθνή λίμνη Κωνσταντία
    Στην πλωτή σκηνή του Bregenz με τα σουρεαλιστικά σκηνικά του “Μαγικού αυλού” του Μότσαρτ. Κάθε χρόνο τα σκηνικά ανανεώνονται σύμφωνα με την όπερα που παίζεται εκείνη τη χρονιά

    Τελειώνοντας αυτή μου την ανάρτηση για τη λίμνη Κωνσταντία έχω να σας πω πως το Ελβετικό κομμάτι της λίμνης το είχαμε διανύσει σε άλλο μας ταξίδι, όταν είχαμε επισκεφθεί την Ελβετία και έχω γράψει αναρτήσεις για δύο αξιόλογα μέρη που μας είχαν εντυπωσιάσει. 

    Διαβάστε πατώντας τα link:

    Stein am Rhein, η ζωγραφιστή πόλη της Ελβετίας

    Rheinfall, οι καταρράκτες του Ρήνου

    Διαμονή για αυτοκινούμενα

    Σε όλη τη λίμνη Bodensee υπάρχουν πάρα πολλοί χώροι στάθμευσης για τα αυτοκινούμενα και πολλά κάμπινγκ. Σε εσάς απομένει πιο θα διαλέξετε για να μείνετε. Στον χάρτη της Google πληκτρολογήστε τη λέξη park platz lake Bodensee και θα σας βγάλει τους χώρους. Οι δικοί μας χώροι διαμονής είναι οι παρακάτω:

    1. Wohnmobilstellplatz   Allmendweg   Meersburg/Bodensee    Allmend 1   GPS n47, 70217  o9,26991  και Allmend 2   n47,70175   o9,27199

    2. Blauwise  P+ R   Achstrasse 34 Lindau    GPS n47, 55869    o9, 70130

    Η διαμονή είναι με τις ώρες. Τότε εμείς πληρώσαμε 0,70/h. σύνολο για 24 ώρες 16,80 ευρώ. Για το άδειασμα των γκρίζων νερών 0,50 και για γέμισμα με καθαρό νερό 0,50 του ευρώ. Έξω από το park platz υπάρχει στάση λεωφορείου Νο 5 το οποίο πήραμε και μας πήγε κατευθείαν στο ιστορικό κέντρο του νησιού. Υπάρχει όμως και πάρκινγκ αυτοκινήτων ΙΧ μέσα στο νησί και δίπλα στον σιδηροδρομικό σταθμό.

    DB BahnPark Parkplatz Bahnhof Lindau-Insel   P1   GPS  n47,54362   o9,68097

    3. Camping Gasthof Lamm, Mehrerauesstrasse 51 Bregenz Austria

    Επιλέξτε τη διαμονή σας από την πλατφόρμας του booking μέσω του blog anthomeli (αναζήτηση από τον παρακάτω χάρτη):



    Booking.com

    Οι αναμνήσεις που μας άφησε αυτό το road trip στη λίμνη Κωνσταντία είναι ακόμα μέσα στο μυαλό μου. Ίσως κάποιες από αυτές με τον καιρό να έχουν ξεθωριάσει. Όμως όταν ανατρέχω στις φωτογραφίες μας, τότε όλα μου έρχονται στο νου, όπως έγινε και τώρα που αποφάσισα να γράψω αυτήν την ανάρτηση μετά από τόσα χρόνια. Εάν έχετε ταξιδέψει στη λίμνη Κωνσταντία ή απλώς έχετε περάσει από αυτήν θα χαιρόμουν πολύ να μου γράψετε τις εντυπώσεις σας.

    Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι πάντα να έχετε καλά και ασφαλή ταξίδια.

    Με αγάπη

    μαμά Μαρία από το Ανθομέλι

    Pin it for later

    Το road trip στη λίμνη Κωνσταντία είναι μια διαδρομή με πολλά αξιοθέατα σε υπέροχες πόλεις μέσα σε ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο. Κωνσταντία, Mainau, Lindau μερικές από τις πόλεις που πρέπει να επισκεφθείτε.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    mama Maria
    mama Maria
    Γεια σας! Είμαι η Μαρία, μητέρα της Κατερίνας και της Κάλης Εδώ και και χρόνια ταξιδεύουμε με το σύζυγό μου σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα με το αυτοκινούμενό μας. Έχουμε επισκεφθεί μεγάλες και μικρές πόλεις, χωριά απόμερα και χωριά διάσημα, έχουμε γνωρίσει αξιοθέατα και μνημεία που δεν θα μπορούσαμε να τα γνωρίσουμε με διαφορετικό τρόπο. Τις ταξιδιωτικές αυτές εμπειρίες, πλαισιωμένες με δικές μας φωτογραφίες, ιστορικά στοιχεία και εξτρά πληροφορίες τις γράφω με το όνομα μαμά Μαρία και θα τις βρείτε στην κατηγορία ΤΑΞΙΔΙΑ του blog anthomeli

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης