ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Λουκανοπιτάκια-σκουλικάκια

    Τα λουκανοπιτάκια τις περισσότερες φορές τρελαίνουν τα παιδιά. Επ΄ευκαιρίας των γενεθλίων της κόρης μου ετοίμασα λουκανοπιτάκι σε σχήμα “σκουληκιού” (έτσι το φαντάστηκε εκείνη όταν της έδειξα την φωτογραφία τους στο blog My home απ΄ όπου πήρα την ιδέα). Ήθελα από καιρό να τα κάνω αλλά με το Ανθομέλι που να βρω χρόνο; (χαχα)
    Λουκανοπιτάκια-σκουλικάκια 1
    Λουκανοπιτάκια-σκουλικάκια 3
    Γίνονται πάρα πολύ εύκολα! Χρειάστηκε μόνο λουκάνικα βραστά και ζύμη σφολιάτας. Τύλιξα το κάθε λουκάνικο με ένα κομμάτι ζύμης και το χάραξα με 3 διαγώνιες γραμμές. Στην αρχή νόμιζα ότι θα το έφτιαχνα με λωρίδες σφολιάτας και θα τις τύλιγα γύρω από το λουκάνικο. Αλλά ήταν πιο μπελαλίδικο στο να σταθεροποιήσεις την αρχή και το τέλος της λωρίδας και άφηνε πολύ κενό λουκάνικο με αποτέλεσμα να καίγεται στο φούρνο. Μετά τα έβαλα σε βουτυρωμένο ταψί, τα άλειψα με αυγουλάκι και τα έψησα για 15 λεπτά στο αερόθερμο στους 180 βαθμούς.  
     
    Tip: Μπορείτε να το πάτε κι ένα βήμα πιο πέρα βάζοντας λίγη κέτσαπ στο εσωτερικό της σφολιάτας πριν το τύλιγμα.

    Πολύ απλά, αλλά πολύ νόστιμα και πρωτότυπα!

    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    1. Μμμ, τρελαίνομαι για λουκανοπιτάκια. Βέβαια για περισσότερη γεύση θα μπορούσατε να αλείψετε το εσωτερικό της σφολιάτας με κέτσαπ και να πασπαλίσετε με τριμένο κασσεράκι. Θα γίνουν ακόμα πιο πεντανόστιμα!
      Callie

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης