ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ιδέες για παιδικό Halloween πάρτυ

    Αν και φέτος δεν είμαι σίγουρη ότι θα υπάρξουν πολλά Halloween πάρτυ, εξαιτίας της πανδημίας, θεώρησα κρίμα να μην σας δείξω συγκεντρωμένα όσα έφτιαξα στο περσινό μας παιδικό Halloween πάρτυ για τη Μελίτα και τους φίλους της ώστε να τα έχετε ως αναφορά για το μέλλον! Άλλωστε οι ιδέες είναι για να μοιράζονται και να εμπνέουν!

    Μην σας κρατάω όμως σε αγωνία! Πάμε να δούμε συγκεντρωμένα όλα όσα πέρασαν από τα χεράκια μου. Αααα, και μην ξεχάσω να σας πω ότι εγώ για ένα μίνι παρτάκι ξεκίνησα! Ειλικρινά δεν ξέρω πως καταλήξαμε εδώ! Μπούχαχα!

    Παιδικό Halloween πάρτυ

    Διακόσμηση

    Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, η διακόσμηση ήταν σε χρώματα πορτοκαλί και μαύρο! Παρόλο που πέρυσι το χρώμα που επικρατούσε ήταν το ροζ, η Μελίτα ούτε που να τα ακούσει ήθελε! Είναι του κλασικού το παιδί μου! Έτσι, ξεκινήσαμε με τον στολισμό του τραπεζιού με μαύρο τραπεζομάντηλο και πορτοκαλί και μαύρα γκοφρέ χαρτιά για αντίθεση. Στη συνέχεια προσθέσαμε πινελιές όπως μικρές πορτοκαλί κολοκύθες (οι οποίες νόμιζα ότι είναι ρεσό αλλά τελικά δεν ήταν!) και μαύρες αράχνες παντού.

    Halloween πάρτυ, ο μπουφές
    Halloween πάρτυ στο σπίτι

    Tip: Μπορείτε να φτιάξετε δικές σας κολοκύθες από μανταρίνια ζωγραφίζοντάς τα με ένα μαύρο μαρκαδόρο.

    Η μεγάλη πορτοκαλί κολοκύθα διακοσμούσε τον μπουφέ και ήταν απόλυτα ταιριαστή με το υπόλοιπο ντεκόρ. Τέλος από το φωτιστικό κρέμασα ένα καπέλο μάγισσας και ολοκληρώσαμε πάλι με γκοφρέ χαρτί!

    Εννοείται ότι μπορείτε να συνδυάσετε και μαύρα με πορτοκαλί μπαλόνια (με ήλιο ή όχι). Εμείς επιλέξαμε με σχέδια Halloween και τα κρεμάσαμε από την κουρτίνα δημιουργώντας ένα υποτυπώδες photo booth.

    Halloween πάρτυ, η μεταμφίεση
    Η Μελίτα vampire κι εγώ μάγισσα

    Tip: Εναλλακτική ιδέα για photobooth είναι να κρεμάσετε ένα λευκό σεντόνι στο οποίο επάνω να έχετε καρφιτσώσει μαύρες νυχτερίδες, τις οποίες να έχετε φτιάξει μόνοι σας από χαρτόνι.

    Halloween πάρτυ, το ντεκόρ
    Φτιάξτε κάτι αντίστοιχο πάνω σε λευκό σεντόνι. Δείτε τον πίνακα μου στο Pinterest εδώ για περισσότερες ιδέες Εμένα αυτή η διακόσμηση ήταν πάνω στο τζάκι

    Από κανένα Halloween πάρτυ δεν πρέπει να λείπουν τα αναλώσιμα, όπως ποτηράκια, πιατάκια και οι θεματικές χαρτοπετσέτες. Ωστόσο αν είστε της οικολογίας επιλέξτε κάτι πιο safe όπως τα κανονικά σας ποτήρια και πιάτα.

    Halloween πάρτυ, τα εκτυπώσιμα
    Μην ξεχάσεις και diy εκτυπώσιμα που μπορείς να βρεις ακόμα και δωρεάν στο διαδίκτυο

    Διαβάστε περισσότερα:

    Φαγητό/Μπουφές

    Τι θέλουν τα παιδιά για να είναι ευχαριστημένα σε ένα πάρτυ Halloween; Μα φυσικά μπόλικα σνακ και γλυκά! Ο δικός μας μπουφές είχε:

    Halloween πάρτυ, ο μπουφές
    Ηalloween πάρτυ για παιδιά
    Halloween πάρτυ, ο μπουφές
    Επιδρομή από αράχνες!!!

    Για γλυκό είχαμε Μους Σοκολάτα με τριμένο oreo (τύπου χώμα) και σκουλικάκια ζελεδάκια!

    Halloween πάρτυ, ο μπουφές
    Αυτό το γλυκό είχε μεγάλη επιτυχία!

    Tip: Μπορείτε να “ντύσετε” τους κλασικούς μικρούς χυμούς με λευκή χαρτοταινία (σαν μούμια) και να κολλήσετε επάνω ματάκια.

    Halloween πάρτυ, η διακόσμηση
    Κάντε κάτι αντίστοιχο αλλά πάνω στους χυμούς! Κεριά – Μούμιες

    Παιχνίδια Halloween για πάρτυ

    Πάρτυ του Ανθομέλι χωρίς παιχνίδια γίνεται; Δεν γίνεται! Για αυτό πέρσι τους ετοίμασα δύο παιχνίδια ερωτήσεων.

    Το ένα ήταν παιχνίδι γνώσεων για το Halloween και θα το βρείτε και με δωρεάν εκτυπώσιμο εδώ και το δεύτερο ήταν παιχνίδι spooky ερωτήσεων που ξεκίνησε ως συζήτηση και ερωτήσεις και κατέληξε φυσικά σε τρομαχτικές ιστορίες! (βρείτε το δωρεάν εκτυπώσιμο του δεύτερου παιχνιδιού εδώ)

    Τα παιχνίδια όμως δεν θα ήταν τίποτα χωρίς την αντίστοιχη ατμόσφαιρα. Για αυτό στο youtube είχα βάλει ένα playlist με #spooky ήχους και τραγούδια Halloween και φυσικά είχα χαμηλό φωτισμό και κεράκια!

    Εννοείται ότι από το πάρτυ μας δεν έλειψε η πινιάτα! Πινιάτα φάντασμα για τα παιδάκια μου τα αγαπημένα, η οποία φυσικά μέσα ήταν γεμάτη γλυκά!!

    Τις πινιάτες μας θα τις βρείτε στο We love Pinatas store μας στο market place jamjar. Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας we love pinatas στο facebook.

    Halloween πάρτυ, η πινιάτα
    Πινιάτα φαντασματάκι από We Love Pinatas για το halloween πάρτυ

    Διαβάστε ακόμα στο Ανθομέλι:

    Ένα τελευταίο ήταν το μπαλόνι φάντασμα. Ένα τεράστιο λευκό μπαλόνι που είχαμε βάψει με μαύρο μαρκαδόρο ως κακό φάντασμα και είχαμε βάλει από κάτω και γκοφρέ χαρτί ως ουρές που έπαιξε το ρόλο διακοσμητικού αλλά και ως παιχνιδιού καθώς τα παιδιά δημιούργησαν ένα δικό τους αυτοσχέδιο παιχνίδι που το μπαλόνι δεν έπρεπε να ακουμπήσει κάτω! Καταλαβαίνετε τι έγινε! Ευτυχώς είχα σηκώσει όλα τα εύθραυστα!

    Halloween πάρτυ, τα παιχνίδια
    Ο Πύργος των Φαντασμάτων

    Tip: Αν φέτος δεν έχετε πολλά παιδιά, παρά μόνο 2-3 τότε σας προτείνουμε να προμηθευτείτε το παιχνίδι “Ο Πύργος των Φαντασμάτων” της Giochi Preziosi που είναι για παιδιά άνω των 6 ετών. Ο στόχος είναι οι ήρωες να βγουν από τον πύργο αποφεύγοντας τις παγίδες! Ιδανικό για την βραδιά του Halloween αλλά και όχι μόνο!


    ΔΩΡΑ και ΤΑΙΝΙΑ

    Στο τέλος το κάθε παιδί έπαιρνε δώρο ένα ζευγάρι διαφανή γάντια που ήταν γεμισμένα με ποπ κορν! Φυσικά μπορούσε να τα πάρει σπίτι ή να τα φάει καθώς έβλεπε ταινία! Φοβερή ιδέα ε;

    Halloween πάρτυ, ο μπουφές
    Μην το κάνετε αυτό αν δεν αντέχετε μετά να καθαρίετε ποπ κορν!

    Tip: Αν δεν υπάρχει προβολή ταινίας, μπορείτε απλά να τα γεμίσετε και με άλλα γλυκάκια και να το πάρουν ως δωράκι στο σπίτι τους.

    Πώς σας φάνηκε το πάρτυ μας; Όπως σας είπα, τα παιδιά μετά είδαν ταινία, το Ξενοδοχείο για Τέρατα! Και παρόλο που ζητούσαν κάτι πιο θρίλερ, ευτυχώς έμεινα στην άποψή μου κι έτσι δεν είχαμε ξενύχτια, κλάματα και άλλα παρατράγουδα! Γενικά αν τα παιδιά είναι δημοτικού αποφύγετε τα πολύ τρομαχτικά παιχνίδια, ταινίες κ.α. γιατί ποτέ δεν ξέρετε τι αντίκτυπο μπορεί να έχουν στα παιδιά. Μην υπάρξουν και παρεξηγήσεις με τους γονείς, ε!

    Halloween πάρτυ

    Εννοείται μην ξεχάσετε να βγάλετε πολλές φωτογραφίες, να τα αφήσετε να χορέψουν και να κάνουν τα δικά τους (εμάς ας πούμε αγαπούν να φτιάχνουν τα δικά τους escape room), να πουν τρομαχτικές ιστορίες και άλλα πολλά! Κι αν φέτος δεν είναι η εποχή για πάρτυ… εσείς κρατήστε όσα σας είπα για του χρόνου!

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης