ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Eκδρομή στo Αισθητικό Δάσος Καισαριανής με την Anima

    Μία ακόμα εκπαιδευτική εκδρομή που οργανώσαμε για τη δημοσιογραφική ομάδα της ΣΤ Δημοτικού του σχολείου μας, που δημιουργήσαμε μαζί με τη φίλη και μαμά εθελόντρια (όπως κι εγώ), την Μαρίνα, ήταν στο Δάσος της Καισαριανής. Ο σκοπός μας όμως δεν ήταν απλά να περάσουμε μια όμορφη μέρα στην εξοχή αλλά να γνωρίσουμε το έργο της Anima για την προστασία της άγριας ζωής του τόπου μας. Η Μαρίνα βλέπετε είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη απέναντι στα περιβαλλοντικά θέματα κι έτσι οι γνώσεις της και οι επαφές της μας οδηγούν στη γνωριμία δράσεων που βοηθούν την προστασία της φύσης. (όπως ακριβώς και στον εκδρομή που κάναμε στη Βραυρώνα).

    Τι είναι η Anima

    H Anima είναι ένας μη κερδοσκοπικός Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής με σκοπό την περίθαλψη και ομαλή επανένταξη στο φυσικό περιβάλλον τραυματισμένων και ανήμπορων άγριων ζώων. Το έργο τους φυσικά περιλαμβάνει την φροντίδα τους και τη νοσηλεία τους, πάντα με τη σημαντική οικονομική συνεισφορά όλων εμάς αλλά κυρίως με το πάθος, την αγάπη και την ανιδιοτέλεια των εθελοντών και του προσωπικού του Συλλόγου.

    Ξέρατε ότι κάθε χρόνο εισάγονται από 2000-3000 ζώα στον σταθμό πρώτων βοηθειών της Anima; Από σπάνιο πουλιά έως ελάφια, χελώνες και πολλά ακόμα μέλη της πλούσιας ελληνικής πανίδας. Για αυτό και οι δωρεές σας είναι πολύ σημαντικές. Μπορείτε με ένα μικρό ποσό να βοηθήσετε στη διατροφή, την φαρμακευτική αγωγή ή την επέμβαση ενός τραυματισμένου ζώου. Εμείς πάντως είμαστε πολύ περήφανοι που βοηθήσαμε μέσα από τη συμμετοχή σας σε ένα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και σχολεία της Anima.

    Eκδρομή στo Αισθητικό Δάσος Καισαριανής με την Anima 1
    Τα παιδιά έρχονται πρώτη φορά σε επαφή με ένα σκαντζόχοιρο
    Eκδρομή στo Αισθητικό Δάσος Καισαριανής με την Anima 3
    Τα χελωνάκια ήταν μια γλύκα1

    Μπορείτε να μάθετε περισσότερα μέσα από την ιστοσελίδα τους wild-anima.gr

    Εκπαιδευτικό πρόγραμμα επανένταξης άγριων ζώων στη φύση.

    Φυσικά όταν στην Ελλάδα μιλάμε για άγρια ζώα, όπως ρώτησαν και τα παιδιά, δεν αναφερόμαστε σε λιοντάρια και τίγρεις αλλά περισσότερο σε ζώα που δεν θεωρούνται οικόσιτα. Για την Anima, άγριο ζώο είναι και η χελώνα αλλά και μία αλεπουδίτσα. Οπότε πριν μπείτε σε κάποιο από τα προγραμμάτα ενημερώστε τα παιδιά ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ελευθερώσουμε στο φυσικό περιββάλλον κάποιον ελέφαντα, χεχε!

    Το πρόγραμμά μας έλαβε χώρο στο Δάσος της Καισαριανής, ένα υπέροχο φυσικό χώρο που κάλυψε πλήρως τις ανάγκες μας για καθαρό αέρα και επαφή με τη φύση. Αρχικά τα κορίτσια της Anima είχαν οργανώσει ένα παιχνίδι γνωριμίας με τα παιδιά αλλά και γνωριμίας με την άγρια ζωή της χώρας μας. Έτσι, ξέρετε, για να σπάσει ο πάγος. Ερωτήσεις, παιχνίδι, αστείες απαντήσεις και το warm-up είχε ήδη ξεκινήσει.

    Eκδρομή στo Αισθητικό Δάσος Καισαριανής με την Anima 5
    Το πρόγραμμα είναι ιδανικό και για μικρά αλλά και για μεγαλύτερα παιδιά
    Eκδρομή στo Αισθητικό Δάσος Καισαριανής με την Anima 7
    Φύγαμε για το δασάκι!

    Η συνέχεια ήταν μυστική. Τα παιδιά δεν γνώριζαν ποια ζώα θα ελευθερώναμε στο φυσικό τους περιβάλλον έπειτα από την περίθαλψη τους από την Anima κι έτσι οι μαντεψιές έδιναν και έπαιρναν. Αρχικά μεταφερθήκαμε στα ενδότερα του δάσους και έπειτα έγινε η απελευθέρωση μιας τσίχλας (το γνωστό πουλί καλέ!), 2 σκαντζόχοιρων και 40 μικρών χελωνων! Η στιγμή εκείνη πολύ όμορφη και συγκινητική. Τον ρόλο της απελευθέρωσης ανέλαβαν φυσικά οι εθελόντριες της Anima αλλά τα παιδιά βοήθησαν με το να μην τρομάξουν τα ζώα με τις φωνές και τις άγριες κινήσεις.

    Eκδρομή στo Αισθητικό Δάσος Καισαριανής με την Anima 9
    Η εθελόντρια της Anima ήταν πολύ κατατοπιστική και καλά εκπαιδευμένη
    Eκδρομή στo Αισθητικό Δάσος Καισαριανής με την Anima 11
    Όπως βλέπετε τα παιδιά δεν έφυγαν καθόλου από γύρω της
    Eκδρομή στo Αισθητικό Δάσος Καισαριανής με την Anima 13
    44 χελωνάκια βρήκαν τον δρόμο να γυρίσουν στο φυσικό τους περιβάλλον

    Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν για αυτά τα ζώα, για το έργο της Anima, για τη σημασία της προστασία της άγριας πανίδας της χώρας μας και φυσικά πολλά πολλά ακόμα πράγματα που ως μικροί δημοσιογράφοι κατέγραψαν εννοείται και στην εφημερίδα τους.

    Ένα από τα πιο υπέροχα όμως πράγματα που έγιναν έπειτα από τη εκπαιδευτική αυτή εκδρομή είναι ότι ουσιαστικά με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν τα παιδιά υιοθέτησαν μια τραυματισμένη αλεπουδίτσα. Νομίζω ότι η χαρά τους ήταν διπλή! Μακάρι να έχει ήδη γίνει καλά και να βρίσκεται στο σπίτι της.

    Eκδρομή στo Αισθητικό Δάσος Καισαριανής με την Anima 15
    Eκδρομή στo Αισθητικό Δάσος Καισαριανής με την Anima 17

    Διαβάστε περισσότερα:

    Η εμπειρία των παιδιών και η επαφή τους με το φυσικό περιβάλλον έφερε πολλά χαμόγελα και στους μικρούς και στους μεγάλους. Μάλιστα παρακινηθήκαμε πολλοί από την ομορφιά του μέρους και είναι σίγουρο ότι θα ξαναπάμε στο Δάσος της Καισαριανής, ίσως για ένα πικ-νικ! Τι λέτε;

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης