ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  Πάρτυ γενεθλίων με θέμα Lego Friends!

  Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή! Ήρθε επιτέλους η ώρα, αν και αρκετά καθυστερημένα, να σας παρουσιάσω το πάρτυ γενεθλίων της κόρης μου για τα 9α γενέθλιά της, με θέμα Lego Friends! Αυτό το κορίτσι μου δεν έπαιξε πολύ με κούκλες! Από μικρή της άρεσαν οι κατασκευές, τα παζλ, η ζωγραφική και οτιδήποτε δημιουργικό! Τώρα που το σκέφτομαι δεν ξέρω αν φταίει το DNA (δεν είχα βλέπετε πολύ καλή σχέση με την bibibo) ή το ότι μου άρεσε κι εμένα να παίζω μαζί της τέτοιου είδους παιχνίδια κι ίσως να την επηρέασα ή την παρότρυνα! Δεν θα συνεχίσω αυτή την κουβέντα γιατί μάλλον θα μακρηγορήσω. Περνάω κατευθείαν  στο πάρτυ και σε όσα ετοίμασα!   

  Πάρτυ γενεθλίων με θέμα Lego Friends! 1

  Το θέμα
  Το θέμα μπορώ να πω πως το είχαμε αποφασίσει παρέα λίγους μήνες πριν, για την ακρίβεια αμέσως μετά το πάρτυ Star Wars του αδερφού της!

  Έπρεπε λοιπόν να καταφέρουμε σε έναμιση μήνα να τακτοποιήσουμε και να ξαναφτιάξουμε ό,τι κατασκευή lego friends αλλά και αγορίστικων lego είχαμε στο σπίτι, μιας και για πρώτη χρονιά είχε αποφασίσει πως θα καλέσει και κάποιους συμμαθητές της. Ευτυχώς η οργάνωση των lego μέσα σε εργαλειοθήκες μας έσωσε κι έκανε την δουλειά μας ευκολότερη!

  Πάρτυ γενεθλίων με θέμα Lego Friends! 3

     

   

  Οργάνωση
  Το πράγμα ήθελε οργάνωση κι εγώ εκτύπωσα αμέσως το printable του Ανθομέλι για την οργάνωση του πάρτυ ώστε να μην ξεχάσω τίποτε!

  Τίποτε δεν ήταν τυχαίο στο πάρτυ! Ακόμη και το ελεύθερο παιχνίδι έκρυβε από πίσω εμένα και τα παιδιά, αφού τις προηγούμενες μέρες φτιάχναμε κατασκευές lego για να είναι όλα στημένα δημιουργώντας μια μικρή πόλη.

  Εκτύπωσα δύο επιφάνειες παιχνιδιού μία για κορίτσια και μία για αγόρια και αφού ένωσα τα Α4 με κολλητική ταινία από την πίσω πλευρά, τις κόλλησα στο τραπέζι της κουζίνας. Το τραπέζι μας ανοιχτό γίνεται πολύ μακρύ και υπήρχε άπλετος χώρος για παιχνίδι.  Εκεί επάνω στήθηκαν όλες οι κατασκευές (σπίτια, αυτοκίνητα, βενζινάδικα, ανθρωπάκια κλπ), από την μια για τα κορίτσια κι από την άλλη με τα αγόρια.

  Πάρτυ γενεθλίων με θέμα Lego Friends! 5Πάρτυ γενεθλίων με θέμα Lego Friends! 7

  Πάνω στην επιφάνεια του τραπεζιού του σαλονιού έβαλα μερικά από τα γνωστά αφρολεξένια παζλάκια (που είχαμε στο δωμάτιο ως πάτωμα) ώστε να το προφυλάξω από τυχόν χτυπήματα και γρατζουνιές. Αποδείχθηκε σωτήριο μιας κι εκεί όχι μόνο τα κορίτσια ξεκίνησαν νέες κατασκευές lego friends (από τα δώρα που φέρανε) αλλά και παίξαμε και τα παιχνίδια που είχα οργανώσει.

  Διακόσμηση
  Από άποψη διακόσμησης δεν έκανα κάτι το ιδιαίτερο. Ένα εκτυπώσιμο στην εξώπορτα (που τελικά δεν φωτογράφισα), λίγα χρωματιστά σημαιάκια στο σαλόνι, κυρίως πάνω από τον μπουφέ και κάποιες κορνίζες στο μπουφέ. Πάρτυ γενεθλίων με θέμα Lego Friends! 9
  Ο μπουφές
  Στον μπουφέ υπήρχαν διάφορα αλμυρα και γλυκά εδέσματα, οι χυμοί και τα νερά. Στο κέντρο του κυριαρχούσε η punch piniata που έφτιαξα και έκρυβε εκπλήξεις για όλους τους καλεσμένους!Πάρτυ γενεθλίων με θέμα Lego Friends! 11

  Από την μία λοιπόν η κορνίζα με τις lego friends οριοθετούσε την περιοχή όπου μπορούσαν να φάνε.
  Πάρτυ γενεθλίων με θέμα Lego Friends! 13

  Είχα φτιάξει τριανταφυλάκια σφολιάτας με παριζάκι, κουρκουτόπιτα, στριφτή τυρόπιτα, τηγανίτες με ζάχαρη (δεν λείπουν ποτέ γιατί τελειώνουν πάντα πρώτες!), σοκολατένια μπισκότα σαν κέικ της Ερμιόνης, brownieς και σοκολατάκια με δημητριακά μελιού και λευκή σοκολάτα  από το βιβλίο party της Αθηνάς. Δεν έλειπαν οι καραμελίτσες, τα σοκολατάκια, τα μπισκότα και τα ποπκορν και τα πατατάκια φυσικά!Πάρτυ γενεθλίων με θέμα Lego Friends! 15Πάρτυ γενεθλίων με θέμα Lego Friends! 17

  Από την άλλη πλευρά του μπουφέ υπήρχε η άλλη κορνίζα που οριοθετούσε το μέρος όπου μπορούσανε να πιούνε.
   
  Πάρτυ γενεθλίων με θέμα Lego Friends! 19

  Πάρτυ γενεθλίων με θέμα Lego Friends! 21

  Παιχνίδια
  Για να μπορέσω να απασχολήσω 15 παιδιά (αγόρια και κορίτσια) σε ένα πάρτυ και μάλιστα θεματικό χωρίς να βαρεθούνε αλλά και να μην γκρεμίσουν το σπίτι δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση! Έτσι οργάνωσα κάποια παιχνίδια. Τα πρώτα 45 λεπτά περίπου μέχρι να έρθουν όλοι οι καλεσμένοι τα παιδιά έπαιζαν ελεύθερα με τα lego. Ίσως κάποια από αυτά ένιωθαν σαν τα ψάρια στο νερό, μιας και προφανώς δεν ήξεραν τι θα ακολουθήσει ή γιατί δεν είχαν πάει ποτέ σε θεματικό πάρτυ.

  Γι αυτά τα πρώτα λεπτά του πάρτυ είχα εκτυπώσει και κάποιες ζωγραφιές με θέμα τα lego και τις lego friends.Πάρτυ γενεθλίων με θέμα Lego Friends! 23

  Επίσης στο πιάνο πάνω υπήρχε ένα ακόμη παιχνίδι. Ένα μικρό κείμενο σε μια κορνίζα τους παρότρυνε να μετρήσουν πόσα τουβλάκια υπήρχαν μέσα στο βάζο και να γράψουν τον αριθμό σε ένα καρτελάκι.
  Για να είμαστε όμως σίγουροι ότι δεν τους κλέβω η απάντηση βρισκότανε γραμμένη σε ένα χαρτάκι και κολλημένη πάνω στο βάζο και δεν την γνώριζαν ούτε και τα δικά μου παιδιά! 
  Πάρτυ γενεθλίων με θέμα Lego Friends! 25

  Τελικά όμως, από την όρεξή τους να παίξουν που βρέθηκαν όλα μαζί εκτός σχολείου κι από το δικό μου άγχος να είναι όλα στην εντέλεια, ξέχασα να τους το πω. Τελικά αποδείχθηκε καλύτερο το ότι δεν ασχολήθηκαν με αυτό το παιχνίδι από πριν και το ενσωμάτωσα με τα υπόλοιπα παιχνίδια που είχα ετοιμάσει! Σας πληροφορώ πως ήταν από τα αγαπημένα τους! Νικητής θα ήτανε αυτός που θα έβρισκε το νούμερο ή αυτός που θα έβρισκε το πιο κοντινό νούμερο. Και μάλιστα βρέθηκε ένα κορίτσι που βρήκε ακριβώς το νούμερο!

  Πάρτυ γενεθλίων με θέμα Lego Friends! 27

  Το επόμενο παιχνίδι ήταν ένα παιχνίδι μνήμης. Είχα ετοιμάσει από πριν (και είχα κρυμμένο σε σακούλα για να μην το δουν τα δικά μου) μια επιφάνεια με διάφορα κομμάτια lego. Μία πόρτα, ένα άλογο, ένα ανθρωπάκι, ένα τουβλάκι, ένα τιμόνι, έναν φράχτη, ένα καρότο, ένα κουνελάκι, ένα τηγάνι κλπ. Για 1 λεπτό τα παιδιά μπορούσαν να το παρατηρήσουν και να απομνημονεύσουν τα 21 αντικείμενα! Μετά το έκρυψα και έπρεπε σε 2 λεπτά να γράψουν όσα περισσότερα μπορούσαν να θυμηθούν! Νικητής θα ήταν αυτός που θα θυμόταν τα περισσότερα. Νικήτρια εδώ η εορτάζουσα!

  Πάρτυ γενεθλίων με θέμα Lego Friends! 29

  Το επόμενο παιχνίδι είχε σχέση με κατασκευές lego και ταχύτητα! Όχι κάτι πολύπλοκο! Έπρεπε μέσα σε 2 λεπτά να φτιάξουν το πιο ψηλό πύργο από τουβλάκια! Εκεί νικητής ήταν ένα αγόρι. Πάρτυ γενεθλίων με θέμα Lego Friends! 31

  Προτελευταίο παιχνίδι το γνωστό σε όλους παιχνίδι μνήμης αλλά προσαρμοσμένο στο θέμα μας. 12 ποτηράκια που είχαν κρυμμένα από κάτω χρωματιστά τουβλάκια σε ζευγάρια (σύνολο 6 ζευγάρια τουβλάκια από τα οποία το κάθε ζευγάρι είχε το δικό του σχήμα και χρώμα). Αυτό αποδείχθηκε εύκολο παιχνίδι γι αυτή την ηλικία! Πάρτυ γενεθλίων με θέμα Lego Friends! 33

  Τα παιχνίδια ολοκληρώθηκαν με την πινιάτα μας. Για φέτος επέλεξα να φτιάξω μία punch Πινιάτα που έκρυβε τα δώρα των καλεσμένων. Η πινιάτα αυτή δεν είναι σαν τις κλασικές πινιάτες μου!

  Είναι στην ουσία ένα ταμπλό με τρύπες καλυμμένες με λεπτό χαρτί και πίσω από κάθε τρύπα κρύβεται ένα δωράκι για κάθε παιδί αλλά και λίγες καραμέλες. Το κάθε παιδί με την σειρά του δίνει “μπουνιά” ή σκίζει με τα δάχτυλα το χαρτί και παίρνει το δώρο του! Στην συγκεκριμένη πινιάτα τα ροζ ανοίγματα ήταν για τα κορίτσια ενώ τα πορτοκαλί για τα αγόρια. Ενδείκνυται για πάρτυ σε εσωτερικούς χώρους κι όταν γνωρίζετε εκ των προτέρων τον ακριβή αριθμό παιδιών που θα παραβρεθούν.
  Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και με την πινιάτα (που την περίμεναν πως και πως) αλλά και με το δώρο τους!


   

  Προμηθευτείτε τις πινιάτες μας από εδώ: 

  Οι πινιάτες του Ανθομέλι We Love Pinatas

  Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο info[at]anthomeli.com ή στη σελίδα μας στο facebook και στο instagram.

  Χαρίστε μας ένα like στη σελίδα με τις πινιάτες μας We love pinatas handmade by anthomeli  για να μαθαίνετε όλα τα νέα σχέδια αλλά και νέα χειροποίητα προϊόντα μας που έχουν σχέση με τα πάρτυ.


  Πάρτυ γενεθλίων με θέμα Lego Friends! 35

  Τα δωράκια μας φέτος ήταν για μένα το καλύτερο του πάρτυ! Τα παρήγγειλα στη φίλη Μαρία από το New Kid in Town για την οποία σας έχουμε μιλήσει και παλιότερα εδώ.

  Για τα κορίτσια έφτιαξε κρεμαστά από πολυμερικό πηλό σε σχήμα lego τουβλάκι σε τρία χρώματα (ροζ, μοβ και τυρκουάζ), ενώ για τα αγόρια ζήτησα να μου φτιάξει το ίδιο σχέδιο σε δύο χρώματα (τυρκουάζ και λαχανί) αλλά αυτή τη φορά σε μαγνητάκι!

  Πάρτυ γενεθλίων με θέμα Lego Friends! 37
  Της ζήτησα η συσκευασία να είναι απέριττη μιας και τα δώρα θα ήταν κρυμμένα μέσα στην πινιάτα!
   
  Πάρτυ γενεθλίων με θέμα Lego Friends! 39
   Πάρτυ γενεθλίων με θέμα Lego Friends! 41
  Μαρία μου, ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσφορά σου! Αυτά που ξεχώρισα σε σένα για άλλη μια φορά είναι η επαγγελματικότητά σου, η άμεση εξυπηρέτηση, η λεπτομέρεια στην δουλειά σου και το όμορφο αποτέλεσμα! Τα παιδιά ξετρελάθηκαν! Ευτυχώς δεν λες που τους πρόλαβα και δεν τα έφαγαν; Χιχι!
   
  Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στη φίλη μου Κλειώ, τη μαμά της νεράιδας και του δράκου, αγαπημένων φίλων των παιδιών μου παρά την διαφορά ηλικίας τους, χωρίς την οποία δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω με τα παιχνίδια αλλά και την φροντίδα των μικρών καλεσμένων!
   
  Πάρτυ γενεθλίων με θέμα Lego Friends! 43
  Μετά από τόσο παιχνίδι όμως ένα διάλειμμα το θέλαμε όλοι. Σειρά είχε, φυσικά, η τούρτα! Την τούρτα ανέλαβε η Φωτεινή και νομίζω πως έκανε το θαύμα της! Το σχέδιο που επέλεξε και της ανέθεσε η κόρη μου δεν ήταν κι από τα πιο εύκολα! Η τούρτα τελικά ήταν υπέροχη και πεντανόστιμη!! Όσο για εμφάνιση… νομίζω πως οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους! Ευχαριστούμε Φωτεινή!Πάρτυ γενεθλίων με θέμα Lego Friends! 45

  Αφού σβήσαμε τα κεράκια και βγήκαμε τις απαραίτητες και καθιερωμένες φωτογραφίες μας (τρελές και μη) Πάρτυ γενεθλίων με θέμα Lego Friends! 47

  το πάρτυ συνεχίστηκε με ελεύθερο παιχνίδι!

  Πάρτυ γενεθλίων με θέμα Lego Friends! 49Πάρτυ γενεθλίων με θέμα Lego Friends! 51

  Λίγο αργότερα άρχισαν να φεύγουν και οι πρώτοι καλεσμένοι. Όταν μείναμε πιο λίγοι το ρίξαμε στο X-box! Φωτόσπαθα για τα αγόρια, χορός για τα κορίτσια!

  Για άλλη μια φορά ένα πάρτυ τελείωσε κι ένα ακόμη ξεκινάει στο μυαλό μας για τον επόμενο εορτασμό (που να γλιτώσω από το μικρό μου Ανθομελάκι-party animal!)

  Πως σας φάνηκε το θέμα μας; Ποια σημεία του πάρτυ σας άρεσαν περισσότερο;

  Τα λέμε σύντομα!
  Kathy

  ΥΓ. Άλλες ιδέες για δραστηριότητες και πολλά εκτυπώσιμα σχετικά με lego friends μπορείτε να βρείτε και στο επίσημο site τους.
  ΥΓ. Άλλες ιδέες για πάρτυ από το Ανθομέλι θα βρείτε εδώ.

  Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

  Kathy
  Kathyhttps://www.anthomeli.com
  Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

  14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλά το πόσο τέλεια οργανώνεις την κάθε λεπτομέρεια των πάρτυ σας, σου το έχω πει πολλές φορές! Αυτό που απογείωσε όμως το συγκεκριμένο πάρτυ ήταν η punch piniata!!! Όπως και να έχει στα πάρτυ σας, τα παιδιά (και όχι μόνο) περνάνε πάντα τόσο ωραία!!! Ακόμα και τα δικά μου, που είναι μικρής ηλικίας, μου ζητάνε να κάνουμε το πάρτυ στο σπίτι και όχι σε παιδότοπο! Αχ αυτές οι κακές συναναστροφές! χιχι! Οπότε ετοιμάσου…ξέρεις εσύ!

  2. Να το χαίρεστε το κοριτσάκι σας. Χιλιόχρονο!!! Το πάρτυ τέλειο! Από τον μπουφέ και τα παιχνίδια που οργανώσατε μέχρι την τούρτα που φαίνεται λαχταριστή (μάλλον πρέπει να δώσω δεύτερη ευκαιρία στη ζαχαρόπαστα). Μπράβο σας!!!

  3. Καταρχάς να την χαίρεσαι!!! Είναι όλα ΥΠΈΡΟΧΑ, μπράβο!! Νομίζω πως σαν θέμα πάρτι είναι ένα που σίγουρα θα προκύψει στο μέλλον του μαϊμουδιου!! Φιλιά πολλά πολλά πάντα τέτοιες όμορφες εμπνεύσεις!

  4. Νομίζω πως στο επόμενο παρτυ μας θα μας ετοιμάσεις punch piniata!όλα δείχνουν υπέροχα και οι ιδέες σου να απασχοληθούν τα παιδιά δημιουργικά μου άρεσαν πολύ!!να την χαίρεστε την κορούλα σας!!πάντα γερή και ευτυχισμένη!!

  5. Τέλειο το πάρτι!!! Τι καταπληκτική η punch piniata, μπορώ να πάρω και γω μία με δωράκια απο το pandora?
   Εδω και καιρό φλερτάρω με την ιδέα του lego party αλλά με σταματάει πάντα η σκέψη οτι θα μαζεύω μικροσκοπικά lego μέχρι τα επόμενα γενέθλια! (Όποιος έχει πατήσει ξυπόλυτος τουβλάκι καταλαβαίνει!) Σας τα σκόρπισαν πολύ?

   • Όχι Έλενα δεν σκόρπισαν καθόλου τα τουβλάκια. Εντάξει, κάποια κομμάτια πέσανε κάτω αλλά γενικά η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη. Και από την στιγμή που απασχόλησα τα παιδιά με τα παιχνίδια πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του πάρτυ. Πριν και μετά παίζανε ήσυχα στα τραπέζια, τους έδωσα και κάποια lego με τις οδηγίες να τα φτιάξουμε από το μηδέν οπότε είχανε να ασχοληθούνε!
    Kathy

  6. Πάρα πολύ πρωτότυπο το θέμα σας !! Μου άρεσαν οι ιδέες για την απασχόληση των παιδιών και φυσικά η πινιάτα τέλεια!! Να την χαίρεστε τη μικρή σας !! Και στο επόμενο πάρτυ σύντομα! Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!!

  7. Τι ωραίο το πάρτυ σας!Μου άρεσαν πολύ τα παιχνίδια lego, μικρά παίζαμε πιο πολύ με Playmobil και δεν ήξερα οτι υπάρχουν τόσες διαφορετικές κατασκευές για να κάνει κάποιος! Να χαίρεσαι την κορούλα σου, Κατερίνα, και πάντα δημιουργική!
   Αθηνά
   Craftaholic.gr

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Διαβάστε Επίσης