Πέρασαν κιόλας 3 χρόνια; Χρόνια μας πολλά!!

Kathy & Callie

Καλημέρα Ανθομελάκια! Πώς περνάει έτσι ο καιρός! Πέρασαν κιόλας 3 ολόκληρα χρόνια από τη γέννηση του blog μας! Τι άλλο να πούμε πια για το μικρό μας Ανθομελάκι και τη δημιουργία του! Σχεδόν όλα σας τα έχουμε πει! Για το λόγο που το ξεκινήσαμε, για το πώς πήρε την ονομασία του, για τη συμβολική ημερομηνία που δημιουργήθηκε, αλλά και για μας τις ίδιες (εδώ και εδώ). Φέτος, ωστόσο, δεν θα θέλαμε να εστιάσουμε στο πώς ξεκινήσαμε αλλά στο τι μας έχει προσφέρει το Ανθομέλι τα τελευταία 3 χρόνια… και είναι πολλά! 

Μας έχει αλλάξει! Η ηλιακή μας ωριμότητα απέκτησε καλύτερη σταθερότητα μέσα από το blogging. Η ευθύνη για το καλό αποτέλεσμα μας κάνει πιο υπεύθυνες και οργανωτικές!

Μας έχει βελτιώσει! Γίναμε πιο αισιόδοξες! Αν και πάντα βλέπαμε την φωτεινή πλευρά της ζωής, σίγουρα μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια η αισιοδοξία μας έχει σώσει από δύσκολες καταστάσεις.

Μας έχει δώσει ευκαιρίες! Η συμμετοχή μας στις Ψηφιακές Γειτονιές ήταν μία από αυτές! Οι ραδιοφωνικές εκπομπές που πήγαμε καλεσμένες (βλ. και εδώ) αλλά και οι γνωριμίες με επαγγελματίες του είδους και όχι μόνο, γέμισαν τη ζωή μας με καινούργιες δραστηριότητες και όμορφες εικόνες. Μέχρι και fashion blogger έγινα για χάρη σας!

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Μας χάρισε καινούργιους φίλους! Πόσες φορές άλλωστε σας έχουμε μιλήσει για τις όμορφες γνωριμίες που έχουμε κάνει από κοντά (βλ. εδώ). Αλλά δεν θα μπορούσα να ξεχάσω κι όλους εσάς που γνωρίζουμε «απλά» μέσα από τα σχόλια και τα e-mail που μας γράφετε καθημερινά!

Μας έχει βάλει σε σπίτια ανθρώπων που δεν γνωρίζουμε καν! Το δικό σου, το δικό σου και το δικό σου! Αυτό νομίζω δεν θέλει άλλη εξήγηση!

Μας άνοιξε νέους ορίζοντες! Με την συμμετοχή μας στο ιντερνετικό περιοδικό Cook Craft Create (δες το blog εδώ) και με το ξεκίνημα μιας ιντερνετικής ραδιοφωνικής μας εκπομπής, με τίτλο Mama Colada, στο παιδικό ραδιόφωνο www.ifeelkid.gr

Για χάρη του, μέσα από τον φωτογραφικό φακό αρχίσαμε και πάλι να βλέπουμε ομορφιές και να δίνουμε σημασία σε λεπτομέρειες που πάψαμε να βλέπουμε μεγαλώνοντας… ή τουλάχιστον δεν δίναμε τόση σημασία και έκταση. Μια πασχαλίτσα, ένα όμορφο λουλούδι, τα σύννεφα στον ουρανό, μια χούφτα άμμο.

Για χάρη του βγήκε από μέσα μας ένας νέος τρόπος γραφής όσων είχαμε στο μυαλό μας. Δεν σας κρύβουμε πως πλέον στο μυαλό μας υπάρχει το Ανθομέλι σε ό,τι κι αν κάνουμε. Υπάρχουν φορές που οδηγάμε ή βλέπουμε τηλεόραση και στο μυαλό μας στήνουμε μια νέα ανάρτηση! Πάντα στην τσάντα μας υπάρχει ένα μπλοκάκι για να κρατάμε σημειώσεις ή και να γράφουμε μια ανάρτηση αλλά υπάρχει και η φωτογραφική μηχανή ή το κινητό μας για να αποτυπώνουμε στιγμές.

Μπορεί να μην τρώμε κάθε μέρα με τα καλά μας σερβίτσια ή να στρώνουμε το τραπέζι και να κάνουμε art de la table! Όχι! Πολλές φορές τρώμε με τον δίσκο στο σαλόνι, δεν φτιάχνουμε σαλάτα και βάζουμε το τυρί μας στο ίδιο πιάτο με το φαγητό μας! Όταν όμως επιλέξουμε να προσφέρουμε μια ξεχωριστή νότα στη ζωή μας νιώθουμε πιο όμορφα και οι στιγμές γίνονται μοναδικές!

Πέρυσι η ξαδέρφη μας που παντρευόταν μας είχε πει: Τι να το κάνω το καλό σερβίτσιο πιάτων; Εγώ δεν κάνω τραπέζια! Εσείς έχετε και το Ανθομέλι και φωτογραφίζετε! Λες και τα αγοράσαμε ειδικά για να κάνουμε φωτογράφιση! Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι το κάναμε και παλιότερα. Πάντα θέλαμε να προσφέρουμε κάτι διαφορετικό στη ζωή μας… απλά τώρα γίνεται με περισσότερες ιδέες και πιο πολλές φωτογραφίες!

Μέχρι και το Μαράκι μας, μάς έχει μάθει πλέον! Είχε πει κάποια φορά ενώ στρώναμε το τραπέζι για να φάμε: «Στοπ! Να βγάλουμε πρώτα φωτογραφία τόσο ωραία που είναι στολισμένο το τραπέζι μας!». Έχουν γίνει και τα μικρά μας γνήσια Ανθομελάκια! Εσείς; 

Αν ανοίξετε το λεξικό σίγουρα δεν θα βρείτε την λέξη Ανθομέλι! Δεν υπάρχει! Δεν υφίσταται σαν λέξη! Οι μισοί την κάνουν λάθος! Ανθομελί, Ανθόμελο…!!! Κι όμως, για εμάς αυτή η λέξη είναι η πιο ζωντανή από όλες! Γιατί μέσα της κρύβεται όλο το μεδούλι της ζωής! Αγάπη, Οικογένεια, Αισιοδοξία, Μοίρασμα, Φιλία, Προσφορά, Τρυφερότητα, Καλοσύνη αλλά και Τρέλα, Δυναμικότητα και Δημιουργικότητα.

Σας ευχαριστούμε που κάνατε αυτά τα 3 χρόνια το Ανθομέλι μέρος και του δικού σας λεξιλογίου!

Με εκτίμηση,
Κατερίνα και Κάλη