ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    11 χρόνια blogging, οι 5 πιο συχνές ερωτήσεις σας

    Χρόνια Πολλά Ανθομέλι! 11 χρόνια blogging και η χαρά μας είναι μεγάλη. Κάθε χρόνο δηλαδή, αλλά φέτος έχει και μια νοσταλγική χροιά όλο αυτό το #bloganniversary καθώς συνειδητοποιήσαμε πόσο πολύ μεγαλώσαμε κι εμείς αλλά κυρίως τα παιδιά μας. Μια εντεκαετία δημιουργική, αποδοτική και επιτυχημένη και επειδή σήμερα έχουμε να πούμε πολλά διαβάστε το ποστ μας και έπειτα ακολουθήστε μας και στο SoMe καθώς κι εκεί έχουμε ξεχωριστό υλικό για εσάς. Σας περιμένουμε στο facebook aλλά κυρίως στο Instagram, όπου την Κυριακή το βράδυ στις 8 θα έχουμε και εορταστικό live αλλά και πολλούς διαγωνισμούς για μία ολόκληρη εβδομάδα!

    11 χρόνια Ανθομέλι

    11 χρόνια Ανθομέλι και η ερώτηση για ακόμη μία χρονιά είναι: Τι να γράψουμε που να μην έχουμε πει στους αναγνώστες μας; Κι αν δεν έχουμε γράψει ποστ για τα γενέθλια του Ανθομέλι! Κι αν δεν σας έχουμε μιλήσει για τα αγαπημένα ΣΑΣ ποστ, για τα αγαπημένα ΜΑΣ ποστ, για τα αγαπημένα post της google. Τα καλύτερα ταξίδια της Μαμάς Μαριάς αλλά και τις πιο καλοδουλεμένες μας ιδέες. Έχουμε κάνει φωτογραφήσεις ειδικά για την ημέρα αυτή και σας έχουμε εξηγήσει πώς σκεφτήκαμε το όνομα του blog μας. Έχουμε γελάσει και έχουμε κλάψει μαζί σας και τα σχόλιά σας και φυσικά σας έχουμε κάνει άπειρα δώρα μέσα από τους διαγωνισμούς μας.

    Πέρυσι, στα δέκα χρόνια κάναμε και ένα zoom meeting με φίλους και αναγνώστες. Κάθε χρόνο σπάμε το κεφάλι μας για να βρούμε τι είναι αυτό που δεν σας έχουμε πει και σε ποια ερώτηση δεν έχουμε απαντήσει και καταλήξαμε ότι φέτος, μετά από 11 χρόνια blogging, ήρθε η ώρα να απαντήσουμε στις 5 πιο συχνές ερωτήσεις σας. Ποιες λέτε να είναι αυτές;

    Τι είναι το blog;

    Βρε παιδιά, βρε παιδιά! Κι όμως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι, πολλές φορές και νέοι, που δεν ξέρουν τι είναι το blog. Site, facebook, ιστοσελίδα, ίντερνετ, όλα μπερδεμένα στο κεφάλι τους. Οπότε κι εμείς πρέπει από την αρχή να εξηγούμε τι είναι το Ανθομέλι και τι είναι ένα blog. Φυσικά εσείς για να μας διαβάζετε δεν χρειάζεται να σας το εξηγήσουμε. Αυτή είναι η πρώτη ερώτηση που μας κάνουν όταν τους λέμε πως είμαστε bloggers και ότι έχουμε ένα family & travel blog στο διαδίκτυο! Βέβαια να πω την αλήθεια, τώρα τελευταία προς αποφυγή του ίδιου βλέμματος γεμάτο απορία, απλά λέω ότι έχω ένα site στο ίντερνετ με θέματα που αφορούν την οικογένεια. Μπανάλ μου φαίνεται αλλά λύνει πολλές απορίες!

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Με πολύ απλά λόγια θα έλεγα ότι blog είναι μια ιστοσελίδα που τα θέματα και που περιλαμβάνει και ο τρόπος που αυτά γράφονται είναι πάντα μέσα από την προσωπική εμπειρία και την προσωπική ματιά του ατόμου που τα γράφει. Οι προσωπικές στιγμές καθώς και οι προσωπικές φωτογραφίες είναι βασικός πυλώνας ενός οικογενειακού blog και σίγουρα ο writer δεν μπορεί να αποκαλείται δημοσιογράφος. Επίσης η συχνότητα που ανεβαίνουν τα ποστ δεν είναι αυτή που υπάρχει σε ένα portal ή ένα μεγάλο site καθώς δεν υπάρχει δημοσιογραφική ομάδα από πίσω. Οπότε 2-3 ποστ την εβδομάδα είναι ένας σύνηθες αριθμός αναρτήσεων.

    11 χρόνια blogging, οι 5 πιο συχνές ερωτήσεις σας
    H οικογένεια του Ανθομέλι όπως είναι σήμερα
    11 χρόνια blogging, οι 5 πιο συχνές ερωτήσεις σας
    Η οικογένεια του Ανθομέλι 9 χρονιά πριν

    Δηλαδή εσείς τι κάνετε;

    Φυσικά η αμέσως επόμενη ερώτηση είναι το τι ακριβώς κάνουμε στο blog. Εδώ βέβαια πρέπει να δικαιολογήσω και ορισμένους ανθρώπους (αλήθεια το λέω!). Μας βλέπουν να ταξιδεύουμε, μας βλέπουν να κάνουμε κατασκευές, να γυρίζουμε βίντεο, να διαφημίζουμε προϊόντα, να προτείνουμε βιβλία, να ανεβάζουμε συνταγές, να μιλάμε στο instagram! E, δίκαιο δεν έχουν να έχουν μπερδευτούν οι άνθρωποι; Σου λέει, αυτές θα μας τρελάνουν. Κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό. Οπότε με την άδειά σας, να τους δικαιολογήσουμε γι’ αυτή την ερώτηση!

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η δουλειά ενός blogger είναι πολύ πιο δύσκολη και περίπλοκη απ’ ότι φαντάζεστε ειδικά αν το blog είναι και επαγγελματικό, δηλαδή περιλαμβάνει αναρτήσεις/άρθρα που είναι διαφημιστικά και άρα προσφέρει έσοδα. Το Ανθομέλι ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία σχεδόν 2 χρόνια μετά τη δημιουργία του και από τότε δεν έχει σταματήσει να φέρνει στις οθόνες σας ιδέες και προτάσεις για προϊόντα, εταιρείες και υπηρεσίες που θεωρούμε ότι είναι κατάλληλες για οικογένειες, πάντα φυσικά μέσα από τη δική μας προσωπική ματιά.

    Όπως καταλαβαίνετε η επαγγελματική του φύση συν το πάθος μας για πρωτοπορία, υψηλής ποιότητας περιεχόμενο και προσπάθεια για ενσωμάτωση στις ανάγκες του σήμερα (βλ. SoMe) μας κάνει να τρέχουμε όλη μέρα και πολλές φορές να μην προλαβαίνουμε να ανεβάσουμε και όλο το υλικό που έχουμε στο μυαλό μας. Σε μια άλλη χώρα ή εποχή σίγουρα το blog θα ήταν η βασική μας εργασία!

    11 χρόνια blogging, οι 5 πιο συχνές ερωτήσεις σας
    Η οικογένεια της Κατερίνα το 2011 και το το 2022

    Βγάζετε λεφτά;

    Όπα! Πήγαμε και στις αδιάκριτες ερωτήσεις! Αλήθεια εσείς ρωτάτε κάποιον που γνωρίζετε πόσα λεφτά βγάζει από τη δουλειά του; Φαντάζομαι πως όχι! Παρ όλα αυτά, για κάποιον λόγο, πολύ συχνά όταν κάποιος μας ακούει ότι ασχολούμαστε με το blogging και το instagram, είναι σαν να του βγαίνει αυτόματα η ερώτηση! Από την άλλη, με τόσο ντόρο που έχει γίνει με τους influencer, σου λέει ο άλλος μήπως να μάθω αν μπορώ κι εγώ να κερδίσω χρήματα “έτσι εύκολα” (εδώ γελάνε!). Επίσης τώρα τελευταία ακούσαμε και το εξής: “Ε, εντάξει βρε κορίτσια, τόσα λεφτά βγάζετε από το blog, αφήστε και κάτι που να μην κάνετε!” ως απάντηση σε ένα καινούργιο εγχείρημα που θέλαμε να κάνουμε.

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Προς ενημέρωσή σας, ναι βγάζουμε χρήματα νόμιμα αλλά όχι άφθονα! Fingers crossed να γίνει και αυτό! Και όπως σας είπα και παραπάνω, αν ποτέ μας δείτε να τα παρατάμε όλα και να ασχολούμαστε μόνο με το blog τότε σίγουρα θα έχουμε κάνει την καλή! Επίσης, θέλω εδώ να προσθέσω κάτι. Πολλές φορές ακούμε για “ομάδες” πίσω από blogs και άτομα που στηρίζουν όλο αυτό το εγχείρημα… τα οποία φυσικά τις περισσότερες φορές το κάνουν δωρεάν!

    Εμείς προσωπικά ποτέ δεν θέλαμε να βάλουμε κάποιον να εργαστεί για εμάς (παρόλο που θα σκότωνα για μία γραμματέα!) χωρίς να μπορούμε να πληρώσουμε για τη δουλειά που μας προσφέρει. Οπότε απλώνουμε τα πόδια μας μέχρι εκεί που φτάνει η κουβέρτα. Ποια είναι λοιπόν η δική μας ομάδα; Η Μαμά Μαρία που έχει αναλάβει εθελοντικά το μεγαλύτερο μέρος των ταξιδιωτικών μας αναρτήσεων και φυσικά ο τεχνικός/σύμβουλος/φίλος της καρδιάς μας Πάνος Σακαλάκης από το Ink Story (διάβαστε και το άρθρο μας αφιέρωμα σε αυτόν και τη δουλειά του εδώ) που του ανήκει και το μεγάλο μπράβο μεγάλου μέρους του monetization αυτού του blog.

    11 χρόνια blogging, οι 5 πιο συχνές ερωτήσεις σας
    Η Μαμά Μαρία πάντα στο πλάι μας να στηρίζει το blog μας με τις ταξιδιωτικές της αναρτήσεις και φυσικά να κάνει αυτό που τόσο αγαπάει, να μιλάει για ταξίδια!

    Ακολουθήστε την Μαμά Μαρία στο φοβερό ταξιδιωτικό instagram account της

    Ακολουθήστε μας στην ταξιδιωτική μας ομάδα στο Facebook Ταξίδια με το Ανθομέλι

    Ακολουθήστε μας στο ξενόγλωσσο account μας στο Instgram Greek Travel Family

    Γνωρίστε το ξενόγλωσσο ταξιδιωτικό μας blog Greek Travel Family


    Πόσο χρόνο αφιερώνετε;

    Τώρα να σας πω την αλήθεια δεν ξέρω αν αυτή την ερώτηση μας την κάνουν ή τους ωθούμε να μας την κάνουν όταν μας κοιτάζουν λίγο υποτιμητικά για την ενασχόλησή μας, του στυλ “σιγά μωρέ τι κάνετε”. Και μην σας πω ότι εντυπωσιάζονται καθώς για κάποιον λόγο οι περισσότεροι νομίζουν (ΑΚΟΜΑ!) ότι η ενασχόληση με το διαδίκτυο είτε είναι hobby είτε μόνο διασκέδαση!

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Νομίζω ότι και σε εσάς να το πω, πάλι δεν θα πιστέψετε πόσο χρόνο αφιερώνουμε για το blog μας. Ίσως μας πείτε υπερβολικές, ίσως κολλημένες ίσως να μας δικαιολογήσετε καθώς αυτό που κάνουμε το αγαπάμε πολύ! Χωρίς να πω λοιπόν αριθμό, θα πω ότι όλα μας σχεδόν τα πρωινά είναι αφιερωμένα στο blogging, πολλά από τα μεσημέρια μας, τα βράδια μας και τα Σαββατοκύριακά μας! Σας κάλυψα;

    Να πω επίσης ότι το blogging δεν είναι η μόνη μας ενασχόληση καθώς και οι δύο έχουμε τις βασικές δουλειές μας, η Κατερίνα είναι καθηγήτρια μουσικής, εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση με τον άντρα της και φυσικά είναι πρωτομάστορας στο We Love Pinatas. Εγώ από την άλλη είμαι καθηγήτρια αγγλικών και συνδημιουργός στο We Love Pinatas. Βάλε σπίτι, παιδιά, σύζυγο, ταξίδια, φίλοι, προσωπικός χρόνος… ε καταλάβατε!

    Βρείτε τις χειροποίητες πινιάτες μας στο jamjar.gr/store/welovepinatas αλλά και στο facebook και στο instagram

    Δεν θα ξεχάσω, σε ένα pr event μια “φίλη” blogger στην ειλικρινή κατάθεση ψυχής που της έκανα ότι πραγματικά στεναχωριέμαι που δεν ασχολείται πλέον με το blog της καθώς μου άρεσε πολύ, μου είπε – χωρίς ντροπή – ότι μάλλον εγώ θα έχω πολύ ελεύθερο χρονο για να μην έχω σταματήσει να γράφω ακόμα. Οκ! Παιδιά, τα πάντα είναι θέμα προτεραιοτήτων και φυσικά επαγγελματικών στόχων! Αυτά!

    11 χρόνια blogging, οι 5 πιο συχνές ερωτήσεις σας 5
    Η οικογένεια της Κάλης το 2011 (η γέννηση του blog έγινε λίγο μετά την γέννηση της Μελίτας) και τώρα (2022)

    Δεν έχω facebook. Μπορώ να διαβάσω αυτά που γράφετε;

    Την πρώτη φορά που άκουσα αυτή την ερώτηση, είπα, δεν μπορεί πλάκα με κάνει! Μα πόσο άσχετη είναι! Στην πορεία όμως συνειδητοποίησα ότι για πολλούς ανθρώπους το ίντερνετ ισούται με το facebook. Αυτός είναι ο κόσμος τους και εκεί νομίζουν ότι αρχίζουν και τελειώνουν όλα. Οπότε ναι, την έχουμε ακούσει και αυτή την ερώτηση πολλές φορές.

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το Ανθομέλι δεν συνδέεται άμεσα με το Facebook και εννοείται ότι μπορείτε να το διαβάσετε ανεξάρτητα απλά πληκτρολογώντας anthomeli.com σε κάποια μηχανή αναζήτησης όπως το chrome ή το mozzila ή το internet explorer ή το safari (ό,τι χρησιμοποιεί ο καθένας). Το Facebook καθώς και όλες οι υπόλοιπες πλατφόρμες στις οποίες συναντάτε το Ανθομέλι είναι απλά ένας τρόπος για να προωθήσουμε τις αναρτήσεις μας και φυσικά για να συνδεθούμε με τους αναγνώστες μας πιο άμεσα. Μπορείτε να μας βρείτε επίσης στο Instagram, στο Tik Tok, στο Pinterest, στο Twitter (όχι με μεγάλη επιτυχία) και στο Google News.

    Ιδανικό ωστόσο για όποιον δεν έχει αυτές τις πλατφόρμες είναι να εγγραφεί στο newsletter μας και να λαμβάνει από εκεί τις τελευταίες αναρτήσεις μας και φυσικά όλα τα δωρεάν εκτυπώσιμά μας! Θα βρείτε το “κουτί” της δωρεάν εγγραφής στο τέλος της σελίδας του Ανθομέλι.


    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Instagram

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Pinterest

    Ακολουθήστε Anthomeli στο Tik Tok

    Ακολουθήστε Anthomeli στο Twitter

    Ακολουθήστε Anthomeli στο Youtube


    Οι γενέθλιες αναρτήσεις στο Ανθομέλι:

    Ένας χρόνος με ένα Ανθάκι και μια κουταλίστα Μέλι! Ένας χρόνος Ανθομέλι!

    Το γλυκό σαν μέλι διαδικτυακό μας παιδί γίνεται σήμερα 2 χρονών!

    Πέρασαν κιόλας 3 χρόνια; Χρόνια μας πολλά!!

    Τέσσερα χρόνια Ανθομέλι!

    Πέντε χρόνια Ανθομέλι με δύο Super Girls

    Έχουμε γενέθλια: τo Aνθομέλι μεγάλωσε και έγινε 6 χρονών

    Επτά χρόνια Ανθομέλι, επτά χρόνια μαζί σας

    Τα γενέθλια του Ανθομέλι και το δώρο του. (8 χρόνια)

    Μοναδικό μας Ανθομέλι έγινες 9!

    Η οικογένεια του Ανθομέλι κλείνει 10 χρόνια


    11 χρόνια blogging, οι 5 πιο συχνές ερωτήσεις σας
    Σας ευχαριστώ
    11 χρόνια blogging, οι 5 πιο συχνές ερωτήσεις σας
    Σας ευχαριστώ

    Γενέθλιο live στο instagram

    Αν δεν καταφέρατε να είστε μαζί μας στο live για τα γενέθλιά μας στο instagram μπορείτε να το παρακολουθήσετε από εδώ. Χαρίσαμε και ολοκαίνουρια βιβλία αυτοβελτίωσης αλλά και για γονείς των αγαπημένων μας εκδοτικών οίκων με τους οποίους συνεργαζόμαστε πολλά χρόνια.

    Διαγωνισμοί (giveaway)

    Θέλουμε όμως να ευχαριστήσουμε και τους συνεργάτες/χορηγούς των διαγωνισμών μας για φέτος που θα προσφέρουν σε Facebook και Instagram πολλά δώρα σε εσάς! Πάμε να τους δούμε παρέα και θα χαρούμε να τους ακολουθήσετε στα SoMe.

    Ευχαριστίες

    Και τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς για την αγάπη σας. Ξεκινώντας από εσένα που μπήκες μία φορά και δεν ξαναμπήκες (δεν πειράζει!), εσένα που μπήκες μία φορά σου αρέσαμε και μετά ξαναμπήκες και ξαναμπήκες, εσένα που διαβάζεις τις ταξιδιωτικές αναρτήσεις της Μαμάς Μαρίας και μας στέλνεις τα υπέροχα σχόλιά σου, εσένα που μας παρακολουθείς στα SoMe και μας κάνεις like, εσένα που αγοράζεις τις πινιάτες μας, εσένα που μας στέλνεις μηνύματα καρδιάς στο Instagram, εσένα που ανοίγεις το newsletter μας! Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και μας κάνει το δικό του δώρο. Ευγνώμονες για όλα τα “δώρα” σας, απλά και ταπεινά ένα μεγάλο ευχαριστώ!

    Και κάπου εδώ θα τελειώσουμε τη γενέθλια ανάρτηση μας ελπίζοντας να έχουμε λύσει και πολλές από τις δικές σας απορίες. Ποτέ όμως δεν θα ξεχνούσαμε να ολοκληρώσουμε χωρίς να ευχαριστήσουμε τις οικογένειες μας που για ακόμη μία χρονιά μας άντεξαν, μας βοήθησαν, μας στήριξαν συναισθηματικά και πρακτικά και είναι ψυχή τε και σώματι κομμάτι του Ανθομέλι.

    Εσείς αλήθεια ποια ερώτηση θα μας κάνατε; Hit it, όσο κλισέ κι αν είναι! 11 χρόνια είναι αυτά! Θα τα απαντήσουμε όλα!

    Κατερίνα και Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης