ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά πάρτυ σας (we love pinatas)

    Η αδερφή μου κι εγώ δημιουργήσαμε το brand We Love Pinatas – handmade by anthomeli με τι χειροποιήτες πινιάτες που φτιάχνουμε. Θα τις βρείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα που φιλοξενείται στο market place jamjar.gr

    Περιεχόμενα Απόκρυψη
    7 Ιδέες για πινιάτες

    Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή την ζωή. Ακόμη και το Ανθομέλι ήταν λες και η ζωή με οδήγησε σε αυτό μέσα από τις επιλογές που έκανα ή που δεν έκανα! Αν και ήμουν καλλιτεχνική φύση από μικρή και ασχολήθηκα με τη γραφιστική τελικά επαγγελματικά με κέρδισε η μουσική.

    Ωστόσο, η αγάπη μου για τη ζωγραφική, τις χειροτεχνίες και τις κατασκευές δεν έχει πάψει να υφίσταται και μέσω του Ανθομέλι ήρθε η στιγμή που κατάφερα να τα βάλω όλα αυτά – ξανά – πιο έντονα μέσα στη ζωή μου. Σε συνδυασμό με την αδυναμία που έχω στα παιδικά πάρτυ ξεκίνησα να φτιάχνω πινιάτες, αρχικά για τα πάρτυ των δικών μου παιδιών, λίγο αργότερα για τα πάρτυ των παιδιών των φίλων μου και τελικά, μιας και τα νέα ταξιδεύουν από στόμα σε στόμα, για τα παιδιά των φίλων των φίλων μου!!

    Σε όλη αυτή την καλλιτεχνική δραστηριότητα συμπαρέσυρα και την αδερφή μου. Η ζωή μας πλέον είναι γεμάτη από πολύχρωμες πινιάτες σε διάφορα σχήματα και χρώματα αλλά και χαμογελαστά πρόσωπα παιδιών γεμάτα ενθουσιασμό για το σπάσιμο της πινιάτας. Με τέτοια χαμόγελα ξεχνάς όλη τη κούραση για την κατασκευή της και το διασκεδάζεις όσο κι εκείνα.

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά παρτυ σας (we love pinatas)

    Μπορείτε να βρείτε τις We Love Pinatas του Ανθομέλι στο κατάτημά μας στο jamjar! 

    To We Love Pinatas έχει πλέον τη δική του σελίδα στο facebook αλλά και το δικό του instagram (@we_love_pinatas).

    Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας και στο e-mail μας [email protected] για να βρούμε παρέα το σχέδιο της πινιάτας που ταιριάζει στη δική σας εκδήλωση! 

    Τι είναι πινιάτα

    Για όσους δεν το γνωρίζετε το σπάσιμο της πινιάτας είναι ένα έθιμο που συναντά κανείς κυρίως στο Μεξικό (αν και η προέλευσή του είναι Ισπανική και πιο παλιά ακόμα στο χρόνο Κινέζικη). Πλέον έχει χάσει την θρησκευτική της χρήση και χρησιμοποιείται μόνο σε πάρτυ και εορταστικές εκδηλώσεις. 

    Πώς φτιάχνεται η πινιάτα

    Οι τρόποι για να φτιαχτεί μια πινιάτα είναι δύο: 

    α) Με μπαλόνι Πινιάτα ανανάς (δείτε το tutorial)

    β) με χαρτόκουτο  

    Εμείς στο We love Pinatas-handmade by anthomeli επιλέγουμε τον δεύτερο τρόπο! Η πινιάτα είναι μια κατασκευή που μπορεί πλέον να έχει διάφορα σχήματα. Άλλες φορές (πιο παραδοσιακά) είναι διακοσμημένη με χρωματιστά γκοφρέ κι άλλοτε είναι βαμμένη.

    Πώς παίζεται το παιχνίδι της πινιάτας

    Την πινιάτα την κρεμάμε από ένα ψηλό σημείο με σχοινιά και τα παιδιά προσπαθούν να την σπάσουν χτυπώντας την με ένα κοντάρι έχοντας προαιρετικά τα μάτια κλειστά. Όταν τη σπάσουν πέφτουν από μέσα καραμέλες, σοκοφρέτες και άλλα γλυκάκια ή μικρά δωράκια για όλα τα παιδιά! 

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά παρτυ σας (we love pinatas)
    Γλυκίσματα για πινιάτα

    Τροποι για να παίξετε με την πινιάτα σε ένα πάρτυ

    Η πινιάτα παίζεται με δύο τρόπους ανάλογα με την κατασκευή της. 

    α)Τραβώντας τις κορδέλες που κρέμονται από αυτή. Μια μόνο από τις κορδέλες ανοίγει το πορτάκι που βρίσκεται κρυμμένο στο κάτω μέρος της πινιάτας και πέφτουν τα γλυκίσματα. Τα παιδιά μπορούν να τραβήξουν όλα συγχρόνως ή ένα ένα με το ρίσκο όμως να τραβηχτεί το τυχερό σκοινί με την πρώτη ή την δεύτερη και έτσι να μην προλάβουν όλα τα παιδιά. Πολλοί γονείς κρατάνε διακριτικά το τυχερό σκοινί για το τελευταίο παιδί. Δύσκολο όμως να το κάνουν αν τα παιδιά είναι μεγάλα γιατί θα το καταλάβουν. 

    β) Με ένα μπαστούνι (ρόπαλο). Κρεμάστε την πινιάτα από ένα ψηλό σημείο (ένα δέντρο στην αυλή σας, μία μπασκέτα ή αν είστε για παράδειγμα στην πυλωτή του σπιτιού σας από τα κάγκελα ενός μπαλκονιού). Βάλτε τα παιδιά στην σειρά από το μικρότερο στο μεγαλύτερο και σε απόσταση ασφαλείας από την πινιάτα (τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν περισσότερη δύναμη και αν ξεκινήσουν πρώτα ίσως τα μικρά να μην προλάβουν να παίξουν αν σπάσει γρήγορα η πινιάτα). 


    Κάθε παιδί με τη σειρά του με μάτια κλειστά (αν είναι μικρότερα από 5-6 ετών δεν είναι απαραίτητο να κλείνουν τα μάτια) χτυπάει την πινιάτα μία με δύο φορές. Το παιχνίδι συνεχίζεται ώσπου να τρυπήσει η πινιάτα σε κάποιο σημείο και να πέσουν κάτω όλα τα γλυκά. Τότε τα παιδιά τρέχουν να τα μαζέψουν. Σημαντικό είναι να φροντίσουμε να τα μοιραστούν μεταξύ τους ειδικά αν υπάρχουν και μικρά στην παρέα. 

    Ξύλινα κοντάρια για το σπάσιμο της πινιάτας μπορείτε να βρείτε στο κατάστημά μας στο παραπάνω link.

    Χρήσιμη συμβουλή: Για να περάσετε το σχοινί από ένα σημείο που δεν φτάνετε χωρίς να χρησιμοποιήσετε σκάλα θα χρειαστείτε ένα πλαστικό μπουκάλι με νερό. Δέστε γύρω από το λαιμό του το σχοινί και πετάξτε το πάνω από το σημείο που θέλετε να περάσετε το σχοινί. Αν δεν το πετύχετε με την πρώτη δεν έχετε παρά να ξαναπροσπαθήσετε. 

    Τι έχει μέσα οι πινιάτα;

    Ενδεικτικά, μπορεί να περιέχει σακουλάκια με ζελεδάκια, μπουγκάκια με μαρς-μέλοους, τσίχλες, σοκοφρέτες, σοκολατάκια κλπ. Όλα τα παραπάνω πρέπει να είναι κλειστά σε συσκευασίες που δεν ανοίγουν μιας και όταν θα πέσουν στο έδαφος μπορεί να ανοίξουν. Μπορεί επίσης να περιέχει δωράκια (που αν θα πέσουν δεν θα σπάσουν) όπως σβηστρούλες, κοκαλάκια, χειροποίητα βραχιολάκια, αυτοκόλλητα, τατουάζ, λαστιχένια παιχνιδάκια κλπ. Καλό θα είναι να είναι και αυτά τυλιγμένα σε διαφανή μεμβράνη ή σε πουγκάκια από διάφανη κόλλα περιτυλίγματος. 

    Ιδέες για το γέμισμα πινιάτας με γλυκά ή δωράκια

    Η πινιάτα ως διακοσμητικό για ένα θεματικό πάρτυ

    Η πινιάτα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει “μόδα” και στη χώρα μας και αποτελεί μια πολύ ωραία δραστηριότητα για παιδικό (και όχι μόνο) πάρτυ! Στην αρχή του πάρτυ μπορεί να έχει χρήση διακοσμητικού, ειδικά εάν πρόκειται για ένα θεματικό πάρτυ αλλά μετά, ανάλογα με τις υπόλοιπες δραστηριότητες, μπορεί να σπάσει από τους καλεσμένους σε οποιαδήποτε στιγμή του πάρτυ. Θα μπορούσα να πω ότι αποτελεί το καλύτερο finale ενός πάρτυ!

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά παρτυ σας (we love pinatas)
    Μπουφές σε πάρτυ tutti frutti
    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά παρτυ σας (we love pinatas)
    Μπουφές σε πάρτυ με θέμα μονόκερος

    Ιδέες για πινιάτες

    Πάμε να δούμε κάποια από τα σχέδια που έχουμε φτιάξει; Τα σχέδια που έχουμε φτιάξει μαζί με τις παραλλαγές τους ξεπερνούν τα 250 οπότε όπως καταλαβαίνετε εδώ σας παραθέτουμε κάποια από αυτά. Ωστόσο μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας να φτιάξουμε οποιοδήποτε σχέδιο επιθυμείτε.

    Πινιάτες σε σχήματα

    Πινιάτα ουράνιο τόξο με συννεφάκι 3D

    Τι βγαίνει μετά τη βροχή; Μα φυσικά το ουράνιο τόξο!

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά παρτυ σας (we love pinatas)
    Στρόγγυλη πινιάτα ουράνιο τόξο-συννεφάκι

    Πινιάτες παγωτό

    Για ένα καλοκαιρινό πάρτυ είτε έχει θέμα το παγωτό είτε δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο θέμα προτείνουμε την πινιάτα παγωτό χωνάκι ή την πινιάτα παγωτό ξυλάκι. Οι γεύσεις (χρώματα) εννοείται πως μπορεί να γίνουν διαφορετικά από τα δείγματα στις φωτογραφίες.

    Δείτε εδώ ένα πάρτυ στο camping με πινιάτα παγωτό.

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά παρτυ σας (we love pinatas)
    Πινιάτα ειδική κατασκευή. Την έφτιαξα για τη γιορτή της κόρης μου και ήταν πραγματικά τεράστια! Ξεπερνούσε το 1 μέτρο ύψος! 
    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά παρτυ σας (we love pinatas)
    Πινιάτα παγωτό ξυλάκι σε 3… γεύσεις.

    Πινιάτα τροχόσπιτο 

    Η πινιάτα τροχόσπιτο ήταν επίσης για ένα καλοκαιρινό πάρτυ στο camping που οργάνωσα για την κόρη μου. Τα παιδιά μικρά και μεγάλα τη λάτρεψαν αλλά την… τσάκισαν κιόλας!

    Δείτε ένα πάρτυ στην παραλία και στο camping με πινιάτα τροχόσπιτο.

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά παρτυ σας (we love pinatas)
    Πινιάτα τροχόσπιτο

    Πινιάτα ντόνατ 3D

    Αφράτα λαχταριστά ντόνατ με γλάσο σοκολάτας ή γλάσο φράουλας με μπόλικη τρούφα! Ούπς! Μην τα φάτε φυσικά αλλά φανταστείτε τα σε πινιάτα!

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά παρτυ σας (we love pinatas)
    Εδώ βλέπετε την σοκολατένια εκδοχή της.

    Πινιάτα καρπούζι 

    Καλοκαιρινό πάρτυ χωρίς καρπούζι γίνεται; Μα φυσικά όχι. Πάρτυ στο camping για μας αλλά για εσάς όπου τραβάει η ψυχή σας! Στον παιδότοπο, στην αυλή, στο πάρκο, στην παραλία! Υπάρχουν στο κατάστημά μας 2 εκδοχές, αυτή της μακρόστενης φέτας ή της τρίγωνης φέτας.

    Δείτε εδώ ένα πάρτυ μας με θέμα το καρπούζι

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά παρτυ σας (we love pinatas)
    Πινιάτες καρπούζι

    Πινιάτα με θέμα τα τερατάκια!

    Τα τερατάκια είναι αγαπημένες παιδικές φιγούρες. Μπορεί να γίνουν και τρομακτικά αλλά εμείς προτιμάμε τα αστεία τερατάκια που είναι φιλικά και τρελούτσικα!

    Δείτε εδώ το τερατοπάρτυ του Νικόλα από τη μαμά Ελπίδα.

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά παρτυ σας (we love pinatas)
    Τα τερατάκια μπορούν να έχουν πολλές παραλλαγές σε μάτια, στόμα αλλά και σε χρώματα.

    Πινιάτες με θέμα το διάστημα

    Ένα θέμα που συνήθως επιλέγουν τα αγόρια είναι το διάστημα. Λατρεύουν κάθε τι που έχει σχέση με αυτό όπως πλανήτες, διαστημόπλοια, ρομπότ, πυραύλους. Φυσικά από το κατάστημα μας δεν θα μπορούσε να λείπει και αυτό το θέμα.

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά παρτυ σας (we love pinatas)
    Πινιάτα διαστημα-διαστημόπλοιο

    Πινιάτες σχετικές με αγαπημένες ταινίες ή σειρές κινουμένων σχεδίων

    Ποιο παιδί δεν βλέπει παιδικές ταινίες και σειρές κινουμένων σχεδίων. Κατά καιρούς μάλιστα παρατηρείται φρενίτιδα με κάποια από αυτά ή τους ήρωές τους. Εμείς επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε κάποια αγαπημένα μας.

    Πινιάτα χελώνα νίντζα

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά παρτυ σας (we love pinatas)
    Πινιάτα νίτζα χελωνάκι

    Πινιάτα minions

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά παρτυ σας (we love pinatas)
    Πινιάτα μίνιον (εδώ σε κοριτσίστικη εκδοχή αλλά μπορεί να γίνει και σε αγορίστικη)

    Πινιάτα γουρουνάκι

    Πάρτυ με θέμα την Πέπα το γουρουνάκι από την Εύη του Mama’s n Papas

    Φωτογραφία του blog Mama’s n Papa’sμε την πινιάτα του Ανθομέλι!

    Πινιάτες σχετικές με κινηματογραφικές ταινίες και τους ήρωές τους.

    Πινιάτα Star Wars (πόλεμος)

    Οι συγκεκριμένες πινιάτες είναι φτιαγμένες στο χέρι μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια με την τεχνική του κολά και χρήση χρωματιστών χαρτονιών κι όχι εκτύπωσης.

    Δείτε εδώ το δικό μας πάρτυ Star Wars, αλλά εδώ κι εδώ ένα ακόμη πάρτυ JEDI!

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά παρτυ σας (we love pinatas)
    Πινιάτα ρομπότ

    Πινιάτα σούπερ ήρωας

    Ατελείωτη η λίστα με τους σούπερ ήρωες. Από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω! Batman, Spiderman, Hulk, Captain America …… Μπορούν να πρωτογωνιστήσουν ως θέμα σε μια πινιάτα ή ακόμα και να συνεργαστούν σε ένα πάρτυ ή μια πινιάτα με θέμα τους super heros!

    Δείτε το πάρτυ της μαμάς Εύης και την πινιάτα μας Νο 7 με θέμα τους σούπερ ήρωες.

    Δείτε τι ετοίμασε η μαμά Χρύσα για το πάρτυ τους με θέμα τους σούπερ ήρωες.

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά παρτυ σας (we love pinatas)

    Πινιάτες για gamers

    To gaming πρωτοστατεί στην εποχή μας σε μικρά και μεγάλα παιδιά σε όλες τις ηλικίες αν και θεωρώ πως η ενασχόληση με αυτό είναι πιο έντονη στην ηλικία της πρωεφηβείας και της εφηβείας. Δεν θα ήταν μια πολύ πρωτότυπη ιδέα για δώρο η πινιάτα με θέμα το gaming; Playstation ή κάποι χειριστήριο ή ακόμα και κάποιος ήρωας ή κάποιο χαρακτηριστικό αντικείμενο ενός συγκεκριμένου ηλεκρονικού παιχνιδιού, όπως τα among us ή το fornite και το minecraft.

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά παρτυ σας (we love pinatas)

    Οι πινιάτες minecraft εχουν αναδειχθεί από τις οι αγαπημένες των αγοριών
    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά παρτυ σας (we love pinatas)
    Πινιάτες agry birds

    Πινιάτες με θέμα παραμύθια ή κάποιο βιβλίο

    Για μικρότερες ηλικίες ωραία πρόταση για πάρτυ είναι κάποιο παραμύθι. Η χιονάτη θα μπορούσε να έχει θέμα το μήλο, η Σταχτοπούτα την άμαξα ή το γοβάκι. Πάμε να δούμε κάποια από αυτά.

    Πινιάτα ρολόι τσέπης για πάρτυ με θέμα την Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά παρτυ σας (we love pinatas)
    Πινιάτα Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων

    Ένα εκπληκτικό πάρτυ από την μαμά Ασπασία με θέμα την Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων.

    Πινιάτα ασπίδα

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά παρτυ σας (we love pinatas)
    Πινιάτα ασπίδα για το πάρτυ ιππότες και δράκοι

    Δείτε το πάρτυ μας με θέμα “Ιππότες και δράκοι”

    Πινιάτα Κάστρο

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά παρτυ σας (we love pinatas)
    Πινιάτα κάστρο για πάρτυ νεράιδες και δράκοι

    Δείτε εδώ το πάρτυ με θέμα “Νεράιδες και δράκοι”

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά παρτυ σας (we love pinatas)
    Πινιάτα κάστρο ασημένια. Ειδική κατασκευή για μια γαμοβάπτιση.

    Πινιάτα με θέμα ζώακια

    Πινιάτα μονόκερος

    Α, εδώ θα σταθώ λίγο παραπάνω! Αυτό το μυθικό πλάσμα ο μονόκερος έχει αγαπηθεί τόσο τα τελευταία χρόνια. Έχω φτιάξει αμέτρητες πινιάτες μονόκερο για παιδικά πάρτυ αλλά και βαφτίσεις και θεωρώ πως είναι το αγαπημένο σας! Κάποια στιγμή σκεφτόμουν κιόλας “Μα πότε θα τελειώσε αυτή η τρέλα με τους μονόκερους;” Νομίζω πως τελικά θα μείνει ως ένα λατρεμένο θέμα! Τις πινιάτες μονόκερο θα τις βρείτε στο κατάστημά We Love Pinatas στο jamjar.

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά παρτυ σας (we love pinatas)
    Οι μονόκεροι που βλέπετε είναι μεγάλοι σε μέγεθος και πολύ εντυπωσιακοί. Οι στρόγγυλες πινιάτες έχουν διάμετρο 38 εκ.

    Πινιάτα τίγρης

    Η τίγρης μπορεί να είναι μια πινιάτα για πάρτυ με θέμα τα άγρια ζώα.

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά παρτυ σας (we love pinatas)
    Πινιάτα τίγρης

    Δείτε εδώ όλα όσα ετοίμασε η μαμά Ελένη από το Craft with mom

    Πινιάτα κουκουβάγια

    Μια πινιάτα για την αρχή της σχολικής χρονιάς ή και για το τέλος της με τόσες γνώσεις που απέκτησαν τα παιδιά. Ωστόσο, η κουκουβάγια θα μπορούσε να είναι μια πινιάτα για ένα πάρτυ με θέμα τα ζώα τους δάσους.

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά παρτυ σας (we love pinatas)
    Πινιάτα… Κου κου βα!

    Πινιάτα αλεπού

    Πινιάτα ψαράκι

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά πάρτυ σας (we love pinatas) 26

    Πινιάτα Φλαμίνγκο

    Δείτε στο Ανθομέλι το πάρτυ μας σε πισίνα με θέμα το φλαμίνγκο.

    Πινιάτες με θέμα τα αθλήματα

    Πινιάτα με θέμα το ποδόσφαιρο

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά πάρτυ σας (we love pinatas) 28
    Τι ομάδα είσαι; Μπορούμε να φτιάξουμε στρόγγυλη πινιάτα ή πινιάτα φανέλα στο χρώμα και με το λογότυπο της ομάδας σου!

    Πινιάτα με θέμα το golf

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά πάρτυ σας (we love pinatas) 30

    Δείτε εδώ το πάρτυ μας με θέμα το mini golf.

    Πινιάτες unisex

    Για πάρτυ χωρίς κάποιο θέμα που ταιριάζουν σε αγόρια και κορίτσια και σε όλες τις ηλικίες, ακόμα και εφήβους ή ενήλικες.

    Πινιάτα emoji

    Οι πινιάτες emoji μπορεί να έχουν μία αλλά και δύο όψεις. Στη δεύτερη περίπτωση μπορεί να γίνουν για ένα πάρτυ διδύμων ειδικά αν τα παιδιά είναι αγόρι και κορίτσι!

    piniata_smile
    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά πάρτυ σας (we love pinatas) 58

    Η πινιάτα της παρέας 

    Ποιος είπες πως η πινιάτα είναι μονο για πάρτυ γενεθλίων. Μπορεί να γίνει παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους για κάθε είδους εκδήλωση. Ακόμα και για να γιορτάσουμε το ξεκίνημα του καλοκαιρού ή την επανένωση φίλων μετά από καιρό όπως έγινε με τα δικά μας παιδιά που ξαναβρέθηκαν μετά από ένα ολόκληερο χειμώνα στο camping!

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά πάρτυ σας (we love pinatas) 33

    Πινιάτα αριθμός 1 για τα πρώτα γενέθλια

    Tα πρώτα γενέθλια των παιδιών μας είναι μια ξεχωριστή γιορτή για όλους εμάς τους γονείς. Γιορτάζονται με δόξα και τιμή και μένουν σε ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Ο αριθμός 1 είναι χαρακτηριστικός κι εμείς εδώ στο Ανθομέλι και το We love pinatas μπορούμε να το μετατρέψουμε και να το στολίσουμε ώστε να ταιριάζει και σε αγόρια και σε κορίτσια.

    Pinata_first_birthday

    Πινιάτες στρόγγυλες σε διάφορα θέματα 

    Οι στρόγγυλες πινιάτες μας είναι οι πιο ευπώλητες, οι πιο οικονομικές και οι πιο ευέλικτες στο να γίνουν θεματικές. Έχουν 38 εκ. διάμετρο και έχουν στο κέντρο τους και από τις δύο μεριές μια εικόνα σχετική με το θέμα του πάρτυ. Τα σχέδια ποικίλουν και μπορούν να καλύψουν ακόμα και τις περιπτώσεις με πάρτυ για δίδυμα γιατί το κάθε παιδί, ειδικά αν είναι διαφορετικού φύλου να έχει το δικό του θέμα ή χρώμα.

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά πάρτυ σας (we love pinatas) 36

    Στρόγγυλες χειροποίητες πινιάτες για παιδικό πάρτυ με θέμα της επιλογής σας.

    Δείτε επίσης ιδέες για πάρτυ στην αντίστοιχη κατηγορία μας. 

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά πάρτυ σας (we love pinatas) 38
    Στρόγγυλες πινιάτες για πάρτυ με θέμα της επιλογής σας ή του λογότυπού σας.

    Οι πινιάτες δεν είναι μόνο για πάρτυ!

    Πινιάτες για βάπτιση

    Τι θα λέγατε για μια πινιάτα σε βάπτιση; Αν ειδικά ακολουθεί μπουφές στο προαύλιο της εκκλησίας ή δεξίωση μπορεί να δέσει απόλυτα! Η μικρή Λυδία και η μικρή Αθηνά είχαν στη δική τους βάπτιση με θέμα τις πεταλούδες από μία τεράστια χρωματιστή πεταλούδα φτιαγμένη από τα χεράκια μου. Από την άλλη η βάφτισή του μικρού Αλέξανδρου είχε θέμα το τσίρκο και η Κάλη του έφτιαξε μία πινιάτα με το αντίστοιχο θέμα. 

    Πινιάτα γλειφιτζούρι 

    Το γλειφιτζούρι είναι ένα θέμα που επιλέγεται συχνά για βάπτιση. Φυσικά δεν μπορεί να λείπει η πινιάτα we love pinatas!

    Πινιάτα Μανιτάρι

    Η συγκεκριμένη πινιάτα έγινε για μία βάφτιση με θέμα τα ζώα του δάσους. Μια ακόμα πινιάτα που ταιριάζει σε αυτό το θέμα είναι και η αλεπού ή η κουκουβάγια που είδαμε παραπάνω.  

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά πάρτυ σας (we love pinatas) 40
    H συγκεκριμένη πινιάτα μανιτάρι φτιάχτηκε για βάπτιση με θέμα τα ζωάκια του δάσους

    Πινιάτες για baby shower ή ανακοίνωση φύλου του μωρού

    Tο Baby Shower είναι μια γιορτούλα προς τιμή μιας εγκύου μέλλουσας μαμάς καθώς, κακά τα ψέμματα, η εγκυμοσύνη της είναι η τελευταία της ευκαιρία να βρεθεί στα φώτα της δημοσιότηταςπριν έρθει στη ζωή της ο μεγάλος ή η μεγάλη σταρ! Το οργανώνουν συνήθως η κουμπάρα ή οι αδερφές ή οι φίλες της εγκύου. Η πινιάτα είναι ένα happening που μπορεί να κρύβει μέσα εκτός από γλυκά και δωράκια για το μωρό ή τη μαμά. Μερικές ιδέες είναι πάνες, πιπίλες, κοκαλάκια, μαλακές κουδουνίστρες, ολόσωμα εσώρουχα κ.α.

    Πινιάτα Κουνιστό Αλογάκι

    Το επόμενο σχέδιο ταιριάζει και για βάπτιση αλλά και για baby shower! Μάλιστα στη δεύτερη περίπτωση μπορεί να αποτελέσει έκπληξη για τη μέλλουσα μανούλα και να το γεμίσετε με μικροδωράκια για το μωράκι που θα γεννηθεί (προσοχή στο βάρος τους όμως να μην κάνετε υπερβολές).

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά πάρτυ σας (we love pinatas) 42
    Πινιάτα για baby shower ή βάπτιση

    Πινιάτες για γάμο, επέτειο ή bachelorette

    Θα πρότεινα την πινιάτα και για ένα πάρτυ ενηλίκων, για πάρτυ επετείου ή ακόμα και για ένα bachelor party και γιατί όχι… και για γαμήλιο πάρτυ! Τα δώρα φυσικά σε αυτή την περίπτωση δεν θα είναι απαραίτητα καραμέλες αλλά πιο spicy!!  

    Πινιάτα καρδιά

    H κατασκευή αυτή έγινε για έναν υπέροχο γάμο σε νησί! Περισσότερα γι αυτόν τον γάμο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά πάρτυ σας (we love pinatas) 44
    Αν και δεν φαίνεται στην φωτογραφία η συγκεκριμένη πινιάτα έχει λευκό-ασημί χρώμα.

    Πινιάτα για επέτειο γάμου

    Για να καταλάβετε πόσο πολύ αγαπάμε τις πινιάτες… στα γενέθλιά μου, αλλά συγχρόνως 11η επέτειο του γάμου μου, παρέα με φίλους και συγγενείς, δεν έλειψε η πινιάτα καρδιά.  

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά πάρτυ σας (we love pinatas) 46
    Πινιάτα σε σχήμα καρδιάς για πάρτυ επετείου

    Πινιάτα για Πικ Νικ

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά πάρτυ σας (we love pinatas) 48
    Πινιάτα hamburger για ένα πικ νικ πάρτυ

    Πινιάτα για τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά

    Το Ανθομέλι προτείνει πινιάτες για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά! Μην μου πείτε πως δεν θα εντυπωσιάζατε τους καλεσμένους σας με μια πινιάτα μετά την αλλαγή του χρόνου;

    Πινιάτες για τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά.

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά πάρτυ σας (we love pinatas) 50
    Πινιάτα χριστουγεννιάτικο δέντρο

    Διαβάστε εδώ πως τις χάρηκαν φίλες blogger με τα παιδιά και τους φίλους τους την Πρωτοχρονιά. Πατήστε εδώ.

    Η μαμά Γιούλη ετοίμασε ένα πάρτυ με θέμα το χιόνι

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά πάρτυ σας (we love pinatas) 52

    Πινιάτα για με θέμα το Πάσχα

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά πάρτυ σας (we love pinatas) 54

    Πινιάτα για το Halloween ή για αποκριάτικο πάρτυ

    Διαβάστε στο Ανθομέλι: Halloween Πάρτυ: ιδέες εμπνευσμένες από το δικό μας

    Πάρτυ Halloween με πινιάτα κακιά μάγισσα από την Εύη.

    Γιορτή σε σχολείο ή γιορτή αποφοίτησης

    Είτε πρόκειται για κάποιο πάρτυ στο σχολείο, είτε για γιορτή λήξης είτε για πάρτυ αποφοίτησης οι πινιάτες είναι μια ωραία δραστηριότητα για τα παιδιά. Είχα φτιάξει για τη γιορτή αποφοίτησης της κόρης μου από το δημοτικό δύο πινιάτες (μία για κάθε τμήμα). Τις κρεμάσαμε στις μπασκέτες του σχολείου και μετά κάθε τμήμα είχε το δικό του ξύλινο κοντάρι για να σπάσει τη δική του πινιάτα. Επειδή τα παιδιά ήταν πολλά και μεγάλα φορούσαν μάσκα για να έχει περισσότερο σασπένς!

    Punch Πινιάτα για κλειστούς χώρους

    Για χώρους που δεν μπορείτε να κρεμάσετε την πινιάτα (ειδικά τους χειμερινούς μήνες) μπορείτε να φτιάξετε μία punch pinata! Σε κάθε τρύπα είναι κρυμμένα δωράκια ή γλυκά. Τα παιδιά χτυπάνε με μπουνιά το χαρτί και παίρνουν το δώρο τους. Εμείς την φτιάξαμε για τις ανάγκες του πάρτυ μας με θέμα Lego Friends.

    Χειροποίητες πινιάτες για τα παιδικά πάρτυ σας (we love pinatas) 56

    Η πινιάτα ως δώρο

    Η πινιάτα είναι μια πολύ όμορφη και εμπνευσμένη ιδέα για δώρο σε φίλους ή συγγενείς και θα μπορούσε να αποτελέσει μια ευχάριστη έκπληξη σε κάθε είδους εκδήλωση όλες τις εποχές του χρόνου

    Μια ακόμη ιδέα είναι η πινιάτα να κρύβει ένα δώρο ή μια κάρτα. Θα μπορούσε το δώρο να είναι ακόμα και αεροπορικά εισιτήρια ή εισιτήρια για κάποια παράσταση ή συναυλί. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να γίνει παραγγελία μίνι πινιάτας για να χρησιμοποιθεί ως κουτί δώρου για ένα πάρτυ. Έτσι κάθε παιδάκι θα έχει το δωράκι του κρυμμένο μέσα σε μία πινιάτα. Πως σας φαίνεται η ιδέα;

    Εάν είστε από αυτούς που δεν το έχουν με τις χειροτεχνίες ή δεν έχετε χρόνο γι αυτές, επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail του Ανθομέλι info[at]anthomeli.com για να φτιάξουμε παρέα τη δική σας χειροποίητη πινιάτα.  

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    19 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Καλά μιλάμε για ταλεντάρα Κατερινάκι!!! Έχω δει κάποιες πινιάτες που έχεις δημοσιεύσει αλλά όχι όλες!! Θαμπώθηκα από την άψογη εμφάνιση και την πρωτοτυπία τους!!! Ειδικά το παγωτό με ξετρέλανε!! Συγχαρητήρια πολλά πολλά και πραγματικά χαίρομαι πολύ που μέσα απο το blogging κάνεις όλα όσα αγαπάς!!
      Εννοείται να το κοιτάξεις επαγγελματικά αυτό με τις πινιάτες!!! Τι ποιο ιδανικό να σου προσφέρει το χόμπι σου ένα μικρό εισόδημα:)

    2. Εξαιρετική δουλειά, έχω μερικές απορίες όμως, στη piniata ανανά, η τρυπούλα με τα δωράκια είναι από πάνω σωστά? Πόσες στρώσεις χαρτί χρειάζεται περίπου? Με το που τη χτυπήσει το παιδάκι πόσο εύκολά θα σπάσει? Θέλω να φτιάξω κάτι ανάλογο για τα 2α γενέθλια μας(τα οποία αργούν, αλλά έχω ξεκινήσει ήδη την αναζήτηση ιδεών) και επίσης μπόρω να το κάνω το παιχνιδάκι στο σπίτι ή θα γίνει χαμός?

    3. Πανέμορες όλες… με το παγωτό να υπερέχει!!! Μπράβο σας! Είναι μια πολύ ωραία συνήθεια που είμαι βέβαιη ότι ξετρελαίνει τα παιδιά και τους μεγάλους – γιατί όχι. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ σε κανένα πάρτυ, όπως και δεν έχω βρεθεί ποτέ σε καποιο πάρτυ με πινιάτα 🙁
      Πολλά φιλιά
      Νίκη

    4. Ήταν τέλειες όλες τους!!! Και ήμασταν πολύ τυχεροί που είδαμε και χαρήκαμε τις περισσότερες από κοντά! Σε ευχαριστούμε Κατερίνα μου που με τις φανταστικές πινιάτες σου μας χάρισες ένα υπέροχο καλοκαίρι!!!

    5. […] πάρτυ). Την πινιάτα μας επιμελήθηκε με πολλή αγάπη το Ανθομέλι φυσικά Έψαχνα στην αρχή σχέδια για Lalaloopsy πάρτυ αλλά […]

    6. […] Pinata Survivor δεν θα μπορούσε να λείπει από το πάρτι μας! Το We Love Pinatas by Anthomeli ανέλαβε δράση και μας ετοίμασε μια τέλεια στρογγυλή […]

    7. […] πινιάτα μας την είχα παραγγείλει στη φίλη Κάλη και το We Love Pinatas! Απλή σε στρογγυλό σχήμα, με το θέμα μας εκτυπωμένο […]

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης